A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Elan! jó egy kis örömhír így estére :D legalább te is megnyugodtál és nem stresszelsz!!

jó éjt mindenkinek!!

Kép
mumin

Jó reggelt!

Én vagyok az első?!

Ismételten annyit forgolódtam az éjszaka,hogy már 7-kor jobbnak láttam felkelni.Szegény babucikáink odabent mit érezhetnek ilyenkor.(jobbra-balra)

Kép
melike

jó reggelt!
Vendég

sziasztok!

Gyönyörűen süt a nap, olyan tavaszi hangulatom van... ma megyünk apával nézelődni bababoltba. Megnézem azt a TIKO babakocsit élőben.

Én is korán keltem, nem tudok már olyan jól aludni., mint régen, ez a forgolódás tényleg furi lehet a babának. Én is 7kor kimásztam inkább az ágyból.

Többiek? Még mindenki alszik?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Orsi: tegnap nem voltam, de írni akartam hogy gratulálok a kis csajhoz, nagyon szép, tök jók a fotók... :D

Fogorvos: nekem is menni kéne nagyon, van pár lyukas fogam, nem tudom mi lesz velük...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:36-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:36-kor.
pironya

Akkor nekem szerencsém van az itteni fogorvossal mert full extra töméseket csinál ,soha nem esik ki ,gyönyörű a legújabb módszerrek ,kék fény nélkül, mert szerinte azt már amerikában nem használják ,és 3-6 között van egy fehér tömés...és nekem nincs rossz fogam :D
A rendelője pesten a 13. kerületben van de közkivánatra az itteni betegeinek is csinált egy kis rendelőt.A fia meg a fogtechnikus.
Vendég

Sziasztok!

Én nemrég kelltem,most reggeliztem.
Tegnap elolvastam mindent,de már nem sokra emlékszem :oops:
Amit tutira írni akartam aza köldök kérdés: Látnátok az enyémet,hát meseszép!
Nekem nagyon bevolt fordulva és van benne egy anyajegy is amit már régen leakartam szedetni,de a dr. azt mondta ne nyúljunk hozzá mert annyira bentvan,hogy nem ajánlja!
Hát most látnátok!
Az egész köldököm kifordult !
Egy "nagy" has közepén hintázik egy anyajegy! Minden ruhámmal súrolom,szerintem terhesség végére egyszer csak elhagyom! :lol:

Ma én sem sokat leszek,mert 3 szülinapot tartunk (Anyu,Sógorom,Nővérem kisfia), a lakás már fel van díszítve,de még rengeteg a dolgom!
Azért majd próbálok jönni!

Szép tavaszi napot kívánok nektek!

Levegővételel hogy álltok?
Nekem azért már kicsit nehezebb,bár tökéletes sose volt! :cry:

Kép

Kép
ibm

......
pironya

Ebéd: rakottburgonya,fincsi házikolbival!

Megyek is mert rengeteg a dolgom!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

pironya:nem hiszem,hogy a pénzhez köze van a fogorvosi pecsétnek,mert felénk nagyon sokan egyszer sen voltak és mégis megkapták a lóvét.Nekem is megírták a beutalót,de azóta a kutya sem kérdezte,hogy voltam-e.

Kép
melike

Én is rakott krumplit csinálok meg ha lesz kedvem sütök pár palacsintát.

Már voltam a boltban,tényleg gyönyörű idő van!

Kép
melike

Nálunk is hagymakrémleves lesz(most először),gyerekek találták ki már reggel leszedtek egy receptet a netről..majd beszámolok,hogy sikerült..
Vendég

jó reggelt

kápzeljétek, kaptunk ma egy csomó ruhát kb fél évestől 1 éves korig. :)

Gigi... hogyne, aztán majd "úgy" csinálja meg a fogam. :(

menü: maradék lebbencs leves, sült kolbász, krumplipüré, gyümölcsrizs. :)

mia_snow

Jó reggelt!

Én is korán keltem: 4-kor :( . 6-ig dvd-ztem, aztán még sikerült egy fél órára visszaaludnom, de kár volt mert iszonyú fejfájással ébrendetem. Hát, nem vmi jól indul ez a nap :?

Mumin - nekem személyes tapasztaltom nincs a faktum bútorokkal, de nem szokott vele garanciális probléma lenni, azt mondták az ex-kolléganőim. Szóval jó minőségűek.
A belinkelt babakocsi nekem is nagyon tetszik, de sajna tapasztalat híján nemtom megítélni mennyire jó. Azt mondták a Brendonban hogy mikor lesz náluk készleten?

Pironya - én melltartó téren még semmit se változtam. Talán kicsit duzzadtabbak az eredeti állapotnál, de én is szívesen továbblépnék már a 80/b-ről! :D

Bogi - "Néha álmodok róla, de ébren nem fűlik hozzá a fogam" - a számból vetted ki a szót!!! :lol: De tényleg!!!! :lol: :lol:

Mimi - nagyon cukik a srácok a jelmezben!!! Ügyin megoldottátok, én azt sem tudnám hogy kezdjek neki :oops: :D

Bárány - rajtam is úrrá lett a döbbenet hogy milyen drágák a jobb fajta 3 kerekű kocsik. Nagyun durva, pedig nekünk is az tetszik a legjobban... nemtom végül milyen választunk, mert hát azért 160 ezer kicsit sok(kkkk) lenne érte! :roll:

Köldök téma: nekem mostanra került teljesen egy vonalba a hasam többi részével. Gyerekkoromban iszonyúan utáltam, mert szerintem nekem kicsit valahogy nagyobbra hagyhatták és sokáig kiállt. Amikor tudatosult bennem hogy a terhességgel megint ki fog jönni elég morci lettem, de hát ez van... :(

Melike - ez a táppénz-dolog sosem egyszerű. De még örülhetsz hogy csak annyit nem fizettek ki és hogy hamarosan megkapod!

Én okt 31 óta vagyok táppénzen és még egy fillért nem kaptam azóta sem!!! Már kiderült hogy az oep-nél akadt el a dolog, mert a 8 évvel ezelőtti tanulmányaim befejezéséről nem volt papírjuk... elfaxoltam nekik, azóta se történt semmi. Tegnap felhívtam őket és 25 perc telefonálgatás után közölték hogy az ex-munkáltatóm már átküldte nekik a tb kiskönyvem, ami nem jó, mert nincs benne hogy megszűnt a m.viszonyom. Hívjam fel munkáltatót, hogy küldjön egy faxot az oep-nek, hogy küldjék vissza a kiskönyvem, hogy beleírják hogy megszűt, majd küldjék vissza nekik és akkor majd talán lesz belőle valami... Rohadjon szét az egész rendszer!! :evil: Szerintetek??????????

Elan - jó hogy elmentél az ügyeletre, legalább kicsit megnyugtattak! :wink:

Ami - nekem csak akkor szokott légszomjam lenni, ha nagyon teleeszem magam, de ezt már inkább nem kockáztatom meg egy ideje, mert egyszer jól megijesztettem magam! :lol: A testtartásom viszont egyre pocsékabb, pedig nem ártana ha nem most kezdenék el görnyedten járni... :?
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen ritkán jövök, de így hogy dolgozom hulla vagyok estére mindig :( Azért annyi időt szakítok mindig, hogy elolvassam mi történt veletek :)
Orsi, gratula a kislányhoz, ez már azért biztos :) és gyönyörű a képen.

Én most az ödémával kínlódok :( Anyira durván bedagadtam már a hét elején, hogy nagyon megijedtem. De azt hiszem megtaláltam a megoldást. Va a Foreveres aloe tea már első bnap amikor ittam gyönyörűen levitte :) + pihi

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella éppen tegnap gondoltam,hogy már kiírom ,hogy hoool vaaagy???Azt hittem már nem dolgozol?
Jó tudni,hogy lábduzzadásra találtál valamit..még bárkinek jól jöhet.

Wera tök jó,hogy te ilyen összeszedeten tudsz mindenkinek válaszolni...én mire a 3. hozzászólást elolvasom,az elsőt elfelejtem.
Vendég

Sziasztok, jó reggel. Csak beköszönök, mert rohanunk el az írsztep-show jegyeinkért, márciusban lesz az előadás; a sor szélére vettünk jegyet, hogy ha ki kell rohangálnom pisilni, akkor ne az egész soron keresztül kelljen :)

Én nem vagyok álmatlan, annyit alszom, mint egy mormota. A bokám picit dagad, de csak akkor, ha szorosabb zoknit veszek fel; légszomjam nincs. Az mitől van különben?

Mi is nézelődtünk már babakocsi és kiságy-ügyben, de még nem veszünk ilyen nagy dolgokat. Majd a 28. hét után. Babaruhákat már kaptunk párat, és vár ránk hordozó, kenguru, légzésfigyelő, sterilizátor, mellszívó, szoptatóspárna, meg egyéb nyalánkságok, csak el kellene értük menni. Talán jövő héten.

Ebédre krumplileves lesz és túrógombóc, de nem én állítom elő, hanem anyósom :) Istenien csinálja őket :)

Kép
elan

Sziasztok!

Tegnap voltam az első szülésfelkészítőn, meg kismamajógán. Érdekes volt. Bár a jóga néha kényelmetlen volt egy kicsit.

Én rántott halat főzök barna rizzsel és párolt zöldségekkel. Előtte tejleves.

Mi is megyünk ma körülnézni a Corába még tart a baba-mama napok. Volt már valaki? Érdemes megnézni?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Készen vagyok!
Kaja megvan,kimostam-kiteregettem,elmosogattam.
Elég is volt az állásból.
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de elfáradok a sok állásba.
Apa meg egy óra múlva jön haza,ugyanis dolgozik. :cry:

Kép
melike

Szia Lányok!

Milyen gyönyörű az idő! Jó nagyot sétáltunk, kutya is jött, szinte repkedett a napsütésben! :lol:

Tegnap nem tudtam kijönni a H&M-ből üres kézzel :oops: , de visszafogtam magam.
Egyenleg: babatörölköző, 3 "szakállka" nyálcsorgatónak, 3 frotír büfis-rongy.

Gombaleves, majorannás pulykamáj+tarhonya

Holnap usziba megyünk, már úgy várom!

Kép
zmimi

Bárány! Még 1 hetet engedélyeztem magamnak a dolgozóban. Már nagyon nyűgös vagyok :) Szerdán elfogadja a költségvetést Képviselő-testület, aztán átadom az utódomnak a stafétát.
OLyan jó idő vaaaaan. Én meg itt kényszerítem magam a takarításra :( Holnap vendégek jönnek, kéne valami házirendet csapni.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Bari - csak nem gondolod hogy fejből válaszolok? :twisted: Kőkemény jegyzetelések után kezdek csak írni... :lol: :lol: :lol:

Melike - én is sokkal-sokkal fáradékonyabb vagyok. Anno állómunkát végeztem, napi 17 órákat álltam és nem mondom hogy könnyű volt, de kibírtam. Most meg fél óra után le kell ülnöm :oops: . Hát ezt teszik velünk a bébik!

Látnátok Lilu baba mit csinál most :shock: :shock: ! Teljesen a jobb oldalamra kuporodott és percenként 1x olyan mozgásokat levág, hogy csak úgy nyúlik a hasam össze-vissza! Nagyon vicces de kicsit ijesztő iis! :lol: :lol:

Megcsináltam a krumplifőzeléket és nagyon jól sikerült! Utána lecsúszott vagy fél kg jégkrém! :D
Kicsit pihizek, aztán felmosás, fürdő-wc pucolás, hajmosás. Estére hivatalos vagyok egy buliba, amit a réges-régi kollégáim szerveznek. Nagyon rég láttam már őket és szuper lenne talizni velük, de még nem tudom elmegyek-e. :roll: Olyan jó kis csapat volt, imádtam őket! :) Legalább 40-en lesznek!

Nézegettem kicsit a tavalyi nyaralós képeinket... nosztalgiáztam... hmmmm, bárcsak most is ott lehetnénk!

Íme egy "hunyorgósra" sikerült kép rólam! Hogy lássátok, fejem is van! És Báránynak hogy lássa, 66 kilósan milyen gebe voltam! (Na a mostani 69-70-nel se vagyok különösebben dagi... :oops: )
A második kép csak úgy, a látvány kedvéért! :D
Kép Kép
Vendég

Bogi - a nyári topikból többen is voltak a Corában, ha átnézel, képeket is találsz! :wink:
Vendég

Wera:ne hari de én nem hiszem ,hogy ezen a képen 66 kiló vagy :roll: 56 nem??Nagyon csini vagy!!!!
A hely is gyönyörű...

Stella a vendégek elnézik,hogy kismama vagy nem tudsz annyit takarítani :lol:
Vendég

Wera: de jó vékony vagy.... na ez az az alak amit nekem soha nem sikerülne elérnem, már alapból más tipus vagyok, a csontozatom is nehezebb. :S viszont barnaságban tudnánk versenyezni. na nem most, ... majd nyáron. :D egyébként hol készült a tengeres kép? hú de hiányzik... pedig idén kimarad. :(

cora: mi a budakalásziban voltunk, nem volt nagy szám. a bodyk aranyosak voltak, de abból már van elég, a kismamacuccok drágák voltak szerintem, a takaró az valami rongy-anyag, én törcsit szerettem volna venni a babónak de ott nem volt, ja, meg a delfines vagy milyen játszószőnyeget is kinésztem, budakalászon az sem volt. :roll:

mia_snow

Bari - Tutibizti hogy annyi kiló voltam, de eloszlik a 181 centimen! :) Már 8. osztály óta ennyia súlyom és a magasságom is. Vagyis ennyi volt... :lol: :lol:

Mia - Mallorcán voltunk. Hát igen, idén ez kimarad, de jövőre nagyon szeretnénk menni! Akkor babuci már 1 éves lesz, úgy már lehet nyaralni, ugye?
Vendég

majd úgy csináljuk, hogy lehessen. :D
nekünk egy 3 hetes sziciliai út a terv jövő szeptemberre... próbáljuk majd úgy nevelni a babót, hogy bírja a hosszú utakat. belföldön is elmegyünk majd erre-arra, hogy hadd szokja. :D

mia_snow

Mia - ti merre jártatok már?
Látnál most... felháborítóan fehér vagyok... :(
Vendég

:-@
Vendég

bárány??

Wera: http://utazasaim.freeblog.hu :D szóval görögország jópárszor, de mindenfelé, főleg a peloponnészosz. voltunk 2szer horvátországban, abból egyszer bosznián át mentünk dubrovnikba és környékére. olaszországban eddig csak 1-szer jártam, san remoban, ezeken kívül meg még belföldön szoktunk jönni-menni. még soha nem repültünk, de nem is nagyon szeretnénk. esetleg kubába, de nem hinném hogy oda a közeljövőben eljutnánk. :D ti?

mia_snow

Mia:csak azt hittem hangulatjel lesz belőle :oops:
Vendég

nna asszem rég volt pocakfotó. most meglepődtem, mert ez a kép 23+1-en készült, a legutóbbi pedig 21+6... és azon mégis nagyobb volt a hasam mint most. összemegyek, vagymi? igaz az elmúlt 2 hétben egy dekát sem híztam... lejebb ment volna a háj? vagy most nem értem. a baba 4 hét alatt 5 hétnyit nőtt az uh szerint, úgyhogy biztos minden oké, csak fura. :roll:

Kép [/img]

mia_snow

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:37-kor.
pironya

Mia:egyáltalán nem vagy egy kicsit sem hájas,eddig sem voltál de most főleg nem vagy.. :D
Pironya:te sem
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:38-kor.
pironya

Mia - gyönyörű képeket csináltatok görögországban! A hajós-naplementés egyszerűen csodálatos, a görögdinnyés pedig nemééééééér! :lol: :wink:
Szerintem nem kicsi az a poci! De a ruha se mindegy, nem mind adja ki olyan nagyon. A múltkor biztos más volt rajtad!
Egyébként én így jártam! Nem igazán látok különbséget a két utsó pociképem között, pedig azt gondoltam sokat nőtt! :shock: De kár is ezért aggódni, lesz ez még akkora is hogy nem győzzük cipelni! Addig inkább örüljünk a kicsinek! :lol:

Pironya - márciusban még engedélyezett döcögni :shock: !! Nekem még küldetésem van, táncolnom kell egy egész estén át 8-adikán!! Magam sem tudom hogy fogom túlélni, de remélem azért sikerül! :twisted:
Vendég

Ja igen, a nyaralások! Külföldön még csak Máltán és Mallorkán voltam, de Apával elhatároztuk hogy ezután jobban igyekszünk majd eljutni mindenfelé. És persze belföldön jópár helyen (Dobogókő, Eger, Esztergom, Lillafüred, Sopron stb)
Vendég

bárány, akkor is 93, azak kilencvenhárom kiló vagyok, és nem vagyok hozzá 210 cm... csak 176. szóval még ha a fotón nem is látszik, van azért itt háj bőven. :(

Wera: köszi a dícséretet. :) a dinnyeszezont én is várom... ha már pont nem tudunk epret és málnát enni a szopizás miatt. :(

mi voltunk wellnesselni szeptemberben Hőgyészen (ott hoztuk össze Milánt) és decemberben Sopronban... az országban mindenfelé jártam már, a szüleim seggében is ott volt a sajtkukac, és szerencsére örököltem. és remélem, hogy örökítem... ;)

mia_snow

ja, és Málta... irigykedem... :oops: évek óta szeretnénk oda eljutni, de hát az egy repülős út lenne. :?

mia_snow

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:38-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:39-kor.
pironya

ja és a tánc... én a 14. héten voltam asszem egy koncerten, na jó, az rapkoncert volt, de azért elég fáradékony voltam. :D
most nem vagyok az, csak ha egy húzós nap után ledőlök, nem tudok felállni. :D

mia_snow

pironya: én is úgy tudom, hogy a magok miatt nem jó. nekem javasolta a kolléganőm, hogy majd magozzam ki a málnát meg a ribizlit.... köszi. :D

mia_snow

Mia - nincs mitől félni, a repülés egyszerűen isteni! Én nem tudom megunni és külön jó hogy nem kell napokig a kocsiban/buszon senyvedni 80 fokban. Szerintem mindenképp próbáljátok ki egyszer!!! :wink:

Már csak a látvány miatt sem utolsó... :D
Kép Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!

Elan - ha az Irish Dance-re gondolsz, akkor azt mi is láttuk és nagyon tetszett, jó szórakozást hozzá! Én akkor voltam 12. hetes és kicsit aggódtam, hogy nem túl hangos neki ez a kopogás? De nagyon jó hangulatot csináltak!!!!!

Wera - OEP-el kapcsolatban kérdezem, hogy hogy is van ez a táppénzzel? Már máshol is olvastam, hogy elakadt a pénz, de a táppénzt nem a munkáltató bérszámfejti és utalja? Nálunk legalábbis ez így van. Eddig pedig még nem voltam táppénzen és ez lesz az első alkalom. Egyébként most én is szívok már kb. október óta, mert a rendszerbeli kommunikáció hibájából, noha biztosított voltam és vagyok már jó ideje, de csak a névváltoztatásom bejelentésekor derült ki, hogy ezt a rendszerben nem így látják és megy a levelezés oda-vissza, csak éppen nem tudom mikor zárul már le a dolog. Nem szívesen kapnék számlát mondjuk egy vérvételért, pedig vonják a TB-t régóta. Remélem hamarosan megoldódik. Egyébként nagyon csinos vagy a képen!

Fogorvos - én egyszer voltam a pecsét miatt, akkor csak fogkövet szedett le, de megbeszéltük, hogy 17.-én betömi két fogam. Én magánhoz járok és nagyon jól dolgoznak, nem túl drága és ráadásul el tudom számoltatni egészségpénztárra. De sajna a terhesség után irány a szájsebészet, mert ki kell venni a bölcsesség fogaimat. Na ettől nagyon parázok! Eddig még szurit sem kaptam az ínyembe és eddig összesen egy fogamat tömték nagyon rég, szóval parázok tőle ezerrel!!!!!!!!!

Nyaralás - mi is mennénk szívesen, de talán csak jövőre. Idén a párom babymoon-ra szívesen elvinne valamilyen közeli helyre ahol pihizhetünk és nagyokat sétálhatunk, hát nem tudom mi lesz belőle. De jövőre már jó lenne menni, egyébként mondhatjuk, hogy a mi babócánk már utazott, mivel a nászúton fogant Egyiptomban.

Csajok, tegnap összeírtam a baba kelengyét! Hát nem is tudom, azt hiszem ideje a tettek mezejére lépni! Egyrészt nagyon hosszú, mivel senkitől nem kapunk semmit, másrészt anyagilag sem lesz semmi kifizetni. Megvárjuk a következő vizsgálatot aztán belelendülünk, addig is informálódom az árakról.

Nektek sok van még a listátokon?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Pironya - huhh, ne is mondd! Én rettegek hogy fájni fog a hasam a táncolástól, ráadásul már 6 és fél leszek... De nem fogok szarozni, ha fáradt leszek, leülök és kész. Nem hiszem hogy egész este bírok majd pörögni, de Apa már tudja hogy helyettem is táncolnia kell, ha úgy alakul! :lol:
Vendég

hátőőőő nem rossz.... de tudod, hogy hány érdekes látnivaló fölött átrepültetek anélkül, hogy megnéztétek volna?
az a "baj", hogy mi nagyon jövös-menös-nézelődős pár vagyunk, MINDENT meg akarunk nézni sok km-es körzetben, és mindenképp autót kellene bérelnünk egy repülős útnál, ami nem olcsó. meg nemtom, azért csak a földön fut az a 4 kerék, és azt és annyi mindent hozok/viszek magammal, amennyi jólesik, nem kell aztán a közlekedéssel bajlódnom... na de ez nem egy utazós fórum. :)

mia_snow

Én is teszek egy képet amit most csináltunk :wink:
Kilóban az utóbbi hetekben nem változtam...sőőőt lement egy kicsi
Ruha ua!! Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: