A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Képzeljétek Domi nyikorgatja a fogait. :shock: Állandóan rászólok nem szeretném,hogy tönkretegye őket. Apának így mentek tönkre annó csak ő már nagyobb korában nyikorgatta.

Igen a mutató ujját bedugdozza mindig a keszulodod fog fele,innen tudjuk melyik bujik. :)

Gremese: minden védőnő és doki mást mond bevezetésnél,ezt megfigyeltem. Pontosan azért van az,hogy nem tudjuk mihez kezdjünk és csináljuk vagy ne. :? Ezért én már azt adom ami az életkorához megfelelő és, amit elfogad, annyit amennyit ő megkíván.
Amit nem kér nem eröltetem. Ha cicit kér azt adok,ha meg mást olyankor cupogta és rágást szimulál,akkor adok neki azt amit éppen kigondolok,ha nem kell nem adom.
Szóval ez van. :) A babák úgyis jobban tudják mi kell nekik. :)

Ja mi sem mászunk vagy himbálózunk, sőt mégcsak meg sem fordultunk, azóta mióta egyszer kétszer megtette. :)

Mindenkinek Boldog Hófordulót (már mint aki éppen egészet tölti) :lol: :lol: ezt jól megaszontam :D

Boldog Névnapot és Szülinapot!!

Megyek gyorsan összedobok valami kaját. :)

Timi: gyermekeiden meg mihamarabbi gyógyulást!
varga tünde

Horcsog: válaszoltam!

Kép
Kép
timi26

Timi26!

Olvastam és hát sok +++ a nektek is a tesódnak is!

Azt hiszem meg kicsit elmegyünk sétálni bár fúj a szél
de jó lenne ha kis lányom többet aludna 30 percnél.
Ugyanis kelt fél 6-kor vissza aludt 3/4 8-kor
ébredt fél 9-kor most épp megint aludni készül.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

No megpróbáltam visszaolvasni.

Minden hófordulós, névnapos, szülinapos babának sok boldogot. :)

Timi:
elolvastam az emailt. Írok pü-t, rögtön.

Emese:
sztem igazad van. Vol, h énsem tudtam jönni, de azért hetente egyszer írtam pár sort. :) :oops:

Betegnek jobbulást.

HP:én nem szeretem. :oops:

Fleur:
nagyon ügyes Lilla. :)

Hozzátápi:
vettem én is gyümiket, még a polcon figyelnek.
Most 3x kap tápit, 2x pépet.
Van a Humananak egy tejmentes almapép, lehet vízzel is és tápszerrel is csinálni. Én tápival csinálom, nagyon szereti Lilla.

És most a paráim:
Leírom egy napunkat.
Este alvás fél8-8.
Hajnali 6körül tápi kb 150 ml.
ébredés 8 körül.
9-fél10 vagy tápi 150 ml vagy tejpép 160-180 ml.
Alvás fél11-fél12ig.
Kaja fél1-1 160 g Sinlac.
alvás 1-fél6ig a babakocsiban. ( ilyenkor már én keltem, ő még aludna)
fél6-6 kis pép 80 ml kb ( enne többet , de ha adok, akkor nem issza meg a tápit este
7kor fürcsi
fél8-8 között 150-170 ml tápi.

És akkor a paráim
ha meggebedek se tudok neki kihozni 5 rendes kaját. :oops: Mert nincs annyi idő, elég ez így sztetek?
Meg az alvás. Napi 5-6 órát van fent, nem kevés ez?? :?
1 hónapja így evett: 6, 10, 14, 18, 22 csak tápit és 150-180 ml-t.
De akkor fél10-10 körül aludt el. Most hiáa kel fél6kor este, akkor is fél8kor már vekeng, úgy issza a tápit, h rúgkapál, róbál felülni, szval álmos... Próbáltam, h 10 körül megetetni álmában, de annyira alszik, h nem kell neki.
Sztetek??

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Timi!
Mircogó=Míra lányom :)
S a sógórnődnek mi baja van? Lányod+kresztáblák :) párod hajlandó még Titeket furikázni :wink:

Ágica!
javul Bálint bőre sőőőőőőt :) de most meg vakarózik :evil: , a bőre szép semmilyen kiütés nincs a testén. csak kontrollra mentünk,de ma pont szünetelt az a dokinéni rendelése akinél voltunk :( holnap telefonálgatás aztán talán eljutunk :)

Hajni!
Bálint kajálása:
1/2 4 szopi
1/4 8-8 alvás
1/2 10 szopi
1/2 11 elaludt :) :) kíváncsi vagyok meddig
max még talán 2* fog szopizni aztán még fürdés után :)
Szerintem Lilla ilyen jó alvókával van megáldva :) biztos nagyra akar nőni :wink:

Mesi!
ezért javasolta anno Vadvirág ezt naponta :) :) életjelként :wink:

megyek zombulok kicsit :)

KépKép
viranka

Viranka:
hol voltatok végül bőrgyógyásznál?

Kép
Kép
h@jni

Emese! Megkeptam az emailed köszönöm szépen!!
Apával csak ámultunk,hogy mennyire gyorsan fordul,hihetetlen,nagyon ügyes Zsófika!!!!!!!! :D :D

Timi!Viszont a te emailedet nem kaptam meg :cry:
Vagy még el se küldted? :shock:

Hajni!
Ez számomra felfoghatatlan,hogy ennyit alszik Lilla :shock: :shock:
Én már annak is örülök ha háromszor fél órát alszik :cry:
Szerintem nem gond,hogy ilyen keveset eszik ha fejlődik rendesen akkor szerintem minden oké.

Nekünk sokáig az volt a baj,hogy rengeteget evett Bertus 200-250ml és akkor ő még hétszer evett!
Aztán ebből gond volt és orvosi utasításra vissza kellett venni az adagját 150ml-re.
Először majd beleőrült annyira éhes volt,hogy két óra múlva már annyira üvöltött,hogy meg kellett etetnem.
Ma meg ott tartunk,hogy max hatszor eszik de nem mindig eszi meg a 150. van,hogy 30-at meghagy.
Ezt soha nem gondoltam volna,hogy az én leányom beéri ennyivel is :shock: De megszokta és erre ált rá ,nem kell neki több(pedig már lehetne emelni az adagját)
Szóval szerintem nincs ezzel gond Lilla érzi,hogy mennyi kell neki!

KépKép
juba

Sziasztok!

Elöször is Pankának, Beának, Zétikének, Szelinek és Ádinak boldog hófordulót!!! :D :D

Zsuzsóci, boldog névnapot!

Bocsi, ha néha elütöm a billentyüket, de Áron itt figyel az ölemben és egykezezek. :?

Nna, már megjavultam én is, de nagyon lassan ment, két napja még mindig dögrováson voltam, alig tudtam beszélni, annyira fájt a torkom. Mondjuk apa és Ábel örültek neki, hogy nem jártatom a képem, de akkor is nagyon rossz volt. :lol: :lol:
Gyerekek nem kapták el hála Istennek.

Timi, nálatok jobbulást a kisbetegeknek!! Mennek a gyógypuszik!
Viranka, Mirának is!! :wink:

Húú, minden gyerköc gyönyörü!!!
Lillácskának gratula a négykézlábazáshoz! nagyon ügyes!! :wink:

Granda, Sense, szépek a cipök nagyon! A terhességem óta, vagyis mióta megvan Ábel én sem nagyon hordok magassarkút, pedig imádom öket, de hát abban nehéz a gyerek után szaladni, na meg a játszótéren sem éppen a legalkalmasabb! :D Így csak akkor veszem fel, ah tényleg olyan helyre megyünk, ahol illik, na meg ha apa tud szaladni a gyerköc után. :D

Hajni, én is paárzok azon állandóan, hogy eleget eszik- e Áron. Vasárnap pl. úgy jött ki a napunk, hogy csak háromszor evett, kétszer tápit egyszer pedig zöldséget husival. Aztán még éjjel sem ´bredt, csak hajnalban. Tegnap viszont megvolt az ötszöri kaja, de szerintem ma sem lesz meg, mert eddig még "csak" kettönél járunk, még jönne a zöldség meg a gyümi, aztán a tejpép és este a tápi lefekvés elött. De bárhogy is nézem, ezt már nem tudjuk szerintem hozni, mert Áron is általában úgy f8-8 körül kidöl. :shock:
Szóval akkor most mi van? Hízni sem hízik annyit, mondjuk ez most már normális is. De szerintem míg nö, gyarapszik, fejlödik és jókedvü, na meg van kaki meg pisi, addig nincs gond. Ez van, nem tudom máshogy csinálni. Szerintem ne aggódj!! :wink:

Tej vagy tápi témához: ugye nálunk Ábel is apis lett három hós kora után, én másfél éves koráig adtam neki tápit, utánna sima tejet, de a mai napig kéri éjjel a tejet! :shock: :shock: Minden éjjel!!!! Nem tudok mit tenni, adok neki, mert napközben nem issza meg, max. joghurtot eszik, sajtot bele kell csempésznema a kajába, fehérjére meg szüksége van. Ha meg éjjel szomjas és teát vagy vizet kér, úgyis fel kell hozzá kelnem, akkor meg mindegy, hogy tejet adok neki, vagy mást. Furi gyerek, de ez van! :D Ja, mióta megvan Áron, ö is cumisüvegböl kéri a tejet! :lol: :lol:

Megismerkedés:
Mi már ismertük egymást apával, egy helyre jártunk "szórakozni", de nem nagyon érdekelt . Nekem egyáltalán nem volt szimpi, mert mindig hangadó volt, meg nagyon sokszor láttam más és más barátnövel. :?
Én néptáncoltam otthon, ö a klikkjével eljárt a bulijainkra, mert jóban voltak a táncosokkal. Aztán egy táncház végén, mikor széki lassút húztak a zenészek felkért táncolni, de akkor már jól be volt csípve. Én elzavartam, hogy hagyjon már békén, ö meg jött utánnam , mint egy kiskutya. Aztán táncoltam vele egyet, hogy békén hagyjon. Ennyi volt. Másnap találkoztunk a kávéházban, ahova jártunk, odajött józanul, kicsit pirulva hebegve-habogva és mondta, hogy tegnap táncoltunk egyet, emlékszem? Mondtam: igen. És? Erre szegényke nem tudott mit mondani, azt hitte, hogy majd mindjárt övé a pálya. De egy hónapig kellett kaparnia értem, szinte minden nap ajándékot kaptam töle, hol egy szál virágot, hol gyömölcsöt, amit szeretek,hol bonbont, a tippeket az egyik táncos lánytól kapta, aki jó barátnönk azóta is.
Aztán 1999. dec. 1-jén kikísért a parkolóba, mikor mentem haza és akkor beadtam a derekamat, elcsattant az elsö csók. De elötte mondta, hogy akor ö most meg fog csókolni. Aztán azóta is tart a románc. Nem bántam meg, hogy belementem a dologba.
Szerintem most is öt választanám ugyan úgy.
Bocsi, kicsit hosszú lett. :oops:

Nem is tudom mit akartam még írni! Ja, pénteken kapott Áron két oltást, elég jól viselte, de három napig sokat aludt és nyügi volt töle.Ma már megint minden a régi.

Húú, elkezdett kajabálni, megyek megnézem mi van, na meg odaég a sütöben a sült cukkinim mozzarellával és feta sajttal! :D

pussz

KépKép
KépKép
motiot

HIPP-HOPP gyógyulás a betegeknek!

Boldogságot a mai napon ünneplőknek! :):)

Felénk gyönyörű szép idő van kora reggel óta, egyszerűen hétágra süt a napocska... :):)

Most voltunk tanácsadáson, a féléves státuszon.

Pálma 6.560 gramm és 67 cm, Lara pedig 6.690 gramm és 65 cm. :):)

Vadvirág
Vendég

Hajni, látod, tényleg nem kell aggódni! :wink:

Jön a fogunk! Nem tudom, szerintem már csak napok kérdése és áttör, annyira lehet érezni az ínyében a pici dudort. De nem viseli meg, lehet, hogy a borostyánkö nyaklánc segít.

Ja, még anyit, hogy mi is terhesen házasodtunk, Ábel négy hónapja lakott a pocakomban, mikor összeházasodtunk, de akkor már 3,5 éve éltünk itt kint kettesben, Ábelt akartuk, tudatosan készültünk rá, csak azt nem gondoltuk, hogy ilyen hamar összejön! :D

KépKép
KépKép
motiot

Vadvirág, nagyon szép méretek! Örülök, hogy minden rendben van nálatok is! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Hajni! Szerintem ne aggódj! Lilla ilyen. Sokat alszik. Jól van, szépen gyarapodik, mosolygós vidám! Kell ennél több? :D Ne aggódj! :D

Motiot! Nagyon jó a ti történetetek is! :)
Azért az nem semmi, hogy Ábel még ma is felkel éjszaka... De biztosan hozzá lehet szokni. :)
Az a cukkinis balhé meg nagyon jól hangzik! Nyami!

Juba! Örülök, hogy meg tudtad nézni a videót! :D

MA történelmet írtunk megint! Le kellett vágnom Zsófi hajából, mert a szemébe lóóóógotttttt....... :cry:

Teszek fel képet, szerintem cuki lett. :D :oops:

Előtte, utána
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág! Gratulálok a szép méretekhez! :D

Új taktika: Zsófit evés, és szopi után be kell kötnöm a pihenőszékbe, hogy nyugton maradjon. Ugyanis mint már írtam, amint leteszem, forog, mint a motolla. Ma reggel levettem a naciját, és - hetek óta - újra produkálja a hátrafordulást. Imádja, ha pucéron van a lába.
Szóval ültetnem kell egy kicsit, hogy ne forgolódjon, mert így nem bökékel tele semmit.
Szépen elücsörög. Majd nemsokára előkészítem neki a terepelt a randalírozáshoz, meg hozom a pelusokat.
Kicsit horror lesz, ha bökékel, mert áfonyás almát is evett szopi előtt, annak meg jó színe van, ha visszajön. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, Zsófika továbbra is egy kis tündééér!!!

Hát igen, minden éjjel fel kell kelnem, most már többször is, mert Áronhoz is, de meg lehet szokni, már fel sem veszem., MOst sokszor az a furcsa, ha véletlenül nem ébred Ábel, de ez ritka! :wink:

Kaja:
Kép

Áron az imént:
Kép

KépKép
KépKép
motiot

Motiot! Áron mennyire Te vagy! Elképesztő! Nagyon helyes fiúcska!!!!! Szerintem Neki is hamar akad párja itt a topikban! :wink:

Azzal pedig ugye tisztában vagy, hogy ennek a finomságnak a receptjét el kell küldened a gmail-re! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szuper az összes újabb fotó!!! :):)

Motiot!
Nyam-nyam! Ez isteni fincsi lehet, veszek is belőle - köszi! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Ádi, Panka, Bea! Boldog hófordulót!!!

Bakker! Tegnap reggel óta nem volt netünk. Gondolhatjátok…! Elvonási tüneteim vannak. :evil:

Tegnap este voltam tornázni, nagyon jól esett. :D Bár Szeli kicsit furcsálotta, hogy nem együtt fürdünk, hanem a Mami fürdeti a kiskádban... :shock: :lol:
Ma délelőtt pedig Szelike jógázott! :D

Na, akkor kezdek visszaolvasni, míg fel nem ébred a Kiccsaj! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

...eddig tartott... :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Megjöttünk a tanácsadásról :D . 6950 gr és 64 cm :oops: . Nem egy óriásbébi, de hízott 80 dekát, és 1,5 cm-t nőtt 1 hónap alatt 8) .
A dokibácsi szerint már nagyon kibújóban van a fogacskája, nem hiába tömi a száját, és nyálzik ezerrel :lol: . És az elmúlt 2 napban nagyon nyűgös is volt :? .
K-vitaminról azt mondta, hogy ha betölti a 6 hónapot, és még anyatejes marad, már akkor sem kell adni, a Dentocart viszont elkezdhetjük hat hónaposan, ha van fog, ha nincs.
És az egyetlen oltás, amit javasolt, az agyhártya gyull. elleni, ezt felirattam, 6 hónaposan beadja az elsőt, 8 hónaposan a másodikat. Én mást nem adattam neki be.

NÁLUNK TAVASZ VAN!! MÉG A SZELLŐ IS LANGY!! :D :D :D
Kép
dettyk

Dettyk! Mi az a Dentocar?
Nálunk is tavasz van, de ezerrel fúj a szél, így nem mentünk sétizni. Zsófi most alszik.

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Én meg már azt hittem, megint a pocakos barátnőddel voltál. :D
De jó, hogy ennyit tornáztok-jógáztok Szelivel. :) No meg lubickoltok! Szerintem Szeli itt a legfittebb baba! Wellness Szeli! hihihi...

Kép
Kép
Kép
gremese

Most olvasom a "Főzzünk a babának" c. könyvet, azon belül is az 5-9 hónapsoknak szóló recepteket. Ilyen alapanyagokat is találok: vaj, tejszín, tojássárgája.
Ezeket lehet adni??????

Kép
Kép
Kép
gremese

Továbbmegyek, a tejes gabonadara receptben tej van..... :shock: :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sőőőőőt, kétszersült.... És ezek még mindig 5-9 hónapos babáknak....
Most akkor mi van?

Kép
Kép
Kép
gremese

No most megyek, és kotyvasztok valami főzeléket. Szerintem kitalálok valamit, míg a konyhába érek. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!Motiot!
Nagyon aranyos Zsófka és Áron is :D

Vadvirág!
Szép méretek.

Detti!
szép méretei vannak Pankának is.
Ildikének is azt írta fel az orvos.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

No és akkor jó olvasást
Kép

Az egész történet 1996 agusztusában kezdődött (ami azt jelenti, h idén leszünk 12 évesek :)) Anyu és apu elmentek egy számítógépes táborba, nem is tudom apa, h gondolta, h anyu azt élvezni fogja.
Hát nem élvezte, még rossz idő is volt ráadásnak. Szóval hazajött és szólt nekem, h ha elég gyorsan pakolok és buszra pattanok mehetek én helyette.
Így én hazaszaladtam a nyári munkából, pakoltam és mentem, hogy majd lesz valami.
Persze az első este elég magányos voltam, de elvoltam. Néztem a sok elvakult hülyét, akik egész nap/este a gépet ütötték :lol:.
Másnap reggel kihírdettek egy kirándulást Parádról-Sirokba és vissza busszal. Szerettem túrázni így úgy döntöttem, no én megyek. Itt történt, hogy oda csapódott hozzám egy fiatalka pasas :) gondoltam is mi a fenét akar tőlem??? (akkor volt 20 éves :)) De végül is
jót beszélgettünk. :)
Hazafelé már egészen összemelegettünk, amúgy is megmentett egy számomra nagyon nem szimpatikus pasitól. Még együtt is vacsiztunk :)
Aztán este hatalmas tábortüzet rakott a csapat, de télleg vagy 2 métereset :) és amellett ültünk és beszélgettünk, aztán nem tudom miért de belecsókolt a nyakamba.
Még ma is jó visszagondolni. Olyan romantikus volt, h nem rohant le :) nem az a típus :)
De erre az estére ennyiben is maradt.
Még várnom kellett egy napot mire megcsókolt. Elmondása szerint várta a tökéletes pillanatot és nem akarta elkapkodni. Hát végül éppen akkor jött egy szippantós autó, szval sikerült a legjobb pillanatot megtalálni :)
A helyzetünket nem könnyítette, h nagyon fiatalok voltunk ő Kecskeméten lakott én Egerben vagy 300 km köztünk és 4 óra busz út.
Valahogy már mégis akkor elhangzott az a mondat, h én leszek a felesége és ő a férjem. Valahogy vele minden olyan természetesnek tűnt. Egyáltalán nem voltam zavarban, csak jól éreztem magam :)

Volt jó pár telefonunk az elkövetkező hetekben és az még augusztus végén leutazott Egerbe (az össze megspórolt pénzét rám költötte) és velem töltött egy hetet. Azt hiszem, ha nincs az a hét sosem kerülünk annyira közel egymáshoz és gyorsan szép emlék
lett volna belőlünk. De eljött és remekül éreztük magunkat. Nagyon nehéz volt elválni. Az elején a szürke hétköznapokat is nehéz volt leküzdeni, nem tudtunk olyan sokat beszélni telefonon (mert mégis a szülők számlája lett volna), nem lehettünk együtt, mert 300 km és neki nem volt pénze jönni, engem nem engedtek..
az első szilveszterünket is külön töltöttük és eltelt fél év mire újra láttuk egymást. Rengeteg levél született ez időszak alatt, neki és nekem is megvannak. És azok amiket emailen és sms-ben váltottunk később már nincsenek is meg :)
Következő nyáron mehettem először hozzájuk.
Hát nem sok jövőt adtak nekünk az emberek. Lehúzta mindenki ezt a kapcsolatot, h nem fog működni ilyen távolról. És nehéz is volt. Voltak viharfelhők és voltak pár hónapos eltérülések mindkettőnknek, mert nagy teher volt és mindig azt hittük, h helyben találni egy párt
és azzal lenni sokkal egszerűbb és mégsem.
Akkor lett könnyebb a helyzet, amikor befejeztem a gimit és fősülis lettem. Ekkor már lett saját kereset is, mert tanítottam és amikor ő is befejezte Kecskeméten a főiskolát és felkerült Pestre egyetemre lényegesen könnyebb lett a helyzet.
Nekem folyamatos kihívás volt mások véleményével megküzdeni, mert lélekben, fejben jóval komolyabb és érettebb volt minden más vele egykorú haveromnál, de mindenki csesztetett amiatt, h milyen kisfiús kinézete volt.
Sok idő kellett mire ezen túl tudtam lépni. Mire rájöttem, h nem a kinézet számít. Az tett minket teljesen helyre, h az utolsó szakítás során összejöttem azzal a fiúval aki nagyon tetszett nekem. Írtó helyesnek és vagánynak tartottam és nagyon csalódtam, amikor rájörrem mennyire komolytalan, mennyire nem tudja mit akar és mennyire
üres belül. Az egész 1 hét volt és akkor sem vállalt fel, mintha olyan rondaság lettem volna. Rettenetes félt tőlem, mert azért hülye sem voltam. De ez most már az ő baja. Na ott is hagytam a fenébe és végre újra együtt lehettünk most már minden kételytől mentesen.

Senki nem hitte el nekem mikor mondtam, h most már biztos vagyok benne ő lesz a férjem. Szerintetek mekkora az a szeretet, ami ennyi éven kerszetül összetartott minket. Annyi kihívást, annyi nehézséget kaptunk, h pont attól most olyan szép.
Borzasztóan megküzdöttünk a házasságért. Ami igazából nekem fontos volt, de végül ő mondta, h a baba előtt házasodjunk össze. Nekem amúgy az eljegyzés után megnyugodott a lelkem és teljesen mindegy volt mikor lesz az esküvő.

A fősuli után 6 ökörrel sem lehetett volna visszatartani, h felköltözzek Pestre hozzá, amit apu elég nehezen viselt. Az első időszak sem volt könnyű, mert én dolgoztam Peti suliba járt és dolgozott, de nagyon kevés pénzünk volt. Ezen is túljutottunk :)
2002-ben költöztem fel, 2003 ban kérte meg a kezem pont azon a napon amikor lediplomázott. Elmentünk egy francia étterembe ünnepelni, jól bepezsgőztünk remekül éreztük magunk. És akkor jött egy rózsás lány én persze rögtön rávágtam, h nem köszönöm, ő meg azt, h igen kér.
Csak néztem rá..nagy szemekkel. És akkor ott az étterem közepén letérdelt és megkérte a kezem :) hát nagyon romantikus volt. Amúgy már haza felé is virágárust keresett, de mind zárva volt és az volt a fejében, ha talál egy virágárust megkéri ma a kezem, hát jött :)

2005 február 26.-án volt az esküvőnk. No ez is érdekes story miért ekkor :) de ezzel már nem untatlak :) és Lilla cicus hosszas küzdés után 2007 decemerében költözött be hozzánk :)

KépKép
KépKép
fleur

Tuti, hogy mindenre nem tudok reagálni, előre is bocsi! :oops:

Jaj! Dettyk! Kiskolbi! Boldog névnapot (utólag)! :D Bocsi! :oops:
Domi! Boldog hófordulót! :D
Timi26! Bátyádnak jobbulást!!! :(
Dotildi! Nagyon jók az uszis képek! Milyen kis husi-musi Dorottya is, mint Szeli!!! :wink:
Sense! Nekünk kihangsúlyozták, hogy ettől a babaúszástól még nem tanulnak meg úszni. Tényleg csak arról szól, hogy ne féljenek a vízben. És valóban! Szelit pl. már egyáltalán nem zavarja, ha belefröccsen a szemébe a víz (engem jobban! :shock: :lol: ). Nálunk szerencsére a védőnő és a gyerekdoki is pártolja, így nem volt dilemma.

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur!

Hát ez Szuper,és amin végig mentetek és hogy
még ő lett a nagy ő.
Írd le nyugodtan mért pont akkor volt az esküvő
nem untatsz vele senkit. :D :D :D :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Fleur Tényleg rögös utatok volt, de nagyon megérte. Szép család vagytok :lol:

Motiot Örülök, hogy jobban vagy. Nagyon guszta ez a kaja. Elküldöd a gmailre a receptjét?

BOLDOG HÓFORDULÓT PANNKÁNAK, SZELIKÉNEK, K.TIMI ÁDIKÁJÁNAK ÉS ZÉTIKÉNEK.

ZSUZSÓCI SOK BOLDOG NÉVNAPOT

Vadvirág Nagyon szép méretek :lol:

Dettyk Panka se panaszkodhat :lol: :lol:

Mi is voltunk méreckedni, 7,7 kg és 71 cm.
Körbe lett dícsérve nagyon tetszett a dokinőnek ismét :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Oldalt kezdtem :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, elképesztő mennyiséget vagytok képesek irni :shock:

Beatrice boldog 7. hófordulót!
Zéti boldog 6. hófordulót!
Szeli, Ádi, Panka boldog 5. hófordulót!

Utólag is köszönöm mindenkinek Péterkém köszöntését:-)

Emese nagyon szuper Zsófikád haja:-) melyik fodrász szalomba hordod?

Timi Vikdaninak gyors gyógyulást!!!!

Hajni Lillácskád biztosan tudja mennyi kaja kell neki.

Motiot csudapofa Áron, és az a kaja :-)

Mi egy szopit váltottunk ki eddig ( ebéd) de igy is szopizik napi 5x ( látszik is a méretein :-)

Csajok a cipős képek! Én is imádom a szép cipőket! De most főleg a laposakat részesitem előnyben.

Granda nagyon szép menyasszony voltál!

Heni
KépKép
heni81

Emese,
én is a múlt héten néztem vissza a jegyzeteimat, amiket akkor készítettem, mikor egy dietetikus nöci, aki babákkal foglalkozik elöadást tartott a baba-mama csoportban, mikor Ábival jártunk. Nekem is az van felírva, hogy fél éves kora után lehet teljes tejet használni fözéshez, de fel kell forralni, lehet vajat is használni, söt, husit heti 3-4-szer, vagy heti egy tojást, jó keményre fözve.
Babaszakácskönyvben pedig szintén így van, a kétszersült, vagy tészta, tulképpen mindegy melyik, hiszen a gluténtartalom a lényeg szintén hat hónapos kortól szerepel. Én úgy tudom, hogy a gluténérzékenységet nem lehet megelözni azzal, hogy minél késöbb kap a baba ilyen ételt, az akkor is van, ha most kap, vagy ha csak egy éves kora után. Én már elöre örülök, hogy pár hét múlva ehet Áron fincsi tésztákat jól összetörve. :D
De hát mindenki máshogy csinálja. Azért, ha gondolod, kérd ki a védönö vagy a gyerekdoki véleményét! :wink:

Fleur, a ti történetetek is olyan ásó-kapa jellegü! :D :D

KépKép
KépKép
motiot

Juba: kűdtem én, csak egy "Z" betűt kihagytam... :oops:
De pótoltam, elvileg most megkaptad!

Elvittem dokihoz a gyerekeket. Rebekának nincs komoly baja, már holnap mehet oviba is.
VikDan meg kapott anitbigyót, mert tapasztalatom szerint sajnos csak akkor jön helyre teljesen ha antibigyót kap.

És akkor most visszaolvasok, mihelyst elaludt VikDan!!! :D

Kép
Kép
timi26

Nagyon boldog hófordulót Szelinek, Ádinak, Beának, Pankának, Zétinek!

Fleur: szép történet! 12 éve!!!! Mi most leszünk 10 éve együtt!!! Majd leírom, tudom már régóta ígérem, de mindigelmegy a net mire beírom egy részét... majd word-ben.

Fleur: Lillának mik a paraméterei: :)
Csak hogy a 2. legkisebb csemete címre pályáztok??

Megyek teregetni.

Áron, Zsófika: Tündériek a képen!!!
Zsófinak jó ez a "rövid" haj! CUKI

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog hófordulót Panka, Szeli, Ádám, Zéti és Beatrice!
Kép

Boldog névnapot Zsuzsóci és Gica Zsuzskája!

Kép

Hörcsög: Köszi, de én nem szeretnék regisztrálni (iwiw), de aranyos Tőled!

Heni, Vadvirág, l.Móni: Szép méretek! :P

Mesi: Én is áfonyás-almát adtam ma Máténak, úgy láttam ízlett neki. Naggyon jó a fordulós videjó! Milyen ösztönző is a távírányító! :lol:

Kis Mátém sajnos visszatért a hajnali kelésekre (2-3 között), de visszaalszik hamar, szerencsére. Egy picit taknyos is, de azon kívül semmi más tünete nincs. Lehet, hogy megint csak az orrnyálkahártya. :roll: Ma úgyis megyünk a doki bácsihoz tápszert íratni, azért megkérdezem. Ja, meg a BCG oltásunk még mindig nem gyógyult be, azt is megmutizom neki.
Olyan szuperek az uszis képek, nekem is eszembe jutott, milyen jó volt Bencussal járni, úgyhogy fűzöm Apát, hogy vigyük Mátét is.

Fleur: Nagyon szupi, hogy így kitartottatok egymás mellett!

L.Móni, Viranka: Megvannak a könyvek, este küldök majd pü-t!

Timi26: Örülök, hogy jobban vannak a gyerekek! VikDaninak még mennek ++++++++
Most ennyi, mert mennünk kell.
Pusz.

KépKépKépKép
meryke

Timi,
akkor VikDaninak mennek a gyógypuszik! Szegényke! Remélem hamar rendbe jön! :wink:

Mi most el, mert gyönyörü idö van!

KépKép
KépKép
motiot

Lovestory:

Középsuliban a barátnőmnek lett egy új pasija, nagyon sokat mesélt róla és annak a barátairól így istvánról ( férjem ) is. volt neki barátnője is, és ismertem is mert volt hogy együtt buliztunk sokan, szóval mindent tudtam róla, szüleiről, családjáról, milyen póló volt rajta, mit mondott..... barátnőm elég részletesen mesélt. szóval elég jól ísmertem a történetekből. Tetszett is, olyna vagány, helyes, mosolygós srácc, Mindig kedvesen köszönt nekem... De hát volt párunk, igazából nem is beszélgettünk.
Ott volt a szalagtűzömön( hisz a barátnőm baráti örébe tartozott!! :-) )

Jött a a fűsuli előtt a 0. szak ( nem akartam jelentkezni sehova, de egy ismerős ajánlott vmit, hát mentem 0.-ra, így könnyebb volt a bejutás)
Szóval §.-ra jött István is, sokat lógtunk együtt ( 6-8-an) volt hogy haza is vitt suli után, haverok lettünk. :-) nagyon bírtam.:-)
Aztán gólyatábor! Persze ott volt ő is, Párunk mégmindig volt mindkettőnkenk. a gólyatáborban barátnőmmel mentem, mind a ketten pasiztunk kicsit, 1-1 helyi helyes srácc ránkkattant és jöttek velünk mindehova.. ( István kissé féltékeny volt...látszott rajat.. majd később mondta)
De a búcsu bulin táncolni hívott István, az alkohol segített a gátlásain, csak picit volt spicces.... utálom a részegeket!! :evil:
Szóval lassúztunk, majd sétálni hívott ( Miskolcon volt a gólyatábor az egyetem területén ) és megcsókolt. :-) Ennyi volt. Jöttünk haza, kezdődött a suli. Persze továbbra is együtt lógtunk egy páran, videózni jártunk, bulizni.... nem történt semmi, csak jó barátok voltunk. ( nem jelezte sehogy sem hogy akar vmit ) ( 4 éves kapcsolata volt Távolsági kapcsolat, mai még a középsuliban kezdődött, már nem szerelem volt, csak úgy el voltak együtt, de nem mert szakítani egyikük sem )
Szóval folyt a suli, sokat dolgoztunk párban, vagy egy csapatban, és nagyon bírtam őt!!
Egyik délután vmi óra jött és én mondtam neki hogy úgy mondanék neki vmit.... ezt többször is mondtam neki, d végül nem mondtam semmi. A nap végén esett az eső, így ( meg gondolom kíváncsi volt ) felajánlotta hogy hazavisz. A kocsiban is kérdezte hogy mit akartam... nem mondtam el. Majd a ház előtt mielőtt kiszáltam egy lehelletnyi fini puha puszikát nyomtam az arcára. Egész nap ez voltbennem hoyg arra a pofira úgy cuppantanék egy puszit. Semmi célom nem volt, csak ez vhogy jött.... Hát jól meglepődött, de nem tudott semmitmondani , mert én kiszáltam és bementem a házba. A mai napig nem tudom hogy ez hogy jött, csak vhogy ez kikivánkozott.

1 óra múlva csörgött a telefon.... hát hogy ő gondolkozott, hogy akkor most mi van??
Szóval ezzel kezdődött. Aztán jött hozzánk ismerkedni...ja az első igazi csók előtt megkérdezte hogy megcsókolhat e, olyan kedves, finom gyengéd volt... olvadoztam.
Titkolózni kellett mert még megvolt a barátnője és még nem tudta neki elmondani hogy van vki más, nem történt semm más köztünk.. ez 1998. márc. 5-én volt, áprilisban elutazott síelni és akkor döntötte el hogy kit választ. Hát az a hét nem volt semmi.:-(
alig vártam hogy megtudjam.. Hát engem akart. a suliban továbbra is titkolóztunk... olyan izgi volt!!
2005 febr.11-én kérte meg a kezem...nem bírta kivárni a valentín napot!! :-)
2005.szept.3-án volt az esküvőnk, és 2007. szept. 6-án megszületett Emma. Házassági évf. ajándékként.
:-)

Na ez jó hosszú lett! Nem vmi izgi így leírva ( rövidítve) :-) de megélni nagyon csodás.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hajni: szerintem sem muszáj az 5 rendes kaját erőltetni. Ha már a három főétkezés van és a tízórai meg az uzsonna kevesbb, az is jó!
Ha meg nincs gonad a paramétereivel, akkor főleg nincs gond!
De az is lehet, hogy egy kis gyümölcsre és főzelékre fáj a foga!
Szerintem próbáld meg, elég nagy már hozzá!

Viranka: bocs, erről valahogy lemaradtam... :oops:

Vadvirág: szép méretek!!! :D:D

Motioit: de romatische történet!!! :D
Húú, de jól néz ki a kajcsi!!! Ma én is cukkinis kaját csinálok!!!

Gremese: de cukor zsófi az új hajával!!! :D
Én csak olyan kaját adok, amiről úgy gondolom, hogy adható, vagy megkérdezem a védőnőt, benne megbízom!
A Dentocar fogerősítő tabletta, amit a kajába kell beletörni. Rebeka 7 hónapos korától szedte, pedig fogai csak később lettek! (de nincs is rossz foga!)

Fleur: a ti storitok is nagyon szép!!! Engem is érdekel, miért akkor volt az esküvő!!! :D

És azt hiszem van egy elmaradásom... :oops:

Dettyk, Kiskolbi: BOLDOG NÉVNAPOT utólag is!!!

Kép
Kép
timi26

egy esküvői kép! :-)
Éppen a Kép kikérés folyt! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Emese:
nagyon cuki lett Zsófi haja. :)
Én úgy tudom, h tejet 2 évig ne, tojás fehérjét 12 hós korután, sárgát 15 hós kor körül. Liszteset 12 hósan.
Vaj, túró, joghurt ha nincs allergiás a családban 9-10 hósan, ha van, akkor később.

Timi:
Leírnád, h Ti mikor mit esztek? Hányszor van még tápi?

Kép
Kép
h@jni

Lovestoryt majd én is küldök, de nem ide, hanem a mailre. :)

Kép
Kép
h@jni

Hófordulósoknak Kép

Zsuzsóci Kép

Motiot Fleur Kaqk
Nagyon olvadozós történetek!!!!! Erre mondta a közgáz tanárom hajdanán: "jegyezzék meg, az élet mindig ravaszabb a tudománynál". Hát szerintem a valós világnál tényleg nem lehet érdekesebbet gyártani!

Mi si sétáltunk egy nagyot, mei tai-ban (köszi, Viranka és Regi!!!!!)A bevásárlást is kukk nélkül tűrte Linda :lol: Én még maradtam volna ebben a fantasztikusan gyönyörű időben, de nagyon megéheztem :lol: Biztos idáig éreztem Motiot alkotását :lol:

Kép
granda

Kaqk
Ez igen!!!!! Fantasztikus! De azért kár, hogy nem látjuk a vőlegényt :wink: :)

Kép
granda

Kaqk!
Hát a ti Lovestorytok is szuper és az a ruha fantasztikus.
Nagyon csini ara voltál te is.És még -még esküvős képet kérünk.

Tényleg akiknekvolt esküvő az rakjon fel róla képet.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ha-ha! A kajámra csak ácsingózzatok! Már be is vágtam mindet!!
Mondjuk csak cukkini volt füszerekkel meg a tetején feta és mozzarella sajttal. Nem nagy kunszt. Tényleg csak ennyi. Na meg vágtam bele apróra egy fej hagymár és egy paradicsomot. Oszt kész. :wink:
De tény, hogy nagyon fini lett/volt! :lol:

Kaqk, a ti sztoritok is nagyon szupi! Olyan jó visszagondolni ezekre az olvadós, libabörös pillanatokra! De azért már így is jó, hogy ennyi ideje együtt vagyunk!

Hajni, látod, ezért írtam, hogy kérdezze meg Emese a védönöt. Te megint máshogy tudod a dolgokat.
Én mondjuk nem vagyok félös, a családban nincs allergiás, szerintem próbálozni fogok nemsokára tésztával és a többivel is.
De azért ez furi, hogy a tojásról, tejröl, vajról ennyire eltérö vélemények vannak, hogy még csak egy kicsit sem egyezik semmi. :shock:

Lilla szerintem is megeszi, ami neki kell, ne parázz!
Esetleg próbálj neki egy kis gyümit kóstoltatni! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

ok, akkor még egy pár kép és befejeztem. De most ti jösztök!!!
Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog hófordulót Pankának, Szelinek, Ádinak, Zétinek és Beusnak!

Zsuzsóci boldog névnapot!

Fleur, Motit, Kqak, nagyon jók a love storyk :lol:

Fleur, lánykérés, nagyon romantikus :lol:
Robi a kezemet az Eiffel torony 2. emeletén kérte meg, jaj de látáttok volna mennyit bénázott, annyira édes volt, a torony tetejére tervezte, de annyira fújt a szél, és sokan voltak, h nem tudta elővenni a gyűrűt, így lett a 2. emett, papírpoharas kakaóval.
Annyira édes volt, mindig eszembe jut az arca. :lol:

Kqak, szép voltál

Viranka, de jó, h Bálint arca egyre jobb, örülök.

Mi is sétáltunk nagyot, szépes süt a nap, bár nálunk a szél is fúj rendesen.

Emese, Zsófi haj :lol: :lol: :lol:

Esküvő kép, hú majd keresek :lol:

Tali, de jó lenne, de szerintem is még várjunk vele kicsit, jaj de jó.

No akkor még a szopikiváltással ráérünk, a gyümi nagyon be jön neki, de csak ha keverem, magában csak az almát eszi meg.

l.móni, Vadvirág, Dettyk nagyon szép méretek, mi holnap megyünk, nagyon kíváncsi vagyok, jól kifaggatom a védőnőt mindenféle hozzátápiról és babausziról.

Vikdaninak ++++++

Kép
Kép
nektarin

Fleur! Nem semmi a történetetek! És ezt a kitartást! Példaértékű!!!! És mindez megkoronázva Lillával! Jessssz! :D

Kaqk! Jaj, de gyönyörűek vagytok!!!!!!! És a ti történetetek is nagyon szép! Romantikus! :)

Motiot, Hajni! Köszönöm az infókat, most jól összekavarodtam. :shock: :wink: No de sebaj, hugomtól kérdezgetek, rá nagyon hallgatok.

Zsófi egyelőre hadilábon áll a zöldségekkel, mondhatni semmi zöldséget nem eszik. Én meg dobom ki a jó kis kutyulmányaimat. A gyümi megy, de azon kívül....
Nem baj, egyszer majd csak enni fogja...

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!
próbáld meg csak gyümivel,
Karcsikámnak se kellettek a zöldségek.
Semmi zöldséget nem evett meg.

Ildi
Kép
Kép
horcsog