A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ágnes.

Köszi az infót az utazóágyról! :D
Valaki vett olyat vagy készül venni?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bambi!

Hű akkor az utazóágy is darabokban van, amikor megveszed??? :shock:
Össze kell szerelni???
Na akkor az az én feladatom lesz. Felkészülök lelkileg.
Már túl vagyok egy konyhaszekrényen és egy cipősszekrényen. Ma tálalószekrényt fogok összeszerelni.... :D
Gyúrok az utazóágyra!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,

Bambi,
köszönöm az érdeklődést jól vagyok, csak elég sok most a munkám, délutánra meg eléggé elfáradok úgyhogy ha tehetem minél hamarabb lefekszem. Ezért nem jelentkezem mostanában.
Sajnálom, hogy rosszul vagy, mostanában nekem is fájdolgál a gyomrom és én sem bírok már annyit enni, mint korábban, viszont folyadékból legalább kétszer annyit iszom, mint korábban...
Jobbulást neked, bár van egy olyan érzésem, hogy ez akkor fog elmúlni, ha megszületik a baba...

Sajnos arra esélyem sincs, hogy visszaolvassam a tegnapi és mai termést....
Azért néhány hozzászólás:

Ercsi,
Gondolok rátok. Remélem nem lesz semmi baj! Mindenképpen jelentkezz, ha megtudsz valamit.

Szöszke,
Szerintem tök jó, hogy a 35. héten mész fotóshoz, akkor már tényleg jó nagy lesz a pocak, bár néztem, hogy a tied már most is nagyon szép. Örülök, hogy meggyógyult végre a géped!!!

Fruzsi,
kiváncsi leszek a te pocakosképeidre is.
Nagyon édi ruhákat tettél föl!

Virág,
Nyugi a baba, elveszi amire szüksége van. Te egy ilyen alkat vagy. Én szívesen cserélnék veled :wink:

mezsó,
szorítok értetek!!!!

Mary,
örülök, hogy végre utalt a bank. Kívánom, hogy most már tényleg amilyen gyorsan csak lehet át tudjatok költözni.

Mamacka,
nekem is átküldenéd az infokat? Az email címem: borsi.emese@monornet.hu
Mókásak a pocakképeid :)

Kép
emi29

Ercsi: remélem minden rendben lesz.
Mezsó: neked is drukk

lányok tuti buta kérdés de fogalmam sincs mi az a barnázás.. :roll:

énis megyek pocakfotóra 33. héten énis..de nekem abszolut nem sexik lesznek a képek hanem inkább az anyaság téma kerül előtérbe..kinn készülnek majd a természetben..igy képzeltem el..hál istennek a fotosom is..de majd megmuti :D

huuu már nem emlékszem mit akartam még irni..pedig visszaolvastam csak tul fáradt vagyok ma..

ja vettem málnalevél teát..155 ft volt.eltettem a 36. hétre :D

ja és énis a jövöhéten megveszek mindent a korházi csomihoz és össze is rakom..30. héttöl azért nyugodtabb leszek ha minden ilyen össze lesz pakolva.
Vendég

ja és nekem is elküldenéd Mamacka? bugresz@gmail.com

és Pumpi: feladtam a cumit :D:D
Vendég

Mary!
Mi olyant készülünk venni, de csak 17-ig van az akció! Úgyhogy vigyázz, le ne késd ha olyat akarsz! Szerintem teljesen megfelel, én ennél többet nem adnék utazóágyért!

A kajákhoz hogy mit lehet és mit nem, nem irok semmit!!!!!!
Érdekes módon 7 és 5 évvel ezelőtt kutya nem mondta, hogy ne egyek narancsot, tojást, tejet... sőt!!! A tejet kifejezetten ajánlották!
Az eper ami allergizál meg a kacifántos gyümölcsök sem éppen jók (mangó, stb.).... a banán fog... és a k betűs zöldségek mert felfújják... ennyi.... ezért irtam én és tartom a véleményem róla, hogy túl van az egész lihegve!!!! Úgyhogy nekem aztán jöhet bárki majd, hogy ne igyak ezt meg azt! Na az b...na be, ha szénsavmentes ásványvizen élnék amig szoptatok!!!! :shock: Abban aztán marha sok tejserkentő van!!!! De ennyi!!!! No comment!!!!!!! Ja, hozzáteszem, bárki hiszi vagy sem, a sörben vannak olyan anyagok, amik elősegitik a tejtermelést... nem a kisujjamból szoptam ki, előrebocsátom... úgyhogy lehet kövezni, én ittam szopi alatt egy-egy pohár sört! Sőt, most is szoktam, mikor megkivánom! Úgyhogy ezekkel a kajadolgokkal meg innivalókkal engem marhára fel lehet húzni, hogy már semmit sem lehet lassan!!! Elvileg...!!! Gyakorlatilag magasról teszek az újabb kitalációkra, mert ez nem volt évekkel ezelőtt, mégis mindkét gyerekem egészséges!!! Érdekes!!

A topictalihoz irom, fel lehet lélegezni, NEM MEGYEK! Úgyhogy engem légyszi húzzatok ki a listáról! A gyerekeim ugyanis összeszedtek az oviban fejtetüt... :evil: üvöltöttem az óvónőkkel, mert nem szóltak, hogy tetves gyerek volt az ovodában, csak most, hogy a körzeti védőnő véletlenül kiment és megnézte a gyerekeket és az enyémekben volt! Leüvöltöttük a fejüket Zolival együtt és kiviharzottunk az ovodából! Közöltem, hogy most egy ideig nem jövünk, amig minden szülő ki nem irtja a kölkéből! De előtte rájukküldöm a helyi ÁNTSZ-t, hogy minden gyereket nézzenek meg, addig nem viszem vissza őket!!!!!!! Ráadásul ez már csak olaj volt ma a tüzre, mert egyik nap az egyik óvónőből dőlt az alkoholszag!!!! :evil: Hajrá rózsadombi ovi!!! Csodás! Igy merjem rájuk bizni a gyereket, hogy bedob egy-két felest!!! Büszke lehet magára!!!

Mindegy, most megint csak átfutottam az irottakat! Nem vagyok nyugodt hozzá!

Majd tán holnap!
Vendég

Na, megjöttünk! Köszönjük az aggódást!

Igazából annyiból jó volt ez az egész, hogy végre láttam azt a kórházat, ahol szülni fogok, nagyon szép, roppant igényes, és nagyon kedves volt mindenki! (Eddig 60km-re jártam dokihoz, mert ő tud magyarul, most viszont a fél percre lévő kórházba mentünk) Csináltak NST-t, szépen látszottak az összehúzódásaim... :? Meg Tücsökkoma határozott szívverése! Megvizsgáltak, a méhszájam zárt, nincs gond, a barnázásra is azt mondta normális, ami eddig felgyülemlett a méhemben, az most kilökődött.

szigorú ágynyugalomra vagyok ítélve... Úgyhogy csatlakozom a klubbhoz... :? (Jövő héten elmegyünk a dokimhoz kontrollra, mert szombaton akartunk hazautazni, összecsomagolni, költözni... Lehet szegény Levire marad MINDEN...)

ercsi_3

Virág! Ne aggódj, biztos te is jó hírekkel jössz majd a dokitól. Szorítok neked!

Ercsi! Remélem nincs semmi baj.
Egyszer én is barnáztam, nagyobb volt az ijedtség. Persze az mindenképpen megnyugtató, ha minél hamarabb lát egy orvos.

Mary! Örülök a jó híreknek. Tudom, fájdalmas, ha ennyi pénzt ki kell adni számlákra, de ez mind közelebb visz benneteket ahhoz, hogy elköltözhessetek végre.
És a babakocsi is nemsokára ott lesz. Ez nagyon jó!

Szösszenet! Szerintem mostantól bármikor készülhetnek rólad fotók, szép nagy a pocid!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mamacka,
légyszi elküldenéd nekem is az anyagot:
sirkici@freemail.hu
sirkici

Pumpóka!

köszi az infót. Nem tudtam, hogy csak 17.-ig van akció.
ez a fejtetü dolog, na meg az alkohol... :shock:
Jól teszed, ha inkább otthon fogod a fiúkat.

Ercsi!

örülök, hogy minden oké.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gumimaci!

Hétfőn már megérkezik a babakocsi, most kaptam az e-mailt!!!!! :D :D :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lányok,
vigyázzatok magatokra! Én tényleg nem győzök hálát adni, hogy a két lány mellett nem vagyok pihenésre ítélve... :shock: Ráadásul a nagyobbik éppen lázas, vagy jön a bárányhimlő, vagy pedig az influenza. Úgy látszik, kedden volt valami a levegőben, hogy sokan voltunk rosszul.

Emma2008,
nem, nem Anna vagyok, a Nuska másból jön, de az hosszú történet. Különben is, leleplezné az inkognitómat (mintha olyan nagyon fontos ember lennék...de nem vagyok, csak nekem így jó. A többiek elfogadtak ilyennek, azt hiszem :wink: )

Üdv,
Nuska+
nuska1

Bambi - Én is mindenképp megmutatom nektek a jól sikerült képeket :) Mondjuk nekem szempont, hogy tényleg jó nagy legyen már a hasam a képen :oops: :oops: ha már megörökítjük ;)
Én tervezek fehérneműset és rucisat egyaránt .. meztelent nem :D az szerintem nem ebbe az élethelyzetbe való ..
Ill. Párommal együtt is fotózkodunk :)

Mary - Örülök, hogy megkaptátok a pénzt. Remélem hamarosan költöztök!

Ercsi - Jó, hogy elmentetek és "minden rendben" .. az ágynyugalom a legkevesebb .. elég sokan erre vannak már itt kárhoztatva ;) pihenj sokat :)

Emi - Ne dolgozd agyon magad :) meddig vagy még a melóhelyen??

Kép
szösszenet

Ollem!Az utazóágyat nem kell összeszerelni, csak ugye éppen azért utazóágy, mert összehajtható és táskába tehető. A kinyitása tényleg elsőre nem egyszerű, rá kell jönni a technikájára. Mi a Brendonban vettünk, mert a korábbit már elajándékoztuk.

Ajánlom figyelmetekbe, hogy az utazóágyhoz lehet külön matracot is kapni, az is összehajtható, kölön táskában van. Anélkül nagyon kemény, a babát nem lehet altatni benne. Ha nincs ilyen külön matrac, vmi mást kell raknotok az utazóágy betétjére.

Ercsi!Örülök, hogy nincs nagy baj. Akkor csak pihengess sokat.
emma2008

Nuska!Megértelek. Én sem Emma vagyok. A kislányunk neve lesz Emma, ezért választottam ezt a felhasználó nevet.
emma2008

Emma!

így már értem az utazóágy témát!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 22:02-kor.
Vendég

Ercsi! Örülök, hogy minden rendben, a körülményekhez képest. Pihenj, amennyit csak tudsz.
Mi pont így jártunk. akkor jött ez az egész, amikor éppen költöztünk, így minden a férjemre meg a szüleimre szakadt. De első a bébi. Ti is megoldjátok valahogy.

Pumpóka! Sajnálom, ami az oviban történt.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nono - Zsiráfos rugikat láttam a www.babaholmiolcson.hu -ban ;)

Kép
szösszenet

,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 22:02-kor.
Vendég

Ercsi,
Örülök, hogy minden rendben. Nekem is volt, hogy barnáztam, igaz a 14. héten. Kaptál vmit az összehúzódáaokra? Pihizz sokat.

Mary,
tök jó, hogy utalt a bank. :D Remélem minél hamarabb tudtok költözni.

Szöszi,
szerintem a 35. hét teljesen jó. Akkor azért még ne akarjál megszülni! :D

Pumpóka,
nem csodálom, hogy begurultál. Nálunk is volt tavaly egy kislánynak, de rögtön riasztották a szülőket, és kaptunk sampont is, ami megelőzi.

Kisfruzsi,
édesek a rucik !

Mezsó,
szorítok nagyon. Remélem minden rendben lesz.

Emi,
ne dolgozd agyon magad! Ilyenkor már kell a pihenés, akkor is, ha semmi bajod! Szerintem gondold meg azt a február végét!

Rólunk
Ma voltam UH-n, minden rendben van. Beni jó nagyra nőtt, már 2287g a becsült súlya. (Én 2300 grammal születtem :shock: )
Sok haja van, viccelt is doki, hogy na ezért ég a gyomrom.

Találkoztam ma a szülésznőmmel is. Nagyon aranyos volt, annak ellenére, hogy elég nagy rumli volt a szülőszobán. Megbeszéltünk mindent és ez engem nagyon megnyugtatott. Főleg mivel előtte eléggé beparáztam, mikor vártam rá a szülőszoba előtt. Ott álltam és csak jöttek az emlékek...

Dokinál is voltam. A külső méhszájam továbbra is 1 ujjnyira nyitva. De aggodalomra semmi ok. Csinálhatok mindent. Azt mondta, szerinte előbb fogunk szülni. (amit nem is bánna, mert április 11-én el kell utaznia :shock: :shock: ) na én erre a napra vagyok kiírva. Ezen egy kicsit kiakadtam. Még jó, hogy fogadtam szülésznőt is!

na most visszaolvasok!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mary! Akkor hétfőig rendezd el, amit össze kell raknod a házban, mert amint megjön a babakocsi, csak azt fogod tologatni egy darabig. :lol: :lol: :lol: Tapasztalatból beszélek. :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nektek is van olyan, hogy nem tudjátok elküldeni a hozzászólást? Én hiába kattintok az elküld-re. Nem csinál semmit. Ilyenkor ki kell lépnem, újra belépni és akkor sikerül. Elég idegesítő.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mamacka,
nekem is átküldenéd? Igaz, hogy harmadik baba, de azért hátha találok benne vmi újat.
andrea@different.hu

köszi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Andi!
Örülök, hogy minden rendben és hogy nem nyílt tovább a méhszájad.
Én is pont ettől félek, nehogy ne legyen itt a doki, mikor szülök. Április 30.-ára vagyok kiírva, azt mondta áprilisban biztos itthon lesz, de a májust nem tudja. :roll: Remélem én is inkább pár nappal hamarabb szülök.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet párszázoldallal előbbi kérdésedre. :D Nálunk 3 gyerekorvos van, egyikkel sem találkoztam. Az egyiköjük a sajátom volt, úgyhogy hhmm... meggondolandó, hogy melyiket válaszam. A védőnőnek kell szólnom, hogyha döntöttem és ő kihozza a recepteket a jövő hónapban. Előre feliratható. (nálunk)

Támogatás Felhívtam az önkormányzatot, és alanyi jogom nálunk semmilyen támogatás sincs. Segélyt lehet igényben venni. A védőnő mondta, hogy később az oltásoknál van támogatás, de a nő még ezt is cáfolta, úgyhogy majd meglátjuk. Ennek még utána kell járni.

Tegnap előtt én is férjhez mentem. Nagyon jól sikerült, jókat kacagtunk, és roppant szerény lett. Csak a két tanú volt ott, meg a Story újság :lol: Még a szülők sem tudták. Aztán este elmondtuk, az én szüleim rendesen könnyeztek, de azt mondták nagyon jól van ez így. Nagyon megható volt. Párom szülei méghátra vannak, az nehezebb falat lesz. 7 éve vagyunk együtt. Csak nem volt fontos a papír. De babuci az apukája nevét kell, hogy kapja, és ez így biztosítva lesz.

Szülésznő még kedden szülésznőt is fogadtam. Sajnos akit ajánlottak már nem vállalt el, mert sokan vannak. Ha akartok fogadni, akkor izibe intézzétek, nehogy így járjatok. Ajánlott egy másokat, akivel beszélgettünk. Szimpatikus volt, és egyet is értettünk. Viszont felkészítetett, hogy esélyes vagyok a császárra, alkatomnál fogva, úgyhogy ……EMI, nem tudom együtt leszünk e.

Tegnap voltam a dokimnál is. A baba a korának megfelel, és kb 1700g, ami megnyugtató, mert eddig ijesztgettek, hogy a nagy hasban, nagy baba lakik. Fejvégű. Viszont a cukromra nagyon rá kell feküdnöm, és megint ismételni kell a terheléses cukrot vizsgálatot., és közben diéta. 4 hete mikor voltam, még nem volt ilyen fontos kérdés, de tegnap már máshogy látta.
Mamacka nekem is jöhet minden info. Suomi.judit@t-online.hu

Zsuzsa te merre vagy? Minden Ok? Most aggódunk eleget!

Pumpóka, ez több mint lehangoló. Mármint az alkoholos ovónéni.Az ilyenen annyira fel tudom magam bosszantani.

Kép
téjé

...
Vendég

Téjé!
Grat. az esküvőtökhöz!
Örülök, hogy minden rendben van a babával.
Az újabb terhelésesért nem irigyellek, de tudod: a babáért mindent. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hát téjé jó nagy különbség van a babáink között, ahhoz képest, hogy egy napra vagyunk kiírva. :shock: :shock:

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

lituka! a barnázás az, amikor kezd megjönni a mensid/vagy éppen kezd elmúlani. tehát nem piros vér, hanem kis barna maszatolás. nem tudom érthető voltam - e? :)

csajok! lehet, hogy hülye kérdés: a tena betét amit sokan javasoltok szülés utánra, az az inkontinencia betét tul. képpen? Mert én csak olyant láttam tenában a dm-ben. És az always, stb jobb márkák akkor abszolút nem jók? Bocsi ha buta kérdés volt... :oops:

Ercsi! nagyon örülök nektek! :D Most a baba az első! Úgyis egyre többen vagyunk fekvésre ítélve! Kíváncsi leszek én mikor... addig is próbálok intézkedni, vásárolgatni mert ki tudja nekem is mikor mondja a dokim... :roll:

Kép
gabo001

Téjé,
gratulálok az esküvőhöz! Legyetek nagyon boldogok!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 22:03-kor.
Vendég

[quote="nono26"]s írta:nono26zösszenet! köszi de sajna nem láttam zsiráfosat! :cry:

Jajj de kár :(
Voltál és nem volt??? :shock: :shock:
Amikor mi voltunk, akkor a kasszának ha háttal állsz, akkor jobb kézre eső részen voltak plüss rugik, és még néztük is a zsiráfosat, hogy milyen cuki, de akkor éppen csak nagyobb méretben volt.
Kár .. nyitva tartom a szemem, ha látok valahol, jelzem :)

Kép
szösszenet

Téjé - Gratulálok az esküvőhöz :) te is mutathatnál képeket .. Eve-től azóta is várjuk ;) :)
Gyermekorvos ügyben folyamatosan nyomozok .. sokkal nem vagyok még okosabb sajnos :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Gumimaci köszönjük. A terhelés miatt nem aggódom, (zsemle+tej verziós van nálunk) csak az eredmény: na az izgi!

Felsoa 23-án megyünk 4Dre, addig meg csak kb adatok vannak. Nincs két egyforma baba, de lényeg, hogy mindenki egészséges legyen, nem igaz? A genetika nagyon közbeszól. Köszönjük a gratulációt.

Gabo Tena: biztos más is jó, csak a többiben biztos van ilyen óriás méret? Nem néztem utána. Nekem a szülésznő is ezt ajánlotta, így ezért ennél maradok. Én egyébként most is ezt használom, csak piciben, mert sokkal jobb a nedvszívó képessége - van mi kijön belőlem sajnos - :oops: és a ragaszkodása.

Kép
téjé

[quote="nono26"] írta:nono26igen inkontinencia betét .

Nah .. ez nekem is hasznos info :)
Nekem sincs róla fogalmam milyen ez a tenna maxi .... de így már nem fogok pillogni ha olyat találok, amire ez van ráírva :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet Berki Bea volt a fotósom, tudod akitől pocakfotós ajánlatot kértél. Jövő hét keddre ígért képeket, de mondtam neki, hogy szépek és soványak legyünk ám. :P Nem a modell kismama kategória vagyok. Szóval utána tudok feltenni képeket.

Kép
téjé

nem fogod tudni eltéveszteni, a leghatalmasabb! Csak azt nem tudom, a császárra is fog ilyen kelleni Szösszenet neked. Tapasztaltabbak help!

Kép
téjé

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 22:03-kor.
Vendég

Köszi csajok! Akkor a Tena Maxit kell keresnem? Mert csak rápillantottam a polcon, és olyan normál méretűnek tűntek azok a Tena betétes zacsik!? Szóval akkora volt külsőre, mint a többi betét. Vagy ez a Tena Maxi óriás csomagban van?

Kép
gabo001

...
Vendég

[quote="téjé"]n írta:téjéem fogod tudni eltéveszteni, a leghatalmasabb! Csak azt nem tudom, a császárra is fog ilyen kelleni Szösszenet neked. Tapasztaltabbak help!

Azt mondták itt a tapasztaltabbak amikor téma volt, hogy kelleni fog nekem is .. így viszek ;)

Nono - Értem :) Már mi sem megyünk oda ki, mert nekünk is írtó messze van, és csak akkor mentünk, ha nagyobb tételt vásároltunk. 1-1 ruciért nem éri meg kiautózni :)
Remélem belefutsz valahol egy zsiráfos rugiba :)

Kép
szösszenet

gabo, azt nem tudom, hogy egyforma csomagolásban van e, de ami nekem van, abban 30 db van, és olyan nagyságú, mintha pelust vennél. Egyébként ultra mini, mini, mini plus, normal, extra, extra plus, és a legnagyobb a super elnevezésű. Tena Lady Super a pontos elnevezés.

Kép
téjé

ahogy Nono mondja, a gyógyszertárban tudnak segíteni. Én gyógyászati segédeszközök boltban vettem, amikor az Anita hastartómat. Egészségpénztár elszámolja, azért volt kézenfekvő.

Kép
téjé

téjé! köszi! tehát Tena Lady SUPER!! :D Jól be leszek pelenkázva...! :lol: :lol:

Kép
gabo001

gabo, be leszünk! nemcsak te! :wink:

Kép
téjé

...
Vendég

Csajok!!!

Valaki mutatott régebben hálóinget, ami egész csinos darab volt ..
Talán Bambi?? :roll: :roll: Nem tudom ... :oops: :oops:
A lényeg, hogy ilyen fehérek voltak, rövidujjúak, és egyszerű mintával vagy felirattal ..
Azt hol vette az illető :?: :?:
Holnap megyünk nekem vásárolni ilyesmit ..

Alíz szobája közben készül .. szekrény-szerelés folyik éppen :D :D

Kép
szösszenet

Kerekes üzeni, hogy minden rendben vele, csak éppen nagyon sok a munka (adóbevallás időszak) nincs ideje topicot olvasni. Emellett pihen is sokat. 20-a utána jön.

Kép
téjé

Sziasztok!!!

Ercsi, örülök hogy nagyobb volt az ijedség mint a baj... Az ágynyugalmat sajnálom... MEgynugodtál valamennyire?

A Corás utazóágyhoz:

Milőtt a közepét letolnád, akkor kell a négy szélét bepattintani, "kiegyenesíteni", és utána a közepét letolni és felállítani. Nemtom ez így érthető-e. Egyébként tényleg nem könnyű, de én nem bánom, mert legalább stabil.

Pumpóka, ez nagyon gáááz!!!! :? :? Basszus, miket mesélsz te itt a Rózsadombról, nesze elit környék! Nagyon durva!

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: