A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

:( :( :cry: :cry: sajnos nem a gólya jött meg :cry: :cry: :cry:

de azért köszi a drukkokat!!!
Vendég

köszi a hiányolást.
sajnos múlt héten a laptopom képernyője feladta, szervízben mondták, hogy a javíttatás többe kerül, mintha veszek egy újat, úgyhogy most nincs gépem. most is csak szüleimnél kontárkodtam ide egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gabi,
:( :( :(
pedig annyira drukkoltunk. De legközelebb mégjobban fogunk.

Otthonszüléshez nem nagyon szólok hozzá, mert régebben beleolvastam az ilyen nevű topicba és hát ott eléggé elszabadultak az indulatok. (halkan: én se kísérelném meg semmiképp, parázom így is épp eléggé..)

VIKTORNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Milyen torta??? :D

Veronikusz
annyira jó lehet a tudat, hogy várhatóan ilyen keveset kell majd szüléskor nyűglődni. Mikorra várod?

Tünde,
Benét az első alkalommal fekve szoptattad? Vagy a fejet azért fel lehet emelni ilyenkor?

Linocs,
én is hasonlóképpen vagyok Apával...nem akarom konkrétan zaklatni a témával, így is épp eleget beszélünk róla. Nem tudom, milyen elképzelései vannak a szülésről, meg hogy mennyit gondol rá, majdcsak lesz valahogy...
Izgi lehet, hogy mindjárt itt a nagy nap! :D
Aztán majd eltűnsz egy jópár napra, de utána ugye számíthatunk a fotókra?

Többiek, ti kérdezgettétek az apucikat, hogy milyen élmény volt nekik a szülés? Mit mondtak? Együttszülők és idegesenkinnvárakozók is érdekelnének..

Nekem még olyan sok van hátra és olyan lassan múlik... Állítólag ez életem legboldogabb időszaka de én elég nyűgösen viselem.. Szeretnék már hason, de legalábbis háton aludni, meg minden olyan nehézkes és most jön még csak a java..
De nem akarom én siettetni!
Egyik barátnőm szombaton szült, pedig márc 8-ra volt kiírva.. :shock:
2900g körül és 52 centi. Hát a hossz az normális nem? A súly viszont kevéske. Ilyen is van?? Ez mitől lehet? Veszélyeztetett volt az utolsó pár hétben.
Még nem hívtam fel, de állandóan rájuk gondolok. Blanka! :)

Lányok,
nem tudtok ajánlani egy jó bőrgyógyászt? Anyajegy téma..

Most irány a piac :) és pár óra sorbanállás a postán.. :evil:

Ja és mégegy kérdés, aki a MOM környékén lakik: a biopiac minden szombaton van? Ilyenkor az épületben bent? És a babaholmibörze?
Eddig csak messziről nézegettük.. :D
Vendég

Borsika,
nem kicsi az a súly, egyáltalán!!! Miklós 3300-zal született!! majd kint megnő!!
üdvözöljük Blankát!! sok tejcsit a mamának, sok boldogságot a családnak!!

Linocs, Borsika,
visszakerestem a fórumon a születésünket és Apa hozzászólását, bemásolom ide, ha a többike sem bánják, aztán eldöntheti mindenki Kedvese, szeretné-e..

Sziasztok, én gyuzso férje vagyok Very Happy

Na azért írok én, mert akkora örömünk van, hogy csak na!
Frontok ide, telihold oda, kánikula, melegrekord, eső... Micu nem várt tovább, ma este 18:22.kor kibújt, és harsányan üdvözölt bennünket.
3,3 kg-jával és 56 cm-ével teljesen normális kisfiú, helyesen próbál szopizni.
Természetes úton, komplikáció nélkül érkezett, anya is megdolgozott rendesen. Óriási élmény volt, kispapákat kihagyni szigorúan tilos!!!
A már megszületett babákhoz mindenkinek jó egészséget, a tovább váróknak még türelmet, és kitartást kívánok.
Anyát és kisfiunkat szombat reggel hozom haza, addig nélkülöznötök kell őket.
Erika, és Tóth doki profizmusa eddig is tudott volt, de mellette nagyon kedvesek is voltak. Engem lenyűgöztek.

Üdv, I.

KépKép
Kép
gyuzso

Gabi,
lesz legközelebb gólya!!! és mi újra ezerrel drukkolni fogunk Értetek!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++

Manóka,
végre hírt kaptunk Fellőletek is!!! :lol:
már 20,5 hetes vagy!!! hihetetlen, hogy repül az idő!!!!
remélem hamar rendeződik az otthoni netezés!!

KépKép
Kép
gyuzso

a very happy csak a szimbólum kiírva.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Bőrgyógyász,
én utoljára Gödöllőn voltam egy magánklinikafélén. 6-7 hetes gyerekkel együtt.. ezért magánoztunk
DE, vérprofi, nem drága és nem kell 1 napi hideg élelem
ha érdekel, küldöm a linket!

KépKép
Kép
gyuzso

Kedves Viktor!
Kép

Gabi,
:( De nem szomorkodunk, még amúgy sincs gólyaszezon.Én emlékszem, hogy mennyire biztatad Krisztát. Légy türelmes és bízz Magadban ugyanannyira, mi pedig drukkolunk továbbra is!!!!

Gyuzsó,
mi ez a burkolt célzás? :D :D Ti jöttök, vagy mi megyünk, vagy most mi?

Borsika,
Linocsnak én már megírtam, nálunk nem volt kérdés, hogy apa bent vagy kint, mondjuk ő sok mindent látott már szülés előtt is(majdnem olyan kemény, mint Gyuzsó :D ), szóval a látványtól nem félt. Szerintem sokat segíthet, hogy bent van(tudod, írtam a születéstörténetben is), és hatalmas élménytől fosztaná meg magát. De nem is lehet semmi "csúnyát" látni, mert a fejednél van, nem a lábad közibe. Jó ez sem igaz így, mert az én fejem csúnya(nem vagyok egy Mona LIsa :wink: ), de mint írtam, apa meg kemény. Szóval én vélemény:apukának bent a helye, ha már egyszer őt is szülőnek fogják hínni.

Kati,
Daninak jobbulást.

Hófordulósok,
boldogat szeretettel!

Kép
Kép
paklincs

Gyuzsó,
akkor nem István második neve? Már azt hittem folyik benne vmi angolszász vér...

Kép
Kép
paklincs

Eni? Andi?

Kép
Kép
paklincs

Nagyon boldog szülinapot Viktor!!

Kép
tikó

Sziasztok,

Viktornak Nagyon Boldog Szülinapot!

Hófordulósoknak Boldog fordulót!

Sétában benne lennénk mi is, elvileg jövő hét második felében megint szép tavaszi idő lesz. Nekünk szerda, csütörtök nem jó, mert dokihoz meg ultrahangra megyünk. De szívesen csatlakoznánk, ha más napokra szervezitek. Autó is van, ha valakinek fuvar segítség kell.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Snowwhite???dokihoz meg UH-rA???csak nem ?? :D :D
Vendég

Borsika: Több féle torta lesz.
Mamám vakondturás tortát csinált
Keresztanyukája hangyaboly tortát
Anyukám somlóit és Túró bomba tortát
Persze nem mindből fog kapni :lol: :lol: :lol:

Ajándékai: Baby taxi
Ágyneműt a kersztapjától
és ha lesz még akkor megírom,meg a képeket is felteszem majd.
Na jók legyetek

valentina

Borsika
Nagy gratula a barátnődnek!
Súly: Nekem a két szélső 2400g-mal és 55cm-rel látta meg a napvilágot. Teljesen egészségesek, hamar (1-2 hónap alatt) behozták a lemaradást. Az első hónapban mindketten 1,5 kg-ot híztak. Szerintem ne izgulj emiatt, ha rendesen eszik a babóca, nem lesz semmi baj.
Szerintem is apának benn a helye szüléskor. Az enyém is húzodott tőle, de már örül, hogy bent volt és fogta a kezem.

Gabi
+++++++++++++++++++++++++++++++++

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

sziasztok!

Borsika, igen, kicsit felemeltük az ágyat, és a karomba kaptam, és segítettek mellre tenni. Aztán a seb miatt inkább ülve szoptattam másnaptól, mert akkor könnyebben tudtam mindkét mellre tenni, az egyik oldalról a másikra megfordulni 10 perces komoly manőver lett volna.

Most is ülve szoptatok inkább. Ja, Paklincs, esténként van szopi, de nem túl sokat tud kiszopni, egyszerűen túl nagy a bimbóudvar, nincs vákuum, úgyhogy cumisüvegezünk. De olyan édesen szemez veelm közben, imádom! :)

:evil: Képzlejétek, nem tudtuk anyu fényképezőgépéről áttölteni a képeket, így várni kell pár napot, míg ők feltöltök és pendrive-on elhozzák... addig is írok a blogba wordben szövegeket... csak hogy gyorsabb legyen később a feltöltés... mert sztorik vannak ám... milyen Bene, amikor gondoskodik, és amikor féltékeny, milyen, amikor hisztizik, hogyan lehet 2 gyerekkel takarítani, bevásárolni, stb... :)

Emese megyünk mi szívesen, úgy ajánlkozz! Bene még nem beszél érthetően, remélem, így is eljátszanak.

Bene féltékenysége sem verekedésben jelenik meg, de már érezhető. Mindig szól, ha Boró sír, stb, de ha hosszan a kezemben van, vagy éppen etetés közben neki kell valami, most már mutogatja, hoyg tegyem be a hordozóba Borót,és menjek vele, és olyankor, ha nemet mondok, kezdi a nyivákolást, hisztit, mikor mit. De ha megyünk valahova, Borót is vinni kell, mutatja azt is. Ez oylan se veled-se nélküled állapot. Ja, a bébi-játékállványát modnjuk leszedte Boró feje felől :)

otthonszülés: az előzetesből gondolhatjátok, meg sem fordult soha a fejemben, de még terhességem előtt se. Nekem megnyugtató, ha van orvos, több is a közelben magam miatt is, nem csak a baba miatt. Én amolyan hipochonderféle vagyok, amiatt soh anem aggódtam, mi van a babával, bezzeg magamért... :oops:

mtunde

Gyuzso,
köszi, érdekelne a bőrgyógyász kontakt. Majd kivitetem magam az emberrel. Gondoltam leszedetek ezt azt amíg tél van, hátha növeli az önbizalmam :)

Mona Lisának biztos nem volt ennyi pöttye.. mondjuk állítólag foga sem, de abban kezdek hasonlítani is rá :D
Paklincs, én is asszem, hogy szülés közben épp elég lesz neki a fejemet nézni... :D

Valentina,
micsoda torta dömping...hú, még elképzelni is sok, ki kell mennem egy kis nassért! :)

Mtünde,
aranyos lehet Bene! Ezt én is láttam egy ismerősnél, ahol második baba jött, az első trónörökös állandóan a kiságyra mutogatott, hogy tegyük már le!! :) Annyira édes volt. El is olvasom a blogot, érdekel a hogyan takarítsunk két gyerekkel téma!
Én is hipochonder, és aggódom magam miatt is, jó hallani, hogy más is.. :oops: (De mostmár a baba miatt is egyre jobban..)

Felolvastam Péternek amiket hozzászóltatok a papás szüléshez.. :) Nincs tiltakozás, de a nagy lelkesedést se látom a szemében. Mindenesetre ő annyira hihetetlenül nyugodt típus, kár lenne megfosztanom magam ettől a plusz "energiaforrástól".. :lol: Ha egyszer ott leszünk hogy beszáguld velem, mert idő van, akkor már úgysem tudja majd kivonni magát.. :lol:
Vendég

Adri és Gyuzso
köszi a gratulát, átadom nekik, remélem mielőbb. A jópofa az, hogy ő kapta el a csokrom a mi esküvőnkön, aztán kiderült, hogy babát vár, és tényleg ő lett a következő, előbbre hozták emiatt az esküvőt :D Ez a csokros dolog tényleg működik :lol: (És az ő esküvőjükön már én is babát vártam csak még nem tudtam..sajna, mert akkor nem ment volna le annyi malibu-kóla.. :lol: )
Vendég

Hali!

Képeket sikerült felvarázsolni, így kpes beszámolók lesznek, majd írok, ha olvashatók! asszem csak holnap. 2 gyerek ordít....
:evil:

mtunde

Sziasztok lányok!

Olvaslak Benneteket, de nem nagyon van kedvem írni. Tegnap meghalt az apukám.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Én erre nem is tudok mit mondani! Minden együttérzésem és részvétem a tiéd!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta
Őszinte részvétem.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Kriszta,
nagyon-nagyon sajnálom, sok erőt kivánok Nektek.

Kép
Kép
paklincs

Kriszta!
Részvétem! :cry: :cry: :cry:
Sajnos tudom milyen nehéz most Neked.
:cry:
Vendég

Kriszta :( :( :( :( :(

Lányok, akkor most nem lelkendezek, de sikerült megírnom a blogot, Kisvakond és cumi segítségével. egyik Benének, másik Villőnek :)

szóval ha vn kedvetek, lehet nézelődni és olvasni. remélem, nem sokat gépeltem mellé, mert siettem.

mtunde

borsika25: apás szülés: a Kedvesnek a terhességem elején mondtam, hogy gondolkodjon el rajta, és azt is mondtam neki, hogy nem fogok erőszakoskodni. Aztán a 30. hét környékén rákérdeztem, és azt mondta, hogy elvileg bejön. Aztán a héten hétfőn elvittem a szülőszobákat megnézni, és szerintem így teljesen megnyugodott. Hidd el, a pasiknak sokkal nehezebb az egész gyermekvárást, szülést stb. feldolgozni - türelem kell hozzájuk, és akkor majd ő akar bemenni ;)

nemes gabriella: óóóóóóóóóóóóóóóóó, de majd következő hónapban +++++++++++++++++++++

kriszta36: részvétem!
linocs

Mtünde,
végignézegettem a blogot. :) A két utolsó (a sorban legelsők) továbbra is a kedvencek nálam - az a haj! Nagyon nagyon szép baba. És Bene is úgy hasonlít Rád. Szóval ő is nagyon szép baba! :)
Vendég

Kriszta,
őszinte részvétem Neked és a családodnak!! sok erőt kívánok Nektek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Linocs,
igen, érzem, hogy még nem igazán tud mit kezdeni a dologgal - pedig kettőnk közül ő volt az, aki már várta a "babaáldást".. Biztos vagyok benne, (hogy ha ott lesz a szülésnél), bejön. De annyira nehéz elképzelnem egy újszülöttel a karjában.. :oops: Remélem ez nem jelent rosszat.
Fényképpel/kamerával is készültök? :wink:
Útvonalterv(ek) megvannak?
Vendég

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem tudod elképzelni őt... Úgyis majd akkor derül ki, amikor a sajátjával lesz ;) Mondjuk mi már a Kedvessel vagyunk olyan korban (én 35), hogy körülöttünk sok a babó, és elég sok ismerősnél, barátnál került már gyermekközelbe, sőt fogott már meg gyermeket, nagyon szívesen (az én lelkem pedig ilyenkor tele boldogsággal :) )

Fényképezőgéppel készülünk (kettővel), amelyikkel lehet videot is készíteni - megígérte a Kedves, hogy nagyon sokat fog fényképezni.

Útvonalterv??????? Eszembe nem jutott! Kellene? Úgysem fognak olyan gyorsan történni az események!!!! Vagy???? Kb. 20-40 perc alatt be tudunk jutni... Legfeljebb megyünk a villamossíneken ;)
linocs

Kriszta

Őszinte részvétem, nagyon sajnálom!

Kép
hanna09

Nem kell feltétlen útvonalterv! (csak az esetleges dugó miatt gondoltam) Hol laktok?

A kamera dolgot kicsit kajánul kérdeztem - én asszem az állóképnél többet nem szeretnék megmutatni magamból..

Már arra gondolok, milyen jó lesz majd értesíteni az újdonsült nagyszülőket...meg amikor bejönnek a barátnők. Irigyellek, hogy ilyen közel a várva várt nap! És mire nyár lesz, ti már nagyban utazgathattok!
Vendég

Sziazstok!

Kriszta!Őszinte részvétem.

Tünde!

Megnéztem a blogot, nagyon aranyosak a képek.

Linocs!
Mi úgy mentünk, majdnem onnan ahonnan Ti mentek majd, hogy elmentünk a jászai felé a Pannónián végig, onnan rá a hídra és nem a villamos vonalán tovább hanem a hídról egyenesen fel arra a lejtőre. Onnan kavarogtunk és végülis így pont a dugót kerülöd ki. De elötte próbáljátok ki egyszer :D ne akkor kavarogjatok...tényleg jó útvonal. Kb. 16 perc volt így az út lakástól az 5.ig!!!!!!!!!!

Borsika!
Érdekes dolgok ezek a apásszülés dolgok....
Az a lényeg, hogy bizony fog ő mindent látni. És neki kell eldönteni, hogy akarja e látni.
Sajna van a rokonságomban olyan aki végignézte (kútvölygiben szűltek) és utána évekignem tudta megszexelni asszonylkát mert eszébe jutott amit látot. És hát ez nem tett jót a házasságnak.
Egyébként sok ilyen van...
Ezért kell hagyni, hogy ők döntsék el.
Szerencsére a férjemnek semmi gondja nem volt Vele, de nekem mindíg eszembe jut, hogy Daninál bizony összenagywcztem magam a szülőágyon... :oops: :oops: :oops:
És azt mind a férjem elött :?
Sokan inkább úgy döntenke, hogy bent vannak, de amikor jön a kitolás akkor inkább kimennek...

Miután ma megcsinálták a wct, sikerűlt elszakítanom a redőny zsinorját :roll:

Gabi!
Ne stresszeld magad, mert a gólya nyugodt körűlményeket keres magának :wink: :D kitartás...nemsokára lesz pocaklakó...az tuti...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
köszi a hiányolást!!
vagyunk ám,de Bali nem nagyon akar gyógyulni!! :cry: Tegnap hőemelkedése volt,úgyhogy voltunk dokinál!!!Megint piros a torka, iszonyatosan szörcsög a tüdeje!!Megint antibiotikum+köptető.... :cry: kivaok.....
Napok óta alig alszok, annyira köhög écccaka.....
na de nem akarok panaszkodni

Kriszta
őszinte részvétem Neked és a családnak is!!nagyon-nagyon sok erőt!!!!!!

Majd megpróbálok visszaolvasni.........

hófordulósok sok boldogságot!!!
szép estét

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa!
tényleg volt ilyen????? Én elösször a leghátsó szobában voltam (asszem) aztán mentem a vipterembe :D
Amikor még az osztályon voltam ott volt egy lány aki ott vajúdott a szobában és egy üres szobában szűlt, mert nem volt szabad szülőágy :D Vida dokis volt...
Ti melyik szobában voltatok?????????

Kép

Kép
cukipofa

Viktor!!
Hepppibörzdéj!!! :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Cukipofa,
igen, én is ilyesmitől tartok.. :roll:
Most jött haza ember és mondtam, hogy nagyon megnyutatna, ha ott lenne, de majd ha kérem, akkor menjen ki... :wink:
Mintha megkönnyebbülten mondta volna hogy jó. :lol:
És hogy: de hiszen még 3 hónap van hátra!
Már parázik ő is! :lol: :twisted: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Valentina
Utólag is boldog szülinapot Viktornak!

Hiába, ha az ember 1-2 napig nem jön annyit kellene visszaolvasni, hogy az képtelenség!!! :D

Gabi
Pedig sokat gondoltam Rátok! Annyira megérdemelnétek már ezt a földöntúli boldogságot!!! Biztosan nem kell már sokat várnotok!!! :D :wink:

Borsa
Hallom Ti is takonykórban szenvedtek...Gyógypuszik!!!!
Tipikus Emmus mosoly!!! :D :D :D

Zsu
Azt hittem 9 hónapig aludtam és lemaradtam valamiről, de már értem.... :D

Barbi
Daninak csak a szeme látszik a képeken.... Apára hasonlít jobban vagy Rád?:D :D :D

Dóri
Csak nincs valami baj? (UH?)

Tünde
Villő nagyon ügyes, hogy tanul szopizni, hátha sikerül...
Anyukád még mindíg Veletek?
Ha így nő szerintem írd meg a címed priviben és teszek még egy postapróbát, mert kinövi mire odaérünk!

Adri
Álommanókat küldjük! Annyira kiszámíthatatlan, hogy mikor miért alszanak, vagy éppen nem alszanak...

Linocs
Izgalmas nagyon az utolsó időszak és ha jól emlékszem kislányt vártok ugye? A rucikból gondolva....

Borsika
Személyit sikerült elintézni?
Leendő Apukák már csak ilyenek, nálunk is az elején volt egy kis ellenállás, de a végén nem volt kérdéses és most már hétökrös szekérrel sem lehetne kint tartani. Majd alakul meglátod!

Otthon szülés:
Szinte leírtatok mindent, pro- és kontra nincs is mit hozzáfűzni...csak mégis annyi, hogy teljesen egyetértek Gabival.
Mégha csodás is és stb, stb...az otthon szülés ha egyetlen megatizedezred % esélye is van annak, hogy gond lehet abból, hogy nincs megfelelő segítség, ki az az ember, aki ezt megkockáztatja???Mert ez az ugye kockázat...és a gyereke életével bolond, aki kockázatot vállal és a többi nem számít!
Kórházban születtem és semmi trauma nem ért, boldog kiegyensúlyozott életem volt és van és nem örültem volna, ha anyu kockára teszi az életemet!

8 évig éltem Hollandiában és ott sem vállaják be olyan sokan, csak más a viszhangja.
A gyereknevelés már más az igazán szabadelvű.

Ja igen és meggyógyultunk, úgy látszik! Kicsi orrszívás még van, de túl vagyunk rajta! Köszönjük a gyógypuszikat!

Kép
hanna09

gyuzso
Nem marcangolom magam Iván születése miatt, de mostmár sokmindent másképp csinálnék, és a köv. babánál fogok is. Azért akartam olyan dokit találni, aki osztja a nézeteimet. Asszem Vida doki ilyen lehet. Majd elválik.
Délelőtt 11körül éreztem először valami furát. Egy óra múlva már tudtam, hogy ez a fura bizony "a" fájás. Délután 2-kor értünk be a kh-ba 4 újjnyi méhszájjal, mégis adtak oxytocint :evil: Igaz du. 4-től a dokim magánrendelt. Mondta is, hogy legközelebb próbáljak ne kedd délután szülni :x Gondolom kicsit humornak is szánta. Nem vettem annak. Ivánt lélegeztetni kellett és meconiumos volt a víz is. Belőlem dőlt a vér. Annyira, hogy egész éjjel vérzéscsillapítós infuval feküdtem és még másnap is alig voltam magamnál. Elötte való nap voltam uh-n. Jól körülnéztek, mert volt egy kis vérzésem (kiderült, csak a tágulástól). Mindent rendben látott az uh-s doki. Csak annyit mondott, hogy cuccoljak mindent össze és várjam a babámat, mert már félúton van :)
Szóval nem vagyok én beavatkozás ellenes! Ha kell, akkor kell. Fontosabb a pici és a saját egészségem, mint bármimás! Pont ezért gondolom azt, amit gondolok. Persze egyetérteni nem kell :D

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Borsika: a Kedves is akkor nyugodott meg teljesen - szerintem - amikor Gabitól megkérdeztem, hogy ugye (mert én már tudtam a választ ;) ) bármikor kimehet, ha úgy gondolja az események közben? És Gabi lelkesen helyeselt, hogy bármikor jöhet-mehet, ahogy gondolja - és ez biztos segített neki, hogy nincs semmire se kötelezve, kényszerítve...
Igen, pont ma voltam egy barátnémnál, akinek 4 hónapos a babója, és beszéltük, hogy mihelyt lehet kivinni Fruzsit, és én is már egyben érzem magam, akkor megyünk sétálni, és legalább lesz egy féléves lovagja Fruzsinak ;) És bizony, a Nagy Nap nemsoká itt van, de jövő hét péntek után mindenképp, mert időpontom van a fodrászhoz ;)
cukipofa: igen, nekünk is megvan ez az útvonal, mindig arra megyünk. Azért a 40 perc, amit írtam, mert ha épp napközben van, és csúcsforgalom, akkor a Margit-hídra feljutni, és áthaladni rajta nagyon-nagyon-nagyon nehéz, aztán a "hegyen" már minden okés, meg a Szilágyi Erzsébet fasor még egy kicsit rizikós, mikor a Gábor Áronról kikanyarodik az ember - de hát azt beszéltem meg Fruzsival, hogy hétvégén születik meg, ha meg nem akkor, akkor megy éjszaka valamikor ;)
linocs

Cukipofa
én tegnap Apa hipiszupi elektromos borotváját úsztattam meg...majd miután konstatáltam, hogy még berreg le is ejtettem...itt volt vége!!! :roll:
Ma Áron összenyalta a telefonját, én pedig törölgetés közben elejtettem..ennek is vége!!! :roll:
Most este pedig tönkretettem a mosogatógép ajtaját... :roll:
Megkértek ne nyúljak semmihez... :roll:
Vannak rossz napok, de tudok egy tök jó redőnyöst, ha kell olcsón! :D

Kép
hanna09

Apás szüléshez, nálunk is volt hezitálás, én kifejezetten kértem őt, hogy ha bejön, a fejemnél legyen, nem kell a kitolást nézni. Aztán amikor kiderült ugye félidőben, hogy császár, azért végén elmentünk szülőzobalátogatásra, és az tök jö volt, mert megtudtuk, mi van, ha császár, hova megyünk, stb. és aztán így is velem volt a férjem végig, amíg be nem sétáltam a műtőbe. Pedig az infúzió bekötésénél mondtam, hogy menjen ki, mert ő nem bírja a tű látványát, de azt mondta, ha én kibírom, az a minimum, hogy bent legyen. A vicc, hogy most Villőnél meg inkább kiment :) De ez a jó, hogy ők bármikor felállhatnak. DE amikor szükésg van rájuk, ott vannak...

Nézek visszafele, de Cukipofa-Borsa nem értem, miről van szó, hogy mi is történt, ki hol szült???

mtunde

Andi, most már az új dokihoz jártok, ugye? Remélem, vége lesz hamar ennek a csúnya betegségnek.

mtunde

Tünde!
Majdnem egyszerre szűltünk. Én egy picit hamarabb.
Így egy időben voltunk bent a korházban és találkoztunk is, de én konkrétan nem tudtam, hogy ők Borsa és Emma :D

Kép

Kép
cukipofa

Tünde,
igen az új dokinál voltunk már múltkor is, de sajnos annyi hurut van a tüdejébe,hogy visszafertőződött..
A régi doki nagyon félrekezelte :cry:

remélem nálatok minden oké!!Nagyon édesek a képek :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Cukorfalat köszi a tapasztalataid leírását! És olvastam a szüléstörténetet is! És a többit is. Veronikusz nem semmi ez a gyors szüléstörténet! Akkor benned nem is nagyon maradt meg, hogy milyen fájdalmas és fárasztó volt a szülés. Én is ilyet szeretnék!!!
Én egyre többet gondolkozom rajta, hogy vajon nálam hogy fog alakulni a szülés?
Valentina egy kicsit azért megdöbbentett ez a szüléstörténet. Hegedűs dokiról meg nem ez az első eltűnős történet. Az azért szörnyű, hogy "ma baba lesz, mert elutazom"... Én ma (illetve már tegnap) Böbével CTG-ztem. És dícsérte Lucácskát, hogy milyen aktív, fitt babácska, szeretik az ilyet a CTG-n. Nem kell ébresztgetni. :D És megnéztük a szülőszobákat is. Tényleg otthonosak!

Linocs! Sétálásra sokszor nekem is feszül és furcsán fájdogál hüvely/méhszáj környékén. Gondolom, azért a baba már mindkettőnknek feszíti rendesen. A 9. hónapban nem is csoda. :)

Jó olvasni azokat a történeteket is, hogy nem kell feltétlenül az elején kitörő boldogságot eufóriát érezni. Az is teljesen természetes, ha kicsit várat magára, majd előbb-utóbb megérkezik a meghatódás is. Szóval bárhogy is alakul nem kell lelkiismeretfurdalással lenni. Én azért remélem, rögtön nagyon szimpatikusak leszünk egymásnak. :D

Ancsaboszi! Nem titok a doki neve! :D A múltkor is csak azért nem írtam újra, mert abban az üzenetben amiben neked is írtam és válaszoltál is rá, 2 sorral feljebb is szerepelt a neve. :lol: Szóval Gozár dokiról van szó. Megnéztem a táblázatot, hát nem túl gyakori Gozár doki benne. Konkrétan mintha csak Cukipofa szült volna nála.

Ja, megtudakoltam Gozár dokitól, hogy hogy van nála a varrat? Mit használ. Azt mondta, méhszájnál felszívódót, gátvágásnál rendeset. Viszont nagyon alaposan és szépen stoppol. :D Mert hogy utána a nőnek feleségnek, szeretőnek is kell maradni... Nem igazán a gátvédelem híve. Szerinte gátvédelem után már nem igazán lehet olyan a hüvely, mint előtte. És elég nagy gáz, ha gátvédelem közben végbélig szakad az ember...

Egyébként én is már 12 kiló +nál tartok. :( Mondjuk annyira nem látszik rajtam szerencsére. Pedig csak 160 cm vagyok.

Barimami edáról kérhetek én is privit? Bár egyelőre nem tervezemaz edát. De jó lenne róla informálódni.

Borsika! Nálunk valahogy teljesen természetes, hogy apa is bent lesz. Az első feleségétől született fiánál is bent volt, és neki nagy élmény volt. De én majd a fejemnél, kezemnél tartom, nem engedem, hogy a lábam közét figyelje! :wink:
3 héttel korábban 2900g-mal születni teljesen normális. Pont jó. Ha időben született volna, akkor 3,5 kiló körül lett volna. Egyébként időre születésnél sem olyan kevés a 2900g. 2500g alatt túl kevés. Sokan 2100g-mal is születnek időre és egészségesek.

Na, jó éjt mindenkinek, nagyon késő van, egyre később fekszem le. :roll:

biribon

Sziasztok,
most csak gyorsan azért jöttem, mert úgy emlékszem, mintha Vali azt írta volna, hogy 15-én mennek Ádámmal orvoshoz.
Vali,
ha voltatok, mit mondtak, mi a helyzet Ádámmal?

Kép
Kép
paklincs

Csak azért néztem be, hogy Balinak mielőbbi jobbulást kívánjak! Szegényke, már olyan rég húzódik a takonypóc.
Puszik! +++++++++++++++++++++++++++++++

Ma a xii. ker művházban állítólag babaholmibörze, elnézünk (ha ki tudom kaparni Apát az ágyból, merthogy " há' hétvéééééége vaaan...!!!" :lol:
Vendég

Köszönjük az álommanókat mindenkinek, néha ideérnek.

Hanna
Nekem is voltak ilyen "szerencsés" napjaim. Bár én többnyire konyhai edényeket, poharakat, tányérokat teszek tönkre. Sokszor egyszerre egy egész készletet.

Andi
Gondoltam Rátok, és most is szorítok nagyon, hogy Balázs végre kikeveredjen ebből a makacs betegségből. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Biribon
Lehet, hogy a 2500g alatti túl kevés, de én erre a méretre vagyok baállítva és a gyerekeim teljesen egészségesen, 9/10-es apgarral születtek, már az első mellretételkor szopiztak(már akkor is volt mit) és egyáltalán nem sérülékenyebbek, mint a nagyobb súllyal született társaik.
Lányom születésekor volt a szobában egy 4 kg-os kisfiú, aki három nap alatt majdnem 1 kg-ot veszített a súlyából, azt hiszem én ilyen esetben jobban megijedtem volna.

Valentina
Kibuliztátok magatokat? Édesség volt elég, ahogy az étlapról látom.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Nálunk megint csőtörés...most a felettünk lakónál...tisztára eláztunk. Nem is mentem suliba...itthon takarítom a wc maradványait :?

Biribon!
Hát látod én már szűltem egyet gátmetszéssel és egyet védelemmel.
Hát én csak annyit tudok írni, hogy gátmetszés után tényleg ugyanolyan volt a férjemmel együttlenni mint elötte...csak kicsit tovább tartott nem 6 hétig hanem kb 2,5 hónapig mire nem éreztem semmit (csak a jót :oops: ).
És hát most...ugyan szülés után jobb volt, így varratok nélkűl, de az együttlétek... :? hát már 8,5 hónapos a gyerek és még mindíg elég érdekes...de hogy miért azt nem tudom...
RITA!!!!!! Ha itt vagy...szerinted ez mitől lehet????????

Bocsi, hogy csak úgy kiírom ezt ide, de csak most, hogy írta biribon a dolgot így kezdtem el filózni azon, hogy esetleg emiatt van nekem ez????????
Azt hittem azért mert nagy volt a gyerek :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
cukipofa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: