A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok újfent :)

Szrek :) hja, ha már ott tartanánk, hogy egyedül porszívóz, akkor én sem keresném az ellenszert. De egyenlőre csak az van, hogy vegyük elő, vegyük elő, porszívózzunk. Oszt miután előveszem, segít tologatni néhányszor, majd felül a garnitúrára és nézi, hogy porszívózok. :shock: :lol: És már eljutottunk mi is oda nagyon sok tekintetben - mint Zuziék anno a porszippanccsal -, hogy nem merjük kimondani, mert megérti és ha nem teszed, lesz az, amit beszéltél, akkor jajj Nekem :):):):)
Erről a legóról már hallottam, de én túlzásnak tartom.

Deni :) ránk férne :) és drukkolok egy még nyugisabb éjszakáért :)

Nuk :) ez a kis törpe valóban egy csodagyerek :) megdöbbentem, amit írt az anyukája, de örülök, hogy jól vannak :)

Tinu :) Jóóóóók a képek :)

Neet :) említett film nekem is nagy kedvencem :) ;)

Ríd :) miért van ott a vödör? Hát hogy rögtön fürdetővödörben fürdessék az újszülöttet :) ;) öööö, ne értsetek félre, nem gúnyolódom a Bibliával kapcsolatban.

Macs :) Füli nagyon édes a halaival :) Lelkiismeretes kis gyerek :)

Vica
vica94

bocsássatok meg, de ezt találtam Popper Pétertől, és meg kell osszam:

Amikor az én fiam először hozta haza azt beírásul, hogy: »Tisztelt szülő! A gyerek számtanórán fegyelmezetlen volt.« — Elgondolkodtam. Tessék mondani, ennek mi értelme van? Persze, rögtön aláírtam. De én is beleírtam a könyvecskébe: »Tisztelt tanárnő! A gyerek vacsoránál nem ette meg a tökfőzeléket.« Ezen lehet nevetni, de amikor pedagóguskörökben ezt előadtam, nagyon letoltak: hát nem veszem észre, hogy a család, a szülő és az iskola között a fő kommunikációs eszköz az ellenőrző! Ha ezt komolyan gondolják, az már régen rossz. Mert én nem vagyok ott az órán, hát mit akar tőlem a tanárnő? Pofozzam meg a gyereket, szidjam le a sárga földig? Ő meg nincs ott az esti vacsoránál, mit akarjak tőle én tökfőzelék-ügyben? Egymásra passzoljuk a gyerekkel járó problémákat? A vacsora az én dolgom, érdekes órát tartani az övé.

Természetesen ez egy kis darabka, kivágva az ő szövegkörnyezetéből, de érdekes.
akit érdekel a többi is, a cime, Sorsdöntő találkozások: szülők és gyermekeik.
és itt van a könyvről egy kis ajánló, ahonnan én is kopiztam ezt a részt:
http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=356
zsancikant

Neet,
Mindenesetre jó hosszúra nyúlik a petting Tilda és Erik között :mrgreen:

Barbi,
Remélem sikerültek a vizsgáid ma? :wink:

Szellőke,
Éljen az egyedi aláírásod :D És tényleg milyen kicsi a körkülönbség a gyerkőcök között :o Biztos vannak/voltak kemény időszakaid.

Mása,
Annyira gyöngyörűek a gyerkőcök :D Levus eszméletlen sokat változott :o igazi pasi forma :wink:

Deni,
:D :D

Nuk,
Hú, nagyon kakául lehetsz :( Bulást Neked!!!
És Krisztián tényleg egy csodababa :D

Macs,
Annyira drága a csajod a haletetéssel :D És a dumája megint csak imádnivaló :lol:

Leni,
Amit írtál az új trendi fiatal szakikról nagyon igaz. Nálunk is behalt nem olyan régen ebben a hidegben a gázkazán, persze miért ne vasárnap :roll: Végighívtunk vagy 10 telószámot, ilyen-olyan non-stop, meg gyorsszolgálat meg egyéb fityfenét. És végülis egy helyi srác volt hajlandó kijönni. Lehetett kb. húsz. A hívás után félórára rá meg is érkezett. Legalább egy félórát eltökölt a kazánnal, mert nem volt egyszerű a helyzet. Mi már láttunk apával lelki szemeink előtt, h ez legalább 30e ft-ba fog kerülni. Erre 7e ft-ot kért mindösszesen :shock: Le a kalappal előtte.

És nagyon egyet értek a szakmunkákkal kapcsolatban. Időnként már én is bánom, h ilyen pályára mentem, nem pedig mondjuk fordásznak vagy vmi ilyesmi.

Vica,
Szia :D

Porszívós dedek édesek lehetnek :D Nálunk még egyenlőre nem favorit, inkább a mosogatógép 8)

Tinu,
Csajod :D

Szrek,
Ezek a legók nem semmik :shock:

És képzeljétek el is adtam az autómat :D 2 hete ment a hirdetés. Hétköznap felhívott egy idősebb férfi, h jönnének hétvégén megnézni. Közben kiderült, h ők már úgy készültek, h meg is veszik. Kb. félóra alatt le is zavartuk az egészet :D

Kép Kép
curse

Zsan, sztem ez tök jó duma, vicces is, meg igaz is.

Vica, sztem is gáz ez a lego, sőt tényleg morbid meg istenkáromló, ahogy Nuk írta. Ilyet lehet venni játékboltban, vagy csak "kiállítási" db?

És ha már az ajánlatok estéjé van (én meg a változatosság kedvéért ma is szalma vagyok, szakirod.olvasásához meg álmos, és ilyeneket nézegetek):
http://velvet.hu/poronty/2008/01/26/szu ... more311043
rídonli#

A család és iskola között a fő komm. eszköz a gyerek kéne, h legyen. Hogy őszintén elmondja otthon, h anyu, ma nem figyeltem és elcsesztek, és bent őszintén elmondja, h nem írt házit, mert skype.ozott helyette.

És emlékeztek a 80as évek, letűnt kor hősei szövegre? Abban volt egy iylen rész, h akkoriban (70es 80as évek) ha a tanár beírt vmit vagy leszidta a gyereket, a szülő nem feljelentette a tanárt, hanem a gyereket kapta le a 10 körméről, hogy máskor ilyen ne forduljon elő.
És már annyiszor előjött ez a legyen a tanár a toppon és űberfaszaérdekes órákat tartson dolog, hogy kezdem magamra venni és űberfaszán berágni. :twisted: Ha 16 főből 14 érdekesnek tartja az órát, és csak az angol miatt jár be a suliba (ezt naponta visszahallom!!!), akkor a másik 2vel mi van? Biztos a tanár a fasz, uncsi, igaz? Annyira jó volna, ha olyan valaki tudna hozzászólni ehhez a témához, aki már évekig tanított érdektelen, nem törődöm, belőtt, beszívott gyereket, és elmondaná, mivel tette érdekessé az órát számukra, mert komolyan érdekel!
A szünetben pl olyan titkokat vallanak be nekem a diákok, azok is, akik nem az én csoportomba járnak, és csak a folyosóról ismerjük egymást, hogy a gatyám letolom. A másik fele meg fel akarja gyújtani a hajam... biztos skizók a tanárok valahol, és az egyik csoportban demokraták, a másikban lesszéferek, a harmadikban autokriták, stb stb stb.. asszem én mindenhol neet vagyok, evvan.
neet
neet

az elírásokért bocs... hoztunk haza Eszteren kívül némi balatoni borocskát és a fenekét nézegetjük a poharaknak.. :lol:
neet
neet

Popper Péterhez még egy utsó, aztán irány az ágy: természetesen az az anyuka, aki otthon is hagyja, hogy a gyerek a fejére szarjon és ne pakoljon el maga után, rá fog csdodálkozni, h a tanárnak miért baj, hogy a gyerek órán a fejére szarik? Ámbátor az az anyuka, akinek otthon a gyereke jól meg van nevelve, tisztelettudó és szorgalmas, valszín nem fog szemberkerülni ilyetén beírásokkal. :wink:
jóéjt.
neet
neet

Zsan,
viccesnek vicces, de szerintem nem igaz illetve mi az állítás? hogy nem az ellenőrző a kommunikációs eszköz? vagy hogy ne is értesítsük a szülőt, mert ő sem értesít engem a tökfőzelék-készítésről vagy nem-megevésről? nyilván nem az ellenőrző a nyerő, hanem tanár megkeresi a szülőt és behívatja fogadóra (persze szívás, legtöbb tanár fogadója délelőtt, de azér tlehet időpontot megbeszélni) és akkor ott elő lehet szedni
csak sok szülő annyira gáz, pedig én nem szakmunkás-képzőben tanítottam
szóval ez így vicces de fals, a tanár nem ugyanabban a minőségben van ott a diákkal 8-2-ig, mint a szülők este vagy délután, így a tökfőzelék-probléma tökre nem ugyanaz, mint a sulibeli probléma
ettől még szeretem popper pétert :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

sztem ez a Popper Péter szöveg nem a pedagógusok ellen szól, sokkal inkább a magyar iskolarendszer ellen. Ha egyáltalán valami ellen.
És megint sztem: nem kéne ezt személyes támadásnak venni. Én legalábbis nem veszem. Igaz, én nem is tanitok állami keretek között. (sem).
De ha egyszer maaaajd, akkor szeretnék NEM ilyen tanár lenni. AKi ellenőrzőkbe irogat.
Álmok. Majd meglátjuk.
De lehet, h inkább esztergályosnak megyek.
zsancikant

Neet,
Ne húzd fel magad, relax :wink:

Én speciel suliban a spártai szigor híve vagyok 8) Nekem még volt olyan tanárom, aki körmöst adott, utáltam (bár én szerencsére nem kaptam) ezt a fajta büntetést, de mégis azt mondom, h akkor legalább rend volt. Tudtuk mi a tisztelet, most meg jönnek a jogokkal. Szerintem pont azért olyan a mai fiatalok egy része, amilyen :roll:
És a tiszteletet nemcsak a tanárok iránt, hanem úgy általában a felnőttek iránt is hiányzik. Én azt mondom, h inkább a szigor, mint ez a lazaság, h óra alatt smsezgetek meg ilyenek :roll: Persze nem azt mondom, h verjék a gyereket a tanárok, de azért ez a mostani rendszer sem éppen okés :roll:

Tavaly nyáron a kutyánk ugatott mind az állat, nem tudtam elképzelni, h miért. Kinéztem az ablakon és láttam, h két hülye gyerek a kutyát dobálja kővel :roll: Kimentem, h eligazgassam őket. Baromira meglepődtek, de mint akik nem is hallanak ballagtak tovább hátat fordítva nekem és közben röhögtek.

Kép Kép
curse

Szrek,
olvasd tovább! érdemes. Akkor talán összeáll. :wink:
és,h fals-e az állitás. Passz.
ÉN nem tudok vitázni. Ellenben közös ismerősünkkel Gergővel, aki a Karl Popper (micsoda véletlen) Debate Program lelkes tagja volt.
De, ha gondolod, gondolkodom rajta... :lol:
zsancikant

És egy kérdés, hátha vki járt már hasonló cipőben
Kezdek aggódni a csajom miatt, h túlságosan közvetlen :? Teljesen mindegy, h idegen vagy nem, felnőtt vagy gyerek. Mindenkihez odabújik meg ilyenek.
Pl. ma voltunk cukiban. Már az tetszett neki, h tömeg van. Ilyenkor mindig keres vkivel szemkontaktust és ha talál, akkor el kezd neki tetszelegni. Sőt el kezd mutogatni, h vegye fel, meg ilyenek. Nos, ma is ezt csinálni. Amikor gyerekőccel ismerkedett, akkor odament hozzá és el kezdte ölelgetni, aztán pedig az anyukáját és ránk meg magasról tojt. És amikor el akartam onnan vinni, akkor el kezdett hisztizni.
De már volt olyanra is példa, h az egyik ismerősöm a kezébe vette Adélt és amikor vissza akarta adni, nem akart hozzám jönni, el kezdett sírni. Komolyan nem értem.
Ez normális vagy kezdjek aggódni :?

Kép Kép
curse

Zsan,
:D oksa
én még sosem írtam be senkinek, az a lelkes fiatal tanár voltam, aki mindenkit meg akart tanítani és megváltani :mrgreen: :lol: és személyes ügyként éltem meg mindent és ingyen nyomtam a szakköröket versenyfelkészítést :lol: :lol: de most már kicsit másképp csinálnám, főleg,mert ebben kikészül az ember
és jó érzés volt, hogy a diákok elmondták, hogy mi fáj stb de most már ezt se szeretném . ha vmi durva abúzus éri őket, elmondhassák, tehát azt közvetítsem feléjük, hogy nyitott és szeretetteljes vagyok, de nincs közöm ahhoz, hogy szeretik-e a tökfőzeléket :lol: :lol: sajnos kell a határ, amit csak komoly indokkal lehet átlépni, bármelyik oldalról is (gyerek-szülő-tanár)

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
engem az ilyen tipusú tanároktól (pedagógust az ilyenre SOHA nem mondanék) kiráz a hideg. És az ilyenektől mentse meg az Isten a gyerekeimet! Komolyan.
A tiszteletet nem csak korbáccsal lehet kikényszeriteni, sőt, ha csak azzal lehet, akkor az már régen rossz. Ezt a tanárt nem azért tisztelték a diákjai, mert tiszteletet érdemelt, hanem azért, mert kierőszakolta magának a tiszteletet. grrrrr...
én nagyon sok olyan embert tisztelek, akik soha nem ütöttek meg. Aki megütött, érdekes, azt nem tisztelem. Azokat a tanárokat, akik úgy tudtak fegyelmet tartani, hogy az ember közben összecsinálta magát, ami mai napig nem tisztelem, de azért akadtak olyan tanárok is, akiknek ilyet nem kellett tenniük, és mégis nyugi volt az óráikon.
Én úgy gondolom, ha a tiszteletet csak vasfegyelemmel lehet kivasalni egy gyerekből, akkor egy meg a fene az egészet.
Nem attól szar ez a mai világ, mert ma már nem lehet gyereket verni! Hanem mert az emberi kapcsolatok ott tartanak, ahol. Amikor anyunak-apunak 10 órákat kell güriznie, h ne haljon éhen a család, és a tv a bébiszitter, miféle helyes kommunikációt várunk el? Kitől látnának ezek a gyerekek JÓ példát? Pedig egy gyerek akkor lesz jó (remélni szeretném) ha jó példát lát. De ha a példa haza sem ér estig, és akkor is hullafáradt, akkor mit is szeretnénk???
Tudom, tudom EZ megint nem ilyen fekete-fehér, de hja mennyi olyan embert ismerek, akiknek az életét az ilyen körmöst-osztogató-tipusú emberek baszták el (közvetetten persze!) az életét...

Szrek,
határok KELLENEK! ez tény.
sok olyan fiatal tanárt ismerek, aki tegezősen kezdte, de belátta, h ez nem megy. Mert ez nem arról szól. Nem bratyizás.
zsancikant

Ríd:
köszi ezt a linket!

Szerintetek mikor lesz az az idő, amikor nem bőgök...????
"szerencsére" egyre jobban fel tudom szabadítani magamban az elnyomott érzéseket, ha most látott volna valaki a kádas videó nézése közben, biztos mentőt hív, hogy rohamom van.. :roll: :roll: :roll: Egyre jobban érzem, hogy kettőnk kapcsolatából (Réka-én) az a pár perc, érintés, mozdulat hiányzik, amit elvettek tőlünk... Talán ezért nem érzem magam jó anyának, ezért ostorozom magam mindenért. De legalább már eljutottam oda, hogy ez kijön, bocsi...

és elkezdtem félni... a másodiktól, hogy mi lesz, ha az sem lesz "normális" szülés???? Vagy még inkább: Gyönyörű lesz, "élvezni" fogom, szeretek majd rá vissza emlékezni stbstbstb és ezért fogom magam útálni... Vagy azt a gyereket jobban fogom ezért szeretni, mert kevesebb lelki fájdalmat fog okozni...
valahogy mostanában nem is akarok másik gyereket, ami nem is lenne meglepő, mivel sok gyereket TERVEZTÜNK, de a mi terveinkből eddig nem lett semmi.

nukada

Nuk,
ezt én is éreztem B születése után, sőt igazság szerint most is érzem, mert tőlem a totál egészséges gyerekemet menekitették ki azonnal, de hidd el, ha szülsz még, az segiteni fog. Meg nem történtté nem tudja tenni a dolgokat ez sem, de segithet feldolgozni!!!!
Nekem sikerült. Sztem nem lesz lelkiismeret furdalásod, de nekem sokat segitett a tudat, h rájöttem, NEM rajtam múlott az ott és akkor!!!!
Nálatok pedig még OKA is volt ennek az egésznek, FONTOS volt, hogy Rékát elvigyék!!!
Fel a fejjel!!!!!
zsancikant

Macskanyu - Azért kell sajnos császározni, mert porckorongsérves a gerincem .. és nagyon szar helyen van .. nem kockáztathatom a szülést .. így jártam ..
De már megbarátkoztam a gondolattal :)
A derekam, a magam és a baba épsége a legfontosabb :)

Úristen .. úgy pörög ez a topic is .. lehetetlen követni :)
Mindenestre köszi a Szent Imrés infokat :)

Kép
szösszenet

Szösszenet,
és mitől lett ez a porckorong sérv?
és most egy nagyon hülyét fogok kérdezni, de tényleg gőzöm sincs a dologról: mi történhetne veled, ha "rendesen" szülnél?
tényleg érdekel, az erőlködés tehetne rosszat ennek a sérvnek, vagy mi?
zsancikant

A sérv még kb. 18-19 éves koromban alakult ki, amikor rosszul megemeltem a Hugimat ..
Nem nagy .. sok vizet nem zavar, évi 1-2-szer rendetlenkedik, de mivel a 2. csigolyámnál van, ezért a természetes szülsénél, a tolásnál, a fájásoknál meg tudnám még jobban erőltetni, és megnagyobbodna. Aminek az lenne a következménye, hogy állandóan bajom lenne vele, mert folyton ideget nyomna, és meg kellene műteni.
Most a babavárás alatt viszont rengeteg gondom van vele .. ahogy tágul a medencém, változik a testem .. állandóan fáj ..
Az ortopéd orvos a 6-7. hónapra jósolta, hogy teljesen beáll .. és ágynyugalom .. ahhoz képest elég jól vagyok még :) a 30. hétben is :)
Hát .. röviden ennyi :)
Köszi az érdeklődést :)

Kép
szösszenet

ZSan, tanár ügyben tök jókat írsz!
Nekem volt olyan tanárom, akinek a kémia óráin kussoltunk rendesen, viszont annyira ember volt, hogy akinek segítségre volt szüksége az hozzá fordult. Tulképp m indenki szerette, szigorúvolt, de nagyon korrekt, és nagyon ember. Nem tudok jobb szót.
És volt olyan tanárunk is, akinek az órájáról az egyik srác kiment a Móriczra gatyát venni, majd az óra k özepén bejött,h" nézze tanárúr, ezt vettem". ÉS az egy tök normális gyerek volt, ma már ő is tanár :)A pasi osztogatta az egyeseket, üvöltött, könyörgött, és mégis...
Sztem van, aki alkalmas arra,h tanár legyen, van, aki nem.
Hehe, a gyak.tanításomon nálam is bepróbálkoztak kissé, amikor egyedül voltam velük órán (nem volt bent a vez.tanár sem). Sokadik óra volt, és elkezdett sírni a szájuk,h még nem ebédeltek, had menjenek inkább kajálni óra helyett. Először betojtam, és legszívesebben elengedtem volna őket, de ez szerncsére oly rövid volt,h nem vették észre. És akkor nagyon nagy élmény volt,h megoldottam egyedül ezt a helyzetet! (RENDES órát tudtam tartani.) Azért volt nehéz, mert közelebb éreztem magam hozzájuk, mint a tanárokhoz. Szerencsére ezt sikerült előlük eltitkolnom. :)
rídonli#

Zsan, te gyak.tanítottál?

Nuk, ugye nem haragszol???
:?
Az utolsónál az volt az első gondolatom,h igazán összefoghatta volna a haját! :)

Curse, Adél milyen kis közvetlen! Sztem ne parázz, ez bizonyára egy ilyen időszak nála, mejd elmúlik. Lehet,h lesz még olyan is,h el sem engedi a szoknyádat.

Na, jószakállt, Apjok hazaért, megyek alunni.
Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
rídonli#

(Az edás szülésnél meg mekkora barom a doki! Poénkodik, ahelyett,h odaadná a babát az anyjának. It's my finger! mondja, amikor az apa elvágja a köldökzsinórt. hehehee. Olyan,mintha róla szólna az egész, nem?)
rídonli#

Nuk, nem hiszem, hogy az a pár perc pótolhatatlan lenne... Te annyira sokat adsz Rékának magadból, ami bőven fölér azzal a pár perccel. Bizos vagyok benne, h föl fogod dolgozni ezt az egészet, mert annyira erős csaj vagy.
(Nekem is van egy ostorom, de ezt nem akarom ide leírni...majd egyszer elmesélem inkább.)
rídonli#

Nuk,
sztem teljesen érthető amit a 2. gyerek vállásáról írsz/gondolsz.
Az a pár perc a szülés utáni percekre vonatkozik?
És igaza van annak (pl Ríd) aki azt állítja, h baromi erős vagy, csak így tovább!

Ríd,
milyen ostor?

Curse,
Eszternek is volt kb másfél évesen (vagy 2?) ilyen időszaka, h (majdnem) minden gyerekhez odabújt, megpuszilta őket, stb. Aztán elmúlt. Sztem Adélnál is el fog múlni, és megmarad a természetes közvetlensége és barátkozóssága. Anélkül, hogy megijesztenéd, mesélhetsz neki arról, h nem minden ember jóbarát és idegeneket nem ölelgetünk... de sztem egy játszótéri konfliktus majd ráébreszti tavasszal. ;)

Sztem se verjük a gyereket, de a teljes anarchia és a körmös közti intervallumban inkább a körmösös időkhöz kéne közelebb tolni a mutatót. Asszem én részemről befejeztem a közoktatásos témát. (Amíg valaki be nem ír valami nagyon érdekeset, számomra nagyon bólogatós v nagyon fejrázós hsz-t. :lol: )
neet
neet

És esik és fúúj. Mára is indoor pogram javallott.

neet
neet

Ja, és fogadóóra, szülői ért, stb du van, áltban 4től vagy 5től este 6-7ig, de telefonon is egyeztetünk szülőkkel, és amikor be tud ugrani, megbeszéljük a legégetőbb problémákat.

Más: egy ismerősöm a Margitban szült 2 éve, de most a Dél-Pestiben fog, mert tudjuk, miért. Margit átalakul, bezár, kinyit, stb. De még nincs kész, épp festik. A Dél-Pesti neve hallattán csak nekem szorul össze/fordul ki a gyomrom?? Vagy a szülészete tényleg pöpec lett? :roll:
neet
neet

[quote="neet"]P írta:neetopper Péterhez még egy utsó, aztán irány az ágy: természetesen az az anyuka, aki otthon is hagyja, hogy a gyerek a fejére szarjon és ne pakoljon el maga után, rá fog csdodálkozni, h a tanárnak miért baj, hogy a gyerek órán a fejére szarik? Ámbátor az az anyuka, akinek otthon a gyereke jól meg van nevelve, tisztelettudó és szorgalmas, valszín nem fog szemberkerülni ilyetén beírásokkal. :wink:
jóéjt.
neet

Neet:
erre térjünk vissza 10év múlva,mikor saját bőrödön tapasztalod a szülői részt :!: :?

petergabi

Neet,
össznépi fogadóóra és szülői délután , ez igaz, de ezen kívül van minden tanárnak a héten egy órája, amikor fogad (vagy ez nincs mindenhol?) és ez általában tanítási idő alatt van

Kép

Kép

szrekuc

Neet:
szerintem se vedd személyes támadásnak,de én csak a másik oladról tudok nyilatkozni.
Én is nagyon rossznak tartom a mostani rendszert,pontosabban a rendszernélküliséget.Nagyon rossz irányba megy az oktatás,mikor csak szinte jogai vannak a diáknak,kötelessége semmi.A tanárokat nem tisztelik,csak úgy mint általában a felnőtteket.
Igaz van egy másik oldala is,hogy egyre kevesebb az olyan tanár/pedagógus aki ezt megérdemli :? Pl.Orsimnál van olyan aki a kulcscsomó hozzávágásával fegyelemez,a másik káromkodik,mint a kocsis.
A mai oktatási rendszer legalább annyira kaotikus,mint az eü. :( ,és nem is látom a kiutat.

petergabi

Szerintem Popper azokra a tanárokra gondol az írásában (bár nem olvastam a többit), akik a saját alkalmatlanságukat próbálják áttolni a gyerekre. De ez nem az olyan tanárokra vonatkozik, mint pl. Neet. Egy jelenségre akar utalni, de attól még nem lehet általánosítani. A tanárnak kell megoldania az iskolai helyzeteket és csak akkor kérni a szülő segítségét, ha már az ottani keretek között megoldhatatlan. Meg hogy egy csomó magatartási problémának lehet az a gyökere, hogy a tanár nem képes elég érdekfeszítő órát tartani. De azért nem lehet ezt az összes problémára mondani, sőt!

Nuk: szerintem a feldolgozás végére arra fogsz rájönni, hogy nem vesztettél semmit azzal a pár perccel. Kicsit túl van misztifikálva ez a dolog. Persze, hogy ideális esetben az a jó, ha a baba és a mama számára megadatik az a pár perc, de attól még nem befolyásolja véglegesen és végzetszerűen a kapcsolatot. Azt a gondolatot kéne elengedned, hogy a tökéletes, a vágyott szülés nem lett a tiéd. Nyilván könnyebb lenne, ha közben Réka teljesen egészséges lenne, mert így nagyon is van a szülésen felül is veszteségélményed. Majd meg fogod élni, hogy amit kaptál az élettől, az mégis úgy teljes, ahogy vagy, nincs szükség arra, hogy kiigazítást kapj egy második által.

Curse: szerintem sem kell izgulnod Adél miatt. SEmmi kóros nincs a viselkedésében. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ríd:
Dehogy haragszom! Sőt, a maga mazochista módján még jól is esett! Mintha pár kilóval könnyebb lennék!

nukada

Curse,
gratula a gyors kocsieladáshoz, ez kimaradt. :)
neet
neet

Igen,
sztem ez a mostani rendszer úgy szar, ahogy van.
Mert az a mennyiség, amit meg kéne nekik tanitani lehetetlenség, és teljesen értelmetlen is.
Azért egy "haszna" van: lehet olyan műsorokat csinálni, és ebből jól meggazdagodni, mint pl. az Okosabb vagy, mint egy ötödikes?
hát persze, h az ember nem emlékszik arra sok HASZONTALAN dologra, amit tanitanak.
És igen, sztem a kulcsdobálós, körmöst osztogató tanárral az a legnagyobb baj, h saját frusztrációjából nem tud kilépni, valszeg tök alkalmatlan arra, hogy tanitson, de mégis ott van, és megvan róla győződve, h mindenki hüjjje, csak ő nem. Van jópár ilyen tanár, és nekem még csak eszembe sem jutott akárkire is ujjal mutogatni, de én ettől (is) tartom szarnak ezt az egészet úgy, ahogy van. Amig ilyen emberek tanitanak, addig én fázom ettől az egésztől.
A másik, ami szarrá teszi ezt az egészet, az a követelmény, de arról már irtam.
Nem jó a teljes anarchia, de kia jóég beszélt itt arról, h a körmös helyett anarchiának kellene lenni? Nem értem. :roll:

Rid,
igen, tanitottam. :lol: de elit helyen, a Veres Pálnéban. :wink:
szerencsém van, nem találkoztam még viselkedészavaros balfasszal. mármint iskolában :wink:
zsancikant

Sziasztok!
Ígértem még péntek este, hogy jövök, de olyan fejgörcsöm volt, hogy örültem, hogy elaludtam, tegnap meg örület a köbön, most meg már kirúgtam Apát a géptől :)
Az anyagi juttatásokról csak annyit, hogy írtatok sokmindent, de egy dolgot én még kiemelnék, vanak ebben az országban olyan emberek, akik kiemelten magas a keresetük és még nem is titkolják, ők a POLITIKUSOK. Bocs, ha van köztetek esetleg politikusfeleség, de én már ezt irreálisn magasnak tartom, amit ők kaptan a "munkájukért" (szerinte semmit nem csinálnak, csak utazgatnak).
szmagdi: nagyon szépek a gyermekeid. Köszi az infókat Faludiról, jövő héten fel is fogom hívni :)
Votiv: értekezünk majd :) barátnődet meg sajnálom :(
Nukada: beleolvasgattam a blogotokba, hogy tisztában legyek dolgokkal, bár nem sikerült teljesen, de leírom a mi történetünket neked. Ádi a 36. hét végén született, császárral terhességi toxémia miatt. A terhesség alatt semmi gondom nem volt, nem volt magas a cukrom, a vérnyomásom is rendben volt, ingadozott, de nem érte el a határértéket (tudni kell rólam, hogy vérnyomásos vagyok, 17 évesenkezeltek vele, de nem kell gyógyszert szednem már). Aztán egy nyárvégi napon elmetem a szokásos rutin vizsgálatra a védőnőmhöz és egy kiugróan magas vny értéket mért, azonnal doki mondt, jó de a dokim szabin van, akkor is be a kórházba, jó beszélek a szülésznővel, másnapra kaptam időpontot, hogy akkor már nst-zünk is. Még másnap elmentem a védőnőhöz, vérnyomi nem változott, este be a kórhiba. Nst-nem stimmel. Este 7-re mentünk és éjfélkor jöttünk el, de akkor is csak azzal az ígérettel, hogy másnap mindenképp befekszem (párom pont szabin volt, hogy menjünk vásárolni a hiányzó dolgokat, meg a kórházi pakkot). Befektettek, kaptam gyógyszert, de a vérnyomim nem változott, vizeletem még tiszta volt, uh-n baba ép egészséges, de nemmozog eleget (ezt már éreztem akkor én is). Nst-továbbra sem stimmelt. Másnap (szept 1. péntek). Nst-továbbra sem jó, kapok oxitocint és úgy nst-znek (még jóslófájásaim sem voltak). Baba szíve lassul :( Jön a főorvos és mondja, hogy irány a műtő most azonnal, vizelet vizsgálat, ott a fehérje benne:( Egy óra múlva kint volt a fiam, de csak annyit láttam mikor kivitték, hogy egy zöld lepelből lóg ki egy lila lábacska. Megtisztogatták és pár mp után fel is sírt jó hangosan, erős, egészséges 3300 gr és 52 cm, nem is rossz. Felöltöztették megnézhettem, de vitték is az inkubátorba. És mivel sos volt a császár, az apja nem ért be, így úgy kellett bekuncsorognia magát a csecsemőre, hogy megnézze a fiát az inkubátorban. Engem másnap felkeltettek, de hiába kérdeztem mikor hozzák a gyereket választ nem kaptam, aztán öszeszedtem magam és átbotorkáltam a csecsemőre, ott tudtam meg, hogy nem ölelhetem meg még a fiamat, mert van egy kis gond, befolyásolhatatlan hipoglykémia (nem bizti, hogy jól írtam le), azaz túl alacsony a cukra és nem tudják feljebb vinni. Ha nem sikerül nekik, akkor koraszülöttre kell vinni. Hát így is történt, az ablakomból láttam, mikor az én csöpp babámat a koraszülött mentő átvitte a Szt Imréből a Schöp-Méreibe Vasárnap este. Én ugye nem mehettem, mert nincs ágy. Másnap addig küzdöttem, mí saját felelősségemre nem mentem el, át a másik kórházba (párom vitt), szerencsére kaptam ágyat, de 2 napig bírtam az ottani körülményeket (szörnyű volt nekem, jó a gyerekemnek), így aztán hazajöttem és minden álldott nap Biáról Bkv-val jártam be a Bakáts térre, hogy szopizni próbáljunk, meg megölelhessem, míg végre haza nem hozhattam. szeptember 12-én. Mindezek ellenére nagyon jó a kapcsolatom a fiammal, imádjuk egymást. Sokszor én is ezt kérdezem magamtól, hogy rossz anya vagyok, de a csöppség mosolya egy elejtett "ANA" elfeledteti velem ezeket a dolgokat és tudom, ha az anyagiak úgy engedik és sikerül az új ház, meg minden, akkor én idén megint terhes leszek, pedig tudom, hogy csak császárral szülhetek... Hidd el, nagyon jó anya vagy és mindent megteszel Rékusért és nagyon drukkolok nektek a tornához. És ne haragudj meg rám, hogy ezt így leírtam neked, csak remélem látsz az én történetemben olyan dolgokat, amiből erőt meríthetsz Jobbulást a betegséghez neked... mégegy gondolat, nem akarlak bántani vele, meg igazából nem is tudom teljesen a történeteteket és nem akarok semmibe sem beleszólni vagy fájdalmat okozni.

Huh, itt most jó sokat írtam, bocsi érte, de ez kikívánkozott.
Ja a porszívó nálunk is sztár, már be is tudja kapcslni és olyankor ugrik egy hatalmasat mert megijed :)
Az állattartáshoz: nekünk macskánk van a lakásban (nem jár ki, fajtiszta szobacica sziámi, sosem megy ki, csak alakásban, nem is tud egerészni :twisted: ) sokan azt mondták, vigyem innen, árt a gyereknek. És a gyereknek semmi baja :) Se neki, se a tesóm kisfiának. Oda megy a cicához (tita, ahogy ő hvja), megsimogatja, oda bújuk hozzá és szeretik egymást, ha acicus unja, elbújik. Az udvaron van egy labradorunk, vele ritkábban találkozik, de most vannak egymagasságban és mivel barátságos a kutya mindíg megy és adja a puszit. Bár ezt annyir anem szeretem, de a gyerek meg megy a kutsához rendületlenül. Tehát a huzakodó apukákat tessék csak meggyőzni, hogy jó a kisállat a háznál :)

Noé

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
noncsibabó

és akkor HOLNAP (hétfőn) IKEA???? Budaörsön???
most olyan akijjó van,h két főétel fizetése esetén csak az egyiket kell kifizetni. Szal, óccsó a lazac... :lol:

MI LEGYEN???

Szösszenet,
akkor vigyázz magadra!!!! :wink:
zsancikant

Sziasztok lányok!

Ríd! A császáros szülés szörnyű !!!! És a haskinyomós is :x (még az ujjaimat is tördeltem, miközben néztem, nálam a doki nem a kezével, hanem ez egész alkarjával passzírozta ki a gyereket több mint fél órán keresztül :cry: )

Nuk! Én annyira megértelek. Nem hiszem, hogy azért hiányzik neked az a pár perc közelség rögtön, mert túl van miszifikálva ez a dolog. Erre szerintem egy anyának igenis szüksége van. Azt hiszem neked is könnyebb lenne elfogadnod és túltenned rajta magad, ha Rékát nem kellene a fejlesztőbe hordanod, mert ez nap mint nap emlékeztet a szülésre és annak körülményeire. Lehet már csak egy pár hónap (azt írtad, hogy kb 14 hónapos korában várható, hogy behozza a lemaradást), és onnantól más színben látod majd a világot.
Én azon kapom néha magam, hogy gondolkodom, milyen lenne a harmadik bébicsek. Tudom, itt mindig hangsúlyozom, hogy nem lesz, de valahol a lelkem mélyén tudom, vagy érzem, hogy lesz. És már Petivel is lehet róla beszélni, bár akkor is mindig az a vége, hogy sem én, sem ő nem akar, EGYELŐRE. De mindketten tudjuk, hogy ahogy Bajni is nagyobb lesz, hiányozni fog egy újabb jóillatú kisbaba.

Szrek! Ez a Lego nagyon érdekes :shock: , de ez így inkább felnőtt játék, mint gyerek.

Macs! Halacskaetető Füli nagyon édi :)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi: a túlmisztifikálást úgy értettem, hogy attól, mert valaki nem élheti át ezeket a perceket, még nincs megpecsételve a gyerekével való kapcsolata örökre. Még utána is kiépülhet szuper jó anya-gyerek kapcsolat, és nem kell úgy érezni, hogy örökre elromlott valami. Ha Nuk így érzi, azt meg lehet érteni, én is megértem, de ez az érzés nem segít abban, hogy el tudja engedni a bűntudatot és a haragot.

Kép
Kép
tinu

Autósülés:
megvettük, de nem azt. nem csak mert nem volt, hanem mert apának nem tetszett, hogy szimpla "héjrendszere" van. más fajtát választott, drágábbat persze. :/

Lindi,
nektek is mozog az ülés, ha bevan kötve?? már nem olyan stabil, mint a Römer Lord, hanem jobbra balra mozog. vagy ez nem gáz?

Neet,
én is hasonló cipőben jártam a maszek állásban. többet kerestem, hülye időbeosztás, no táppénz, no szabi (csak fizetetlen). most inkább kényelmesebb állásra vágyom, ahol felőlem fizethetnek kevesebbet, csak ne nekem kelljen még a sz...t is lapátolni.
te majd akkor tudsz ilyen magántanári állást vállalni, ha nagyon a kőcök, s magadnak keresed a sok lét :)
a gyerekről jut eszembe! arra gondoltam (de javíts ki, ha így nem oké), hogy most még használjuk Eszti régi babakocsiját, s babonából csak akkor juttatom vissza, ha megfogant (s elmúlt 3 hós) a kistesója. oké? :) s így jut is, marad is, s megpróbálok vigyázni rá, most úgyis egyelőre a garázsban áll, mert sokat gyaloglunk.
ne légy idegroncs az "érdekes órát kell tartani" dolog miatt, vagy igyá inkább még egy pohár bort :D.
egyszer vmikor itt megállapodtunk, hogy minden orvos nagyon fasza, mígnem komplikáció adódik. így van ez a tanárokkal is. a könnyű eseteknek könnyen le lehet kötni a figyelmét, s az igazi szaGértelmet az idióta marha hajfelgyújtósok igényelnek. találkoztam én olyan tanárral, aki csak mondta a magáét, míg az osztály nagy része pofázott. már én égtem a többiek miatt. a tanárt viszont nem érdekelte. találkoztam ennek ellentétével is. én azt gondolom, hogy csak nagyon kemény szigorral lehet eredményt elérni, s sajnos mostanában ez az oktatási rendszer ezt nem támogatja. pedig én legjobban a kemény (domina :D) szigorú tanáraimat szerettem, akik csúnyán le tudták teremteni az idiótákat, akik zavarták az órát.

Curse,
az a diplomás (vagy bárki normál korosztály), aki nem tud egy rózsaszín csekket kitölteni, balf...sz.
az autógumis történetedről az jutott eszembe, hogy mikor gépjármű oktatásra jártam, a műszaki tanfolyáson megkérdezték, hogyan tudnánk ellenőrizni egy frissen vett autónál, hogy mennyi fagyálló van a hűtőrendszerben. jöttek a jobbnál jobb bonyolult ötletek, mire én mondtam, hogy be kell tenni belőle egy kis pohárkával a fagyasztóba. :) és tényleg ez volt a megoldás.

Zsanci,
férjem szakmájában követelik a papírt és a tapasztalatot, de pl. az angol tudását (habár vannak vizsgái) mindig élőben ellenőrizték, bevetették különböző szitukba, hogy megnézzék igaz-e, amit a papír mond.
mondjuk ezt könnyebben ellenőrzik, mint hogy tényleg jó vegyész-e.

Szellőke,
úgy 17 a rákszűrés, hogy felszámítja a 15 vizitdíjat + 2e rákszűrést. úgyhogy legjobb akkor szűretni, mikor amúgy is gondod van.

Mása,
az a tök frankó, hogy a fiad mintha lány lenne, úgy hasonlít Orsira :D

A szakmunkásokról jut eszembe:
statisztikák szerint perpill olyan kicsi a szakmunkás képzés, hogy pár év múlva nem fog fájni a feje egy jó szakmukinak, hogy miből éljen meg, mert annyira nincs utánpótlás. állítólag sorran szünnek meg, vagy szünetelnek a szakmunkás képzések. (s ez különösen áll pl. a víz- v. villanyszerelőkre)
már csak az a gondom a szakmukikkal, hogy kb. 50%-uk kókány, trehány, lusta, lassú, ígérgetős (mondjuk hazug, simlis) s k...va sokat kér. minden szakmából jó tartani a saját telókönyvben egy figurát, különben könnyen ráfizet az ember.
és ez nem csak Bp-re áll, hanem vidékre is. anyukámék mostanában újították fel a lakásukat, s végig felügyelni (ostorral) kellett a burkolót, festőt, asztalost, mert olyan okádék munkát csinált volna (gondolván úgyse szólnak neki), ha nem szólnak rá.
most, hogy a lakásunk is új, sok bosszúságot okoztak ezek a figurák nekem is, csak hát én voltam olyan tetű és felszedettem velük az olyan lapot, amit pl. lepattintottak, miegymás...

Nuk!
nagyon irigy vagyok Bartha Zsolt miatt! IMÁDOM!

Curse,
hamar elmúlik a közvetlen időszak!!! hamarosan félni fog az idegenektől.

ancsipancsi

Ancsi,
persze, VAN olyan munka, ahol KELL a papir. Én sem szeretnék olyan orvoshoz járni, akinek nincs diplomája. :lol:
zsancikant

Írtam a lelki segítőknek, hogy szivesen csatlakoznék, ezt a választ kaptam:

Kedves Ági.
Köszönöm, hogy jelentkeztél, de most a kellő létszám megvan.Van várólistánk ,ha valamelyik segitőnk kilép, onnan választunk helyette másikat.Erre a listára tudlak felvenni , ha neked ez megfelel.
Üdvözlettel.

Szerintetek????? :? :? :? :? :? :? :? :?

nukada

Kedvem lenne visszaírni, hogy :twisted: :twisted: :twisted: de feleslegesen nem idegesítem magam... Különben sem annyira szimpi... Csak gondoltam, hátha valaki a mi történetünkből is megtud egyet s mást...

nukada

CSatlakozom ZSAnhoz: LESZ IKEJA HOLNAP??????????????????????????? Hogy tervezzem a napom???

NEet: szerinted én mé ragaszkodok a SzImréhez körmömszakadtáig??? :?: (merhtogy a DélPestihez tartozom hivatalosan) Az egész JahnFerenctől hányingerem van, és amit eddig a szülszetről hallottam....na az se dobott fel :x (konkrétan egy jóbarátunk szült ott, meg a kollegám neje)

Rylie
rylie

Nuk: mit tesz ez a lelki segítés? És te miért akartál jelentkezni segítőnek?

Kép
Kép
tinu

Nuk :) Bulást! Én először azt hittem, Neked kéne a lelkisegély... (mármint a feldolgozáshoz) no nem bántásból írom, bocsi, de én a válaszban semmi bántót nem találtam, gondolom itt is van fix létszám. Sztem a nyilvános blogod nagyon jó dolog, sokat segíthet ez is.

Szrek :) Legoporno :o :roll: vagy inkább :roll: vagy :lol: ? először kissé ledöbbentem, most már csak nevetni tudok rajta (bár bajban lennék, ha a gyereknek kéne elmagyarázni, mit is csinál a néni meg a bácsi :lol: )

Curse :) Autóeladáshoz gratula!! tényleg extragyors volt! :D :D Túlzott közvetlenségre nem tudok mit mondani, Bálintnak nem volt ilyen időszaka :?

Szösszenet :) +++++ a porckorongodnak! remélem nem lesz baj!!

Neet :) 20 év :mrgreen: :lol: és sztem nehogy madagra vedd a tanárokkal szembeni negatív megnyilvánulásokat! nem is lenne baj, ha minden tanár olyan lenne mint Te! :wink:

Zsan :) Jól hangzik ez a könyv, de ilyenkor kezdek parázni már előre az iskolától... :roll:

Bevallom nekem nem volt részem "liberális" iskolában, és talán pont ezért nem rajongok a régi "poroszos" isk.rendszerért, aminek a diák túlfegyelmezése és a tananyag beletöltése volt az alapja. Viszont voltak körmösös, fojtogatós, pofozós, a diák-csakis-ellenség-lehet gondolkodású, megkeseredett vénkisasszonyos, kissé labilis és minden baját a diákjain kitöltő "tanáraim". Mivel én (Popper hasonlatával élve) tökéletes futószalag-alapanyag voltam, jó magaviselésű és szorgalamasan tanuló, engem nem értek fizikai attrocitások, de lelkileg annál inkább megviseltek, és ezt nem kívánom a gyerekeimnek. Én nem tudtam tisztelni ezeket a tanárokat, ők ölték ki belőlem a tiszteletet. Találkoztam azonban jó tanárokkal is, de leginkább a főiskolán. Pedig sztem pont egy általános- ill. középiskolás gyereknek van a leginkább szüksége jó tanárokra, pedagógusokra és nem csak tananyagot leadó gépekre. És igen, egyetértek azzal, hogy egy tanórán legyen rend és a tanárnak is legyenek jogai ne csak a diáknak. És próbáljon meg érdekes órát tartani, bár ez nem mindig könnyű, hiszen rengeteg (és szerintem fölöslegesen sok) tananyagot kell leadniuk egy órán. És persze mondhatja, hogy ennyi pénzért... (hát akkor most hivatás vagy sem? és már írtunk arról is, hogy más sem keresi halálra magát.) Sok mindennek kéne változnia... De ez nem fog menni csak úgy pikk-pakk, sok embernek áll ez szemben az érdekeivel véleményem szerint (most nem a pályakezdő tanárokra gondolok). Jobb esetben talán az unokáim már egy jobb isk.rendszerbe fognak járni. Remélem...
denizsa

Tinu:
Koraszülött gyerekek anyukái segítenek egymásnak. Tapasztalat csere, ilyesmi.
Azért szerettem volna jelentkezni, mert "sajnos" minden téren elég nagy a tapasztalatunk (hagyományos és alternatív gyógyítás, fejlesztések stbstbstb)

nukada

Nuk: szerintem fogadd el a várólistát. :) Semmi rossz nincs abban. Nincs véletlenül egyébként valahol (én még sose néztem utána, de elképzelhetőnek tartom) ilyen önsegítő csoport? Nem tudom, mennyire működik ténylegesen ez a virtuális, mennyien találják meg stb., de egy face to face helyzet talán még jobb is. Ön egyszerre lehetnél segítő és segített is.

Kép
Kép
tinu

Ön = Ott :lol:

Kép
Kép
tinu

Deni,
ott a pont nálad!
szépen és pontosan fogalmazol, indulatok nélkül!
köszönöm! :lol:
zsancikant

Rám számíthattok holnap!! 10.30 körül már ott leszünk Ikejában, az étteremben, ahol a gyerkők játszhatnak, én meg KV-zhatok picit :P

Deni, nagyon bölcsen írtál :)

Leni, én is vidéki vagyok, ha nem is nagyon, de lényegében igen :P És az a tapasznyalatom, hogy ide még drágábban jön ki minden szerelő, mint a fővárosba. HA egyáltalán kijön!! Pl. az indesit mosógépünk márkaszervíze Érdről 3 hétre előre ad időpontot, "ha megfelel" :twisted: egy frászt :? a biai "műszaki gyorssegély" meg 10-esért száll ki, és akkor még semmit nem csinált...
Mi abban a tévhitben éltünk, hogy itt majd minden olcsóbb lesz. Nagyot tévedtünk :) A biai ABC árai verik a vári ABC árait! A gumiszerelő is 2x-es áron dolgozik, vszínű itt még meghalni is drágább... Mert a nagyvárosban a túlkínálat áruból meg szolgáltatásból egyszerűen lenyomja az árat. Az viszont nekem is feltűnt, hogy a fizetések itt jóval alacsonyabbak. Épp ezért a többség ingázik (mi is). Én sajnos még vásárolni is bejárok a városba, mert a benzinnel együtt is ugyanazért a pénzért jobb minőséget, nagyobb választékot, és több dolgot kapok - húúú ez már nagyon messze van a kiinduló gondolattól :P

Noncsi, nagyon nehéz lehetett nektek, de minden jó, ha a vége jó :D

Szösszenet, Neked tök jó lenne a kismama-masszázs! :wink: nekem is sokat segített a derékproblémáimon, meg az összes töbi nyavalyámon is. úgyhogy ha a ktgvetés engedi, ajánlom figyelmedbe: www.oceaniaimasszazs.hu

votiv 8)
votiv

Szrek, nekem bejött a legóbiblia. De én ilyen megátalkodott vagyok, és csípem a blaszfémiát, nem zavarja meg a vallásos érzéseimet, sem a spirituális működésemet :P nem tudom, ki kérdezte, de egyértelmű, hogy ez felnőtteknek szól! :wink:
pont az a fricska bene, hogy a fickó nem csak kitalálta ezeket az egyébként nagyon is hétköznapi felnőttmeséket, hanem a világ legolvasottabb könyvét illusztrálta, még ha erősen karikírozva is. A szex, az erőszak, a meztelenség és a káromkodás, amiket kiemelt, a társadalom működésének alapvető paneljei, nem csak manapság, hanem ahogy a Bibliában is már benne vagyon, párezer éve. Érdekes számomra egy mai képnyelvvel leírva látni, hogy a világ mitsem változott 2K éve. Jó, talán egy kisé kevésbé brutális :lol: Nekem ilyenkor elsőre az jut eszembe, mennyire nem vagyunk tudatában, milyen kivételezett helyzetben vagyunk, nőként, társként, munkavállalóként :wink: és ez csak párszáz éve van így, ill. még nagyanyáinknak is mennyivel nehezebb élete volt :roll:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: