A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mezsó - Jajj de jó, hogy mondod az UH-t .. nekem is be kellene jelentkeznem a 30 hetesre .. az jövő héten aktuális :roll: :roll:

Szőlő - Tuti keresztben fekszik ilyenkor a Pinduri .. de szerintem egyik oldalon a karjával matat a feje felett, a másikon meg gőzerővel tapos .. :D :lol: :lol: Én is annyira szeretem, amikor aktívkodik :)
És kezd leszokni a húgyhólyagtaposásról .. vagyis elkezdi még néha, de már megvan a módszerem, hogyan tudom befejeztetni vele :D

Mary
- Bocsi, nem láttam a kérdésed .. :oops: Lebuktam, nem olvasok el mindent :lol: :lol:
Igen, kell beutaló a szekvéleményhez .. kivéve, ha van ismerősöd, aki anélkül is megírja ..
Nekem adott beutalót a dokim szó nélkül ;)

Kép
szösszenet

Szöszi, gumimaci! A mi kis Zsófink is mindkét oldalamat rúgja! Illetve gondolom az egyiket a lábával, másikat kezével!! De akkor szerintem is keresztbe van!?
Vagy lehet, hogy fejjel lefelé, és csak a lábikóit pakolja ide-oda!! Úgy megnézném ilyenkor, mert csak tippelni tudok, hogyan helyezkedhet el éppen! Egybként gumimaci már azt olvastam, hogy a hossza a 25. héten 35 cm körül van! Az már azért elég komoly nem??
De front ügyben tényleg lehet valami, mert a miénk is sokat mozog éjszaka óta! Alig pihen! Meg éjjel a fejem is megfájdult! Én eddig nem nagyon hittem a frontos szülésekben, de tényleg igaz lehet!!!!

Csajok! Én is 0 RH poz. vagyok! Hogyhogy besárgulnak ilyenkor a babák gyakrabban??

Hálózsákból én is min. 68-ast veszek! (ezt ajánlották)
Leveli! Nem csúszhat bele a hálózsákba a baba, mert a vállán ugye van az a pánt! Így az tartja! Csak a lábai után marad több hely!
De aztán lehet, hogy ha gyapjút veszek, akkor abból nagyobbat mint 68-as, mert az nem olyan olcsó!

Hát most már én is kíváncsi vagyok a babánk súlyára nagyon!!! (de sajna csak febr. 9-én megyünk 4d-re)

Nem ismerem kevinszpészit, de nagyon drukkolok nekik!!! Kis picúrkák... biztos nagyon édesek! Csak nem lesz már baj 1 kg körül!

Kép
gabo001

szösszenet: na ugye hogy ugye?? :lol: tudok én hasznos dolgokat is írni :)

Amúgy nem is írtam,de én is éreztem már a picúrkát úgy mikor az oldalamon feküdtem,mintha az ágyon taposott volna :lol: vagy az ágyat boxolta...ezt csak ő tudja mit csinált akkor :wink:

Nekem egyébként tegnap este óta nagyon csendes a kisbabóm... :roll: 1-2x éreztem gyengén és ennyi...lehet hogy az enyém csak addig "raplis"amíg közelít a front?Ha már itt van,akkor meg tisztára nyugodt...

Kép

Kép
mezsó

,Mary [/b]- Bocsi, nem láttam a kérdésed .. :oops: Lebuktam, nem olvasok el mindent :lol: :lol:
Igen, kell beutaló a szekvéleményhez .. kivéve, ha van ismerősöd, aki anélkül is megírja ..
Nekem adott beutalót a dokim szó nélkül ;)[/color][/quote]

Szösszenet!

most bizony lebuktál... :lol:
Akkor február 11.-én ha megyek dokihoz, kérek beutalót!!!
12.-én lesz a szülinapom, jó lenne 11.-én megtudni, hogy tényleg Bogim van-e...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Cinyke! Én hiába takargatom, simogatom a hasam, amíg a zaj tart, addig nem hajlandó előbújni. De utánna mindig jelentkezik. :lol: :lol:

Nono! Az nem lenne semmi, hogy most derül ki, ketten vannak! Engem is ezzel riogat a párom, mikor mondom neki, hogy egyszerre érzem a babát mindkét oldalon. :) Én is örülnék ikreknek, de már megvettük az egyszemélyes babakocsit! :roll: :)

Szőlő! Én is arra gondolok, hogy egyik oldalon a lába (itt erősebbek is a bökdösések), a másik oldalon a keze vagy a feje. De már ilyen hosszú lenne?

Most látom, hogy Gabo írta: 25. héten már 35 cm körül van. Én már 26 hetet betöltöttem, sőt ez már a 27., akkor biztosan átér keresztben.

Mezsó! A te babád is szép súllyal rendelkezik. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="babyteve2"]H írta:babyteve2írek Kevinszpésziről és rengeteg drukkot! Most kell igazán!!!!

"sziasztok

Tegnap este 11 után nem sokkal természetes úton megszületett Nagy Márton és Csenge. Marci 990g és 38cm, Csenge 960g és 37 cm.
Miután Kata vasárnap bekerült a kórházba csak idáig sikerült húzni a dolgot. Mivel jóval korábban jöttek a kelleténél, ezért az újszülött intenzív osztályra kerültek. Jelenleg jól vannak és aktívak, de az első egy hét nagyon kritikus, azonban ha 3 hétig rendben lesznek várhatóan a lélegeztető gépre sem lesz szükség.
Remélem amennyire siettek meglátni ezt a világot, annyira itt is akarnak maradni...

Péter"

Nagyon drukkok a kismanóknak!!! Legyetek erősek :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="mezsó"]N írta:mezsóekem egyébként tegnap este óta nagyon csendes a kisbabóm... :roll: 1-2x éreztem gyengén és ennyi...lehet hogy az enyém csak addig "raplis"amíg közelít a front?Ha már itt van,akkor meg tisztára nyugodt...

Mazsi is ilyen. Én ezért utáloma frontokat, ilyenkor néha megynugtató-rúgást küld hogy azért ne pánikoljak be de amúgy szerintem alszik egész nap :lol:

Kép Kép
szõlõ

szőlő: no akkor megnyugodtam,azt hittem csak az én drágaságom játszik az idegeimmel... 8) nem szeretem az ilyet,mert az elmúlt 3-4 napban be volt kattanva,össze-vissza rugdosódott/29hete ilyen hosszan,és ennyit csak most éreztem először... :shock: /,de tegnap este óta... :roll: nem viszi túlzásba...szeritem csak akkor érzek némi fészkelődést ha rájön hogy elzsibadt a lába a törökülésbe/14-én 4D-s UH-on úgy tűnt azt nagyon szereti,mert 45percig meg se mozdította a lábát a törökülésből :lol: /,vagy szegénykém rosszat álmodik,és ijedtében jó nagyot boxol belém,de amúgy semmi... :cry:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó! A babó ül törökülésben? Nagyon édi lehet! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

mezsó! szerintem a babák is olyanok, mint mi! 2-3 nap aktívkodás után nem csoda, ha többet alusznak! Ez szerintem természetes! Bár én is aggódom akkor! :D

gumimaci! Én itt a babaneten szoktam megnézni a 4D uh címszó alatt, hogy éppen hol tarthatunk kb!

Ollem! Én is febr. 11-én megyek dokimhoz! Akkor csinálja meg a Streptococcus leoltást, meg még nem tudom mi lesz. (bár előtte 9-én megyünk 4d-re is)

Kép
gabo001

igen ő ült törökülésben :D meg sem moccant egy pillanatra sem a lábával,a 45perces vizsgálat alatt :D a doki ezért mondta csak kérdőjelesen hogy szerinte kislány,mert alkalmanként némi betekintést engedett a lábai szövevényében... :lol:

Kép

Kép
mezsó

Igen, ez a törökülés dolog nagyon édes! :D Mazsi úgy ült a 4D-n először mintha nagyon lazázna. Egyik keze a térdén, kész voltam tőle, persze félig hátatfordítva, a fejét meg belefúrta a nemtomhová és úgy nézett ki mintha egy sapi lenne rajta. :lol:

Egyébként Mezsó, nekem múltkor is ez volt mikor front volt.... Én sem szeretem, inkább szteppeljen egész nap, az úgy megnyugtat.

Kép Kép
szõlõ

gabo: igazad lehet,sőt azért én is tapasztaltam már nála,hogy ha sokat aktív azt előre be kell osszam a következő 4-5 napra,mert utána mindig ezt csinálja... :) alszik a drágám,vagy ki tudja...lehet csak úgy van,és lustizik,és olyankor sosem érzem... :roll: csakhát olyan jó volt ez a 3-4 nap extra rugdosódás. :D Apuci is teljesen el volt olvadva,mert eddig meg azt csinálta vele,hogy ha szóltam neki,hogy rakja oda a kezét mert rugdos,nála mindig abbahagyta. :roll: De most ezalatt a pár nap alatt,neki is csinálta a műsort rendesen... :lol:

Kép

Kép
mezsó

:lol: szőlő: lazázás az nálunk is volt :lol: A kép amit pumpóka feltöltött az iwiw-es oldalunkra,azon a kis édes,úgy néz ki,mintha valami fotelben ülne,és annak a bal oldali karfájára rárakta volna a karját,és arra van hajtva a feje. :lol: Behaltam tőle én is mikor megláttam... :lol: És akkora a pocija hogy ebben a helyzetben még az is kivehető teljesen.Pont olyan mikor szétcsúszva valaki beleesik egy fotelbe :wink:

Kép

Kép
mezsó

Kerekes (Zsuzsa) Tervezem igen. (függ az adott napi közérzetemtől) Már ilyenen voltam, de most a Nóra a vendég, és még nincs szülésznőm, és szeretném őt is megismerni. A múltkorit Andrea tartotta. Ott is sok infot megtudtam. Majd priviben lelevelezzük a részleteket, a találkozót stb.

Gumimaci
Nekem is sokszor rugdos 2 oldalról. Nagyon vicces. De csak észrevették volna, ha kettő van.

Pumpóka 6000ft? Döbbenet. Nálunk nem kértek volna pénzt ezért. A barátnőmnél pedig azért nem várták ki a 30 napot, mert sajnos nagyon beteg lett a párja, és tőlük sem kértek pénzt. Simán átrakták az időpontot. Na akkor ezt is anyakönyvi hivatal válogatja.

Emi Nem volt nekem rossz a véleményem a dokidról, csak nagyon megijesztett és ez már egy kicsi negatívumot ébresztett bennem. De szerintem te is így lettél volna. Priviben részletek az előadásról. Igen, jó kis kilátások 10 baba egyszerre.

Mezsó
szerintem kell a TAJ kártyát is a névváltoztatásnál, a baba miatt. Ahogy írta Szösszenet is, ki tudja mibe kötnek bele a kórházban, aztán ott meg már nem sokat lehet tenni. Igaz valószínű a régi él még. Bár nekem az anyakönyvvezető mondta, hogy a névváltoztatással a régi megszünik. Ennek még nem néztem utána. Miért szünne meg a régi?Mert másik névre szól? Az is én vagyok.

Tim Nálunk is teljes a káosz név ügyben. Bezzeg lánynevünk már régen megvolt. Az valahogy könnyebb. Abban már megállapodtunk, hogy 2 neve lesz. Nekem egyik, neki másik tetszik. Amit írtál mind nagyon szép. Még van idő! Írjátok fel a lehetőségeket egy nagy papírra és naponta ízlelgessétek! Az MTA Nyelvtudományi Intézetének honlapján fent van egy csomó más név. Ha gondolod be tudom csatolni. Írj mailcímet!

Emi Micsoda fiúnevek, mintha megbeszéltük volna. Én a Milánért „harcolok”, de nem akarja, mert volt egy osztálytársa, akivel nem volt jó viszonyban, illetve más sem. ÉS ez rányomta a bélyegét. Többször is bepróbálkoztam, kezdem feladni. Mégis közös döntés!

Nekem 7 napom volt betanítani, nagyon rossz!Holott 30-at ígértek.De nagyon jó, hogy vége. :lol: A sok ülés is fárasztó, a bejárás is, és a helyi = kollégák+patrnerekkel a konfliktusok is. Vigyázzatok a babákra, magatokra!

Kép
téjé

Jaj BABYTEVE bocsáss meg,ne haragudj kérlek.Valahogy összekutyultam a neveket.Sajnálom :oops: :oops: :oops:

Én babóm is elég nyugodt tegnap délután óta.Már a frászt hozta rám.De most egy kicsit megnyugtattatok :wink:

Kép
szibi

Hát .. Alíz egy cseppet sem nyugodt :D
És a frontok alatt sem éreztem extra mozgásokat .. neki minden nap extra :D Most is nyomja a step-aerobicot :D
Annyit megfigyeltem, hogyha teleeszem magam (ez igen sűrűn előfordul :lol: :lol: ), akkor 1-2 órát nem mozog .. gondolom nem fér el :D :lol: :lol: Akkor óriási nagy feszes gömb a hasam, és úgy érzem, mindjárt kidurran :lol:

Téjé
- Rengeteget számít, hogy a kiválasztott névvel van-e már ismerősötök .. Ezt írják is irodalmak, hogyha rossz élmény fűz egy névhez, vagy olyan emberhez csatolod, akit nem tartasz szépnek, okosnak .. stb :D akkor nem szívesen adod a gyermekednek. Szóval szerintem is tartsd tiszteletben, hogy párodnak ez nem tetszik :)
A mi választott fiú-nevünkkel nem ismerünk senkit, Alíz néven meg a gimiből ismerek egy lányt, aki nagyon szép, okos .. jóban voltunk .. szóval nekem eddig ő jutott eszembe erről a névről. Mostantól meg a Kincsem :D :D :D

Kép
szösszenet

téjé: TAJ kártya kell a a baba miatt??Már hogy azon is rendben legyen a nevem?Hmm...erről még nem hallottam.Mondjuk azért áprilisig rendben akarom tudni az átírását annak is... :roll: Érdekes lenne ha a névváltoztatással a régi megszűnt volna,nem élne/nekem nem is mondta az anyakönyvvezető... :shock: /,mert én most orvostól orvosig járok a járobeteg szakrendelésen a cukrom miatt,és ott azért nézik a TAJ számot is,és nem mondták még hogy nem élne... :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
mezsó

Téjé! Én is ezt mondtam a páromnak, hogy észrevennék, ha kettő van. De olvastam már ilyen esetekről. Azért nem hiszem, hogy nálunk ez állna fenn.

Szőlő, Mezsó! Nem semmi pózokat vesznek fel a babáitok! :D Most még jobban várom a 4D-s uh-ot!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lányok! :D
Sikerült elintéznem a bankos ügyemet! Holnap jön az értékbecslő reggel fél 9-re!!! :D
Úgy látszik hatásos volt a fax, amit küldtem meg a levél.... :lol: 8)
Kedves voltam pedig a levélben, de tényleg....
Most egyet léptünk előre. Remélem, jövő héten utalnak is, és akkor már csak pár hét!!! És költözünk!!!!!!!! Juhéééééjjj!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mezsó, szoktam nézegetni az iwiwes oldalon a babákat, mind olyan tündéri, de most a te babód mindjárt meg is nézem megint :D

Szössz, tudom mit érzel, na én most érzem magam kb így, pedig nem ettem sokat de nagyon tele vagyok. :lol: (pedig a brassói félignyers krumplival azéééé nem volt az igazi :P )

Mzesó, a TAJ számod nem változik ha a neved átiratod, csak a név rajta, a TAJ ua. marad.

Ja, jut eszembe TAJ.... Ma bejelentettek visszamelnőleg a céghez megint. Remélem ennek gyorsan eredménye lesz, mivel bírságot kell a cégnek fizetnie sejtem ezen nem alszik el az OEP hónapokat.... :?

Kép Kép
szõlõ

Ellem, gratulálok!!!!!!!!! Jaj ez de jó! :D Emlékszem én hogy féltem tőle hogy az értékbecslő nem becsüli fel jól a lakást és nem kapjuk mg rá a hitelt.

Kép Kép
szõlõ

Ollem, bocsi :oops: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Mary! Örülök a jó hírnek! Képzelem, hogy "kedves" voltál azok után, hogy úgy megvárattak igazságtalanul! :lol: Az a fő, hogy nemsokára költözhettek!

Szőlő! Látom te is jó híreket kaptál! Örülök! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő!!!
Az Ollem is viccesen hangzik, de az Ellem....ez még viccesebb!!! :lol: :lol: :lol:
Hű én most úgy örülök. Az értékbecslővel tegező viszonyban vagyunk, úgyhogy vele nem lesz gond!!! Ez tuti! Csak a bank utána normálisan csinálja a dolgát és utaljon jövő héten!!!
Csak felemelte a csaj a kis seggét.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Drukkolok nagyon a Piciknek!

Mamacka nagyon szorítok nektek is.Most én is le vagyok lombozva e miatt is.Nekünk még pár ruhán kívül semmink nincs és nem is lesz szerintem egy ideig még "várom "a gázszámlát ,mert egy ideje nem volt és eléggé fázós lettem.

Nem tudom mi lesz az sztk-ban,de nekem most nincs egyszerűen 5000 Ft-m arra,hogy "benyúljanak".
Nálunk mivel megyei kórház minden nagyüzemi keretek között megy, iszonyat tömeg,alig tudsz leülni, persze cukros vérvételnél is rögtön a 3 vérvétel megy.Engem zavar h mindig bámulnak a vidéki lakosok és ki tudja kitől mit kapok el amíg ott kell majd egész de. dekkolnom ebben az influenzás időszakban.

Don't worry be happy :roll:

Kép
kritta

szőlő: ezek szerint te már túl vagy az ilyen TAJ átíratáson...jól sejtem? :) mennyi időt vesz ez igénybe?És gondolom ezért is fizetni kell,de hány forintot?

ollem: gratulálok a sikeres ügyintézéshez!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Kritta!

Ne aggódj semmi miatt, nem tesz jót a babának! Biztos minden rendben van és annyi idő alatt csak nem kapod el az influenzát! Mondom én, és ugyanígy féltem ma a fogorvosnál, mert volt egy-két ember, aki ott tüsszentett. Messzebb kell állni tőlük.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="mezsó"][ írta:mezsób]szőlő: ezek szerint te már túl vagy az ilyen TAJ átíratáson...jól sejtem? :) mennyi időt vesz ez igénybe?És gondolom ezért is fizetni kell,de hány forintot?

Ha névváltozásról van szó, akkor nem kell fizetni!!!
Elvileg nem vesz sok időt igénybe.
Le lehet tölteni a bejelentő lapot, bemész .. kivárod a sort (Az sok idő lehet .. de vki írta, hogy hamar megy) .. és már kapod is az újat, mint a Lakcímkártyánál :D
Legalábbis én így értesültem :)

Kép
szösszenet

kritta: az sztk-ban nem ingyen vizsgálnak a dokik?Vagy legalább is kedvezményesebben??nem tudom ám,csak gondolom...én magánba járok... :oops:

Az anyagiak miatt én is aggódom... :oops: Nekünk is sokat kell még vásárolni,és nem látom még miből,mert annyira de annyira durva árak vannak itt-ott... :? Nekünk örökölt babaágyunk van,ahhoz pelenkázónk,meg szinte új babakocsit is kaptunk férjem bátyjától,ők 3-4x használták.Vettünk már babakádat állvánnyal,van millió babaruhánk használtak,de ujjonnan is van jócskán,de ennyi és slussz... :?És még mi minden kellene... :? De valahogy a bőrünk alatt nem folyik pénz sajnos... :cry:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó :!:
Én múlt hónapban írattam át a taj kártyámat a férjezett nevemre.5-perc alatt megkaptam az újat,és nem fizettem semmit.

Kép
szibi

szösszenet: wáóóó ez tök jó akkor!!! :wink: Azt hittem ezzel is körülményeskednek mint a személyi igazolvánnyal...Köszike hogy leírtad. :wink:

Kép

Kép
mezsó

szibi: akkor ez már tuti infó. :) megnyugodtam akkor ha csak ennyi. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Megjöttem: 5-öst kaptam, úgyhogy vége a félévnek, jöhet a babára készülés!!

Kevinszpészinek drukkolok!!!

Szöszi: betennéd a linket, ahonnan letölthető a taj-igénylő? Meg megírnád, hogy hova kell menni?

Köszi!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka! Gratulálok! Ügyes vagy! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Klarka!Én is gratulálok neked!Ügyi vagy! :wink: Mostmár 100%-ban a boldog babavárás vár rád. :wink: Semmi izgalom,aggódás a vizsgák miatt. :wink:

Kép

Kép
mezsó

klarka Gratula!!!!!!!!!!!!!

Én megmondanám pénteken a vizsgán h kölcsön kellett kérnem a pótvizsgadíjra+útiköltségre, a tandíjamat is anyukám fizeti(persze elvileg ingyenes :oops: :oops: :oops: )kértem h adjanak kedvezményt,de ugyse fognak.
Azt mondanák nem kötelező ide járni 8)
Modjuk én már nem tudok min spórolni ruhát se veszek magamnak már, ami kellett azt használtan vettem.
De sajna innen feljárni Pestre az húzós.

Kép
kritta

Csajok,
köszönöm a köszöntést, csak futólag olvastam át mindent. Eddig nem tudtam olvasni, mert nem volt internet, most meg mindjárt 2 óra és megyek haza. Holnap 4d uh, de utána pénteken visszaolvasok egy pár oldalt, hogy egy kicsit képben legyek.
Addig is gratula Kevinpénisznek az ikrekhez! Sok egészséget meg minden jót kivánok nekik!

Gumimaci,
igen, gondolkodtunk neveken, ha lány, akkor Nikoletta, ha meg fiú, akkor Zsolt lesz a neve. Remélem holnap már megtudom melyik név lesz a befutó... :D

Akkor pénteken jövök!
sirkici

Szibi: nyugi, semmi baj! :D

Klarka: gratula! :D

TAJ-kártya: igen, ingyen van és még Pesten is, 40 várakozóval előttünk is megvolt fél óra alatt :D Szám ugyanaz marad, csak a név változik.

Kép
babyteve2

Kérdés
Kapnánk 8000-t egy kocsit ,mely 2 gyereket szolgált ki (talán 2-3 évig. ) Akitől vennénk már használtan vette.
Ugye ez a kocsi 100% h tönkre tenné a baba gerincét meg el is lehet már kopva?
Tomi nem érti,h ezzel nem szabad spórolni,mert 25-30000-t leht venni szuper újat is.

Kép
kritta

sirkici: KevinSZPÉSZI...:)
Bocs, biztos nem rossz szándékból írtad, csak félreolvastad:)

Kép
klarka

Ollem! Én is febr. 11-én megyek dokimhoz! Akkor csinálja meg a Streptococcus leoltást, meg még nem tudom mi lesz. (bár előtte 9-én megyünk 4d-re is)[/quote]

Mi az a Streptococcus leoltás??? :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Egyébként köszi a gratulációt!!!

Kritta: drukk!

Kép
klarka

sirkici: :lol: :lol: :lol: előbb fel sem tűnt,tényleg tuti csak elírtad :lol:

kritta: mondasz valamit...én sem vennék olyan kocsit használtan ami 2gyereket már kiszolgált... :roll:

Kép

Kép
mezsó

Ollem,

Mintát fognak venni (törletet) a hüvelyből és táptalajra oltják, ami azt jelenti, tulajdonképen hogy kitenyésztik a baci flórát, ami a hüvely falán van. Ha van benne streoto az baj, és kezelnek vele.

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]O írta:kisfruzsillem,

Mintát fognak venni (törletet) a hüvelyből és táptalajra oltják, ami azt jelenti, tulajdonképen hogy kitenyésztik a baci flórát, ami a hüvely falán van. Ha van benne streoto az baj, és kezelnek vele.

Aha. És ilyet mindenkinek csinálnak?

Egyébként Bogim nagyon aktív ma is, komolyan néha rendesen fáj egy két jól célzott rúgása... :lol: Úgyhogy őrá se hat nagyon a front...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Tényleg nem kell fizetni a TAJ kártyáért név változás esetén????
Ez jó, mert én július óta még ezt sem csináltattam meg...
A személyit és lakcímkártyát igen. De a jogsim, TAJ , adó kártyám még lánykori nevemen van.
Ezekért kell fizetni? Tudja valaki?
Mert én úgy emlékszem, hogy nekem azt mondták, hogy mindenért kell, de nagyon szeretnék kellemesen csalódni.
Azt tudom, hogy a személyiért, lakcímkártyáért kellett...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

én úgy tudom, hogy nem mindenkinek csinálnak és hogy van akinek csak a szülés előtt valamikor.
Azért csinálják, mert ha van streptococcus fertőzésed, akor a baba elkaphatja amikor megszületik és beteg lehet.

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsin úgy tudom, hogy nem mindenkinek csinálnak és hogy van akinek csak a szülés előtt valamikor.
Azért csinálják, mert ha van streptococcus fertőzésed, akor a baba elkaphatja amikor megszületik és beteg lehet.

Barátnőmnek is szerintem akkor ilyet csináltak szülés előtt, meg egyik volt kolleganőmnek is. A gyógyszertárban kell hozzá megvenni a cuccost, nem???
Akkor szülés előtt számíthatok én is rá csak.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Klárka!

Gratulálok a vizsgádhoz!!! Ügyi vagy!!! :wink:

Mary
Kép

Kép