Sziasztok lanyok!
Az egeszsegugyi temaba en is beleszolnek, mivel nagyon is eritett vagyok a temaban. Igaz nem szules teren, de a fogaszat hasonlo, mert az emberek foga mindig hetvegen vagy unnepnap fajdul meg.
A sajat tapasztalatom.
A ferjem fiatal es lelkes.
Dolgozik sztk-ban, maganban es ugyel ejjel is.
Apukaja osztalyvezeto foorvos kemeny brutto 212 ezer Ft-ert, ugy hogy mar van tobb mint 40 ev munkaviszonya.
A ferjem az SZTK-ban majdnem hogy rafizetessel dolgozik, mert az OEP kb. 1500 ft-ot fizet neki egy tomesert, semmit egy foghuzasert. Ellenben fizetnie kellett a praxisert, a gepeket, a berendezeseker, az anyagot meg kell vennie, asszisztensnot kell fizetnie, veszelyeshulladekelszallitast, konyvelot stb...
Illetve az OEP 3 honap csuszassal fizet. Tehat most kapta meg tegnap a novemberi penzet.
De neki az adot pontosan kell fizetnie.
A kulonbozo engedelyek, amikert mind fizetni kell.
Kamarai tagsag, Onkormanyzat, ANTSZ
A maganrendeloi ktg.
Kell hozza helyseg, igy berleti dij, vagy egy lakas.
Gepek: egy fogorvosi szek 3-10 millio ft kozott van, ez csak a szek, a kezidarabok +200 ezer /db, fontgen: 10 millio, steerilizalo: 1-5 millio
Illetve a tobbi anyag.
A maganrendelore is ugyan ugy kell minden engedely, illetve kotelezo szakasszisztens alkalmazasa.
Mivel en benne elek tisztaban vagyok azzal, hogy mennyire nem eri meg. De mivel a ferjem imadja es jo, mert annyi betege van, hogy az 5 munkanapban reggel 7-kor megy es ejfelig, hajnali egyig rendel hetvegen meg unnepek alatt is mindig hivjak, mondhatni ugy sz*rert, alandoan fuzom, menjunk kulfoldre, ahol jobban megbecsulik.
De persze nem akar.
Minden elismeresem az orvosoknak es az sszisztenseknek, illetve a novereknek, akik tisztessegesen dolgoznak.
Mig nem volt a ferjem nem tudtam, hogy mennyit dolgoznak, mekkora felelosseggel es mennyiert. Mar tudom es en biztos, hogy nem csinalnam.
Termeszetesen vannak sarlatanok, akiktol az eg mentsen minden elo embert, de azokis azert lettek azok, mert dolgoztak, de eredmenye "nem volt".
Nem mindegy, hogy egy orvos ugy megy be dolgozni, hogy azon jar az agya, hogy mi lehet a baja az illetonek, vagy azzal, hogy fogom kifizetni a gyerekem angol orajat, vagy iskolajat, vagy egyeb dolgait.
Ezeket a dolgokat csak azok tudjak akik ebben dolgoztak, dolgoznak.
Szoval azert hogy dolgozzunk marad a sok hitel es a sok munka.
Az en orvosom nem akar penzt elfogadni, mert hogy a ferjem is orvos. Majd kozoltem vele, hogy akkor engedje meg, hogy fizessek neki, amennyit gondolok. (Zolinal visszautasitotta, igy nevreszolo utalvanyt kellett vennem), hogy elfogadja.
Hiszen en is utalom, mikor karacsony este becsongetnek, hogy faj a foga, igaz, hogy mar egy hete faj neki, de most jutott el oda, hogy nem birja tovabb. Szoval karacsony este, ejjel, husvetkor, hetvegen.
Ezt az idot nem velem es Zolival tolti, igy igen is fizesse meg.
Ingyen nekem sem nyit ki a bolt ejjel vagy karacsonykor, vagy szabadnapon, de meg az asztalos sem jon dolgozni, vagy a mosogepszerelo stb...
Tehat ha valaki a szabadidejebe megy be szulni, igenis kerje meg az arat. Nekik is van csaladjuk, gyerekuk.
Lehet kicsit keszekusza, magyartalan es indulatos, de zavar, hogy sokan ugy gondoljak, hogy mennyire konnyu zsebrevagja a penzt es kesz.
Igaz ferjem nem vagja zsebre, mert nem dolgozik korhazban szereencsere.
Magi