A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Meg is néztem, végül is bővebb váladékozást jelent.

KépKép
kisfruzsi

Hát legalább is engem így okítottak a suliban...hogy külön kategória...meg abból is gondolom,hogy alapjában nekem terhesség előtt nem volt sosem folyásom,terhesség alatt végig volt,és pár hete egészen más,olyan mint amit te is leírtál,és amikor a dokinál voltam ezzel a más folyással,akkor ő egyből bejegyezte a kiskönyvembe hogy norm.fluor.Ugyanúgy fluornak nevezik majd a szülés utáni nyálkás dolgokat amik távoznak belőlünk az első pár nap,és bizony azt is megkülönböztetik.Színük és mennyiségük amit figyelni szoktak.

Kép

Kép
mezsó

már az is megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ezzel egyedül

KépKép
kisfruzsi

Mamacka! Köszi a listát, még mindig találtam egy-két dolgot, ami az enyémről hiányzott. Aranyosak a képek.

Sirkici!
Ne aggódj se a súly, se a fekvése miatt. Még bőven van ideje megfordulni. Nekem súlyt soha nem is mond a dokim, hiszen azt úgyis csak saccolni tudná és egyébként sem annak van jelentősége, hogy mennyire husis a babád. Ha a konkrétan mérhető értékei (fej, has, combcsont) korának megfelelőek akkor minden rendben van.

Szösszenet! Ha kihúzzuk addig kb. egyszerre szülünk. Nekem ápr. 2-3-ra mondta a dokim, hogy amennyiben addig nem indul be magától vagy más miatt nem kell korábban, akkor már császár. Ő először az ápr. 1-et javasolta, de én azt nem találtam olyan viccesnek. Ha már úgy alakul, hogy ők nem dönthetik el mikor akarnak kibújni, én már csak nem tolok ki velük ennyire.

Szőlő! Én is ezeket a hálóingeket vettem, csak más színben. (a te kéked nálam rózsaszín, a sokat emlegetett macis viszont nekem kék). Nem értem mi baja mindenkinek a macikkal és a love feliratokkal???? :D

Babyteve! Sajnálom, hogy te is így jártál. Ha a pántosat megfelelő megoldásnak tartod, akkor Corába küld a párod. Én a 3 hálóinget (Szőlő által lefotózott kettő más színben + egy halványrózsaszín diszkrét felirattal az elején) 3.500,- Ft-ért vettem. Kicsit ideges is voltam, mert a korábban beszerzett gombosnak darabja volt annyi és most semmire nem tudom használni. Horror, csak a kórházi lista peszerzése is egy pénznyelő.

Hastartó pánt és szülés után haskötő ügyben teljesen elvesztettem a fonalat. Nekem a dokim a hastartó pántot nem javasolta. Szerinte nem kizárt, hogy van köztük jó is, de a nagy részük nem jó sem a kismamának sem a babáknak, mert elszorítja a hasat. Én azokat nem is néztem. A szülés utániról viszont úgy látom megoszlanak a vélemények. Tegnap felhívtam egy gyógyászati segédeszköz boltot, hogy erről érdeklődjek. A "kedves hölgy" minősíthetetlen hangnemben kioktatott, hogy egy fajta létezik, nincs neve, tépőzáras 3.500,- Ft-ba kerül és honnan veszem azt a bődületes baromságot, hogy orvos is felírhatja. Egyébként pedig az orvosok hülyék vagy fejükre estek, amiért azt mondják, hogy vegyük meg előre és használjuk minél korábban (az enyém ui. ezt tanácsolta). A "hölgy" szerint egy szülés után nem ezzel kell foglalkozni, és különben is kell egy pár nap nyugalom a hasamnak is, egyébként meg ha ilyen okos az orvosom, akkor azt is mondja meg, hogy nekem hány cm lesz szülés után a hasam, mert ő annak megfelelően tud nekem méretet adni a haskötőből. Na ilyen emberrel nem láttam értelmét vitába szállni, főleg nem az én telefonköltségemre.

Tegnap egyébként is volt valami a levegőben, vagy csak nekem volt rossz napom?! Gondoltam ideje elintéznem az utolsó pecsétet a kiskönyvembe és elmentem fogorvoshoz. A piros 7-es buszon egy 80 éves bácsi volt az egyetlen, aki átadta a helyét. Nem akartam elfogadni, mondván csak egy megállót megyek, de erősködött, hogy elég egy nagy fékezés és máris megvan a baj. Sajnos igaza van, ezért leültem, de közben azon keseregtem, hogy és vele szegénnyel mi történne egy nagyobb fékezésnél. Ennyit az emberekről. Fogdokinál kb. 1,5 órát vártam egy 80 fokra fűtött váróban. Azt hittem elájulok, de már nem volt mit levenni.. Ráadásul miután elmondtam az aszisztensnek, hogy én 3 perc alatt végezni fogok, mert nincs panaszom csak egy pecsét kell a kiskönyvembe, ő behívta a két utánam érkezett beteget, akiknek a bennt töltött időből ítélve az összes fogukat betömték. Sebaj ezek után végre bejutottam. A doki azzal köszönt, hogy hát magának mennyi van még hátra. Miután megmondtam nagy szájhuzogatással közölte, hogy ennél jobban már nem húzhattam volna el ezt a vizsgálatot. Törölje le a rúzsát, szólt a következő utasítás. Mondtam, hogy nem rúzs, hanem labello, mert kb. 100 km/h szél van kinnt. Akkor is mert összekenem a műszereit. (ezt azóta sem értem, mert gondolom egyébként is letakarítaná a műszereket mielőtt a következő szájba nyúl velük) Átnézte a fogimat, és közölte, hogy nincs baj attól eltekintve, hogy rosszul mosok fogat emiatt az egyik fogamnál lehúzódott az íny és szabaddá vált a fognyak. (a probléma valóban fennáll évek óta egyetlen fogamnál, de mivel nem lehet vele semmit csinálni ezért odafigyelek rá fogmosásnál is és egyébként, meg próbálok nem hozzáérni fém evőeszközzel, mert baromira fáj) Kérdeztem, hogy kellene helyesen fogat mosnom. Nem vízszintesen, hanem körkörös mozdulatokkal. Mondtam, hogy úgy csinálom, mert elektromos fogkefét használok, ami eleve körkörösen mozog. Akkor is rosszul csinálom, mondta ő és a nyomaték kedvéért közben a fém!!! vizsgálójával még ötször-hatszor megütögette a nyitott fognyaki részt. Hát majdnem fejbe rúgtam.... Mondanom sem kell a 300,- Ft-ot itt is legombolták rólam.

Bocs a kisregényért, de annyira kiakadtam. Így kell bánni az emberrel egy rendelésen? És direkt nem azt írom, hogy kismamával, mert szerintem ez akkor is felháborító, ha nem vagyok kismama, csak egy fogászati ellenőrzésre megyek. Ja és ezek után felhívtam a biztosítót, mert több mint 1 hónapja nem a mi hibánkból megtörték a kocsinkat, megtörtént a kárfelvétel és azóta nagy csend van, pedig a történet teljesen tiszta, hiszen a másik fél elismerte a felelősségét. Közölték, hogy nem tudnak továbblépni az ügyben, mert nem a tulajdonos vezette az autót, ezért a tulajnak nyilatkoznia kellene, hogy aki vezetett az milyen jogcímen tette. A tulaj meg persze nem nyilatkzik. Kérdeztem, hogy mi történik, ha ezt a nyilatkozatot többszöri felhívásra sem teszi meg. Fogalmam sincs, ilyen még nem volt. Ez a válasza az egyik legnagyobb biztosítótársaság ügyintézőjének. Akkor mi a fenének van kötelező biztosítás???? :evil:

Kép

Kép
szofi74

Nekem is a Tena hálós bugyi vált be a kórházban+Tena betét. Tényleg megakadályozza, hogy véres legyen a hálóing is. Én, amikor eldobható bugyit írtam, erre gondoltam. Lehet mosni, gyorsan szárad, aki nem akarja mosni, az vegyen belőle úgy, hogy napi 2 legyen. Úgy emlékszem, hogy itthon már a norm. bugyi+betét elég volt. Viszont akkor még 5 napot kellett a kórházban lenni szülés után és nem 3-at.

Amennyit a hasizmunk dolgozik terhesség alatt, az biztos, hogy nem ártalmas, hiszen az a természetes. Persze pl. ikerterhességnél biztos hasznos lehet a haspánt. Amit én írtam, azt normál esetre gondoltam. A szülés utáni hasizmozást el lehet kezdeni előbb, mint hat hét, csak nem túl megterhelően. Fokozatosan. Hat hét után meg lehet rendesen. (ezt egyébként az orvosom mondta)Nyílván nem arra gondoltam, hogy neki esni, és jól megterhelni magad. Egyébként ezt úgy is mindenki maga érzi.
emma2008

Szofi!A biztosítós dologgal szerintem sántít vmi. Ha már elismerte az a személy akivel koccantál, hogy ő vezetett, sőt a felelősségét is, gondolom aláírta a helyszínen a papírt is, akkor miért kéne nyilatkoznia a kocsi tulajdonosának. A tulajdonos, egyébként csak akkor tagadhatná meg a nyilatkozattételt, ha az vezető a rokona lenne. Mert ugye arra nem köteles terhelő vallomást tenni. Azonban itt már a vezető elismert mindent, tehát nem értem a dolgot. Ne hagyd annyiban, beszélj az ügyintéző felettesével.
emma2008

Szofi - Nekem is azt ajánlották, hogy vegyem meg előre a haskötőt. Mert azonnal jó lesz a császár után .. anélkül kínszenvedés a mozgás :? :? ...
Erre a gyógy. boltban az egyik csaj nekem is ugyanezt a méretes dolgot mondta .. a másik meg, hogy "ez hülyeség .. ha én bejövök az utolsó hónapban, ő tud nekem adni .. mert látni, hogy melyik méret lesz majd jó" .. nah .. erre varrjál gombot :lol: :lol:
Egyelőre nem vettük meg .. majd az utolsó hetekben ;)

Kép
szösszenet

szofi: nem volt semmi amit a fogdokiról írtál... :x jézus... :x Amúgy mindig ehhez a dokihoz jártál vagy most beestél oda??A buszos történeted hát nem meglepő... :? :? sajnos az emberek ma már ilyen tuskók tisztelet a kivételnek.Nekem se szoktak kapkodni hogy átadják a helyet!!Sőt tovább megyek terhességem alatt egyszer sem adták át nekem a helyet a buszon.Egyszer sem! :x Elég undorítónak tartom...Sőt még durvább sztorim is van az emberek taplóságával kapcsolatban.De már egyszer meséltem.Vérvételen voltam a cukrom miatt.Botorkálok kifelé az ajtón,már megszúrt karral,és egy fiatal srác ment ki előttem rajta,és csontra rámvágta az ajtót.Az orrom előtt b.sz.a be.Már elnézést.Szóval az emberek már csak ilyenek...

Kép

Kép
mezsó

Szofi - A fogászatos dolog kiborító :!: :!: Ez botrány.
Amúgy a fognyaki panaszra Sensodyne ZÖLD fogkrémet ajánlanak (nekem és páromnak is hajlamunk van rá, pedig jól mosunk fogat .. ez nem csak azon múlik .. de Magika biztos még részletesebben tudja.), próbáld ki.
A másik meg, hogyha nagyon érzékeny az a rész, akkor de is tudja tömni .. nekem egy fogamnál van ilyen panasz, de sima fehér töméssel megcsinálta, és nem érzékeny!!!
A mi fogdokink nagyon kedves nő :) mázli :)

A biztosítós story meg sántít .. azt tenném, amit Emma is mond, ha van papírod, megvannak a csávó adatai, aki a bajt okozta, ill. a gépkocsira vonatkozó adatok .. akkor nincs olyan, hogy ő nem ismeri be, hogy ki vezette az autót .. a sofőr már nyilatkozott.

Kép
szösszenet

Köszi Kisfruzsi! :lol:

Kép
kritta

haskötő: na nekem már van,mert eredetileg haspántért mentem a gyógyászati segédeszköz boltba,de nekem 8500ft-ért ajánlottak. :shock: :shock: Mondtam hogy nem sok ez egy picit? :shock: Aztán megengedték hogy felpróbáljam a hastartó pántot,és utána megpróbálhattam egy haskötőt is.Döbbenet a kettő közti különbség.Állatira szorította a hasamat a hastartó pánt,roppant kényelmetlen volt.Viszont a haskötő nagyon bejött.Így azt megvettem.Jelenleg a 3tépőzárából a legnagyobbon használom,így még 2mérettel tudom szűkíteni szülés után,remélem jó lesz akkor is.Eredetileg nem lenne szabad haskötőt még használni,de állítom nekem jobban kényelmesebb mint a hastartó pánt,de nem használom a nap 24órájában,csak mikor érzem hogy a babó úgy fekszik,hogy húzza a hasam.De már egy ideje ilyen nem volt így nem is rakom fel a haskötőt.De hastartó pántot tutkóra nem használnék... :?

Kép

Kép
mezsó

sziasztok,

látom téma a tena.... én nem vettem hálós bugyit, hanem síma fekete sátorbugyit vettem egy csomót, mert nekem legalább ennyi kellett a komfortérzetemhez, hogy ne háló legyen rajtam. Amúgy nem szerettem a sátorbugyit, de inkább az mint egy ilyen hálós biciklisnadrág :) :) De persze ebben is mindenkinek más válik be.... Az első napokban elég sűrűn kell cserélgetni a betétet, 1-1,5 hét múlva ha jól emlékszem elég a síma betét. Részemről én nem háborgattam a gátsebemet, kb. 2x fújtam be Aloe Firsttel, mert azt istenítik, de nekem az is nagyon csípett meg feleslegesnek is tartottam. A lényeg az, hogy naponta többször ha lehet langyos vízzel mossuk meg. Én se nyúlnék feleslegesen többször hozzá egy nap, mint ahányszor kell, bekenni meg nem merném. ( a kezemen se kenegetnék egy varratot semmivel, nemhogy ott )

Az emberek hozzáállásáról annyit, hogy ma egy vak nénit én, a babakocsival közlekedő, kísértem át az úton, mert mindenki elment mellette, pedig szegényen látszott a bizonytalanság. Még a villamosmegállóból is többen nézték, hogy vajon mikor jut át a mami a túloldalra. Szegénykém majdnem sírt, olyan hálás volt, remegő hangon mondogatta, hogy pont én segítem át, aki babával van. Hát nem tudom, nekem se a kezem se a lábam nem törött el, hogy segíteni kellett.
mango.

Most nézegetek, kesgélek pelnkázótáskát....hát nem gondoltam, hogy ilyen k...drágák!

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]M írta:kisfruzsiost nézegetek, kesgélek pelnkázótáskát....hát nem gondoltam, hogy ilyen k...drágák!

Miért? Mennyiért látsz?

Kép
szösszenet

Ahogy nézem, amiben már van pelenkázó betét, vagy lap az 8 ezer körül van :(

KépKép
kisfruzsi

Szössz, tök jó, hogy minden rendben volt a dokinál!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Én www.babaholmiolcson.hu -ban 4500-ért vettem .. van benne pelenkázólap is ..
Elég nagy volt a választék ;)

Kép
szösszenet

ok, köszi, akkor szerintem el fogom cipelni apát is oda :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Én nem gondoltam feltétlenül pelenkázótáskát venni. Valami táska biztos lesz amibe a cuccokat pakolom neki ha megyünk valahová, de szerintem ilyen eldobható pelenkázó lapokkal (amiről szó volt a héten) a pelenkázást is meg lehet oldani. Mondjuk amit Szössz mond az nem vészes de én ilyen 8-10 ezer forintot erre nem adnék ki...

Kép Kép
szõlõ

Hát én sem tervezek többet kiadni, mint amit Szöszenet írt. Nekem csak bőr táskáim vannak, olyan tipikus női táskák (kicsi és nagyobb).
Én veszek valamit, mert a napi sétánál is jól jöhet (innivaló, popsitörlő, pela...) ha valmi kell útközben. Egyébként mi is autóval megyünk, ha valahova messzebbre mennénk, de a napi séta az más.

KépKép
kisfruzsi

Na, megjöttem kicsit vásárolgattam, csak pár apróságot a dm-ben meg a Brendonban: babylove eldobhatós melltartóbetét, Sudocrem (állítólag ez a legjobb popsikrém), digitális (flexibilis végű) lázmérő (popsiba), 10 db-os pelenkázó alátét, "pisze" porszívós orrszívó, éjjeli fény (falra akasztható, 1000 ft a Brendonban), ja meg egy tök ari gumi (rágható) zsiráfot :D ami sípol

Visszaolvasok!

Kép
gabo001

Gabo,

mennyi volt a hőmérő?

KépKép
kisfruzsi

sirkici
Attól függ, az én dokim azt mondta még Áronnál, hogy ha nem sikerül befordulni, vagy befordítani akkor császár, első szülőnél nem megy bele faros szülésbe, másodiknál már igen.
Nem nagy szerintem a babád! Andor 1500 gramm

Bambi
Az aloéről én is jókat hallottam, az amúgy is elkél kisgyerekes háztartásban, jó fülfájásra, zúzódásra, égésre is...

Zita
Szerintem is tiszta Áron! Örülök, hogy más is annak látja... mert én lehet máshogy nézem, de ezek szerint nem.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kisfruzsi! 1000 Ft volt a dm-ben. (Sunlife a márkája)

Jó, hogy előjött ez a folyás téma, mert nekem is van, és ugyanolyan állagú, mint amit írtatok! Most egy kicsit így megnyugodtam. Én is gondoltam már a magzatvíz szivárgásra. De gondoltam, az csak más, meg ha az elindul, akkor gondolom erősödik!! Meg a méhszájam is zárt. Nekem egyébként már a terh. elejétől van. Állítólag ilyenkor bővebb a folyás.

Tena hálós bugyi: nem tudom én veszek-e?? Állítólag azt elég nehéz felszenvedni, ha mindened fáj!! (gondolom mivel hálós, tehát tekeredik, csavarodik...) de aztán nem tudom, tényleg így van?
Lehet, hogy én is nagyobb méretű pamut bugyikat veszek.

Tena Lady Super vagy maxi: nagy a különbség a kettő között? Nekem anyum azt mondta, hogy minek ekkora? Ő nem vérzett ennyire a szülései után. Hát ezt sem tudom....

pelenkázótáska: szerintem is jó egy normál kisebb méretű pl. budmil, vagy egyéb vállra akaszthatós tasi. Én is néztem már a pelenkázótáskákat! Hát horror! 6-8 ezertől 15-20 ezerig!! Ennyiért kéne a görcsnek! Vettem én is ma eldobhatós pelenkázó alátétet, az tök jó szerintem bele!

Kép
gabo001

Mamacka,

hallottam már én is erről a befordításról. Szerinted nem veszélyes??? Nekem elég drasztikusnak tűnik.

KépKép
kisfruzsi

mamacka! nekem is egyből az tűnt fel, hogy Andor tiszta Áron! Komolyan!! :D

Kép
gabo001

mamacka! akkor a mi fiaink kb u.akkorák és kicsit nagyobbak az átlagnál, kb 200 gr-al. Remélem az 56os rucik azért rájönnek.
Nem tudod, változott v.mi a Szent Istvánban ebben az új rendszerben? Régen adtak pl betétet a kismamáknak, de ruhát a babaáknak nem. Szerinted?

Tena betétes hálós bugyi! Hát csajok...ez ritka rusnya. Nekem anno rendes bugyim volt...már nem is tom ki írta de ennyi kellett. A nőiességem nem engedte ezeket az izéket felvenni. Anno a betétem sem volt ilyen rusnya....csak egy nagyobb betét ami kb hasonló volt az always-hez csak nagyobb.

Gátseb kenegetés: azt hiszem meghaltam volna ha hozzá kell érnem valamivel, mert nagyon fájt. Én sem igazán értek egyet vele h bekenjem. Talán ha már nem olyan kényes...de tény h én nem mertem megnézni v 3-4 hétig mi is változott lennt....nagyon fájt és féltem hogy még a látvány is nagyon megvisel. De aztán nem volt olyan vészes .....de nem e legszebb az is tuti.
Vendég

mamacka! Most jutott el az agyamig h esetleg befordítják a gyereked! Ugye nem hagyod???????????????
Vendég

[quote="kritta"][ írta:krittab]Ja elfelejtettem,h Fruzsina lesz a pici neve csak még fel kell dolgoznom h lány :lol:

Sziasztok :)

Kritta, gratulálok, nagyon szép nene lesz a piciteknek. A súlya miatt ne aggódj, nem lehet mindenki óriás :wink:

Kamilla, én az első 3-4 napban nagyon véreztem, az első kettőn különösen. Úgy nézett ki alattam az ágy, mintha egy brutális lőtt sérülésem lenne. :shock: :) Aztán folyamatosan csökken, de az első napokban nagyon sok betét fogy.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kerdeznem, volt-e topiktali februar 17-en Mangoeknal :?:
katavirag

Hastartó: nekem Anitás van, a Zuramtól kaptam most mikor nagyon fájt a pocim, nekem bejött. :)

Hálós bugyi: szép, nemszép, de kényelmes :D A láb között a dokin kívül úgysem nézeget más :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Gabcika, Emma,

köszönöm, hogy írtatok a visszérről! Nekem a combomon van, két gyerek mellett én sem tudok vele pihenni. Az angiológián írták fel rá a harisnyát. Az enyém is lila foltos-hajszáleres, több van belőle, de nekem ott azt mondták, hogy ezeket el lehet injekciózni majd. Lézerről szó sem volt :shock:

mamacka,

DM-ben én nem láttam málnalevél-teát, pedig kerestem.

Szösszenet,

ne haragudj, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha Alíz kisebb a koránál, és amúgy ápr. 9-re vagy kiírva, akkor miért császároznak meg hamarabb? Ilyenkor nem szokták megvárni a terminus végét, vagy ez is a hátad miatt van? Nehogy esetleg a beinduló fájások valami rosszat csináljanak?

Pumpóka,

tudom, azt írtad, téma lezárva :) de azért két mondat erejéig hozzászónék. Szerintem a fórum azért van, mert mindenki leírhatja a saját véleményét, tapasztalatát. Sokan vagyunk, írta Katavirág, és tényleg, sokan már tapasztalatokkal tele. Mindenkinek más vált be. De kenegetés ellen vagy, Mamackának bevált. A Bajcsyban az égvilágon senki, de SENKI meg nem kérdezte, hogy kismama, hogy van a gátsebe? Betadine-os lemosás? Ugyan már! Meggyógyult. De ezzel az erővel el is fertőződhetett volna, ha a nővéreken múlik.

Tényleg csak annyit szeretnék írni, hogy attól, mert valaki más véleményen van, nem muszáj mérgelődni. Nekem is volt vitám Mamackával még az elején hordozó-témában, a véleményünk még most is különbözik, ettől függetlenül kedden, amikor találkoztunk a játszótéren, még békésen elbeszélgettünk egymással (most láttuk egymást másodszor az életben, pedig Kőbányán lakunk mindketten).
Van, aki festi a haját, és van, aki nem. Én használok homeopátiás szereket, mások messziről kerülik. Én nem veszek babakocsit a gyereknek (egyiknek sem vettem, van egy régi használt, 9 éves), viszont sokat fogom kendőben hordozni a kicsit. De nem nézek görbén azokra, akik délelőtt-délután két-két órát tolják a babát a levegőn. Olyan jó, hogy nem vagyunk egyformák, nem? Így szép a világ.

Más.

Nekem nem volt hálós bugyim, olyan bugyikat vittem be (én nem tangát használok), amiket már amúgy is leselejteztem volna. Így egyiket sem sajnáltam eldobni, ha muszáj volt.

Üdv, és szép, mosolygós-napsütéses napot kívánok mindenkinek!

Nuska+

remélem, senkit nem bántottam meg, nem ezért írtam.
nuska1

Katavirág, nem volt, pénteken lesz!

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

bocs h. belekotty látom haskötő a téma.
Jobban jártok ha szülés után vetetitek meg a párotokkal,szülőkkel.nekem azt mondta a csajszi a segédeszköz boltban h. szülés után egy cérnával mérjem le a hasam és azzal menjen vki a haskötöért.Én megvettem előre a legnagyobb méretet(mondjuk bazi nagy volta a végén a pocak+ a baba) s szülés után már át kellett volna varrnom a tépőzárat mert annyira összement a hasam.S a legjobb ha 3 helyen zárodik,sokkal jobban lehet állítani a méretet.Érdemes megkérdeznia kórházban ahol szültök a segédeszközboltban mennyiért adják!(pl.Újpesti Sztk emlékeim szerint 4500 volt tavaly és Uzsokiban meg 3000 :shock: )

vera

KépKép
viranka

[quote="katavirag"]K írta:kataviragerdeznem, volt-e topiktali februar 17-en Mangoeknal :?:

Nem volt, mert sokan nem értek rá mégsem.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Emma! Szerintem is sántít, nem is szándékozom belenyugodni, ütöm a vasat tovább, csak éppen tegnapra már elég volt a bunkó emberekből, gondoltam először utánanézek a témának. Egyébként igen írásban is elismerte ott a helyszínen, szabályosan kitöltötték az adatlapot, sőt én másnap a biztosítónál is rákérdeztem rendszám alapján, hogy rendben van-e a kötelezője. Azt mondták igen, ezért én tegnapig azt hittem, hogy ennél tisztább nem is lehetne az ügy. Átnéztem a kötelező biztosításra vonatkozó korm. rendeletet, de ahogy sejtettem ilyen részletekre vonatkozóan nem találtam semmit. Üzletszabályzat nincs felrakva a honlapra, pedig azt ugye hozzáférhetővé kellene tenniük.Szóval futok még néhány kört.

Mezsó! Szerencsére nem a saját fogorvosom volt. Az enyém nagyon aranyos, csak vidéken van, ahol a szüleim élnek. Évente egyszer lemegyek hozzá, akkor átnézi és mindent megcsinál, amit kell. Csak most egy pecsétért macerás lett volna utazgatni, ezért gondoltam, hogy ezt talán elintézhetem a sima sztk. rendelésen is.

Szösszenet! Köszi a tippeket. Sajnos ezeket már végigpróbálgattam. A sensodyne tényleg jó, azt használom. A rátömést is kipróbáltuk, de mivel még így is rosszabodott a helyzet azt mondta a doki, hogy amíg nincs nagyobb baj inkább nem cserélgeti mindig nagyobbra a tömést.

Kép

Kép
szofi74

mamacka, még Neked szerettem volna írni, hogy klasszak a képek :) És szuper hogy minden rendben a kismanóddal. A faros fekvést sajnálom, dehát még bőven befordulhat :wink:

Na, most ennyi, még ezer a dolog, és lassan indulok fodrászhoz :)

Még pociképet dobok.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tegnapi pocifotók :)

Kép

Kép

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke,

ez igen!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi

Nuska!
Ez nem mérgelődés volt, hanem véleménnyilvánitás...
De mondtam, innen no comment...
Vendég

Pumpóka,

szerintem igenis mindenki írjale a véleményét, elvileg erre van ez a topic, nem???? Én legalábbis ezért nézegetem, és írok bele néha napján. Nekem személy szerint az a jó, ha mindenki leírja amit gondol egy-egy témáról, akor is, ha nem ért egyet a "nagy átlaggal".
Nem? :roll:

KépKép
kisfruzsi

Csöppke, de szééép a pocakod!!! :D Te se híztál túl sokat, mind a pocira ment, nem? (A fekete felsőben mennyivel kisebbnek látszik :) )

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]C írta:szőlősöppke, de szééép a pocakod!!! :D Te se híztál túl sokat, mind a pocira ment, nem? (A fekete felsőben mennyivel kisebbnek látszik :) )

Én sem híztam túl sokat? :lol: + 9,5 :oops: :D :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csajok! Szerintem is tök jó, hogy mindenki leírja a véleményét, és jó is, hogy ezek nem egyezőek sokszor! Így legalább van benned egy egészséges kételkedés az adott dologgal kapcsolatban, és átgondolod, hogy akkor most neked melyik is lenne jó? Amit X, vagy amit Y mondott! És nem rohansz egyből megvenni az egyiket, hanem tovább érdeklődsz pl neten, vagy anyukádnál...
Pl.: hálós bugyi kontra normál nagymértű pamut bugyi

Nekem is rengeteget segített ez a fórum! :D

Ja! Csajok! Visszaírt a Felicitas, hogy sajnálják, stb... elküldik postán az aktuális várandós csomagot (ugye nekem 2005-ös volt, és csak 2 db újság volt benne)
Meg állítólag a szülészeten mindenki fog kapni Kismama csomagot!

Kép
gabo001

[quote="csöppke"] írta:csöppke
[quote="szőlő"]C írta:szőlősöppke, de szééép a pocakod!!! :D Te se híztál túl sokat, mind a pocira ment, nem? (A fekete felsőben mennyivel kisebbnek látszik :) )

Én sem híztam túl sokat? :lol: + 9,5 :oops: :D :D

Jóóóó, nem kilóra, úgy én is ott tartok ahol te. Látványra. Arcra, karra, sehova nem híztál, a pocid nőtt meg. :)

Kép Kép
szõlõ

Gabo, igen kismama csomag lesz, de a kismama csomag az kismama csomag. A várnadós csomag meg várandós csomag (bazi bölcs vagyok mi? :lol: ) Szóval tényleg nem fair hogy valakinek avent cumisüveg valakinek meg lenor öblítőminta....

Kép Kép
szõlõ

Nono
Szerintem arra kell felkészülni, hogy egyre kevessebb dolgot adnak.
Pl azt hallottam, hogy pelenkát se nagyon adnak már a babának! :(

Amúgy én is féltem megnézni magam allulról olyan kaotikusnak tűnt ott minden... de mikor láttam rájöttem annyira nem is borzasztó.

Befordítás:
A dokim egy nagyon jó szakember én maximálisan megbízom benne. Az egész olyasmi mintha csak helyre símogatná a gyereket, de ha ellenállásba ütközik akkor nem erőlteti.
Én is úgyvagyok, hogy inkább neki hiszek... így van ez a sérüléssel kapcsolatos dolgokban is.
Mamik szájából is hallottam, hogy meg sem érezték.
De előtte mindenképpen lámpázunk, zenével csalogatjuk lelkére beszélünk és egyebek.
Most egyáltalán nem tartok amúgy ettől biztos vagyok benne, hogy visszafordul, Áron ugyanezt csinálta az utolsó pillanatba farolt be, majd a legvégén vissza. De ha nem, a faros szülés sem riaszt el annyira de csak akkor ha be tud jönni a dokim ami viszont nem olyan biztos... :(

haskötő
Én is olvastam ezeket az ellentétes dolgokat ezzel kapcsolatban.
Én a végén használtam az Anitát, amit el tudok róla mondani, hogy egyáltalán nem szorítja le a hasat de segít tartani, Szöszinek lehet nincs rá szüksége mert olyan kis vékonyka, de testesebb mamiknak azért segítség lehet.
A szülés utánni hasleszorítóm nekem nem a legjobb... a tépőzáras jobb megoldás lehet, az enyém kapcsos, és nekem nagyon bonyolult volt bekapcsolgatni, ha fogom is használni biztos, hogy csak a hasamon kapcsolom be.

Gabo
Én ajánlom a Tennát! A sima bugyi nem tartja ott rendesen a betétet... nézd a képet amit Magika feltett. De ezt elég csak az elején, amíg a nagy betétet használod.
Szerintem a vérzés változó szülés után, én tulajdonképpen elég sokáig ezt a nagyot használtam, de nekem folyásom is hét hónapig volt ami azért ritka!
A Sudokrém tényleg nagyon jó és elég vékonyan kenni a popsira és úgy azért sokáig kitart.

Szofi
Uhh hát vannak ilyen kedves emberek... :(
Kár, hogy nem kérdezted meg, hogy páciensekként nem szokta lemosni az eszközeit!??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pumpóka
Nem az a baj, hogy más a véleményed hanem az ahogy azt előadod, kicsit degradáló.
Én csak leírtam a saját tapasztalataimat, hogy szerintem ez működik, de azzal is egyetértek akinek ez nem jön be és inkább gyakran mossa szappanos, intimmosakodós géllel (ezt én is megtettem amúgy), de semmi hátránya nem volt az olajnak sem, nyugtatta, és nagyon jól esett.
Azzal, hogy előre megsértődsz nem létező bántások miatt meg nem tudok mit kezdeni.
Senki nem akar megkövezni meg egyebek... más a véleményed és pont, de nekem is lehet más nem?

Magika
Az a bugyi nekem sem jött be csak a Tenna hálós! Az rendesen ott tartotta a betétet, nem volt vele gond.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nuska
Néha lehet a gyógynövények között találni, de valóban azt inkább kifejezetten bioboltban (az Árkádban majdnem szemben van a dm-el) vagy gyógynövényboltban venni.

Csilla
Nagyon szép a pocid és hihetetlen nagy! :))))

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gátsebről jut eszembe.. én Aloe First-öt fogok használni. Nekem eddig minden problémámat megoldotta...

Csöppke,
nagyon szép a pocakod

Szofi,
hát döbbenet amit írtál. Ilyen bunkó egy fogorvost!!
+ ez a biztosítós sztory se semmi :(

Kép
emi29

...ja és Nuska nekem szembe se jutott, hogy neheztelnél rám és fordítva sem... hordozó ügyén, azért mert szerintem a Baby Björn egy jó kenguru, amúgy a többsége valóban vacak...
Amúgy szerintem a kendő egy szuper dolog, csak én nekem nem volt türelmem kötözgetni ezért szeretem a Babooot...
Amúgy most sógornőmnek kerestem használtan Didymost (lehet nem így írják) olcsóbban de sajna nem találtam... teljesen beleszeretett...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: