A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi26: ilyen khm... érdekes konduktort még én sem láttam (jót már igen, csak most otthon babázik ;-)) Engem a gy.orvos és a védőnő sem paráztat, inkább dicséri Ádit, ha csinál valamit. Ráadásul a nagyobb súlyú babák lustibbak is jellemzően, később kezdenek neki a dolgoknak -- VikDani is ilyen.
A védőnő a 8. hónapot emlegeti, hogy addig azért jó, ha a baba forogni kezd stb., de pl. a két utcával arrébb lakó barátnőm kislánya 7-8 hónapos, még nem mászik és senkit nem zavar a dolog.
És ha itt szétnézünk a topikban, a babák 99%-a nem ül még, ez is mutat valamit (bár nyilván nem vagyunk reprezentatívak).
Én is néha elkezdek aggódni magamban, de igyexem elfojtani magamban ezeket. :wink:

Megkaptuk a 4. havi oltást, jól van a picim, tegnap elég nyűgös volt, ma jobb a helyzet. Szerintem is a frontot érzi meg nagyon várjuk már azt az 1. fogacskát, hogy jöjjön, de nem kapkodja el.

Kép
Kép
irina

Kaqk, nagyon ügyes Emmácska! Csak győzz futkosni utána!!! 8)

Kép
Kép
irina

Leventének,Lindának boldog névnapot kívánunk!

Lillának eseményekben gazdag 5. hónapot :)

KépKép
viranka

Dmaggie: igen, nagyon hangulatos volt a gyertyafény ;-) (csak erős gyertyaszag terjengett aztán a lakásban, meghát egy csupa papír-könyv környezetben az ember folyton azon izgul, hogy meg ne gyúljon valami).

Kép
Kép
irina

No még egyet, itt sok cikk van tematikusan rendezve:
http://www.kismama.hu/baba/#tag_36

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Bocsánat, h eltűntem. :oops:
3-án éjjel jöttünk haza, másnap Marci beteg lett, utána én, pénte óta Lilla nem eszik, már kiavgyok. max 80 ml-ket, azt is nagy kínok árán. :( Mút héten 2x volt a doki, kicsit piros a torka... Ma megint jön 5 körül...Remélem kiderül valami, mert 3 hete nem hízott, most meg nekiállt fogyni. :(

Csajok: leírnátok, h ki mennyit eszik és miből és mikor?
Ezer hálám.

Kép
Kép
h@jni

Helló csajok!

Lillának boldog Hófordulót!
Kép

Lindának,Levinek boldog Névnapot!
Kép

Dotildi!Dorka gyönyörüséges!!

Emese!Remélem már minden oké!!

Irina!Örülök,hogy megjött a könyved de azért ne tünj el nagyon!

Motiot!Jobbulást!Nagyon édesek a fiúk!Gratula a fogyihoz,csak így tovább!

Timi!Szerintem ne aggódj azon mit mondott a doki,a tesómék kisfia 8 hónaposan kezdett el mászni!A másik tesómék kislánya meg 8 hónaposan már ment :shock: Csak a kislány egy évesen volt 7 kiló a kisfiú meg most 10.Ez is sokat számít szerintem,persze,hogy a kissebb gyerekek mozgékonyabbak!És tényleg annyira külömbözőek,mi is azok vagyunk!!
Ja!És engem érdekel a kép amiről írtál!!!

KépKép
juba

Hajni!
Jaj!Remélem minden rendben lesz Lillával!!!!Nagyon drukkolok neki!!Próbálj megnyugodni!!!!

Mi általába hatszor eszünk :8-kor tejet 150ml
11-kor tápi 150ml
14-kor tápi 150ml
17-kor tápi 150ml
20-kor tej 150ml
és éjjel 5-kor amennyit szopik,de van úgy,hogy olyan éjjel 2-kor is felkel és szopizik!!

KépKép
juba

Sziasztok,

Lillácskának boldog hófordulót!
Lindának és Levinek boldog névnapot!

Timi, szertinem se hallgass a konduktorra, csinálja amikor csinálja, persze vannak olyan dolgok amikor már segítség kell, de hát ez a helyzet egyáltalában nem olyan. Nem is értem.

Kép
Kép
nektarin

Hajni remélem rendben lesztek Lillával! Kitartás!

Kép
Kép
nektarin

Köszi lányok!

Emmácska mozgékony, mert kicsi, és könnyű. még 6 kg sincs..:-( pedig etetem. :-)

Szóval ő a kis pehely súlyával könnyebben megmozdítja magát.

Mindenki más majd fog minden babó mászni,.... és tényleg szaladhatunk utánnuk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

Timi26: Engem érdekel az kép mert még nálunk semmi jelét nem mutatja hogy fordulni szeretne de még csak az oldalára se:(
Azt csinálja hogy ráteszem a szopi párnára és lekúszik róla úgy hogy teljesen vízszintesen lesz.Szerinted nekem is elkéne vinnem?

Viranka boldog évfordulót!

Lillácska boldog hófordulót!
Levi és Linda boldog névnapot!:)

Képzeljétek voltunk babamasszázson és rajtunk kivűl 3 fiú volt mi voltunk egyedül lányok :D :shock: Az én Petrusom olyan aranyosan hagyta és türelmes volt de csak ő egyedül a mellettünk lévő kisfiú szemen pisilte magát de nem túlzok vagy háromszor:) a másik elmászott mondjuk ő már 8 hónapos a harmadik meg sírt de azért Petrus is oda pisilt nekem.A kórházba a kórterembe is csak mi voltunk lányok....

Kép

Kép
agica1126

Evés:

fél7: tápi 150 ml
fél10-10 tápi 150 ml
13:00 tápi 150 ml
16:00 tápi 150 ml+gyümi
19:00 táp 150 ml

alvás reggelig.

Kép

Kép
agica1126

Hajni! Lillának jobbulást! +++++++++++++
Sajna én nem tudok Neked segíteni, mert mi szopizunk, és fogalmam sincs a mennyiségekről...

Éljen Petra, a legügyesebb masszázsoló baba! :wink:

Motiot! Gratulálok, nagyon szép a részeredményed! Csak így tovább! Kérünk majd előtte-utána fotót!
A fiaid bűbájosak! :D

Én már tegnap túllettem a front okozta fejfájáson és rosszulléten.

És egy jó hír: Jön a családban a 15. :!: dédunoka. Unokabátyáméknál. (Irina!) Horváth Lili második gyermeke, és Tordai Teri 2. unokája. Augusztusra várják a babát. :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammcik!
Fleur! De persze amúgy anitja hasonló mint Anita, de ezt jelenti valójában :wink:

Dotildi! Köszönöm, hogy feltettél képet, tényleg remek, ha felkel Nolka ki si próbáljuk :D

Motiot! Örülök, hogy írtál, már hiányoltunk :wink:

Hajni! Ne aggódj szerintem, Nolkának is volt ilyen hete, szerintem a fogacska is útban van, én már nem írok ide semmit, hogy hányszor és mennyit eszünk, mert tuti az ellenkezője lesz (boszi-topik :shock: ), az biztos, hogy dél körül kap gyümölcsös főzit, utolsó előtti etetésnél meg Sinlac-ot, amit Te javasoltál :wink: a többi tápszer, és anyatej változó mennyiségekben 100-220-ig

Linduskának és Levikének boldog névnapot!

Lillának Gartula az 5. hónaphoz!

Tegnap akartam írni, hogy elmentem a Hipp mintáért, szerintem érdemes (1 póló (Babának), 1 üditő, 1 üveges kaja, 1 kanál, és a következő kupon van benne) ja és busszal mentünk 8)

Szerintem is összefüggés van a Baba mozgása és testsúlya között, no mennem kell, puszka!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! Mi ez a HIPP minta?

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja: Hipp minta?

Becsípődött a derekam, már megint! De most még mozog is úgy ahogy. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Emese, bocs, h én válaszolok: a kupon a kórházi ajándékcsomagban volt. Kitöltöd, oltási kiskönnyvvel együtt bebillegsz a Rossmann-ba, és átveszed. Én vasárnap próbáltam, de épp nem volt nekik sajna. :?

Amúgy sajnos csak azért jöttem, hoy pár napig megint dolgozni fogok (nem alibi a HP-re, TÉNYLEG!!! :( :lol: ), nagyon ne hiányoljatok, és csak visszaolvasható mennyiséget produkáljatok.
Tuti elvonási tüneteim lesznek... :cry:

Évfordulósoknak miden szépet és jót, Többieknek... szintén!
:oops: :lol:
Pussz!

Detti
KépKép
kiskolbi

:shock: a kismama-baba csomagban volt egy kupon (képeslap méretű, és ezüsttel rá van nyomva, hogy HIPP) 4 hónapos kor után beváltható bármelyik Rossmannba, Nektek nem volt ilyen?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, Én is nemrég váltottam ki a hugomnak, a következő kupon 8 hónapos kortól váltható ki, majd leírom, abban mi lesz :wink: .
dettyk

Kórházi csomag? AZ MEG MI???????????? :shock: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Én nem kaptam a kórházban semmit se nem! :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Olyan szép idő volt ma is, de mi tegnap sem, és ma sem voltunk sétálni. Csücsöriborsónak hőemelkedése van az oltás miatt. (Amúgy jól érzi magát, most is itt rosszcsontkodik). :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Én már most hiányollak!

Kép
Kép
Kép
gremese

Csomagot mi is kaptunk de ilyen nem volt benne.Vagy minden kórház másfajta csomagot ad?

Köszi Mesi!

Kép

Kép
agica1126

köszi csajok...

Volt itt a doki.. piros a torka, kicsit hurutos. Kapott kötetőt és orrcseppet. Szerinte emiatt nem eszik, hagyjam rá. :?
Most evett 160 g Sinlacot, remélem fog enni....

Anitja:
a Sinlacot mennyit adsz és simán vagy gyümivel?
Egy kajának adod, vagy 2 szopi-tápi között.

Most azt beszéltük a dokival, h ha nem akar enni és a pépet szívesen eszi, akkor most 2x fog azt kapni. De most azt tápi helyett vagy 2 tápi között kell???

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Biztosan a torka miatt nem eszik!!!! Szegényke! :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!Pedig mi kettőt is kaptunk és minden féle kis apróság volt benne pl. J&J tusi,kiskanál,4 instant tea babónak,pelusminta,popsitörlö minta,popsikrém,előke,meg egy csomó magazin és kuponok :D

KépKép
juba

Hajni! Nagyon drukkolok,hogy minden rendben legyen!!!
Lehet,hogy a fogzás is bezavar,nálunk is vannak olyan napok amikor kevesebbet akar enni akkor egész nap nyügösködik pl a mai is ilyen!! Majd írd meg hogy alakultok!!

Kolbi ne mááááááááá!!! Kép

KépKép
juba

Első babások! Ilyen, mikor két fogacska jön! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, köszi a Lili-infót, nagyon örülök a 2. babának! ;-)

Hát igen, mi, péterfysek nem kaptunk semmilyen baba-mama csomagot sem a kórházban, a barátnőm a Dél-Pestiben viszont igen. Úgyhogy ez alighanem kórházfüggő...

Hajni: jobbulást Lillusnak!

Kiskolbi: gondolunk Rád, és ne aggódj, Dmaggie és Viranka ugyan már szépen lehagyott minket a HP-olvasással, de én is csak lassan haladok, mert nekem is beesett némi munka. Meg aztán Ádó napközben alig alszik, estére meg mindig annyi minden marad. Éjjel meg szigorúan alszom. Szigorú arccal! :lol:

Kép
Kép
irina

Gremese, ez egy isteni kép Zsófkáról! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Hajni! Egy étkezést kiváltok vele, natur adom (így is elég édes) és kb egy bébiételes üveggel - pont most fejeztük be a Sinlac vacsit, imádja Noel :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Bocsi, de ma ismét a pocakos barátnőmmel voltam. Már a szülésről álmodik (kicsit nosztalgiázom a gondolatai hatására :wink: )! (Március 10-re van kiírva.) :D

Ma megkóstolta Szeli az almalevet. Csodálkozott, aztán egyik kortynál tetszett neki, a másiknál fintorgott. Üvegeset vettem és cumisüvegből adtam neki. Nem akartam bénázni a kanállal… Vagy lehet, hogy úgy jobb lett volna, mert jobban érzi az ízeket… ??? :roll: :roll: :roll:

Ma vissza kellett aludnom reggel Szelivel, mert olyan voltam, mint a mosott sz…. :?

Egyébként nálunk már elkezdődök a mindentkirugdosokajárókából… :shock: :lol:

Képek szuperek!!! :D
Lillának boldog hófordulót! :D
Lindusnak és Levinek boldog névnapot! :D
Viranka! Boldog évfordulót!!! :D

Fú, ezt most elküldöm, mert úgy látom, ma is kemaradt az utsó két evés közötti szunya. Mindjárt megyünk fürdeni is szerintem. :D

Este (ha Apa nem veszi zokon) még jövök!

Kép

Kép
regcsiken14

Gremese: jippijjééééé!!! :D Zsófikának 2 foga van!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nekünk még egy se, csak a szenvedés... :( :cry:

Kiskolbi: na ne mááá! :cry:

Mi se kaptunk csomagot a kórházban, állítólag aznap nem volt bent az illetékes, aki kiadja... :( Pedig csomag az volt...no comment! :evil:

Rebekára nagyon rájárt a rúd! Az előbb kötéllétrástul leesett először az ágyra, onnan meg lepattant a földre! Még szerencse, hogy ott volt az ágy alatta! Az ijedségen, meg egy nagy púpon kívül nem esett baja!
Kiderült, hogy a csavar kicsavarodott, ami tartotta a szerkezetet, hát legközelebb erre is figyelni kell!

Ágica: ilyen a kiflitartás, ami miatt a nyakát tornáztatni kell:
Kép

Kép
Kép
timi26

Mennyire édes fogacskák,meg kell zabálni Zsófikát!!!

Timi!És VikDani sokszor van ilyen pózba??Amúgy szerintem nagyon édes!!!!!!!
Szegény Rebeka még jó,hogy nem lett komolyabb baja!!!!

Csajok lesz este buli?

És mekkora? Ekkora:
Kép
Vagy ekkora?
Kép
Mert ha az utóbbi akkkkÓÓÓÓÓÓÓÓÓ jövök Kép

KépKép
juba

Zsófit letettem alukálni.

Csajok, tök jó, hogy ilyen képeket megosztunk egymással, mint pl. VikDan fotója. Így legalább tudjuk, hogy ilyen is van.
Remélem hamar rendbejön a tornáztatással.

Én Zsófi fogacskás képeit csak tudományos célzattal teszem fel (nem dicsekvésképpen, hiszen itt már vannak fogacskék a topikban).
Csak hogy lássátok, mire lehet számítani.
És szopis anyukák, mitől kell rettegni. :twisted:
Engem ezek a fogacskák sebeztek meg. :lol:

Az összenőtt punciját is feltettem volna a gmail-re, csak akkor nem értettem, mit kell néznem, mi van összenőve, hiszen volt ott luk, de mint kiderült, túl kicsi. :oops:

Rebekának gyógypusszancs!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba! Ilyen buli lesz!
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!És mikor kezdődik?????????

KépKép
juba

Gyorsan siessetek mert apa átt akarja venni a terepet!!És nem tom meddíg bírom egyedül!!!!!!!!!

KépKép
juba

Juba! Már elkezdődött. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Kép

KépKép
juba

Irina! Most olvasom a cikket, amit belinkeltél.

[quote]A írta:z anyatej féléves kor után is teljes értékű táplálék. Ha csak az első életév vége felé kezdődik meg a hozzátáplálás, akkor sem kell hiánybetegségekre, elégtelen gyarapodásra számítani.

Ez így elég érdekes.

A védőnőm azt mondta, 6 hónap után az anyatej nem elégíti ki a baba igényeit, akkor már mindenképpen kell a hozzátáplálás.

Ha viszont a fenti idézet igaz (és most már ki tudja, mi az igaz), akkor én még egyáltalán nem kezdtem volna el a kóstoltatást...

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: ez tényleg jó! Mármint, hogy megmutatjuk, hogy mire kell figyelni!
Én igeni odavagyok, hogy Zsófinak 2 foga is van!!! :D
Már én is alig várom, hogy megmutizhassam VikDanét!!!
De még nem bújt ki!!! :cry:

Délután olyan jót játszottunk! A kanapén produkálta magát. Forgolódott, ha megakadt kiabált, a lábait maga alá rakta, majdnem bukfencezett is. Olyan édes volt!!! Annyit nevettünk! Ő is, amikor látta, hogy nekem mennyire tetszik amiket produkál, annál jobban erőltette!
Rég volt ilyen jó kedve! (a foga miatt).

Viszont az a nő annyira megkedveltette vele az ülést, hogy állandóan azért sipákol, hogy ülni akar! :evil:
Ha megfogom a kezét, akkor fel is húzza magát, és a kezemben kapaszkodva tartja magát. Ilyet szerintetek lehet?
Ha nem javasoljátok, akkor nem engedem neki!

Kép
Kép
timi26

Gremese: van egy ismerősöm, aki 8 hónapig kizárólag anyatejet adott a csemetéjének. És kielégítette!
Szerintem azt érezni lehet, ha már nem elég neki a tej. Mert vitaminügyileg minden benne van...Szerintem... :oops:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Juba, Te nem vagy egyszerű eset :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gremese, Te hogy tudod lefotózni Zsófi fogacskáit?
Én akárhányszor lehúznám Dorka alsó ajkait, vagy csak elkezdek ott matatni, rögtön odadugja a kis nyelvét, takargatja a fogait. Szégyenlős a lelkem :wink:

Lindusnak, Levinek boldog névnapot! Lillácskának boldog hófordulót!

Micsoda hatalmasa kék szemei vannak Áronnak!

Bfagi: Dorka tízóraira, uzsira gyümölcsöt kap, néha rizspéppel keverve, hogy tartalmasabb legyen.

Irina, köszi a linkeket!

[quote][ írta:b]Ne adjunk a picinek olyan terményeket, például import szőlőt, szamócát, amelyekben a hatósági vizsgálatok során gyakran találnak határérték feletti mennyiségű szermaradványt.
– Kerüljük az importból származó, messzi földről ideszállított gyümölcsöt, a szállíthatóság érdekében ezeket többféle szerrel is kezelni szokták. A banán és a vastag héjú déligyümölcsök kivételt jelentenek, ezeket ugyanis szinte kizárólag a felszínen ható szerekkel kezelik.

A mai napig nem értem, honnan vette a helyettes dokinő, hogy szőlőt adjak Dorkának :?: :?: :!:

Tényleg, Silka, hol vagy? Már tök régen írtál!

Timi26, ez felettébb érdekes - már amit a konduktor mondott, - nekem kifejeztten felhívta a dokinő a figyelmet arra, hogy még ne engedjem ülni, és persze ne is ültessem Dorkát!

Anitja, szívesen! Majd írd meg lszi, hogy tetszett-e neki.

Hajni,
Lillának jobbulást!

És tádádádám! Dorkának ma reggelre kibújt a 2. fogacskája is! :D :D :D :D
És volt vele egy sietős dokinéni-látogatásom, mert észrevettem, hogy val.sz. köldöksérve van!! :shock: :shock: :shock: Szerencsére megnyugtattak, hogy csak nagyon enyhe, de azért figyelni kell.

Kép
dotildi

És akkor most Dr. House, utána meg meg akarom nézni, hogy Gáspár Laciék miért válnak! Csak hogy tudjam, mire kell felkészülni, ha...esetleg...hírös ember lesz az uram! (de ez csak álom, mielőtt azt hiszitek... :oops: )

Kép
Kép
timi26

Szevasztok!

Köszönjük a Levis köszöntéseket!
Kép
Motiot, látom nálatok is nagy a tesószerelem!

Timi26, az egyéni szórásról csak annyit, hogy az én egyik fiam 10 hónaposan már egyedül ment, a másik 12 (!) hónaposan kezdett négykézláb mászni és majdnem másfél éves volt, mire elindult! Persze voltunk vele dokinál, mert a mozgásfejlődésben végig le volt maradva, de az égadta világon semmi baja nem volt, csak lusta őkelme! Vikdan meg egyáltalán nincs lemaradva, sőt, több mindent csinál, mint itt jópár baba! Ja, és nekem mindkét gyerek kissé duci volt! Na nem ragozom, írták a többiek is az okosságot!
Jajj, szegény Rebeka, most olvasom, most meg kötéllétra!

Anitja, de jó. hogy mondod a HIPP kupont, én már el is felejtettem, pedig valahol van....

Hajni, jobbulást!

Emese, Haláli fogacskás kép!

Juba :lol: :lol: :lol: buli

KépKépKép
bongyi

Timi26! Várjuk majd a fogacskás képet! :wink:

Zsófi is felhúzza magát ülésbe. Ilyenkor megnézem, hogy meg tudja-e magát tartani. Már nem görbe, hanem egyenes háttal ül, segítségel. Óvatosan elengeden Őt, de még nem tudja magát kitámasztani, és megtartani, eldől.
Így én csak azt engedem, hogy a segítségemmel kicsit üljön, ha már nagyon akar. De nem ültetem.

Ha Ő tartja magát - mint ahogy Zsófi is, miközben fogom -, szerintem hagyhatod úgy, de ne sokáig. (Nálunk ez 1-2 perc, mert nem akarom terhelni a gerincét).

Kép
Kép
Kép
gremese

Húúú, Timi, köszi, hogy szóltál! Az a kedvenc sorozatunk! :wink:
Én most el is tűnök egy időre!

Kép
dotildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: