A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szösszenet! Úgy látom, hogy a neten az akciós ágyneműkhöz nincs kép. Az újságban van 1, az olyan sárgás-mintás, világos. De ezt nem lehet újságból kinézni, csak ha élőben látom, akkor venném meg. Szerdáig mi mindenképpen elmegyünk a kiságy miatt, mert ha már nincs, akkor csütörtökön nem szeretnénk elszalasztani a corásat. És akkor megnézem az ágyneműt is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet! Van kép? Akkor valamit félrenéztem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kamilla nagggyon falatok! :D :D

Kép
babyteve2

Köszi a pesti címeket! :D

Kép
babyteve2

most mennem kell, majd még benézek, ha tudok és előre is bocsi, ha valaki nem kapott privit!!! mennem kell Csengézni :)
szép napot
mango.

gumimaci_1 Köszi!

Még össze is házasodunk 1 hónap múlva kb. szerencsére a szülők segítenek,de így is sok a költség.

Azért halasztottuk ekkora,mert nem lett volna időlm szervezni a tanulástól. :(

Kép
kritta

Gumimaci - Én ezt a képet találtam .. ez a 2db akciós, nem?
http://www.babavilagnet.hu/?q=bevkocsi/torzs/view/04958
http://www.babavilagnet.hu/?q=bevkocsi/torzs/view/04957

Nah .. megyek vásárolni, azután tanítani, úgyhogy szép délutánt mindenkinek!!

Kép
szösszenet

Szösszenet! Igen ez a kettő az, és még 3 féle szín kéne legyen. De nincs olyan szép, mint a brendonos. :(
Jó vásárlást!

Kritta!
Akkor ti most izgalmas készülődés előtt álltok! :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pár nap kihagyás után esélytelen, hogy mindenre reagáljak...

Emi! Örülök, hogy felesleges volt az aggodalom és minden rendben. Csak semmi idegeskedés, egy kolléga vagy munkahely sem érdemel meg ennyit.

Mezsó! Sajnálom, hogy nem kaptál jó híreket. Nagyon szép súlyban van a picurkád, biztosan nem lesz semmi gond. Sokat kellett visszaolvasnom, ezért lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, hogy melyik nap kell visszamenned a héten?

Atizka! Nekem először 7,6 lett amin még nem aggódott a dokim. Majd később a kicsit több magzatvíz miatt csináltak egy ismétlést, ahol már 8,0 volt az eredmény. Ekkor kellett diétás tanácsadásra mennem. 3 napig napi 5X mérnem kellett a vércukrot és írogatani amit ettem. Szerencsére ott már jó eredmények jöttek ki, ezért azt mondta a doki, hogy egyenlőre tartsam a megszokott étrendemet, minden héten csináljak egy mérős napot, és amíg nincs kiugró érték nem kell szigorúbb diéta (csak a szokásos: édesség nem nagyon, kevés tészta, kevés tej, gyümölcsökből: alma, narancs, kevés mandarin). Szóval ne izgulj, egyáltalán nem biztos, hogy komoly diéta kell. Viszont, ha megoldható érdemes néha mérned, hogy tudd mitől ugrik meg jobban az érték, és akkor csak azokat az ételeket kell kerülnöd. Nálam többnyire 4-6 közötti értékek jöttek ki, ami teljesen jó, 7 fölé nem nagyon szabad menni(itt nem az a határ érvényes, mint terhelésesnél. Nekem egyedül anyukám fánkja verte ki a biztosítékot, akkor 7,9 lett. :D ). Napi méréseket nekem éhgyomorra, főétkezések után 1,5 órával és lefekvés előtt kellett végezni. Igazából én is csak mazsola vagyok még a témában, Mezsó tud többet, ha még valami felmerül.

Kamilla! Örülök, hogy jelentkeztél. Nagyon édesek és szép súlyban vannak. A méhszáj dolog miatt ne aggódj, ha pihensz szerintem nem lesz semmi gond. Más fórumon is találkoztam olyannal akinek kb. ilyenkor kezdett nyílni, és mégis szépen végigvitte a 37-38. hétig. A vásárlás kérdést pedig tényleg ne bánd. Biztosan segít a család és később még te is rengeteg szép dolgot vehetsz nekik. Az ikresen Lilinek kellett szinte végig feküdnie és emlékszem rá, hogy még ő sem nagyon vásárolt amikor ágyba parancsolták. Végül neki is nagyon jó időre születtek a babái, talán ő tud segíteni abban, hogy mit honnan érdemes rendelni, vagy ők hogyan oldották meg ezt a kérdést.

Kép

Kép
szofi74

Nem tudom én sem pontosan hogyan van ez a táppénz ügy, de én október óta vagyok táppénzen, és nettó 10 ezerrel kapok kevesebbet, mintha dolgoznék. Ennyiért szerintem nem érdemes stresszelni! Amúgy a tp. a kereset 70%-a,de viszont az ugye minden napra jár, tehát hétvége + ünnepnapokra is. Ezért nem lehet annyival kevesebb szerintem, amiket írtatok.

Én megveszem azért a kézi Aventes mellszívó szettet, mert be szeretném vinni a kórházba. (21 ezerért láttam, sterilizálóval + asszem cumisüvegek vannak még hozzá) Nem akarom, hogy begyulladjon már az elején, ha úgy adódik esetleg... ha meg nem kell, jó lesz rokonnak, vagy nekem a következő babánál.

Hát az tuti, hogy én sem vinném haza olyan mózesbe a babát, ami nem köthető be hivatalosan! És ha a rendőr megállít csajok, akkor mit mondtok??? Az esetleges balesetről már nem is beszélve. Ami 5 perces út alatt is megtörténhet.
Egyébként a legjobbak az ISOFIX-es hordozók. De persze ezek drágák, és az autónak is olyan kialakításúnak kell lennie. Mi ilyen autót vettünk 2 éve. Így majd ha kinövi ezt a hordozóját a baba, mindenképpen isofixeset veszünk. (mert amiket most adnak a babakocsikhoz, persze nem olyanok, max. a 170 ezres Peg Perego)
Hát nem tudom, de én a babakocsin meg hordozón tuti nem spórolok! (Graco babakocsit veszünk travelest 100 körül, nem olcsó, de messze nem a legdrágább, de sok jót hallottam róluk. én most is azt mondom, hogy a minőséget meg kell fizetni, másnem használtan) Inkább mondok le ehy szoptatós székről, mint egy jó minőségű babakocsiról.

Lituka! Jó neked, hogy már túl vagy rajta! Látod én meg még csak csüt-ön megyek!

Kép
gabo001

Atizka, Blani, igen, holnap rászánom magam és elmegyek a laborba. Citromlevet mindenképpen viszek és remélem, hogy úgy kibírom. Blani, ez nagyon jó eredmény, tulajdonképpen éhgyomri érték maradt.

Szofi, neked pedig nagyon humánus orvosod van, ha így megoldjátok. De teljesen logikusnak hangzik, hogy azt kell kerülni, ami valóban emeli.

Kritta, szerintem sem ciki, ha nincs még orvosod. A tarifát orvostól kérdezted, vagy honnan tudod, hogy magas? Ahol én készülök szülni, ott az a hír járja, hogy ezeknek az orvosoknak nincs tarifája, mindenki ad, amennyit tud. Mostmár időszerű lesz rákérdeznem, örülnék neki, ha tényleg így lenne. Kicsit még azon izgulok, hogy a kettő közül melyik tud elvállalni - sajnos az eredeti orvosom nem garantált, hogy Magyarországon lesz éppen. :(
És gratulálok az esküvőhöz!

Kamilla, gratulálok a babáidhoz, nagyon szépen fejlődnek, csak így tovább!
Vendég

Gabo!

Te is hipp-hopp túl leszel a vérvételen. Ne aggódj!

Hozzátok nincs közel Cora? Mert ott ugyanez az Aventes szett csütörtöktől 19999 Ft lesz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Babyteve!
Igen én is tapasztalom, hogy nagyon figyelmetlenek az emberek és a BKV sem a legtutibb megoldás, én is eléggé kész vagyok, mire eljutok a Jánosig, főleg, hogy mindent igénybe kell vennem (busz, metro, villamos). És egyébként is miért kellett a "hegy" tetejére rakni a szülészetet? A villamosmegállótól odáig nekem már kész teljesítménytúra. Én akkor is inkább így, mint kocsival, mert nagyon megijesztett az a két eset, amit írtam. És bárki bármit gondol én tényleg lelkiismeretfurdalás nélkül felállítok valakit ha nincs ülőhely. Olyannal még nem találkoztam aki miután abszolút kedvesen megkérem, hogy adja át a helyét ne tette volna meg. Állni még tudok, de egy nagyobb fékezésnél már nem biztos, hogy megtartom magam + a még rám zuhanókat, ezért is inkább kérek.

Örülök, hogy jössz 24-én. Neked visszajeleztek? Én mailben jelentkeztem, de nem jött rá semmi válasz most azon izgulok, hogy esetleg nem kapták meg. Azt hiszem ma rákérdezek.

Kép

Kép
szofi74

Kamilla, pihenj sokat, most a bébik a legfontosabbak! :wink: Ha a neten válogatsz, az is lehet mégoly izgalmas, mint a bababoltban lavirozni a sorok között és úgy nézelődni.... és mikor a párod vagy anyud megveszi és hazaviszi, lehet gyönyörködni! :wink:
Én azért nem szeretek boltban nézelődni és válogatni, mert egy: egyedül kell mennem, Zoli vagy dolgozik, ha meg nem, ő nem egy vásárolgatós... tehát rámbizza, és nem szól bele, amitől én ideggörcsöt kapok... inkább neten vásárolok, vagy nézem ki....

Örülök, hogy van, aki egyetért velem, hogy a mózes és pólya nem biztonságos, azonkivül annak is örülök, hogy meg lett erősitve a "kötelező a gyerekülés".... :roll: csak én már nem merek néha ilyen egyértelmüen leirni dolgokat, mert más topicban már hurrogtak le keményen az igazam miatt.... :roll: igy inkább csak tapasztalatként és jótanácsként irom... mellékelve egy személyes vélemény cimszót... vagy egy nem akarok beleszólni.... :roll:

Babyteve! Sikerült egy januári Babapatikát levadásznom!!! :D
Vendég

Hát igen, én vagy 3x megállok, mire elérem az épületet, plusz még ott az emeletek...tegnap Tomival voltam (Ő is ott született :D ), mondtam Neki, legközelebb tutira megszülök, mire felérek :D

Igen, megyek 24-én, Léghajós ürge azt mondta, a 24-i héten küldenek minden infót mailben. Nem kell semmit vinni, sem jegyzetfüzet, semmi (bár, a kaja azért érdekelne, mert 5-6 órán nem biztos, hogy kibírok :shock: )

Kép
babyteve2

Wow, Pumpóka, ez igen, köszönöm! :D

Én meg már azért utálok bababoltokba járni, mert nem férek el a sorok között, plusz a kabáttal is vigyázni kell (azt leveszem, mert hőhullámaim vannak :oops: ), ráadásul, sosem találom meg azt, amit a neten kinéztem :twisted: (Bár, a múltkor nem is abban a boltban kötöttem ki, mint amit kinéztem...totális elhülyülés...és erre kb két héttel később jöttem rá :oops: )

Kép
babyteve2

Pluszként már a bababoltokban is potenciális rabolóként néznek rám az eladók, mint régen a DM-ekben...ott mindig követett a biztonsági őr :shock:

Kép
babyteve2

Gumimaci! Szerencsére semmi komoly, lufi nem nyílt, úgyhogy kis ijedtséggel és persze a kárügyintézés bosszúságaival megúsztuk.

Virág! Én is örültem ennek a humánus megoldásnak, főleg hogy előtte már kilátásba helyezte, hogy eredmények függvényében szigorú diéta vagy inzulin. Valóban logikus, nem is okoskodni akartam, csak azért írtam, hogy érdemes próbaméréseket csinálni annak aki határérték közelében volt és aggódik ezen, mert én például nem mindenre úgy reagáltam, ahogy azt korábban gondoltam volna. Voltak olyan ételek, amiről azt hittem, hogy nagyon megdobják a vércukrot, és most kiderült, hogy még nem is olyan kis mennyiségnél sem lett magas az érték. Nekem jó volt, hogy tudtam kísérletezni, miből mennyit szabad, de azt is megértem, ha ez valakinek nem ér meg felesleges szúrkálást.

Kép

Kép
szofi74

Hmmmm.... csajok, most bolhat raktatok a fulembe. En ma munka utan kocsival mennek vasarolgatni. En nem is gondoltam a legzsakra, hiszen csak filmeken lattam kinyilni.... :shock:
Az ovterelo is macera, de hat hasznalom. De hol lehet legzsakot kikapcsolni? Huha, apa meg elutazott.... de ha meg kikapcsolom, en murgyalok ki...
Tomegkozlekedessel meg hogy cipeljem haza, amit vasaroltam :?:
Csajok, ez sehogy sem jo :roll:
katavirag

Hmm..SZofi74, anyukad fankja.... en majdnem minden nap eszem.. :wink:
Kép
katavirag

gumimaci! nálunk nincs a közelben Cora... sem! Vidéken mások a lehetőségek és árak! :D
Hát ettől a cukortól már én is tartok! Már annyian írtátok, hogy magas lett. Nem bírnám ki pl. hogy gyümölcsöt ne ehessek! De ez a Szofi féle "diéta" tényleg sokkal jobban hangzik!! És van benne logika! Őszintén szólva én azt sem értem már, hogy a terhelésnél miért kell 75g (3 púpos evőkanál!!) cukrot inni/enni! Ki eszik meg ennyit egyszrre?? :roll: Ráadásul akik zsemle/tej verziót csinálták el nem hisezm, hogy abban is ennyi szénhidrát lenne, mint a cukros löttyben...

Kép
gabo001

Gabo! Én is vidéki vagyok. És nem sok bolt van, amelyek között válogathatok. De Cora az épp van. Végülis 1000 Ft-al drágább, amit te írtál. Az nem olyan sok.

Katavirág! Te kínozni akarod a kismamákat????? :? :( :D :lol:

Szofi! Biztos, az ijedtség sem volt semmi és az anyagi kár. De örülök, hogy nektek nem lett bajotok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gabo! Éhgyomorra a tej meg a zsömle ugyanazt produkálja a szervezetben, mint a 75g cukor! :wink:

Megnéztem a Cora katalógust, most kaptuk meg, hááát, van benne egy-két jó dolog, de azért túlzottan nem erőltették meg magukat akció terén... :roll: bár a Cora sosem arról volt hires, hogy milyen marha olcsó....

Egyébként a bababoltokban már megfigyeltem, hogy mintha konkrétan arra mennének, hogy pocakkal el ne férjünk a sorok és polcok között. Középen táncolni lehetne még 40hetesen is, de a polcokat olyan sürüre rakják, hogy nem férek be még én sem közéjük, pedig aztán nekem nagy hasam nincsen... 8) szerencsére nekünk már sok mindent nem kell vennünk, egy-két apróság, inkább DM-ből majd már a kórházi tartózkodáshoz.

Azon gondolkodom egyébként, hogy vegyek-e egy overállt kis méretben? Vajon milyen idő lesz áprilisban... :roll: Mert konkrétan meleg ruhánk nincsen! Van egy raklap rugi meg body, de egy kabát vagy vastagabb nadrág semmi! A bundazsák meg simán a ruhára kevés lesz, ha fagyos lenne a tavasz.... bajban vagyok, mert téli gyerekhez vagyok szokva. Az olyan egyszerüen egyértelmü volt, hogy mit adok majd rá... :roll:
Vendég

Nem, nem :!: Egy pohar tej + 1 zsomle 40 g -os cukorterhelseb\nek felel meg.
Persze csak korulbelul.
A 75 g -os a modern es pontos eljaras :!:
Ez tutira tudom.
katavirag

pumpóka! akkor én miért nem ehetek zsömit meg tejet..? :( pedig még jól is esne! nem kéne szenvedni!
hát nekem ugye első babó lesz, de láttam ilyen tök jó meleg anyagból (poláros szerű) kabátkákat csuklyával, meg nacikat. Az nem jó pl a body meg rugi fölé még? Szerintem egy melegebb takaróval azért elég lesz áprilisban! Mégsem december, vagy januárról van szó nem?? Csak egy ötlet egy kezdőtől!! :D

Kép
gabo001

Katavirág! hát akkor ez sem egységes.... ezek szerint, lehet, hogy sokkal több cukros kismama lenne...

Kép
gabo001

Kamilla,
nagyon aranyosak a kicsik! :D
sirkici

Hali,

Na megjöttem az ebéd utáni vércukor mérésről. 5,4 lett, ami teljesen jó. Viszont a reggeli 2,0 az elég gáz. Azt mondta a nővér, hogy az se nekem sem a babának nem jó. Holnap reggel újra kell néznem. Dokim csak csütörtökön lesz. Majd meglátjuk ő mit mond.

Szofi,
örülök, hogy nem lett semmi bajotok. Tök normális a dokid, hogy nem fogott rögtön kemény diétára. Főleg, hogy így teljesen jó a cukrod.

Kamilla,
édesek a bébik! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!
Köszönöm a köldökfájással kapcsolatos hozzászólásokat, nem semmi lehet a köldök-sérv.
Közben rájöttem, hogy lehet,hogy csak a varratomat érzem, ahogy húzódik (volt egy kisebb laporoszkópos műtétem, és egy kicsike varrat van a köldökömnél)
Mi is hordozóban visszük majd haza a babácskát, a biztonság az első. Ha gyalog hoznánk haza akkor én is mózesbe tenném.

Ezek a fánkok!!...hm.. Rám menetrendszerint esténként jön rám a csokiroham, de szabály szerint úgy érzem,hogy leesett a vércukrom és muszáj azt csokival enyhíteni..

Mezsó, majd gyere a friss hírekkel, és ne idegeskedj!!

Kamilla, veletek is minden rendben lesz-a lényeg, hogy tényleg szigorúan pihenj és ne foglalkozz semmivel. A cuccosok pedig tényleg megvehetők apa által is, csak pontosan kell megmondani hol, mennyiért és mit vegyen...Szólj, ha bármi van!

Mellszívó: Én is azt hallottam, hogy nem érdemes előre megvenni, ha úgy adódik bárki betudja szerezni.

A tömegközlekedésről tényleg lehetne mesélni, eszméletlen az a közöny és bunkóság, ami a kisbabákat körülveszi...

Emi én is pont febr. végéig dolgozom, szóval kitartás nekünk, pénteken már kezdődik az uccsó hónap!!

Timi

Kép
tim27

Pumpoka, ha a globalis felmelegedesre gondolunk, en nem fektetnek be overallba aprilisra.
Mondjuk en kaptam egyet, de ha nem kaptam volna, nem vennek, az tuti.
Van helyette edes kis macifules es farkas, szoros tavaszi overall, vagy rugdalozo, vagy mi csuda:
1 56-os barnamedve es egy 62-es jegesmedve :lol: :lol: :lol:
Kép Kép
Ha belekepzelem a gyereket, hat... meg kell zabalnom mar gondolatban elore.
katavirag

Katavirág! Keresek a turiban vagy a teszveszen ilyesmit akkor... ez alá egy rugi meg a bundazsák elég, ha nem, akkor még a polárpléd.... jajj, de téli anyuci vagyok... nehéz lesz átszokni a tavaszi gyerekre....
Vendég

Sziasztok!

Tali: Én megyek, szerintem gyerekekkel, ha apa dolgozik. Ha nem, akkor 1 gyerekkel, sorsoljátok ki melyik legyen :) De 2-őt nem hagyok neki itthon ha nem muszáj, mert akkor amíg nyugi van, tud fúrni-faragni :)

Autós közlekedés: Legszívesebben ki se lépnék az utcára :)

Vezetés: Én vezetek, övterelő nélkül, de mivel elég túlsúlyos vagyok, a legalsó hurkám alá szoktam betenni az övet, így ugyanúgy ott van a szeméremdombomnál, mint a terelővel. De persze normál súlyúaknak nem megoldás mert felcsúszik. Én vezetek, igaz ne mminden nap, mert nekünk nincs autónk, de ha messzebb kell menni, vásárolni, v. vmi nagyobb dolgoz hazahozni, akkor apukám autójával megyek. Azt meg ne mvezeti a férjem, más autójában nem ül volánhoz.

Baba hazahozás: MINDENKÉPP HORDOZÓBAN!!!!! Iszonyatosan felelőtlennek tartom azokat, akik nem kötik be a gyerekeiket. Teljesen mindegy hogy az az út 2 perc, vagy 2 óra, be kell kötni!!!

Ez az egyenes gerinc dolgot sem értem teljesen, hiszen a méhünkben, a hordozókendőben, a kezünkben sem egyenes gerinccel fekszenek. Semmi bajuk nem lesz a hordozótól. Mivel tőlünk kb 10 perc séta a kórház, nem tudom hogy jövünk haza. Ha szép az idő, akkor gyalog, babakocsival, ha nem, akkor apum autójával, hordozóval.

Ha valakit érdekel, van egy CAM hordozóm olcsón eladó! Tuti balesetmentes, mi vagyunk az első tulajdonosa.

Kritta: Én sem fogadok orvost, viszont szülésznőt szeretnék, amit nagyon hamar meg kell ejtenem azt hiszem....

Na megyek, sok a dolog még.

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hát Katavirág, nem csodálom! Tündériek ezek a kis medverucik! :D :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Az én lányom ugyan márciusi, de mi térdig érő hóban, hóviharban hoztuk haza.... Legfeljebb vegyetek 80-as bundazsákot, az jó lesz köv. télen is..

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nekem van eladó overállom is, meg ilyen vastag polár levegőztető is, ha vkit érdekel, teszek fel képet. MÉg nem volt időm feltölteni az oldalra...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kamilla!
Annyira édesek a babók! Vigyázz Magatokra nagyon, pihenj sokat, most ez a legfontosabb!!

Lituka!
Mi annak idején Pierre Carden hordozót vettünk, nem volt drága (15 ezer alatt), én szerettem.

Kép

Mellszívó: egyet értek Pumpókával, nekem is rengeteg tejem lett hirtelen, mikor beindult a termelődés, Lili nem tudott annyit enni, hogy ne maradjon... így én az első hetekben mindig lefejtem, és beraktam a fagyasztóba, arra az időkre, ha esetleg el kellett mennem valahova nélküle, és a nagyik etették meg cumisüvegből. És engem is nem egyszer mentett meg a mellgyulladástól...

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Mi is hordozóban szállítjuk majd haza a kisfiunkat,úgy mint ahogy az első fiunkat is! :wink:

Amikor megláttom,hogy valaki egy pólyába bebugyolált gyerekkel a karján csak úgy simán beül a kocsiba ,rosszul vagyok,borzasztó felelőtlenség! :evil:

Ma voltam védőnőnél és sok EXTRA élményekkel lettem gazdagabb,néha az eszem megáll az emberektől! :roll:

Jött egy lány szerintem még nemvolt 18éves,gyereket várt egy nála legalább 10 évvel időssebb sráctól aki azért kisérte el mert a lány totál analfabéta volt,nem tudott se írni ,se olvasni a srác beszélt helyette.

Annyit kérdezett tőlle a védőnő,hogy:
- Éhgyomorra jött Angéla?

Mire a lány ártatlan szemekkel:
-Mi az az ÉKGYOMOR????????????? :shock:

Elkelett neki magyarázzni,hogy nem ÉK,hanem ÉHGYOMOR és hogy az mit jelent!

Utána meg jött egy Mexikói lány aki egy szót nem beszélt magyarul(Kb.20éves),a leenndő apukával aki kb.60 ÉVES volt!

Szép kis csapat volt! :lol:

KépKép
KépKép
nicci

[quote="atizka"]
írta:
atizka
Niki! Az orvosom Bálint Mihály. Tiéd?

Sziasztok!

Atizka: Akkor mégsem egyezik :oops: Én Rabóczky Mariettához járok!
De szülni tuti ugyanott fogunk :):):)

Nekem holnap reggelre van időpontom a laborba, remélem minden rendben lesz, szurkoljatok :oops: :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Nah, hát a hordozóban hazahozás egyértelműen lepipálta a mózest ..
Hát, akkor mi is belerakjuk, hiszen van hordozónk - nagyon szuper :)
Azt a 2 percet kibírja benne .. a gyalogos részeken .. stb. meg viszem a kis mózesében :)

Tömegközlekedés?? Rajtam észre sem veszik, hogy babát várok (ebben a nagy kabátos időszakban nem is könnyű .. bár szerintem azért már ordít rólam) .. tehát ülőhelyem sosincs.
Ma az Auchanban egy nyugdíjsa néni narancs-válogatás közben lazán arrébb lökött .. hát .. csúnyán összebalhéztunk. :evil: Még ha nincs óriási pocakom (ott már nem kabátban voltam), akkor se lökdössön .. de így meg .. csúnyán szétcsapok az ilyen bunkók között ..
Utálok is egyedül bárhova is menni .. hihetetlen a figyelmetlenség .. és ez pici babával még rosszabb lesz (sajnos barátnőm mellett láttam a mérhetetlen közönyt, amivel az emberek hozzájuk álltak .. pedig egy zabálnivaló szőke kiscsaj lánya van..) ..
Szóval no comment .. ebben a világban élünk :?

Kép
szösszenet

Szösszenet: köszi tényleg nem volt olyan szönyü csak félora…:D
Köszi a tippet..igazibol én nem értek hozzájuk igy az árukhoz sem..drágát sem akarok tényleg..egyszerüen eddig az volt ami tecett apának is nekem is..tudod Győrben azért nincs csak pár bababolt…na de kutatok tovább..keresek vmi franeszt ami itt a környéken is tudunk venni olcson :D

Gumimaci: végre egy bolt ami van nálunk is :D köszi a tippet..:D
Minimanó nincs a közelünkben de nagyon szép ez a hordozó…ebben is segitetettél

Blani: énis azota csak eszem meg eszem meg eszem…

Kamilla: kitartás…és nagyon szép sulyuak a babáid..

Kritta: sztem sem vagy felelőtlen..és képzeld nekem fogadott dokim van viszont mostanában annyit beteg..hogy pl lehet ott sem lesz a szülésnél..persze akkor van akinek szoljon..de pl nem lehet tudni sokszor halottam már h a fogadott orvos nem jelent meg a szülésnél külömbözö okokbol..pl beteg volt vagy szabin vagy mütött ép…ugyh sztem nyugodt légy..
Maximum keress egy jó szülésznőt..nekik sokkal kevesebb pénzt kell adni és biztosan sokat fog segíteni.

Szofi: én megértem h mit mondasz….de pl nekem muszáj vezetnem mert nem vagyok fővárosi a családomban nincs több jogsi..a férjem ha dolgozik akkor marad a kocsi…nálunk nem jó a tömegközlekedés..és hát sajna ez van..

A mózesről engem is meggyőztetek..de azért nem kell ám utálni :roll: meg felelőtlennek hinni.. :cry: első babám lesz egyszerűen én igy láttam jónak..és nem kell azért tölem hidegrázást kapni..
Mérlegelve igaz..be kell kötni a babát..de csak amiatt hozom a hordozóban..merthát nekem is a szivem csücske ez a baba.nem csak egy ugy jött és kit érdekel gyerek…mindennél fontosabb NEKEM… :!: :!: :!:

Gabci: köszi a tippet..
Vendég

Lituka,senki nem kap tőlled hidegrázást,biztosíthatlak! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
nicci

Szofi! Köszi a biztatást. Pénteken megyek a dokimhoz, ad beutalót dietetikushoz, aki kedden rendel... Addig meg gondolomra diétázok. Persze nem merek enni semmi édességet (pedig úgy, de úgy bekapnék egy kis csokikát :cry: ).

Most kaptam egy sms-t egy kolléganőmtől, hogy tegnap megszületett a kisfia :D :D , viszont apuka nem mehetett be a járvány miatt :cry: . Remélem hamar lemegy ez az influenza, és amikor mi odaérünk a nagy naphoz nem lesz épp aktuálisan semmi.

Délután akartam egy kicsit aludni, de Babócám olyat akciózott a hasamban, hogy inkább rá figyeltem. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én az egész terhességből ezt élvezem a legjobban.

KépKép
KépKép
atizka

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:45-kor.

Kép
1bambi

Végigolvastam a mai termést.
Babyteve2: válaszolok neked is, de sokszor mire a topic végére érek nem tudom ki mit kérdezett. Városon belül hordon a lányokat suliba és óviba, mindkettő gyalog 10 percre van, de ellentétes irányban. A déli időszak a legrosszabb, mert az ovit 12.30-kor nyitják, a suliból meg 12.40-kor jönnek ki. Csak addig fel kell öltöztetni a két kicsit, akik előszeretettel rohangálnak inkább a folyosón. A msáik reagálásodra pedig az a válaszom, hogy azért nem akarom utolérni dédanyáink gyereklétszámát. :)

Táppénz: a bruttó bér 70%-a jár. Nálam tetemes a különbség, mivel én tavaly még gyesen is voltam, hiába voltam utána bejelentve a nagy összeggel, kb. 25e Ft-tal kapok kevesebbet. De muszály tp-n lennem. Igaz a tesóméktól kapnám a fizut. Na azért adnak mindig egy kis tp. kiegészítést nekem.

Sterilizálás: ha valaki nem akarja megvenni 4-6 ezerért a sterilizáló készülékeket, akkor elmondom, hogy lehet kapni tablettát, illetve sterilizációs folyadékot is.

Én mint már írtam Pesztonka tejszívót használtam, és nekem semmi bajom nem volt vele. Gépi, de saját magam állítom be a szívóhatást. Itt is nagyon rámennek már a cégek arra, hogy belesúlykolják az emberbe a márkát. Szerintem is csak akkor vegyetek, ha már látjátok, hogy szükségetek van tejszívóra. Nem olcsó dolgok ezek sem.

Hordozó: van olyan kórház, ahol kérik is a hordozót, amiben hazaviszik a picit. Pólyában és mózesben nem engedik.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

És most a mai híreim:
Ismét volt CTG és UH. Minden oké, múlt hét óta megnötte a babó az egy heti előírt mértéket, így most az adatai: BPD 79mm, TH 71mm. Jövőhéten újból megyek.

Emi és Judit!
Hétfő óta látogatási tilalom van a kórházban. Az előadásra azt mondta a szülésznő, aki a terhespathologián van, hogy a nővérszállón meg lesz tartva mindenképpen, ha csak az előadó meg nem betegszik. Esetleg szülőszoba látogatás nem lesz csak. Azt mondta, hogy azért kérdezzünk rá előtte.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

[quote="1bambi"][ írta:1bambib]Szöszke,
és legalább elnézést kért a vénasszony? vagy mi volt? ez tényleg érdekel... :oops: :oops:

Igen, miután meglátta a pocakomat, amit az AKCIÓ felirat által okozott eksztázis miatt addig nem vett észre .. bocsánatot kért.
Most, hogy babás vagyok, ingerlékenyebb is .. és hisztis ezekre a dolgokra, mert ne lökdösse senki a pocakom, és benne a kis királylányunkat :) Csak engem az bosszant, hogyha nem lennék állapotos, akkor a világ legtermészetesebb dolga, hogy a nénike fellök a zöldségespult előtt?? Úgy, hogy én egy helyben állok, és válogatom a narancsot .. de ő kitalálja, hogy neki is abból a rekeszből kell, és arrébb lök? Annyi kedves idős ember van .. de néhányan teljesen kifordulnak önmagukból (vagy már fiatalon is tuskók voltak, és a "vér nem válik vízzé" ..) ..

Lituka
- Ha tőled hidegrázást kapnak, tőlem is :lol: :lol:
Szerintem érthető, hogy rossz érzésed van a hordozóval kapcsolatban .. én sem tudom még elképzelni a 2 napos babámat abba bekötve elanyátlanodva .. de ha ez a biztonságos, én is így teszek .. és várni fogom, hogy kikaphassam belőle ..

Kép
szösszenet

Köszönöm Zsuzsa! :D Csak azért érdeklődöm ennyire, mert kacsingatunk Miklós felé... :D (a gyerekdokit is ezért kérdeztem.)

A Jánosból is csak hordozóban engedik ki a babákat.

A 79 már komoly fejméret! Csak így tovább! :D

Kép
babyteve2

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:46-kor.

Kép
1bambi

Engem is az zavar ebben, ha nincs pocakom, akkor fellökhetne? :twisted:

Kép
babyteve2

Bambi, leírod légyszi a 13. kerületi infókat?

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: