A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda! Az igen! Ilyen korán fogacska?! Szegény Lindus! Masszírozd neki az ujjaddal. Zsófinál azt csináltam, nagyon élvezte, még a fejét is forgatta, tátotta-tartotta a száját.

Regi! Köszi! :D

Amúgy még korábban írta valaki, hogy szegény Zsófinak is rossz lehetett, hogy kibújt az első fogacska.
Be kell vallanom, nem volt különösebb probléma. És azt is, hogy nekem iron-gyerekem van. :shock:
Ugyanis a fogzásnál csak nyálzott, meg tömködött mindent a szájába, de nem sírt miatta, nem ébredt fel miatta. (Persze én sokat masszíroztam, ami nagyon jól esett neki).

Egyszer a fejecskéjét bevertem a pihiszék élébe :oops: , meg se nyikkant. :shock:

Néha pelenkázásnál összecsippentem a bőrét :oops: , arra sem reagál.

És a legdurvább: A babakocsi tetejére tettem egyszer a kulcscsomómat, ami lecsúszott és kb. 50 cm-ről az arcára esett. :oops: Meg se lepődött. :shock:

Na? Jó anyuka vagyok? 8)

Nálunk Apa a honlapkészítő (ezzel foglalkozik). Nagyon szeretem nézni, amiket csinál, néha van ötletem, módosítási javaslatom és hallgat rám.
Valamelyik nap azt mondta, megmutatja a kódokat, hogy ha majd meglesz a saját honlapunk (kismamás), én is tudja töltögetni. :)

Sense! Türelem! Nagyon jól csináljátok, hogy Apa adja a cumit Botinak! Rá fog jönni, hogy azért nem érdemes felkelni, hogy Apa adja a cumit, ráadásul kaja sincs.
Az én védőnőm is javasolt ilyet, de nekünk nem kellett, mert Zsófi kb. 2,5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Végre itt is süt a nap :) olyan jó :) s vissza is olvastam,csupán 6 oldalt termeltetek péntek de. óta és jegyzeteltem bocs a kisregényért :) :) :shock: Kaqk nem irígyellek most :) :)

Minden hófordulósnak nagyon sok boldogságot :)

Heni!
Ha petit járókába szeretnéd rakni most tedd :) Míra kb. 7 hós volt és csak bababörtönnek hívtuk :) Nagyon utálta nem is használtuk sokáig :)

Ancsi!
Sajnállak :( Front,fogak stb... A cumi meg szerintem nem gond főleg ha csak alvásnál teszed be a szájába :)

Dotildi!
J&J mi sem használtunk csak 1-1/2 1 éves korában próbáltuk ki Mírának :) addig csak fürdetőkrémmel mostuk.Szerintem nem is szabadna ezt a terméket forgalmazniuk,főleg ha ennyi baba kipöttyöződik :(

Irina!
Tudod ezeken a pici babákon milyen jól ki lehet élni a szeretetet :)
Mert ők nem feleselnek vissza kézbe lehet venni Őket max üvöltenek s akkor jönnek a hülyébbnél hülyébb ötletek h. mitől lehet :evil: Mert ha már megy és ha már beszél is -esetleg olyat csinál ami nem tetszik az öregeknek-akkor már nem tudják úgy babusgatni őket :) nálunk ez van :( Míra teljesen bepörög,hisztizik ha Őt lesz@rják és az öccsével foglalkoznak.S ilyenkor hallgatom h. milyen kis hisztis,engedetlen. Ilyenkor kell Mírámat babusgatnom :)
Mértekkel én is meg vagyok áldva :) Kipróbáltam egy 74-es rugit és pont jó Bálintnak :shock: de azt hiszem bepróbálkozom Timi módszerével :)

Becka!
megint Míra példa.megszületett sokat sírt miért nem adok teát,6 hetesen miért csak szopizik már főzeléket kellene ennie,4 hósan miért nem csirkecombot rágcsál stb stb... S ha mondtam nem,akkor ferde szemmel néztek rám.Aztán megedzőtek :) már nem piszkálnak :)
Bélapátfalva :) akkor átruccantok Egerbe borozni is :) ? De rég voltam ott :)

Hörcsög!
Mit fogsz tanulni? Milyen vékony vagy :) Nagyon jók a talis képek :)

Anitja,Irina!
tegnap este gyerek fejét fogkefével dörzsöltem :) élvezte is a kispasi :) s ma kevesebb van :) csak egy ötlet :wink:

Anitja!
MAjd megtanulja a csörös poharat is használni,ne erőltesd :) Míra azzal szórakozott h. szívott belőle egy kicsit aztán köpte ki és röhögött magán :) de én is eleinte aztán mire leszoktattam erről :)

Granda!
S volt 70 fogantyú Ikeában egyszerre :) Gratula az első fogacskákhoz :) Nem baj h. most jött ki :) minden baba más :) van eyg ismerősőm lányának 13 hósan jöt ki az első foga :) S különben is vasárnap 4 hónapos lesz Linda :)

Ágica!
Nem hiszem h. csúfolni fogják aszeme miatt,bár gyerekek nem tudni :) Tudod ez lesz a sexepilje :lol:

Kolbi!
Te nagyon ügyes anya vagy :) Felnézek rád :) mennyi mindenen keresztül mentél h. szoptassad Mátét :) Ne legyél elkeseredve,Te mindent megtettél :) Igazi anyaoroszlán vagy :) :wink: Majd a következő babát tovább fogod szoptatni :wink:

Gica!
Gyönyörűek az ikrek,eddig rejtegetted előlünk Őket :wink:

Regi!
Én meg teszveszre dobtam fel a kendőmet s kiderült Ida(apu felesége) unokahúga érdeklődőtt majd meg is vette :)
Míra születése óta 16 dvd (megszámoltam :) ) van tele képekkel s minden lemezből kettő van pót másolatnak :) Apuka kicsit precíz :) Most meg RAW felbontásban fotozunk ami azt jelenti h. van olyan lemez amire 5 nap fért fel(persze Raw formátum+átkonvertált képek)

Juba!
Avatarod nagyon jó :) Iwiw 2007 augusztusi-szeptemberi babák :)

Dettyk!
Küld el a linket és licitálok az utazóágyra :)

Bálint felkelt majd még folyt köv :oops:

szép napot :)

KépKép
viranka

Megnyugtattatok a ruhaméreteket illetően: teljes a káosz! :lol:

Dmaggie, remélem, a gyomorrontásos kicsid jobban van!

Szopipárna ügyben lenne kérdésem: az enyém teljesen lapos már, szerintetek lehet valahol belevaló mikrogyöngyöt kapni? Gremese, azt hiszem, mi ugyanonnan rendeltük anno (szopiparna.hu)... neked nem "ment össze"?

Még egy kérdés: ALMA. A védőnőnk szerint először csak a levét adjam majd Ádámnak (ez még odébb van, csak izgatja a fantáziámat a dolog), a pépes változatot pedig rá két hétre. Hogyan nyerjem ki az alma levét tisztán? Jó módszer, ötlet erre?

Kép
Kép
irina

DMaggie, már látom a választ, csak lemaradtam, mint a borravaló!

Viranka, köszi a fogkefés 5letet, igazából ha olyanja van Ádinak, egy hópihét sem visel el, hogy a fejére essen. Próbálkozom...
Gyerekmacerálás: én ezt sosem értettem, nem a vágyat nem, hanem a kivitelezést. Soha nem rohantam le a kisbabás ismerősöket, arra gondolván, hogy a csecsemő egy finom, törékeny jószág, nem olyan, amit azonnal felkapdosunk, rázunk, arcába üvöltünk, megcsipkedjük, fogdossuk stb. A dögönyözős korszak szerintem később kezdődik, mint 4,5 hónap (bár nyilván babánként eltérő). De még gyerekes anyák is hihetetlenül hülyén tudják más gyerekét rázni, mondván, az övék is élvezte... :( Ha meg a baba elsírja magát: jaj, ilyen kis érzékeny, el van kényeztetve, biztos éhes/álmos stb. Dehogy, csak kínozzák, én is üvöltenék a helyében... Na, kiírtam magamból.

Kép
Kép
irina

Na én is itt vagyok!
Kicsit húzós napom van ma.

Rohangálok össze-vissza.
Ugyanis a bank (ahol felvettük a szocpolt előre VikDanira) küldött egy levelet, hogy ha esetleg megszületett a baba és még nem jelentettük be, haladéktalanul intézkedjünk, különben fizethetünk egy csomó kamatot!!! :shock:
Persze nem olyan egyszerű, mert mindenféle papírok kellenek azt bizonyítván, hogy tényleg a mi gyerekünk és tényleg nem vettünk fel rá szocpolt!!! :shock:

Meg anyukámat próbálom puhítani, hogy mi lenne ha heti 2x 2-3 órára vigyázna a gyerekre és akkor érdemben vissza tudnék menni egy kicsit dolgozni! (Az nem sok, ugye???)

Regi: szolidálok veled. Ma én csak gyümilevesen vagyok! Egyébként méredzkedtél mostanában? Hol tartasz a mínusz kilókkal?

A fogacskákkal tényleg vigyázni kell. Mi elkövettük azt a hibát, hogy amikor Rebeka kicsi volt hagytuk, hogy harapdáljon minket. Nem is volt gáz, amíg ki nem bújtak a fogai!!! (10,5 hónaposan) Utána nagyon gáz volt leszoktatni róla!!!

Ruha: rajtunk is volt már olyan összeállítás, hogy 56-os harisnya, 68-as farmergatyó, 80-as body, 86-os pulcsi!!! :shock: :shock: :shock: (pár napja!)

Emese, Maggie: boldog hófordulót a babácskáknak!!!

Most elmegyek Rebekáért, aztán rendet kell tennem az irataim között, mert nem találok SEMMMMMMIT!!!!

De még jövök!!! :D

Kép
Kép
timi26

Granda, gratulálok a fogacskához!!!

Kép
Kép
irina

Irina! Nekem tönköly-szopipárnám van, és nem vettem észre, hogy összement volna. Bár mindig odarázom a tartalmát, ahol éppen Zsófi feje van.

Alma: Igen, először a levét. Volt, hogy almareszelőn próbáltam, 1-2 csepp volt az eredmény. :?
Ami nagyon jó, az a gyümölcscentrifuga. Én ezt használom.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!

almareszelőn reszeld le és utána mondjuk szűrd át :)
s ezeket a lerohanásokat nálunk nem a gyerektelenek hanem azok művelik akik szintén anyák. ki érti ezt :roll:

KépKép
viranka

Irina! Gyermekmacerálás: Vélemény: DETTÓ!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina, köszönöm érdeklődésed, minden OK. Nagyon féltem, hogy köszönnünk kell a kajának, már kezdtem én is rosszul lenni, egyszerűen nem bírom, de alul távozott minden. Amikor meg kiürült a poci, sokkal jobban lett. Sőőt! Elhatározta, hogy hétvégén ő fog főzni, csak az a baj, hogy elutazunk anyukámhoz, mert szülinapja lesz. De majd megoldjuk. Kihúzhatom magam, mert én leszek a kukta. :D

Van kifjezetten, (legalábbis régen volt) almareszelő. Körben, a szélén kis mélyedés, vályulat van, amiből ki tudod önteni az alma levét. De gondolom gy.centrifugával még egyszerűbben meg lehet oldani. Nekünk nincs.

Még én sem igazán kóstolttam Alberttel semmit. Nagyon ritkán megnyalatok vele valamit, illetve egyszer egy mokkáskanálnyi banánpépet összekevertem anyatejjel, egyszer meg, amikor sült tököt ettem, azzal kínáltam meg. Az ujjam hegyéről szopizta le a cuccot. Ízlett neki, de csak hangyányi adagot kapott. Ennyi volt összesen.

M
dmaggie

Granda: gratulálok Lindának, a "fog-testvérnek" :D Ezek szerint egyszerre növesztették Dorkával.
Fogzás miatti nyűgösségről csak annyit, hogy tegnap is - és úgy tűnik, ma is - csak az erkélyen, a friss levegőn tudtam/tudom elaltatni Dorkát. Este meg csak cicin... (korábban elég volt a cumi is)

Irina: a lerohanásról írtakkal maximálisan egyetértek!!!
Almalé: én úgy csináltam, hogy nagylukú reszelőn lereszeltem az almát, utána evőkanál segítségével kanalanként jó alaposan kinyomkodtam a levét, végül leszűrtem. Ugyan könyékéig almás lettem, de mindent a cél érdekében :D

Kép
dotildi

Gyerekmacerához már nem fűznék semmit, teljesen igazatok van. Lehet, hogy én szerencsés vagyok, de a mi barátaink, ismerőseink általában megkérdezik, hogy elvehetik, felvehetik-e a gyereket. Egyedül talán anyukám az, aki kérdezés nélkül marja el a babót, de neki szabad. Nagyon finoman bánik a kicsivel. Édes, mert sokszor a szopik alatt már mellettünk toporog, hogy mikor lehet már büfiztetni manót.

Én a magam részéről meg általában megvárom, amíg a gyerek ad jelzést. Addig nem erőltetem rá magam. Tudomásul kell venni, a gyerek nem kis felnőtt. Igaz ahogyan Irina is írta a felnőttek sem biztosan szeretik, ha lerohanják őket.

Gergő szokta még cibálni a kicsit, neki meg azt szoktam mondani, képzeld el, h. veled uezt csinálja egy óriás. Rögtön megérti. (egy napig) Hihihihi :D

Majd később jön a durvább, amikor a szülők mondanak valamit a gyereknek, erre a környezetben lévők pont az ellenkezőjét mondják, pont az ellenkezőjére biztatják a gyereket. Így neveld következetesen a gyereket! :? Én ezt sem tudom megérteni. Például nem adok a gyereknek csokit, ha az anyukája nem szeretné, nem engedem tévézni, stb. Ha valamit nem lehet, nem biztatom másra, stb. Gondolom értitek Ti is. Nálunk itthon megállapodás, hogy a gyerkek előtt nem mondunk ellent egymásnak. Ha nem is értünk éppen egyet valamiben, azt nem a gyerekek előtt beszéljük meg. Később, amikor nincsenek a közelben mondjuk el finoman egymásnak, hogy másként látjuk az esetet. Ha egyikünk kimond valamit, a másik nem bírálja felül.

Már megint.... :oops:

No, eldugulok, Maggie
dmaggie

Védőnéni aszonta, még várjuk fél – egy hónapot a hozzátápival… Majd még ezen gondolkozom. :roll:

Maggie! Tényleg! Intimtorna! :D (Hiába, az ember elfelejti, amiket tervezett anno. :oops: )
Ma csak gyümit lehet, holnap lesz husi nap, aztán zöldség, majd szénhidrát… és így tovább.
De minden reggel gyümit kell enni.

Emese! Zsófi az iron girl! :D
Én is szoktam ilyeneket, nyugi! Bár Szeli azért zokon veszi! :? :oops:

Kiskolbi! Hol vagy??? :roll:

Viranka! Na jó, ez már nekem kínai! (RAW és társai) Szóval jó nagy felbontásúak a képek (ha jól értem) :roll: . Egyébként lehetne ezeket tömöríteni, vagy romlana a minőségük (nem mintha tudnék, de azért megkérdezem)??? :wink: :lol:

Timi26! Nem sok a 2-3 óra, abból lehet, hogy a felét végigalussza ViktorDani. :wink:

Tegnap -3-nál tartottam, de megint -2… Nem baj, tudtam, hogy stagnálni fogok (tapasztalat), aztán hirtelen megint leesik majd kettő. De a hátamon már érzem, hogy nincs olyan hájréteg! És ma gyüminap van, az elég sokat dob a helyzeten!!! :lol:
De hogy ilyenkor állandóan pisilnem kell! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Granda!
Gratulálok a fogacskához.

Bongyi!Köszi a segítséget amint látható sikerült.

Koszmótlanitáshoz jó a babahaj kefe is én avval kefélgettem lány haját.

Viranka!
Mindent ami a számítógéppel és az internettel kapcsolatos.

Azt hiszem megyünk sétálni amíg süt a napocska.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Maggie! Ez jó (nem mondtok ellent egymásnak a gyerekek előtt)! Bár a mi vérmérsékletünkkel... :? De jó lesz ebbe az irányba haladni! :D Én pl a csúnya beszédet nem szeretem (szerintem már ilyenkor is megjegyzik). És én emlékszem, hogy voltam már vagy 20-on valamennyi, mikor először hallottam anyukám szájából, hogy a pics.ba... vagy valami ilyesmit.

Kép

Kép
regcsiken14

Hörcsög! Na, így már sokkal jobb a vonalzód!!!! :D

2-nél több gyerekes Anyukák! Tessék ilyet feltenni!!! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Visszaolvastalak titeket vagy 6 oldalt :shock: na most olvashattok :)
Granda
Ami a köztünk alvást illeti én sem szeretem, pont azért amit írtál. Az egy dolog, h én tudok rá vigyázni, de ott van még a férjem is. Nem igazán tudok jól aludni, mert mindig attól félek, h véletlenül ráfekszik, ahogy fordul.
Na annyira idős nem lehetsz még, h nem fér bele 4...de legalább 3.
Nagyon jók lettek a bútorok.

Viranka
Szerintem sem add fel a szoptatást. Remélem ez az új krém segíteni fog...

Tali
Egyetértek, h várjuk ki a betegséges időszak lecsengését.
Húúsvét..jajj az még nagyon sokára van.

Dotildi
11kor mosni :shock:
Nagyon cukii

Bongyi
Remélem már jobban vagytok.
Ezek szerint nem :( küldök sok ++++++++++++energiát
Miért írod, h a saját hülyeséged, h beteg gyereket is vállalnál. Ez szerintem egy helyzet, amit az embernek el kell fogadnia. Szerintem sokan itt úgy gondolkodunk mint te, még akkor is ha
szörnyen nehéz

Anitja
Jajj azért ne a jógi köröm nagyon duuurva
Noel:)

Vadvirág
Aztaa és abba hogyan fértek bele?
Nagyon jó volt az idézet, nagyon tetszett :)

Emese
Hát ma megkaptad a tavaszt :)
És ti amúgy, hogy tartjátok, ha ölbe van? Csak azért kérdem, mert ölben képtelenség nem ültetni Lillát.
De miért akarja a babát elvetetni??? :(

Kiskolbi
:( szegény Máté. Ami pedig a tejcit illeti már így is hősiesen kütdöttél a szopiért. Tudom, h nem vígasztal, ha azt írom ne keseredj el...

Gica
Végre végre :) nagyod szépségesek

Nektartin
Robesz is cukii

Ágica
utólag is gratulálok a barátnédnek
jók a képek
A barátnőddel kapcsolatban az anyaság nem mindenkinek megy rögtön könnyen és nem mindenki érzi úgy, h azonnal babusgatnia kell a picúrt. Majd ő is belerázódik.
BOLDOG NÉVNAPOT!

Timi
Azért szerintem lehet még a hormonok vacakolnak. Nekem pl a fogi gátló abbahagyása után fél évvel még voltak galibák. Kell idő mire a szervezet visszaáll.
Nagyon édes :) hehe ezt Lilla is csinálja. Aztán meg idő után üvölt mert berág, h nem talál vissza a szájába :)
De azért örülök, h most már örülsz ViktorDaninak :) amúgy miért nem akartál babót?

Kaja közben:
Mi is magunk mellé rakjuk, ha ébren van a pihi székében. Nekem fogalmam sincs milyen etetőszéket kellene venni és mikor....

Jajj na annyi baba kép van, már nem emelem ki külön, de írtó édes mindenki :)

Minden 4 és 5 hónapos babának, akit még nem köszöntöttem, boldog hófordulót.

Nagyon édes minden anya-babás, régi és új fotó

Regi
Hát nem semmi..én nem tudom el merném e engedni :)
Nagyon jó lett a vigyorgós kép, meg a forgós is :)

Amúgy nekem anyósom is állandóan ültetné az ölében. Ráadásul ő még hagyja előre is bukni, aztán közli, hogy ő akarta így.

Miléna
Örülök, h jobban vagytok. Igaz mi még ne vagyunk 5 hósak, de mi csak anyatejezünk és 6 hóig csak anyatejet szeretnék neki adni.

Dettyk
hát ez az utolsó télleg az :) nekem is volt ilyen overállom :) vagy mi ez :)

Ancsi
:( hát szegény nem lehet könnyű ennyiszer ébredni.
Amúgy cumi ügyben nekem is ez a parám, nálunk minden elalvásnál kell ...így megy simán a dolog. Hát nem tudom mi lenne cumi nélkül, de lassan azt hiszem egy idő után az újját kezdené szopizni és szerintem az sem jobb. Na arról aztán nehezebb elszoktatni
Persze ez csak személyes vélemény. Napközben én igyekszem nem odaadni neki amúgy még akkor sem ha sír. Akkor inkább dédelgetem.
Amúgy olvastam nagyon jó praktikákat cumi leszoktatásra.

Nekem nincs apás elalvós story-m. Férjecském csak a halkabb nyüszikre nem reagáll, de az nem is baj. De volt olyan, h amikor sírt. Úgy pattant ki az ágyból, h hamarabb ért oda mint én.
:lol: nekem még felülni sem volt időm.

Hogyan tudtuk meg, hogy pocaklalkónk van-Vadvirágnak és mindenki másnak, akit érdekel:):
Hááát a pontos dátumra most nem emlékszem, de azt hiszem vissza tudnám keresni. Egy pénteki nap volt és otthonról dolgoztam. Már sokat késett a menszesz és kicsit ideges voltam, mert szerettük volna már a következő
inszeminációt kezdeni. De azért már gyanakodni is kezdtem...azon a pénteken úgy döntöttem megmérem a hőmet és az dönti el csinálok tesztet vagy nem. Már annyit csalódtam, nem akartam újra.
ÉÉs gyönyörű szépen 37 fok felett volt. Na ezt már jó előjelnek tekintettem és remegő kezekkel megcsináltam. Pár pillanat múlva már 2 csík volt. Hát bőgtem a boldogságtól.
Mindenféle romantikus tervem volt, hogy hogyan mondom majd el az apjának, de gondolhatjátok, hogy 2 éve erre vártam nem bírtam magamban tartani :)
Felhívtam és hüppögve elmondtam neki, ő éppen a 2es villamoson utazott, szóhoz sem jutott, aztán kapott egy mms-t :) a teszttel :)
Ahogy ő elmondta nagyon örült, de ekkor még úgy volt vele, h semmi sem biztos csak reménykedett, h baba velünk is marad.
Amúgy ez már annyira késő tesztelés volt, h következő héten mentünk UH-ra azt hiszem 8 hetes terhes voltam és már dobogott a szíve :)

Retro képek fúú én honnan fogok előszedni. Nem sok van nálam rólam, mert mamimnál vannak a képek (már a nagymamánál) Pedig tüneményes 2 éves voltam (szerintem)

Hát érdekesek az októberiek. Azért kiváncsi lennék miért döntöttek így, hogy mitől ilyedtek meg ennyire....

PhotoFun-os képek nagyon királyak :)

Becka
Szerintem ez is baba típus kérdése. Lillával pl nincs ilyen. De szerintem úgy csináljátok, h akire rá tudod bízni gyakrabban van veletek és ébredéskor mondjuk te is otthon vagy, de nem te mész be, hanem a másik személy.
Ha sír te is bemész. És mindig később mész be vagy oda hozzá. Szerintem szép fokozatosan meg tudjátok szoktatni vele a másik embert is.
Ez csak tipp volt.
Répa téma szerintem jól gondolod, meg a kiflit is. Ilyen pékárukat csak viszonylag későn lehet neki adni.

Irina
Jajj ez a szeretet kiélés annyira így van. Az emebrek meghülyülnek és te érzed hülyén magad, hogy rendre kell utasítani őket.

Aniko
Hát nem semmi vagy :)

KTimi
++++++++++kutyusnak

Elvetetés
Csajok akármi lenne én tuti nem vetetném el akkor sem, ha most lennék babás megint. Nekem minden gyerek ajándék az előzmények után. Ha már olyan buták lennénk, h nem vigyáztunk rendesen viseljük a következményeket.

Silka
Nagyon jó a dal :lol:

Mini talisok, nagyon jók a közös képek :)

ÉÉÉn iiiiis akarok mini talizni :)

sense
Jaj az a film nagyon jóóó, mi anno moziban néztük meg.

Ruhaméretek: Na igen nekünk még van olyan 56 os rugi ami jó ránk :) pedig már Lillus is kezdi a 62es méretet kinőni.

Fogak: Hát ennyi fogat én már követni sem tudlak titeket. Hát én nem bánnám, ha Lilla még várna azzal a fogakcskával. Ha cicmet elkezdi harapdálni nem is tudom mi lesz :)

Maggie
Szerintem nagyon jók az elveitek csoki és TV ügyben nagyon egyet értek, ja és a nézet eltérések terén is.

KépKép
KépKép
fleur

Granda!
Éljen az első fog!!! :lol:

Irina!
Én pont múlt héten próbálkoztam az első kanál almalável. Csak az íze kedvéért!
Lereszeltem, aztán kanállal kinyomkodtam, majd leszűrtem. Nyilván a gyümölcscentrifuga egyszerűbb. De nekünk nincs.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nem olvastam a reggel óta termelteket, de láttam, hogy almalé nyerés szóba került.
Van ún. almareszelő, lsd.:
http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... nas_948476

A rücskör részén elkezded fel-alá húzogatni a megpcolt, kimagozott almát, és körben a vályatban gyűlik a lé, a rost meg fent marad.

KépKépKép
bongyi

De nem kell interneten rendelni :lol: :lol: :lol: csak hirtelen itt találtam képet!

Sok boltban van műanyagos konyhai résznél.

KépKépKép
bongyi

Cumi: Szerintem vannak olyan babák, akiknél egyszerűen kell a cumi az elalváshoz. Emlékszem, mit kínlódtam mindig Szelivel napközben, mert sosem aludt, csak délután kidőlt, akkor meg 5 órát is aludt. :shock: Mire végre rájöttem, hogy cumival tud elaludni… :oops:
Napközben már én sem adom neki egyáltalán oda. Bár az első pár hónapban sem adtam nagyon neki napközben, mert általában azért sírt, mert fájt a hasa, azzal meg nem lehet mit kezdeni. :(

De azért azok a leszoktatós praktikák érdekelnének, Fleur! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli 2 órája alszik... :shock: Asszem áttette délelőttre a délutáni nagy alvását, úgyhogy tuti, hogy sétálunk egy nagyot, ha felébredt és evett! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi
Hát a konyhaművészet tényleg megy Neked! Nagyon tetszik a göndör hajad (nekem csak hullámos kicsit...)És tisztellek, hogy bevállaltad a gyerkőcöket, ha már így elárultad a "korodat" nekünk :)

Fleur
Ezzel összefüggésben: 34 és fél vagyok és a császár miatt is kötelező várnom, meg egyre határozottabb elképzelésem, h 2 baba között visszamennék dolgozni... Jelenleg nem tudom, napi 12 órás munka mellett hogyan tudnék három gyermeket ellátni, szóval ez is egy kicsit visszafog. Bár ha belegondolok, Anyukám 3 gyermek mellett dolgozott és tanult :)

Anitja
Én meg azt álmodtam, fiam született :wink:

Sense
Hol a Photofun-os kép? Elő vele!
Déja vu-ről a Mátrix is jó mondatokat mondott
Hajrá torna! 1-2 hét múlva én is kezdem!

Becka
Mi Újpesten élünk! Naaaa :?: :)

Maggie a 4 hóhoz, Emese az 5 hóhoz

Kép

Silka

Hát ilyen napnak is lennie kell :D Különben hogyan értékelnénk azt, ha angyalian jók?

Irina

Mi sosem alszunk 10 előtt 8) Ők lesznek a mulatósok 8)

Horcsog
Dettyk
Timi

Micsoda hármas! És VikDani tényleg óriási figura (átvitt és fizikai értelemben is) :D

Dettyk Én láttam uztazóágyat a Vaterán:
http://www.vatera.hu/listings/index.php ... az%F3%E1gy

Viranka
A Ti méreteitek sem picurik! Bár ha jól emléxem, Bálint születési súlya sem volt semmi.... :shock:

Regi
Szeli Apa szeme fénye! Ez lejön ám a képről!

Kép
granda

Granda!
Kép jedi botond
Kép big brother is watching you ;)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Egyébként a déjá vu jó volt szerintem is.

fürdetés:
nem volt az igazi. de rájöttem valamire. (talán)
szerintem nem a vízzel van a baj, hanem a hanyatt fekvéssel. ugyanis botond akkor is reklamál, ha ölben valaki bölcsőtratásban akarja tartani. szerintetek ez lehetséges??

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense
A Te vonalzód stimmel? Mintha egy napon szültünk volna :) és Botond még "csak" 3 hónapos 3 hetes :shock:

Kép
granda

anyum sétál botonddal. :oops: én meg itthon maradtam - úgymond - vasalni. szerintetek? innen nézem a vasalnivalót. de nem mozdul :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense
Haláli Jedi!! :lol: :lol: És Botond mosolya a Tiéd, ugye?

Kép
granda

granda!
igazad van! újragyártom.

Ildikó
KépKépKép
sense4

granda!
hát igen! miden ami tökéletes agyerekben az enyém. ami hibázik "azt az apjától örökölte" . :lol: :lol: :lol: 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! :lol: :lol: :lol: :lol: Nem mozdul a vasalatlan, és nem állnak neki a ruhák maguktól kivasalódni??? Nahát! :lol: :lol:

Megyünk sétálni, csak megvárom, míg lejár a mosógép!
További szép napot! :D Menjetek ki Ti is!!! Mert megint jön majd a lehülés (bár azt nem tudom, mikortól).

Kép

Kép
regcsiken14

nem értem!
Linda : 3 hónapos 3 hetes 4 napos
Botond: 3 hónapo 3 hetes 2 napos

most akkor az én fiam visszafele fejlődik?? :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

kiszámoltam:
szept 27-től tényleg 3hó/3hét/2nap.

na jó eldugultam

Ildikó
KépKépKép
sense4

Fleur, imádom a hosszú leveleidet!!!! ;-)

Granda, megértelek, mostanában én is hajlok rá, hogy legyen kis szünet a gyerekek között... próbálom a koromat nem misztifikálni. Meg látom a kétgyerekes barátnőmön, mennyi dolga van -- na ez nem riaszt el, csak jól át kell gondolni a dolgokat. Közben vannak ismerőseim, akik szerint BŰN visszamenni dolgozni a gyerek oviskora előtt... na persze, a gyesből meg éljünk meg, törlesszünk stb. Elveim nekem is vannak és olvasok gyermekpszichológiai könyveket, de azért néha a Valóság is beköszön az ajtón, hogy jó napot...

Nagyon köszi mindenkinek a reszelőtippet, Bongyi, külön köszi a linkért. Erre gondoltam én is, de mindig trutyit láttam kijönni belőle a barátnőméknél... a leszűrés meg nem jutott eszembe (lángész...)
Az most már tényleg nagyon bosszant, hogy MINDEN ALKALOMMAL anyósoméknál rá van kérdezve, hogy "Ádi még mindig csak szopizik?" Mi az, hogy CSAK? Illetve: "kap folyadékot is?" Múltkor már beszóltam, hogy "a tej az folyadék". Értem én ezt a kérdést egyszer (normális stílusban), de MINDIG??? Mi bajuk ezeknek az embereknek? :lol:

Kép
Kép
irina

nekem is vannak = mármint: vannak elveim (ez kimaradt)

Kép
Kép
irina

Ja, leírtam... na, már olvasni sem tudok. Bocs! :oops:

Kép
Kép
irina

[b]Sense/b], Te is jó pihent vagy (a remek képekre gondolok ;-)))! Ez pozitívum szerintem!!! 8)

Helyzetjelentés: Ádi újabban gyakorolja a kacagást önmagáért: csak úgy felnevet, mintha skálázna. Szopizás közben pedig a nyálfúvást gyakorolja, de úgy, hogy a mellbimbó még a szájában van... ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok csajok,

Bocsi de még nem tudtam visszaolvasni. De gratula minden csodás képhez, hófordulós babáknak, fogacskás babáknak.... meg névnaposnak... nem tudom de vmitr biztos kihagytam. bocsi:-)))

Kérdés: Anita: Sinlac? Mikortól lehet adni? először gyümi leveket kostóltatni, majd gyümi, és utánna a sinlac, vagy tápszer helyet, milyen adagokban lehet kezdeni? Segítség!!!! Mondjuk még csak tájékozódok. Ja a hozzátápis anyag a gmail-en van???

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese, köszi a szopipárnás infót, a tönköly szerintem nem változtatja a méretét (hiszen kimosni úgysem lehet), csak ez a mikrogyöngy izé. Majd levélben rákérdezek náluk (szopipárnások), hogy lehet-e venni bele való tömést. Kb. a felére ment ugyanis össze a párna térfogata, és így lassan érdemi funkcióját veszti.

Kép
Kép
irina

Látom, az augusztusiak is rákattantak Timi photofunos oldalára... ;-)

Kép
Kép
irina

Beszámoló

Este 10 kor indultunk, Szerncsére spéci babkocsink felső részét fektetve is be lehet kötni a kocsiba, így Emma végi tudta aludni a közel 10 órás utat. Olyan édes volt.

Nagyon tetszett neki a friss, hűs levegő., hatalmasakat aludt. A nagyik be voltak fogva, így kicsit gyorsabban ment a reggeli mosakodás, öltözés..esti fürdés.... stb, mert addig ők vigyáztak Emmára, Büfiztették, szórakoztaták.
Az étkező aztal tetéjére, játszószőnyeg és a nyagyik körbe ülték az asztalt és Emma az asztal közepén huncutkodott. Forgolódott pillanatonként és élvezet hogy ő van a középpontban. Nagyon ügyes és jó baba volt. Minden jó volt neki, és nagyon élvezte hogy sokan vannak körülötte! ( 16fő)

Kád nem volt, így kagylóban fürdött, majd csatolok képet. Élvezet a kis manó.

A hegy is tetszett neki. Mi meg jókat hókoriztunk apával, meg 3-asban sétáltunk a városban. Szóval jól éreztük magunkat feltöltődtünk. Nagyon sok kép készült majd fokozatosan teszek fel.

Hazafel nappal jöttünk, így ülve utazott Emma. Így is ügyesen viselte. 3 óránként megálltunk és szép kis pihenőhelyeken, pelenkázás etetés ( nagyon szép körülmények között) aztán játék és aztán alvás.

Bár mostanában kihagy 1-1 alvást a kisasszony, így a köv etetés előtt már álmos és éhes nyűgös, aztán azonnal alvás.

Tehát összeségében csodás babánk van, alkalmazkodik a körülményekhez. Persze ahogy hazaértünk azonnal fülig ért a szája és elkezdett beszélgetni örömében ahogy meglátta az ismerős lakást. Fürcsiután evés és alvás.

Most kezdődik a meló. azt a millió cucott kipakolni, kimosni, vasalni......és Emme is sokkal több figyelmet foglalkozást igényel. "Anya taníts engem" című könyvből okítom magam hogy mit tanítsak neki.

Ja a hozzá tápi, még egy hónapom van hogy utánna nézekk mit adjak neki.
gyümölcslé, gyümölcs, zöldség, tejpép, sinlac, tápszer..... mit hogy mikor mennyit????????????????????????????

ok most ennyi.
jönnek e képek

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, legközelebb válaszold azt anyósodéknak, hogy sokan (köztük én is) örülnének, ha lenne annyi tejük, hogy 6 hós korig csak azt kapja a baba! :wink:
Engem anno az anyós mellett még Anyukám is kérdezgetett, hogy miért nem teáztatom a szoptatás mellett Dorkát... mondjuk most már (sajnos) más a helyzet, a főzelékek után megkínálom vízzel is.

Kép
dotildi

Már megy a vasaló, de ezt még le kell írnom:

GYES / GYED -ből való megélés:

Részemről ki vagyok akadva, már a GYED-en is. Ugye elvileg kb 70 % -át kapod a fizudnak, de max 90e ft körül (bocs, ha nem teljesen potosak a számok, csak nagyságrendileg írom.) na de mi az, hogy MAX 90 000???? Milyen alapon maximalizálják? :evil: Az én fizum nem (volt) rossz, mivel vezetőként dolgozom. De már bocs, de a TB-t és az adót is ebből a fizetésből vonják, és arányosan többet. Akkor miért nem arányos a GYED is??? :evil: :evil: :shock: Komolyan néha az eszem megáll. Nem akarom a jogalkotókat kritizálni, mert én nem értek hozzá. De ebben az esetben még a társadalmi hatásokat sem látom pozitívnak.
A GYES pedig nyilván viccnek van szánva. Oké, persze vannak olyan családok, ahol a nőnek nem kell dolgoznia(úgy értem munkahelyen :wink: ) , de ez azért ritka.

Na jól kiakadtam. Most pedig vasalok. :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Maggie! Boldog harmadévességet Albertnek! Kép
Jó lett a vonalzó!Bejelöltelek IWIW-en!
Az én kis csapatomból a középső a bújós cica, de mióta Zita megszületett, a "nagy" is jön...
Kép

Ragyogóvá tettétek ma az egész napomat! Ennyi dícséret! :oops: Konyha, gyerekek és a korom....

Anitja, sajnos mi messze lakunk, pedig szívesen járnék hozzád órára! Kép

Horcsog a te vonid is nagyon jól sikerült! Kép

Nálatok is fogacska, Granda? Kép
Nahát, mennyi fog, nekem a fiúknak jóval később volt, remélem, Zita sem sieti el!

Koszmó. Én is fogkefével szoktam... Kép

Most látom, hogy az előző hsz-emben említett almareszelőt Maggie is írta.

A Maggi által elmondottakról -más felnőttek mást mondanak, mint a szülő - egy történet jutott eszembe.
Még Zita a pocakomban volt Levi az "anya, te leszel a felségem!"-ről átváltott, "nekem Zita lesz a feleségem"-re. Mikor elkezdtünk oviba járni októberben, akivel szembetalálkoztunk, mindenki csodálta a legkisebbet és Levi nem bírta ki, hogy ne mondja el mindenkinek, hogy ha megnőnek, Zitát veszi el. Egyik esetben azonban, teljesen komolyan elkezdett neki egy apuka kiselőadást tartani, hogy hát a saját testvére nem lehet a felesége. Leventének életében először akadt el a szava...Még napokig kérdezgette tőlem, hogy ugye ez nrm igaz, ugye lehet Zita a felesége.

Három gyereken gondolkodók! Hajrá, előre! Kép

Dotildi! Téged hagytalak utoljára, mert mindenki más szórakoztatása mellett, a te kedvedért tettem fel a sok figurát!
Amióta netezek, amikor ilyenekkel találkozom, elmentem magamnak egy külön mappába és elég sok a nőivonal.hu-ról van! Kép

És most megyek dolgomra! Kép

KépKépKép
bongyi

Sense
Közben én is rájöttem, h míg a Te vonalzódon filoztam, az enyém sem volt tökéletes...Nemsokára javítok...

Irina

Teljesen egytértek. A gyermekek felvállalásával kapcsolatban annyit, h mindenki maga dönti el, mekkora benne a nő és mekkora az anya, ideális esetben persze tökéletes egyensúlyban kellene lennie a kettőnek. Hallottam én már olyan asszonyról is, aki 5 gyermeket nevelt fel, de egy egész életen át szajkózta, h ő mennyit ringatott, mosott-vasalt- teregetett, "ezek" meg hálátlanok... És az egyik kolléganőm (számomra) szimpatikusan nagy öniróniával és humorral bevallotta, ő bizony nem egy "anya-típus". Egy gyermeket szült, de én annál a kisfiúnál kevés kiegyensúlyozottabb, okosabb és szebb gyereket láttam!

Kép
granda

Köszi, Bongyi! :lol: :lol: :lol:

Kép
dotildi

Sense
Szívemből szóltál! A jelenlegi kismama-járandóságok nem ösztönzik a gyermekek válallalását, sőt! Én is elég nagyot koppanok a GYES-sel. Azért is érthetetlen a jogalkotók magatartása, mert például válásnál (isten ments!) a férj fizetésével egyenrangúként ismerik el az asszony otthon végzett házimunkáját, tehát a házasság alatt szerzett vagyon közös vagyon, mégha mindent Apuci vett is egyetlen kenyérkeresőként. Ellenben ha nincs válás, minden OK., akkor viszont szegény kismama sz@rt sem ér, a munkája nem értékes a társadalomnak :shock:

Kép
granda

képek.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

bocsi ha sok a kép. :-) nem tudtam választani. :-))

Holnap jön a rotarix oltás.
4-5 hós babáknál még a 4 hós oltást kapjátok? vagy vmi plussz??

tudom már 100x kérdeztem,de most esedékes. a rota után hasmenés, nyűg, láz???? mi várható? 1hét a tetőzési idő??

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk
Hát ezen a mosdós képen besz@rok!!!! És gratulálok az ügyes kislányodhoz :D

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: