A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kistarcsa - Flór Ferenc Kórház

szüléstörténet? oké...

vasárnap reggel folyt el a magzatvizem, szerencsénk volt, mert aznap Szabi épp ment volna ügyelni, és 6kor indult volna el, de negyed 6kor elfolyt a magzatvíz, így szóltam neki, hogy most másik kórházba menjünk inkább :-) Villő ügyesen időzített, vasárnap hajnalban Zuglóból kb 10 perc alatt voltunk kinn Kistarcsán...

nyugisan elmentünk, mert épp csak finoman csordogált a víz, Szabi még hajhabot is tett a hajára, végül is jól kell kinézni szüléskor :-) azt hittük, délre baba lesz, de végül csak nem jöttek a fájások, így kellett oxitocint kapjak. Nem örültem neki, főleg a sok zsinór miatt, meg így sokkal kevésbé mobilis az ember. Nagyon kevesen szültek aznap, még szülőszobát is választhattunk. Azt választottuk, amelyikben a kerék is van, a Ti javaslatotokra.

A fájások megindulása után viszont nem volt jó semmi, főleg a helyváltoztatás nem, így bár kipróbáltam a kereket, végül mégis a szülőágyon született meg Villő, mert vissza kellett menni az NST miatt és engem onnan már le nem varázsolt semmi... Nagyon jó volt tudni, hogy Villő olyan türelmesen várja a megszületését, végig nem stresszelt, szuper nyugis volt a szívhangja, pedig a kitolás szegénynek extra hosszúra sikeredett. Nagyon rövid volt a köldökzsinór, ezért a feje mindig visszacsúszott, kb 7-8 fájásra bújt csak elő a kobakja, ez elég nehéz volt. Utána meg sajna nem jött fájás a kis testéhez így fájás nélkül kellett kitolni, de a lényeg, hogy megvolt!
Nagyon nagy segítség volt, hogy ott volt velem Szabi, és külön fantasztikus élmény volt (utólag értékeltem), hogy Réka (Kovács Réka, Szabi egy barátja volt a dokim) milyen nagy hatással volt rám a szülés során. Hiába barát, nem vártuk el tőle, hogy végig ott legyen, de egyrészt végig ott volt velünk, másrészt meg valahogy talán amiatt, hogy egy ilyen hihetetlen intenzív érzelmi élménynél volt velünk együtt jelen, egycsapásra tök közel került a szívemhez.

Amiatt, hogy olyan lassan bújt ki a feje, Villő arca eléggé bevérzett, (tök lila volt először) és a felszívódás folyamán túl sok lett a bilirubinja, ergo besárgult, még kék fény alá is kellett tenni. Szegény olyan aluszékony volt, 6-8 órát aludt egyszerre, mire felvilágosultam, hogy nem szabad annyit hagyni, mert etetni kell, hogy elmúljon a sárgasága. Csak annyira aluszékony volt, hogy enni nem nagyon bírt - ezzel megszenvedtünk, tulajdonképpen a napokban rendeződött a helyzet csak, eddig noszogatni kellett meg ébresztgetni, mert csak tátogott, mint a hal, de nem szipkázta be a cicit. A csúcs az volt, hogy egy óra hosszat kellett próbálkozni, mire be tudta rendesen kapni a cicit, na az kemény volt.

A családi szoba marha jó, Szabi ott aludt velünk, a szülésznő (Ignáthné Éva) is odafigylet ránk, és a csecsemősnővérek nagyon sokat segítettek az etetésben, nélkülük nagyon nehéz lett volna. Azért kicsit zavaró volt, hogy ketten háromfélét javasoltak, de mindent kipróbáltunk :-) Most már nagyokat eszik és intenzíven, ha bealszik, én leveszem, mert nem akarom, hogy csak cuclizzon rajtam.
Nagyon jó alvó. 3-4 óránként ébred, akkor is elég nyugisan, nagy szerencsénk van vele!

Lengő bölcsőt nagyon szereti! Kép

Jutka
Kép
jutka78

Jutka,
örülök, hogy minden jól sikerült! Szép a történeted, és a kitolás, mintha a sajátomat olvastam volna, nekem 50 perces volt a kitolási szakasz, nagyon sokára bújt ki Marci, és nekem is fájás nélkül kellett már utolsót nyomnom!!! :wink: :lol: Az Ő fejecskéje is bevérzett, és detto Ő is besárgult, kék fény, sok-sok alvás stb... Úgyhogy ismerős!

Még ha valamit tanácsolhatok: ne ijedjetek meg, de ez a fajta sárgaság csak úgy 10-12 hét múlva fog a bőréről is láthatólag elmúlni, ne aggódjatok! Csak azért írom, mert sokszor csak annyit mondanak a dokik, hogy: nemsokára felszívódik, csak azt felejtik el, hogy az emberek így azt hiszik, néhány hét. Szóval csak azért írtam, ha Ti ezt tudtátok, akkor bocsi, nem akartam okoskodni.

Sok egészséget és gyönyörű éveket kívánok még egyszer!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Jutka gratula!!! Még ilyen ágyat nem is láttam! :shock: :shock:

Szülés nálam is hasonló lett volna, de nekem a doki poci nyomással segített (Dorka is rövid pórázon volt és egy szakasznál 2 cm előre 3 vissza lett volna... ) így azonban hamar meglett és nem sárgult, sőőőt még a feje is olyan szabályos volt, hogy csak néztünk! (se piros, se ráncos, se csúcsos)
Úgyhogy én áldom Szabó dr-t és Andit (szülésznő) ezért! (és félreértések elkerülése végett, nekem az pluszban nem fájt és semmi nyoma, vagy plusz érzékenység a nyomás helyén nem volt)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok,

Jutka, gratula a kislánykádhoz, nagyon édes a kis bölcsőjében!
Sok tejcsit és minden jót kívánok.

Mi nem voltunk itthon a hétvégén. Péneken délután átmentünk anyósékhoz, hogy kicsit együtt legyen a család és, hogy letudjunk lépni egy kicsit a férjemmel. Na a lelépés pénteken este nem jött össze, de szombaton igen. Nagyon jó volt, egyik kedvenc helyünkön voltunk, olyan volt, mint régen, amikor még csak udvarolt. Mondjuk, ő észre sem vette, hogy legutóbb, mikor ott jártunk, akkor még kék színű volt, most meg piros és teljesen más a stílus, a kaja viszont ugyan olyan jó volt. Ma délután jöttünk haza, Lellének nem nagyon tetszett, de már nagyon álmos is volt, úgyhogy felcuccoltunk és még elmentünk vele egy órácskát sétálni, el is aludt.

Azt hiszem, most én is húzok zuhanyozni, aludni, álmos vagyok,mint a dög, pedig mi ált. éjfél után fekszünk le, de ma kipurcannék, ha addig lennék fel.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

PImpoka, tegnap én is így voltam. Valahogy 10 körül aludtam el, pedig éjfél után szoktam én is. :oops: Nem is éreztem ma magam kipihentnek ennek ellenére. Valahogy túl aludtam magam, vagy mi. De lehet a szél az oka...:roll:

Szonja ma egy szemhunyásnyit sem aludt. egész nap jövés-menés volt nálunk. Hol havarok, rokonok, anyuék, tesómék. Amikor meg még letehettem volna nem akart aludni. Fél 8-kor úgy eldőlt, mint egy darab fa. Remélem kihúzza reggelig, és nem kell vele hajnalban játszani. Azt is remélem, hogy nem fél 10-kor lesz a reggeli ébredés, hanem korábban, és helyre jön a napirend... Persze ezek csak álmok... :roll:

thenus

Sziasztok!

Jutka!
Nagyon jó volt olvasni a szülés történetedet!Rolinál nekem is így volt,annyira elhúzodott a kitolás(kb 40-50 perc),hogy a végére már a fájások is eltüntek,és muszály voltam fályás nélkül kinyomni Rolcsit!Szerintem annál szarabb dolog nincsen amikor nem érzed,hogy nyomnod kell de muszály!Gratulálok!Mennyivel is született?Vagy írtad már?Kép

Csajok én hulla vagyok!Szombat óta tiszta beteg vagyok,fáj kezem,lábam,fejem,torkom kapar.........minden bajom van!az orrom ömlik,ha nincsen bedugúlva.....Képcsak a gyerekek ne legyenek betegek!
Zsani hála istennek végigaludta az éjszakát és még most is alszik!!!!Kép
Mintha érezné,hogy most egy kicsit jobbnak kell lennie!Tegnap ledőltem 2-kor (Zsani akkor aludt el,nagyon édes volt aludt negyed 4-ig)apa fél 5-re ért haza hozott egy csomó gyümit nekünk(édes)!Nem engedte,hogy felkeljek,kiszólgált,megpucolta a narit,almár,banánt......arany életem volt! Reggelre már ő is takonykorral ébredt! :evil: :cry:

Szép napot mindenkinek!a betegeskedőknek jobbulást!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!
Jobbulást kívánok nektek!!! Nem irigyellek most!! :(

Mi lépünk cipőt venni, kinőttük a mostanit. Később még jövök!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Jutka,
gratula a szép picilányhoz! Jó egészséget nektek!

Tiop,
gyógyulj meg! (én is taknyolok, csak a csajok el ne kapják, jövő héten utazunk "telelni" a haverokkal, 3 család, 7 :!: pici gyerek 5éves és 5hónapos kor között vegyesen - kissé aggódom, mert ahogy Bogit és kisbarátját Zsombort ismerem, 3 nap után elzavarnak minket a szállodából, mert a kölykök szétszedik... :roll: )

Lépek én is, beesett egy fordítás, baromira semmi kedvem hozzá, de pénz, és meg kell csinálni mire elutazunk, most egy darabig nem jövök!

Jók legyetek, vigyázzon mindenki magára meg a gyerekekre!!!

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Pilla nem influenza hálisten, csak borzasztó csúnyám köhög és folyik ezerrel az orra, amúgy nagyon jó a közérzete és eszik is rendesen, múlthéten egyik éjszaka arra ébredtem, hogy olyan ugatósan köhög, másnap mentünk is a dokinénihez, azóta már javulgat, nincsen az az ugatós köhögése, nem szeretném ha kruppos lenne

Tiop
jobbulást neked is, gyerkőcök helyre jöttek már?

Jutka gratula Villő babához, nagyon kis édes :wink: jó volt olvasni a történeteteket, olyan rég olvasshattunk már ilyet

Jó kis témát veséztetek ki a múlthéten, nem győztem visszaolvasni, én is hasonlóan reagálnék mint Andibab, kikaparnám a nőci szemét, amúgy én teljesen megbízom a páromban és ő is bennem, mert e nélkül nem működne a házasságunk

Hogy álltok a farsangi jelmezekkel? Én még sehogy, majd a héten veszem meg a filcet hozzá és a jövőhéten meg is kell varrnom, mert előre hozták 8-ra, valahogy így jön ki idén a böjt vagy mi és azért

na lépek ebédet csinálni, meg a mosógépből ki kell szedni a ruhát és elindítani a köv adagot :evil: állandóan megy a mosógép nállunk

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Czakoca, jó, hogy nem influenza. A köhögés viszont rettentően utálatos tud lenni. Jobbulást Nektek!

Tiop, Neked is jobbulást! Remélem nem kapják el a gyerkőcök.

Andibab, hova mentek teleni? Gyógyulj meg gyorsan!

Tüccs, Neked így utólag kívánok BOLDOG SZÜLINAPOT! 25-én volt, ugye? Kaptál tortát? Ajándékot?

Jutka, köszi, hogy leírtad a szüléstörténetet! A bölcső szuper!

Nircee, a telefonszámodat elküldenéd nekem priviben? Köszi!
Vendég

hahó!

hm mire végigolvastam fölébredt őnagysága. akkor talán később újra próbálkozom :D

murphyke

Kép
murphyke

Na, megjöttünk, közben a csaj már alszik is.

Vettünk cipőt, siestát kaffa nagyon. Dóri már járkál, ha fogjuk a kezét, ezért még egy benti szandin is gondolkodom, mert mezítláb nagyon befelé dől a bokája. Elég húzósak az árak, de ezen most nem spórolunk.
Tegnap jártunk a cundába, hát semmi se volt már. Előkéket tudtam venni, annak nagyon örültem, de 86-os méretből SEMMI nem volt. Hát így jártunk.

Pilla!
Köszi a köszöntést, hétvégén volt torta, virág, ajándék, szép volt , jóó volt.

Andi!
Irigyellek a telelés miatt, érezzétek jól magatokat!! Azért ha tudsz, gyere még addig.

Czakocza!
Nektek is jobbulást, bár már kifelé kecmeregtek, ha jól értettem. Nagy szerencsém van Dórival, hogy eddig még nem volt beteg..(kopp-kopp).

Jutka!
Jó volt olvasni a szüléstörténetet, sok boldogságot mégegyszer Villő babához!

Na, megyek a dolgomra, van belőle sok. :?

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Jutka!
Én is szeretnék gratulálni Villő babához!
Nagyon szép nevet választottatok! Sok egészséget, és boldogságot a családnak!

Betegeknek gyors gyógyulást kívánok! Én már csak nózit fújok szerencsére, és esténként sincs már bedugulva hála az égnek!

Tegnap voltunk nst-n. Minden okés volt. Legközelebb szerdán megyünk.

Kérdés a nemrégen szülőktől:
Mit kell bevinni a kórházba a picurinak? Úgy tudom, hogy a pelenkát már nem ők adják. Popsitörlő, popsikrém, hintőpor, stb? Ilyesmikkel mi a helyzet? És a ruci?
Köszi a segítséget!

Kép
Kép
giga1

Tüccs!
Boldog szülinapot utólag is!
Nem tudtam, hogy most van...

Kép
Kép
giga1

3400 gramm volt, azt valóban nem írtam, már mások is rám szóltak, hogy a lényeges adatokat elfelejtem :-)

jó olvasni, hogy többőtöknek volt hasonló élménye. Nekem is kellett nyomni a hasamat, de nem bántam, nem is maradt meg bennem rossz élményként, mert éreztem, hogy ott az a helyes, a gyerek mégse maradhat benn! Mégse lett csúcsfej szerencsére :-)Vicces volt, a feje volt csak kinn, teste még benn, de ő már magyarázott!

:-)

üdv,
Jutka

Jutka
Kép
jutka78

Giga,

a kórházba a következőket kellett vinni a babának:

-pelenkát kértek, de aztán mégis adtak :-) úgyhogy jobb, ha van nálad, de lehet, hogy nem fog elfogyni.
-ruhát adtak, és szerintem marha édesek azokban a kis kórházi réklikben, kistakarókban!
-popsitörtőt kell vinni (de azt kapsz is ajándékcsomagban majd valahányadik napon)
-többi ápolót adnak (popsikrém, hintőpor, gézlap)
-a benti cumisüveg (adnak) marha nagy lyukú, úgyhogy ha cumisüveg használatára kényszerülsz, lehet hogy jobb, ha van nálad saját (nekem a lefejt tejet abban kellett odaadnom, az aluszékonyság miatt)

azt hiszem, ennyi...

Jutka
Kép
jutka78

Sziasztok!

Jutka
Sok boldogságot és egészséget Villő babához!Köszi a szüléstörténetet olyan jó volt olvasni!Nálunk is hosszú volt a kitolás főleg a nagy súlya (3950)miatt,a doki is meglepődött mert két nappal előtte még 3100-ra becsülte. De így jobb is mert állítólag 3500 felett nem engedhették volna a természetes szülést már egy császár után.Szóval nálunk is több mint egy óra volt a kitolási szak és sárga is lett a drágám, majd 4 hétig. Nem tudtam én sem hogy ilyen sokáig elhúzódhat a kitisztulás már azt hittük kreol babánk van :P :P

tiop
Jobbulást nektek!A lányok kigyógyultak már?

Pilla
Altatásban lesz Laura műtétje?

Jutta
Igen a mellem miatt voltam a kórházban megint!Sajnos be kell fejeznem a szoptatást mert belűlről nagyon sok vér távozik és Flávi már szinte csak vért büfizik vissza.Szörnyű látni, és biztos a gyomrának sem tesz jót. Kész vagyok teljesen :( megszakad a szívem de sajnos nincs más válsztásom.Pedig imádok szoptatni :cry: :cry: De megijesztettek hogy szövődményes lesz.
Ha valakinek van tej elapasztási tapasztalata segítsen S:OS:!
Most jegelem,kevés folyadék,diéta,csökkentett szopi idő.Nem szeretnék hormonális gyógyszerhez folyamodni!
Dorkának lézeres lesz a zsírmirigy eltávolítás?Altatják?

giga
popsi kenőcsöt és hintőport adnak a kórházban,de pelenkát csak hébe hóba, törlőkendőt pedig egyáltalán nem. Ruhát adnak de volt mikor olyan kisinget adtak ami tépőzáras és olyan éles volt a széle hogy én nyomban lecseréltem sajátra.Ja és a hosszabb babák némely rugiban nem tudták kinyújtani a lábukat! Szóval jobb ha viszel sajátot,meg ha kifolyik a kaki pisi nem kell a csecsemősőkhöz szaladgálnod. Már nincs sok idő hátra nagyon izgi :lol: :lol: Hogy bírod fizikailag?

Betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok!

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Még a nyáron jártam nálatok. Akkor a Szentágotai doki után érdeklődtem tőletek. Szantre akkor írt is nekem egy pár jó dolgot. Azóta itt nem jelentkeztem, de időnként beleolvastam a leveleitekbe. Nagyon jó kis csapat vagytok. És ha van kedvetek izgulni egy újjabb kisbabáért akkor szívesen írogatnék nektek, ill. továbbra is olvasnálak benneteket. Mivel az első két gyermekemet nem Kistarcsán szültem lehet, hogy a kórházról is lenne majd kérdésem. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, üdv köztünk! Tényleg jó kis csapat jött össze és folyamatosan vannak újabb tagok is. :wink:

Lice, hideg vízzel kell borogatni a cicit. :wink: A barátnőmnek ettől apadt el egy pár nap alatt. Miért vérzik a melled? Biztos írtad már, de baromi figyelmetlen vagyok és egy nagy szita az agyam.
Laurát altatásban műtik. :cry:

Jutta, a kérdésem tárgytalan, mert most visszaolvastam és már látom, hogy zsírmirigy műtét lesz.
Vendég

nah megint alszik :D

Jutka: nagyon-nagy gratula Villő babához. Nagyon tetszik a neve.
Nekem is nyomta a doki a hasam egy kicsit, akkor föl sem tűnt. de én sem bánom.

pumperka: üdv köztünk! na csak gyarapodnak megint a kismamik :lol:

Valszeg mi is influenzásak vagyunk, Lili az egyetlen aki még tartja magát, de már ő is tüsszög meg szortyog :cry: pedig annyira reménykedtem, hogy megússzuk.

Rakok pár képet:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

a tortát nem kinevetni, én sütöttem elég bénácskára sikeredett, viszont nincs benne tojás
Kép

így bújok anyához:
Kép

fini anya meggylevese:
Kép

Képzeljétek Lilit nem lehet kintről beimádkozni. Most ebéd előtt kb másfél órán keresztül mászkált az udvaron, leginkább a lépcsőn le-föl. Természetesen nem mászik hanem mint a nagyok ő lépni akar, amit az én derekam bán. Nem tudom hogy nem tudja megunni a lépcsőzést. Néha megszakítja egy kis falevélevéssel, esetleg megrágja a kerítés betonrészét, magyaráz a kutyáknak stb. ja és persze a két keze mindig tele van különböző kincsekkel (dióhéj, falevél, szemét és hasonló fincsi dolgok amiket persze eszegetni kell).

Az esti elalvás pedig a katasztrófálissal egyenlő :x én már tök készen vagyok tőle. Akármilyen fáradt, majd egy óra az elalvás (vagy több). Ha bent maradok vele akkor azért, ha kijövök azért. Ha el is alszik, azonnal kipattan a szeme amint ki akarok jönni. Ha kijövök akkor meg torkaszakadtából üvölt. Tegnap már mondtam a férjemnek, hogy ilyenkor legszivesebben sírnék, néha üvöltenék. Estére már dög fáradt vagyok és szeretnék egy kis időt a férjemmel tölteni nem pedig Lili mellett ücsörögni. Tegnap is 10 óra volt mire elaludt. Nekem ez olyan fura, mert régebben 8-fél9-kor már simán aludt. Légyszi adjatok vmi tanácsot mert ez így se neki se nekem nem jó!

Most megyek még gyors pakolok mielőtt fölkel.

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke, én nem tudok jó tanáccsal szolgálni, csakhogy majd elmúlik ez is. Én nemrég panaszkodtam, hogy Szonja alvása brutál. Mostanra helyre jött. Az elalvás is rendben megy, meg az éjszaka is...(kopp, kopp :wink: ) ez mindig kb 1-2 hétig tart nálunk. Ugyanis nem egyszer volt már ilyen, meg gondolom lesz is :?
A tegnapi nem alvásnak pl. az lett az eredménye, hogy este fél 8-tól reggel fél 8-ig aludt. Délután fél 1-kor már szintén aludt. Gondoltam hurrá, este időben lesz fekvés...Áááhhh. 3 órát húzta a lóbőrt, fél 4-ig. :shock: Szóval 10-nél előbb ma sem kerül ágyba. Viszont akkor pár perc alatt elalszik.

thenus

Sziasztok!

Nem zsírmirigy, hanem vmi olyasmi, de porcos része is van. Vmi kopoltyúív maradvány... :roll: :roll:

Be vagyok kakkantva a műtét miatt no!

Lice, szerintem ne szoptass, hanem csak fej! Nálam ez túl jól is működött... gondolom ha direkt akarod apasztani, akkor egyre ritkábban kell fejni és nem kell csak addig amíg feszít.... tuti módszer... :roll:
Nekem lelkes fejés mellett is úgy elment a tejem hogy... ennyit a szopisztrájkról.
(és oda adhatod neki még ezt a tejet??? vagy nem? gyerekdoki mit mond?)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Lice sajnálom, hogy abba kell hagyni a szopit :cry: :cry: a gyulladás miatt vérzik a cicid?

Jutta, Pilla túl lesztek ezeken a műtéteken és csak kellemetlen emlék lesz, tudom könnyű mondani, én is be lennék tojva ha az én gyerekemet kéne altatni bármiért is, szorítok, hogy minden rendben menjen

Pumperka
üdv köztünk, tök jó, hogy megint vannak kismamiaink akikért lehet izgulni, írj bátran bármiről, tegyél fel majd képeket a gyerkőceidről

Tüccs köszi, tényleg jobban van már, most is még pörögnek a Bencével ezerrel, valahogy ilyenkor tudnak nagyon élni :wink:

Képzeljétek mi történt ma a kutyával. Apa szól, hogy nézzem meg már a kutyát délelőtt, hát kimegyek és szegénykémnek kétszer akkora a feje mint rendesen, hirtelen be is csuktam az ajtót úgy meglepődtem, olyan volt mint mikor a hörcsög telepakolja a pofazacskóját, gyorsan be a kocsiba az állatorvoshoz, kapott 4 szurit, valószínű, hogy megcsípte egy pók, ugyanis szétkapta az olját, kiszedte a szőnyeget, leszedte oldalról a linóleumot :evil: :evil: és biztos talált egy pók fészket :( aztán utána feldagadt, modjuk mindent megrág, tavasszal nem tudom, hogy a rózsáim kihajtanak e egyáltalán :evil: :wink: most már sokkal jobban néz ki apad neki a pofája, remélem reggelre teljesen lelohad és akkor nem kell még plussz szurit kapnia.

Megyünk pancsizni, aztán megpróbálom őket viszintesbe helyezni :wink:

Jó éjszakát mindenkinek.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Jutka:
Gratulálok! :)

Pumperka:
Üdv!

Lányok, nálunk most nagyon anyázás van, úgyhogy hiába kelek hajnal háromkor, akkor sincs időm írni, mert a lány egyfolytában velem akar lenni.
El kell vinni Didrit a Heim Pálba, mert nem tudjuk, mi van vele, vagy kihagy néha egy-egy levegőt és azért, vagy azért mert nagyon nyáladzik, de már többször fulldokolva vett levegőt és úgy ébredt. Szerintem inkább a nyál lesz az, de jobb kizárni mindent. Úgyhogy egy napot ott fogunk tölteni. Sajnos most jobb hírrel nem tudok szolgálni. :(

Megyek, mert a leány mindjárt balhézni fog.

Csók!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Murphyke:
én úgy tudom nagyon könnyen elaltatni a Didrit, hogy mellette fekszem és utána beleteszem az ágyába, amikor már elaludt. Az nem működik nálatok?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Ez egy nyári kép a gyermekeimről! :D

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Piroska, remélem nem lesz komolyabb baj Didrivel, de a légzéskihagyás tényleg nem kis dolog.
Anyázás pedig nálunk most van múlóban, nálatok most kezdődik. :wink:
Az altatáshoz pedig annyit, hogy sajna angyobb babóknál nem mindig jön be ami a picurkáknál. Én is lefekszem Szonjával, és ha olyanja van akkor fogja magát lemászik az ágyról és megy a dolgára. Úgyhogy nem egyszerű. De én mostmár azt a taktikát találtam ki (a párom mondta, hogy ne stresszeljük magunkat), hogy kivárjuk, még annyira álmos, hogy tuti elalszik. Általában ő szokott hívni, vagy eldől az ölemben. Na akkor van game over. NEm idegelem magam rajta hogy ez mikor van. Annál rosszabb. :roll:

Pumperka, szépek a gyerkőcök! :wink:

thenus

angyobb=a nagyobb

thenus

Sziasztok!

Ja, nekem is nyomta a doki a hasamat, de én sem bántam, mert akkor már úgy voltam, hgy engem az sem érdekel, ha ott azonnal felvágnak, csak legyen már vége, és jöjjön ki a gyerek valahogyan. Semmilyen rossz érzés nem maradt bennem sem, és nyomsa sem volt egyáltalán (hallottam, hogy valakinek kék-zöld volt a hasa, de nekem semmi nem látszott).

Jutka,
Marci csúcsfej lett, így is "becézte" a dokim. Annyira, hogy a kis sapka csak a feje búbját fedte, olyan cuki volt! :lol: :lol: :lol: De aztán szépen visszament, 3 hónaposan már semmi nem látszott belőle, és elfogultság nélkül mondhatom,gyönyörű a fejformája! 8)

Csak néhány kép:
Kép 1 naposan

Kép 4 naposan

Kép 1 hónaposan

Kép 1 évesen

Pumperka,
üdv köztünk! Nagyon szépek a gyerkőceid!!! Majd gyere gyakran! :wink:

Tiop, Andi,
JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!

Murphyke,
Lili nagyon cuki a képeken!!!!!!!! Mennyit nőtt már, hihetetlen!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Pilla, Jutta,
tudom, hogy nem könnyű Nektek, de én ezerszer inkább altattatnám a gyerekemet, minthogy végig kelljen élnie egy ilyen tortúrát!!!!!!!!!!!!!!!!!! Saját tapasztalat, engem nem altattak 2,5 évesen. Tudatalatt simán megmaradnak ezek az élmények, míg az altatásból nem marad meg semmi. Fel a fejjel!!!

Lice,
sajnálom a szopit! :cry: De Nektek most ez így jobb, és Flávi már megkapott minden fontos ellenanyagot, és szépen felnő tápin is, nem lesz semmi baja! Ez így nem mehetett tovább, vigasztaljon a tudat, hogy legalább eddig szoptathattál!

Piroska,
drukkolok, hogy csak a nyál legyen!!!!!!! Majd írj, hogy mi volt!!!!!!!!!!!!!!

Timi,
nem semmi látvány lehetett a kutyusotok!!! :lol: Bocs, tudom, hogy ez nem vicces, de olvasni akkor is az! :oops: Azért nagyon örülök, hogy semmi komolyabb!

Lányok, holnap reggel megyek dokibácsihoz, drukkoljatok, hogy mindent rendben találjon!!!

Búcsúzóul itt egy kép, nem tudtam kihagyni. :oops: Elvettem Marcitól a telefonját, de csak azért, hgy beállítsam zenélőre, hát ez lett a vége. :roll:

Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

na mit csináltam ma egész nap? :D Főztem és 4 adagot mostam, pedig még a hétvégét sem itthon töltöttük. És egész héten mit fogok ügyködni, jaja, vasalni :lol:.

Fu, és azt nem is mondtam, hogy pénteken voltunk a bőrdokinál, azt mondta, hogy nem ételallergia amik Lelle bőrén vannak. De továbbra is figyelem és ha látok valamit, irány Svábhegy. Amikor már végeztünk, mondtam a dokinak, hogy nekem van a nagyujjamon egy egy vírusos szemölcs nem tudok tőle szabadulni már egy éve, erre kiműtötte. Hát, ha azt mondja, hogy most a héten menjek vissze és kiszedi, lehet totojázok még egy kicsit, de akkor ott rávágtam, hogy ok, azonnal szedje ki. De szerintem jobban is jártam így. Este meg jól átnéztem magam és hát mit találok még három olyat a lábélemen. Nah, kafa, ha még ott megmondom, hogy van, akkor kiszedi azokat is, most meg mehetek vissza(ha újra rászánom magam) és fizethetek egy rakás pénzt megint.

Lelle olyan édes, hihetetlen mennyi mindent megért és mi mindent tud már. Kacsint(persze csak két szemmel), tud puszit dobni, igaz néha elfelejti eldobni, de már nagyon megy, tud sétálunk-járkálunk-ozni, csak a lecsücsülünket összekeveri a csucsulással, és lefekszik a földre. Ma pedig úgy sétáltunk, hogy fogta a kezem vagy pedig toltuk együtt a babakocsit. Olyan rossz lehet azoknak az anyukáknak akiknek ilyenkor vissza kell menni dolgozni és nem élhetik át mindezt. Persze ismerek olyat is, akinek a gyerekére már 3 hós kora óta szitter vigyáz, az anyukája pedig csodálkozik, hogy ha fürcsire hazaért nem repes a gyerek érte.

Nagyon nem volt hajlandó enni ma semmit, az édest egyáltalán nem eszi, ami nem baj, de olyan kíváncsi lettem volna ma rá, hogy ízlik neki a tejszelet, de megfogta, megnyalta és összenyomta a markában, majd a mosógép oldalába kente a konyhában. Viszont a tarhonya csirkepörivel ízlett neki, mert abból talán 10-15 villavéggel megevett, de szigorúan csak az én villámról vagy az etető tálcájáról egyenként.

Csütörtökön megyünk szülinapi buliba, Lelle álmát a hugom őrzi majd.

Giga, olyan jó neked, hogy pár nap múlva újra szülsz! Lili hol lesz és ki lesz vele addig, amíg kórházban leszel? Nem próbálod ki a chaulophillumot? És vesztek testvérkocsit vagy hogy lesz a séta megoldva nálatok? Mert gondolom Lili még nem bír sokat menetelni .

Timi, hát elég félelmetes lehetett a feldagadt képű eb! Benyó mi lesz a farsangon?

Murphyke, Lili olyan édes, ti miket esztek, isztok? Nálunk csak a víz csúszik, a gyümilevet eldobja.

Lice, nekem a költözés apasztotta el :cry: de gondolom nem szerepel egy gyors költözés az elapasztás módok között. Hát, én homeot tudok rá neked ajánlani, ha érdekel.

Pilla, na milyen mulitvitamint vettél Lajának? Mi polyvitaplex juniort. A vizébe teszem bele, így legalább van egy kis színe a víznek, ésnem csesztetnek, hogy kínzom a gyereket, hogy vizet itatok vele.

Anibab, amikor a tortát megláttam, hát szegény ahogy túlélete Bogi támadását, olyan volt, mint az Amerikai pitében az almáspite miután a fickó letámadta.

Nircee, itt a tesco tele van 3 db/csomag/1000 Ft hosszúujjú badykkal és jó minőségűek. Karácsonykor kaptunk egy 92-es ruhát badyval, de olyan nagynak tűnik még, pedig már tavasszal szerintem mi is azt hordjuk majd.

Piroska, azt hogy kell észrevenni, hogy kimarad a légzés? Bizti hülye a kérdés, de hogy? Lelle is szokta azt csinálni, hogy gyűjtögeti a nyálát a szájában és utána meg félrenyeli.

Pumperka, nagyon hasonló a nickünk! Szép gyerkőceid vannak és a korkülönbség egyáltalán nem látszik, szinte egyformák. Hol szülted a nagyokat? Tudjátok, hogy Picuri fiúcska vagy kislány lesz-e?

Ja én meg ma hívtam az emlővizsgálót, mert novemberben azt mondták,hogy ha megjön, akkor telózzak és mehetek. Persze pont karácsonykor jött meg, akkor meg kit hívjak, na mindegy, tegnap megjött erre hívom, közli,hogy mondjam meg,hogy februárban pontosan mikor fog megjönni, mondom nem tudom, erre, hogyhogy egy nő nem tudja, mondtam, hogy valóban nem fityeg semmi a lábam között, de higgyje el, mióta szültem nem tudom megmondani, hogy mikor fog jövőhónapban megjönni, erre mondta, hogy akkor menjek márc. 5-én, kérdem miért akkor,hát mert akkor van időpont, akkor mi a francnak ez az egész, nem értem, hát erre ő most mit mondjon, mondta semmit.
Úgyhogy szerintem felhívom a Mátyásföldi klinikát és amikor megyek Surányihoz előtte elmegyek oda, hogy csináljanak már egy emlő uh-t. Pöcs tele ezzel az egész szarral itt.

Na lépek, jóccakát mindnekinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, kérlek, hogy ne haragudj meg azért amit írni fogok. Nem szeretnélek megbántani végképp. ÉS már sokszor akartam ezt írni de mindig meggondoltam magam. Most azonban már sokadszor olvasom, és nem birom megállni. Az óriási tévedés, hogy a szoptatás első néhány hetében megkapnak a babók minden fontos ellenanyagot. Ez nem így van. SOk helyen próbáltam ennek utánanézni, és ez tévedés. Emlékszem arra is, hogy ezt neked a nődokid mondta, aki tévedett. Egyrészt nekem az a meglátásom, hogy a nődokik a szopihoz nagyon süsük, nincsnek továbbképezve, ezer éves tanulmányaikra támaszkodnak, stb...(meghát olyan nagy szükségük nincs is efféle tudásra, csak megelőzhető lenne a kismamik félre vezetése) Igérem, hogy kikeresem pl azt az oldalt, ahol arról írnak, hogy a második életévben pl. nagyon sok ellenanyag van a tejcsiben. (mondjuk az LLL oldala) Az, hogy a babók a második életévben többet betegeskednek, mint az elsőben az a szocializálódás következménye. Hogy sokkal többet vannak emberek között, idegen helyen, stb...
Sokszor kibeszéltük, hogy az anyatejes babók sem kerülhetnek el minden betegséget. De most ezt nem azért írtam, hogy erről értekezzek, mert az anyai szeretet szempontjából tápis is lehet a babó, csak látom, hogy már többször leírtad ezt a gondolatot.
Remélem, hogy nem haragudtál meg érte, és nem szerettelek volna kioktatni, meg egy újabb vitát sem indítani itt. Csak ez egy tévedés, és azért írtam.
Nircee, ne haragudj meg érte jó?! :oops:

thenus

Nircee, micsoda krokodil könnyek!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jutka! Nagy gratula! :)
Örülök, hogy Évikével jó volt a tapasztalatod, nekem is ő volt a szülésznőm. :)

Hú, én is szülnék már szívesen újra, de még azért egy picit várunk!

Nálunk most annyi van, hogy úgy néz ki, átállunk egy napközbeni alvásra - szerencsére az 2 - 2 és fél órás! Mondjuk ettől az éjszakai 2-3 kelés nem változott, nem tudom, mit lehetne tenni... régen olyan jó alvó volt a csajszi, egyszer ébredt és kész... Most meg állandóan inni kér, cumit keres, és ha el is alszik, még korántsem biztos, hogy 10 perc után nem kezd újra nyöszörögni... Na mindegy, majd ez is elmúlik valamikor...

Pilla, bocsi, hogy nem jelentkeztem, de tiszta diliház volt körülöttem a napokban! :(
Vendég

Lice!
Nekem is el kellett apasztanom a tejemet, amikor Lili 8 hónapos volt. Én azt csináltam, hogy egyre kevesebbet és egyre ritkábban fejtem, így nálam aránylag rövid időn belül (ha jól emlékszem kb. 2 hét) elapadt. Csak annyit fejtem ki minden alkalommal, amivel megszünt a feszítő érzés a melleimben, nem többet!!!

Lice, Jutka!
Köszi a felvilágosítást kh-i cuccokkal kapcsolatban!

Pumperka!
Üdv köztünk! Neked sincs már sok idő a szülésig. :wink:
Látom nálad is elég kicsi a korkülönbség a két nagyobb között. Meddig nagyon nehéz a kis korkülönbséges piciknél? És mi az ami a leginkább nehéz? Gondolom az összeegyeztetés... Vagy nem? :oops:
Utólag boldog szülinapot Csengének!

Nircee!
Meg kell zabálni szegény Marcit. Annyira édes azokkal a hatalmas könnyekkel! Őszintén kívánom neki, hogy ez legyen a legnagyobb gondja az életben! :wink:

Pimpo!
Úgy lesz, hogy ha este jön rám a szülhetnék, akkor anyósom átjön Lilihez és itthon alszanak. Ha viszont nappal, akkor mi visszük át hozzájuk, Veresre. Szerencsére ezt meg tudtuk oldani. :)
Mi az a chaulophillum? :oops:
Igen, testvérkocsit kell majd még vennünk, sok minden más mellett is... Lili még nem tud annyit menni, és a testvérfellépő sem megoldás, mert van, hogy még bealszik egy-egy séta alatt. A hordozókendős megoldás szintén nem jó, mert nagyon macerás lenne, szóval mindenképen babakocsi váltás lesz.

Köszönjük az érdeklődést hogylétünk felöl! Egész jól vagyok, bár már szeretnék menni szülni, meg nem is. Egyrészt bevallom nektek őszintén, hogy kicsit félek tőle, másrészt viszont már nagyon szeretnék 2 részben lenni. :roll: Most már ott tartunk, hogy akárhova sétálok egy fél óra után teljesen bekeményedik a hasam, és fájdogál is az alja. Már sokkal többet kell lepihennem napközben is. Mindemellett Lili ugyanolyan mozgékony és fürge. Néha-néha szaladhatok is utána. :shock: Ilyenkor mindig megijedek, hogy csak nehogy most induljon be a szülés... :? Szóval ezek vannak.

És egy kép az 1 éves, 1 hónapos, 1 hetes és 1 napos lányról. :lol:
Tegnap vettünk öcsémnek névnapjára egy szennyestartó kosarat, és hát a csaj mindenképen bele akart mászni, természetesen az apja bele is tette... Itt a végeredmény. :wink: :lol:
Kép

Kép
Kép
giga1

Giga, a chaulophyllum az a homeopátiás oxitocin. Caulophyllum talicthroides 15 CH: Előkészíti a méhet a szülésre, a
vajúdás alatt pedig könnyíti a tágulást. Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát. A szülés kiírt időpontja előtti egy-két hétben naponta 1x5 golyócskát elszopogatni, majd a vajúdás alatt negyedóránként.
Szülés után használtam még a gátsebre sebgyógyítót és vérzéscsökkentőt, ha érdekel, akkor megírom, csak nem akarok itt feszt homeopátiázni, én nagyon szeretem, nem akarlak untatni, idegesíteni vele benneteket.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Bogyó pofája teljesen lelohadt reggelre, olyan mint régen volt, tényleg eléggé vicces látványt nyújtott tegnap a feldagadt pofájával, le kellett volna fotóznom :wink:

Giga Lili nagyszám a szennyestartóban :D nemsokára szülni fogsz, mondjuk a fiúk ált lustábbak és később akaródzik nekik kibújni, de ez nem törvényszerű, mikor mi hazajöttünk Hugival a kórházból, akkor tünt fel mekkora is a Bence valójában, vagycsak hozzászoktam 4 nap alatt a pici kezekhez, lábakhoz :shock: első nap mikor bejött Bence is megnézni a Hugit mikor mentek haza nagyon szar volt, hiányzott mint a bűn :cry: de olyan örömmel várt minket haza, hogy azt nem lehet leírni :lol: :wink: csak azért írtam le, hogy egy kicsit készülj fel erre is, nem akarok okoskodni

Nircee azok a könnyes szemek, tüneményes :wink:

Pumperka szépek a gyerkőcök, és milyen egyformák, nem is látszik köztük az egy év :wink:
utólag is boldog szülinapot Csengének :D

Piroska bizztos félelmetes lehet mikor így ébred, remélem nem lessz semmi komoly baja :?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Pimpoka: mi is 90%-ban vizet iszunk, a maradék 10-ben teát. Mikor hűvösebb van, vagy megfázás jön ki rajta akkor szoktam neki naturland babateát adni egy pár csepp citrommal. Gyümilevet egyáltalán nem csak ha én centrizek, de így télen az ritka. A múltkor csináltam céklából, almából de a színe miatt nem itta meg. A vizet szereti a legjobban.
Evés: én állandóan azon parázok, h nem eszik elég változatosan. Reggeli: 230 ml tápi, utána pár falat sajt, kenyérhéj meg ilyenek az én reggelimből. Tízórai: tejtermék gyümölccsel (pl banán túróval v. natúr joghurttal). ebéd (ez a legnagyobb gondom): ma pl spenót lesz gombával amibe rakok majd egy kis tojássárgáját mert eddig még nem ette meg. de van hogy üveges kaját adok neki, vagy ha főzök akkor direkt úgy, hogy ő is ehessen belőle. Ami csak annyi, hogy kicsit jobban odafigyelek a mi kajánkra. A darabos kaját ő is csak kézzel hajlandó esetleg úgy ha ketten fogjuk a kanalat. Mostanában mindig kiköpdösi a kaját, úgyhogy türelemjáték eléggé, ált. 1 óra minimum az ebédelés.
Uzsi: ha nem marad ki akkor gyümi, tejpép meg ilyesmik.
Vacsi: kb 180 ml tápi.
Tejet még nem adtam neki, most akarok majd házi tejet szerválni, mert én azt szeretem, csak még nem derítettem ki, hogy itt seholfalván hol lehet kapni.

na mire ezt leírtam föl is kelt, folyt köv. később

üdv murphyke

Kép
murphyke

Húúú, Tiop, képzeld azt álmondtam, hogy találkoztunk valami rendezvényen, és te nem szóltál hozzám, mert haragudtál. Kifejtettwd, hogy azért, mert nem válaszolok soha MSN-en. :lol: Biztos azért, mert tegnap is voltak többen akik reklamáltak, hogy nem válaszolok nekik. De az a baj, hogy sz@r a messengerem, vagy mi, mert ha ki van kapcsolva a gép sokszor akkor is azt mutatja, hogy vagyok... :shock:
Szóval ezt álmodtam... :D

thenus

Pimpo!
Megköszönném, ha leírnád, érdekel! De ha gondolod küldheted priviben is, nekem 8. :wink:

Czakocza!
Én is kíváncsi leszek, hogy mikor gondolja majd úgy Bulcsú, hogy most már elég neki a kicsi helyből és kijön szétnézni. :D

Ja!
Még azt akartam kérdezni, hogy aki ivott málnalevél teát mennyit és hogyan készítette el? Mennyit kell egy bögre teába tenni, mennyi ideig áztatni, lehet-e ízesíteni (nálam ez édesítőt, és citromot jelent)?
Köszi!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok lányok!
Köszönöm a tanácsokat!
De hát kész vagyok teljesen,tegnap kihagytam a délutáni szopit tápszer volt helyette,olyan szemrehányóan nézett rám hogy csak :( Aztán este úgy cuppant a cicire mint egy árvízkárosult és olyan mohón szopizott hogy megkönnyeztem :cry: :cry: :cry:
Nem bírom ezt lelkileg és szerintem ezért fizikaailag sem sikerül
Nem bírom el venni tőle idő előtt,úgy sajnálom :cry:

pilla, a barátnőd a hideg vizes borogatást milyen gyakran csinálta?az a baj hogy nappal szinte pár perc marad rá csak este tudom utolsó szopi után ,de az gondolom nem elég. :roll:

Czakoca
Kérdezted hogy miért vérzik,hát valószínű belül van egy nagy seb ami minden szopinál felszakad és így nem tud begyógyulni már egy hónapja.De a bimbó is szét van nyílva horror látvány hát még az érzés.De csak az egyik cicim a másik ok!

Pilla,Jutta
De ugye végig velük maradhattok és foghatjátok a kezüket a beavatkozás alatt?
Jutta sajnos a fejés nem jött be mert csak kézzel lehet a gépek hazavágják még jobban,de így meg nem hatékony és begyullad.Nagyon sok a tejem.

pumperka
nagyon szépek a gyerkőcök! A picit tudjátok már hogy fiú vagy lány?

nircee
Marci nagyon drága a sírós képen

pimpóka
Nagyon megköszönném ha tudsz homeos bogyót ajánlani.Én is szeretem a homeót az egész családot "megfertőztem" már vele,még a 90 éves nagyapámat is oscillózom inluenza ellen,De még kezdő vagyok.

giga
Én is a szülés előtt elkezdtem a Caulophyllum-ot és a szülés alatt még három félét.Nem ajánlotta Éva.Pedig el is kérte tőlem a listát.Nekem nagyon bejött gyönyörűen fellazult a méhszáj és felgyorsította a szülést persze a fájásokat is,de nekem az előző szülésnél ezek hiányában lett császár úgyhogy a férjem zsebében volt a vajúdás alatt és ő adagolta negyedóránként.Ha kéred leírom miket szedtem.A gát gyógyulásra is szedtem 2. nap már ülve szoptattam :lol:
Málna tea egy evőkanál fél literbe!napi egyszer!

murphyke
elalvás ügyben én sem tudok okosabbat korábban én is emiatt panaszkodtamIgen sajnos a nagyoknál már nem jön be mindig a "mellédfekszem aludjunk" A lányom a múltkor ilyen dumával szerelt le
"- Attól tartok ez nem fog menni Anya! Azt hiszem még nem érek rá aludni de te csak pihenj nyugodtam majd csendben játszom :lol: :lol: " és ez már bőven 9 óra után volt, délutáni alvás nélkül :roll:

thenus
Igen sajnos én is így tudom,hogy azonnal megszűnik a védettség.De tegnap a védőnő nekem is azt mondta hogy nem baj mert van tartalékja. De hogy miből???? Csak a kis husikájára gondolhatott,de hát gondolom a tápszertől sem fog fogyni?De nem is ez a lényeg :(

lice
Kép
Kép
lice72

Giga
A nem ajánlotta Éva ? Az kérdés lett volna ...bocs

lice
Kép
Kép
lice72

Lice!
Nem beszéltem ilyenekről az Évával. Majd holnap rákérdezek, de ha jössz még ma, akkor te is leírhatnád, hogy miket szedtél, mennyit és mire.
Nem semmi a lányod ezzel a szöveggel! :lol:

Kép
Kép
giga1

giga

ezeket szedtem:
Caulophyllum 5 CH napi 1x5 golyó A méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást.

• Cimicifuga
Javasolt: szülés megkönnyítésére, különösen akkor jó, ha túl gyengék a szülési fájdalmak.
Adagolás: Cimicifuga D1 vagy C1 félóránként 3-5 csepp

• Gelsemium
Javasolt: ha nem akar rendesen tágulni a méhszáj.
Adagolás: Gelsemium D4 vagy C4 1-2 óránként 1 tabletta

Szülés után:
Arnica 15 CH napi 2x5 golyó. A szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.

Staphysagria 30 CH napi 2x5 golyó. A gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja és fájdalomcsillapító hatású.

Szoptatáshoz pedig Urtica urens 5 Ch napi 3x5 golyó

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Henus,
jaj, én ilyeneken sosem haragszom meg!!!!! Örülök, hogy leírod, amit tudsz, és igen, nekem a dokim mondta ezt, akinek sokmindenben teljesen már a véleménye, mint a többi dokinak, de én bízom benne és a tudásában. Ettől függetlenül tényleg nem szoptatós anyuka, és nem szoptatási tanácsadó, ezt aláírom, és Ő is tévedhet.
Az LLL-től kiver a víz, ott csupa szuper szoptató anyuka van, akikből dől a tej. És attól meg kifejezetten undorodom, akik fennhangon hagoztatják, hgy a nők 98%-a képes szoptatni, csak nem akarják eléggé (itt NEM RÁD gondoltam, hanem a szuperanyuka szakemberekre). Mert igenis vannak, akik nem tudnak, pedig mindent megtettek ennek érdekében, és ez épp eléggé frusztrálja őket, nem kellene még olyen drasztikus mondatokkal is növelni bennük a bűntudatot, hogy összedől a világ, ha valaki nem tud szoptatni.
Erről már én is akartam írni, de sosem volt rá elég időm, és most sem fogok, de ígérem, hamarosan megosztom veletek. Most csak a lényeg: nemrég láttam egy tudományos műsort a világunkról, a szennyezésekről és a bennünk felhalmozódott mérgekről, és sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a szoptatással már igenis ártunk a gyerekeinknek, mert az összes olyan mérget is átadjuk vele, ami bennünk van, de esetleg már nem találkozna vele a gyerek (pl. DDT). És hozzáteszem, ez NEM egy szoptatásról szóló, vagy szoptatásellenes műsor volt, ez csak egy gondolat volt a sok közül, és nagyon szörnyűnek találták ezt a következtetést. Ez pont ugyanolyan, hgy ma már az sem igaz, hogy ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, akkor azzal minden fontos vitamin és ásványianyag bejut a szervezetedbe, mert sajna több ezekben a méreg, mint a hasznos anyag. 100 éve még igaz volt ez az állítás, de ma már nem. És lehet, hogy ide fogunk jutni a szoptatással is, és ez tragikus!

Most lépek, nem vitázni szeretnék, és teljesen igazat adok abban, hogy az ember addig szoptatsson, amíg tud, de ha valakinek abba kell hagynia, vagy eleve nem tud, attól még nem dől össze a világ, és rengeteg baba felnőtt úgy, hogy semmivel sem betegesebbek, mint szoptatott társaik, csak ennyit akartak kihozni.

És Henus, még egyszer, mindig írd le, mit gondolsz, ne kímélj, mert ha ilyenekért megharagudnék, az engem minősítene. Nem vagyok tévedhetetlen, és ezért jó ez a fórum, hogy egymástól is tanulhatunk. :wink:

Kép
Kép
nircee

Ja, ma voltunk dokinál: Kismaci 29mm, és 10hét 1 naposra mérte a gép, úgyhogy ahogy mondtam, behozta a lemaradását! :lol: 8)

Kép
Kép
nircee

Szép estét Tsajok! :wink:

Lice, sajnálom, hogy ennyire megvisel ez a szopi dolog. Nagyon nem egyszerű, de ha az egészséged múlik ezen, akkor sajna nincs más megoldás. A barátnőmnek aki a hűtést alkalmazta, pont ugyanez volt a baja ami Neked. Aztán még kapott egy jó kis mellgyulladást is, mert a seb elfertőződött. Mesélte, hogy a babája szinte feketét kakilt a sok vértől amit lenyelt. :cry: A cicihűtést egy nap háromszor, négyszer érdemes alkalmazni, 5-10 percen keresztül.

Nircee, édes Marci ezekkel a krokodil könnyekkel. :wink:

Murphyke, én is mindig bajban vagyok azzal, hogy elég változatosan eszik -e a lánykám. Az üveges babakajákat nem eszi meg. Csak az anya főztje. Meg a PIZZA. No comment... :lol:

Pimpoka, én végül a Forever Living étrendkiegészítőjét választottam. KIDS néven fut.

Czakoca, örülök, hogy meggyógyult a kutyus.

Giga, Lili a szennyestartóban. :lol: :lol: :lol:

Piroska, remélem nincs baj Didrivel. Ez a légzéskihagyás elég rosszul hangzik. :shock:

Pumperka, szépek a gyerkőceid.

Képzeljétek, Laura kedvenc meséje a Danny & Daddy. Imádja már pici kora óta. Most pedig már énekli is a főcímdalát. Ha meglátja elkezd táncolni és énekli, hogy DEDEDEDEDE. Olyan cuki, hogy majd megzabálom.
Egy kép a fülbevalóról:
Kép

Ez pedig a legújabb szórakozása, főleg evés közben. Mindkét ujját az orrába dugja:
Kép
Vendég

Lice!
Köszi a segítséget homeos szerek terén!
Lenne viszont egy-két kérdésem ezzel kapcsolatban. Írtad ezt a két szert (Cimicifuga, Gelsemium), de hogyan is kéne ezt most? Vegyem meg előre a két fajtát? Mert az egyikre azt írtad, hogy javasolt: szülés megkönnyítésére, különösen akkor jó, ha túl gyengék a szülési fájdalmak, a másikra meg, hogy javasolt: ha nem akar rendesen tágulni a méhszáj. Szóval legyen nálam mindegyik fajta, vagy majd a vajjúdás során kiderül, hogy melyik kéne nekem és a férjecském gyorsan elszalad beszerezni? Ez nem hangzik túl jól, bár a kh-nál ott van a gyógyszertár, de mi van, ha éjszaka megyünk szülni? Egyáltalán mennyibe kerülnek ezek? Mert ha csak pár száz forint, akkor megéri betárazni belőle, és akkor előkapom a táskámból azt amelyik kell.
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a Caulophyllumot mikor kell elkezdeni szedni? Gondolom pár nappal, vagy 1-2 héttel korábban a kiírás dátumánál. :? Bocsi a millió kérdés miatt, de tényleg nem vagyok otthon a homeopátia terén... :oops:

Pimpo!
Ha te is tudsz valamit még hozzátenni ehhez, akkor kérlek segíts, te is ismered ezeket a szereket legalább. :wink:

Nircee!
Gratula kismanónak, hogy így behozta a lemaradást! :D Ügyi!
Egyetértek veled a szoptatásos témában! Amikor nekem is abba kellett hagynom Lili szoptatását nekem is lelkiismeretfurdalásom volt miatta, de tudtam, hogy ha nem teszem meg Bulcsúnak árthatok vele, és azt nagyon nem szerettem volna. És hozzáteszem, hogy nem lett betegesebb, mint előtte volt. 1-2 nátha volt csak a legnagyobb baja. Remélem ez ezután is megmarad! :wink:

Pilla!
Meg kell, hogy mondjam, hogy én nagyon nem szeretem ha kisgyerekeknek rögtön kilövik a fülét, mert úgy látszik, hogy lányról van szó (remélem no harag emiatt), DE Laura fülbevalója nagggyon szép! Igazából én azért sem merem Lili fülét kilyukasztatni (pedig őt már csomószor fiúnak nézték :oops: ), mert mindig féltem, hogy beleakad a pulcsijába, vagy belekap, vagy valami hasonló rémség.

Kép
Kép
giga1

Giga, én is nagyon tartottam ettől a fülbelövéstől. Több hónapig vaciláltam, hogy mi legyen. Többek között amiatt is, hogy Laura állandóan a fülét piszkálta. De anyuéktól ezt a fülbevalót kapta az első szülinapjára, így karácsony után kilövettük a fülét.
Nem piszkálja, és eddig még nem akadt be semmibe.
Mondjuk szegénykém annyira üvöltött az ijedtségtől a belövésnél, hogy azt mondtam, inkább amikor megszületett, akkor kellett volna kiszuratni Neki. Aztán ahogy kiléptünk a kozmetikából és meglátott egy kutyát minden bánata elszállt.
Vendég

Sziasztok lányok!

Mostanában egy csomószor hozzáfogtam, hogy írok, de mindig közbejött valami, félbe kellett hagynom, és végül mégsem küldtem el. Sajnos nem is tudok mindenhez hozzászólni, inkább csak az új hozzászólásokhoz.

Jutka, sok boldogságot kívánok a kis Villőhöz!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet, és ha van időd és energiád, akkor várjuk a friss képeket a Picúrról.
(Mindjárt küldök neked privit!)

Giga, mostmár bármikor úgy dönthet Bulcsú, hogy ideje kijönni :wink: :lol: Kérhetnénk még egy utolsó képet a pocidról???
Lili haláli a szennyestartóban. Róla is szeretnék képet!

Pumperka, üdv köztünk, már neked sincs sok hátra :wink: Szépek a gyerkőcök!

Susy, ha olvasol bennünket, adj hírt magadról. Remélem jól vagytok és elfogadta a családod, hogy szülésznőt fogadsz orvos helyett.

Pilla, tényleg szép a fülcsi! Laura magától jött rá erre az ujj-az-orrba mutatványra? Nagyon mókás :lol: :lol:

Tiop, jobbulást kívánok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Na, még pár képet felrakok, ha nem bánjátok :roll:

"Fogunk még nincs, de van amit nem lehet elég korán kezdeni"
Kép

Kép

"Jó játék"
Kép

"Sztárfotó"