A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Eni
Nálunk sem jött be a megtömés, sőőt szerintem ilyenkor nehezebben is aludt el... :roll:
dr. William itt is olvasmány volt és még egy csomó okosító könyv. Az ember mindent megpróbál!

Kati
Dr Gál írt is könyvet ugye, Aludj Velem c.-mel. Kétségbesésemben ezt is gyorsan megvettem és még 50 másikat, de eddig csak olvastuk...
Ti ezt a metódust követtétek?

Veronikusz
Nincs más, akivel foglalkozhatna? Nagyon figyelemmel kiséri az életeteket :?

Andi
Jobban vagytok már?

Zsu
Hogy sikerült a családi uszás?

Hanna

Kép
hanna09

Paklincs
Libára adom a tippemet, mert felkunkorodik a farkincája, persze lehet, hogy pont fordítva van... :roll: ZSu?
Mégcsak egy ártatlan palacsintát sem küldtél? Még virtuálisan sem??? :roll:

Kép
hanna09

Hanna!
Igen...végülis azt tartottuk be.
Vagyis már nem emlékszem a könyvre.
A lényeg az volt, hogy letettem az ágyába, leűltem egy székre és olvastam. Nem rá figyelni...persze sírás, ordítás, stb...vársz egy kicsit, odamész, akár ki is veheted, megnyugtatod...visszateszed...kezdődik minden újra...beszélsz hozzá (közben olvasol).
Elöbb vagy utóbb elalszik. Első napokban inkább utóbb...de nem kell hagyni kimerülésig sírni...ennek a módszernek az a lényeg, hogy tudja "anya itt van és jön ha baj van...nyugodtan elaludhatok".
Pár nap múlva már nem vesszed ki ha sír csak beszélsz hozzá...
Pár nap múlva már nem beszélsz hozzá...
Elvileg ha eléred a "bűvös" határt akkor ki-ki lehet jönni mellőle...
A "bűvös" határ az ha nem visít már és fél órán belűl elalszik.
Átlagosan 2-4 hét mire átszokank és azt a rendet amit megszokott pár hétig nem is érdemes megzavarni...ha fene fenét eszik akkor sem...hogy megszokja...
DE!!!! Ez csak akkor jön be, ha a gyereknek semmi orvosi indoka nincs a nem alvásra, tehát teljesen egészséges és a rossz szoktatás miatt alszik rosszul...

Hazajött a párom és épp Danit ringatja a kezében, hogy aludjon :? na tessék...a szoktatás...
De én ezt nem szoktam nálam simán elalszik, meg a keresztanyámnál is :D
Apának valamiért szeret üvőlteni...szerintetek tudja, hogy apa szíve ettől megrendűl és inkább kiveszi????????? :lol:

Paklincs! :cry: :cry: :cry: :cry: ++++++++++++++++++++++++
Így jó lesz????? Vagy kell több??????????????

Kép

Kép
cukipofa

Én is vicces Orsi mondásokat...

Tegnap este:
megint játszottuk, hogy ez elment vadászni, stb
Orsi:
Ez elment....anya hova is ment????
Vadászni
Jó ez elment vadászni
Ez meglökte
Ez hazakisérte
Ez sütött neki valamit
Ez a pirici cicici mindmegette
(a többit már jól mondta).

Délelött odamentem a hűtőhöz épp ki akartam venni magamnak egy turórudit, mire Orsi
Anya te mit akarsz itt????
Csak egy Rudit
ebéd elött?????
csak egy kicsit szeretnék
na jó, de ne edd meg az összeset

Kép

Kép
cukipofa

Köszi Kati! :) Na látod, Orsi legalább tudja, hogy mi a rend... :D

Na még egy nyaralós kép, és kivonulok a fórumból...Kéretik tekintettel lenni azokra, akiknek csak a pomázi bányató adatott meg... :D Sokáig izgattok, teszek fel képet, ahogy terhesen állok Kisjankóval tavaly nyáron a felfújható medencében...csak annyit mondok, többször kért sírva Nagyjankó, hogy vonuljak vissza, mert rohamosan csökkeni kezdtek a telekárak a környéken... :roll:

Kép
Kép
paklincs

Andi

BALÁZSNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KíVÁNUNK!!!

Kép
hanna09

Mi is boldog Balázs napot kívánunk!!

Liba :lol: , hosszabb a nyaka és a csőre rövidebb, tömzsi háromszög alakú, mint a kacsának, akié lapos háromszög :lol:
farkincaügyben szakmai állásfoglalás nincs :lol: :lol:

Emese,
jobbulást Jankónak!!! remélem Flórka nem kapja el!!

Hanna,
uszi jól sikerült, a víztől nem fél, sőt, beindult a hátzuhany, attól sem ijedt meg! édeskoma volt!!
mingyá Áron is 5 hónapos...

Kati,
ezek a sztorik nagyon cukik!!! nem írogatod őket kis füzetben???
jól hangzik, hogy aludhatna éjszaka a gyerek, de én ezt még nem bírom végigcsinálni.. sofőrhiba, mondaná a lovasoktatóm... :roll:
ha vígasztal, Miklós is alábbhagyott az intenzív növekedéssel, úgyhogy Danival sincs semmi gond!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Zénónak boldog hófordulót!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!
Itt voltam tegnap is, csak olvasgató-nézegető üzemmódban. Nagyon jók a képek, nyaralósak és babásak is.

Gabi
Nekem a vicces kategória jött be. Enci szupi rajta.

Zsófi
Gratula a pocaklakóhoz!

Eni
Benőkének boldog 1+1+1-et( ezt kicsit Borsától loptam).

Andi
Jó pihenést!

Barbi
Kimulattad magad?

Paklincs
Többször muszáj elolvasnom az üzeneteidet, egyszerűen szuperek. Nagyon feldob a szöveged.

Gyuzsó
Tetszik a vonalzód és az avatarkép is. Csinik vagytok mindketten.

Borsa
Hogy képes Emmus annyit enni. Mit csinálsz vele? Én tömném, de nem eszik egyszerre túl sokat a fiam.

Szép napot mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Balázsnak boldog 1. névnapot!
Zénónak boldog hófordulót!
Zsuzsinak és Istvánnak boldog házassági évfordulót!

Később jövök még...

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Paklincs! HOL A FÉNyKÉP??? felizgattad kiváncsiságomat.

Lányok, lassan-lassan 2-3 hét múlva ideje bandázni! Palacsinta? Nálam???

Zsu, Borsa, Hanna, köszi a válaszokat. És előbb utóbb ment neki egyedül is? Tegnap kis pukival kinyomott valami folyósat, tehát még nem ragadt be neki... de gondolom meg kéne tanulnia, hogy az ingerre nyomjon? Vagy hogy van ez? Bene tápoltatásának a napi egy rendszeres rakomány volt az áldása :)

Alvás. Kati tök jó, hogy leírtad. Nálunk olyan érdekesen alakult, mert Bene csodálatos módon aludt 2 éves koráig. de akkor drasztikusan csökkent az alvásigénye, levettük a rácsot, ő kimászott, és nem volt tovább egyedül alvás. Most ott tartunk, hogy velem 1 órát nyűglődik, kimászik a szőnyegre és ott alszik el, stb. apjával 20-30 perc, csendben, és elalszik. Így most ő altatja (ugyanúgy csak ott ül csendben). Remélem, lassan-lassan átáll ő is. Kijönni még nem merünk... :roll:

Szerencsére jól viselte a váltást, mert én akkor etetem Borót meg őt is leteszem, néha őt is simizni kell, de igyekszem nem ringatni... de ez nem mindig jön be, mert Bene miatt csönd kell... :twisted:

Ja, és Bene nem is minden nap igényli a délutáni alvást. Eddig erőltettem, most néha hagyom, ha nagyon fáradt, akkor próbálom letenni. Meglátjuk, hogyan alakul a dolog. Eddig volt, hogy este 6-kor ülve elaludt, mert délután nem aludt, máskor fél 10-ig bírta... kiváncsi vagyok, hogyan áll ez be... Nagy valószínűséggel úgysem tudnám őket együtt altatni...

Zsu, lassan eljön az ideje, hogy ne tudj a vécén se olvasni :) Nálam fél perc, és Bene már ott van :) Max Tesco újság...

mtunde

Tünde,
hát igen, most a földön vannak a kincsek, ideje feljebb kerülniük.. :lol: :lol:
hát, nálunk dec. 27.-én oldódott meg a kaki mizéria, de most, hogy szilvát nem eszik, mert épp nem rajong a pépesért, még van, hogy hőmérőzünk
úgyhogy igazából Villőn múlik, mikor tud már egyedül rotyogni :lol: :lol:

Orsi,
köszönjük! :wink:

Emese,
hol a kép?? :lol: nem ígérgetünk itt, na!! :wink:

Adri,
jó lett az avatarod!! ügyi vagy!! :lol:

Veronikusz????
Memme???

KépKép
Kép
gyuzso

Képzeljétek van alul egy recénk! :D Bár éjjel óránként felsírt szegény de most kivételesen tudom az okát :?

Orsi

borsa

Hanna!
Hát azért vannak sonkák :D De köszönjük a bókót!

Adri!
Én nem tömöm vagy ilyesmi de Emma már kicsi kora óta haspók csak régen tejciből nyomott sokat. Ő az a tipus volt aki nyelőcsőig ette magát :D Hát nem is tudom honnan örökölte.... most már nincs olyan kaja aminél neki nem kell odaülni és valamit kuncsorogni. Gyakorlatilag kiabál és tátog hamma hamma.... :D

Tünde!
Nekem az a tapasztalatom kaki ügyben hogy akkor kezdett beállni amikor gyümiztünk már. persze voltak jobb időszakok, de lehet hogy Borónál csak átmeneti és beállmajd hiszen még kicsike!

Kati!
Alvás téma nekünk mindig aktuális, örülök hogy ismét szóba jött. Nálunk változó van hogy fél óránként felkel és azonnal olyan éber hogy forog mászkál (már ammennyire tud) az ágyon. Nekem kell visszaaltatni. Én sosem hagytam sírni, nem is fogom, viszont amit Te írtál az barátinak tűnik hiszen nem az a cél hogy a gyerek álombasírja magát, és hogy lemondjon a segítségről. Örülök hogy Orsi már ilyen ügyes, Dani meg majd ha nagyobb lesz akkor bizti jobban megrakja apocit napközben :D

Mi ma megyünk a tesómékhoz, ismét zúzunk az uncsi tesókkal Emmus imádja őket! Mindenkinek nagyon szép napot!

Andi!
Hogy van a kis ünnepelt? És a te lelked?

Emese!
Gyógyulgassatok!

Veronikusz? Memme? Kriszta? Gabi?

Barbi
Milyen volta buli?

Steffi!
Hogy aludtatok?

Eni????

Orsi

borsa

Zsu, olyan szép az új avatar, eddig is dicsértem a képet, na meg a vonalzó... nekem is kéne új! Majd kérek segítséget. :wink: Nálunk semmi nincs, csak tesco újság (igen Tünde)... meg Bene, aki előszeretettel szedegeti ki a szedegetnivalókat (lengeti a budikefét közben, ilyesmi). Magamra nem merem zárni az ajtót, mert tuti elkezd odakinn egyedül bomlani. Inkább bomoljon, amikor látom. :lol:

Vagyok, Orsi. :roll: Most kimerészkedünk sétálni Benőkével, na meg apa akar valamit a mammutban megnézni, szóval oda is megyünk.

Kati, köszi, hogy ilyen részletesen leírtad. Nekem van egy kedvenc pszichológusom, dr Tanya Byron. Fut egy sorozata is a zone clubon, a Vásott kölykök. Kedvelem a módszereit, az általad leírt is nagyon ismerős nekem. Sokakon segített már, egyébként írt egy könyvet is, ami megjelent magyarul, Kicsi angyalkák a címe. Nekem egy bajom van vele, egyelőre semmi nem alkalmazható Benénél, igazából 2 éves kortól működnek a módszerei. Nem akarok nagyon elkanyarodni, de volt egy kislány, aki minden éjjel kitúrta anyát az ágyból, és apa mellett aludt. 3,5 éves volt. Nos, Tanyáék következetesen 289x tették vissza a saját ágyába. Nem beszéltek hozzá, jóéjt kívántak, puszit adtak, és kijöttek. Mondom, ez így ment 289 alkalommal. Másnap a kislány mese közben azt mondta az apjának, hogy csak sutyorogjon, mert ő aludni akar. Egyedül aludt. Három és fél év után először. :wink:

Adri, nagyon jól a gyerekek új fotói.
vbea

Adri, bocs, szóval tetsz a képek.

Ja, nemcsak nemalvó angyalkáknak segít dr Tanya, hanem nemevősöknek, durciknak stb.
vbea

Eni!
Én is szoktam nézni a vásott kölyköket :D

Orsi

borsa

Eni
Köszi a dicséretet és azt, hogy észrevetted , de a fényképek miatt Zsué az érdem, ő kicsinyítette le.

Borsa
Ne haragudj, ha félreérthető voltam, nem úgy gondoltam, hogy te tömöd Emmát, hanem én próbálnám tömni Matyit, ha hagyná.
A fogzáshoz pedig kitartás! Ismerősek a nemalvós, gyakranfelkelős éjszakák.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri!
Nem értettelek félre csak rosszul írtam tudom hogy nem azért mondtad :D Reméljük hamar kibújik az a fogacska :D Sajnálom hogy ti is ilyen rosszul alszotok!

Orsi

borsa

Gabi, ENCINEK utólag KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Mit nem adna Zsombi egy olyan dobszerelésért! Hűűűű!

Minden új és mégújabb kismaminak üdvözlet! Ne haragudjatok, esélytelen, hogy mindenkit felsoroljak.

Phadri, nagyon tetszik, ahogy a szoptatástémához hozzáállsz, ahogy csinálod, és az is, hogy nem engeded, hogy megváltoztassák a véleményed.

Gyuzso, annyira szépek vagytok az új fotón!

BALÁZSNAK boldog névnapot kívánok!

Eni, az a vásott kölykös műsor nekem is nagyon tetszik, a gond csak az, hogy csak Miskolcon van zoneclub, itt a 'tanyán' :lol: nincs.
Pont én is láttam ezt a kitúrós kislányt, meg a göndör kisfiút, aki trágár módon beszélt, meg egy ikerpárt, akik némileg hisztisek voltak.
Sári kétszer átaludta az éjjelt. (fél7-ig) Pénteken és szombaton. De ez még nem a vége. Ma éjjel viszont 4-szer ébredt. :?: Émmá semmit sem értek. :?

És most kicsit visszaolvasok. Van mit.

Steffi, feltűnt, hogy Masni nem írogat. Tudsz róla?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Na tessék, máris sikerült totál hülyét csinálni magamból! :lol: :oops:

Sok az új kismami, nekem meg kevés az agyam.
...szóval az előbbi szoptatós témát RENÁTÁNAK szántam, nem Adrinak. Nagyon bocs!!! :oops:

És azt is sikerült visszaolvasnom, ENIKÉM, hogy Aida nap is volt mostanság. Ne haragudj!
BOLDOG Aida napot! Egyébként megemlékeztek róla?
Nekem is van második nevem, de csak hivatalosan használom.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

gyuzso
Újra végigolvastam az elmúlt napok hozzászóláshegyeit. Úgy látom sokmindenben egyetértünk.
Én is, attól hogy nyilván azt tartom jónak, amit csinálok (másképp valszeg nem így csinálnám :lol: ), még nem ítélem el azt, aki máshogy gondolkodik. Cumi, cumisüveg, tea...hasonlókon nem akadok fent...:roll:

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Gabboka
Kicsit magamra is veszem a dícséretet, mert eddig nem nyílvánítottam a témában véleményt, de most elmondom. A két nagyobb gyermekemet több, mint két évig szoptattam, remélem a kicsinél sem lesz ez máshogy. Soha nem használtam cumit, cumisüveget. Ez nálam így volt, de ez annak is köszönhető, hogy:
1. Mindig sok tejem volt.
2. A gyerekeim mindig kértek, nem fordultak el tőle.
3. Amikor megéheztek, megszomjaztak - akárhol voltunk - mindig adtam nekik.
Úgy gondolom, ez az én szerencsém, ezért nagyon tisztelem azokat, akiknek sok gondjuk van a tejtermelődéssel, de mindent megtesznek azért, hogy szoptathassanak, és sajnálom azokat, akik mindent megtettek a szoptatásért, de a gyermekük elfordul tőle.
Kicsit hosszú lettem, bocsika.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Na tapasztalt mamik, helpmí!

Jelen állapot szerint Jankó hányik meg hasmenése van, plusz lázas(38,7). Ma már csak kétszer hányt ezideáig, hasmenés meg azt jelenti, hogy háromszor volt puki és akkor beszaladt a leveses cucc a naciba, nem sok, épp egy pukkantásnyi.

Lázra Germicidet adtam, meg most hozott Nagyjankó Normaflore-t, azt is elkezdtem neki adni. Egyéb teendőm van e, orvoshoz levigyem holnap szerintetek, vagy fölösleges? Iszik minden gond nélkül, enni egyelőre ropi. Még sose nem hányt, ezért a nagy tudatlanság.

Flóra jól van, köszi, épp a hűtőajtón csodálja és nyalogatja magát. :shock:

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!
Jaj neeeeee! Szegény nagyfiú!!!! Nagyon sajnálom. Mielőbbi jobbulást!
Sajnos tegnap még Katával én is hánytam.
Kérjük az említett képet!!!!! :D

Eni!
Boldog névnapot kívánunk! Bár én még mindig nem tudom, hogy mi a keresztneved. :oops: Először azt hittem Bea, majd hogy valami Eni-vel kezdődő. Talán Enikő? :oops: Felvilágosíthatnátok! Nem akarok hülyén meghalni! :D Aida?????

Hanna!
Sajnos hullámokban rátör, hogy segít. Most egy ideig nem hívom fel és a mobilom is kikapcsolom. Bár az a baj, hogy pont velünk szemben lakik az utca túloldalán és ugyanúgy a 3.-on. :oops: Ja! A saját családja már elmenekült előle :D

Cukipofa!
Haláli Orsi beszólása! :D :D Hasamat fogtam mikor olvastam! :D

Szofival a hasamban döntöttem én is úgy, hogy elég a Kata melletti földön fekvésből. Én 3 nap alatt leszoktattam az esti nyafiról. Meseolvasás után ki, ha sírt 3-5-7 stb perc múlva be és megnyugtattam, DE NEM VETTEM KI. Az esti elalvásaink már mintaszerűnek mondhatók, de bőven van még gondom. :oops: Szofi egy kis terrorista lett. Folyton hanyatt vágja magát és hisztizik. Múlt éjjel meg nem akarta nekem inni a tápszert csak 15 perc rábeszélés után. Addig meg szigorúan ÁLLNOM KELLETT VELE. Na én ezt nem fogom sokáig bírni!!!!! A derekam meg főleg nem. :oops: Sajnos most már nem tehetem meg, hogy hagyom bőgni mikor Kata meg alszik. Kicsit tanácstalan vagyok! Nagyon rám akarja kényszeríteni az akaratát. :oops:
Ja! Katánál 2 napja beindult a cumi-mentesítés. Hát azóta kicsit nehézkesebb az elalvás. Remélem kibírjuk ezt a pár nehéz kezdeti napot! :D

Andi!
NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK BALÁZSNAK!!!!!

Gyuzso!
Édes az új avatar képed és a vonalzó!

Tünde!
Te már ilyen jól? :D palacsintázni! :D Megértelek! Tudtok azért kimenni a levegőre?

Borsa!
Hajrá fogacskák!!!! :D:D:D:D:D édes hogy ilyen kis haspók! :D

Adri!
Tök jó hogy raktál fel képeket a lurkókról :D édesek

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde
Nálunk is a gyümi oldotta meg, bár néha most is előfordul, hogy nehezebben megy. Attól függ eszik-e szilárdat, ha nem sajnos másnap nincs kaksi...
Lehet, hogy Villőnél is ideiglenes csak, nem?
Reméljük, hogy nincs rá szükségetek, de ha mégis van 2db bontatlan Infacol (Apa megint vásárolt :D ) a kislányruci mellé? :D
Máris vállalkozol a palacsinta partyra? :D Palacsinta sütésben profik vagyunk, bár biztosan tanulhatnánk egy-két fogást Emesétől! :D

Eni
Néha én is rátalálok erre a műsorra, de csak féletlenül, mert nem tudom mikor van. Tényleg jó és úgy tűnik hatásosak a módszerei.
Ez a kislány nem az első volt, szinte minden műsorában van (már amit láttam) alvásproblémával szenvedő gyerekek.
és tényleg 1 nap alatt átállt a kislány!!! :shock:

Borsa
Hurkincák kellenek, azokat lehet gyömöszölni! :wink:
Fogacskák hajrá, kellenek a zsömihez! :D

Hanna

Kép
hanna09

Paklincs!
nekem azt mondta a doki, hogy nagyon világos fekete teát csináljak cukorral és pici sóval. :shock: Szenet adjak nekik ha nagyon fososak. Normaflor-t mi is adtunk. Hányásra: B6-vitamin 3x1/4 + Cocculine homeos bogyót 3x1-et. Ez utóbbit feloldani pici vizben és időről időre a szájába adni. Sok folyadék! amit ehettek: főtt krumpli, főtt répa, főtt rizs, banán, reszelt alma, sós ropi. Fele vízzel hígított KUBU is mehetett. Jobbulást! Remélem nem hagytam ki semmit. Nálunk mondjuk nagyon durva volt a helyzet, mert ha Kata ivott, 5 perc múlva már jött is ki. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Paklincs
Nálunk ilyen esetben a sós vízben főtt krumpli volt a fő étek. Arra sokat ittak. Szerintem, ha éjszaka is lesz láza mutasd meg orvosnak, bár ilyenkor a lázcsillapítót is nehéz bennük tartani,úgyhogy nem csoda, ha lázas marad.
Gyógypuszik mennek! +++++++++++++++++

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Ancsával mi van? nem emlékszem hogy írta volna, hogy elutaznak! :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép

Kép [/img]

köszi, Gyuzsó. repül az idő. Igaz, Hanna? :)

Kép

Kép
zill

Zill,
Zénónak boldog hófordulót. Hol árulják ezt a sapkát, naggggyon jó!

Veronikusz,
köszönöm a kimerítő választ. Remélem Ti már makkegészségesen. Apát elindítom a gyógyszertárba és a bányába. :)

Adri,
neked is köszi(nagyon kedves, amit korábban írtál. Én meg úgy érzem sokszor, mennyire idegesíthető lehet, hogy időnként leírom, ami eszembe jut, mégha nem is éppen baba-mama téma, de igazán örülök, ha ez valakit szórakoztat :wink: ).

Hanna,
igazából anyósom a palacsintakirály(né). Túrósa fenomenális, egyik terhességem alatt sem voltam kívános, de amikor Jankót vártam és meglátogattuk, épp ezt sütött. Beleharaptam és elbőgtem magam. Ha annyira akarjátok ezt a partizást, akkor esetleg nyáron nálunk is lehetne tobzodni(addigra már biztos ideköltöznek Nagyjankómamáék). Felfújjuk a kerti feszített víztükröst, Jankó mamát meg ráúszítom a nagyüzemi sütésre. De nem csak a palacsintáját érdemes megkóstolni, úgyhogy ha Tündéjéknél palacsintabuli lesz, nálunk lehetne valami más...

Borsa,
recéhez gratula!!Most már tényleg le tudja majd rágni a húsotokat!Szerintem most van igazán végetek! :twisted: :D

Mégegyszer köszi a jókívánságokat és a segítséget(épp durmol mindkét lurkó). A képet pedig ne akarjátok látni, ennyire egyikőtök sem lehet mazohista... :) De ha nagy lesz a nyomás, esetleg Jankó szülinapján felteszek egy konszolídált pocakosat.

Kép
Kép
paklincs

Emese,
bármire szükségetek van, csak adj füstjeleket vagy morzét és visszük!!
gyógypuisssssssssssz!!
megyünk nyomni, ha kell!!:wink:

Veronikusz,
drukkolunk, hogy gyorsan javuljatok!! és hogy jól menjen a cumimentesítés!!!!

Eni,
bármikor!!! :wink:

Zill,
milyen csini Zénó!!

Orsi,
gratula a recéhez!!! alig várjuk, hogh lássuk!! :lol:

Adri,
ügyi voltál Te is!!! meg szerencsés 3 jóevő gyerkőccel!! :)

Gabi, merre vagy? :lol:

Mi elmentünk Micával ebédelni, 1. házassági évfordulót ünnepelve :lol: , belváros olasz trattoria, naggyon fini volt és nagyon ügyes volt Miklós, nem volt sírdogálás, persze folyamatos szórakoztatás az de.. :lol: :lol:
azóta kisikáltuk a lakást, lehet enni a földről is! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Paklincs,
én is épp kérni akartam a képet! Lécci!!
Kisjankónak jobbulást! ++++++++++++++ Örülök, hogy alszik, akkor kicsit jobban van?

Gyuzso,
nekem is bejön az új (sárgaházimadaras :oops: ) vonalzó! :D
Meg a kép is jó!

Cukipofa,
jó trükk ez a karácsonyi fények dolog, megjegyzem, és majd mi is kipróbáljuk, ha vészhelyzet van nemalvás téren. Mondjuk, lehet, hogy augusztus tájékán kicsit furán hat majd... :shock: De épp a tegnapi rendrakás során találtam meg a vicces lámpánkat, amiből hosszú szálak állnak ki gömbben és azok világítanak - és arra gondoltam, ez majd jó lesz figyelemelterelésre. Ezek szerint a dolog működik!

Veronikusz!
Jól vagytok már teljesen?
Kitartás a cumimentesítéshez és a "terrorhoz" :D
Most jöttem rá, hogy ez bizony nem egyszerű: egy gyerekkel még az ember valahogy csak kibírja, hogy nem veszi fel ha hisztizik órákon át, de ha ott a másik, akinek aludni kel... Sok pozitív energiát küldök!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zill,
nagyon jók a képek!! :lol: Micsoda szép szemöldök! Mintha festették volna!
És a sapi is nagggyon jó!!! :lol:
Vendég

Balázsnak boldog névnapot!!! Reméljük, Andi, jobbanv vagytok.

Veronikusz, mielőbbi jobbulást, tényleg. Enikő Aida vagyok, mindkettő utónevem, és mindkettőt használom, és mindkettőt szeretem. :wink: Nem kevés olyan ember van, aki csak Aidaként ismer.

Emese, nem is tudom. Halálra lennék rémülve, és nagy elismerésem, hogy ilyen ügyin állsz hozzá. Drukk megy Kisjankónak, javulgassatok.

Tünde, tök jól csinálod.

Gabbókám, olyan jó itt veled újra. SÁRCIIII, ALSZIKOLJ! :D
vbea

Orsi, rece rulez. :wink:
vbea

Balázsnak boldog névnapot kívánunk!

Kép
tikó

paklincs:
a sapkát Apa vette a bécsi H&M-ben, azt mondta, nem tudta ott hagyni.. Ha ő viszi sétálni Zénót, mindig ezt adja rá.
zill

Emese
Gyógypuszi KisJAnkónak!
És mi volna a nyomásgyakorlás eszköze?
Kerti party nálunk is lehet nyáron, Apa egész játszóteret szeretne a kertbe varázsolni (semmi sem zavarja a kertben csak a fű és a növények), csúzda, hinta stb... :D

Zsu
Micu igazán ügyes, és az uszás is ismét élvezetes, de jó! :D
Ez a hét jó Nektek?

Zill
Repül az idő :D Zénó nagyon édes és már kész nagyfiú! :D
Legalább a hófordulókon hallani Felőletek! :D

Hanna

Kép
hanna09

GAbbóka

Látom azért te is jössz néha-néha. :D

Tünde

Lehet hogy emlékszel is Jázminra. 10 napokig nem kakilt. Aztán beállt egy ideig a heti egy. De az pontosan vasárnap. :D :D Úgyhogy van tapasztalat nem kakilás ügyben. Egyszercsak elkezdett kakilni minden nap, de ez kb 4-5 hónapos kora körül. A dokim azt mondta meg kell tanulni kakilni is. :) Én nem adnék neki semmit az tuti. A dokim azt mondta Jázminra, hogy: ha nem látom rajta, hogy zavarja, fáj neki, vagy fel van teljesen fúvódva, akkor ne csináljak semmit. Ha már 10 nap után sem kakil egy picit a hőmérőt dugjam be neki és lefelé húzzam egy párszor. Akkor tutira kakil. Ezt egyszer csináltam, bejött. Aztán mivel semmi baja nem volt a leányzónak a nem kakilástól így békén hagytam az ő "ütemében" kakilni. Szóval az a lényeg, hogy vannak olyan alkatú gyerkeek, akik így elvannak, nem zavarja őket. Én így csináltam. Persze ez Jázminra vonatkozik. Szeritnem ha nem bántja Villőt, akkor hagyd. A dokim szerint a szülők jobban kivannak ettől. :) Persze ha bántja akkor meg amiket írtam azt csinálnám. Egyébként is guzmis "beleavatkozni" a kis dolgaikba, mert a bélműködés is minden gyerkőnél más és nem tudhatjuk jó-e ha nagyon belenyúlunk szerekkel, meg effélékkel. NA abbahagytam ne haragudj. :D Remélem megoldódik.

Mindekinek szép estét!!!!!

Kép
gyorgyi33

Borsa kedvéért: :D

Kép

Kép

Kép

Nagypapa sapija
Kép

Kora reggel...
Kép

Kép
hanna09

Sziasztok,

Csak gyors visszaolvasás és reagálás:

Balázsnak Nagyon Boldog Névnapot!

Zénónak Boldog Hófordulót!

KisJankónak jobbulást!

Kis Terroristáknak és Anyukájuknak is gyógypuszik!

Emmusnak gratula a recéhez!

Gyuzsó: nem a Via Luna-ban voltatok?
Szép éjszakát: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Hanna: Csodaszép Áron baba egy ilyen reggeli mosoly feledtett mindent gondolom!

KépKép

KépKép
snowwhite

Emese emgem is szórakoztat, ha csak úgy leírod ami eszedbe jut! Úgyhogy vissza ne fogd magad!!! :P :P

Gyuzso Ti aztán tudtok ünnepelni! :D :D :D De ezt a sikálós rész bárhogy töröm a fejem se értem… Olasz étterem, családi ebéd, majd sikálás?????????? :P :P

Eni fotók naggyon jóóó! Mi az hogy „mind az én lyányom”??????? Eni/Aida… ez jó. Most már értem miért érzem úgy időnként, hogy kettő van belőled. Xxx :wink: :lol: :lol: És mitől függ, hogy mikor melyiket használod? És hogy jött az vbea? És tudom ám, hogy éssel nem kezdünk mondatot… :P

Lányok megszállt az ihlet és kenyeret sütöttem. Méghozzá barna sok magvasat fekete oliva bogyóval. Isnenííííííííííí!

Kristóf is értékeli az alkotókedvemet.
Baba bolognai : csike picit megpirítva+reszelt sárgarépa+paradicsom+ ici pici bazsalikom. Ez a szósz. Kristóf még főtt rizzsel kapta összeturmixálva, de legközelebb megpróbáljuk a durum tésztát. Látni kellet volna, hogy nyomta befelé! Az apja is hálás közönség, na de Ő… Szóval nálunk sincs gond az étvággyal. :)

Emese gyógyi-gyógyi küld fénypost KisJankónak!

Ancsaaaa????????

Gyögyi hahóóóóó! Na és kép-kép-kép!!!! Lécíííí!

Tünde Györgyivel teljesen egyetértek. A mi matuzsálem doki nénink is azt mondta, ha nem okoz problémát hagyni kell. A „sokáig” nem kakilás azt jelenti, hogy annyit eszik amennyire szüksége van és minden csepp felszívódik. Kizárólag anyatejes baba ha egy hétig nem kakil az (is) normális. Bár Kristóf is tartogatta egyszer 10 napig minden gond nélkül… Akkor aztán egy negyed glicerin kúppal megoldódott.
Meg nekem doki néni még a sötét cukros (szőlőcukor vagy fruktóz) kamilla teát emlegette sokat. Nem mennyiséget kell itatni belőle, csak egy kis teáskanálnyit szopi előtt. Ez is egy ötlet, ha gondolod.

Bár én a popsiba túrkálós módszertől eléggé félek. Nagybátyámnak voltak ez irányú elég komoly problémái, de ez egy külön téma és nem akarok senkit riogatni, de én nem piszkálnám a popsi záróizmait, ha nem muszáj. Bocsi, ez is csak egy vélemény. Meg sajnos egy elég rossz tapasztalat.

Na pusza.
Holnap megint egy új hét kezdődik. Ez most olyan bölcs megállapítás volt…

Ja, Cukorfalat a héten vmelyik nap csak bemegyek én a plázába megnézni magamnak közelebbről is azt a mellénykét. :wink: :lol:
Ha gondolod egyeztessük óráinkat és talizzunk egyet!
Erről jut eszembe:
KRISTÓF MÁSZIK ELŐRE FELÉ IS!!!

Meg mindjárt kaptok egy édi képet is! Csak ezt elküldöm mert olyan hosszú, hogy már nem fog elférni egy oldalon…

Kép
vkbrigi

Vicces/cuki kategória. Szóval kicsi fiam ÁLLLLL.
Kép

Kép
vkbrigi

SZiasztok csajok!

NAgyon nem tudok írni. kivagyok mint a liba... :lol: de nagyon jó volt a babazsúr!!!Enci élvezte!!meg minden gyerek is persze!!
DÉlután nem is aludt 1 percet se, sztem érezte h vmi készülödik délután... :D de most meg úgy bedőlt az ágyba mint a liszteszsák. :lol:

képeket azért rakok fel.....8 gyerek volt ,plusz a szülők ...
még jó,hogy nagy a lakás :D meg tudjátok írtam,hogy a tetőtérbe felvittük a csúszdát most- hát volt sikere....

na akkor a képek
Kép kergetem a lufit

Kép csúszda

Képfiúk is doboltak :D
Vendég

Sziasztok!

Györgyi!

Orsi ugyanez volt...akár 10 napig sem kaksizott...aztán egy ideig csak és kizárólag vasárnaponként ebéd után :D :D :D
Aztán megoldódott...

Balázsnak, Eninek boldog névnapot...
Zénónak boldog hófordulót.

Gyuzso!

Én azért megnyugodtam, hogy Micunak a rohamos gyarapodása lelassúlt... :D :D :D
De biztos Te is aggódnál, ha Mica még 8 hónapos korára sem duplázta volna meg a születési súlyát és nem is nagyon hízna havonta...ugye????????????????? Mond, hogy igen!!!!!!!! :D :D :D
Nekem nem tetszik az új vonalzó, mert nem látom mennyi idős Micu!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
De a képek igen...
Alvásügyileg sztem nagyon ügyi vagy...eljön majd az idő amikor majd "szétváltok"...nálam az is gond volt, hogy amikor terhes lettem akkor már azon filóztam, hogy mi lesz ha lesz még egy csöppség...nem űlhetek Orsi mellett akkor is órákig...és azért is vigyáztunk, hogy Dani a helyén aludjon mindíg, mert nem akartam, hogy Orsi mondjuk egyik reggel az ágyunkban találja és azt gondolja csak neki nem szabad.... :?
Így mindenki a saját helyén alszik...mi meg apával összebújva :wink: és mindíg elmondjuk, hogy tulajdonképpen hiányzik Orsi pörgése itt köztünk... :D :D :D

Borsa!

Alávstéma asszem mindíg aktuális lesz....legalábbis még jó sokáig...
A laboraban viszont azt is figyelembe veszik, mennyi idő és milyen ágyban alszik...
Emmus étvágya hihetetlen...pont arra gondoltam, hogy nyáron már biztos lecsót fog veletek enni :D
Nem is baj, hogy mindent kunyizik...legalább megismeri az ízeket és meglátod tuti jó evő lesz idősebb korában és nem lesz válogatós sem...

Veronikusz!
Nagyon bátor vagy...én még nem látom eljöttnek az idejét...pedig lassan kellene már :?

Ma úgy mentem fürdeni, hogy kulcsra zártam az ajtót bevittem egy csokit meg egy újságot és 40 percig űltem a vízben... :D :D :D

Mostmár szombatonként megint suliba járok és annyira jó, hogy emberek között "fontos" dolgokról beszélünk...

Kép

Kép
cukipofa

Eni!!!!!
Nekünk csak sima viasatunk van :? azon akkor nincs, ugye??????
Azt a könyvet el kell olvasnom :D majd beszerzem...
Egyébként a laborban is azt tanácsolaják, hogy ha már rendes ágyon alszik és kijön akkor mindíg visszavinni és elköszönni...ha reggelig ez megy akkor reggelig...ha másnap estig akkor addig...a lényeg a végeredmény... :D

Kép

Kép
cukipofa

a többi kép

Kép gyertyafújás

Kép lufihegyek

Kép tele a nappali

Kép csokitorta :D
Vendég

Sziasztok!

Jelentem kisasszony trottyantott. De megjegyeztem a tanácsokat! Jól jöhet még!

Alvás... hmm... Bene elkezdte apjával is a kimászok az ágyból cirkuszt... jön a szigor... délután én próbáltam altatni, folyton vissza kellett rakni, stb, aztán feladtam...
az a baj ezekkel a módszerekkel, hogy a szülők nem bírják idegekkel... Én legalábbis...

Apropó, Emese, Kati, nektek pakolnak a gyerkők? Mert nálunk én pakolok, Bene nézi... miközben hajtogatom, hogy gyere, segíts, tedd bele, stb... őrület... :twisted:

Ancsa :?:

mtunde

Zénónak boldog hófordulót!

Gabi

Ez aztán már igazi babazsúr volt!

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Vissza: Szülészetek, kórházak