A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ja igen ilyenkor jönne jól egy laptop :D
Néha alig várom,hogy apjuk fel álljon a gép elől
hogy vissza üljek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Néha mi is "'összeveszünk", hogy ki üljön a gép elé :twisted: .
dettyk

Gremese, hát nem tudom, Ádi küzdhet-e még Zsófka kegyeiért ilyen tolongásban... talán rendezhetnénk egy lovagi tornát! ;-)

ANIKÓ, nagyon örülök, hogy otthon vagytok! De elképesztő, hogy azért engedik Marcit haza, mert nincs hely... és a rotások... szegények...

Úgy vettem észre, Ádinak a Micimackó (ez az egyik dal, amivel altatom) refrénje nagyon tetszik és meg is maradt, mert ha ez jön: Minél inkább havazik..., mindig rámnéz a pihenőszékben és vigyorog. Többször is kipróbáltam, és így van. Meg gondolom, a zik-zik-zik is tetszik neki nagyon... :lol:

Regi, nagyon klasszul néztek ki a közös képen és Szelike ééééééédes...!

Kép
Kép
irina

Irina, én is sokszor énekelem neki a micimackót és nagyon szereti, lehet ebben a dalban valami :D

Kép
Kép
nektarin

Nektarin: nálunk is "régebbi" dolog volt ez a 3 körüli kelés, bár Ádinál szokásokról mint olyanról szinte alig beszélhetünk :lol: Engem mondjuk annyira nem zavar a dolog, sőt, mert 3 körül amúgy is mindig felébredek, majd ha Ádi nem kell kora reggelig, kb. óránként felébreszt az aggódás, hogy nem töltődnek-e túl a melleim (túl szoktak). Így viszont fél 4-4 felé visszalszom fél7-7-ig, ahogy Ádi, most kipihentebb vagyok, mint amikor 8 órát átalszik...

Kiskolbi: hát nagyon gratulálok Mátécskának a kúszáshoz, ez igen! Mi nem hernyózunk, a forgást meg bemutattuk 3 alkalommal, aztán csókolom... :wink: Ahogy elnézem, akkora szórások vannak a babák közt, hogy még (l. az augusztusi topikot is: a tótágast álló meg ülő babáktól a nézelődőkig)!

Kép
Kép
irina

nem kell = nem kel

Kép
Kép
irina

Nektarin: Micimackó ;-))))

Kép
Kép
irina

Szerintem nem csak a babáknak tetszik hanem az anyuciknak is.
Én nagyon szeretem csak sajna mostanság
nincs a tvben.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina, én is felébredek és megnézem mi újság vele, amikor alszik hajnalig, most mondjuk fura, de én is kipihentnek érzem magam, mert eszünk és visszalszik reggelig, csak szokatlan, eddig nem ez volt. De már én sem tudom, h mi a helyzet, mert hetente változik.

Na megyek, nyüszög, mert nem tud tovább forogni ott az ágy:)

Kép
Kép
nektarin

Irina! Lovagi torna? Nem rossz! Bárki versenybe szállhat Zsófikámért! Győzzön a jobbik! :D Csak aztán Apa is áldását adja! :wink:

Én mindig felébredtem arra, ha túltöltődtek a cicik. Általában fájtak és csöpögött belőlük a tej.
Olyan érdekes egyébként, hogy éjjel kb. 11 óra alatt telítődnek tele, nappal meg 3 óránként kb. Na nem fullos-feszítősre, csak épp megfelelőre.

Ma megint gyümiztünk, sárgabarit kapot. Cuppogtatta rendesen!

Egyébként tényleg elképesztő, hogy mekkora a különbség a nagyjából egyszerre született babák között. Én is nézem, hol tartanak az augusztusiak - mert ugye mi is akkor születtünk -, és tényleg van tótágast álló baba. Zsófi meg két alkalommal fordult hátról hasra. Visszafelé még egyáltalán nem.
A kúszás nálunk is kb. 5 cm/perc - de szinte csak a fürcsi előtti pucérkodásnál. Akkor van ez a hernyózva-kúszás.

Na de mindennek eljön a maga ideje! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Nem semmi, hogy Máté már parkettát políroz! Most már nagyon kell figyelni, mert tényleg megszökik! Ha eltűnne a szemed elől, akkor javaslom, hogy keresd a meggybefőtt közelében! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Anikó jó, hogy otthon vagytok már. Így könnyebb lesz a gyógyulás.
Irina nektek is jobbulást.

Nálunk is van kúszás igaz nagy részt hajnalba. Alszik a drágám és közbe halad előre.
Van, hogy az ágy aljától a végéig 2 óra kell de van olyan is, hogy 5 perc. ( nekünk 120x60 az ágyunk )

Kérdés :
Valaki használ már etető széket ?

Én ma vettem egyet a drágámnak. Ő volt tegnap a nap hőse így ma kapott ajándékot.
Kép .

Több fokozatban lehet állítani a háttámla dőlésszögét és a magasságát is.
Lehet tálca nélkül is használni.
Majd most ami jön etetés kipróbáljuk.

Egy kicsit később teszek fel ma készült képet is.

Na megyek kajolok mert 6-kor etetés van.
20200310173350

Hello Lányok,

bekukkantok, erre mit látnak szemeim? Itt már lassan vér fog folyni... Peace fiúk! :lol: :lol: :lol: Nolkából nehezen nézném ki, h verekedjen. No nem, mintha Máté olyan harcias lenne :lol:

Úgy érzem, h számítógépes zsenik csapatába kerültem! Felhasználói szinten sok programmal elboldogulok, no de ez a rengeteg progi meg telepítések! :oops: És aki még nálam is "nagyobb" zseni ezen a téren, az Apa :lol: Na ezért lesz hamarosan pár napig elszállítva a gépünk, h egy hozzáértő mindent legyaluljon és újra telepítse, és akkor végre én is mindent meg tudok nézni. :lol: :lol: :lol: Ja, fél éve a szomszédok nyomtatnak nekünk (ha éppen kell vmi SOS), mert nem vagyunk képesek feltelepíteni a nyomtatót :lol:

Regi, jó a csoportkép. Ha nem mondod, én rá nem jövök, hogy hamarosan babázik a barátnőd. Kúra miatt ne bánkódj, lehet, h az aerobic alatt több megy le Rólad :lol:

Anikó, örülök, h alakulnak a dolgok. Otthon sokkal jobb Nektek, mint bent. Fúj-fúj rota :twisted:

Gyerekdalok: nálunk a vuk a nyerő. :wink: Meg hozott anyósom egy Weöres Sándor könyvet, abból szoktam mondókázni Lizinek. Imádja! Olyan áhitattal néz rám közben, h még a szája is nyitva marad. És tök jó nosztalgiázni, megtaláltam egy rakat kedvencemet: csiribiri, galagonya, bóbita, haragosi

Éjjel megint 2x keltünk a fogacskák miatt. :cry: Annyira sajnáltam megint a kis drágát. És már több, mint 3 hete megy a kínlódás. Fog meg sehol. Ennek köszönhetően éjjel 5 órát aludtam 3 részletben. És a nappalok is egyre rosszabbak, szinte ki sem veszi az ujjacskáit a szájából.

silka
silka

Bóbita Pankának is bejön :D . Bár neki szinte mindegy, az a lényeg, hogy szóljon a zene, énekeljek, ő meg jóóól kiröhög 8) :lol: :lol: .
dettyk

Kőszegi Timi,
a Tieteknek egy korábbi modelljét vettük. :lol: (281. oldalon raktam képet) Egyenlőre nem rendeltetésszerűen használjuk: akkor van belerakva, ha már nagyon unja a vízszintest és éppen eszünk az asztalnál. Ilyenkor közénk húzzuk. Enni egyenlőre az ölemből eszik. :wink:
Ja, és apa néha rodeózik vele, h már nagyon nyügik vagyunk!

silka
silka

Lányok,

1 kérdés: vettem ma egy darabka sütőtököt. Annak is a levével kell kezdeni v itt rögtön mehet a főtt pép?
Köszi előre is :lol:

silka
silka

Helló megjöttünk :D !
Már majdnem visszaolvastam mindent.

Na röviden mi megvagyunk igaz van kakcsi eddig 7-szer, az elején még icipici vérpötty volt benne de talán egyre kevesebb,sajnos még mindig elég híg de hát ne vátjunk csodát egy nap alatt!Egyszer kibukta a sárgarépát de azt lehet azért mert talán kicsit sokat akartam adni neki egyszerre ,hogy megfogja a kakit csak még új íz volt és nem tetszett látam fintorgott,nem esett jól neki. :oops: Láza eddig nincs szerencsére remélem nem is lesz!!

Mindenkinek köszi,hogy érdeklődtetek és drukkoltatok!!!

Marcika miatt egyik szemem sír a másik meg nevet,remélem nem kapott el semmit a kórházba,továbbra is drukkolok nektek!!!!

Na majd folyt köv.
Jöttek a tesómék!

KépKép
juba

Mi ez a pangás???????????,
Zsófikám most alszik, kicsit ráérek.
Van itt valaki???

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Jelentem, ma ismét feldolgoztam egy sütőtököt, ott figyel a fagyasztóban újabb 6 zacskó.
És egy kicsit kidekoráltam a konyhánk fehér falát.... meggydarabokkal (Anya turmixolt) :oops:

Silka: a védőnőnk szerint a sütőtöknél is először a levét kellene adni, utána mehet a püré... de amikor ezt mondta, mi már túlvoltunk a pürén, úgyhogy azt a fázist kihagytuk :roll:
Megy a vudu a fogacskákra +++++++++

Emese, Anitja: nagyon jók a minitalis képek, csudaszép babáitok vannak :D

Kiskolbi: nagyon ügyes Máté! Le a kalappal!

Dorka mostanában azon dolgozik, hogy fel tudjon ülni. Viszont forgásnak még semmi jele. Ha így haladunk, előbb tanul meg ülni, mint fordulni.
Mégsem kapta meg tegnap a 4 hós oltást, mert mint kiderült, a dokinő tegnap is szabin volt. Ezt persze csak a rendelőnél tudtam meg :evil: Ma rájuk telefonáltam. Kiderült, hogy nem tudják a tel.számunkat, így nem tudtak értesíteni.... Szóval jövő héten kapja meg az oltást (ideje, mert akkor már 5 hónapos lesz).

Gyümölcsök: egyelőre banánnal lehet dúsítani (már aki nem érzékeny rá) vagy rizspéppel, esetleg tejpéppel.
Később avokádóval (ezt egy ismerősünk anyukája javasolta, aki gyerekorvos), gabonafélékkel, majd túróval, joghurttal (ez utóbbiakkal majd csak sokára)

Kép
dotildi

Igen én vagyok.
Ilyenkor mikor kel és mikor alszik vissza?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Én is vagyok, de szerintem nem sokáig. Hamarosan megyünk lubickolni.

Ma este elküldöm a g-mail-re Dorka kedvenc receptjeit.

Kép
dotildi

Juba: remélem, Bertus gyorsan rendbejön! És megy majd a vudu a 7-i vizsgálatra!
Nekem is voltak vesegondjaim csecsemőkoromban. 8 hónaposan 2 hetet még kórházban is voltam miatta + majd félévig vizsgálgattak. Szerencsére nem emlékszem semmire, de Anyunak biztos rossz emlék.

Kép
dotildi

Hörcsög! Zsófi minden szopi után fent van 2 órát, és utána alszik 30 percet. Most pl. 19.00-19.30-ig kb.

Kép
Kép
Kép
gremese

Bundáskenyeret sütöttem és most olyan büdös vagyok az olajtól.. :evil:

Pippirippirííí puppuruppurúúú... jóóólelvagyok......

Kép
Kép
Kép
gremese

Hahó

Én is vagyok. Ma takarítás, vasalás feladatok pipálva. Tettünk egy nagy sétát. Apa pesten van, lehet hajnal lesz mire hazaér és nagyon nagyon :evil: vagyok. gyűlölök egyedül lenni és ilyenkor mindig olyan fura hangokat hallok, félős vagyok 1000-el. utálom utálom.... pedig mikor indult még úgy volt hogy du-án itthon lesz.
Emma akkorát alszik, lassan keltem mert fürcsi és evés is kellene.

Ma már többet eszik. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

a társalgó órája 1-el kevesebbet mutat. Mindig átvág! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Nem akar felkelni, pedig már vagy 2.5 órája alszik, tízórai után is ennyit aludt. séta közben csak vagy 30 percet. Lehet a pocifájás után most regenerálódik?? Még hagyom egy kicsit, ébresztgettem de vissza is csukta a szemét. olyan ari, az oldalán alszik. mint a nagyok.

KépKép
kaqk
Debrecen

Lassan oldalt kezdek miközben jól elbeszélgetek magmmal. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Itt vagyok, tegnap este nem hagyott Levus leülni a gép elé. Ez van, ő itt a főnök.

Köszi mindenkinek a gratulát a 4. hónaphoz és a fotóinkhoz.

Baba-jóga: lehet abban igazság, hogy nyugottabb, kiegyensúlyozottabb, nyitottabb a világra tőle a baba. Mi is járunk már 2 hónapos kora óta jógázni (és pocakosan is jártam) és Levire is jellemző a nyugottság, kiegyensúlyozottság, barátkozás mindenkivel. Mások szerint is, nem én vagyok elfogult. Mi nagyon szeretjük, már előre félek, hogyha mászni kezd akkor nem fogunk tudni járni már. Ez még odébb van!

Minden beteg babának én is jobbulást kívánok!

A Corában baba-mama hetek vannak, ma el is mentem és vettem puzzle szőnyeget, és pár könyvet. Végre találtam tanuló kutyust, mert ezt hajkurászom kari óta, de 8000 Ft volt, úgyhogy nem jött velünk haza. :(

KépKép
becka

sziasztok!
Mi is megvagyunk ám!!! Bár senki nem hiányolt minket :cry: :cry: :cry: igaz nem egy túl aktív topikírók vagyunk, de olvasni mindig szoktalak benneteket, csak mindig kimarad egy-egy nap, így aztán mindig olyan sokat kell elolvasni, hogy mirta a végére érek, timi baba megunj, és reklamál :roll:

Timónk már forog, vagyis inkább a hátáról hasra, aztán próbálna mászni, ami nem megy, és bedühödik, hiába fordítom vissza a hátára, fél percen belül újra hason van :P a mászástól még messe vagyunk, nálunk is csak az megy, hogy felhúzza a popsit, aztán a feje belefúródik a szőnyegébe és ennyi :shock: de tolatni tud :lol: :lol:

Marcinak gyors gyógyulást!
gremese: nagyon jó a táncolós videó!!!!!!! :lol: :lol:
Timi: párod nagyon jól énekel, ügyes nagyon és tehetséges :D
Irina: örülök, h. nálatok javul a helyzet és minden rendben van/lesz Ádinál :lol:
KTimi: nekünk is van etetőszékünk, én már abban etetem manót, 5 fokozatba dönthető, megdöntöm, így nem kényelmetlen neki és nem megeröltető az ülés, abban eszik, szeret benn nagyon, onnan magasról nézelődni, de nincs azért még benne sokat, max evés ideje alatt Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
bfagi

hoppá, az etetőszékes kép 2x is felkerült :oops:

Kép
bfagi

és oldalt is kezdtem :lol: :lol:

dotildi: és a sütőtököt hogy készíted el fagyasztáshoz? Megsütöd és utána, kis adagokban?

Kép
bfagi

Kaqk!

Megtudlak érteni én sem szeretek egyedül lenni
az a legrosszabb amikor a gyerekek elalszanak.
Bár apumékkal lakunk volt olyan csak én és a gyerekek
hát hadd ne mondjam alig vártam,hogy reggel legyen. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese és igy mikor megy Zsófika aludni éjszakára????

Nálunk ma nem tom mi van. 5.30 kor keltünk, igaz az ágyból csak 7kor .Délelőtt volt 45 perc alvás majd ebéd után ( képzeljétek 1 teljes üveg sütőtök almát megevett :shock: ) aludt az én mostanában rosszul alvó gyermekem 3 órát, már jártam nézegetni él e :shock:
Majd többet nem hagytam aludni, mert féltem mi lesz éjszaka.
Hát a fürcsi után nagyon nyügi volt már és a szopi alatt pedig elaludt :shock: Hát ilyen is rég volt.

Most kiváncsian várom az éjszakát!

Heni
KépKép
heni81

Bfági!
Jó,hogy írtál.
Itt mindenki hiányzik és Timike szuper kiscsaj.
Micsoda harisnyája van és klassz az etetőszék is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Bfagi, köszi! Timike egy csúcs kis tünemény, és mi mindent tud már!!!

Na, uccu szárazfürdetni Ádit! ;-)

Kép
Kép
irina

BFAGI hiányoltunk ám, mint mindenkit, csak rengetegen vagyunk, igy név szerint lehet nem köröztettünk .
A 2006 os december nagyon termékeny volt :-)
Nagyon jók a képek, édes a kislányod!!!!! Szuper az etetőszék, nekünk nem lesz ilyen hiper szuper, csak valami egyszerűbb. Most a vagy az lülcsit, vagy a hintát használom etetőszékként.

Heni
KépKép
heni81

Emese! Nálunk is bundáskenyér volt a reggeli :lol: pedig meg se beszéltük

KTimi! Ilyen etetőszék volt az étteremben is ahol múlthéten voltunk(Öreghalász), Nolka is nagyon élvezte, szerintem jó kis szék :lol:

Bfagi! Jó, hogy írtál :lol: Nagyon tündéri a kis Timi! :lol:

Hát itt milyen ügyes Babák vannak :shock: mi még csak a lábunkat próbáljuk megfogni :lol: és 2 napja megint sokat eszünk (260ml-ket :shock: ) milyen jó, hogy írtam alig eszik Noel :roll:

A sütőtököt én nyersen fagyóztam le.

Jóccakát Mamik és Babik!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ezek a mondokák, és mesedalok olyan jók. Én imádok énekelni, és most ezt ki is használom! :wink: Van mire fogni. :lol: Bár Apa néha már unja a Vuk-ot... hihihi :lol: Valamikor meg popzenét is énekelek.

Nagyon jó volt a tali!!! Mingyá teszek fel videjót! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Hinta etetőszékként? :lol: elképzeltem ahogy eteted Petikét :lol: miközben Ő hintázik :lol:
Egyébként mi is az ülcsiben eszünk :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

hali
Bfagi: tündériek a képek, Emma pont ezeket csinálja ugyanígy kívéve a tolatást.
etetőszék: most akarok venni, a kóstoltatási is könnyebb abban. most hordozóban és félek leesszük. :-)

apa már úton van haza. hatottak a "félek" sms-k. :-) vagy gyorsítottak a tempón. egy óra múlva itthon lesz, juhéjj.

apa este lázas volt. borogattam szegényt. remélem a hosszú nap nem okozza ma este is ezt, lázat.

ja és remélem nem influenza és akkor emma el ne kapja.

Megfürödtünk, ettünk. Újra a normál mennyiséget. Lehet túl vagyunk a rotán??? :-)

Ma evettm 20ml alma levet. tetszettneki. kanállal kapta, cumisüvegből nem kellett neki., sem a reszelék. :-(.

KépKép
kaqk
Debrecen

Becka! Timike nagyon édes! :D

Jók az etetőszékek. :D Én (is) pár napja az ülcsiben etetem Szelit. A kezemből mindig kificánkolta magát. :shock: Silka! Neked nem??? :roll: Szerintem kényelmetlen volt már neki. :?:

Én is utálok egyedül lenni. :( Gyerekkoromban, ha anyukám elaludt ebéd után, átjöttem a Mamáékhoz :wink: (most az ő lakásukban lakom).
Szegény, hogy megijedhetett, mikor felébredt... :oops: akkor még nem volt telefonunk...

Anitja! Szeli meg pár napja fogja meg a térdét. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Anita: 260ml??? hol vagyunk mi attól. Nállunk az nagy szám ha 160ml megeszik.. ált. 140ml,. de a rota alatt 70-80mlvolt. Nem hiába vagyunk picik. ( 5600g) nincs vmi nagy étvágya Emmának.

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi annak a könyvnek a címe????
Anya, taníts meg? vagy mi???????? Ki írta??? Nem találom sehol... :cry:
És azt se tudom, hogy ki írta, hogy megvette... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

mindjárt megnézem, nekem megvan. tök jó

KépKép
kaqk
Debrecen

Deákné b katalin, anya taníts engem

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Akkor Te írtál róla!!! Köszi! Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Receptek a gmail-en :)

A sütőtököt nyersen, felkockázva fagyasztom (így lehet majd párolni, vagy sütőben megsütni).

Hát, én azóta szenvedek némi paranoiában, amióta egyik hajnalban én üldöztem el egy betörőt a házunkból (miközben az egész család otthon aludt) :shock: :shock: :shock:

Kép
dotildi

Regi, nem én írtam, de nekem is megvan: Anya, taníts engem! (Deákné B. Katalin)

Egyelőre én is a hordozót használom etetőszékként. Vettünk egy etetőszéket is a vateráról, 3 fokozatban dönthető a támlája. De sajnos még nagy Dorkának, kicsúszik belőle, majd csak kb 1-2 hónap múlva lesz jó :cry:

Kép
dotildi

Na megint itt vagyok!
Bertus fél órája húzza a lóbőrt már nagyon állmos volt mert egész nap sumákolt nem akart aludni!Most meg olyan hisztit levert,hogy az apja olyan rémült tekintettel nyomta átt a kezembe,hogy csináljak vele valamit :lol: !Mondjuk ha behergeli magát tényleg durva dolgokra képes pl ilyenkor szokott fuldokolni amitől én is frászt kapok :cry:

Bfagi!!De igen is hiányoztál hiszen te vagy az egyedüli Veszprém megyei cimborám,na meg Kispocc de ő talán a szülés óta nam jelentkezett!!Tényleg merre vagy KISPOCC?????
Timiké gyönyörü kisbaba és milyen nagyon ügyes!!!

Kiskolbi!!Miket tud ez a gyerek :shock: !!!Hihetetlen!!!!
Az én leánykámnak még megfordulni sincs szándékába nemhogy lelépni :lol:

Minden kép isteni jó!!!!!!!Az összes bébi tündérbogár!!!!!!!!

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: