Mamacka! Köszi a listát, még mindig találtam egy-két dolgot, ami az enyémről hiányzott. Aranyosak a képek.
Sirkici! Ne aggódj se a súly, se a fekvése miatt. Még bőven van ideje megfordulni. Nekem súlyt soha nem is mond a dokim, hiszen azt úgyis csak saccolni tudná és egyébként sem annak van jelentősége, hogy mennyire husis a babád. Ha a konkrétan mérhető értékei (fej, has, combcsont) korának megfelelőek akkor minden rendben van.
Szösszenet! Ha kihúzzuk addig kb. egyszerre szülünk. Nekem ápr. 2-3-ra mondta a dokim, hogy amennyiben addig nem indul be magától vagy más miatt nem kell korábban, akkor már császár. Ő először az ápr. 1-et javasolta, de én azt nem találtam olyan viccesnek. Ha már úgy alakul, hogy ők nem dönthetik el mikor akarnak kibújni, én már csak nem tolok ki velük ennyire.
Szőlő! Én is ezeket a hálóingeket vettem, csak más színben. (a te kéked nálam rózsaszín, a sokat emlegetett macis viszont nekem kék). Nem értem mi baja mindenkinek a macikkal és a love feliratokkal????
Babyteve! Sajnálom, hogy te is így jártál. Ha a pántosat megfelelő megoldásnak tartod, akkor Corába küld a párod. Én a 3 hálóinget (Szőlő által lefotózott kettő más színben + egy halványrózsaszín diszkrét felirattal az elején) 3.500,- Ft-ért vettem. Kicsit ideges is voltam, mert a korábban beszerzett gombosnak darabja volt annyi és most semmire nem tudom használni. Horror, csak a kórházi lista peszerzése is egy pénznyelő.
Hastartó pánt és szülés után haskötő ügyben teljesen elvesztettem a fonalat. Nekem a dokim a hastartó pántot nem javasolta. Szerinte nem kizárt, hogy van köztük jó is, de a nagy részük nem jó sem a kismamának sem a babáknak, mert elszorítja a hasat. Én azokat nem is néztem. A szülés utániról viszont úgy látom megoszlanak a vélemények. Tegnap felhívtam egy gyógyászati segédeszköz boltot, hogy erről érdeklődjek. A "kedves hölgy" minősíthetetlen hangnemben kioktatott, hogy egy fajta létezik, nincs neve, tépőzáras 3.500,- Ft-ba kerül és honnan veszem azt a bődületes baromságot, hogy orvos is felírhatja. Egyébként pedig az orvosok hülyék vagy fejükre estek, amiért azt mondják, hogy vegyük meg előre és használjuk minél korábban (az enyém ui. ezt tanácsolta). A "hölgy" szerint egy szülés után nem ezzel kell foglalkozni, és különben is kell egy pár nap nyugalom a hasamnak is, egyébként meg ha ilyen okos az orvosom, akkor azt is mondja meg, hogy nekem hány cm lesz szülés után a hasam, mert ő annak megfelelően tud nekem méretet adni a haskötőből. Na ilyen emberrel nem láttam értelmét vitába szállni, főleg nem az én telefonköltségemre.
Tegnap egyébként is volt valami a levegőben, vagy csak nekem volt rossz napom?! Gondoltam ideje elintéznem az utolsó pecsétet a kiskönyvembe és elmentem fogorvoshoz. A piros 7-es buszon egy 80 éves bácsi volt az egyetlen, aki átadta a helyét. Nem akartam elfogadni, mondván csak egy megállót megyek, de erősködött, hogy elég egy nagy fékezés és máris megvan a baj. Sajnos igaza van, ezért leültem, de közben azon keseregtem, hogy és vele szegénnyel mi történne egy nagyobb fékezésnél. Ennyit az emberekről. Fogdokinál kb. 1,5 órát vártam egy 80 fokra fűtött váróban. Azt hittem elájulok, de már nem volt mit levenni.. Ráadásul miután elmondtam az aszisztensnek, hogy én 3 perc alatt végezni fogok, mert nincs panaszom csak egy pecsét kell a kiskönyvembe, ő behívta a két utánam érkezett beteget, akiknek a bennt töltött időből ítélve az összes fogukat betömték. Sebaj ezek után végre bejutottam. A doki azzal köszönt, hogy hát magának mennyi van még hátra. Miután megmondtam nagy szájhuzogatással közölte, hogy ennél jobban már nem húzhattam volna el ezt a vizsgálatot. Törölje le a rúzsát, szólt a következő utasítás. Mondtam, hogy nem rúzs, hanem labello, mert kb. 100 km/h szél van kinnt. Akkor is mert összekenem a műszereit. (ezt azóta sem értem, mert gondolom egyébként is letakarítaná a műszereket mielőtt a következő szájba nyúl velük) Átnézte a fogimat, és közölte, hogy nincs baj attól eltekintve, hogy rosszul mosok fogat emiatt az egyik fogamnál lehúzódott az íny és szabaddá vált a fognyak. (a probléma valóban fennáll évek óta egyetlen fogamnál, de mivel nem lehet vele semmit csinálni ezért odafigyelek rá fogmosásnál is és egyébként, meg próbálok nem hozzáérni fém evőeszközzel, mert baromira fáj) Kérdeztem, hogy kellene helyesen fogat mosnom. Nem vízszintesen, hanem körkörös mozdulatokkal. Mondtam, hogy úgy csinálom, mert elektromos fogkefét használok, ami eleve körkörösen mozog. Akkor is rosszul csinálom, mondta ő és a nyomaték kedvéért közben a fém!!! vizsgálójával még ötször-hatszor megütögette a nyitott fognyaki részt. Hát majdnem fejbe rúgtam.... Mondanom sem kell a 300,- Ft-ot itt is legombolták rólam.
Bocs a kisregényért, de annyira kiakadtam. Így kell bánni az emberrel egy rendelésen? És direkt nem azt írom, hogy kismamával, mert szerintem ez akkor is felháborító, ha nem vagyok kismama, csak egy fogászati ellenőrzésre megyek. Ja és ezek után felhívtam a biztosítót, mert több mint 1 hónapja nem a mi hibánkból megtörték a kocsinkat, megtörtént a kárfelvétel és azóta nagy csend van, pedig a történet teljesen tiszta, hiszen a másik fél elismerte a felelősségét. Közölték, hogy nem tudnak továbblépni az ügyben, mert nem a tulajdonos vezette az autót, ezért a tulajnak nyilatkoznia kellene, hogy aki vezetett az milyen jogcímen tette. A tulaj meg persze nem nyilatkzik. Kérdeztem, hogy mi történik, ha ezt a nyilatkozatot többszöri felhívásra sem teszi meg. Fogalmam sincs, ilyen még nem volt. Ez a válasza az egyik legnagyobb biztosítótársaság ügyintézőjének. Akkor mi a fenének van kötelező biztosítás????