A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pelenkatároló kuka: én már nézegetem egy ideje az utántöltőket, de eddig meglepő módon a Brendonos 1890-es ár a legjobb. Sajna ennél olcsóbban sehol nem találtam. Én használni fogom, mert a két gyerek sajnos nem kis mennyiséget fog termelni egy nap és bár én is gyakran ürítem a normál kukát, a harmadikról nem sokszor fogok tudni leszaladgálni mellőlük. Napi egyszeri cserével viszont szerintem igenis lesz szag.

Ha már a horror kiadásoknál tartunk. Én a napokban utánaszámoltam, hogy nekünk kb. 18-20.000 lesz havonta a pelenka. Akinek a párja munkahelyén van esetleg éves plussz támogatás, aminek a felhasználásáról dönthet (nálunk cafeteriának hívták, de fogalmam sincs hogy kell írni) akkor érdemes a maximumot kihasználni egészségpénztárra. Ott ugyanis elszámolható a pelenka is. Nálunk így havi szinten meglesz a pelenka kb. fele. Érdemes viszont körbekérdezni a környékbeli egészségpénztári kártyaelfogadó gyógyszertárakat, mert alapból nem tartanak pelenkát, de a nagy részük vállalja, hogy ha rendelsz beszerzik. (nálunk elég 1 nappal előtte szólni). Csak azért írtam le, mert a férjem munkahelyén mostanában kellett erről dönteni, hátha másnak is van ilyen lehetősége.

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:48-kor.
Vendég

Nono!
Nem itt, hanem az ikresek.hu fórumán. De pont az a gondom, hogy csak a "tényközlést" találtam meg minden előzmény nélkül, ezért érdekelne.

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:48-kor.
Vendég

Nem tudok előzményről, bár Vica nem írogatott túl gyakran... :(

Sajna, nálunk nincs cafetéria, így saját pénzből meg nem érdemes az egészségpénztárral szórakozgatni...Marad a 20 ezres pelus-számla :shock:

Kép
babyteve2

Milyenek a tünetek fiú és lány babuknál?
Szerintetek diétára leszek fogva?

Kruplis tésztát,h kell csinálni?En még soha nem csináltam.

Snacky
snacky

Utánaolvastam, dokija kéthetente nézte, nem volt semmi gond vele...hááát, akkor ezt is elmondom a dokimnak, remélem, jobban szemügyre vesz. (Bár, nagyon vigyáz rám!)

Kép
babyteve2

Fürdető krém
Mi még mindig azt használjuk, én szeretem. Nem szárítja a bőrét. sőt akár testápolóként is lehet használni, ha a nap kicsit megpirítja a gyereket arra is érdemes ezt kenni.
Johnsons és társait inkább a mamiknak ajánlom... mióta már nagy habfürdőt szoktunk hazsnálni, de észrevettem, hogy szárít.
Amúgy ezek közül szerintem a Gabi és a Nívea termékek jobbak, a Johnsons allergizál és jobban szárítja a bőrt.

Atizka

Én pl nem kérdeztem rá... szerintem kellemetlen helyzetbe is lehet ezzel hozni a dokit, persze dokija válogatja. Nekem anno azt tanácsolták, hogy ne kérdezzem meg.

Fürdés

Nyugodtan lehet fürdeni... szerintem ez a fürdéstől való eltiltás is megint a ló túlsó fele. Áronnal én sem mertem beleülni kád vízbe, most meg Áronom vizébe ülök bele és nagyon jól esik... kérdeztem a dokimat, hogy nem baj? Úgy nézett rám mint az ufóra, hogy már miért lenne baj???
:shock: Az Istvánban és az Imrében gyakran előfordul kádban szülés is, míg a Klinikán paráznak minden vizes dologtól...
Az Istvánban akkor is beengedneka kádba ha elfolyat a magzatvized... pesze a kádat gondosan tisztítják.

Szagzáró kuka nem akkora hülyeség... neknknincs és valai rettenet amit produkálni képes kistökös... lehet be kellene szereznünk, de elég horror ára van.
De azért kényelmesebb mint hogy minden alkalommal lerohangálj a szeméttel.

Gitka
Én nem értek veled egyet... Azért gondolj bele, hogy igen is nagyon allul vannak fizetve (az én dokim pl 80000-et vitt haza) ha én elvárom tőle, hogy bejöjjön akár éjjszaka is azt meg kell fizetnem... tőled sem várja el senki, hogy ingyen dolgozz... (az egészségügyben pl ezt is elvárják... anyukám műtősnő és szinte soha nem indulhat haza a munkaideje után, mindig ráhúz egy-másfél vagy több órát és a kutya nem fizeti meg.
Amúgy anyum kórházában az orvosok fizetnek a tb-nek a para után)

Az egészségügyet sajnos szándékosan lezüllesztik és ami a legszomorúbb a betegeket az egészségügyi dolgozók ellen hergelik (valahova kell irányítani az emberek jogos dühét).
Egyik ismerősünk a Mávban volt anesztes főorvos és 110000 Ft-ot vitt haza. Gondoljatok bele ti mennyit kerestek? Én ezt nem gondolom, hogy normális... Különösen ha összehasonlítod a médiában kapott pénzekkel. Egy egyszerű bemondócska 500000-1000000 között visz haza, és mit tett le az asztalra, mit tanult ezért a pénzért (persze fontos szerepe van abban, hogy szolgálja a rendszert, bizonyos érdekeket). Szerintem ez hihetetlen aránytalan. Míg egy orvos sok éven át tanul és olyan felelősségteljes munkát végez amin emberek élete múlik... hol van itt az igazság?
Szidatjuk az orvosainkat, de nem érünk vele semmit... szép sorban elmennek külföldre, mert nem akarnak éhen halni nekünk meg majd jönnek a románok és egyebek... akiknek még ez a pénz is megfelel de nem biztos, hogy a képzettségük is ugyan olyan... nem véletlenül kapkodnak kint a magyar orvosok után.

A magánrendelést meg nem gondoljátok komolyan, hogy úgy kell kiszámolni, hogy az mind a zsebébe megy az orvosnak... ott a rendelő rezsije, a többi dolgozó bére stb... ez egy rendszer amiből az orvos töredéket kap!

Persze vannak pénzéhes orvosok de ezt nem lehet rájuk húzni nagy általánosságban. És "toszd meg nyuszika a létrádat" hozzá állással közelíteni feléjük. Ha rossz a tapasztalatod mert úgy látod csak a pénz érdekli keress másikat. Az én dokim pl egyáltalán nem pénzéhes, örül bármilyen ajándéknak és nem is mondott összeget, hogy mennyit várna a szülésért.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nono
Te is az Istvánban fogsz szülni?
Lehet összefutunk! ;)
Két éve egyszerre mentünk be az egyik fórumostárssal.! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olyan érdekesen feszül vagy nem is tom,a szemerem csontom.Amikor felakarok kellni az ágyból el kell telnie egy kis időnek mire el tok indulni...Nah meg majd szét szakad a derekam!ez normális?Amikor este alszok és meg akarok mozdulni,fordulniAKKor is ilyen érzés mindha ott lenn szét akarna szakadni-törni!jah és ilyenkor be is keményedik a pocim!Már egy idelye nem is tok normálisan aludni.... :(

Snacky
snacky

Jajj..nem akartam ám lavinát inditani..
Szössz: én hoztam fel a fürdés témát a szoli témánál..hogy én szolizni is járok normál keretek között és fürdök is.
egyébként én pl nem birnám ki szoli nélkül..ez volt a munkahelyem tudom ha mértéket tart az ember jó és nekem pl marhán lényeg hogy a nagy sötét karikák a sáőadtság ellen legyen vmi..annyira rossz a bőrszinem h szükségem van arra a 10 percre hetente..
és tudom hogy nem ártalmas..ugyh sztem nem kell kibirnom nélküle :D
de ki hogy gondolja..én mindenki érveit megértem..:D
nincs két egyforma terhesség és nincs két egyforma kismama sem.
mindenki véleményét tiszteletben tartom.

ja képzeljétek ma kiderült hogy itt egy helyi lánnyal egy napra vagyunk kiirva :D remélem egy kórházban szülünk és akkor még egy szobába is kerülhetünk :D
Vendég

...
Vendég

Én spec. akkor is kiakadtam a csecsemős-fogadáson... :evil: mert tényleg hova jutunk??? Azért ez durva!

Persze hogy alul vannak fizetve, de azért nem tenném tüzbe a kezem azért, hogy fizetnek a para után (legalábbis, hogy minden fillér után), igen, valamennyit kénytelenek leadózni mert kutya nem hiszi el a mai világban, hogy nem kapnak egy petákot sem! De azt kétlem, hogy bevallanak minden fillért! Aki meg azért dolgozik, mert neki hivatása, az alap el sem fogadja, anyuméknál meg ilyen orvosból van több az osztályon! És anya sem! Nem egyszer akarták tuszkolni a boritékot a zsebébe, de visszaadta! Nem ezért dolgozik, hanem mert ezt a szakmát választotta! Igen, sajnos kevés az ilyen egészségügyis és az lenne a normális, ha mind ilyen lenne!
És azért az orvosok a 80ezernél többet visznek haza! :wink: Nem akarok összegeket irni, de pontosan tudom, mennyi most egy segédápolói, szakápolói, főnővérhelyettesi, főnővéri, orvosi és főorvosi fizetés... :wink:
Nem reális, de azért, hogy gyógyitsanak, elvileg azért dolgoznak és nem kellene azért nekünk pluszba fizetni, hogy emberként bánjanak velünk! Mert ha nem nyomjuk a lóvét, akkor le vagyunk sz..rva! Egy felnőttkórházban sajnos igen sok az ilyen eset, a gyerekkórházak azért még nem ennyire elfajultak!!!!

De ez is csak egy vélemény!!!!!!!!!
Vendég

Azért én is abban reménykedem, hogy "őpopóságaik" majd a pampersnél olcsóbb pelust is hajlandóak lesznek elviselni, akkor ez az összeg lényegesen csökkenthető lenne. :D

Kép

Kép
szofi74

Az biztos, hogy nappalra nem kapnak fullos pelust az első időkben, amikor úgyis másfél-kétóránként csere lesz :D

Kép
babyteve2

Illatmentes dolgok
Én fontosnak tartom és persze nem csak a kórházban hanem otthon is azt használtam pár hónapig... első időben fontos, hogy a baba az anya illatát érezze ez megnyugtatja az erős illatok zavarják. Persze a Dove vagy hasonlók már megteszik bár az elején én teljesen illatmenteset használok, de később ezek a semleges illatok is jók. Parfűmöt én semmiképp nem ajánlok.
Engem bent a gyerekágyon is nagyon zavart, hogy a mellettem lévő mama olyan erősen illatozott, pedig csak a tusfürdője volt olyan brutál parfümös.

Pelenkazáró kuka
...még annyit, hogy a míg csak anyatejes szerintem felesleges mert egyáltalán nem büdi.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tavaly Valentin-napkor műtöttek utoljára, (3 napot voltam bent), a dokimnak adtam egy tizest, a nővéreknek meg egy fillért sem. Mégis, el voltam látva. Az egyik csapat nagyon kedves volt, a másik csapat meg nagyon tapló...az elejétől kezdve, amikor még nem is tudhatták, számíthatnak-e vmire.

Kép
babyteve2

:oops: többiek jól elvannak tünve.
Hol lehet megnézni Kevinszpészi ikreit?Sorry ha rosszúl írtam a nevet...

Snacky
snacky

...
Vendég

Pelenka
Én most találtam egyet amiből a maxi méret 31 Ft/db és teljesen jó jobb mint a Pempers mert a háta is gumis. ill. lehet a neten is rendelni pelenkafutártól olcsó pelusokat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="snacky"]
írta:
snackyKruplis tésztát,h kell csinálni?En még soha nem csináltam.

Küldtem neked priviben receptet :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
Vendég

Én is csak a dokimat fogadom meg szülésre. Mást nem. De szerintem is természetes, ha fogadsz valakit, akkor fizetsz. Különben ne fogadj, elégedj meg azzal, amit kapsz. Ha szerencséd van jó ellátást, ha nincs szerencséd, akkor kevésbé jót. A doki nem fog a te két szép szemedért bemenni hétvégén, vagy éjjel.... és bizony ha nincs szerencséd, akkor éppen veled még szülhet 5-6 kismama is. Logikus, hogy nem fognak rád úgy figyelni.
Szóval nekem fontos, hogy ott legyen a dokim.
A másik szintén fontos nekem: külön szoba. ha meg tudjuk fizetni, akkor szeretnék mindenképp szülés után egy ilyen szobát. Amiatt, amiket nono is írt: nem akarom, hogy végre mire pihenni tudnák a másik 2-3 nő gyereke üvöltsön. Na, meg oda szabadabban bejöhet, apa, anyukám...stb segíteni is akár.

lituka! én is mindig begyűjtöm a magazinokból a brendonos kuponokat! szeretem a brendont, akkor is ha drága. (na meg ugye nálunk sincs sok bababolt, amik még vannak brendonon kívül, azok is hasonló árkategóriásak) Nagyon jó minőségű és szép cuccaik vannak. most ilyen kuponnal akarok venni én is kiskabátot, plédet. természetesen megyek tescoba, kínaiba is vásárolni a picinek, de ott ki kell fogni a jót...

Kép
gabo001

Mamacka, hol találtad ennyiért? :shock: Én 37-ért találtam legolcsóbban, és az mini...

Kép
babyteve2

Nono! Megkerestem és átküldtem priviben, elég, ha mi rémüldözünk. :(

Kép

Kép
szofi74

Pumpó
Én nem tartom reálisnak a bérezésüket és a két eset amit leírtam valós ha el hiszed ha nem. Biztos vannak ennél magasabb fizetések is, de abban is biztos vagyok hogy az még úgyis kevés... különösen bemondónőcskék fizetéséhez képest.
Biztos, hogy nem vallják be mindet! Nem is ezt ítam de egy részét igen, hogy ne kerüljenek bajba és ez elég szomorú...

Továbbra is azt gondolom, hogy érdemes az ő helyzetüket is átlátni mert nem valami fényes... a világ minden pénzéért nem vállalnám ezt a fokú felelősséget és sajnos mellette megalázást. Feleség szerepben sem szívesen lennék... a sok távollét miatt nem valami tartósak ált. a házasságuk sem.

Én nem állok be a szapulók sorába mert semmi értelmét nem látom. Attól nekem nem lesz jobb és változtatni nem ezzel lehet akik tudnának ezen változtatni azok pedig sajnos nem teszik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Baby teve
Ez Plusszos márka ha jól tudom.
Bon Bini neve szerintem teljesen jó.

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Corában vettem 29 Ft-osat is azt írta légáteresztő de otthon láttam, hogy full műanyag a borítása.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pihinek indult, aztán elaludtam... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Még azt akartam, hogy senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy válassz csecsemőst, én sem fogok... aki meg választ az fizesse meg.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Marci:
Kép
Kép

Csenge
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olvasgatok a neten!
Ha valakit érdekel a terhességi regenerálódás annak ajánlom a következő linket!
http://budapest.mconet.biz/egeszseg/regeneralodas_szules_utan_baba_mama_15_352816.html

Kép
geni

Sziasztok lanyok!

Az egeszsegugyi temaba en is beleszolnek, mivel nagyon is eritett vagyok a temaban. Igaz nem szules teren, de a fogaszat hasonlo, mert az emberek foga mindig hetvegen vagy unnepnap fajdul meg.

A sajat tapasztalatom.

A ferjem fiatal es lelkes.
Dolgozik sztk-ban, maganban es ugyel ejjel is.

Apukaja osztalyvezeto foorvos kemeny brutto 212 ezer Ft-ert, ugy hogy mar van tobb mint 40 ev munkaviszonya.

A ferjem az SZTK-ban majdnem hogy rafizetessel dolgozik, mert az OEP kb. 1500 ft-ot fizet neki egy tomesert, semmit egy foghuzasert. Ellenben fizetnie kellett a praxisert, a gepeket, a berendezeseker, az anyagot meg kell vennie, asszisztensnot kell fizetnie, veszelyeshulladekelszallitast, konyvelot stb...
Illetve az OEP 3 honap csuszassal fizet. Tehat most kapta meg tegnap a novemberi penzet.
De neki az adot pontosan kell fizetnie.

A kulonbozo engedelyek, amikert mind fizetni kell.
Kamarai tagsag, Onkormanyzat, ANTSZ

A maganrendeloi ktg.

Kell hozza helyseg, igy berleti dij, vagy egy lakas.
Gepek: egy fogorvosi szek 3-10 millio ft kozott van, ez csak a szek, a kezidarabok +200 ezer /db, fontgen: 10 millio, steerilizalo: 1-5 millio
Illetve a tobbi anyag.
A maganrendelore is ugyan ugy kell minden engedely, illetve kotelezo szakasszisztens alkalmazasa.

Mivel en benne elek tisztaban vagyok azzal, hogy mennyire nem eri meg. De mivel a ferjem imadja es jo, mert annyi betege van, hogy az 5 munkanapban reggel 7-kor megy es ejfelig, hajnali egyig rendel hetvegen meg unnepek alatt is mindig hivjak, mondhatni ugy sz*rert, alandoan fuzom, menjunk kulfoldre, ahol jobban megbecsulik.

De persze nem akar.

Minden elismeresem az orvosoknak es az sszisztenseknek, illetve a novereknek, akik tisztessegesen dolgoznak.

Mig nem volt a ferjem nem tudtam, hogy mennyit dolgoznak, mekkora felelosseggel es mennyiert. Mar tudom es en biztos, hogy nem csinalnam.

Termeszetesen vannak sarlatanok, akiktol az eg mentsen minden elo embert, de azokis azert lettek azok, mert dolgoztak, de eredmenye "nem volt".

Nem mindegy, hogy egy orvos ugy megy be dolgozni, hogy azon jar az agya, hogy mi lehet a baja az illetonek, vagy azzal, hogy fogom kifizetni a gyerekem angol orajat, vagy iskolajat, vagy egyeb dolgait.

Ezeket a dolgokat csak azok tudjak akik ebben dolgoztak, dolgoznak.

Szoval azert hogy dolgozzunk marad a sok hitel es a sok munka.

Az en orvosom nem akar penzt elfogadni, mert hogy a ferjem is orvos. Majd kozoltem vele, hogy akkor engedje meg, hogy fizessek neki, amennyit gondolok. (Zolinal visszautasitotta, igy nevreszolo utalvanyt kellett vennem), hogy elfogadja.
Hiszen en is utalom, mikor karacsony este becsongetnek, hogy faj a foga, igaz, hogy mar egy hete faj neki, de most jutott el oda, hogy nem birja tovabb. Szoval karacsony este, ejjel, husvetkor, hetvegen.
Ezt az idot nem velem es Zolival tolti, igy igen is fizesse meg.
Ingyen nekem sem nyit ki a bolt ejjel vagy karacsonykor, vagy szabadnapon, de meg az asztalos sem jon dolgozni, vagy a mosogepszerelo stb...

Tehat ha valaki a szabadidejebe megy be szulni, igenis kerje meg az arat. Nekik is van csaladjuk, gyerekuk.

Lehet kicsit keszekusza, magyartalan es indulatos, de zavar, hogy sokan ugy gondoljak, hogy mennyire konnyu zsebrevagja a penzt es kesz. :shock:

Igaz ferjem nem vagja zsebre, mert nem dolgozik korhazban szereencsere. :shock:

Magi
Vendég

Köszi, nem is tudtam, hogy a Plussznak is van pelusa :shock: :D Megjegyzem :D

Kép
babyteve2

[quote]m írta:amacka! imádom a véleményedet! Annyira egyzik az e.ü-et illetően!! Very Happy Very Happy Very Happy
Együttszülés: hmm akkor nem kérek külön szobát ha veled leszek egyben, mivel úgy látom mindketten máj.5 re vagyunk kiírva.
Áron mikor érkezett? Szonja 39.hét+5nap.

Tök jó lenne! :)
Bár anno sem egy szobába kerültünk a fórumtárssal. :(
Áron 38 hét +2 nap... valami ilyesmi 14.-re voltam kiírva és 3.-án született.
Az utolsó gyerekágyas szobában voltam(talán 13).. 5 ágyas és hétre volt bepótágyazva de nekem jó élmény volt... jók voltak a szobatársak, legalábbis a közvetlen mellettem lévők.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magi
Szerintem nagyon jó, hogy leírtad ezeket mert így jobban be láthatunk a dolgok mögé, és maximálisan egyet értek veled.

pénzzsebretétellről meg... anyukám sem fogadja el mindenkitől mert látja, hogy az esetleg jobban rászorul, de neki is voltak (még van is) otthon gyerekei meg hihetetlen magas rezsije amit ki kell valamiből fizetni. Mellesleg mióta megy az emberek hergelése meg volt az 50%-os emelés szinte semmit nem kap csak szidalmat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szívesen! :)
Én is csak most találtam az első csomagnál tartunk de nekem eddig bevált... amúgy nekem az a tapasztalat, hogy a gyerek fejlődésével is változik, hogy mi a jó neki ami egyszer nem vált be lehet később be fog, meg a testalkatuk is különböző, kispocak-nagypocak dundi vékony... ettől is függ, hogy hol folyik ki a pelus és nem feltétlenül a pelenka roszz csak esetleg a másik típus jobban passzol a gyerek testalkatára. Persze ha kiütéses lesz tőle az más eset, nekünk ilyen bajunk még nem volt, de mi Sudocrémet használunk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Még annyit, hogy a Lidlis pelus sem rossz szerintem ha jól tudom az olyan 33-34 Ft-ra jön ki...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Geni
Jó, hogy feltetted... ezt a hintőporozást már máshol is olvastam... én mondjuk ezt nem tartom jónak... csomókban beszárad .. én biztos nem fogom hintőporozni... orbáncfűolajat viszont kentem rá. Az jól esett megnyugtatta és segíti a sebgyógyulást.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az István nem egy gátmetszegetős banda... ezt is szeretem bennük... tényleg csak akkor vágnak ha nincs más út...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

A lenyege az volt, hogy szerencsetlen ferjem dolgozik, mint a hulye. A fizetese kevesebb, mint az en tappenzem most. Ellenben van egy csomo hitelunk, mert praxist kellett venni, hogy doglozhasson. Maganredenelo szerencsere adott volt, mert az egesz csalad orvos es volt hova mennie betarsulni.

Ezen felul en keszitem a kotelezo napi, heti, havi betegjelenteseit, venyjelenteseit, ami hihetetlen nagy munka, de az asszisztensnojenek nincs mar ra kapacitasa.

Ha valamit elrontok, azonnal jon a buntetes, vagy ha az uj torveny szerint olyan keszitmenyt ir fel, ami tiltott.

Persze errol listat nem kap, interneten nem elerheto, patikaban sem tudjak.

Ezeket mind szamitogepen kell elkesziteni, internetrol letolteni, tehat ezert is van internetunk itthon.

Kaosz az egesz. Minden honapban ket nap, mig a vizitdijas nyuktatombjeit lekonyvelem, a konyvelonek.

Ezert is mentem tappenzre, hogy ezeket ne neki keljen hetvegen csinalni, mikor egyutt lehetnenk, hanem most van idom neki segiteni es megcsinalni.

Magi
Vendég

Na jo, most mar befejezem, mert gondolom uncsi.

Na meg oldalakat tudnek irni rola, pedig nem vagyok egy lazongos, panaszkodos tipus.

Magi
Vendég

[quote]H írta:a valamit elrontok, azonnal jon a buntetes, vagy ha az uj torveny szerint olyan keszitmenyt ir fel, ami tiltott.

Ez is felháborító... és tiltott alatt ugyebár azt értjük, hogy a drágábbat írja fel (nem azt, hogy rossz a hatásfoka vagy valami hasonló), mert épp fogalma sincs, hogy mi mennyi, rengeteg idő lenne utánnan nézni és azt írja fel amit ő a leghatékonyabbnak talál.. egyszerűen hihetetlen az a sok ostoba törvény amellyel ellehetetlenítik az orvosok életét, munkáját, anyuméknak egy kötözésről hat A/4-es oldalt kell kitölteni... mi a túrónak???? a betegek meg háborognak, hogy nő a várakozási idő... mindenkinek nem is tudják ezt az adminisztrációt megcsinálni (ráadásul műtősnő és nem titkárnő!) mert akkor a betegekre jóformán nem kerülne sor ebben az esetben pedig büntetnek... és persze a betegek őket szidják nem azokat akik ezeket az ostoba törvényeket behozták... :(
A másik, hogy szabályozták, hogy adott hónapban adott vizsgálatból mennyit lehet elvégezni (ugyanis csak annyit támogat a tb) ezért van az, hogy rákos betegek három hónapra kapnak előjegyzést! HÁROM HÓNAP az ő életükben rengeteg... azalatt akár meg is halhat. Sokkal nagyobb lenne a kapacitás de ha több vizsgálatot végeznek veszteségesen működik a kórház és elő-utóbb tönkremegy. (mellesleg ezta szabályozást három hónapra visszamenőleg vezették be, így rengeteg kórház a csőd szélére került). Ágyakat meg megszüntetik de a széf az kell... ha szólna a zene azt hinném cirkuszban vagyok... :( de így inkább csak elsírnám magam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

A ferjem asszisztensnoje sem asszisztal, csak adminisztral. Mellette nincs ideje ra.

A ferjemnel csak idokorlat van.

6 orat dolgozhat, ha letelik kiirja a program a gepen es amit utana dolozik ingyen csinalja.

Pedig ilyenkor minidg ul kint legalabb 5 beteg.
Ha elkuldene oket, mindenki kibukna.

Igy masnap az elos ora azzal telik, hogy az asszisztensno az elozo napi betegeket irja be gyorsan.

Magi
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.05 16:47-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.05 16:50-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lenne egy kérdésem az anyukákhoz: :?:

Mennyi ideig használtátok a hordozóban az újszülött szűkítőt?

Azért kérdezem, mert az a hordozó, amit kinéztem, újszülött szűkítő nélkül van, külön lehet hozzá megrendelni +3000 Ft-ért.

E nélkül nem is lehet használni? Arra gondoltam, hogy plédeket tennék bele, amíg a baba "belenő".

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sorry, hogy belevau, de azért csodaszép lenne, ha a minimálbér tökmindegy, hányszorosát adnák szülés után...már így is a kisebbség a többség...de mindegy...a többi véleményemet inkább megtartom magamnak...

Kép
babyteve2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.05 16:51-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ugyan már, szabad országban élünk (vagy mi :D )!

Szép lenne, csak sajnos nem azok kapnák, akik a gyerekre költenék... :(

Azért van mára jó hír is, ikres berkekből: 37. hétre született ismét egy ikerpár, két kiscsajszi, 2660 és 52 cm, 3290 és 50 centi... :D

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: