A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lituka!

Sok helyen van,igen lehet kapni a tescóban és minden nagyobb supermarketben.
Viszonylag újnak számít a mosópor márkák között!

Kép
geni

Sziasztok

Gratulálok a szép eredményekhez!

Ollem
Sajnálom a cukrot! :(

Szépek a babarucik!

Mosópor...

Én az elején vigyáztam, allergizálhat... Az apja is érzékeny rá.
A babamosószerek elég drágák, de a mosószóda nem és öblítésnek az ecet! Sokkal olcsóbb és jobb megoldás.
Puha lesz tőle a ruha! Nagyanyáink mosószereivel nem is lenne probléma ma sem.
Most vettem egy doboz Gabit kipróbálom, pár hónaposan már azt használtam amit a saját ruháknak.

vasalás
Én csak az első adagot szertartásszerűen, utánna a többit nem... a plüsst amúgysem lehet.
Nem vittem túlzásba a fertőtlenítést... védőnő is támogatott ebben amikor megkérdeztem, azt mondta nem árt a gyereknek sőt kell is, hogy ismerkedjen a körülötte lévő kórokozókkal, elleállóbb lesz. Vasalni max az első hat hétben kell, de akkor sem feltétlenül.

Itt találtam egy csomó pocómozgolódásos és szüléses videót... hihetetlen mit rendeznek odabenn... emlékeim szerint Áron ennél nyugisabb volt...
http://www.youtube.com/watch?v=vXNiSCKI ... re=related

Kép
Kép
Kép
mamacka

Na, megjártuk a DM-et, majdnem elájultam, de sikerült kirohanni levegőre és megúsztam a zuhanást! És amiért mentem, a Lenor öblitő, mert elfogyott és mosni akartam a maradék babarucit... na, milyen nem volt? Hát sensitiv! :evil: minden másfajta igen! Végül vettem egy Gabit, meglátom, milyen illata lesz.... :roll:

Klarka! Akkor felhúzom azt a másikat, hogy lásd, de ne nézd az ágyat hozzá, mert szerintem nem megy egymáshoz... :lol:
Vendég

lituka! ez a dreft ez folyékony, tehát úgy keresd majd! zöld színű falkonban van. rá van írva sensitiv and baby (with camomille)

Kép
gabo001

Pumpóka: a Lenor sensitive nagyon finom illatú, mi is azt használjuk...
A baldachinról tudnál még fotót küldeni?

Ma a dm-ben megvettük az első csomag pelust (babylove), mert kaptam az Andrisos bababónusztól egy 50%-os kedvezményes kupont.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Jaj, bocs, nem láttam, hogy ezzel kapcsolatban is írtál...nem kell felhúzni, elég, ha kiteríted, nekem csak távolról kellene a mintája

Kép
klarka

Most megyek, kiviszem Andrist, majd még jövök és köszi, Pumpóka!

Kép
klarka

Klarka!

Kép Kép

Ez az....
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 15:45-kor.
Vendég

Magika
Férjednél mennyi egy tömés?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ma megint nagy a pangás!

Megjöttem nőgyógyásztól. Most nem volt uh. De hallgattunk szívhangot (tökéletes! :D ), és méricskélt: haskörfogat, sy-fu távolság, ezek is pont jók.
Ja, meg levette a Streptococcust.
Ami viszon elszomorított, hogy nem lehet jelen a szülésemnél! Ugye már korábban írtam, hogy itt nálunk (Szombathely) a tisztelt megyei kórház nem engedi, hogy a dokik ügyeleti és munkaidőn kívül is bent legyenek a kórházban, és szülést vezessenek le. Azt hallottam, valahogy ki lehet ezt játszani, de állítólag nem, mert ha ne adj isten valami történne, senki nem vállal felelősséget a dokiért. (még Veszprémben van állítólag ez a fa...a rendszer)
Ha valamiért császározni kéne, akkor persze megcsinálja ő. (tervezett császár esetén pl: szemészeti vélemény alapján) De a szememmel szerintem nem lesz baj.... (-6-os, de szemfeneket nézik állítólag)
Úgyhogy most ... :cry: :cry: :cry:

Kép
gabo001

Ja! ha szerencsém van, akkor persze szülhetek nála. ha éppen dolgozik. ebben bízom még......

Kép
gabo001

Ha valaki nem kapott a védőnőjétől várandós füzetet és kupont, akkor a felicitas.hu-n e-mailben kérhet. Én is ezt csináltam, a múlt héten írtam nekik, és ma már meg is kaptam postán. Gorsan ki is váltottam (tartalma a szokásos).

KépKép
KépKép
atizka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 15:46-kor.
Vendég

virág: miket nem írsz te szent isten,hogy a hasi érzékenység nálad is volt,és azt mondta a dokid hogy vértolulás???Az enyém miért nem mondta? :shock: :shock:

ollem: vércukrodat sajnálom! :( :( Én helyedben úgy gyúrnék arra a következő cukorszűrésre,ahogy egy másik topikban lafead írta. :) Tudod hisz olvastad.Szerintem ha követed a módszerét tutira nem lehet baj!!!Ja és ne feledd semmi tej,és tejtermék a következő cukorszűrésig!!Azok rettenetesen emelik a cukrot!Kitartás!!

Gratula minden mai UH-snak a jó eredményhez! :wink:

geni: cukik a babarucik amiket feltettél!!Ismerősek,most legalább tudom,hogy török termékek csak kínaiak forgalmazzák. :) Felénk is van egy nagy kínai áruház,és látom a rucik nyakánál lévő cetliken,hogy ugyanilyen márkájú rucikat vettünk az áruházban mi is.Nekünk nem zsiráfos van például,hanem egy hatalmas kacsa van az egyik rugin,de az is nagyon édes!! :wink: És mennyi vagány ruci van még amit nem vettünk meg!!És jó minőségűek ugye? :wink: Szerintem igen!!Mi 2000-2500 ft-ért vettük a rugik darabját.

Kép

Kép
mezsó

Ja és köszi mindenkinek a mosóporok részletes kitárgyalását,mert eddig én is dilemmáztam rajta,hogy mi legyen...De mostmár tiszta!Ezek szerint az öblítőn van a hangsúly,hogy sensitív legyen,de legalább is ne mindenféle fajta illatosított...

Kép

Kép
mezsó

Pumpóka az áthajtós bodyhoz: én csak 56-ost vettem kettőt, de még tuti fogok ha találok. Te már teljesen másképp nézed 3. gyereknél szerintem, mint én akinek tényleg nem volt az életben sem baba kezében :wink:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Most, mikor nem vagyok gép előtt, termeltetek 3 oldalt... :lol:

a babarucik nagyon édesek!!!

Látom sokan vagytok (vagyunk) Harry P. fan-ok :D már alig várom, hogy hazamenjünk, és megvegyem!

Voltunk ma dokinál, terheléses vércukron (3dl ribizliszörp, ujjbökdösés, nem véna... :roll: ), meg UH-n. 1410g-ra mérte Tücsökkomát! :shock: nem nagy az 28+0-n?? A többi mérete mind korának megfelelő, de én ezt sokallom... Persze lehet, hogy csak elmért vmit...
Amúgy harántfekvéses, befelé néz, és keresztben van... :D Szóval vár még ránk egy pörgés-forgás...
A lába közé meg megint nem sikerült bekukkantani... Köldökzsinór még mindig odalóg... (eddig csak 1x mondták, hogy valszeg lány, de az már régen volt...)

ercsi_3

ercsi: nem mondod,hogy felétek a terheléses cukor ribizliszörp ivászatból áll????? :shock: :shock: :D :D :lol: Aztaaa... :D :D :D Kis mázlista vagy akkor. :wink: És csak ujjbegyből volt vérvétel?nem semmi :D :D

Kép

Kép
mezsó

Megjöttünk mi is UH-ról, azt mondta a doki minden rendben van Vele!! :) Egy képet kaptunk, de nem sokmindent látni.

És és és... Megmutatta a nemét. :lol: De a doki lelkére kötöttem előtte hogy nehogy elárulja, úghogy nem szólt egy szót sem, én kérdeztem utána (ezt azért nem bírtam ki) hogy lehetett volna látni? Mondta hogy most igen. :D De azt nem kérdeztem meg hogy mi, már egy ember tudja. :)

Kép Kép
szõlõ

Ja és fejvégű a fekvése :wink:

Kép Kép
szõlõ

De jó lányok, örülök, hogy mindenki babója rendben van!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok,

túl vagyunk mi is az UH-n. Lilivel minden rendben. A szívverése is teljesen normális. 1770 grammos, tehát behozta a lemaradását, most pont akkora, amekkorának lennie kell.
A fontosabb adatok:
BPD: 83
TAD: 80
FL: 59

Rákérdeztem a nyílalásra. Azt mondta a doki, hogy pont ott van a picur lába, úgyhogy csak azt tudja elképzelni, hogy megrúg valamit, vagy a tartószalagok feszülhetnek még....

Szerencsémre a dokim aszisztense szülésznő, úgyhogy őt kértem fel, hogy vezesse le a szülésemet.
Ami kicsit elszomorít, hogy legközelebb 1 hónap múlva kell mennem. Így a 30. hét után már nem sűrűbben szokták vizsgálni a kismamákat?

Kép
emi29

Emi, örülök hogy Lilivel minden OK, akkor ezek szerint a múltkor valóban azért nem volt tökéletes a szívverése mert stresszeltél. Megnyugodtál, ugye? :)

Kép Kép
szõlõ

Emi,

én is azt hittem, de nekem is csak 4 hét múlva kell menjek....

KépKép
kisfruzsi

Azért azt hozzáteszem, hogy itt nem támogatja a TB, és a lötyi 5,35€ volt, a vizsgálat meg 28€... :roll:

nekem azt mondta a doki 3-4hét múlva menjünk, én a 3 hetet választottam... hátha akkor végre belátunk a lába közé... :D

ercsi_3

Ercsi, csak nem nőtt már kukija azóta :D

Egyébként ahogy már mondtam is neked, szerintem a súlyán ne parázz!!! Az hogy 2 héttel többnek mutatja a táblázat, nem hiszem hogy sokat számítana, nem olyna nagy eltérés!

Szössz üzeni hogy kezdenek elvonási tünetei lenni, és reméli holnap este megkapja a gépét :D

Kép Kép
szõlõ

Köszi szépen akkor holnap megs nézem a tescoban a dreftet...:D

Örülök hogy minden baba ép és rendben van :D
Meg persze a mamijaik is :D

én nemis bánom hogy ma ilyne csend van..legalább nem kell millókat olvasnom vissza..és reméljük szösszenetnek is lassan ujra jó lesz a gépe..

jajj Pumpi rajtad olyan jókat mosolygok..mikor mindig mondod hogy nem vauu bele de :D hát nyugodtan ird csak le a véleményed...pont ezért szeretünk sztem nem fogunk leoltogatni csakmert nem egyezik a vélemény :D
Ja és ugy láccik a Zoli mind ilyenek..az én uram nem gépezik nem is psezik de pl már most sik ideg vagyok azért mert szombaton van a névnapom és emelett a legjobb barátja szülinapi bulija is..
és én ugy szeretném ha nem menne el..a multkoriról is fél7kor ért haza és oda is én mentem el érte mert nem tudott mivel hazajönni :S már előre látom hogy majd lekenyerez egy vacsival aztán szépen hazafuvaroz és megy mulatni..tudom lehet kicsit irigynek gondoltok...de én igy már nem szeretem ha itthon hagy..nem féltékeny vagyok de igenis legyen most melettem..meg hát egy névnap nem nagy dolog de tök jól esne egy romantikus este...:S
na énis kipanaszkodtam magam :D

klarka: értem..akkor én most 26 hét 5 naposan akkor 27. hétben vagyok ugye..mert 2 nap mulva töltöm és akkor a 28. hétbe kezdek bele..ugye??
Vendég

Ercsi,
szerintem normális a babád súlya. Az enyém kereken 1500 gramm volt a 27+5 napos UH-n. Én azt hittem, hogy ti már tudjátok a babó nemét.

Szőlő,
Igen megnyugodtam :) :)
Én nem bírtam volna ki, hogy ne kérdezzem meg a nemét az tuti. Minden elismerésem és örülök, hogy nálatok is minden rendben.

Ezek szerint nem csak nekem kell 1 hónap múlva mennem. Még egy kérdés méhszájat néz a dokitok?
Nekem még most sem nézett. Rákérdezett, hogy sokat keményedik-e a hasam. Mondtam, hogy mostanában nem. Vérzés, görcs sincs, úgyhogy azt mondta, hogy akkor azt nem nézi meg, a belső méhszájat pedig látja az UH-val. Mivel szégyenlős vagyok, így valahol nem bánom, de azért mégiscsak jó lett volna, ha mégis megnézi...

Kép
emi29

Emi, én rákérdeztem, met nekem sem néz. Azt mondta csak akkor néz, ha vannak fájások, mert csak az tudja kinyitni a méhszájat. Ha lenne ilyen panaszom akkor mindig nézné, de nincs, ezért majd csak a 36. héten nézi meg (feltéve ugye ha addig nem lesz fájás).

Kép Kép
szõlõ

Emi,

nekem már 2x nézték, de egyszer panasz miatt. Csak annyi volt, hogy kicsit fájt a hasam

KépKép
kisfruzsi

nekem minden alkalommal néz. (plusz a súlyomat, a vérnyomásomat, a lábam vizesedését, a baba szívhangját) viszont Uh nincs. Csak a kórházban néz egy idegen, a saját dokimmal ott nem is találkozom. Én meg erre kérdeztem rá. Azt mondta azért nem, mert ő már eleget látott, és a kórházban meg direkt azért fizetik a szonográfust. Hát ahány hely annyi szokás.

Kép
téjé

Ja, ha minden igaz a héten kiderül, hogy ki lesz az utódom a munkahelyemen. Cirka 2 hetem marad a betanításra. Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy olyan embert fognak választani, akinek se vezetői se szakmai tapasztalata nincsen, így a betanítás sem lesz egyszerű.... Mindegy, úgy döntöttem, hogy ha március 1-jén is olyan fitt leszek mint most, akkor még ráhúzok egy-két hetet és csak a 35-36. héten hagyom abba a munkát.

Litu,
én teljesen megértelek. Tök normális, hogy most szeretnél minden percet megosztani a pároddal. Elvégre is nem vagyunk mindennap várandósak.

Kép
emi29

Lituka, én is megértelek!!

Emi, nekem mindig nézi hüvelyi UH-val, és kinyomtatja magának a képet... :roll: :lol: (nem bánnám, ha kimaradna ez a hüvelyi UH rész... :? )
biztos, hogy jó, ha ilyen sokáig melózol? toleránsabbak már Veled??

ercsi_3

Köszi csajok, akkor ez is tiszta...

Judit,
Jó fej a dokid, azért nem csinál UH-t, mert ő már eleget látott??? Gondolom, te viszont nem. + ha magánban meg tudja nézni, akkor mi a fenének küld be a kórházba??
Tényleg ahány hely, annyi szokás. Súlyt, vérnyomást és vizesedést nálunk csak a védőnő néz. A súlyt nem bánom tekintve, hogy már +15 kg-nál tartok. Lassan átlépem a 70 kg-os "álomhatárt" :( :(

Kép
emi29

Ercsi,
most jól érzem magam bent. A főnököm is teljesen normális, bár vele soha nem volt gondom. Amint úgy érzem, hogy nem bírom, azonnal abbahagyom, most azonban azt érzem, hogy nem igazán tudnám itthon feltalálni magam. Unatkoznék egyedül, ezért jobb ha odabent lefoglalom magam és így legalább lesz időm, nyugodtan átadni a munkámat, nem kell idegeskednem, hogy vajon mit felejtettem el...

Magának nyomtat képet?? A kis szenya :lol:

Kép
emi29

Jól esett nagyon mikor mondta. De őszinte! :cry:

Hát ha azzal az UHval ami a magánrendelőben van, bármit is látna, csodálkoznék. Max annyit, hogy milyen a fekvése. Bocsánat ha panaszkodom. És persze nem vagyok orvos.
Az elején kaptam ezért is, de aztán mondtam neki, hogy amúgy is túlsúllyal indultam, és az anyukám is gombóc típusú. Aztán már nem szól. Én most +10nél tartok, de örülök, többre számítottam. Bár anyukám bíztat, hogy ő nem volt soha olyan sovány, mint az első időben, meg mikor járni kezdtem. Genetika!

Kép
téjé

sziasztok, bocs lányok, de megvettem a Harry Pottert. kicsit olvasok, este majd visszaolvasom a napot és írok:)

lolka_zs

Emi!
Én a helyedben nem dolgoznék addig, ha van rá lehetőség, hogy előbb elgyere... én Barnival a 38.hétig dolgoztam és rettenetesen fáradt voltam, miután megszületett... nehezen birtam az éjszakázást, nagyon megéreztem! Az rendben, hogy az utolsó két hétben sem pihentem, mert akkor meg nekiestem a lakásnak, de az más azért, az ellen úgysem lehet tenni, amikor az utsó hetekben rájön az emberre a lakássuvickolás! :)

Mindenkinek gratula az uh-hoz és örülök, hogy mindenkinek minden rendben!!!! :) És mindenkinek nagyobb mint az enyém, pedig van aki hét szerint mögöttem jár.... :roll:

Lituka! Én már előre félek, hogy amikor megszületik a bébi, az éjszakát hol fogja tölteni Zoli... :lol: hát nem itthon, az is bizti, igy nekem tuti helyet kéne keresnem a fiúknak arra a 3-4 napra, amig bent vagyok, mert lehet, hogy minden este enyhe illuminált állapotban lesz! :) Bár lehet, hogy inkább pont ezért kéne csak az első éjszakára máshova rakni a fiúkat, mert utána legalább nem lenne lehetősége elmenni, ha a fiúkra kell vigyáznia éjjel, reggel meg oviba vinni, du. meg hazahozni őket..... uhh, még ezt is meg kell szerveznem majd!

Most legutoljára nekem sem nézett a doki méhszájat, előtte mindig... mondjuk, mondtam neki, hogy mostanában nem keményedik annyit már... biztos azért nem! Majd legközelebb ha megyek, azért megkérem, hogy nézzen egyet, hogy megnyugodjak énis. Nekem 3 hetente kell menni, mondjuk, már az elejétől... igy lehet, hogy a köv. alkalomtól majd 2 hetente fog nézni. Nemtom... meglátjuk, én nem bánnám.
Vendég

Ercsi
Hüvelyi uhuval néz????
Minek?

Engem most az elején is hasival nézett!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: nem tudom... :roll: utána megnéz hasival is... meg mindig megnézi a PH-mat. (sztem azt se nézik otthon...)

ercsi_3

érdekes...
Nem kérdezted, hogy mit lát jobban a hüvelyivel?
Én mindent megkérdezek! :) lehet már az agyára megyek :lol: :lol: :lol: de nem hiszem olyan aranyos ember a mi dokink... csak sajna ő sem biztos, hogy ott tud lenni a szülésnél... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi
Négy kötelező uhu van a többi ajándék!
Nekem mindig csinál uhut...

Kép
Kép
Kép
mamacka

nono! hát sajnos ez egy rendelet a kórházban nálunk! nem tud mit tenni ellene a doki, mert ahogy már írtam , ha munkaidején kívül bejön miattam, és történik valami baj, a kórház nem vállal őérte sem felelősséget. Én sem vállalnék így szülést, ha nőgyógyász lennék. Egy hülye rendelet, amit FÉRFI hozott persze!!
talán szerencsénk lesz... meg férjem a kórházban (is) dolgozik, így ismer még 1-2 szülészt elég jól. csak kifogjuk valamelyiket!!

nekem is nézett ma is a doki méhszájat. meg nekem azt is mondta, hogy ilyenkor már nincs nagyon uh (kötelező), mivel nézik a szívhangot, haskörfogatot, meg a sy-fu távolságot, ebből lehet következtetni a baba fejlődésére. De azért én kértem, hogy még legyen 1-szer 2-szer. de ha valaki nem magánba jár, akkor elvileg már nincs is uh!

Kép
gabo001

Sziasztok!

Gratula a mai uh-osoknak a jó eredményekhez...

Én voltam a vércukor eredményemért, azt hiszem kicsit magas, bár egyáltalán nem értem ezt a rendszer! :roll:

Januárban a 10. kerületi rendelőben voltam, ahol a tartomány 4 - 6,5
Akkor az éhgyomri 4,2 volt, a 120 perces 5,6 - tehát teljesen jó

Most a 11. kerületi rendelőben voltam, ahol a tartomány 3,6 - 5,8
Az éhgyomrim 3,5 lett, a 120 perces 6,5 - tehát eszerint magas (de ha a másik tartományt nézem, akkor a határon van)

Hogy lehetnek ilyen különbségek a különböző helyek között??? :roll: :roll: :roll:

Egyébként ha "csak" ez az oka a több magzatvízemnek, akkor még örülök is, hogy ez lett magas és nem valami más ok áll a háttérben...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

zorroné nálunk a tartomány 10,5ig volt jelölve, az enyém 7,6 volt, a terhelésesről beszélek. És nekem mégis azt mondták, vigyázzni, mert felső értéken vagyok!! Hát... :roll:

Kép
téjé

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 15:46-kor.
Vendég

Én úgy tudom, hogy szabad kórház éds nem orvos választás van.
A kórházzal pedig együtt jár az összes doki....
én így tudom

KépKép
kisfruzsi

Nem akarok megint vitát indítani, de én nem hiszem, hogy szeretnék egy olyan dokinál szülni, aki előtte ledolgozott huszon"X" órát, arra se volt ideje, hogy hazamenjen, letusoljon, aludjon egyet, és pont jöhet hozzám utána szülni, felelősségteljes döntést hozni, az én, és a kisbabám életéről dönteni... csak mert felfogadtam...
na, nem mintha az jobb, ha bemegyünk 5-en szülni, és egy doki van... :roll:

á, nem tudom. De szerintem meg kéne értenünk mindkét oldalt...

ercsi_3

Lituka:Igen!!!

Pumpóka: köszi!

Kép
klarka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: