A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Regi, próbáld meg ritkábben etetni, ha nem tetszik neki, úgyis reklamál szerintem :D ! Ha meg nem válik be a rend, visszaálltok. De az is lehet, hogy ő meg nem szereti a rendszert :lol: ! Na jó, ezt félig viccesen írtam, a babóknak kell a rendszer, de arra akartam utalni, hogy biztos van, amikor már két óra múlva éhes és van amikor csak négy óra múlva!
Bevallom, nálam ez úgy működik, talán a harmadik gyerek szindróma, hogy akkor eszik, ha szól. Jóval evés után szokott eszembe jutni, hogy már megint nem néztem az órát, hánykor ettünk. Persze kb. tudom, és annyit felmérek, hogy nem 1-2 órája vagy öt órája evett, de a kettő között bárhol megéhezhet. Szerencsére ő jelez valamilyen módon, és átlagban három óránként jön ki az evés. És mint a hurkákon látszik, nyilván nem is éhezik....
Jajj ez a stagnálás a legrosszabb, nehogy feladd! Utána majd csak úgy hullanak le a kilók!

Silka, jók lettek a képek, most már nem csak Tündét lehet irigyelni a Balcsis séták miatt!

Kiskolbi, hidd el, hiába úszik minden a nyálban, még van bőven a szájban is, és abból igen, nyelhet le! Evvel együtt nem hiszem, hogy nálatok ez van, akkor folyamatosan a hígabb változat lenne.

napló gyermekemnek
: Levinek írtam pocakosan, aztán a születése után is jópár hónapig. Ákosnak már nagyon kevés került bele, Zitának meg eddig néhány lap született csupán.... pedig azt hiszem, lányként ő értékelné legjobban nagyobb korában.

Nectarin, remélem, ma már sokkal jobban lesztek!

Timi26! Máskor is írhatsz gyorskaja ötleteket, néha nagyon kifogyok, és egy ideje, csak a gyorsban gondolkodom! :D

Juba, hogy vagytok ma? Semmi változás?

Emese, a tökkel kapcsolatban, Heni is jó ötletet adott az ivőlével, meg igaza van Dotildinek, sütve szárazabb a tök. Én szárazabbaknál úgy csináltam, hogy tejcsit fejtem bele és úgy kevertem össze, azzal nyelhetőbb lett. Kaksi megjavult?

Dotildi, létezik pucolt, mirelit gesztenye, modjuk igen jó árban, de ha megpusztulok se jut eszembe, hogy hol láttam!

Dettyk, mondom én, hogy konyhatündér leszel!

Fém reszelő: igen, valami oxidációs reakció vagy mi.

Emese, Anitja: készültök már a talira,mi?

Még van két oldalam, ezt gyorsan elküldöm.

KépKépKép
bongyi

Emese - Anitja!

De jó nektek, ma minitaliztok! Kérünk ám sok-sok képet!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!

Era! Akkor nekem is vízkőtelenítenem kellene Zsófit, és nem lesz zöld kaki! :lol: :lol: :lol:

Ha tavasz lesz, jóidő, Zsófikám is nagyobb és persze nem lesz influenzajárvány, én szívesen elugranék Hozzátok! Szfehérvár nincs olyan messze!!!! :wink:

Akkor már Ő is jól fogja magát érezni máshol is, más emberek között. (Ma edzünk Anitjáékkal először nálunk, ez az első lépés. Simítjuk a csipkés lelkét! :wink: )

Irina! Milyen volt az éjszakátok?

Bongyi! Ha Ákos megkapja a védőoltást, szerintem mérföldkövekkel javul majd a helyzet az összes lurkónál!!!! Az oltásoknál meg ennyi csúszás lehet. Sőt, mikor mi 5 hósan kaptuk a 4 hós oltást, az egészséges rendelésen volt egy kisfiú, aki majdnem 7 hósan kapta a 4 hónapos korban esedékes oltást. Úgy látszik ennyi belefér.

Timi26! Értettem! Téma befejezve! :wink:

KTimi! Jó ez a zokni-szökős kép!!!! :lol: Ilyen nálunk is van. Főleg, ha a pihiszékben ül, mert mikor repked, letúrja magáról a zoknikat.

Jaj! Ne tartsatok már fel! Még annyi dolgom van, mire Noelék ideérnek! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Csipkés lelke! Ez jó!!! :lol: :lol: :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

A fenébe, pont péntek kilencre megyünk dokihoz! Valaki felveszi Anitját, ha közszereplő lesz, és felteszi gmailre?

Juba, ez a csőfelvezetés szörnyen hangzik, de biztosan nagyon hamar meg tudják csinálni, max 1-2 perc! Csak ne találjanak olyan bajt, hogy bármi folytatásra legyen szükség!
A Normaflore biztos segít majd!

Becka, jó lett az avarar és a képek is szupik!

Aniko80! És mit kap erre a vírusos bélgyulladásra? Közben folyamatosan olvasok és megvan a választ!
Jajj, ez a ki ügy, olyan nehéz okosnak lenni, Bármilyen lehet és mégsincs gond, máskor alig tér el, pedig gond van, nem lehet kitalálni. talán anyatejeseknél a bűzösség utal valamire, de az sem feltétlen komoly bajra. na, jó sokat segítettem!
Tényleg ez a tapintás! Az én dokim is, már a hasfájósságnél is azt nézte, hogy bizonyos helyeken megnyomva érzékeny-e.
Amúgy meg mindig azt mondják, hogy még a láz és egyéb tünetek sem számítanak annyira, mint az, hogy hogyan viselkedik a gyerek, a kedve, az elevensége mennyire a megszokott, vagy attól eltér. ha nagyon nagy a baj, ez változik.

Gréta és Lilla gyönyörűek!

KépKépKép
bongyi

A fenébe, pont péntek kilencre megyünk dokihoz! Valaki felveszi Anitját, ha közszereplő lesz, és felteszi gmailre?

Juba, ez a csőfelvezetés szörnyen hangzik, de biztosan nagyon hamar meg tudják csinálni, max 1-2 perc! Csak ne találjanak olyan bajt, hogy bármi folytatásra legyen szükség!
A Normaflore biztos segít majd!

Becka, jó lett az avarar és a képek is szupik!

Aniko80! És mit kap erre a vírusos bélgyulladásra? Közben folyamatosan olvasok és megvan a választ!
Jajj, ez a ki ügy, olyan nehéz okosnak lenni, Bármilyen lehet és mégsincs gond, máskor alig tér el, pedig gond van, nem lehet kitalálni. talán anyatejeseknél a bűzösség utal valamire, de az sem feltétlen komoly bajra. na, jó sokat segítettem!
Tényleg ez a tapintás! Az én dokim is, már a hasfájósságnél is azt nézte, hogy bizonyos helyeken megnyomva érzékeny-e.
Amúgy meg mindig azt mondják, hogy még a láz és egyéb tünetek sem számítanak annyira, mint az, hogy hogyan viselkedik a gyerek, a kedve, az elevensége mennyire a megszokott, vagy attól eltér. ha nagyon nagy a baj, ez változik.

Gréta és Lilla gyönyörűek!

K. Timi a fiútalálkozó képei is nagyon jók!

KépKépKép
bongyi

KÖszi, Emese, ez az hogy HA. Ha, megkapja az oltást. Csak amíg beteg, nem tudja megkapni, és ha most megint van valami, akkor ki tudja, meddig folytatódik még.

KépKépKép
bongyi

Timi 26, arról nincs kimutatásod, hogy ki hányszor zárta az oldalt? Nekem tök soksor az az érzésem, hogy már oldalt kezdek, elküldöm az üzit és még pont odaférek a lap aljára.....

Na megyek dógomra.......

KépKépKép
bongyi

Emese! VAó az nagyon jó lenne, gyere-gyere-gyere!!!!!!!!!!!

Ma megmértem mennyit szopik reggel Bea : 20 ml szerintetek érdemes még szoptatnom, ha már csak ennyi van?

Tök kiakadtam. Azért lelkemre nem veszem, de akkor is.

De jó lenne Anitját látni a tévében!!!!!!

Bongyi: nálunk mini takony van már másfél hónapja.... mondjuk mi nem szedünk rá semmi, de nem múlik.

:cry:

na majd jövök még, a gyerekem már evett most jövök én!
Vendég

Era! Szerintem érdemes a 20 ml is, még most is a kicsi is sokat ér!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt lányok!

Anikó Ne marcangold a kicsi lelked, nagyon jó anya vagy :!: :!: :!: Marcika hamar rendbe jön és az, hogy később vetted észre a jeleket csak amiatt van mert életedben most találkoztál először ilyen betegséggel. Küldöm a sok+++++++++++++++energiát

minitali Hirtelen jött ötlet ami nagyon-nagyon jól sikerült :lol: :lol: Köszönjük a dicséreteket. Nem diretke volt titok csak így alakult :lol: Majd még megnézem milyen képek vannak és ha van köztük jó akkor felteszem.

Tényleg lányok akik itt laktok az árkád közelségében! Nincs kedvetek egy találkozóhoz? Ha jól tudom akkor K.Timi, Silka, talán Maricáék?

Bongyi Jaj kedves, rossz olvasni, hogy még mindig betegek vagytok. Nem közbekotyogni akarok de mi lenne ha elvinnéd őket egy akupunktúrával foglalkozó orvoshoz? A jól képzett orvosoknak van olyan gépe amivel a gyermekeket kezeli, egy-egy kezelés nem fájdalmas viszont segít leküzdeni a betegséget és megerősíti az immunrendszerét. Én kipróbálnám a helyetekben. Veszíteni való nincs, csak nagy esély arra, hogy meggyógyultok. (Bocsi, hogy okoskodok :oops: :oops: )

Emese, Anitja Kérünk sok-sok fotót és élménybeszámolót :lol: :lol: :lol:

Anitja Mikor derül ki, hogy te mész a tv-be? Nem akarok rólad :lol: semmiképpen sem lemaradni.

Dotildi A pluszban szoktam látni a fagyasztóban pucolt gesztenyét, igaz arany árban van. Én még sosem vettem.

Irina Remélem jó éjszakátok volt.

Végezetül egy kép. A kis drágám mindenben utánozza az anyut :lol: :lol: :lol: Kép

Majd még jövök csak mindjárt itt van a barátnőm a kislányával.
Puszi nektek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur Kedves köszi a rakott krumpli dicséretet :oops: Te meg isteni sütit "sütöttél". Ami itt maradt és kénytelen vagyok megenni és akkor csak hízok és hízok...... :evil: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Bongyikám! Nem is csodálom, hogy belefáradtál ebbe a tortúrába. Sokat gondolkodom, de nincs igazán jó ötletem, egyszer csak elhagy Titeket ez a fránya betegség. Még egy dolog jutott eszembe. Milyen vitamint esztek? Egyszer orvosok arról beszélgettek, hogy bevizsgálták a vitaminokat és a legtöbb nem kapott igazán jó minősítést. A legjobban roboráló szer a Vitacolan. A Reggeliben meg többször is szerepel egy orvos, aki igen súlyos betegségből állítja talpra az embereket . Ő azt mondja, hogy a C-vitamint extrém adagban kell kapniuk a betegeknek és ezzel nagyon jó eredményeket ér el. Valamilyen teát itat még hozzá. De ebben a C-vitaminban hátha van valami. Béres csepp? :?: Ennyi ötletem van még.

Anikó! Így van, látnád, ha Marci nagyon beteg lenne. De nem úgy néz ki szerencsére. :)

Emese! Jó készülődést! De, jó Neked! Én imádom, ha vendégek jönnek hozzánk, nagyon szeretek háziasszonykodni! Remélem a kis mimóza jól veszi majd az akadályt! :lol:

Timi! Igenis!!!! :wink:

KTimi! Látom, Neked is elvonási tüneteid vannak tali ügyben! Inkább szervezel egyet gyorsan. Jól csinálod! :lol: Nagyon vidámak a képek! A két pasi meg....... :lol: :lol:

Irina! Hogy vagytok?

Képzeljétek, ma kaptam egy ötöst! A Kedves szakvizsgára készül. Most zárta az első félévet. Az egyik tárgyhoz (mentálhigiénia) dolgozatot kellett írnia. Szegénykém már nyáron beparázott miatta, ő ugyanis "hóttreál". Én írtam meg a dolgozatát.
Hú, mennem kell!
dmaggie

Era,utólag is boldog szülinapot, Érd nincs messze Sz.fehérvártól, jó idő lesz, mi is leugranánk:)

Emese,Köszi a tanácsokat, annyi féle van leírva, és annyi félét mondanak, kicsit összkavarodtam.
Remélem jól sikerül a minitali, majd kérjük a beszámolót.

Kiskolbi, tartsd azért fent azt akis szopit, nagyon jó az érzés, Máténak

Irina
Milyen volt az éjszka?

Anitja
Minitali :D én nem láttalak a TV-ben, vagy lemaradtam?

Felur, l.móni, jaj aranyosak vagytok, irigy:)
Na majd összehozzuk mi is
Rakottkrumpli nyam, nyam, az egyik kedvencem

Anikó, ne hibáztasd maga, te jó anyuka vagy és kész, honnan kellett volna tudnod, minden rendben lesz, küldöm a plussz energiát+++++++

Dotildi, köszönöm a sok tippet :D

Bongyi, Annyira rossz olvasni, h betegek vagytok, remélem minden rendben lesz most már, +++++++++++++++++
Nem is csoda, h elfáradtál. Kitartás.
Az akkupunktúra nem rossz ötlet, érdemes lehet kipróbálni. Meg esetgelg a vitamonokban is lehet valami.

KTimi! Jók a képek, nagyon!

Juba, remélem segít a normaflore! +++++++++++++++

Dmaggie, gratulálok, ügyes vagy:)

Mi ma keltünk éjfélkor, akkor gyorsan visszalaudt, aztán meg 3-kor orr porszívó, és ha már fent voltunk ettünk is, de aludt 8-ig, most pedig megint szuszizik, tegnap volt egy picike hőemelkedés 37,1, de éjjel semmi, remélem hamar rednbe jön, rossz hallgatni mikor köhög, de már ma jobb mint tegnap nem köhög annyit.
úristen ma vagyunk 5 hónaposak, de megy az idő

Kép
Kép
nektarin

Jó reggelt!

Írtam egy panaszáradatot, de elszállt. Biztos jelzés, hogy ne tegyem... :roll:

Szeli tegnap 4x kapott enni, hát hajnalban (fél 4-kor) meg kellett etetnem. Szóval marad az eredeti verzió… :roll:

Bocsi, de csak átfutottam, délután meg vendégeink lesznek Pestről(barátnőm a 1,5 éves kisfiával).

Jók legyetek!
Pussz

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Csak gyors bekukk.
Valaki írta a Barátok Köztől a hordozható ágyat vagy szőnyeget nem tudom pontosan mi volt.
Én most találtam egyet.

http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2251#

Kösz mindenkinek a dicséretet.

Mi mindennap talizunk, hol az egyik babával hol a másikkal.
Sétálni is együtt megyünk.
Igaz most elég nehéz a 3 babát össze egyeztetni de majd nyáron már könnyebb lesz.

Na megyek rákészülök a déluánra.

Mindenkitől várjuk a minitalis képeket.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Isten éltesse a kicsi Robeszt!

Csak így tovább! Gyógypuszkók mennek!
Maggie
dmaggie

K. Timi köszi a linket, én keresek hordozható játszószőnyeget, de amit belinkelték inkább alvóhely, mi a mózest használjuk még egyenlőre utazóágyként.

Inkább valami ilyesmire gondoltam, csak a méretek nem teccenek, inkább négyzet alakúra gondoltam:
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=919#

Szuper az oldal sok minden van, igy mindenkinek ajánlom :-)

Heni
KépKép
heni81

Csak beugrottam..
Móni jól vagytok? Hajnalra Lilla betaknyosodott és kicsit köhécsel is.
No meg voltak nagy sírások hajnalban.
Megyek is pátyolgatni kicsit olyan nyüszi, bágyadt :(

KépKép
KépKép
fleur

Teljesen kivagyok!

Ma már 3szor kakilt Marci, és az utóbbiban volt vér. Felhívtam a doktornőt, kérdezte, hogy Marcinak milyen a kedve, hogy néz ki. Mondtam, hogy röhög, kacag reggel óta, még egyszer sem hányt. Így még egy kicsit megemeljük a Smecta adagot, és holnap visszamegyünk.

Ráadásul Öcsémről sem tudok semmit!

Ez a nap!!! Jajj, mikor lesz már vége?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

hali
Alig győzök visszaolvasni,

Emese: ismét megkérdeztem a gyerekdoki barátnőmet és most is mondta hogy Banánt csak 1 éves koraután adjak Emmának, az allergia miatt!!! Én nem adok előbb, csak tudja miért mondta.

folytatom a visszaolvasást.

KépKép
kaqk
Debrecen

Csajok most volt itt a védőnő és azt mondta, hogy ne altassan kézen Pétert, hanem próbáljam csak betenni a kiságyba és hagy sirjon, majd megnyugszik és elalszik.
Szerintem a mi esetünkben ez reménytelen :-(
Nektek hogy alszanak el a gyerkőcök????

Heni
KépKép
heni81

Heni! Nálunk felejtsd el, hogy ez lehetséges. Szeli egyre inkább csak felhergeli magát! :? Bár én könnyen vagyok, mert beteszem a kiságyba, cumi, és alszik. Persze ha nem álmos, akkor minden hiába, olyankor nem is próbálkozom. Látom rajta, ha nagyon fekvőtámaszozik, akkot tuti, hogy nem álmos, olyankor visszahozom a nagyszobába és még fél órát játszunk.

Anikó!!! Szegény Marci! :(

Majd azért lehet, hogy megpróbálok ám visszaolvasni! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Sajnos nem tudok mit csinálni, úgy vagy, mint én Zsófi kacagásával (nem tudtam azóta se megnézni :cry: ). Letöltötted azt a médialejátszót, amit Emese linkelt be x oldallal ezelőtt???

Dotildi! Ne is mondd, már nem sok kell, hogy feladjam!!! :evil: Te mennyi ideig csináltad? Végig? És mennyi ment le?
Nekem 4 éve 5 kiló lement egy hónap alatt, aztán abba is hagytam, mert nem kellett több. De előnyben voltam, mert nyár volt, dög meleg, és rengeteg gyümölcs, zöldség… 8)

Irina! Ádi nagyon édes abban a sapiban. Hogy telt az éjszaka (lehet, hogy írtad, még nem jutottam a végére)? :roll:

Anitja! A videót sajnos simán e-mail-hez csatolni nem is tudtam. :( Majd megpróbálok olyan videót készíteni, amit feltehetek nyilvánosra is… :roll:
Pedig én úgy mennék jógára! Ha lenne autóm… :P

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok! Tegnap már le kellett vágnom (most először) Szelinek a lábán a körmeit, de csak az egyik lábán sikerült… :shock: Szétkarmolt a kádban! :lol:

Juba! Nemrég volt a TV-ben, hogy a kislányt a saját anyukája katéterezte naponta többször is. Bár az a kislány már egész megszokta… Szegény!!! :( Szorítunk majd!!!

Megetetem kopaszodó törpillámat! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Banán: nekem is ezt mondta a védőnő, hogy 1 éves kora előtt ne.

De má' nem tudom kinek higgyek. A narancsléről is ezt hallottam, erre a nestlének van olyan itala ami tartalmaz narancslevet 4 hónapos kortól ajánlják!!!

Én azért egyiket sem adom, biztos ami biztos.

Nektarin: szupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! va...má nem is fogok uncsizni tavasszal :-)))))))))))))))))))))

Ja! és Anitja holnap lesz az RTL-en ha minden igaz, szóval MÉG NEM maradtál le :wink:

Regcsiken: fúúú ez a katéterezős dolog elég gáz. Szegények :cry:

Heni81: nekem szintén kiságyban, bár én ebben nagyon következetes vagyok mert délben és este teszem csak kiságyba. Hogy tudja, hogy ott aludni KELL. Ha sír akkor kicsi ideig hagyom. Álatlában csak a fáradtság miatt sír. Ha nagyon ordít akkor kicsit kiveszem, megbüfizetem, és egyből vissza. Nekünk ez nagyon bejött. Délben egyben alszik 2,5 órát. :-)))) az csak az enyém és a háztartásé....
Vendég

Heni81, nekem szerencsém van, napközben beleteszem a kiságyba, és alszik, igaz, délután már kb. 15-20 percet sír, mire elalszik. Ha úgy látod, reménytelen, szerintem ne erőltesd, és ne foglalkozz azzal, amit a védőnő mond :? . Bencével sem lehetett mit kezdeni, én is kipróbáltam mindent, de nem bírtam hallgatni, hogy órákig visít a kiságyban, és még 10 kilósan is sétáltattam a seggét, hogy aludjon (vagy vittem sétálni, mert ő a babakocsiban remekül aludt). :roll:
Hamarosan áttérnek a napi 2 (3?) hosszabb alvásra, akkor könnyebb dolgunk lesz: kúsznak-másznak, elfáradnak. Kitartás :roll: !

Aniko80, nem lesz semmi baj, ne aggódj (tudom, könnyű mondani). Gondolunk rátok, és egy emberként szorítunk neked öcséd, és Marci miatt is++++++++++++++++++++++++++++++ :) !!

Robesznek boldog hófordulót!!!!!!!!!

Bongyi, :lol: :lol: :lol: azért az még odébb van, hogy én konyhatündér legyek, de ha tudtam volna, hogy a muffin ennyire egyszerű és gyors cucc, hamarabb bedobom magam :wink: .

Tényleg, bocs, de nem emlékszem, ki kérte a receptet, és nem merek visszalapozni, mert elszáll, amit írtam. Mesi csokis muffinja:

[quote]A írta: csokis muffin receptje (ez Nigella receptje, imádom a csajt, meg azokat, amiket főz. Régebben mindent jegyzeteltem a TV-ből, amit csinált).

25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
17,5 dkg kristálycukor
2 ek natúr kakaó
15 dkg csokipasztilla (na ez nekem nincs benne, mert ilyennel még nem találkoztam, de lehet helyettesíteni összetört csokival, vagy dióval, vagy bármivel)
2,5 dl tej
1 dl étolaj
1 tk vaníliakivonat
1 tojás.

Nagyon egyszerű (mint általában a muffinok). Szárazakat összekeverni, nedveseket összekeverni, majd a kettőt egybekeverni.
Sütés: 20-25 perc.

Köszönjük, Emese!!!!!!

Timi26, bármikor szívesen, csak szólj :) . Tudod, ha tudok, bármit :wink: ! Egy ilyen jó pasi és csaj anyukájának...! :D
Várjuk a fotót!!!!
Igen, mostmár mi is irigykedhetünk rájuk!!!! :wink:

Minden minitalisra!!!!

Sok-sok képet várunk, és szóbeli beszámonókat is!!!! 8)

Kőszegi Timi, tök jó, hogy mindig babáztok :wink: . Nagyon szupik a képek :D !

Babaméret: Panka a kisebbek közé tartozik itt a topikon :) . Hugom kislánya 3 hónappal idősebb: pocakosan elterveztük, hogy a kinőtt ruhákat majd adogatja nekünk, nem lesz rá gondunk 8) . Aha...a két gyerek szinte ugyanakkora :shock: . Nóri baba 1,5 kilóval nehezebb és 3 centivel hosszabb, de ez ruhában észrevehetetlen :cry: :D .

Varga Tünde, ne foglalkozz velem!!!! :twisted: Mazochista vagyok!!!! :twisted: Továbbra is várjuk a Balcsis képeket, főleg a tavaszodás időszakában lehet gyönyörű :wink: :D . Ami ugye NEM SOKÁ lesz!!!!!! :roll:

És tudom, hogy senkit nem érdekel :oops: , de most annyira happy vagyok :D , mert végre megszabadultam a loboncomtól 8) , és meg is mutatom:

Anya ilyen volt:Kép és ilyen lett Kép :D
dettyk

Beleolvastam a 2008.januári babák topikba. Képzeljétek már van olyan kisbaba (szerintem dec.-ben született ) akinek már rendes kajás hozzátáplálást javasolt a gyerekorvos. Én meg itt vacillálok, hogy adjak-e a fél éves gyerekemnek főzeléket ( krumplit ) vagy sem. :shock:
Vendég

Ja! majd el felejtettem én is megszabadultam a hajamtól!!!!! Ugyan olyan rövid lett mint Dettyk-é. :-) csak nekem máshogy van szárítva :-)

Nem bántam meg, pedig nagy hosszú haj párti vagyok. De így nekem most sokkal egyszerűbb.

Kép Kép
Vendég

ELB@SZTAM :oops: Kép ilyen volt
Vendég

Köszi csajok a tippeket!!!
Nekem a védőnő javasolta hogy már lassan el lehet kezdeni a főzelékeket is adni.

Heni
KépKép
heni81

direkt rontottam el, hogy tudjak oldalt kezdeni :wink: :wink: :wink:
Vendég

Era, nagggggyon jó!!!!! Akkor már csak a színért irigyellek :wink: , de nekem is ott figyel egy intenzív vörös színező a polcon, következő mosásnál rákenem a fejemre 8) . (Bár aszonta a fodrász, hogy divat a barna, de nekem már hiányzik, hogy vörös legyek :P ).

(Mostmár csak azt kellene megszokni, hogy ne dobáljam a nemlétező hajamat... :shock: :D .)
dettyk

Ááááá, nem igaz, hogy nekem nem sikerül oldalt kezdenem :evil: :evil: :evil: :D !
dettyk

Becka, a muffinrecept neked ment az előző oldalon :D !
dettyk

Első nekifutásnál a gyerek kiütéssel győzött :cry:

Az a helyzet, hogy az én gyerekem nem sir, hanem üvölt, annyira felhergeli magát, hogy vörös a feje :shock: néha úgy ordit, hogy levegőt is elfelejt venni :shock:

Fogok próbálkozni, de nem hiszem, hogy sikerülni fog :cry: már csak abban bizok, hogy tényleg ha mászni fog elfárad és akkor jobban elalszik, meg ugye akkor 2 x fog csak naponta aludni, nem 4x.

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

Lmóni, én benne vagyok! :lol:

Anikó, szegény kis Marci! Sok-sok gyógyerő Nektek, öcsédnek is. Sajnálom Marcit a smecta miatt is, 1x nekem is kellett innom, hát egy igazi borzalom.

Heni, hol így, hol úgy alszik el. Ha sikerül, az ágyban hátsimi mellett vagy 15 perc alatt, ha nem, akkor ölben hintaszékben ringva. De olyan, h magától elaludt volna minden segítség nélkül, még sosem volt. Sosem sírta még magát álomba, csak behergelődött. És van, hogy akármilyen fáradt és nyüszít, nem tud elaludni. Na, ilyenkor sajnálom, hogy nem cumizik. Nincs, ami megnyugtatná. :cry:

Dettyk, Era, szuperek az új sérók! Dettyk, nagyon szép a fejformád az új hajjal! Era, hogy Neked meg milyen szép fényes a hajad! Samponreklámra még nem gondoltál? :lol: :lol: Neked legalább nem kellene utólag fény effektet tuningolni a hajadra :lol: Ecetes víz :lol: Úgy látom stramm kiscsaj lesz belőle :lol: Szopira visszatérve: mielőtt végleg abbahagytuk, volt, h napi 15 ml-t szenvedtem ki a 2 ciciből és azt is odaadtam. Amíg csak lehetett, adtam neki tejcit. Aztán a végén már nem ízlett neki és elutasította, a tápszert bezzeg meg nyakalta.

Tényleg Lányok, mikortól kell majd napi 4x enniük?

silka
silka

jujj de izgi- beleolvastam a 2008. szeptemberi babák topicba is. El sem hiszem, hogy tavaly mi is ilyen "problémákkal" lelki gondokkal küzdöttünk. Milyen hamar elrepült a múlt esztendő!!!!

Heni: a "suttogó"-ban leírtak szerint próbáld. Mondjuk ahhoz kell egy jó nagy adag türelem. De ki tudja... hátha Nektek az jön be.

Ja nekünk úgy alszik Bea délben, hogy a szobában tökre besötétítek. Esestleg így próbálni?
Vendég

Heni,
mi már most is 2x alszunk! Nagy ritkán 3x, de van, h 1x. A babakocsi az egyetlen tuti. + általában még 1 a kiságyban. Most pl séta idő lenne, de mivel a kisasszony reggel óta 1 percet sem aludt, kaja közben beájult, így beemeltem a kiságyába. Úgyhogy most sem magától aludt el :lol: Séta eltolva a következő kaja utánra. Pedig olyan szép napsütéses idő van!!! :cry: Mindegy, legalább csinálok vmi kaját meg nekiállok a ruhatorony vasalásának. Vagy inkább babanetezek! :lol:

silka
silka

Silka: én eddig ezt észre sem vettem :oops: Nálunk már így is csak bal cici van. A jobb-ból nem kell neki. Egyszerűen nem hajlandó szopizni. Szóval szerinted amíg nem fordul el addig hagyjam?

Dettyk: hajrá vörös szín!!!! Egyébként az én eredeti hajszínem sötétszőke. Szívem szerint meghagynám azt, és bele melíroztatnék világosszöke tincseket. De Apa nem engedi. ( a völt neje szőke :cry: )
Vendég

Silka: én eddig ezt észre sem vettem :oops: Nálunk már így is csak bal cici van. A jobb-ból nem kell neki. Egyszerűen nem hajlandó szopizni. Szóval szerinted amíg nem fordul el addig hagyjam?

Dettyk: hajrá vörös szín!!!! Egyébként az én eredeti hajszínem sötétszőke. Szívem szerint meghagynám azt, és bele melíroztatnék világosszöke tincseket. De Apa nem engedi. ( a völt neje szőke :cry: )
Vendég

Vendég

Vendég

Vendég

Vendég

Vendég

Sziasztok!

Ismét rég voltam. :oops: Mostanában Zéti teljes embert igényel,amikor van egy kis időm jön a házimunka. :?

Anikó megy a drukk,ha végeztetek jelezz!

Alvás: Zéti 5 hónapos koráig velem aludt... :oops: Azóta este berakom a kiságyba,betakarás,puszi,sötétítés...Néha kicsit lomol még,általában nézegeti a kezeit vagy az ágyneműt,aztán bealszik.Nálunk a titka,hogy jó álmosan rakjam le.Ha látom,hogy dörzsizi a szemét és cumizik akkor itt az idő.Van amikor szopi közben álmosodik el.Viszont néha felsír és van amikor rengeteget forgolódik.Ja és amióta külön alszik azóta cumizik.Addig csak a babakocsiban kellett neki.

Evés:alma az megy,barack is.Viszont a kettő kombinációjával szembeköpött. :lol:
Mást még nem próbáltam,szopizik.De kiakaszt,hogy mindenki mindent másképp tanácsol. :shock: Itt össze-vissza adnak mindent.Most én vagyok hülye,hogy sorban adom és mindent kb. egy hétig kóstoltatok??Mi lével kezdtük,aztán almapüré,stb.A hajam égnek áll amikor valaki minden nap más keveréket ad. :shock: Csak úgy,bevezetésnek.

Majd nézegetem amiket felraktatok/felraktok. :) Az a ciki,hogy suliban megtanultam a sorrendet,meg egy jó elavult elkészítési módot mindenre...Magyarul ott vagyok,ahol a part szakad.A gyakorlat nagyban más.(Aki nem tudja valamikor védőnőként végeztem,de még nem dolgoztam a szakmában.)Így aztán mehetnék egy többgyermekes anyukának tanácsot adni.Inkább ő adhatna nekem tanácsokat. :oops: :(

Aranyosak és szépek a manók!Jobbulást akinek van valami baja! :(

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Era,
szerintem add, amíg csak van mit, Beának csak javára válik :lol: Tudom, baromi macerás, de megéri :lol:

Miléna,
én is így csinálom. Jelenleg a 2. íznél tartunk. Almát 8 napig evett egyfolytában, a 2 kanál létől így jutottunk el a 100 gr almapépig. Most meg 4. napja őszibarackozunk. Ma adtam először pépet. Én mindenhol azt olvastam, hogy pár napig csak 1 ízzel próbálkozzunk, mert a babák az elején szeretik az állandóságot. Persze lehet, h más máshogy gondolja, én így döntöttem. A lényeg, hogy döntsd el, hogy kire/mire hallgatsz és bízz az anyai ösztöneidben. :lol: Aztán csináld úgy. Ha sok embert kérdezel, úgyis mindenki mást fog mondani :lol:

silka
silka

Era igy könnyű oldalt nyitni, sőt befejezni is!!!! :-)

Heni
KépKép
heni81

Silka a babakocsi nálunk is tuti alvást jelent, sőt már mikor húzom rá az overált is tudja, hogy hova megy :-)
Bent meg zene+ ringatás és 5 perc alatt alszik...de most még ugye ok, mert csak 7 -8 kg ( nem tudom most pontosan ), szerintem meg nem lehet megszokni, ha mászni fog másképpen fog akarni szerintem aludni is. Eddig a ringatás nálunk a 3 altatási forma, az előzőket sem szokta meg .

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: