vasárnap reggel folyt el a magzatvizem, szerencsénk volt, mert aznap Szabi épp ment volna ügyelni, és 6kor indult volna el, de negyed 6kor elfolyt a magzatvíz, így szóltam neki, hogy most másik kórházba menjünk inkább
nyugisan elmentünk, mert épp csak finoman csordogált a víz, Szabi még hajhabot is tett a hajára, végül is jól kell kinézni szüléskor
A fájások megindulása után viszont nem volt jó semmi, főleg a helyváltoztatás nem, így bár kipróbáltam a kereket, végül mégis a szülőágyon született meg Villő, mert vissza kellett menni az NST miatt és engem onnan már le nem varázsolt semmi... Nagyon jó volt tudni, hogy Villő olyan türelmesen várja a megszületését, végig nem stresszelt, szuper nyugis volt a szívhangja, pedig a kitolás szegénynek extra hosszúra sikeredett. Nagyon rövid volt a köldökzsinór, ezért a feje mindig visszacsúszott, kb 7-8 fájásra bújt csak elő a kobakja, ez elég nehéz volt. Utána meg sajna nem jött fájás a kis testéhez így fájás nélkül kellett kitolni, de a lényeg, hogy megvolt!
Nagyon nagy segítség volt, hogy ott volt velem Szabi, és külön fantasztikus élmény volt (utólag értékeltem), hogy Réka (Kovács Réka, Szabi egy barátja volt a dokim) milyen nagy hatással volt rám a szülés során. Hiába barát, nem vártuk el tőle, hogy végig ott legyen, de egyrészt végig ott volt velünk, másrészt meg valahogy talán amiatt, hogy egy ilyen hihetetlen intenzív érzelmi élménynél volt velünk együtt jelen, egycsapásra tök közel került a szívemhez.
Amiatt, hogy olyan lassan bújt ki a feje, Villő arca eléggé bevérzett, (tök lila volt először) és a felszívódás folyamán túl sok lett a bilirubinja, ergo besárgult, még kék fény alá is kellett tenni. Szegény olyan aluszékony volt, 6-8 órát aludt egyszerre, mire felvilágosultam, hogy nem szabad annyit hagyni, mert etetni kell, hogy elmúljon a sárgasága. Csak annyira aluszékony volt, hogy enni nem nagyon bírt - ezzel megszenvedtünk, tulajdonképpen a napokban rendeződött a helyzet csak, eddig noszogatni kellett meg ébresztgetni, mert csak tátogott, mint a hal, de nem szipkázta be a cicit. A csúcs az volt, hogy egy óra hosszat kellett próbálkozni, mire be tudta rendesen kapni a cicit, na az kemény volt.
A családi szoba marha jó, Szabi ott aludt velünk, a szülésznő (Ignáthné Éva) is odafigylet ránk, és a csecsemősnővérek nagyon sokat segítettek az etetésben, nélkülük nagyon nehéz lett volna. Azért kicsit zavaró volt, hogy ketten háromfélét javasoltak, de mindent kipróbáltunk
Nagyon jó alvó. 3-4 óránként ébred, akkor is elég nyugisan, nagy szerencsénk van vele!
Lengő bölcsőt nagyon szereti!

csak a gyerekek ne legyenek betegek!

1 naposan
4 naposan
1 hónaposan
1 évesen