A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lituka megmondom őszintén nem annyira vagyok képben... Annyit tudok hogy nekem is mellső falon tapad, de nem mondott a doki még semmit hogy bármi baj lenne....

Kép Kép
szõlõ

Litkua, most így hirtelen annyit találtam róla hogy akkor rossz ha le van süllyedve a méhlepény, maga a tény hogy mellső fali még nem jelent gondot. De lehet hogy valaki ennél jobban vágja a dolgokat itt...

Kép Kép
szõlõ

Nagyon szépek a pocakfotók! Itt tényleg mindenki olyan slank, csini kismami! :lol:

Szösszenet,
örülök, hogy minden rendben volt az uh-n!
sirkici

Lituka
Anyóssal ne foglalkozz!
Mond meg neki, hogy ennek a gyereknek te lehetsz a legjobb anyja!
Anyós
Néha nem is olyan rossz, hogy anyósom annyira nincs oda a fiáért legalább rám nem féltékeny… ilyen jellegű problémáink nincsenek
Nagyon csinos vagy!!! Nem kell ennél vékonybbnak lenni… ilyenkor a gyerek a fontos… gondolom te sem készült címlaplánynak szülés után! ;)
Melsőfali lepénnyel nincs semmi gond csak esetleg az uhun kevésbé látszik a baba...

Szőlő

Nekem csak most esett le, hogy te szőlő és mazsi mazsola…
…nem kapcsolok azt hiszem valami gyorsan! :) :) :) :)
Figyu már rég akartam kérdezni, hogy az a kis ikon amin a baba úszkál és blogba lehet tenni azt hogy és hova kell betenni? Látom nálad már nincs is… amúgy nagyon tetszika blogod külalakja!

Szöszi
[quote]E írta:rről jut eszembe - Mamacka, mizújs férjeddel és a munkával? Kezdenek megoldódnia dolgaitok?

Most buktam egy 150000-es munkát :( :( :( de úgy néz ki, hogy kilátásban van egy bölcsi festése, csak az a baj, hogy ők nem nagyon tudnak fizetni :( viszont reklámként esetleg jól jöhet :) most azt kell mérlegelnem, hogy ekkora pocakkal merjek-e létrázni????
Férjemet legközelebb február végén várják az ígéret szerint :) aztán, hogy abból mi lesz? Persze keres továbbra is de semmi :(
Köszi, hogy érdeklődsz! :) :) :)
Örülök, hogy minden rendben :) az nem baj ha kisebb és nem is biztos, hogy az :)a vesédet sajnálom :( :( :(

Voltunk az Aréna plázában sokkal nagyobb a H&M kérdeztem a nőcit a pénztárnál, hogy lehet-e ilyen akcióra esetleg jövő héten számítani… azt mondta fogalma sincs, és hogy ő bár itt dolgozik lecsúszott mert annyira hirtelen külföldi telefonutasításra jött ez a dupla akció dolog…
Áronomnak vettem egy ünneplő fehér inget anyós szülinapi partijára… ez 70% volt…
Itt van amúgy férfi osztály is.

Gumimaci
Az ikeás rácsvédő körbeér végig, az elég hosszú… a rövidek szerintem sem praktikusak…

Nekem olyan furi, hogy ágyneműket néztek… Áronomnak majd most varrom az első garnitúrát… eddig nem is volt neki… :)

Cukros vérvétel
… nekünk zsömle tej és csak egyszer böknek… éhgyomira nem… :)
Megreggelizem a zsömle tejet majd bemegyek szurira és haza is jöhetek… tényleg be kellene már jelentkeznem…

Gabo
A fürdőkád alacsony szerintem pelenkázni, nagyon le kell hajolni, ne félj a mosógép tetejéről nem tud legurulni.
Viszont az asztalossal ha csináltatsz feltétet a kádra arra nyugodtan rá tudod tenni a kicsi fürdőkádat és nem kell álvány!
De ha ennyien dícsérik nem akarlak lebeszélni…

Pumpóka
[quote]h írta:ipi-szupi méregdrága anatómiailag formázott meg anyámkinja kialakitású kádak sz@rt sem érnek! A babát igyis úgyis fogni kell, amikor meg már nem kell fogni, baromi zavaróak benne azok a hepehupák és nem tud normálisan ülni benne. Ez csak egy meglátás, én próbáltam ilyet is és olyat is....

Ezt már én is akartam írni… amúgy lehet bele venni plusszba is hepehupát ha valakit az megnyugtat és két hónap után nem kell a kádat lecserélni elég eladni a hepehupát! ;)

Fekvésről
Én még hason is szoktam… épp ami kényelmes… azzal biztos nem ártok… szerintem ezt érezni, hogy mi a jó…

Gumimaci
Gratulálok a bevásárláshoz! :)

Erről jut eszembe, hogy kiváltottam a várandós csomagot… Áronnál ez is elmaradt… de akkor eleve nem kaptam a védőnőtől ezta könyvecskét sem mert elfogyott…
Ez az Avent szerintem jópofa dolog, hogy ennyire kompatibilisek a különböző cumik, mellszívó és egyebek egymáshoz… de azért cumisüveget csak akkor ha nagyon muszáj!

Atizka

A pólya is jó csak macerásabb… abba bele kell tenni erre meg csak ráteszed és a gyöngyöcskéket úgy alakíthatod ahogy a legkényelmesebb és tovább tudod használni… én ajánlom.

Adri
Nagyon aranyos a tapéta.

Bambi

Cuki a manód! Szép fejlett már!

Toncsi
Nagyon ügyi vagy! Babódnak is ez lesz a legszebb! ;)

Csilla
Sajnálom a görcsöket… próbálj pihizni :(

Adri

Nagyon szép a pocakod!
Ez még a normál gatyód???

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lituka! Nagyon csini kismami vagy!:) Gratulálok az uh eredményekhez!
Az én méhlepényem hátsó fali. De nem mondott ezzel kapcsolatban semmit sem a dokim. Szóval, nem tudom. De nem hiszem, hogy baj, ha elől van. Így Máté rugásait majd a hátadon fogod élvezni.:D

Nono! Örülök, hogy a dokid megnyugtatott, és így te sem aggódsz már annyi minden miatt. Az influenzán is majd csak túl leszel. Jobbulást!

Szőlő! Egy ideje már összeraka a férjem a kiságyat, csak eltüntem, mert gyönyörködtem benne :D , pedig még csak a matrac van bele téve. És rendezgetjük a szobát, hogy a helyére kerüljön.
Láttam, hogy észrevetted később, hogy azért talált bele a matrac, mert az ágy is 60x120-as. De szerintem szép és stabil is. Nem tudom, hogy ma tudok-e képet dobni róla. Csak telefonnal tudok fényképezni, és most nem akarom a párom ezzel zavarni, még sok a pakolnivalója.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mamacka! Neked is köszönöm a rácsvédős tanácsot. Sajnos hozzánk nincs közel Ikea. De majd szétnézek az interneten.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A kiságy naggyából a helyén van és beletettem "néhány" plüss játékot. :D:D:D

Kép Kép Kép Kép

Az utolsó két képen picit látszik a pelenkázó lap széle is. Az olyan nyuszis, nagyon megtetszett.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok,
én is csak a visszaolvasásig szoktam eljutni...akartam írni a hordozó kontra mózesről is, de úúúgy kiveséztétek.

Jobbulást minden betegnek!

És gratula az UH-khoz!

Szösszenet,

olyan érdekes, hogy minden UH gép másképpen számol. Én tegnap voltam a kórházban 2D-n, és a 29+1 napos adatokat 1400 grammra becsülte. Láttam, hogy Alíznál a 29+2 az 1230 gr körül volt...Érdekes.

Rácsvédő:
Nem tudom, érdemes-e teljesen köbevenni az ágyat vele...Én anno olyat varrtam -és most is ezt használjuk, a harmadikat is kiszolgálja -, hogy csak belül és az ágy fejrészénél van. Kifelé nem, egyrészt, hogy én is lássam, a gyereket oldalról (én éjjel egy matracon alszom az ágy mellett, ha ott lenne a rácsvédő, nem látnék be a kiságyba). Másrészt pedig, hogy a baba is nézelődhessen kifelé, ha még/már nem álmos, de nem teszem ki a földre vagy járókába játszani.

Most ennyi jutott eszembe...És még az, hogy bár ez most teher/terhesség, mégsem szeretem ezt a szót. Túlmisztifikálni sem szeretem, ezért nem mondom, hogy áldott állapot. Viszont nekem nagyon tetszik a várandósság, mert annyira kifejezi ezeknek a heteknek a lényegét, a várakozást, és mégsincs sem negatív, sem pozitív felhangja.

Üdv Mindenkinek,

Nuska+ (29+5)
nuska1

Nuska!

Én azért szeretném az egész kiságyat körbevenni rácsvédővel, mert ha a baba már nagyobb lesz és elkezd ide-oda forogni, nehogy beüsse a fejét a rácsba.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!
Amire végigolvasom, hogy mit írtatok, addigra kezdhetném elölről..
Szóval bocsi, ha nem reagálok most mindenre, pedig az elején még annyira az eszembe volt minden!..
Szóval, először is köszönöm minden hozzászólónak a káddal és állvánnyal kapcs-os javaslatot, tapasztalatot. Azt hiszem, akkor mi is állványost veszünk és nem a legdrágábbat.
Adri, Toncsi nagyon szép a pocitok! Majd egy-egy "arcos"képet is tegyetek fel lsz, mint Lituka. Tényleg nagyon csini vagy, a férjed büszke lehet rád!! Nekem is mellső fali a lepény! Abszolút nem jelent rosszat, én is úgy tudom, hogy csak akkor van kis gond, ha egészen lent (pl. méhszájnál) tapadt volna meg. Így csak kicsit tompábban érzékeljük a babókát. Ja, és a terhelés előtti vércukrom nekem is kevesebb a normálnál (a terheléses nem, az pont "közép"értékű) de én nem foglalkoztam/foglalkozom vele, mert mindig is alacsonyabb volt (annyi, hogy amikor édeséggel tömöm magam, közlöm mindenkivel, hogy nekem ez legálisan jár!!) ja, az alacsony vérnyomim mellett nem kellemes, mikor leesik az ember vércukra, ezért tényleg legyen nálad mindig vmi, amit ilyen esetben bekapsz)

Ja, és Toncsi eszméletlen jó az a zsebes tartó!!

Bambi, örülök, hogy minden rendben volt, és hogy nagy valószínűséggel a fiúk táborát erősítitek! Ja, és nem semmi a babád azzal a bemutatással!Ilyet még nem láttam!Szerintem még külsős emberek is lecsaphatnak a fotóra..
Nono26 örülök, hogy a tegnapi rossz hírek (pajzsmirigy, koleszterin stb)nem igazán igazolódtak, ill. kezelhetőek. Jól megijesztettek...
szösszenet, jó hír, hogy minden rendben van Alízzal! Gondolom figyelnek majd a vesédre, és ha gond van szólnak. Nekem is van kis pangás pont a jobb oldali vesémben (ott szokott ált-ban) és elég kemény semmicilin kúrát írt fel a doki. Őszintén megmondom, hogy csak pár db-ot szedtem be...Semmi gond azóta, de azért figyelni kell a jövőben rá.
Gumimaci, örülök, hogy tudtatok vásárolni jó kis dolgokat, azért ez nem semmi, hogy működnek ezek a hiperek (itt már az akció napja előtt árulják, a tescóban pedig az a "módi" hogy nincs is a hirdetett akció - a jó kis szettre gondolok,amit pumpóka is ajánlott)
Csöppke, próbálj tényleg pihenni, de az jó hír, hogy a méhszájad teljesen zárt!!
Emi, magadról nem nagyon írtál!
Mamacka, tudom hogy kell a pénz, és persze a reklám, de ahogy Te is kérdezed magadtól "ekkora pocakkal létrázni" elég rosszul hangzik...
Mi is ma voltunk H&M-ben, csak mi az Árkádba, hát, eléggé ki van fosztva. Sikerült azért egy kis felsőt 50 %-os áron (620,-ft-ért) megvenni, és egy fehér plüss kis felsőt nadrággal szintén 50 %-on 1600,-Ft-ért. Ez azért jó vétel volt, de sajnáltam, hogy más nem igazán volt...(Azért tudtam volna válogatni, de teljes áron azért nem akartam)

Jó hosszú lettem...
Timi

Kép
tim27

Timi - Neked mekkora volt a pangás a vesédben? Tudsz bármi adatot?
Erre kellene kapni bármit is?
Most picit megijedtem .. a dokimhoz csak 2 hét múlva megyek .. :(
Vagy menjek hamarabb ez a probléma miatt?

Kép
szösszenet

Szösszenet, előkerestem gyorsan a leletemet, hogy pontos infókat mondjak. Szóval, 21. hétben begörcsöltem teljesen. Éjjel ügyeletre kellett mennem...(Nem akarlak megijeszteni!!)Megvizsgáltak, és az urológus megállapította, hogy "vesekólika". szóval nekem nem vették észre, csak begörcsöltem-így derült ki.
Idézem a leletet: "Panaszai hátterében a magzat által kozott jobb oldali ureter occlusio áll. Tekintettel arra, hogy panaszai elviselhetőek (algopyrin és no spa után) láztalan, jelenlet teendőt nem igényel. Feküdjön ellenkező (bal) oldalra térd-könyök helyzet panasok esetén segíthet. Amennyiben panaszai romlanának, belázasodna, soron kívül kontroll javaosolt-Kettős uretersín felhelyezés-azaz katéter!-ellenkező esetben a szülést követően kontroll vese UH.
Dg.: vesekólika- jobb vese ép, benne jelzett üregrenszerin tágulat, kőjel nem látható."
Szóval nekem azt hangsúlyozta az urológus, hogy arra figyeljek, hogy ha lázam van, azonnal! menjek vissza, mert az jelenti a bajt.
Azért kell rá figyelni, mert a vizelet pangása miatt kórokozók telepedhetnek meg, ami ártalmas a babára. Ezért, ha úgy ítélik meg még katétert is feltehetnek a terhesség alatt, hogy távozni tudjon a vizelet. De hangsúlyozom, amíg nincs láz, addig állítólag nincs baj.
A nőgyogyászom a fertőzés megelőzése érdekében javasolta a semmicilin (4*2!!) szedését, amit 1-2 napig szedtem is, de aztán abbahagytam...gondoltam,hogy a vizelet eredménye úgyis kimutatja, ha van és szerencsére minden negatív is lett.
Timi

Kép
tim27

Szöszi,
én azért rákérdeznék a dokira. Biztos ami biztos! Hívd fel, ha tudod.
Akkor legalább Te is megnyugodsz.

Gumimaci,
nem vagy semmi. :D :D :D :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Köszi lányok .. bejelentkezem holnap a dokimhoz :roll: :roll:
Jól megijedtem :(

Kép
szösszenet

Szöszi,
azért ne parázz!! Látod, akkor van gond, ha görcsölsz vagy lázad van. Neked meg semmi bajod!
Én csak azért írtam, hogy beszélj a dokiddal, hogy megnyugodj, megijeszteni nem akartalak. :(

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szösszenet, fel a fejjel, semmi gond nincs!!!!
Tényleg akkor van gond, ha lázad van, vagy "testi"tünet jelentkezik!!!Viszont teljeskörűen akartalak tájékoztatni, hogy azért oda kell figyelni, de látod én is min mentem keresztül (menni sem tudtam órákig, tényleg) az erős no-spa és algopyrin párosítás sem hatott. Ezek ellenére, most semmi bajom nincs se nekem, se a kisfiamnak!!!!!!!!!!!!

Gumimaci, tényleg nem semmi ez az állatfarm!!Amint látom, főleg oroszlánokban nyomultok!!!

Timi

Kép
tim27

Szösszenet!

Szerintem se aggódj most feleslegesen. Holnap felhívod a dokidat, és ő már a telefonban tud neked tanácsot adni. Előre ne izgulj ezen. Minden rendben lesz!

Én és az "állatfarmom" köszönjük a dícséreteket. :D Valóban oroszlánokból van a legtöbb, különböző méretekben. Imádom őket. :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

sziasztok,

megint csak a reggeli bekukk maradt. Tegnap annyira fájt a hasam, hogy jóformán csak feküdni bírtam. Elég sokat kell Csenge után futkosni, gondolom ez nem tett jót. Ennek tetejébe éjszaka begörccsölt a jobb lábam, az egész talpam, a bokám és a vádlim is. Kiugráltam meginni egy calciumot szerencsére rögtön hatott. Nem szeretjük az ilyesmit :( Na olvasok aztán jövök vissza
mango.

Mango,
jobbulást!!!!

Szöszke,
Nyugi! Nem lesz semmi baj. Ha gond lenne, szóltak volna az UH-n..
Persze, azzal tudod magadat is megnyugtatni, ha beszélsz a dokival.

Gumimaci,
huha mennyi plüss!! Ezekkel szépen ki lehet majd dekorálni a babaszobát :)

Timi,
nem igazán tudok mit írni magamról. Most keressük az embert a helyemre. Jövő héten kezdődnek az interjúk, addig megpróbálom összeszedni a munkámat + még van néhány projektem, amit márciusig szeretnék letudni. Nyugodt vagyok, de van, hogy reggel 6-tól este 6-ig bent vagyok a munkahelyemen utána már hulla fáradt vagyok. Még szerencse, hogy nekem már szinte mindenem megvan Lili fogadására, tényleg csak apróságok hiányoznak.

Mamacka,
szorítok nagyon értetek. Hidd el, előbb, vagy utóbb talál a férjed állást magának, addig pedig tud segédkezni a lakásfelújításban.

Kép
emi29

Gumimaci,

tudom, hogy ezért szeretnéd körbevenni az ágyat, de nekem eddig egyik gyerekem sem ütötte be a fejét, amikor már forgolódott...legfeljebb kicsit odanyomta a rácshoz. Pedig 20-21 hónapos korukig aludtak benne. Igazán forgolódni amúgy sem a kiságyba teszed majd a babát, hanem a hempergőbe-járókába-földre, nem? Legalábbis nekem sokan mondták, hogy a gyereknek legyen külön játszóhelye és alvóhelye, hogy ne keverje össze a kettőt (játék helyett aludhat persze, de ha alvás helyett játszani akar, az már nem olyan jó... :lol: ). Persze, sokkal szebb az ágy, ha teljesen körül van véve rácsvédővel, nagyon aranyosak vannak.

Mamackához hasonlóan nálunk sem volt igazi ágyneműje a gyereknek kétéves koráig...A fejük alá egy pelenkát tettem, nekik párna még nem kell, és a hálózsák-angolpólya fölé, ha nagyon muszáj volt, akkor egy kis plédet. Én is most varrom a kisebbik lánykámnak az első ágyneműgarnitúrát, két héten belül átköltözik a nagyágyába. A kiságy pedig szétszerelve megy a pincébe, ott várja majd a harmadik gazdáját :)

Olyan sok rossz tapasztalatot írtatok a tömegközlekedésről, az emebrek közönyéről...Én, ha egyedül megyek, akkor BKV-zok, a pocakom már kabátban is elég látványos, így nincs gond. Ha a gyerekekkel megyek, akkor bizony muszáj vezetni, Szofi, legalább a metróig...Vagy ha tornázni viszem a nagyot, az 2x10 perc séta lenne a lányokkal, plusz két átszállás (busz-busz-villamos). Kocsival viszotnt 12 perc...A pocakomnak sokkal nehezebb a kicsit emelgetni fel-le, közben még a nagyobbikra is figyelni, hogy fogjam a kezét, segítsek leszállni. Egyik-másik buszsofőr olyan messze áll mega járdától, hogy még nekem is ugranom kell, hát még a gyereknek...Tömegközlekedve is történhet baj, ha sokan vannak, vagy megcsúszok, vagy a pocak mellé felemelem a tízkilós kisebbet.

Viszont mindig NAGYON SOKAN segítenek! Négy éve már, hoyg nagy pocakkal vagy gyerekkel megyek valahova, és általában kedves emberekkel találkozom. SOkan csak a kedvünkért szállnak le, hogy tudjanak segíteni a lányomnak, aztán visszaülnek a buszra. A helyet átadják, megfogják a nagyot, ha elvesztené az egyensúlyát. És sokan visszamosolyognak ránk :D Igaz, én is, meg a gyerekek is általában derűsek vagyunk :wink:
Valahogy azt érzem, hogy a világ gömbölyű, boldog vagyok, és ezt mások is megérzik...ilyenkor nagyon örülök ám!

Ma megyünk a Mini manóba, állítólag akciósan 3000 Ft a merev pelenkázólap, amit a kiságyra lehet tenni, nekünk más nem is kell. Majd beszámolok.

Legyen szép napotok,

Nuska+ (29+6)
nuska1

Jó reggelt!

Köszi mindenkinek a gratut! Meg is ünnepeltem egy későig tartó munkával, olyan fáradt vagyok :(

Törpém meg már felöltözve várja, hogy levigyem oviba, de nagyon nehezen indulok neki, párom meg hajnalban jött melóból, és alszik még :?
Rettenetesen fáradékony vagyok az elmúlt napokban, és ez a nátha is rátesz :(

No mind1, nekiindulok, csak gyorsan belestem...

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Jó reggelt lányok!

végeztem a cukorterhelésen. Ahogy megettem a tej+zsemlét nagyon jól laktam, aztán rá fél órára meg iszonyatosan éhes lettem... :( Most meg megint nem vagyok éhes... :roll: annyira :roll:
Másodszorra visszamentem (ugye időre) aztán jó hosszú sor volt én meg odaálltam az ajtóhoz...mondanom sem kell, hogy mindenki furán nézett rám...(hogy merek odaállni, hisz most jöttem)
A vérvételes nő mondta is, ha megyek vissza soron kívül menjek be, hát ez nem tetszett senkinek.
Amikor be akartam menni elém jött egy nő. Szépen megkértem engedjen be, mert cukorterhelésre megyek soron kívül, erre ő "megy a buszom" . Aztán a vérvételes néni kiszólt, hogy engedjen. Szóval ennyit az idősebb korosztályról...
Holnap lesz eredmény, majd jövök vele. Remélem minden oké lesz!
Na olvasok vissza...
Bár lehet, hogy inkább aludnom kéne, egész éjjel nem aludtam....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem,

gratula a 27. héthez!!!!

KépKép
kisfruzsi

Gondoltam teszek már fel én is egy pocakfotót :)

Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

[quote="kisfruzsi"]O írta:kisfruzsillem,

gratula a 27. héthez!!!!

Oh. Köszönöm! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát lányok, borzasztó éjszakánk volt. Dani 3 óra óta szinte folyamatosan hányt reggel 7ig. Kb fél óra szünettel. Azóta szerencsére nem.

De nekem teljesen végem van. Elszoktam már az éjszakázásoktól... Bár most majd kezdődik előről. Félek is tőle. Bár remélem Beni jó alvó lesz. Danival mi nagyon megszenvedtünk, 13 hónapos koráig óránként, volt hogy fél óránként kelt. :( Lizi szerencsére jó alvó volt.

Mary,
gratula a 27. héthez és a túlélt cukorterheléshez.

Mango,
azért csak vigyázz magadra!

Mamacka,
remélem minél előbb talál a férjed jó munkát.

Nuska,
végre vkinek pozitív élményi vannak. :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szerintem azért érdemes körbe rácsvédőzni met sok baba annyira mozgékony, hogy ha csak félig van könnyen beszorul alá.

Én annyira kivagyok ettől az éjjeltől... fiam egy hete egyszerűen akrobatázik éjjel, meg ordít... kiságyban alszik el, de muszáj kivennem ha felsír mert különben már kieshet az ágyból... magunk mellé vesszük, de nyüglődik százszor megfordul, össze.vissza rugdos, sír... remélem csak a foga... az egyik bellülről a másik kívülről nem hagy aludni... úgy érzem magam mint akin átment egy úthenger... :? :? :cry:
...ehhez még az jön, hogy egyik régi babamagazinban pont erről olvastam, hogy el kell vinni neurológushoz mert lehet, hogy egy ritka epilepszia van a háttérben... :( no én meg elég hamar bebeszélek minden olvasott hülyeséget, úgyhogy most ezt nem tudom kiverni a fejemből... :(

Szöszi

Ne aggódj nálad hamar észrevették és tulajdonképpen betartod az előírtakat, így biztos elkerülöd a begörcsölést...

Ollem
Igen ez a soronkívüliséges harc engem is nagyon zavar... valahogy emgoldhatnák központilag kiírhatnák vagy valami, hogy ne legyen ebből sértődés... legutóbb annyira rondán néztek rám, hogy nem tolakodtam előre... így majdnem kicsúsztam az időből.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Szössz ne aggódj biztos minden rendben lesz!

Lituka ez a pocak... nem semmi milyen csini vagy. :oops:

Emi kevesebbet kéne dolgoznod sok az a 6-6ig munkaidő, gondolj a picire. :?

Képzeljétek tegnap volt a Daniéknál farsang, olyan aranyosak voltak.Teszek fel néhány képet lássátok mivé fognak fejlődni a mi kis pocaklakóink.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Remélem nem baj a sok képért, Danim Zorró volt, de gondolom rájöttetek.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

mennem kell, uh után jövök pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Felsoa
Ú sanálom Danit... akkor én nem is szólok egy szót sem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Szöszi: vigyázz magadra!!!!!! Menj mindenképp orvoshoz, max vaklárma...

Nekem még most sem tudták megmondani, hogy lány-e vagy fiú.

Képzeljétek, borzalmasat álmodtam: akkorát rúgott a baba, hogy kijött a hasam oldalán a lába és rohanni kellett orvoshoz....bleee

Viszont álmomban már szültem!

Jaj, csajok, én már nagyon várom a végét.....teszek majd fel a nap folyamán képet...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Mamacka!

bizony kiírhatnák, hogy ezt a soron kívüliség dolgot...nem szeretek tolakodni, de nem akartam kifutni az időből sem....
És azt se szeretem, ha pofátlannak gondolnak...

Azt elfelejtettem írni, hogy nagyon szépek a pocakok!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Köszi Lányok, már megnyugodtam .. csak este picit érzékenyebb meg fáradtabb voltam már. Elvégre tényleg semmi tünetem, véletlen vették észre .. szemmel tudjuk tartani. Illetve ha picit is elkezdene fájni arrafelé, tudnám mi az, és jelezném azonnal a dokinak ..
Az UH-n tényleg annyit mondtak, hogy feküdjek a bal oldalamon, mert nincs semmi baj ... :) Éjjel szinte végig úgy aludtam :)

Mary, Mamacka
- Nálunk ki van írva, hogy kismamák előre mehetneka vérvételen .. és a nők mindig előre is hívják a pocakosokat. Nem ezen múlik .. aki normális, az tábla nélkül is kedvesen előre enged, aki meg egy kielégületlen megkeseredett tuskó, az meg táblával is beszól ... :lol: ennyi :lol:

Én is igyekszem a jókat észrevenni, pl. tegnap az OEP-ben a fiatal lányt .. :)
De mondjuk nem hiszem, hogy bennünk lenne a hiba, hogy mi belefutunk ilyen emberekbe .. egyszerűen így alakul.
Engem is értek már negatív és pozitív élmények is :)

Xsara
- Aranyosak a farsangi fotók :)

Mamacka
- Ha már bogarat ültetett egy cikk a füledbe, akkor én is elvinném a kicsit megnézetni .. Úgysincs semmi baj, de akkor legalább megnyugodnál :) Egyszerűen sok az energiája :D
(bár ebben a témában végképp nincs tapasztalatom .. de annyi gyerek olyan mint egy Duracell nyuszi... akár éjjel is .. attól még nincsen bajuk :D)

Timi - Köszi a nyugtató szavakat, és hasznos, hogy tudom, mik a testi tünetei ;) Figyelek, hogy minden rendben legyen :)

Kép
szösszenet

Andi - Daninak meg jobbulást :( Szegénykéim, szörnyű lehetett az éjszaka :(

Kép
szösszenet

Örülök, hogy az uh-soknál minden rendben volt tegnap! :)

Lituka! Nekem is mellső falon tapad a lepény, de én mindemellett nagyon érzem, ahogy mocorog. Kérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy ez nem gond, csak ha nagyon lent van! Egyébként én szivesen megszülnék március végén már! :wink:

Beteg babónak jobbulást!

Mamacka! Holnap megkérdezem neked anyát, ő gyerekneurológián dolgozik.... hogy érdemes-e megnézetni, csakhogy megnyugodjál! :wink: de én úgy tudom, az epilepsziának egyéb tünetei is vannak...

Pocik csinik (igy ömlesztve)... ! :)

Egyébként nekem sem akaródzik oviba vinni a fiúkat, néha van, hogy kinyomom az ébresztőt és nem is viszem be őket. Ma is igy volt. Egyszerüen nem éreztem, hogy nekem most olyan jólesne egy hegyitúra az oviig.... semmiről nem maradnak le, ha egy-két nap itthon maradnak!!!!
Vendég

Sziasztok!
Rég nem jártam erre, de nincs velünk semmi újság, úgyhogy csak olvasgatlak Titeket időnként. :)

Gumimaci: Ez az állatlerakat nagyon tuti!!! :lol:

Lituka: a mellső fali lepény normál variáns, kevésbé érzed tőle, hogy a babád rúgdos , de teljesen normális. Semmi akadályt nem jelent se a terhesség, se a szülés során.

Tulajdonképpen miből áll egy rácsvédő? Egy szivacs lap, bevonva anyaggal és a két végén van madzag, hogy meg tudjuk kötni?

Xsara: édes ez a kislegény. De jó lenne már farsangra varrni rucit a kölkömnek.

tim27: Nem szabad abbahagyni egy antibiotikum szedését a kúra vége előtt, mert ezzel kiszelektálod a rezisztens kórokozókat, és legközelebb nehezebben gyógyulsz meg. Amúgy, ha jól látom penicillin-származékot szedtél, az nem árt a babának :) egy igazi felszálló húgyúti fertőzés viszont nagyon gáz lenne neki.

felsoa: Szegény Dani - és szegény te. Kitartást, egyszer minden rossznak vége van.

ollem: én akárhányszor jönnék kifelé valahonnan, tuti szembe befurakszik valaki, miközben jól megnézi, konstatálja a pocakom, de juszt se enged előre :lol: :lol: :lol: én ezeken már csak röhögök. Igaz a vérvételnél nem kellett várakoznom, de védőnőnél, orvosnál nekem sem ritka a másfél órás láblógatás.

Cinyke

levelibeka

[quote="mamacka"][ írta:mamackab]
Szőlő
Nekem csak most esett le, hogy te szőlő és mazsi mazsola…
…nem kapcsolok azt hiszem valami gyorsan! :) :) :) :)
Figyu már rég akartam kérdezni, hogy az a kis ikon amin a baba úszkál és blogba lehet tenni azt hogy és hova kell betenni? Látom nálad már nincs is… amúgy nagyon tetszika blogod külalakja!

Köszi :) Szeretem újítgatni nagy unalmamban a blog külsejét. A számláló: De kint van még és itt találod meg: http://babystrology.com/tickers/

Sajna ide nem sikerült bevarázsolnom az aláírásba.

Ja és igen, Mazsi azért lett valóban Mazsi mert a Szőlőből jött :D Meg mert legelső UH-n a petezsáknak mazsola alakja volt :lol:

Kép Kép
szõlõ

leveli
A rácsoknál van a madzag, több helyen fel tudd kötni... de amúgy igen, nem kell, hogy szivacs legyen lehet valami bélés anyag is...
Én egy régi ikeásra varrtam rá a színes anygot...

Pumpóka
Köszi ha megkérdezed... annyi, hogy felül és elkezd vígasztalhatatlanul sírni és nemtudok vele mit kezdeni... még a cici sem hatja meg... elég rémítő... már minden eszembe jut, hogy mi baja lehet... Ma éjjel ez nem volt inkább csak nyüglődött sírdogált és dobálta magát de nem olyan sokáig. Most meg még mindig alszik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő
És a blogba hova és mit kell bemásolni?

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="pumpóka"]E írta:pumpókagyébként nekem sem akaródzik oviba vinni a fiúkat, néha van, hogy kinyomom az ébresztőt és nem is viszem be őket. Ma is igy volt. Egyszerüen nem éreztem, hogy nekem most olyan jólesne egy hegyitúra az oviig.... semmiről nem maradnak le, ha egy-két nap itthon maradnak!!!!

Nálunk is sűrűn előfordul, hogy itthon marad, ma is ez volt a tervem, de azt mondta: Anya, hiányozni fognak a barátaim, szeretnék hozzájuk bemenni, délután meg csak veled leszek :)
Édes volt nagyon, így bebattyogtunk :)

nici

azt hogy mit arra rájöttem.. vagyis a hosszú vagy a rövid kódot érdemes?
De a blogban nem igazodok el, hogy hova kell bemásolni... :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szőlő"]K írta:szőlőöszi :) Szeretem újítgatni nagy unalmamban a blog külsejét. A számláló: De kint van még és itt találod meg: http://babystrology.com/tickers/

De jó, ez nekem is nagyon tetszik :)

nici

Sikerült beszélnem a dokimmal ..
Azt mondta, aggodalomra semmi ok, erre nem kell antibiotikum, picike az a pangás (1,5cm) ...
2 hét múlva esedékes mennem hozzá, ha panasz jeletkezik, mehetek hamarabb persze, de amúgy nem kell.
2 hét múlva megnézik, hogy történt-e változás ;)
Megnyugodtam ..
(meg különben is .. már közel a vége .. persze, hogy mindenfélét elnyom odabent a Pici :) )

Kép
szösszenet

nem találok semmit ahova be lehetne másolni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Lituka! Nagyon csinos kismama vagy! Nagyon elegánsan öltöztél fel.
A lepény egyébként nekem is mellső falon tapad, de én nagyon is érzem, ahogyan rugdos. Nem tudom, mitől függ ez. Nem mondta a doki, hogy gond lenne.

Adri, a te pocid nagyon sokat gömbölyödött. De hát már 29 hetesek vagytok! :D

Szösszenet, sajnálom a vesédet, remélem, azért nem olyan komoly. Örülök, hogy Alízzal minden rendben van.

Ollem, majd jelentkezz az eredménnyel. Azért ez sokkal kibírhatóbb verzió lehet, mint a cukros lötyi (most kicsit irígykedem), végülis megreggeliztél - én nagyjából ennyit szoktam enni reggelire :lol:

Nono, örülök, hogy mégsem olyan vészes a helyzet. Nagyon rendes belgyógyászod van.

Nekem is megvan a laboreredmény, a cukor szerencsére teljesen jó, úgyhogy nyugodtam ehetem ebédre az eltervezett túrógombócot :lol: Éhgyomri: 4,6; 120 perces: 3,4. Na tessék, nekem is alacsonyabb lett a második, hogy ez hogyan lehetséges? Persze farkaséhes voltam utána. Komolyan, én tegnap szinte egész nap csak ettem ezek után...Viszont a háziorvos szerint nem vas-, hanem folsav vagy b12 vitamin hiányom van. A hemoglobin maradt alacsonyan, a vörösvérsejtjeim nagysága pedig nőtt, ami erre utal. Kíváncsi vagyok, erre majd mit mond a nőgyógyász. A háziorvos szerint a magzatvédő vitamin mellé folsavat is kellene szednem. Azt hiszem, ez azért nem olyan vészes dolog.
Vendég

Sziasztok

Tegnap már nem jutottam géphez, mert későn értünk haza.

UH megvolt nálunk is. Maszat nagyon édes volt. Kezei állandóan a szájában, ivott, nyitogatta a szemét, és még két képet is sikerült róla csinálni.
Egészségileg is minden rendben volt. Jó erős a szívverése, viszont a súly miatt meg vagyok lőve. Elvileg a dokinénim szerint holnap lépek a 29. hétbe. Maszat most 1400 gramm. Nem sok ez?
Bár az uh-n teljesen a korához adott ez a súly.

Többi mamónak is grat az uh.hoz, és szépek a pocakok.

Képet majd később megpróbálok feltenni, mert nem tudjuk dvd-ről lementeni.. :(

Szép napot Nektek[/img]

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:12-kor.
Vendég

Gumimaci még egy kérdés: a kiságy fekvőmagasságát lehet állítani?

Kép Kép
szõlõ

Csöppke - Te tettél fel egy képet Dominóról, amikor összekuporodva alszik a kiságyban .. az annyira édes, hogy megeszem :D :D
Megteszed, hogy megmutatod nekünk még egyszer - páromnak szeretném megmutatni, mennyire cukorfalat :)

Kép
szösszenet

[quote="mamacka"]a írta:mamackazt hogy mit arra rájöttem.. vagyis a hosszú vagy a rövid kódot érdemes?
De a blogban nem igazodok el, hogy hova kell bemásolni... :oops:

A Sablondarabok Linklistába másold be, mindegy melyiket!

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: