A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ja, és te hol veszed?
emma2008

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:34-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:34-kor.
Vendég

[quote="snacky"]C írta:snackysöppke!
Mielőbbi kilábalást kívánok abból a fránya influenzából.Igyál sok hársfa és csipkebogyó teát!Elég szörnyű ize van,de segít! :)

Köszönöm, aranyos vagy, de nem vagyok beteg. :shock: Valamit félreolvastál :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="magika"]C írta:magikasopke!

Hol aruljak itthon?

Mert mar tobben is kerdeztek tolem.

Magi

Itt: http://www.e-bababolt.hu/

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszi lányok a sok-sok bíztatást... :) mármint a babómmal kapcsolatban. :) Ne feledjétek elvileg valóban van még ideje befordulni,de nálam nagy az esélye annak,hogy hamarabb fog megszületni a tágulat miatt...az meg 100%hogy nem én fogom túlhordani... :( Szóval nálunk kevesebb hétről beszélünk mint általában...tehát igyekeznie kellene mostmár irányba fordulni és úgy is maradni!!

bambi: hálóing nagyon tetszik!! :wink: Ára sem ördöngős!!!Hol vetted??

magika,nono: jobbulást nektek!

Kép

Kép
mezsó

Nono most olvastam, hogy ti is úgy alszotok el, mint mi!! Csenge is csak hozzám bújva hajlandó elaludni... Nem tudom mi lesz, ha kórházban leszek és Apával ketten maradnak. Imádják egymást, de most nagyon az anyás korszakát éli az én kincsem.

Anyukák!!!! Használt már valaki testvérfellépőt babakocsihoz? Nem tudom eldönteni, hogy vegyünk-e. Mert hogy nézegettem, 14 ezer ft a legolcsóbb és mi a kis korkülönbség miatt úgyis csak a ház melletti játszótérre merészkedünk le meg max. bevásárolni az első pár hónapban.
mango.

virág: hát igyekszem tartani a diétát.Itthon mérem naponta 3x a cukromat,és mindig 5-és 6.9 között mozog...tehát ha azt nézzük jól csinálom a dolgot,mert a cél hogy 7.1 alatt legyen.Igyekszem!Mondjuk most megkívántam egy kis lekvárt egy pár napja,és ma elmentem vettem diabetikus Bogica lekvárt.A Bogica márkát már ismerem,így bíztam benne hogy diétás verzióban sem lehet rossz.Meg unom már a vizet,ezért vettem diétás Pölöskei narancs ízű szörpöt.Itt is a Pölöskei névben bízva. :roll: Kíváncsi leszek milyenek lesznek.Meg egy két diétás nasira is beruháztam,mert azért nem lehet ám ezt végletekig bírni.Holnap megyek vérvételre,cukorszint meghatározás evés után 1 órával.Kíváncsi leszek,mert a laborban amit vénás vérből vesznek vért,abban mindig magasabb cukrot mutatnak ki...

Kép

Kép
mezsó

No találtam képet a szekérről. :wink:

Kép

Kép

Van hozzá mózes is, és természetesen 2 irányból csatolható fel minden a vázra. Abban reménykedem, amilyen stram szerkezetnek tűnik, a következő babát is kiszolgálja majd.

amia

Nono!

A Kékgolyó utcában lévő Anita nevű boltban van, ami nem alulkapcsos. Én megnéztem a Brendon honlapját, de nem találtam haskötőt. Ezen a néven fut? Azt hiszem, én is megveszem mind a kettőt.
emma2008

Babyteve Köszi a táblát!!

Nekem is mondta a védőnő lehet kávézni, teázni, de mindent mértékkel. Én egyiket sem fogyasztom.

Gyomorsav Nálam bármikor és bármitől. Iszonyatosan kínlódom tőle. Nekem semmi nem segít, csak a Rennie. Hiába figyelem, hogy mitől van, néha a mandarin feldobja, de van, hogy ehetem napokig és semmi. Hát ezzel együtt kell élni.

Junag, snacky
én is április 11. Igen akkor tényleg 5-en vagyunk!

Bibi15
A dúla fizetős, és szerintem borsosabb mint a szülésznő. Ha budapesti vagy, érdeklődd meg az Arany10 művelődési házban, minden héten van ilyen beszélgetés, tanácskérés a dúlákkal. Én nem voltam, de hallottam. Szerintem általánoságban megmondják a tarifát. Meg ott „névetlenül is” kérhetsz infot. Szerintem személyiségedtől függ, hogy kéred e a segítségét!

Mezsó
DRUKKKKKKKK

Fekvés már minden módot láttam UH-n a babámnál. És szerintem forog még. Nem tudom meddig van helye. Elvileg a 32.hétre illő neki behelyezkedni fejvégbe, ezt hallottam.

1 bambi A 2008-ra járó szabit előre kiveheted, ha a vezetőség belemegy. Nálunk (3 kismama van) van akinek megengedte egyben a 23, 24 napot kivenni, de a 3. kismama csak a negyedét vehette ki, tehát 6 napot. A többi szabi akkor jár, miután visszamentél. Aztán mehet a harc (nálunk lesz boksz sajnos) .

virág5
Ok majd megosztom veled

Emi
Nagyon szorítok, hogy gyere! Tök jó lenne NEKED, csak a saját füleddel hallanád! Add meg a főni számát, beszélek én vele :evil:

Zsuzsa
OK, várom a privit! Szorítok nagyon!

Kép
téjé

Amia - Ez a járgány nagyon szuper :D :D Állatul néz ki .. ez tuti egy vagyon .. nem? :shock: :shock:

Kép
szösszenet

Szöszz...hát nem volt olcsó, úgy mindennel együtt 100 körüli :? és az is úgy hogy kifutó modell volt és vagy 40-el olcsóbban adták mint alapból. Az utolsó darabot hoztuk el az országban. Csak onnan tudom, hogy kiállított példány volt, és összevissza telefonált a boltos, hogy találjon egy becsomagoltat, de sehol nem volt már. Szóval igen...elég drága volt, de ha minden jól megy, 3 éven belül szeretnénk még egy babát, és próbálunk úgy vásárolni, hogy ezek a dolgok már neki is jók legyenek, azért csak köztes színeket választok, meg az anyósomék azt mondták, mindenképpen olyat válasszunk ami tényleg jó meg tetszik, és a megadott összeghatáron belül maradtunk elég szépen. Ha másom nincs is még, legalább tologatni tudom :lol: Igaz nagyjából meztelenül :lol:

amia

Nagyon jópofa a kocsi! Nekem is tetszik! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

hát ez a babakocsi, nem semmi...szupi

Mezsó! Ne aggódj biztos minden rendben lesz, sokat pihiztél meg minden..

Teszek fel pár képet a szerzeményimról..
Kép
Kép Kép

KépKép
Kép
xsara
Érd

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:35-kor.
Vendég

ja a takaró a Danié, az a kedvence, anyapótló :oops: :lol:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Nono, félreértettél :lol: Én pont azt szeretném hogy kibírja, szóval ez jó hír.

amia

xsara: jók az új szerzemények! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Xsara, és mindenki...annyira jó ruhákat raktok fel. Hol érdemes vásárolni, ahol nem méregdrága a babaruci, de normális anyaga van?

amia

én ezeket most a corában vettem
az áruk 299-1999ig

KépKép
Kép
xsara
Érd

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:35-kor.
Vendég

Jah értem :lol: Ez egészen biztos. Érjen csak utól, de ne babakocsi szinten...az túl drága :lol:

amia

Reggel bekapcsoltam a gépet, gondoltam hétvégén biztos nem írtatok sokat. Ez 9 óra után volt, azóta olvasok...

Nagyon klassz képeket tettetek fel, babák, mamák, pocik, rucik és babaszobák nagyon szépek. (bocs, hogy nem nevesítek, de tényleg rengeteg volt fotóból is)

Üdv az újaknak!

Mezsó! Én is 7-én megyek UH-ra, akkor leszünk pont 30 hetesek, már nagyon várom és persze egy kicsit izgulok is. Egy ismerősöm ikrei a 29. héten születtek és gyönyörűek, egészségesek, ezért eddig azt vártam, hogy odáig mindenképpen eljussunk, most a 34. hét a következő nagy cél, mert úgy tudom addigra már szépen kifejlődik a tüdejük is. Utána meg... szerintem már minden napnak örülni fogok. Remélem nálad minden rendben lesz a kis veséjével és szépen be is fordul. Bár én már sokaktól hallottam, hogy még a 30. hét után is befordulhat a baba.

Pumpóka, Babyteve! Én még nem kerestem gyerekorvost, de szomorúan hallom, hogy nem lehet előre feliratni semmit. Ez nekünk azért gáz, mert a János kórházas listán szerepel, hogy már vinned kell magaddal pl. a popsikrémet!? Az nem a feliratósok között van?

Pelenka: aki lemaradt a Corás akcióról vagy a cseh típusra esküszik vagy egyszerűen csak közelebb van a Mamut környéke, csatolok egy lelőhelyet. Szerintem jó árban van: cseh tetra 1597/8 db.
http://babyfun.fw.hu/
Ha pedig valaki a kókuszmatracról csúszott le, a Minimanóban mindig 5.990-ért van 60x120 méretű. :wink:

Zenélő forgó: Valaki írta, hogy az is volt akciósan. Azt mindenképpen hallgassátok meg, mert mi befürödtünk vele. Szép volt, nagyon színes, pont amilyet kerestem, akciós, de nem lehetett kibontani, csak a kiállított mintadarabot meghallgatni. Azzal nem is volt gond, de amit hazavittünk... Nekem botfülem van, de ez annyira hamis volt, hogy még én is szörnyülködtem, amikor otthon meghallgattam. Szerencsére nekünk mindenképpen kettő kellett, viszont csak egy fog szólni, ezért a másiknál már jobban odafigyeltünk.

Hálóing: Hát tényleg elég szörnyűségeket lehet kapni. Én leginkább a rejtett szoptatónyílásos variációtol vagyok kikészülve. Nem tudom elképzelni magam, ahogy ülök a kórházi ágyon minkét mellem kirakva azokon a nyílásokon, néha benyit egy-egy apuka... Mivel nekem amúgy is a pólófazon jön be, a Brendon Outletben találtam meg a sok csúnya között a legkevésbé csúnyát, abból beruháztam 3 db-ra. (3.490/db) Amikor én vettem volt világoskék is.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Baba fekvése: Nálam többnyire fejvégűek, de Mira komoly forgolódást rendez, az utóbbi két UH-n teljes fordulatot sikerült végignézni. Szóval még bármi lehet. Akik már a 29-30. hét környékén járnak szintén tapasztaltak olyat, hogy egy kicsit csökkent, lassult a magzatmozgás? A "szakirodalom" szerint ilyenkor a korábbi focimeccseket már felváltják a finomabb mozgások, lábak, könyök, popsi kinyomogatása, de azért én egy kicsit mégis aggódom.

Gátmetszés: Azokat a hsz-eket nem kellett volna elolvasnom. Amikor legutóbb a dokimnál jártam megtudtam, hogy mindenképpen lesz gátmetszés, viszont tutira nem lesz EDA. :( Ezek után nagyon remélem, hogy most csütörtökön nem azt közli velem, hogy felszívódó varrat sem lehet.

Kád+állvány: Vett már valaki? Tudom, téma volt már korábban és tároltam az infót, hogy együtt kell megvenni, akkor tuti nem lesz instabil, és lehetőleg nélkülözzön minden extra formatervezést és egyéb sallangot, de van már valakinek? Én nézelődtem, de nem igazán találtam elfogadhatót jó árban.

Légzésfigyelő: Gyanítom, hogy rajtam kívül mindenkinek eszébe jutott, de azért leírom, hogy ne hagyjátok az utolsó pillanatra: aki már vett légzésfigyelőt próbálja ki. Tegnap kisgyerekes vendégeink voltak, akik kérték a délutáni alváshoz. Közölték, hogy a mienk gyári hibás. Utólag kiderült, hogy csak rosszul állították be, de azért szereztek nekünk néhány kellemetlen percet. Kicsit ideges lettem volna, ha ezzel is vissza kell csattogni a boltba.

Kép

Kép
szofi74

Mamik
Én ezt az etetőszéket nagyon jónak tartom!
Ugyanott lehet kapni mint a Maggika féle bölcsőt... Csöpke tette be a linket az előbb... és nem is annyira drága...

Kép

Kép

http://www.e-bababolt.hu/szekek/lepcsos ... it_up.html

Kép
Kép
Kép
mamacka

csak az egyik kép látszik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Együtt nő a gyerekkel...
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

zenélő forgó: arra figyeljetek, hogy ne nektek legyen szép és csini, hanem a babának, aki alulról nézi,
tehét nemárt ha fekvő figurák vannak, nem állók.

na ezt jól leírtam

KépKép
Kép
xsara
Érd

...
Vendég

Xsara! Igen ez nálam is szempont volt. Le is döbbentem a kínálatot látva. Többnyire pasztellszínű, gyakran egyforma figurák, amik felfele néznek. 10-ből 8 ilyen volt.

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:36-kor.
Vendég

sajnos nehéz kifogni, anno a Daninak beleszerettem 1be 4 maci lógott rajta, az volt akkor 5000.- körül,
Jázminnak is tökéletes lesz, csak össze kell szerelni

KépKép
Kép
xsara
Érd

nekünk ilyen zöld kádunk van, én szerettem, nem volt gond a fürdés és biztonságosnak éreztem

KépKép
Kép
xsara
Érd

Sziasztok!

Én is áprilisra várom a babámat. Pontosabban Milánt április 29.-re. A Csütörtöki dokinál fogok szülni és nagyon félek már most. Holnap megyek szülőszoba látogatásra a férjemmel, nagyon kíváncsi vagyok.
Ma a biztonság kedvéért felhívtam a kórházat, hogy meg lesz-e a tartva emiatt a fránya infulenza miatt. De azt mondták, hogy menjek nyugodtan nem marad el.
Van olyan köztetek aki előre láthatólag hasonló időpontban fog szülni?

Edina

Kép

Kép
mannogab

szofi: nálam pont az történt,hogy 29-30.héten végig iszonyat csendes volt a picurim,alig-alig moccant,rendesen paráztam is miatta...aztán kb.1hete,meg annyira erősen érzem a mozgásait hogy csak na!! :wink: alig hiszem...az egész terhességem alatt nem éreztem őt ennyire,mint mostanában.Na persze nem vad rugdosódásról beszélek,mert azok tényleg elmaradnak már/legalábbis nálam/de néha mintha tényleg érezném,hogy most maga alá húzta a lábát,most kiengedte és hasonlók...a rugdosódásai azok tényleg gyengébbek már...

Mi vettünk már babakádat állvánnyal együtt,nekünk tetszik nagyon! :wink: A Soroksári úti(remélem jól emlékszem,de Emi ajánlgatta még régebben ezt a helyet,úgyhogy kérdezd őt a pontosabb helymeghatározásért :wink: )BabyOutletben.15ezer forintból meg volt a kád,és az állvány együtt. :) Nekünk bejött,reméljük használat után is ezen a véleményen leszünk. :wink:

Kép

Kép
mezsó

mannogab: mázlista vagy!!Én is ma mentem volna szülésfelkészítőre 14.00tól lett volna...de nálunk elmarad a járvány miatt... :evil: :evil: annyira elmentem volna!!!Úgy érdekelne a kórház ahol szülni fogok...semmit nem ismerek belőle...de így nem is fogok. :(

Kép

Kép
mezsó

Mannogab, mind hasonló időpontban szülünk. Én pl. 14 nappal előtted, ha a gyerkőc is így akarja.

amia

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:36-kor.
Vendég

Mezsó, egy cipőben járunk. Én is a héten mentem volna, de kb két hét múlvára mondták, hogy szóljak vissza mert addig tuti zárlat van. Mondjuk én már láttam nagyjából, mert ott szült a barátnőm, de azért más lenne így.

amia

amia: akkor sorstársam vagy... :roll: engem most ez úgy dühít...még az influenza járvány előtt megtudtam,hogy február 4-én lesz,és készültem rá teljesen,és erre ma kiderült hogy nincs a zárlat miatt...és nekem azt mondták,hogy belátható időn belül nem is lesz... :( :(

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Több, mint 2 óráig olvastam vissza az elmúlt nap terméseit..... :shock: :shock: :roll:

Mi ezt az utazóágyat néztük ki. Anyukám 180 km-re lakik tőlünk, úgyhogy ezt Ő veszi az unokájának. Ott lesz nála, és ha megyünk hozzá, majd ebben alszik Lili.
Minimanóban most 9900Ft. :D

Kép

Kép
adri0422

nekünk a kád Daninál bevált, csak ezt írtam..
állványon kívül volt hozzá két tartó is,amivel rá lehetett tenni a hagyományos kádra, nem mocorgott ott sem.
sajna most félsarok kádunk van ugyhogy nem hiszem hogy rámegy :?

KépKép
Kép
xsara
Érd

Lányok,
tényleg képtelenség benneteket követni...főleg, hogy a hétvégén nem volt netünk. Láttam, gyarapodott az ápr. 11-re kiírt cspat is :D én is közétek tartozom, harmadik babánkkal.

Emi,

csak annyit, hogy a szabi nem a baba egy éves koráig jár tudtommal, hanem a GYED első évére. Tehát, mivel a GYED-et a TGYÁS lejárta után veszed ki, a GYED első éve kb. a baba egy éves 5-6 hónapos kora körül jár le. Addig az időpontig részarányosan jár a szabadság.

Babaruhákhoz, babakocsikhoz, babákhoz, babaszobákhoz így együtt nagy gratula!

Nono, nálunk most fog a kicsi igazi, nagy ágyba költözni a rácsosból, mert az kell majd a legkisebbnek. A nagyobbikkal anno nem volt gond, és úgy nézem, hogy a középső is örül az új ágynak, ami már össze van szerelve, ma hozta meg a biomatracot apukám, és holnara megvarrom az ágyneműt. Először csak délutánonként fog benne aludni, utána éjszaka is, így volt a nagyobbiknál is. Igaz, nála nincs gond az elalvással, beteszem a kiságyába, megsimogatom (előtte van egy kis dédelgetés, éneklés ölben), alvóállatka, baba számbavétele, ujjacska a szájba, és perceken belül csend van. :lol: Szerencsések vagyunk velük...

Üdv,
Nuska+ (30+3)
nuska1

Forgo!

Nekem Zolinal sima muanyag tartos volt, felhuzos.

A muanyag eltort, mert eleg vekony vacak, a felhuzos zenelo is bakrepalt. Igy ujat kellett vennem.

Most ilyet vettem:

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... at=buocean

Ez azert is tetszett, mert projectoros, hangerot lehet nemitani es ket fokozata van.
Lehet a vilagitasat is szabalyozni es 4 dallamot jatszik.
A halacskak lefele dolnek igy a baba latja az arcat is.
Ez lesz a kisagyon az emeleten.

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... rainforest

Ez nem projectoros, de vilagit, a figurak lefele neznek, fem a tartoja, halkithato, 3 dallam + esoerdohang allathangokkal.
A falevelek le fel nyilnak.
Ez kerul majd a foldszintre a jarokara.

Nagyon szuper mind a ketto, most Zoli hasznalja a halacskasat annyira tetszik neki.

Magi
Vendég

Magi! ez a halcskás nekem is bejönne, nagyon szupi

KépKép
Kép
xsara
Érd

Sziasztok!

Megjöttünk a 30. heti kötelező ultrahangról: Beni már teljesen be van fordulva, eleinte alig lehetett látni belőle valamit, de aztán a doki kicsit megpiszkálta.
Azt mondta a korának teljesen megfelelő, becsült súlya: 1250g
Egyetlen apróságot talált, hogy több a magzatvízem az átlágosnál, ezért két hét múlvára visszarendelt kontrollra.

Jár valaki hasonló cipőben? A doki azt mondta ne aggódjunk, 90%-ban semmilyen rendellenességre nem utal a több magzatvíz... Azóta felhívtam a szülésznő nagynénémet, ő is azt mondta, hogy ne parázzunk, nagyon gyakori, hogy egyszer több a magzatvíz, a legközelebbi vizsgálaton pedig teljesen átlagos....
Hát majd két múlva kiderül...

A rendelőben ahol voltunk, van 4d uh is, így kaptunk pár képet is:Kép Kép Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok!
Azt hittem hétvégén nem írtok ennyit...!
Férjem itthon van, mert beteg lett szombat reggelre. Nátha, láz, köhögés.... most ápolom, és remélem nem kapom el... próbálunk külön lenni amennyire lehetséges! (pl. külön alszunk)
Én is rengeteg c-vitamint eszek gyümi formájában. Szerintem most ez kell!! (grapefruit, narancs, citrom...)

Nekem olyan hosszú póló fazonú hálóingem van. Szerintem az nem olyan gáz!! Elöl gombos. Miért nem olyant próbáltok venni?? Az a hagyományos persze nekem sem tetszik.... én fehérnemű boltban tudtam venni 2 db-ot, és tök jól néznek ki. Anyum meg azt hiszem a piacon szokta venni!!

Előtej nekem sincs!

Poci nagyon beindult, meg Zsófi is hatalmasakat rúg pár napja, meg dugdossa ki a lábacskáit!! :D

Szombaton 4D!!!!!! :D :D

Majd még jövök! Ha nem is olyan gyakran mint szoktam, mert most néha a férjem is netezik, hogy itthon van egész héten! Na, így tudunk "együtt" lenni, hogy beteg... :( egyébként állandóan dolgozik..

Kép
gabo001

zorróné: méghogy pár képet kaptatok!! :lol: Tüneményes a kis pocaklakód. :wink: Hmmm...már neked is be van fordulva teljesen? :roll: /az enyém is csak befordul egyszer... :roll: /A magzatvíz miatt szerintem se aggódj.Inkább több legyen picikét,mint kevesebb.Szerintem.

Kép

Kép
mezsó

Zorróné!

Fantasztikusak a képek! Nagyon jól látszik az arcocskája! :D

Kép
adri0422

zorroné! gyönyörű a kisfiatok!!!

Kép
gabo001

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: