A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Basszus, TÜnci az előbb aludt el. Képtelen voltam már ébren tartani. Asszem ma nagyon későn fogunk lefeküdni. :evil:

Kép
Kép
tinu

Tinu,

negyed óra szunya után keltsd fel, akkor lesz alvás..

Nít,
de a tiéd nem csak centiben ver Fülire, hanem életkorben is, egy évet.. :mrgreen:

Szrek,
mikro nálunk 97%-ban kv.víz melegítésre szolgál, 3% olvasztás, 1% egyéb :mrgreen:
macskanyu

Szrek,
már csak arra lennék kíváncsi, hogy mivel magyarázzák azt, hogy a fedőt ne tegyük rá a zabára, AMI NEM IS ÉRINTKEZIK VELE, tehát a zsír és műanyag egyesülése folytán nem keletkezhet dioxin.
mondjuk férjem pont vegyészmérnök, és otthon van a műanyagokban is, majd megkérdem, hogy mi köze a dioxinnak a műanyaghoz meg a zsírhoz, de megpróbálom nem elmondani neki az alapszitut, mert ezeken halálra szokta röhögni magát.

a Fizikai Szemle c. lapban volt pár éve (?) egy írás a mikrókról, működésükről, meg arról, hogy semmi esetre se távozhat mikrohullám belőlük, úgyhogy nem kell félnünk.

amire vigyázni kell, hogy vannak nem mikrózható műanyagok (mint pl. tejfölös pohár), amelyek a kajába olvadva nem túl egészségesek és finomak :)
ancsipancsi

http://www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz ... n0503.html

itt található a Fizkai szemle 2005/03-as számából a mikrohullámú sütő működéséről szóló cikk.

ez alapján szerintem a műanyag, amely nem melegszik és nem olvad meg a mikróban (tehát nem polárosak a molekulái) nem lehet veszélyes.
ancsipancsi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek! Megvagyunk, csak mostanában kezd rámtörni a tavaszi fáradtság :lol: Apa úgy néz ki talált vmi munkát, de ez sem 100-as, mert már most megy a kavarás a fizuval meg beosztással. péntektől hétfőig minden éjszaka dolgozott (bele a mélyvízbe). Közben fejleszti magát a gyógyítás terén :lol:
Enyém munka ugyanolyan mint eddig, dögunalom :? :cry:
Sokszor tervezem, hogy hozzászólok egy-egy témához, de mire odajutnék vagy jön vmelyik csem. vagy egyszerűen rámtör a lustaság :oops:
De olvaslak titeket és sokat gondolok rátok nagy-nagy szeretettel!!!

Pussz: Pocak
pocakpacni

na, és utoljára a témáról (csak mert utálom a hoaxokat meg a rémhíreket), itt egy hivatalos állásfoglalás az ügyben, meg se kell kérdeznem a férjemet:

Dioxin tények

Dioxin, mikrohullámú sütő, zsír, rák-kérdésben az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) élelmiszeradalék- és kémiai szennyezőanyag főosztálya illetékes. Dr. Sohár Pálné, főosztályvezető elmondta, a lánclevél tartalma hamis, ugyanis dioxin ilyen módon nem szabadul fel, éppen ezért mikrós melegítéskor nem mérgezi az ételt.

"A dioxin egy összefoglaló név, sok klóratomot tartalmazó vegyületek összességét jelenti, és valóban rákkeltő lehet, azonban nem a levélben leírt módon. Sok száz vegyület tartozik a dioxin gyűjtőfogalom alá, és ezek a vegyületek különböző mértékben klórozott, úgynevezett poliklórozott vegyületek. Dioxin szabadul fel vegyi folyamatok, például klórtartalmú növényvédőszerek előállításánál, fémkohászatnál, illetve hulladékégetés közben, de még véletlenül sem élelmiszerek műanyagedényes melegítésekor, ahol nincs jelen a dioxinképződéshez szükséges klór" – mondta a főosztályvezető majd hozzátette, éppen ezért, nyugodtan lehet a speciálisan mikrohullámú sütő céljából tesztelt és árusított műanyag edényekben melegíteni az ételt.

Az a tény, hogy a mikrohullámú melegítésnél nem szabadul fel dioxin, nem jelenti, hogy ne lenne mérgező vegyület. Dr. Sohár Pálné elmondta, a dioxin gyűjtőnévbe tartozó több száz vegyület egy része rákkeltő, azonban egyik sem speciális mellrákkeltő anyag. 2004. decemberében Viktor Juscsenko ukrán ellenzéki elnökjelöltet dioxinnal mérgezték meg

a tanulság ebből, hogy nem kell klórt főzni a mikróban :)
ancsipancsi

Hálistennek csak fél órát aludt. :roll: Legfeljebb megnézzük együtt a Dr. House-t. :wink:

Kép
Kép
tinu

forrás lemaradt: http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo ... tep=0&bw=1

KÉRDÉS SZÜLÉSSEL KAPCS.:
ki hogy tudja, milyen születési anyakönyvit kell vinni a szülésre? mert mikor én szültem, akkor azt mondták, hogyha XI. kerben házasodtunk, akkor elég egy régi másolat, nem kell új. de most a védőnő azt mondta, hogy 300 napnál nem régebbi másolat kell. honnan tudnám kideríteni az igazságot?
ancsipancsi

Ancsi

leginkább a kórháztól. Ha van szülésznőd, megmondja. Nekem pl. egy éven belülit kellett vinni, de én nem vagyok kerületi.

itt a kórház anyakönyvezésijének a száma, ők tudják:
464 8738
macskanyu

juppijéééé,
vettünk ilyet: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=197381&groupid=3&mainid=8

És a méretekről: kisebbikem nem bír a 140*70cm-es ágyában megtanulni forogni, lévén,h 3 hónaposan 67cm volt+ ugye a lábfej, ami persze beakad :shock:

Ancsi,
sztem védőnő összekombinálta:elég egy másolat,ha XI.kerületben kötöttétek és 300 napnál nem régebbi eredeti, ha másutt...De a tel.számon megmondják majd a tutit :P [/url]
szelloke

Köszi a dioxinos hsz-eket, tanulságos :D

mégegy:
volt vki szomatoinfrás vizsgálaton?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
P. állva pisilt világ életében. (De bnőmék ülve tanították meg a fiúkat - így kevesebbet kell állítólag takarítani.) Bár, most már ez nálunk se gond. (Addig volt nehezebb, míg fellépőre kellett állnia.)

Asszem így, hogy pár hétig nem jöttem igazán szép témát találtam a hsz-hoz :lol: .

(És még annyit, hogy ha állva pisil egy fiú az összes kiscsaj le lesz nyűgözve!!! Nálunk még a macskára is hatott! :lol: )

Még annyit, hogy Peti kb. 110 cm (de min. 100-105) és kb. 13-14 kg és Marci 86-os ruhát hord (fene tudja hány centi) és 11 kg. És Peti az ő korában sokkal-sokkal többet evett! Amint kicsit jobb lesz M. súlyban és önvédelemben ha összebunyóznak diszkréten köhintek egyet, veszem a sajtómat és felhívom a bnőimet, hogy lehet fogadni. (Most még szét kell őket választani, tehát mindenki ordít - velem az élen :cry: .)

Móni
Kép
Kép
monisa

Na, ha már a méret téma előkerült, akkor csak hogy teljes legyen a sattisztika:

Hanka 92/98-as bodykat hord (nem tudom, hogy pontosan hány cetni) és 15 kg
Ignác valahol 70 és 80 centi között, de 86-os bodyt adok rá, mert csak ahhoz nem kell a fenekére tömörítnei a pelenkát, 10,3 kg.

Nuk! NAGYON-NAGYON drukkolok, hogy segítsen nektek a Dévény!!!!!

Nálunk ma sajna beindult a taknyálás mindkettőnél. Vincetoxint bevetettem (Votiv, a Lajos utcai patikában TÉNYLEG minden van, mi szem-szájnak ingere!!! :lol: )

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Nuk,
Nálunk a 4. v. 5. alkalommal nem volt sírás. A gyógytornász szerint a kölkök piszok hamar leveszik, ha az anyjuk kivan. (Ideges, aggódik és kivan, nna.) Én totál ki voltam (vagy kivoltam - nem tudom, hogy írják? ). A tornász próbálta azt, hogy más gyerek is volt ott, így egymást nézték. Ugyanazoknál a mozdulatoknál alig sírt. És most már én is lenyugodtam. Ettől ő is lehiggadt...
És HASZNÁL!!!! Mintha még az eszére is hatna :P . (Persze ha, mert ahogy a mozgásfejl. megy, a többi is megy utána. Vagy vele... Úgyhogy kitartás és próbáld feldobni magad.
(Még annyit, hogy M. egy kövér Buddha. Elég nehéz kiborítani, a gyógytornászon kívül - pl. ortopéd orvos, uh-os, vérvétel ... - nekik nem sikerült. Persze a bátyjának igen, de az más.
Egy érzékenyebb vagy idegesebb kisgyereknél (huú, mint pl. a másik fiam - gondolom még nehezebb dolga van a szülőnek.)

Kattix,
Én kendőztem és sztem kis korban kevésbé kapnak el bármit is. Meg hát nem mindegy, hogy a tömött 7-esen utazol vagy egy nyugodt külvárosi trolin. És gondolom mázli is.
Persze a saját nagymamájától is elkaphat bármit. (Ezzel együtt én most nem bkv-om, mert zero tolerance van bacikkal szemben.

Móni
Kép
Kép
monisa

mikrózás: ikeában (is) lehet kapni mikrózós műanyag tetőt, amit ráboríthatsz a tányérra, gőznek vannak lukak, és az ujjnak is hely, hogy ne égesd szét magad, mikor leveszed a tányrról :-D
Szóval Neet kéne menned az ikeás talira ;-)
Egyszer hallottam egy másik hülyeséget: tegyél egy mobilt a mikróba,s hívd fel, ha kicsöng, akkor kijutnak a mikróhullámok is. Persze rögtön rávágták hozzáértőbbek, h senki ne csináljon ilyen marhaságt,de ...ööööö... nem magyarázom el a miértet azt hiszem... :oops: ...Majd Ancsi erről is érdeklődjél a Zuradnál :lol:
szelloke

Tinu és Mások!
Ha az örsi ikeában találkoznátok vmikor szóljatok már nekem is!

Móni
Kép
Kép
monisa

Szellőke,
jobbra vagy balra pörögtetve kell kicsengenie? :lol:
neet
neet

Zuzi,
Akkor tényleg szuper hely alsópáhok :D Remélem apa olyan üdülési csekket fog kapni itten az új helyén, amit ott is elfogadnak.

És ne nevessetek :oops: de az Arnica bogyó? Ha igen, milyen potenciálban kéne megvennem? :? Vagy most nagyon nagy hülyeséget kérdeztem :oops:

Macs,
Irtóra szerencsés vagy Anyósoddal :wink:

Deni,
Szerintem nem Bálintodban van a hiba, hanem a pelusban 8)
De azért jót nevettem a nem egy vékonydongájú mondatodon :lol: :lol:

Szrek,
Beszélhetünk részletfizetésről is :wink: Barinőmék is így vették volna meg. Ismerősnek simán, csak vadidegennek nem ajánlanám fel.
És barinőmék is a fiúkat sokáig ülve pisiltették.

Honeymoon,
Üdv itt :) Dokit még én sem tudok ajánlani. Aki volt, elment nyugdíjba, akit meg kinéztem, még nem találkoztam vele.

És akkor azt hiszem én is hallgatok a kilóproblémáról :oops: mert én meg a 4-eshez szeretnék közelebb kerülni.

Ancsi,
Védőnő szerintem is keverte a dolgot :? Aki abban a kerületben házasodott, nem kell friss kivonat.

Móni,
Tényleg milyen jó a visszatéréses témád :lol: Jót röhögtem az állva pisilés milyen nagy számon :lol:
Ezek szerint Marcit a neurológián tornára küldték? Vagy végülis miért kezdtetek el járni?

Leni,
Bulást Nektek!!!

Kép Kép
curse

Neet,
azt hiszem mind1 :lol:

Curse,
jól emlékszem,h Te voltál anyajegy vizsgálaton vmikor??Engem már lassan ellepnek az anyajegyek :shock:

No, én L...Jócak!
szelloke

Ja, nem,ha már itt találtalak Curse,
igen, bogyó az Arnica ésnekünk spec 15ch van belőle itthon.De asszem tökmindegy az alacsony/közepesből milyet tartasz...
szelloke

Szellőke,
Igen, én voltam :) A pharmamednél (a honlapjuk is vhogy így van) voltam az Üllő úton. A vizsgálat 15e volt, elszámolható egészségpénztárra és digitális cuccal néztek végig, ami sokkal alaposabb.
És köszi az arnicás választ :)

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Ezt a tésztát!!! :wink: Végre gép elé jutok (mármint olvasási módban) és épp emlegetve vagyok. Köszönöm Szellőke, aranyos vagy. Átolvastam/néztem az elmúlt 10 oldalt, de readonly sem vagyok.

Azért a képeket megnézegettem, és utólag is boldogot a sok ünnepeltnek! Annyira aranyosak ezek a gyerekek! És mekkorák!
Most olvasgatom Macs :) , hogy a te lányod mekkora :shock: . Nos enyim apró kb. 90cm és 9,9 kg, és 3,5 hóval fiatalabb csak Fülesnél. Akinek a dumáján meghalok. Lorci is ma örvendeztetett meg egyik első szólásával.
-Finom volt kislányom?
- Ficcccsi! (közben a bólogatástól majd leesik a feje, és még a vállával is hozzámozog.) Mindent utánoz, mondja édes szavait, kezdi összefűzni őket. A nagyok rendszeresen sportot űznek belőle, hogy mondják neki pl az autómárkákat, ő meg a maga tündérien vicces módján próbálja utánozni, persze behalás van. Nem győzöm leállítani, hogy ne csinálják, mert aranyos ugyan, de én egy kicsit fázom ettől.

Szóval jól vagyunk, köszönjük. Nekem határidőim vannak, apukámat 2 hete műtötték újra, úgyhogy zajlott az élet, és különben is Ausztrál Open vagyon, meg műkori EB, tehát a "ninni táccol", a "bácccsi"-k pedig ütnek icakánként, amin jókat alszom félig, de nagyon szeretem követni. Na meg aztán lakberendezek ezerrel, meg kézművesalkotok is. Úgyhogy a gépnél viszonylag keveset ültem, kivéve mikor a melót csináltam. Ennyit egyenlőre rólunk.

Amin még megakadt a szemem:

Neet, :D , és nagyon irigy is vagyok.

Macs, olyan jó olvasni, hogy Füles mennyire szereti a bölcsit. Képzeljétek, Lorci is volt oviban már 2 órára. Zsóka ovónői állandóan nyúztak, hagyjam már ott egy picit, oszt karácsony előtt egy nehezen hazaindulós reggelen mondtam, jó, most úgyis mék nagybevásárolni, addig itt maradhat, ha nem zavar. Na, az összes nagylány rajta lógott, mozdulni nem bírt a csaj. Persze Zsófi féltékenyen felügyelte, bizonyos dolgokat csak ő tudott csináálni vele. (Utálatoska tud lenni. mert ebben különlegesnek érzi magát, pdig egyébként is az, de kistesója csak neki van a nagyszájú lányok között, ezért irigység tárgya) Lorci nagyon jól elvolt, mikor lélekszakadva megérkeztem, vizualizálva, hogy üvölt, úgy játszott, mint a nagyok. DE: amint meglátott, rohant a csizmájához, megfogta a kezem, és az autóig nem engedte el :) , úgy szorította, pedig máskor nem akarja fogni, önállóan közlekedik az oviban. Édes volt.

Votiv, a hajad engem is érdekelne most már, vagy csak az én figyelmemet kerülte el a kép? Édes Lililányod a manókával.

Ancsi, gratula a félévedhez! :D

Zsanci, te tetted fel a PC ülést ugyi? Nos nekünk pont ilyen vagyon, Zsófika használja, aki lassan 7 éves, és már nem a belső övvel, hanem biztonságival, és teljesen jó. Viszont Lorci is tudja használni a saját övével, úgyhogy elég sokáig használható ez a fajta ülés.

Curse, te érdeklődtél Alsópáhokról? Nem ismerem, bár sok szép képet láttam róla, viszont ha a vizi élmény miatt mennétek, nézzétek meg lehetőségként még a debreceni Aquaticum Hotelt is. Tavaly ott valánk, és nagyon szuper volt. Szintén belső folyosó vezet egy óriási fedett élményfürdőbe. Bébimedence(20cm) csúzdával, gyerek medence (40cm) 5 csúzdával és a többi finomság. A szálló igényes, gyerekbarát (gyerekjátszó, ebédlőben etetőszék,stb). A szállótól kb 200 méterre állatkert/vidámpark, és egy szuper játszótér, csónakázótó, mindez a Nagyerdő közepén, szóval nekünk nagyon tetszett. (Azért egyszer szeretnék Páhokra is eljutni, meglátjuk.) Ja, és az árarányokat nem ismerem.

Nuk, néha bekukkantok lányod blogjába, olyan aranyos, és kalapemelgetés részemről is!

Olyan sok dologról volt szó még (sajnoshálistennek) nem tudok hozzászólni.

Holnap mi megnézzük a Játszd újra Sam-et a Vígszínházban. :cry: Apukámék kapták tőlünk karácsonyra, de nem mernek elmenni, meg pénteken színházbérletük van Fehérváron, így minket küldtek el, mert a kettő sok lenne még apunak. Úgyhogy sírnevet a szemem.

Szép éjszakát nektek! (most megyek és átlapozom még azt a 12 könyvet, amit kihoztam a könyvtárból! Jézuska járt ma nálam!!!)
zsugyu

Sziasztok!
Szia Monisa! :) Welkámbekk!
Ezek szerint nekem sincsenek óriás gyerekeim. Pedig B ránézésre kicsit ducinak hat. P mindig nyurga volt, amikor megszületett, a doki azt mondta rá,h giliszta. :) 3 évesen 13 kg és 1m volt. Most 104cm, és nemtom hány kg. És mindjárt 4! :)
Szellőke, klassz az ülés, amit vettetek! ELőször én is ezt néztem ki, de mivel P hosszú, inkább Römer lett. (Annak, meg gondolom a Graconak is, lehet emelni a fejtámláját.)
Deni, igen, a szakdolin gyötrődöm, de ma nem sokra jutottam, elaludtam P mellet 8kor, és nem rég ébredtem. De asszem megyek is az ágyamba hamarost. Ma nagyon intenzívek voltak a lányaim, eléggé lefárasztottak.
P egész du.ordítva beszélt, asszem, ez az ovinak a mellékhatása... B meg percenként a lakás más más pontján bukkan fel, és szétpakol vmit.
Állva pisilés: Apukámat egyszer lemondó fejjel megkérdezte egy szintén 3 lányos apuka kollegája: te még állva pisilsz? :)
Hétfői ikejás talira nagyon mennénk Bvel, ma kész lett a kocsink is (hurrá!), csak nemtom pontosan mikor érkezünk, mert akkor van az ovis farsang, de a szülők csak az elején vannak ott (:() Ha ott végzünk, akkor kb 10-15 perc alatt az ikejában tudunk lenni!
Írtam már,h P KAKAS akar lenni? Ehhez már egy hete következetesen tartja magát. Pedig gőze sincs arról,h mi az a farsang-sztem.
Ancsi, jó,h tuti forrásból (Férjed) szerzünk ezekről a dolgokról infót!! Köszi neki!
Na megyek aludni, mert megint hülyeségeket írkálok.
Johi, elfelejtettem írni, hogy újra sétálgató Fannikának további gyógypuszik!
Meg 1 kérdés: TRAUMEEL kenőcs homeós, ugyi? Jobb patikákban kaphatok? Drága?
És még 1x: Indiékkel és Fibiékkel mi van? Tudja vki? Gondolok rájuk (is).
rídonli#

Nít, falafel :oops:
És birom a dumád! :)
rídonli#

Pocak NURLESEN :lol: :lol: :lol:

Rylie, progi sztem nagyon jó, főleg mert sokrétű!
Esetleg a gyermekmegőrzés mellett lehetne vmi még a gyerekeknek, koncert, táncház, bábszínház vagy ilyesmi. Hm?

Szia Zsu, most olvaslak, de jó,h rendben vagytok! :)
Kistesókkal nem lesz nagy gond az ovis beszoktatásnál asszem. Bt múlt 7en bevitte az óvónéni pár percre a csoportba, azóta folyton be akar menni. :)

Na, mostmárténylegel...Jószakállt!!
rídonli#

Ríd,
traumeel sztem mindenhol van, nekünk ma s.o.s. kellett és itteni sima patikában volt, 1500 píz körül
Ábel durva nagyot zakózótt, szép véraláfutásos színes puklija lesz a homlokán :( evvan :D (tele volt a keze és nem tudott kézzel hárítani így totál arcra esett a kőre, honloka akkorát koppant :( viszont még mindig jobb, mintha a réz küszöböt fejeli le....) de vidám volt meg minden meg kente magának ő is kenőccsel :lol: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek: ó, zakózás! :? Legközelebb inkább dobjon el mindent a kezéből. :)

Látom, alakul egy Örsös tali. :wink:

Ríd: akartam írni, hogy szerintem a falafel, meg a gyros nem hízlal. :D De most tényleg. Az a pici pita ugyan már. Azon kívül meg csak husi, zöldség és higított joghurt. Ebben nem hízlal semmi. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ja, és reggel tök boldog voltam, vagyok. Már 3 kilót fogytam 3 hét alatt. Ez nem olyan rossz, nem? :P

Kép
Kép
tinu

Tinu,
gratulálok a fogyihoz!

Macs!
köfi a számot, hívom is!

ancsipancsi

frankó, nem kell semmi, csak bedikt az adatokat. (vagy viszek egy másolatot, úgy még könnyebb)

a XXII. kerületi védőnőnek meg majd elmondom, hogy tudja, s másokat ne küldjön fölöslegesen az önkormba. milyen frankó is az, ha az ember a XI. kerületben házasodik.

gondolkodom, hogy ma milyen programot kéne biztosítanom a gyerekemnek, mert az idő szép, vagyis tiszta...
ancsipancsi

Sziasztok!

Még új vagyok a topicban, és remélem nem haragszotok, de de tudok visszaolvasni 1735 oldalnyi hozzászólást.

Mindenképp a Szt. Imrében szeretnék szülni, mert nagyon jókat hallottam róla és mert a mellette lévő utcában lakunk.
Még nagyon az elején járok, szept 20-i lesz a baba, ha minden jól megy.
Most kéne orvost választanom. Kizárólag magánrendelésre szeretnék járni!!!
Tudtok ajánlani dokikat a Szt.é imréből, akiknek magánrendelése is van? Illetve valamilyen elérhetőség is kellene a magánrendeléshez!

Előre is köszönöm!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziszatok!
Csajomat végre sikerült lenyomnom, eddig egy pet-palackkal a kezében mászkált föl le a lakásban. Sajna muszáj délelőtt időre altatni, mert oda kell érnünk az oviba a nagyért.

Honeymoon, jó a nicked! :) Én sajna nem tudok neked segíteni, de a lányok majd jönnek, és adnak tippeket.

Szrek, traumeel infot köszi, beszerzem ma, mert itt is gyakoriak a zakózások (így jár, aki mindent szédpakol a gyerekszobában, és még alig tud járni, folyton elzakózik abban, amit előzőleg szétdobál.) Azt a szomatoizét... amit kérdeztél, azt sem tudom miaz :oops:

Hajrá Tinu! Szuper vagy! ÉS mik az irányelvei a fogyidnak? ÉS írjál még ilyeneket rendszeresen, mert jó példával jársz előttem! :)
Falafel meg :oops: Igazából a gáz az,h végre sikerült nem vacsizni, és az első kísértésnél megbuktam. Ennyi az akaraterőm mostanában, elég gáz.
rídonli#

Sziasztok Lányok!

Ha vki tud infóval segíteni, akkor plíz tegye meg!

Júniusra várom a 3.gyermekünk, ismét a Szt. Imrében fogok szülni.

Előző 2 szüléshez nem választottam szülésznőt, de most felvettem a kapcsolatot Kecskeméti Verával.
(a 2. az ő segítségével született)

A tarifáról viszont egyelőre nem akart semmit mondani, és most aggódom, h nehogy hanyatt essek...v esetleg nem is fér bele a költségvetésbe, és kínos legyen...

Olyan széles intervallumot hallottam ilyen téren, h légyszi akinek van infója, (esetleg más szülésznőkről is) akkor kérem küldjön egy privit nekem!

Köszönöm! Mimi

Kép
zmimi

Sziasztok Lányok!

Ha valaki tudna segíteni, megköszönném.

Az érdekelne, hogy a Szent Imrébe milyn szülési pakkot kell bevinni a kismamának és a babának?
Adnak ott hálóinget, vagy vinni kell .. stb
Jó lenne 1-1 teljes lista - nagy segítség lenne :)

Áprilisban szülünk ott :)

Köszi előre is!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok Újak :)

Zmimi,
Verának nem tom a tarifáját, de általában 20-30 körül szoktak adni a szülésznőknek.

Szössz,
itt egy link, ezen fent van a lista, de a szülésznőd (ha van) meg is mondja.

[url]babanet.extra.hu[/url]

Honeymoon,
neked már többen válaszoltunk a topikban, az előző oldalon...

hová tűnt mindenki???

csók

macsek
macskanyu

Zsugyu,
neked csókok és sok +++++++++++++ mindenhez....

Ancsi,
örvendek :)

megyek én is, legalább alszom egyet.... mekkkora luxus....
macskanyu

Sziasztok!
Csatlakoztam, aztán eltűntem. Az ok egyszerű, depis vagyok kissé a bezártságtól és ilyenkor nagyon hülye is inkább nem fárasztok másokat ezzel.
Mégegyszer köszönöm a fogadtatást, nagyon jól esett.
A lakáshelyzetünk tényleg nem egyszerű, de nagyon bízom benne, hogy majd csak lesz valahogy, mindig is volt valahogy és megoldottuk közös erővel. A baj az hogy nagyon nagy a ház és hiába van áron alul ekkorát senki nem vesz, inkább drágább kisebbet és újabbat. Ha meg még olcsóbban adnám annyi pénzünk sem maradna, hogy a bankhitelt kifizessük.
Méretekről beszélgettetek. Ádi 15 hónaposan volt 80 cm és 11, 15 kg. Most majdnem 2 hóval később 82 cm körül van és kb. 11,5 12 kg között. A bilire szoktatást nyáron akarom elkezdeni télen nem szeretem, ha pelus nélkül mászkál, de nembízom hosszútávú sikerekben egyébként a nyuszi hozza majd a bilit :)
Azt kérhetem, hogy egy kicsit ti is bemutatkoznátok, gyerkők mekkorák, pl Nukéknak én is szorítok a tornához, de miért kell oda járniuk? Van kismami a csapatban (valakit mintha láttam volna, de nem ugri be a neve)?
Van fotóalbumunk Noncsibabó és Ádi néven, töltöttem oda fel képeket, meg itt is meg lehet nézni minket : www.gportal.hu/adibabakepei (még csak augusztus végéig vannak a képek feltöltve, utána nem volt gépem, nem tudtam folytatni, most meg még nem nagyon volt időm rá...)
Igyekszem jönni és beszélgetni, meg kicsit kitisztítani a buksimat a depiből...

Noé

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
noncsibabó

igen, igen! Bocsi, most már látom!
Csak szőke vagyok! :D meg vak is....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Helló Szösszenet!
Macs már beírta a címet (www.babanet.extra.hu), ahova még egy két évvel ezelőtti szülőszobai csomagösszesítőt tettem fel.
lehet, hogy együtt szülünk, én ápr. elejére vagyok kiírva. mondjuk van köztünk max. pár nap. :)

a csomagban nem tudom, hogy leírják-e, de mikor én ott voltam, az volt a szitu, hogy mikor a csecsemősök pelusoztak, a kórház Liberóját használták, s mikor én, akkor én a bőröndből elővettel pelusoztam a gyerekemet. plusz még kiegészíteném annyival, hogy én szopókás szénsavmentes vizet vittem magammal, így császár után, mikor nem lehet felkelni vagy fél napig, jól jött ez a fajta üveg.

Zmimi,
ez engem is érdekelne, mert nála fogok szülni. 2 éve még 5 és 20 között volt a tarifa, most gondolom 20-30 e lehet.

ancsipancsi

Rylie,
Tegnap lemaradt :oops: Szerintem jók a progik, mondjuk az nem derült ki számomra, h akkor ez most gyerekes anyukáknak szóló program elsősorban? :?

Zsu,
Köszi a debreceni tippet :) megnézem azt is. Apukádnak ++++++++++++++!!!

Ríd,
És hogy jött ez a kakas?

Szrek,
Juj, ez az esés :(
Bulást a buksijának!!!

Tinu,
Éljen a 3 kiló :D

Zmimi, Szösszenet,
Macs már megírta Nektek a választ. Bár még Mimi, Neked, lehet, h tudnak a többiek egészen friss infot adni, talán Deni? Neki nem rég volt K. Vera a szülésznője.

Noncsi,
Csír áp!!! :D

Engem meg most húztak fel :evil: A keddi károkozokkal próbáltam ma beszélni. Totál elzárkóztak, azt mondták, menjünk bíróságra, mert ők mindent szabályosan csináltak. (Aham, persze majdnem a szemem láttára ment össze két autó az építkezésnél, mert az egyik sávot egy betonkeverő autó foglalta el és attól nem lehet látni a kereszteződést). Nekem csak két dolog a furcsa, ha ők mindent szabályosan csináltak a terelést illetően, akkor a rendőrők miért írták a jegyzőkönyvbe, h szabálytalan volt, másrészt az is furcsa, h egy építkezésnek nincs biztosítása. Persze rögtön azzal pattogott a csóka, h bizonyítsam fényképpel. Mondom nem lesz nehéz, mert a rendőrők kint voltak helyszínelni és csináltak képeket is. Itt azért egy picit meglepődött a csóka. Biztos azt gondolta, h nem hívtunk rendőrt, hát erre rácseszett. Azzal dobálozott, h ő mindig ellenőrzi az építkezést és hogy minden ki volt táblázva. Mondom érdekes, mert az útról a köveket a rendőrök rugdalták be. Azt mondja a csóka, ő ezt nem hiszi el. Ezek után mit mondjak.

Kép Kép
curse

Üdv az újaknak!! :D

Zmimi :) Vera tudtommal nem szokott tarifát mondani és amit Macs írt (20-30ezer), szóval az reális :wink:

Noncsi :) Jók a képek, Ádi nagyon cuki! :D

Rylie :) Progi sztem klassz! És ez lesz a szakdoga alapja?

Szrek :) Ábel és a wc-kellékek :lol: :lol: Buksijának ++++++ Bálint a bilire ülve pisil, de nyáron gyakoroltuk állva is :wink:

Pocak :) Apának drukk a melóhoz! Neked meg kitartást! :wink:

Ancsi :) Éljen a mindenre fényt derítő alaposságod! :D És Te is Verával fogsz szülni, hurrá! :D

Tinu :) 3 kilóhoz gratula!!

Móni :) És hogy hatott a macskára P. állva pisilése?? :lol: Én is lemaradtam, hogy miért is jártok tornára?

Leni :) Bulást Nektek +++++++++++++++ A c.s. terápia óta hogy alszik Igi? tart még a hatás??

Curse :) Igen, Árnica bogyó és kül. potenciálokban kapható, nekünk van 5 é 15ch-s is, ha gond van akkor sztem jobb a nagyobb potenciál (gondolom én) :wink:

Zsugyu :) Jó színházazást Nektek!! Apukádnak ++++

Ríd :) És megvan már a kakas jelmez? Traumeel sztem szinte bmelyik patikában kapható, én is itt a közeli "kicsiben" vettem!

Zuzi :) Nyugtass meg kérlek, hogy nem én őrültem meg és Nálatok maradt Bencus cumija, mert tegnap már mindenhol kerestem, de eltűnt... no nem tragédia, ma vettem másikat, csak a magam megnyugtatása végett, hogy nincs egy lyuk a lakásunkban, ami másik dimenzióba vezet... :lol: Bazsó hogy van? és Pannus buksija?

Kép
Kép
denizsa

Curse :) Relax!! ++++ Még jó, hogy hívtatok rendőröket és van bizonyíték!! marhára bosszantóak az ilyen alakok :evil: :evil:
denizsa

Köszi az eddigieket is, de azért várom a válaszokat! :wink:

Ancsipancsi, Neked sem mondott semmit, pedig Te már a 30.hétben jársz... :wink:

Ez nem olyan vész, mármint a 20-30e, én vkitől azt hallottam, h 30 az ALSÓ (!) határ, akkor kezdtem megijedni, mert ha az az alsó...

Kép
zmimi

Zmimi,
én nem paráznék a helyedben emiatt. Ha nem mondja meg, akkor annyit adj, amennyit gondolsz! Részben nem egyformák az anyagi lehetőségeink, részben nem vagy gondolatolvasó.Te rákérdeztél, választ nem kaptál. Szülés után, amikor meg nem vagy már döntési helyzetben, akkor már hiába mondja, hogy 80ezer+áfa... szóval, ha az érintett szülésznő nem nyilatkozik a tarifájáról, akkor amennyit rá tudsz/akarsz szánni, esetleg annak figyelembe vételével, hogy általában 20-30 özött mozog a tarifa... :)
macskanyu

Mimi,
nekem még lányom előtt (ez 2004-ben volt) Vera azt mondta, hogy annyit adjak, amennyit gondolok, ill. amennyire tetszett a szülés. A fiamat is vele szültem 2006-ben, akkor is ugyanaz volt. 20-30 közötti tarifa szerintem korrekt. Nyilván felső/alsó határ nincs, de ez e közép :D

Lányok, úgy néz ki, hogy februártól dolgozó nő leszek :shock: :lol: 8) Kaptam egy ajánlatot egy olyan félállásra, ami hosszú távon is meglenne, rugalmas munkaidő, adott esetben itthonról is tudok 1-1 napot csinálni (ha mondjuk beteg valamelyik gyerek), nem hagyhattam ki :lol: A pénz... őőőőő.... közalkalmazotti, de a nyelvvizsgáim miatt gyessel együtt többre jön ki, mint a gyed, amit tegnap szépen lemondtam :lol: Igazából nem sokat mérlegeltem, mert a munka tetszett, emellett lehet disszertációt írni és Marcival is sokkal többet lehetek itthon, amíg óvodába megy.
Egyelőre családban oldjuk meg M. felügyeletét, ősztől meg úgyis megy bölcsődébe.

Noncsi,
egy lányom (Dóci 2004 szeptember) és egy fiam (Marci 2006 július) van, nagyjából Dóci születése óta fórumozok errefelé :wink:

v
kisün

Vera,
gratula az álláshoz, te dolgozó, közalkamazott nő! Üdv a klubban. :)

Tudjátok, hogy ez a "kedvenc" témám.. de most nem fikázok senkit, csak valami eszembe jutott. Szóval ha a szülésznőd választott, akkor ugye őt is berángatod az éjszaka közepén is szülni vagy karácsonykor vagy ilyesmi időpontokban? Hogy aztán 5-10-stb órát veled töltsön. Ő miért kap 20at, ha a doki ugyanezért mondjuk 150et? Sztem a szülésznők is kérjenek el 150et, úgy lenne fair play!

Vettem egy közepes adag profiteriolt vagy mit, (fehér finom izében 2 golyó finom töltelékkel, asszem olasz, de nem geil) és a felét apának akarom hagyni, de nagyon nehééééz... :lol:
neet
neet

Neet!
Csak nem máris a várandósok kívánóssága???? :lol: :lol: :lol:
leni

A bölcsiben már hetek óta nem cumizunk, (mert CIKI!) itthon persze van mit bepótolni: :lol:
Kép

Őket meg nagyon szeretjük:

Kép
neet
neet

Leni,
de, biztosan. :lol: Mint anno Katának a BKban. ;)
neet
neet

Neet, tőlem fizess 150 ezret, :wink: én a dokinak sem fogok annyit!

Mellesleg igaz, h cudar világ van, és a szülésznőjé a munka dandárja, de ő nem orvos. Ha gáz van, akkor (mint most épp aktuális az Imrében...) a dokit hurcolják meg.

Ő az aki a várandósság alatt a vizsgálatokat végzi, figyel rád, stb.

Ne aggódj, ha a DR. diploma a kezükben lenne, el is kérnék a 150 e-et! :D

Közben kaptam priviben választ, Vera is megmondja mennyit kér! 30-at!

Kép
zmimi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: