A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Lányok!

ezt az OSCILLOCOCCINUM-ot hogy kell beadni a gyerekeknek ha csak náthásak??? vagy akkor nem is jó???

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
influenzaszerű tünetek esetén érdemes lehet, napi 2x
http://www.pirulapatika.hu/240023854/be ... num_pellet

én műanyag kiskanálra tenném és kisebb adagokban adnám be
Mica örömmel tátog, ő most osit kap :lol:

Kriszta,
sajnálom, hogy ilyen rossz hír várt itthon..
remélem hamar és megnyugtatóan találtok rá megoldást.. mindenesetre drukkolunk a javulásáért!!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
egy hengernyi bogyót oldasz fel vízben??? és ezt adod oda neki napi 2x??? azaz 2 részletben. Nekik csak az orruk folyik. Nem influenzásak!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
nem! :lol:
én osanitot adok neki, Miklós sem influenzás, szerencsére!
ezért kérdeztem, hogy influsak-e Fürtöskéid.. :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Jankónak nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk!!

Köszi a hiányolást, mi is olvasó üzemmódban, mert mindig történik valami.

Egyébként minden rendben, már 6 fogunk van és úgy látom, h felül az örlők is készülődnek, de az éjjelek szerencsére eseménytelenül telnek!

Borsa, DMes fogkefecsomagot én is csak dicsérni tudom, Daninak csak most vettem 1 hónapja, de imádja, minden nap fogat mos, sőt, ha beindítjuk reggel a mi, berregő fogkefénket, neki is kell adni egy babafogkefét és addig mossa a fogát, amíg mi! :lol: Ja, meg Chamomilla bogyeszt esténként mi mindig adjuk a fogzási időszakban (azaz majdnem mindig :wink:)

Kriszta, sajnálom apukádat, remélem találtok valami elfogadható árú és emberséges helyet!! Sajnos nem sok ilyen van :(

Veronikusz, hát igen, most ez a hányás-hasmenés nagyon "dívik", nekem beteg volt tesóm barátja, apukám, nagypapám és baráti körből is 6an!!!

Dóri, Tündéred gyönyörű!

És Memme, Melinda pucér képe édes!!!! :D Hihetetlen, hogy milyedn poziturákban képes elaludni a kisasszony! neked ebből kéne csinálnod egy sorozatot! :D

Borsika, ne aggódj, én egyáltalán nem vasaltam szülés előtt, aztán a babaruhákat az első 4-5 hónapban, de aztán már azt se! :roll: Sztem az első félévben bőven elég vasalni, meg persze akkor még jó picik a ruhák, szóval pikk-pakk meg vagy vele! :D

Zsuzsi, hihetetlen, h Csipa milyen toleráns Micuval, ez aztán a birka (vagy macska?)türelem!! :lol:

Látom a laptop és a porszívó a két megunhatatalan játékszer! :lol:

Ja, és persze jók az Orsi féle bandázós fotók is!

Na, most ennyit bírtam, még gyorsan egy szilvasütis fotó, vagy legyen inkább kettő :wink:

Kép Kép

KépKép
barimami

Sziasztok!

megint csak írni vagyok,olvasni még nem tok... :oops: :oops:

Emano!feladtam ma a cd.ket, de csak 5 db volt itthon,bocsi :oops: :oops: majd potólom, csak nem votl kedvem kimozdulni sehova se... :shock: :?

Csajok, köszi az aggódást!!!REMÉLEM HAMAR KIDERÜL MI BAJOM mertt én is unom mááááááááááár nagyon...
délután tudom hívni a dokit akit ajánlottak nekem, mert elképzelhető hogy ez "csak" pánik???na mindegy....
szóval majd ha okosabb leszek jövök a hírekkel....addig is köszönöm mindenkitől a ++++++++energiákat,mert ideértek ám. A gólyát még nem tudom,mert a héten kell megjönnie...
ha ő is ideér arról is feltétlenül szólok!!!!!
szóval köszönök mindent!nagyon hiányoztok ám!!!

majd jövök

puszi Gabi
Vendég

nemes gabriella: nagy-nagy drukkok, hogy a gólya legyen ;)
linocs

Gyuzso!
jóóóól félreértettelek! én azt hittem becézed az OSCILLOCOCCINUM-ot :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor veszek majd OSANIT-ot is :?

Barbi!
Dani még mindig nagyon édes kis pasi! :D

Gabi!
nem akarlak hiú ábrándokba ringatni, de nekem most a 3.-nál, MÉG MIELŐTT MEGKELLETT VOLNA JÖNNIE már elkezdtek húzódni a méhszallagjaim. Szóval nálad sem tartom kizártnak, hogy már produkálja a szervezeted a tüneteket. Hisz nem az első baba. A szervezeted már tudja hogy mi fog következni. :wink: ÉN NAGYON BÍZOM, HOGY TÉNYLEG CSAK ERRŐL VAN SZÓ!!!!!! UJJAIM KERESZTBEN!!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
az osanitot a fogzásra szedjük :lol:
a béres bizti jó lesz!!

Dani nagyon édespofa!!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Vagyunk ám, csak inkább olvasósban...

Sajna Dani tegnap is és ma is lázasan ébredt...
Szombaton miután megkapta a kúpot már semmi baja nem volt...aztán jött hajnalban szopizni még akkor sem...9kor ébredt akkor már lázas volt.
Egész vasárnap nyűgi volt szegénykém...
Ma ugyanez...reggel lázzal ébredt, kúp levitte, de délben megint lázas volt...ezért bedobtam hűtőfürdőzni...most alszik 37,5tel....
Délután dokihoz megyünk...nagyon nyűgi...nem nagyon eszik semmit sem, pedig finiket csináltam... :?

Veronikusz!
Meglepődtem ám amikor Danit így láttam...aztán eszembe jutott, hogy Orsi is pont ezzel a porszivóval állt fel elösször... :D
Bár Dani csak térdig jutott, de asszem jó úton halad...
Takarítást vállalunk...Orsi nagyon tud kádat sikálni meg felmosni...
Dani meg összegyűjti a porcicákat a földről.
Jó lesz??????? :D :D :D

Gyuzso!
Látod nem javulunk :cry:
Annyira tudom sajnálni őket amikor ilyen kis bágyadtak :(

Kép

Kép
cukipofa

Kisjankónak nagyon boldog szülinapot kívánunk puszi Orsi és Emma :D:D:D

Gabi!
Hátha hátha :D:D:D drukk ezerrel!

Barbi!
Dani hát újra szerelmes vagyok :D és küldhetnétek át egy kis sütit is :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

veronikusz
Én nyavalyásabb időszakban adom az oscilot heti 1x. Pici meleg vízben feloldom (annyiban, hogy éppcsak ellepje a bogyókat) és megissza. Ha csak legurítod, az nem biztos, hogy hatásos. Még nem igazán tudják nyelv alatt elszopogatni :? Ha folyik az orra vagy ilyenek, akkor 2-3 napig adom este. FONTOS: előtte-utána 20percig se kaja, se inni és az illóolajos cuccokat is kerülni kell, mint pl. fogkrém min. 30percig szintén előtte-utána. Nekünk használ. A vízben feloldást a gyógyszertárban mondták.

gabi
Drukk, hogy a gyólya legyen a lúdas :lol:

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Kriszta!
Jobbulást a Papádnak sajnálom. A sielés jól sikerült?

Veronikusz!
Nemsokára itt a 14. hét utána jó lesz! :D

Eni?

Danikának is mennek a gyógypuszik.

Sajnos mi sem vagyunk túl jól nekem kapar a torkom Emma takonyban úszik.... de legalább az éjszaka jól telt nem zavarták a fogak.

Orsi

borsa

Ja és még a homeohoz a vízben feloldás tuti jó csak fontos hogy csak müanyag kanállal szabad megkeverni fém nem érheti!

Orsi

borsa

Sziasztok!

első nap anyuval. Egész nyugis. Csak Bene hisztizett 1 órát, mert 1,5 óra séta után hazafele vettem az irányt. Hizstiző Benedek a nyakamban, babakocsi tolva... érdekes lesz... hmm.... 2 gyerek---

Puszi nektek.

mtunde

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket, nagyon jól esik ám. Hoztam cserébe egy születéssztorit(nem olyan nagy sztori, de a miénk!), hátha szívesen elolvassátok, akit meg untat, ugorja át lécci. Három éve ez időtájt kezdék erőteljesebb vajúdásba egyébként.
Szóval:

ITT KEZDŐDIK KISJANKÓ SZÜLETÉSTÖRTÉNETE:
Kisjankóval február 11-ére voltam kiírva. Sokat találgattuk BigJankóval, hogy vajon melyik nap születik majd meg, és mindig azt mondta, hogy meglátod, pontos lesz, mint az apja.És igaza lett. Február 11-én hajnal fél 1-kor kimentem WC-re(ez akkor már nem számított ugye ritka eseménynek nálam) és volt egy pici magzatvíz szivárgásom. Fogalmam se volt róla, hogy az, csak mikor a szülőszobán láttam, hogy milyen színű a magzatvíz, jöttem rá, hogy az volt. El is kezdtem enyhén fájdogálni, viszonylag rendszeresen, de mivel nem tudtam, hogy mit is kéne érezni, felhívtam a szülésznőnket. Mondta, hogy ha erősödnek a fájások, induljak majd el. Nagyjankó persze dolgozott, de a testvérem ott aludt nálunk, hogy vigyen, ha indulni kell. Végül is 4 óra körül az indulás mellett döntöttem, testvérem elvitt Nagyjankó munkahelyéig és onnan együtt mentünk tovább. Mire beértünk, minden fájás abbamaradt, az ügyeletes orvos vizsgált meg,és ő is azt mondta, hogy ez hosszú menet lesz, mert még alig vagyok nyitva, úgyhogy nyugodtság van. 8 körül ért be az orvosom és a szülésznőm, mondtam, hogy én hazamennék, de már nem engedtek, csak Nagyjankót.Kisjankó megvárta, amíg megebédeltem, aztán szép lassan beindultak a fájások. Szegény Nagyjankó mire ledőlt volna aludni, addigra indulhatott is vissza a kórházba. Kettő körül érkezett, addigra én már kapkodtam a levegőt rendesen-burokrepesztés és elkezdtünk együtt vajúdni. Nagyon ügyes volt, rengeteg segített, tartott a labdán, segített lélegezni, tényleg profi volt. Én meg csak szemeztem az órával, mindig akkor eszméltem fel, hogy megint eltelt egy óra, amikor megjelent a nőorvos "kiváncsiskodni", hogy mi a helyzet. Végül is este 7-kor jutottunk el oda, hogy elkezdődött a kitolás, de most, hogy Flórka megszületett, jöttem rá, hogy milyen az igazi tolófájás, ilyenre Kisjankóval nem emlékszem. Hosszú is volt, másfél óra kellett, hogy nemkisdarab nőgyógyásszal a hasamon kitornászuk nemkisdarab Kisjankót, aki 2005. február 11-én este fél 9-kor érkezett meg hozzánk 3850 g-mal és 62 cm-vel. Addigra már testvérem és az anyukám is megérkezett a kórházba. Szóval volt egy utolsó nyomás, és én csak azt éreztem, mintha valami átszaladna rajtam a nyakamtól lábközig és megszűnt minden fájdalom. Tudom, hogy röhejes,amit írok, de nem tudtam, hogy mi történt, csak Nagyjankót kérdeztem, hogy most mi van, ő mondta, hogy nézzek előre, ott van a lábam között a gyerek. Bevallom nektek őszintén, hogy rettenetesen elfáradtam, csak feküdtem, mint egy darab fa, és olyan volt, mintha egy filmet néznék, tekereg egy köldökzsinór, aminek a végén ott van egy óriási baba, nem létezik, hogy ő volt bennem..felfoghatatlan, nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Akkor kaptam észbe, amikor mondták, hogy megfürdetik, felöltöztetik, és visszahozzák, elkezdtem ugrasztani Nagyjankót, hogy menjen már a csecsemős után, nehogy elcseréljék a fiamat. Aztán kitört belőlem minden feszültség, percekig csak sírtam és azt hajtogattam, hogy köszönöm szépen mindenkinek, már Nagyjankó szólt rám, hogy abba kéne hagyni, de a szülésznő mondta neki, hogy ne nagyon égjen miattam, ez teljesen természetes. Amíg Nagyjankó kint volt, megkérdeztem, hogy bejöhet e az anyukám. Beengedték, annyira misztikus volt, hogy a saját anyukám ott van, amikor én is anyuka lettem...biztosan értitek, mert nem tudom leírni, hogy milyen érzés...Az a furcsa, hogy egy pillanatra eszembe se jutott, hogy bármi gond lehet Jankóval, mert nem azt kérdeztem anyutól, hogy egészséges e, hanem, hogy ugye szép? Aztán megérkezett a drága. A kezembe vettem, és komolyan mondom, beleégett az agyamba-szívembe, ahogy felnézett rám, majd rácuppant a cickóra...és akkor tudtam, hogy minden a legnagyobb rendben van velünk..úgy tűnt, rábólintott, hogy amatőrnyomó bénabéla legyen az anyukája... és most már 3 éve, köszönjük, egész jól...
ITT VAN VÉGE KISJANKÓ SZÜLETÉSTÖRTÉNETÉNEK

Mindjárt teszek fel egy rakat képet, remélem nem bánjátok, meg aztán visszaolvasok és írok is. Kaptok belőlünk ma eleget! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
paklincs

Gyuzso, de drága vagy! Nekem fel sem tűnt, hogy ma 17 hónapos a fiam...... :oops: az a macsekos kép haláli!

A betegeskedőknek jobbulást,
Veronikusznak hányásmentes időszakot, Gabinak pedig drukk, hogy a gólya ne tévedjen el!
A többieknek puszi!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

KisJankó!

Nagyon boldog szülinapot!!!! Puszilunk!!!
Kép

Kép
tikó

:oops: :oops: :oops: :oops:
És KISJANKÓNAK NAGYON NAGYON HAPPY SZÜLINAPOT!!!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Paklincs: ez annyira aranyos volt, s ugyanakkor megható is! Ő is a kútvölgyibe született? ( Mészinél tán? már csak a nemkisdarab dokiból tippelek rá...... :lol: ) Bocsi, ha ilyen alapokat kérdezek, de ugye aki csak hébe-hóba látogatja a babanetet, az így jár.........
Tiszta nosztalgia hangulatom lett, ilyenkor érzem azt, hogy bizony, kell még nekem egyszer egy harmadik kölök :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

paklincs: na most én jól meg vagyok hatódva... azt hiszem a hormonok - nagyon szép, amit írtál!!!! Sok-sok boldog szülinapot a fiatalembernek!!!!!!
linocs

Kisjankó fejlődéstörténet jöhet?

Képszülés előtt kb. egy héttel Kép pár percesen
Kép pár órásan
Kép egy évesen Kép két évesen

és a tegnapi parti:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
paklincs

Emese,
köszönjük szépen!! nagyon csini volt mindig is ez a 3 éves nagyfiú!!!
csak nem Thomasos torta???? :lol:

Reni,
mióta adod az oscilloc-t Ivánnak?

Kati,
3napos láz???
küldünk sok-sok gyógypusszt!!!

Jelentem, talán javulunk... de azért még lekopogom.. koppkopp
Csipa kialudta magát a gyerek textilmózesében a gardróbban
(Apja szerint a szuterénben belemászik a babakocsiba...), csatlakozott hozzánk viháncolni! :lol:
szép délutánunk van!!

KépKép
Kép
gyuzso

bocs, próbálok legközelebb kicsinyíteni... :oops: :oops:

Kép
Kép
paklincs

nem is, Verdás!!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok,
KisJankónak Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!

Nagyon jók a fotók, nagyon helyes fiad van! Flórkáról is kérünk képet.

Gyógypuszik minden betegeskedőknek! Veronikusznak meg rókamentes napot, na jó legalább hetet!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Paklincs
Nagyon jók a képek!
Mégegyszer boldog szülinapot Kisjankónak!
Jó nagy pocakod volt 3 éve, Flórkával is ekkora volt?

Cukipofa, Borsa Gyuzsó és a többi betegeskedő
Úgy néz ki, mi meggyógyultunk, de Nátha Manót nem felétek küldtük, biztos eltévedt, hogy mégis ott kötött ki.
Jobbulást mindenkinek!

Gabi
Én remélem, hogy :D ......++++++++++++++++++++++++++++

Most mennem kell, bocsi, ha tudok jövök!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

KISJANKÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!
Boldog születésnapot!!!!!!
Kép

Jelentem, Balázs köhögi fel a trutyit!!!!!!!!!!

Emese
potyognak a könnyeim....
Fúúú,mekkora pocakod volt!!!Bár nekem is nagy volt a végére 38.heti kép és mégvolt 3,5 hét hátra :lol:
Kép

Veronikusz,hogy vagy??remélem rókakóma elkerül!!!

Betegeskedők jobbulást!!
Borsa,Gyuzso,Kati????Gabi??? és a többiek???
Nem tok visszaolvasni,mert Balu főnök felébredt :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

nem kell valakinek meghívó az iwiwre?

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Emese, KÖSZI! Olyan jó volt olvasni! És mekkora hasad volt neked is, és nem is lent :)

Emano, neked is!

Egyébként én sem aggódtam az egészségükért egyik gyereknél sem. Mindkettőnél csak azt néztem, milyen szépek.

Érdekes, hogy így, a második babánál sokkal gyorsabban kötődtem. Valahogy azonnal, és olyan máshogyan. Mint aki már tudja, hogy anya. Benénél, bevallom, idő kellett. Egyrészt meg kellett szokni, hogy fiú és nem lány, bár ez nem a kötődés rovására ment, de idő kellett, amíg olyan anya érzésem let, vagy mifene... :)

Lányok, tuti, hogy a szoptatás alatt nem lehet elhízni??? Mert én folyamatosan édességet zabálok... egész nap... :oops:

mtunde

Emano!
Balázsnak jobbulást! :cry: :cry:
Gyönyörű pocid volt. :D
hát sajnos nem kerül el. :cry: Komolyan! inkább szülnék akár 2x is egymás után, csak ne lenne még ez a 6 hét. :oops: Nagyon nyafi vagyok. Még magamat is alig bírom elviselni. :oops:

Cancan!
a múltkori leveled nagyon szíven ütött. :D meg is könnyeztem. Mi az hogy ősanya???? csak azért mert én már a 3.-at fogom szülni, még nem azt jelenti, hogy az, akinek még csak 1 gyereke van, ne lenne szuper-anyuci!!!! Sőt! lehet hogy jobb is! :D Én lehet csak felelőtlen vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: meg naív, hogy bírni fogok velük. :lol: :lol: :lol:

A gratulációkat köszönöm Mindenkinek. :D Nagyon aranyosak vagytok! :D most már legalább tudok a "vállatokon" pityeregni ha támad a róka :lol: :lol: :lol: Szóljatok ha sok a nyafogásból, de ezt a részt nehezen viselem. :oops: :oops: :oops:

Borsa, Gyuszo és a többi betegnek mielőbbi teljes gyógyulást!!! Küldjük a gyógypuszikat!!!!

Paklincs!
nagyon megható volt a történeted. :D Micsoda méretek! :D

Cukipofa!
hűűűű! micsoda csapat! :lol: kár hogy pont most találtunk egy nőt aki jön majd 2 hetente. :D de ha nem lesz jó, majd jöttök ti! :lol:

A homeos dolgokat ismerem, hogy hogy szabad szedni, meg hogy kell és miben feloldani, én csak ezzel az Oscillococc.... voltam bajban, hogy egy adag az egy henger :shock: :shock: ill. hogy ez influenzára van. A betegtájékoztatótól meg semmivel nem éreztem magam okosabbnak. :oops: De akkor majd este adok nekik. Köszi Renáta!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
hát azt nem tudom, hogy el lehet-e hízni, de azt hallottam, hogy a csoki az bántja vagy bánthatja a babák pociját! :oops: szóval inkább krémest egyél!!! :lol: :lol: :lol:
milyen volt az első nap a nagyival??? Bene sírásán kívül. Jól nézhettél ki Benével a nyakadban. :lol: :oops:
Leesett már Villő köldökcsonkja?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kértetek Flórkáról is képet. Ez a legfrissebb, szülinapján meglepte a bratyót azzal, hogy magától felült: Kép
Még jövök és irok Nektek(de lehet, hogy akkor tudok, ha már alszanak).
Pusszantás

Kép
Kép
paklincs

Tünde!
Én is folyamatosan édességet zabáltam, és fogytam!!! (Müzliszelet és Balaton szelet rulez!)

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Daninak gennyes és hólyagos a torka :cry: :cry: :cry:
Kapott antibiotikumot....nem eszik szinte semmit...de azért szopizik meg iszik vizet...

Paklincs!
Jankónak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!
Nagyon szép kis történetek van...nagyon megható volt olvasni.
És pont eszembe is jutott, hogy én nem is írtam Orsi szülinapján ilyet :oops:
És hát széééép nagy pocid volt...

Veronikusz!
Na jó...ha nem kellünk most akkor nem kellünk, de vigyázban állunk hátha mégis :D

Kép

Kép
cukipofa

Kati!!
szegény Dani!!!!!Sok-sok gyógypuszi!!
Főzzél neki husilevest!!Nekem Balu csak azt ette meg míg fájt a torka!!

emano/Andi
KépKép
emano

Kisjankó!
Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig!

És a drága anyukádat is! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Előszőr is ISTEN ÉLTESSE KISJANKÓT!!!!!

Emese: Nagyon megható volt a történeted. Nagyon jó volt olvasni. Gratulálok Flórkának!

Érdekes én nem sírtam mikor megszületett Petya, csak azt kérdeztem meg, hogy rendben volt-e a méhlepény és miért csak 9/10-es az apgarja a gyereknek??? :-)))

Dóri: Benne vagyok, hogy összehozzuk a gyerekeket!!

Brigi:
Nem semmi, hogy kiment utánad Kristóf a fürdőbe, azt hiszem tényleg felkötheted a gagyád.

Tünde: Vigyázz a csokival, mert bizony meg lehet hízni szoptatás alatt. Én sem fogytam szopi alatt, hanem híztam és én is nagyon-nagyon sok édességet ettem alatta.

Nagyon tetszenek a képek!! (Nem sorolom fel egyenként őket, mert még a végén valakit kihagyok)

Meghoztátok a kedvem, így én is teszek fel Petyáról:

Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
cukorfalat

gagyád=gatyád...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Veronikusz! Szerencsére Villőt nem bántja a csoki. DE ahogyan Cukorfalat írta, más okokból jobb lesz vigyáznom és visszafognom magam. Mondjuk úgyis hónapokig nem bírtam friss gyümölcsöt enni, jobb lesz, ha almával tömöm magam :) De ha egyszer a Nutella finomabb!!!

Ja, igen, Boró köldökcsonkja már 1 hetesen leesett. Nagyon hamar. Most már egyre hosszabban szeret fürdeni is, nagyon ellágyul a vízben.

A nap egész jó volt, anyu semmibe nem szólt bele. Bene 1 órás hisztijét nagyon rosszul viselte, de akkor is hagyta, hoyg én a magam módján kezeljem le Benét. (én konkrétan nem foglalkozom Benével, ha hisztizik, ez a legjobb, ha beszélke hozzá, stb, csak tovább tombol). Aztán Bene is lenyugodott, később nem volt semmi. Csakhát az elmúlt 2 hétben mindent azonnal megkapott... most meg ugye már nem... Pedig én szóltam az apjának, hogy ez így nem lesz jó :D

Ja, és képzeljétek, tegnap Bene fel akarta venni Borót, de sajnos nem tudja jól fogni, így nem mertem a kezébe adni. Ma meg simogatta a pociját, ahogyan tőlem is látta. Ha meg Villő sír, akkor mindig odamegy és magyaráz neki halandzsanyelven, aztán ha nem hatásos ez (egyébként villő mindig elhallgat egy időre tőle), akkor odahív engem, hogy most már hallgattassam el én :)

mtunde

Sziasztok, en is itt vagyok neha, csak most nagyon sok a munka, es mar nincs erom estenkent irni...
Nagyon meghatodtam, Paklincs, a torteneteden, nagy gratula a szulinaposnak! :)
Veronikusz, neked is gratula a harmadik babahoz!
Nekem mostanaban kezdett el latvanyosan noni a hasam, meg hiztam is, eddig osszesen kb 8 kilot, ami ugy tunik sok, mert a doki nagyon csovalta a fejet a multkor, mikor voltunk, mondjuk, azt nem mondta, h fogyozzak, csak h fogjam kicsit vissza magam, pedig en nem erzem ugy, h nagyon sokat ennek, najo, azota gyakrabban salatazom, meg tornazgatok... Borsika, neked bevalnak ezek a gyumolcsnapok?
a keresztcsontom szokott fajni, foleg, mikor felkelek, aztan, ha mozgok, bejaratodik, de az indulas az nehez... meg az emesztes, meg az aranyer...na, nem reszletezem...:) az alvas sem megy mostanaban olyan jol, gyakran felebredek, h vmim elzsibbadt...
jah, meg fogorvoshoz kezdtem most jarni, van dolga eleg, nemtom, miert nem foglalkoztam ezzel korabban, a regit mar regesreg le kellett volna cserelni!
Elkezdtuk nezegetni a babaholmikat, nagy dilemma, h milyen babakocsit meg kisagyat vegyunk...ha vki tud jo boltot, ami nem nagyon draga, es jo cuccokat arulnak, ossza meg velem, kerem!

banana

Hahó,itt.

Tünde,
bürokráciára vonatkozó kérdésed bizony költői. És persze mindig azokkal vacakolnak, akikkel nem kéne. Tudnék mesélni...
Emlékszel, mielőtt megszületett Villő-Boró, írtam, hogy később beszéljünk a féltékenységről. Ezt amiatt írtam akkor, mert nekem elég nehezek voltak az első hónapok Jankó miatt, nála volt látható-érezhető változás. Majd ha gondolod, szívesen írok róla, csak nem akartam, hogy a szülés előtt ezen lelkizz esetleg.Engem senki sem riogatott, mégis sokat agyaltam, hogy mi lesz. Bene-simogatás :) csudaédes.
Ingnél jobban semmit sem utálok vasalni egyébként, de szerencsére Nagyjankó farmer-póló, egy ingje van esküvőre-temetésre. Így se haladok.
Azé olvasd el, amit Borsikának irok. Mert bizony lehet puffadni szopi alatt is.
Erőművész számod még csak a kezdet. Van itt a faluban egy anyuka, egyik fiú 3, másik másfél éves. Na rajta nincs egy deka plusz sem, ha látnád, hogy szalad egyszerre kétfelé a kölkök után-mindkettő tép a motorral.Vidámság. Addig jól mulatok, míg Flórka belekötözhető a babakocsiba...

Dóri,
ez a kislány annyira bájos. Látom, fülbevaló már ott csillog...

Borsika,
nem volt nézeteltérés, sőt szerintem nagyon jó kapcsolat volt köztünk(ezért is fájdigál a lelkem). Csak jött egy kihagyhatatlan buli...Flórka meg úgy döntött, hogy akkor aznap mi is bulizzunk má' egyet...Súllyal kapcsolatban én leszek a negatív példa. Én Kisjankóval 11 kg-ot híztam, Flórkával 10-et.Mégis most kettőjük után még egy 5-ös rajtam van. És én nem tudtam fogyni szoptatás alatt, mert ha nem kajáltam rendesen, egyből kevesebb volt a tej(bár, mint többször megjegyeztem már, ha a szoptatás olimpiai szám lesz, valószínűleg Magyarországot nem én fogom képviselni), és ugye az az aktív mozgás, amit én végzek(vasaló balra húz egy-kettő, fakanál kavar három-négy) túl sok kalória elégetésére nem ölég, no. Úgyhogy most koplalok. És bálványozom Adrit meg Veronikuszt.

Valentina,
látom Viktor csak úgy falja a könyveket :) .

Hanna,
összehozzuk, csak legyen csülök! Egyelőre apával kell egyeztetni, de tavasszal egyszerűbb lesz, ha már itt laknak Nagyiék, meg nyárra apjuk pedzeget valami kisautót, azzal talán én is fel merek kerekedni, és végiglátogatunk Mindenkit, aki hív minket. Vagy hát ide vidékiába is el lehet gyünni. Vasalni én is mindent vasalok, ezért nem is haladok. Nekem minden gyűrött, de valszeg nem tudok teregetni, azért...Áron jobban?

Gyuzsó,
most már fiúkkal minden rendben, bár nem állítanám, hogy Kisjankó fal...de legalább már eszeget.Például tortát, VERDÁSOST ugye :D . Remélem Micu is alakul és persze Te is. Holnap mi is oltás, már előre reszketek, hogy összeszedünk valamit. Hát ez a macsek mindent kibír...

Borsa,
kedves, amit írtál. Brokkolit mi CSIPÁzzuk, de csak ha tényleg nem kő...(vald be, hogy elfogyott a sampon! :D )

Kati,
Szerintem most már kilogikázható, de ha nem, megírom Neked, de inkább privko. Anyóspajti az enyimé, kölcsön nem, csak bérbe :wink: .Két kis egyforma porszívós csúcs! Dani gyógyuljon gyorsan!Születéstörténetet meg pótoljad, engem legalább is érdekelne...

Steffi,
tessék vidulni. Éccaka meg alvás helyett Helikopter? Jobbulást Martin pajtinak. Kösz az istenéltetőset :wink: .

Linocs, Reni,
mi ez a sanyarú gyerekkor? Nekem ilyen nem volt. Jó, nekem is kellett segíteni, de nem vasalni, meg nem is este 9-kor. Szemétledobó meg szerencsére a folyosó végén volt...

Brigi,
Kisjankó csak 8/10-es. Lehet, hogy azért beszél vissza annyit mostanában?

Heni,
talált, süllyedt 8) .

Adri,
Flórkával is, de azt csak július 7-én mutatom meg. Vald be, több izgalmat okozok ezzel, mint a Született feleségek :) .

Tikó,
nemsokára Ti is ünnepeltek. Dorina megy oviba szeptembertől?

Andi,
szép pocak. De hol a fejed? Lehet, hogy nem is te vagy a képen.Vagy jobb lett volna, ha nekem se látszik a képem, mi? Veszem ám a célzást :D .
Örülök, hogy Balu jobban.

Veronikusz,
remélem nem az én méreteimre céloztál :D ...Ti is jobban, ugye? Jó olvasni,idióta hasonlattal élve olyan vagy az írásaidon keresztül, mint Csernobil..(sugárzol).Mért nem Napot írtam?Most már mindeggy...

Linocs,
meg a többi pityogós! Nem azé írtam le...Majd márciusban meg mi hatódunk meg a Te történeteden. Táncol még Rajtad is Mészi doktor bácsi(vagy melletted mondjuk) nőnap alkalmából...

Gabi,
van változás? Fejlemény esetleg?Izgulok...

Üzlettársam nem ír? És Ancsa?

Összegzés: Nagyon kedvesek vagytok és mindenkinek köszönöm a kedves sorokat Kisjankó nevében is. Meghogy a születőssztorit ilyen lelkesen fogadtátok, na meg minden...ugyis értitek.

Jócakk mindenkinek, meg küldök egy ölelést is.
Emese

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Sajnos nem tudok bekapcsolódáshoz veletek eléggé lépést tartani. Nagyon sokan vagytok és sokat írtok. :D De nagyon szépen köszönöm a leírt tapasztalatokat. Jók és rosszabbak is hasznosak számomra. A jó az megnyugtat a rosszabbakból okulhatok és felkészülhetek.
Köszönöm szépen a priviben kapott szüléstörténeteket is. Szívesen fogadok másoktól is, ha van valakinek már megírt.

Írtatok a kellemes környezetről, a csecsemősökről, szülésznőkről...
De konkrét szülés levezetésekről olyan sokat még nem. Amik érdekelnének, oxytocin adása, könyököléssel való segítés, fájdalomcsillapítás, méhszáj kézzel való tágítása, köldökzsinórt mikor, hogy vágják el, babát mikor, hogy mennyi időre teszik először a mamára? Stb. SZóval minden nagyon érdekelne. Ha van kedvetek továbbra is írni ilyenekről...

Köszönöm!

biribon

Egyébként nagyon köszönöm a fényképet méltató szavakat! :oops:

mni: sajnos nem tudtunk elmenni a Kútvölgyis előadásokra. Milyen volt? Időpontok után hol lehetne még érdeklődni?
Még az is lehet, hogy egyszerre leszünk bent a kórházban, hiszen 1,5 hét sincs a kiírásunk közt. :D

Láttam, volt egy kis ellentmondás is Gozár doki módszereit illetően. :) Ne aggódj Cukipofa, nem ijedtem el. Viszont most már rákérdezek a dokinál erre a felszívódó, nem felszívódó varratra. Melyik, mikor jobb és ő mikor, mit használ?

Ancsaboszi: A dokimról már volt szó, hogy kicsoda. A Biribon név tényleg Boribon után van szabadon. :D Szeretem a Boribon meséket. Aztán az a név csak ismertebb, az általában foglalt szokott lenni. Így lett Biribon.

Boldog születésnapot Kisjankónak! Nagyon kedvesek a képek. ÉS a szüléstörténetet is elolvastm. :wink:

Bocsánat, hogy másoknak nem reagálok, de elég lehetetlennek tűnik most nekem. :(

biribon

Emese: Hú akkor felkötöm a gatyámat, mert akkor Petya is feleselős lesz :-))

Biribon: Én kaptam oxitocint, de csak a kitolásnál és csak akkor kötötték be, mikor látta az orvos, hogy gyengülnek a fájások. Én nem kaptam fájdalomcsillapítot, de úgy tudom,hogy van kéjgáz, illetve előzetes megbeszélés szerint EDA.
A babát azonnal a hasamra tették úgy hogy a köldökzsínór még összekötött minket, aztán apuka elvághatta a köldökzsínórt. Majd vitték fürdetni és felöltöztetni.
Nálam tenyérrel segített az orvos a babának.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Emese
fejem is van :lol: :lol: igaz a képen nem voltam túl lelkes,fél óra pózolás után (ami ugye ekkora hassal nemvolt ecccerűűűű)
Kép

KAti,
Dani hogy van??????

Gabi,
hogy vagy?????Nem kellett volna a cd-ket feladni.......

Többiek???????

emano/Andi
KépKép
emano

Paklincs
Annyira ne bálványozz, leírom miért!
A két nagyot egyszerre szoptattam enni meg nem nagyon volt időm.
Most én is szenvedek a kilóimmal. 2005-ben elvesztettük a második kislányunkat, és ekkor a nassolás is besegített a lelki helyreállásban. Meg persze a kilók is jöttek fel. Így lettem várandós Matyival. A 9 hónap alatt nem igazán foglalkoztam a súlyommal, az érdekelt egyedül, hogy a gyereknek ne legyen semmi baja. Hát nem lett. De a felszedett kilók ellenére nem lett egy bálna(ezt születésekor Rita mondta)2400g volt.
Most elég nehéz koplalni, mert állandóan éhes vagyok. A szoptatás sem eredményezett eddig túl nagy súlyesést, de próbálkozok.
Ha tudtok tápláló de eredményes fogyireceptet, én is szívesen fogadom.

Betegeskedők jobbulást!

Bocsi, de most mennem kell, Mátyás király hív.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Emese!
Köszi hogy tegnap adtál munkát a zsepigyártóknak, de tényleg...
Flórkának gratula az üléshez, belevaló kicsaj ;) Egyébként beletrafáltál csak nem a sampon hanem a popsi törlő fogy ott el :D

Andi!
Micsoda pocak :D

Kati!
Szegény Danika millió gyógypuszi neki!

Veronikusznak rókamentes napot! :D

Gabi?????
Hogy vagy?

Adri!
Örülök hogy meggyógyultataok!

Tünde!
Szerintem is vigyázz a nasival igaz hogy a szoptatás fogyaszt de azért szerintem ez alkati dolog is.....

Hát jó ez a fogyi téma! Várom a tippeket! :D:D:D
Bár nekem megvan a napi tréning 1 és 1/2 óra séta hordozkendővel a majd 9 kg os gyerekkel....

Még jövök alvás téren ma nem volt szerencsém :(

Hanna? Zsu?? sTEFFI? eNI?

Orsi

borsa

Sziasztok!

Emese, szívesen várnám a részletes leírást Kisjankó viselkedéséről, meg a te érzéseidről. Szerintem valamilyen féltékenységet minden gyerek átél, kérdés ki mikor és hogyan. Úgyhogy a téma továbbra is nagyon foglalkoztat! :)

Ja és mi szívesen kirándulunk vidékiába is. :D

Hát igen, látom, a kilók sokunkat bántják. Tulajdonképpen az a vicc, hogy talán egyikünket sem bántaná, ha nem lenne ugye a nőideál és a sztáranyukák olyan, amilyen... aztán tükörbe nézünk, és azt hisszük, valami defekt van, pedig dehogyis. Csak szültünk. Egyet-kettőt-hármat--- és nyilván nem lehetünk olyanok, mint 10 éve, de azt hisszük, mégis.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: