A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hű, azt hiszem, át kéne állítanom a biológiai órámat, mert így nagggyon sokat kell visszaolvasnom... 1 órája csak olvasok...

Jó hír! (mármint nekem... :oops: :D ), végre elmúltak az összehúzódásaim!! Reggel még volt, mikor LEvi dolgozni ment, délre már semmi! És Tücsök is ficánkol, uh minden okés! Használ a magnézium, tök örülök!! Persze ettől még fekszem, mint egy jógyerek!

Kamilla! küldtem privit, de nem tudom, hogy átment-e... :roll:

Emma (azt hiszem...) a faros babát is "simán" megszülted?

Mezsó! örülök, hogy semmi gond!! Tényleg jóóó nagy a babusod! Amúgy mikorra vagy kiírva?

Nici: ééédesek a tappancsok!

tuti akartam még írni valamit...

Ja?
Emi! azt gondolom látad, hogy a "függönyötöknek" mi a neve... :D nem befolyásolt a választásban? :D

Szösszenet: nagyon szupi a szoba!

Kamilla: a Tiéteket is imádom! (e témában írtam a privit :wink: )

Ennyi, mert sok lesz belőlem így egyszerre... :roll: :D

ercsi_3

Lehet hogy neked nem lesz ilyen, csak az én kezem volt alapból száraz. :wink: Mindenesetre én már a jó illatú cuccokban sem hiszek ezek után. Meg mondjuk én egy egész ülőgarnitúrát tisztogattam át, párnákkal.... Nem baj, hatásos az tuti, csak legközelebb gumikettyűben.

Ja, a fórumtalit jegyeztem!!!!

Kép Kép
szõlõ

Szössz, még MOST kend be vmi jó zsíros krémmel! (úgy meg nem tudsz írni nekünk... :roll: hm... vegyél fel rá egy kesztyűt! :lol: úgy jobban be is szívja!)

én a hideg zsíroldóval jártam pórul... pedig nem is vagyok szőke... :wink: (amúgy szerintem de... csak nem látszik... szóval értitek... :wink: :D )

ercsi_3

Ercsi momentán én se. Ránézésre. De bemutatkozásnál azonnal kiderül a meztelen igazság :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szőkésbarna. :) De szülés után leszek én még szőke az tuti. Ez nem én vagyok, továbbra is azt mondom :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Mezso! Akkor hatott a sok rád-rátok gondolás. :wink:

Nelkem elég nyűgös hetem van... :cry:

Fórumtali: Nekem is jobb lenne a péntek, ha nem lesz semmi egetverő különlegesség mennék. :P

Képzeljétek nem elég, hogy tegnap egész délelött a Dani szobáját rendezgettem, -mára nem sok minden látszik- még be is szól a drága ma reggel:
Jó lenne ha ma szebb rendet csinálnék!!!!!! :o
Még mit nem, be sem megyek a szobájába. A kis szemtelen, persze rötyögöt közben.... :oops: :wink:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Mire mindenki megszokja, hogy barna vagy, megint kiszőkülsz?

Én is gondolkodtam már ezen, hogy milye színű legyek szülés után... ilyen csíkok-olyan csíkok, vörös, barna, szőkésbarna... :roll: addig csak bemosózok, azzal meg csak sötétíteni lehet. de legalább eltünteti az ősz hajszálaimat... :wink:

ercsi_3

PÉNTEK 15 H

na eddig így állunk, várjuk a többi jelentkezőt:

NICI
NONO?
SZŐLŐ
SZÖSSZENET
XSARA
MANGÓ

jajj, rám jött a nassolhatnék, de leginkább palacsintát ennék.....
mango.

ERCSI, az ilyen csíkok-olyan csíkok felejtősek szülés után. az én csíkjaim már nagyon lenn vannak :( na persze ha van aki vigyázzon a Babóra, más a helyzet
mango.

ERCSI, az ilyen csíkok-olyan csíkok felejtősek szülés után. az én csíkjaim már nagyon lenn vannak :( na persze ha van aki vigyázzon a Babóra, más a helyzet
mango.

Persze még a végén nagyon megszoknának. :lol: Mire megszoktak derékig érő hajjal, lettem tüsi. Utána lettem megint hosszú, aztán meg barna. Lehet hogy szőke rövid leszek ismét. Vörös tuti nem :)

Ősz hajszálak, mi? Naneszivass :lol:

Kép Kép
szõlõ

na sziasztok én megyek, mert felébredt a kis husikám.
mango.

Tüsi?? :shock: kérek kéééépet!!! léccciiii!! :D
igen, vannak ősz hajaim... a dögök PONT a választékomnál laknak. Hiába tépkedem, visszanőnek... :twisted:

Mangó: én magam szoktam csíkozni, festegetni. Nem bízok a fodrászokban... :D (így meg, ha más, mint amit vártam, csak magamra haragudhatok... :wink: )

nem azért nem jelentkezek a fórumtalira, mert nem akarok hanem mert tuti nem tudok menni... :cry: pedig úúúgy szeretnék mindenkit megismerni!!

ercsi_3

Ercsi!Igen megszültem, mert nem volt nagy baba, és feneke jött először nem a lába. Félbe volt hajtva szó szerint. Elég ijesztő látvány volt. Akkor 21 éves voltam, egyetemista, fogalmam sem volt róla, hogy a faros szülés veszélyes. Az sem tűnt fel, hogy a kórház összes orvosa körül állt amikor már toltam kifele. Toltam, és az orvos mindig visszanyomta a babát, mert a fenék puha, nem tágít annyira, mint a fej, ezért kellett visszanyomni, hogy jobban tágítson. Utána mondta is az orvos, a második babámnál, hogy már nem vállalják a kórházban a faros szüléseket természetes úton, mert félnek az ügyvédektől. (a férjem ügyvéd). Akkor még tudatlan fiatal kismama voltam.(joghallgató) Mindenesetre minden baj nélkül zajlott le, Zsófi is teljesen egészséges volt.
emma2008

Csöppke!
Köszi, küldtem a választ.
emma2008

Én sajnos nem tudok menni a talira, de lélekben veletek leszek:)

Szössz: bocs, utoljára: elmondanád mégegyszer, hogy te honnan tudtad letölteni a tb-kártyához az adatmódosításos kérelmet? Mert én az oep honlapján láttam leírva, hogy ezt kell kitölteni, postára adni és ők az adatmódosított új kártyát kipostázzák nekem. De pont ez a dokumentum nem tölthető le.
Köszi!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi, most úgy van hogy az tuti hogy március 20 körül kiiratom magam táppénzre, legalább papíron, hogy ki tudjam húzni a szülésig a TP-t, és a szülés napjától induljon a tgyás. (Kiírt szülés előtt 4 héttel már csak tgyás-ra lehet menni, az meg úgy nem jó)

Szőlő,
ezt az utolsó mondatot nem értem........
Mert úgy értelmezem, hogy ha én ápr.18-ra vagyok kiírva és ápr. 1-től akarok elmenni betegszabira, az nem lehetséges, hanem csak tgyásra mehetek. Ezt jelenti amit írtál? Mert az nagyon nem szimpi!!!!!!

1Bambi

Kép
1bambi

Látom Gasztonyi doktor volt a téma. :)

Én is mindig nála voltam. Tény, hogy egy kukkot se szól az emberhez, de nagyon-nagyon jó szakember, és én azért is mentem oda, mert tudtam, hogy ott nem néznek nekem semmit félre. Ha az ember kedvességre vágyik, akkor tényleg babamoziba kell menni, végülis az istenhegyi az egy géndiagnosztikai közp, ahol azt nézik egészséges-e a baba.

Én azóta hiszem el, hogy lányom is lesz, amióta a Gasztonyi azt mondta, hogy "márpedig ennek puncija van". A 4D Gen.ben két fiút mondtak.

Mezsó! Nagyon örülök a jó híreknek!!! Mi még csak most értükel az 1000g-os álomhatárt. De most van egy újabb 2000g-os álomhatár, amit el akarok érni. (per gyerek értendő!!)

Ercsi! Nézem mindjárt a privit.

Kép

Kép
kamilla306

Ecsi, otthonról mutatok. Inkább e-mailen :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Bambi, igen, ezt jelenti. Kiírt szülés előtt 4 héttel (kolleganőm jogász tesója szerint) már csak tgyás-ra lehet elmenni, arra vagy jogosult. Ha a tgyást minél tovább szeretnéd kitolni, akkor legalább a kiírt szülés előtt 5 héttel el kell menni TP-re, és szülés napjától mehet a tgyás.

Kép Kép
szõlõ

[quote="klarka"] írta:klarkan sajnos nem tudok menni a talira, de lélekben veletek leszek:)

Szössz: bocs, utoljára: elmondanád mégegyszer, hogy te honnan tudtad letölteni a tb-kártyához az adatmódosításos kérelmet? Mert én az oep honlapján láttam leírva, hogy ezt kell kitölteni, postára adni és ők az adatmódosított új kártyát kipostázzák nekem. De pont ez a dokumentum nem tölthető le.
Köszi!

Persze, itt van a link:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
A nyomtatványok biztosítottak részére között van.
Igénylőlap TAJ ...

Kép
szösszenet

Kösssssssssssssszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Máris töltöm!!

Kép
klarka

Na visszaolvastam!

Hű nem sok mindenre emlékszem... :oops:

Szösszenet!

Nagyon szép Alíz szobája!!! Ügyesek vagytok! Ugye, hogy milyen jó dolog barkácsolni?! Én is imádom csinálni.
Bogi szobája még mindig üres. De hétfőn már a babakocsi tuti ott lesz!

Ercsi!

nekem is tetszenek a játék kacsák a kád szélén!!! Én tuti játszanék velük :lol:

Fórumtali!

Arról lemaradok! Most ráálltunk a házra megint.

Mamacka!

Férjednek gratulálok az állásához!

Hű láttam egy cuki talpacskát, de hogy kié....bocsika elfelejtettem!!! :oops:

Mezsó!

neked/nektek is nagyon örülök, hogy jól vagytok!
És hogy milyen szép nagy a babád!!! :shock: :D
Már csak pár heted van a szülésig, ez olyan izgalmas, nem?

Ma este beugrunk a Tescoba , megnézzük a babarészleget!!!! :D
de jó!!!!! :D Férjem mondta, hogy menjünk be, én nem gondoltam rá...(annyira) :lol:

Most más nem jut eszembe, bocsi!
Még mindig nem ébredtem fel teljesen...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ercsi: örülök,hogy már te is jobban vagy! :wink: a szülés várható ideje hivatalosan is továbbra is ápr.3,de ez a doki is leszűkítette még 3hétre,tehát így várhatóan febr.vége márc.eleje...a nem hivatalos verzió.

Kép

Kép
mezsó

ollem: dede nagyon izgalmas... 8) de tényleg.Mióta kijöttem ma az UH-ról,megtudtam a súlyát,meg azt,hogy még 3hét,és utána esélyes hogy megindul magától kifelé,azóta a döbbenettől szárnyalok!!

Jajj...és most fáj megint egy olyan fogam amelyikkel dec végén voltam dokinál...megint fáj és ugyanúgy...jajjjjjjjjjj....épp ebédelek,de így nem fog menni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mezsó

Köszi Szőlő,
Azért ebben nem értem nagyon a logikát.
Nem jó nekik, ha valaki minél tovább dolgozik? Sajnálják azt a pár napot, amit úgyis a munkáltató fizet ki a betegszabin?
Mert azért valljuk be, sokan elmennek úgy táppénzre a terhességük alatt, hogy igazából nincs valós indok mögötte.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, most megint kicsit KIAKADTAM!!!!
Akkor már biztos, hogy még az idén valamikor elkezdek visszadolgozni :cry: :cry: :cry: :cry: Szóval Szöszi, nem leszel egyedül....

Mezsó,
nagyon örülök a jó híreknek. hatalmas már a babád :shock: :shock: :shock: :shock:

Kis gyerekek,
Ugye nincs velem baj? Ma ebéd közben a szembe levő asztalnál ült egy anyuka egy kis gyerekekkel (már tudott egyedül malackodni az a kajával és azt csinálta). És olyan rossz volt, mert az villant be az agyamba, hogy: "húúú, ez gáz...ezt nem akarom" aztán jól elszégyeltem magamat.
néha kettős érzelmek tombolnak bennem. olyan rossz, mert nagyon sokat a bébim körül járnak a gondolataim és nagyon várom, de néha meg megijedek, hogy vége a nyugis és kényelmes időszaknak. nem akarok önzőnek tűnni, de...
Ugyen nem vagyok egyedül ezzel?

Kép
1bambi

jelentkezhetek be fogdokihoz is,ha egyáltalán van merszem elmenni...mert dec végén mikor kezelte a doki,érzéstelenítést nem javasolta,de nélküle őrült módon fájt a kezelés,én komolyan akkor azt hittem ki sem bírom! :shock: :shock: :shock: szóval lehet ki kellene még húzni egy ideig ha nem kaphatok érzéstelenítést.Én mégegyszer nem kívánok olyan fájdalmat átélni mint akkor ott a fogorvosi székben... :x

Kép

Kép
mezsó

bambi: nem vagy vele egyedül,én is várom már a kis lelkünket,de egyre többször gondolok én is olyanokra mint te :roll:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó!Én úgy tudom, hogy fogorvosok által használt érzéstelenítőt lehet kismamáknak is adni. A korábbi terhességemnél én is kaptam. Ezt egyébként az orvosom mondta, hogy nyugodtan. Csak a fogröntgent ne engedd meg.

Akinek nincs még gyereke, könnyebben elszörnyűlködik egy kisgyerek "rossz" viselkedésén. Könnyű kívülről tanácsot adni a gyerekneveléshez. Majd amikor a sajátod fog úgy enni, ahogy leírtad, akkor már nem tűnik az olyan szörnyű dolognak. Biztos még kicsi volt a gyerek, nehezen ment neki az önálló evés, de egy bizonyos kor után már mindent egyedül akarnak csinálni.
Egyébként természetes szerintem a reakciód, nincs benne semmi rossz.
emma2008

Jaj bocsánat! Most látom, hogy Bambi írta nem Mezsó!
emma2008

Ercsi, eddig észre sem vettem a függöny nevét :)

Mamacka, örülök, hogy végre jól akalulnak nálatok is a dolgok :)

Bambi, tényleg nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. 1-2 hónapon belül mindannyiunk élete megváltozik. Én pl forma1 egy b..i vagyok, és már most alkudozok az apával, hogy ki fog addig vigyázni a picire, amíg én azt nézem. Persze a vége úgyis az lesz, hogy lemondok róla...

Mango, forumtali nekem nem jó. Pénteken is 5-ig dolgzom, utána meg hulla fáradt vagyok...

Mezsó, végre jó híreket is hallunk!!! Hihetetlen mennyire szép méretei vannak a babádnak!!!

Kép
emi29

Mezsó,
nagyon örülök a jó híreknek! :D :D Ezek szerint megvan az esélye, hogy a következő három hétben még kisebb lesz a tágulat.
Tényleg nem semmi méretekkel rendelkezik! Bár ha jól emlékszem azt írtad, hogy ti is nagyok voltatok a pároddal.
Sajnálom a fogfájást, én úgy tudom kaphatsz vmi lightos érzéstelenítőt.

Szöszi,
Aranyos lett a szoba!

Mamacka,
gratula férjednek az álláshoz!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mezsó,
nagyon örülök a jó híreknek! :D :D Ezek szerint megvan az esélye, hogy a következő három hétben még kisebb lesz a tágulat.
Tényleg nem semmi méretekkel rendelkezik! Bár ha jól emlékszem azt írtad, hogy ti is nagyok voltatok a pároddal.
Sajnálom a fogfájást, én úgy tudom kaphatsz vmi lightos érzéstelenítőt.

Szöszi,
Aranyos lett a szoba!

Mamacka,
gratula férjednek az álláshoz!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Most néztem, hogy pont ma vagyunk 32 hetesek!!
Andi, Judit, Nuska gratula nektek is!!! (Bocs, ha valakit kihagytam :oops: )

Kép
emi29

Gratulálok a hétfordulósoknak!!!! :wink: :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok csak 1 gyors bejelentkezés.Ne haragudjatok h megint eltűntem de beszart a gép most a szervízben vagyok itt van internetkávézó is ugyh nem is maradok sokáig.Sajnos nem tudok menni a talira mert mint kiderült 3 tantárgyból bukás lesz ha nem szedem össze magam ráadásul 3hónap és itt az érettségi.Ne tudjátok meg mit kaptam az of-től.Remélem ti jól vagytok,velünk minden ok,kedden volt vércukormérés hétfőn lesz meg az eredmény.
Ha sikerül 7végén átmenni a tesómhoz még jelentkezem de nem ígérek semmit.Talán jövőhéten kész lesz a gép mert most rendelik meg az alkatrészt.Ja mint kiderült régi a házunk nin benne fölelés(a konnektorokban)így szépen elintéződött néhány alkatrész.Amikor tudok még jelentkezem de jövőhéten még szóbelizek ugyh megyek vissza tanulni.Mindenkinek kellemes babavárást! :wink:
Vendég

emma,
nem szörnyülködtem a kis gyereken!!!!Talán inkább jobb ha azt mondom, hogy megijedtem. Lehet, hogy félreérthető voltam...
rengeteg gondolat, félelem kavarog bennem, de nem tudom ezeket jól megfogalmazni. Próbáltam már a páromnak is 1-2 dolgot megfogalmazni, hogy milyen félelmeim vannak, de nem tudom jól elmagyarázni...
pl.:
- megtudom-e tanítani bizonyos dolgokra,
- lesz-e elég türelmem,
- ha rosszalkodik, nem fogad szót, és másokat (is)zavar, mit fogok csinálni,
- önzőségnek számít-e majd az, hogy éppen pl. olvasok vagy tv-zek és hirtelen abba kell hagynom, mert ott van a kis magatehetetlen kisbaba, akihez ugranom kell, el kell látnom mert éppen jelez...és ha egy kicsit elhúzom a számat vagy felsóhajtok (amit meg is bánok) az "szemétség-e"?
- megtudom-e fürdetni jól?
- a köldökcsonkra tudok-e vigyázni?
és egy csomó, rengeteg hasonló dolgot sorolhatnék...
De talán a legfontosabb, hogy lesz-e türelmem hozzá?
Tudom, hogy pár hónap múlva megkapom ezekre a választ és lehet, hogy jót mosolygok ezeken, de azért ez hatalmas változás lesz. (Eddig kettőnkről kellett gondoskodni ill. nem is kell gondoskodni, mert mindegyikünk már felnőtt, nagyjából tudjuk, hogy mit, hogyan kell csinálni.) Egy törékeny kisbaba, akit mindenre meg kell tanítani; akinél ki kell találni, hogy vajon most mit akar, miért, hogyan, stb, az azért más.
Sokkal nagyobb FELELŐSSÉG lesz a vállunkon, mint eddig bármikor az életben...és sokkal jobban kell ALKALMAZKODNUNK. Oké, ezeket tudtam eddig is, hiszen mielőtt belevágtunk, próbáltam átgondolni az "érettségünket", de most, hogy kezdünk a finishez érkezni...
Húúú, kezdek nagyon filozni, inkább abbahagyom, csak annyit akartam írni, hogy ha szörnyülködésnek tűnt, akkor rosszul fogalmaztam...
1Bambi

Kép
1bambi

Bambi, én teljesen megértelek! Nekem is ezek járnak a fejemben... Azért akárhogy is, de ijesztő dolog ez az ANYÁVÁ válás... nem?

De tuti jó ANYÁK leszünk, mindannyian!! :wink:

ercsi_3

Bambi: elméletben persze, hogy ijesztő, de ahogy megszületik és kezd majd "okosodni", tök jól beilleszkedik majd a családba, nekünk pl. Andris már olyan, mint mondjuk a hugom: el sem tudom képzelni, hogy nemrég még nem volt...még csak másfél éves, de teljesen olyan, mintha gyerekkorom óta ismerném. A fegyelmezést pedig nem úgy kell elképzelni, mintha más gyereke lenne...a sajátoddal sokkal könnyebb megtalálni a közös szót! És fontos, hogy ne vedd fel nagyon, ha idegesít, mert ő gyerek és nem felnőtt, aki fel akar húzni. Meg kell neki magyarázni, hogy mit miért nem szabad...én Andris mellett nagyon sok türelmet tanultam!!

Nem rossza, csak néha nehéz, de alapjában véve NEM EZ A JELLEMZŐ:)

Kép
klarka

köszi klarka,

ilyen kommentárokra vágyom...
egy kis biztatásra talán???vagy tanácsokra? vagy tapasztalatokra? vagy megnyugtatásra?
anyum is most egyre többször mondja, hogy majd meglátom, mennyire lehet szeretni ezeket a kisbabákat, főleg a sajátot. és jó, hogy ilyeneket mond, mert régen sosem beszéltünk ilyenekről...

ercsi,
azok leszünk, mert azok akarunk lenni!!!

Kép
1bambi

Szösszenet, Kamilla! Nagyon szépek a babaszobák!!!
Szöszi, az a szőnyeg, nagyon aranyos, hol lehet kapni és mennyiért? Nagyon tetszik!
Emi, amit Te néztél ki is nagyon szép, igazi csajos... :lol:

Kamilla! Mi a Faktum-ban vettük a falilámpát Lilinek, íme:

Kép

Sok hasonló szép lámpájuk van még, nemcsak fali... :wink:

Mamacka, örülök, hogy a párod talált munkát, átérzem a helyzeteteket, az én párom is sajna többet van itthon mostanában, mint amennyit dolgozik, a gyesből meg megélni... :?

Tényleg, azt tudja valaki, hogy ha gyesen vagyok, akkor is elmehetek már 4 héttel a szülés előtt tgyás-ra???

Ercsi, örülök, hogy nincs semmi baj!!!

Mezsó! Szuper, hogy jó híreket kaptál!! Minden rendben lesz!

Bambi, szerintem a saját gyerekednél nem fogod ilyen tragikusnak látni a helyzetet, a más hü..e gyerekét nehezebben tolerálja az ember... :oops: :D

KépKép

KépKép
gabcika

emma: köszi a vígaszt a fogfájással kapcsolatban,még nem tudom tényleg mit teszek,mert nagyon rossz emlék maradt az a dec végi kezelés érzéstelenítés nélkül,és az hogy most ugyanazzal a fogammal szenvedek megint,csak rátesz egy lapáttal a félelmemre...lehet tényleg megpróbálom kibírni szülés utánig :?: :!:

felsoa: most beszéltem nővéremmel/ő belgyógyász szakorvos/ erről a betegségről elég részletesen ami a drágaságunknak van,és sajnos még nem lehet mindig megnyugodni...pillanatnyilag az mindenképp pozitívum,hogy csökkent a tágulata,de ha 3 hét múlva még 2in1 leszek,és megyek ismét kontrollra könnyen meglehet hogy ismét ki lesz tágulva... :( azt mondta nővérem,hogy ez ennek a betegségnek a sajátossága,hogy ki,és visszatágulhat.És még méhen belül ennek sincs nagy jelentősége,akkor kell nagyon figyelni hogy mi lesz amikor megszületik,és a saját kis szervezetének kell önállóan boldogulnia,anyai segítség nélkül.Merthogy születés után,a méhen belül már teljesen visszahúzódott tágulat,is visszatágulhat ha a kiválasztó szervrendszer nem bírja a strapát...Sőt ha sokáig van szűkület a kiválasztó rendszerbenm,akkor az emiatt létrejövő tágulat következtében ha a vizelet pang a vesében akkor különféle fertőzések táptalaja lehet... :( szóval nincs még nyugi,csak pillanatnyi öröm... :roll:

hétfordulósok gratula!![/b

[b]gitka:
sajnálom a gépedet,meg a sulival kapcsolatos nehézségeket is!!! :( [/i][/b]

Kép

Kép
mezsó

gitka,
Te hány éves vagy?

Kép
1bambi

Hali!

Uhh, Mezsó! :) Nem számoltak el neked valamit de nagyon??? Szerintem jóval előrébb jársz a hetekben, mint amennyinek mondanak... :) Csúcs, mekkora bébi! De örülök, hogy a tágulat nem nőtt tovább!!!!!! :D

KLARKA, BABYTEVE, LITUKA!!!!!! FELADTAM A POSTÁT! Szerintem hétfőre mindenkihez odaér!!!! :wink:

Hát ez az anyává válás nem egyszerü gondolatokat hoz ki az emberből, az biztos! :)
De pl. nem önzőség egyáltalán, amikor már huszadszorra ugrasz egy nap és elhúzod a szádat! :wink: Aki azt mondja, kapja be.... nálam is de hányszor volt, hogy már néha legszivesebben felhivtam volna anyámat, hogy gyere át és vidd el... csak fél órára, de valaki csinálja meg helyettem!!! :) És egyre sürübben van ilyen!!! :lol: Ahogy nőnek, egyre nehezebb velük és egyre többször idegesitenek fel... amig picik, más a baj.. vagyis jajjjj, ehhez képest, ami most van nálunk, felüdülés egy apró babával!!
Engem az őrületbe tudnak kergetni! Ma is a postán, kb. 5 percet kellett volna normálisan viselkedniük, amig megirom a boritékokat, de nem!! :evil: Fel-alá rohangáltak, ajtón ki- ajtón be.... már vagy tizenötször szóltam, semmi, mintha nem is őket hivnák Attilának és Barnabásnak, vagy mintha annyi gyerek rohangált volna velük együtt, hogy nem tudták volna beazonositani, ki-kinek szól... nem... egyszerüen direkt nem hallották... aztán véletlenül arra futottak, ahol sorban álltam... a futás lendületével kapott mind a kettő egy marha nagy pofont! :evil: Nem szoktam verni őket, de néha betelik a pohár és akkor elcsattan... Húú, hányszor mondtam, mig nem volt gyerekem, hogy én ugyan soha meg nem ütöm majd.... anyám is mondta, ilyet ne mondjak, mert biztos, hogy lesz olyan ami miatt egyszer-egyszer odacsapok!
Nálunk sajnos ez most rettenetes korszak, nemtom, lesz e jobb egy kicsit később majd velük, vagy most már ilyen nehéz marad... de néha úgy érzem, hogy gond nélkül elvinnének a bácsik abban a csini hátulkötős kis zubbonyban abba a szép sárga szinü házba, ha látnák, milyen szinten ki tudok borulni a büdös kölkeitől... :twisted: :twisted:

De mindennel meg lehet birkózni... :lol:
Vendég

Bambi!Ezek a félelmek szerintem természetesek az első babánál. Mindent jól fogsz csinálni, meglátod.Ez jön magától belülről. Én, amikor meszületett az első lányom, sokszor odahúztam a kiságya mellé egy széket, és csak néztem ahogy alszik. Nem tudtam betelni vele. Néha az anyukának is jár egy kis szabadidő, könnyebb lesz, ha már nem kell 2-3 óránként szoptatni.Majd biztos mindenki adja az "okos" tanácsokat, mit hogy csinálj. Mindig bízz magadban, szerintem az anyukák ösztönösen tudják mi a jó a babának.
emma2008

Bambi, azért érdeklődj Te is utána, de nekem külön felhívták erre a figyelmemet (TP, TGYÁS), de én nem merném érte tűzbe tenni a kezemet megmondom őszintén. Hátha nem így van, mittudomén, én nem értek hozzá... Nálam szerencsére megoldható hogy márc 20 körül elmegyek TP-re, ha tovább dolgozom akkor pluszban kifizetik a különbözetet, úgyhogy én ezért nem kérdeztem meg több embertől.

Kép Kép
szõlõ

[quote="kamilla306"]L írta:kamilla306átom Gasztonyi doktor volt a téma. :)

Én is mindig nála voltam. Tény, hogy egy kukkot se szól az emberhez, de nagyon-nagyon jó szakember, és én azért is mentem oda, mert tudtam, hogy ott nem néznek nekem semmit félre. Ha az ember kedvességre vágyik, akkor tényleg babamoziba kell menni, végülis az istenhegyi az egy géndiagnosztikai közp, ahol azt nézik egészséges-e a baba.

Én azóta hiszem el, hogy lányom is lesz, amióta a Gasztonyi azt mondta, hogy "márpedig ennek puncija van". A 4D Gen.ben két fiút mondtak.

Nem a mozizás volt a legnagyobb gondom, hanem hogy be sem léptem, és megkérdezte minek vagyok ott, de utána burkoltan utalást tett arra, hogy már rég mennem kellett volna pénzt otthagyni! Mikor megkérdeztem tőle, mondana-e nekem pár méretet, az volt a válasz, hogy majd rajta lesz a papíron... igaz a végefelé kicsit normálisabb volt, picit beszélgetett, meg dícsérgette a babót, de az eleje elvette azért a kedvem :(

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Ja, hát először furi, de utána már tudtam milyen és nem is zavart annyira.
Engem leszúrt, hogy nem mondtam, hogy gemini. Dehát rajta volt a kartonon.....meg már a gépben is benne vagyok..... :shock:

Kép

Kép
kamilla306

Hello Anyucik!

huu visszaolvastam de fáradt voltam mindent megjegyezni. :D

Pumpi: hozzád is lassan elér a cumicska :D

Szössz és Adri és még nem is tudom ki tett ki képeket..nagyon szép szobák és pocik és mamik és rucik...

bambi: nekem ugyanezek fordulnak meg a fejemben egyre többször..
sőt nekem még ilyenek is hogy féléve vagyunk apával házasok és még annyi helyre szerettünk volna eljutni..mostmeg..csak a sporololás van..
meghogy 21 évesen még mások azért szorakoznak stb..és persze nem is akarok menni..csak mindig bevillan hogy azért egyszer egyszer bizti rám jön majd hogy de jo lenne..
sőt én még olyan önző is vagyok hogy sajnálom a régi alakom..olyan kis formás voltam..tudom hogy még lehetek olyan de nem lesz az olyan egyszerü..
de persze ezeket is lehet baba melett is de az más..
és ettöl a MÁSTÓL tartok..nagyon boldog vagyok az anyaságtól de visszafordithatatlanul megváltozik az életem..és erre bizony ilyen negativ gondolatok is segítenek felkészülni :D
szoval szerintem ez nem bűn..óriási felelősséget vettünk magunkra..vmi születik...vmi uj ÉLET..nekünk is és a kicsikéinknek is..

csajok a talira nem tudok menni..sajna nekem tul messzire van a főváros..és mostanában rengeteg a dolgom és ha meg nincs akkor örülök hogy lefekhetek..nem birnék ki egy pesti utat..
de nektek jo teadélutánt :D

babazenével kapcsolatban tud vki segiteni?? honnan érdemes rendelni esteleg vkinek van vagy tudja honnan tudnék letölteni..
akármilyen ajánlást szivesen fogadok..

jesszusom mindjárt leragad a szemem... :roll:

ja Mezsó örülök a jó hireknek..és még vkinek akartam irni ezt..de nagyon rövid az agyam :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: