A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilvi
Aranyos...

Pironya
Nagyon szép a lánykád :lol:
Bizony... kérjük a fotót... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Hazajöttünk a szülőktől. JÓl bekajáltam mindenfélét, a kis babuka csak úgy ficánkol, tetszik neki a sok finomság.

csajok én valamit nagyon nem értek: miért kell külön járni körzeti nőgyógyászhoz? Nekem senki nem mondta, én nem is tudtam hogy olyan van. Én csak a védőnőhöz járok meg a választott orvosomhoz. Ők végzik a terhesgondozást. Ez minden városban máshogy van?
A kiskönyvembe csak a védőnő írt még, a dokim csak megnézi de nem nagyon írt még bele semmit. Ez baj?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

ja azt elfelejtettem írni, hogy a doki ír mindig papírt amikor ott vagyok, de külön, nem a kiskönyvbe. A beutalókat a védőnő állítja ki.

Kép

Kép

buci79

Buci
Debrecenben a körzeti nőgyógyász tartja táppénzen a kismamákat, nem a háziorvos...
A körzeti nőgyógyász végzi elvileg a terhesgondozást...

Nekem a dokim ír a kiskönyvbe, meg ad millió papírt...ambuláns lap, elszámolási nyilatkozat...

Én a védőnőhöz sem járok... minek kellene beutalót adnia? :roll:

Az anyaságihoz meg a kórházban, szülés után adtak igazolást, hogy 4-szer voltam terhesgondozáson...
Vendég

engem a háziorvos tart táppénzen, sztem itt nincs is körzeti nőgyógyász legalábbis még senkitől nem hallottam.
A védőnő adja a vérvételekre, AFP-re a beutalókat. Ezeken mindig különböző orvosok pecsétjei vannak.
Ezek szerint ez akkor városfüggő...

Kép

Kép

buci79

Sziasztok!
Én a körzeti nőgyogyit nem is ismerem és nem is fogom asszem.
Védőnőhöz sem járok,de mostmár lassan kell a kiskönyvért mennem.
Beutalót nálunk a védőnő nem adhat semmilyet csak a háziorvosunk.
Magyarul védőnéni szarra se jó,elnézést mindenkitől,de ez kijött :oops:
Választott nőgyógyászom írkál nekem is minden papírt meg az ambuláns kiskönyvemet.Mondjuk az már egyszer elveszett,és a jelenlegi még szűz,csak a nevem és az adataim vannak rajta.

Gigi :elszámolási nyilatkozat,az mi?
Vendég

Nálam úgy működik, hogy elmegyek terhesgondozásra, a körzeti doki előtt megnéz a védőnő (vizeleteredmény, súly, vérnyomás stb), utána erre a körzeti doki áldását adja. Csak ők írnak be a kiskönyvbe és ők is adják a beutalókat pl. vérvételre, vizeletvizsgálatra, belgyógyászatra, plussz a táppénzes papírt. A választott doki csak mellékeli az ambuláns lapokat. Ő nem ír a könyvbe.

gigaboszi: neked nem kell védőnőhöz járnod?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

buci: Ezek szerint akkor biztos városfüggő. :?

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

igen tényleg akkor mindenkinek máshogy van. Érdekes :?

Kép

Kép

buci79

Basszus akkor ez lehet ,hogy itt is így van!!
Ha megkapom a kiskönyvet lehet,hogy kénytelen leszek fölkeresni a körzeti nőgyogyit.Azt sem tudom ki az de kiindulva abból,hogy a váci kórházhoz tartozunk,gondolom valami antipatikus,pancser :twisted:
Vendég

Bárány: nekem már az is furi, hogy 18 hetesen még nincs könyved :) :roll:

Nekem csak annyit mondott a védőnő, hogy a választott dokival írattassak a könyvbe, vagy legalább egy bélyegzőt nyomjon, mert akkor nem fognak járni a járandósságok szülés után..

Kép

Kép

buci79

Szilva
Nem járok hozzá... :oops:
Súlyomat, vérnyomásomat tudom mérni itthon... vizeletet tudok nézni tesztcsíkkal, vagy a laborban...
Amit elmondana, azt tanultam, szigorlatoztam, államvizsgáztam abból...
Nincs nekem idegrendszerem arra, hogy én feleslegesen ott üljek... ha nagyon akar valaimt, akkor eljön...

Bárány
Január 1-től kötelező minden orvosi megjelenésnél elszámolási nyilatkozatot adni, amit te alá is írsz... az van rajta, hogy az ellátásodért az adott rendelés mennyit kap elvileg az OEP-től...
Vendég

Buci ez a védőnőnknek is fura de beletörődött :oops:
Azért néha felhívom telefonon,legutóbb pl azért hogy a0- vércsoportom miatt nem kéne gyakrabban vérvételre járnom,de szerinte nem..Ajánlom,hogy igaza legyen :twisted:
Amúgy péntekre beszéltük meg,hogy menjek le a kiskönyvért.
Vendég

Bárány
Egyszer már voltál vérvételen?
Vendég

Csak egyszer voltam+egy hepaAfp egyben.így 2-szer
Vendég

Néztek akkor vércsoportot is?
Vendég

Persze néztek de tudtam,már régebbről hogy 0-.
És néztek ellenanyagot is
Vendég

Akkor jó.... elvileg 2-3 havonta kell ellenőrizni...
Vendég

12 hetesen történt és a teljes vérképen meg vizeleten kivül egy ilyen papír van
röviden:0ab:0 rh(d):neg
Ellenanyagszürés :negativ
Direct Coombs:negativ
Indirect coombs:negatív

Ezután 16 hetesen volt egy afp+hepa

Más még nem volt.

Többieknek több volt?
Vendég

Köszi el fogom olvasni
Vendég

Vendég

ez a legfrissebb pocak képem, már régen tettem fel.

Szilvi: Neked még nem láttuk a pocakodat :wink: :wink: , tegyél már fel olyan kívácsi vagyok az ikres pocakodra... Kép

Kép

Kép

buci79

[quote="bárány"]1 írta:bárány2 hetesen történt és a teljes vérképen meg vizeleten kivül egy ilyen papír van
röviden:0ab:0 rh(d):neg
Ellenanyagszürés :negativ
Direct Coombs:negativ
Indirect coombs:negatív

Ez a lényeg.... ezt kell 2-3 havonta ismételni.... :lol:
Vendég

Buci
Gömbölyödik :wink:

Szilvi tett fel képet néhány napja... csíkos pulcsis....
Vendég

Gigi:köszi akkor meg is nyugodtam,nem akarsz védőnőnek állni? :D

Buci nagyon jól nézel ki,2-szeresére nőttél!!!!(csak a hasadra értem)

Többiek ti is ilyen rohamosan változtok?
Vendég

Köszi Gigi, akkor gyorsan visszakeresem, bocsi Szilvi :oops:

Kép

Kép

buci79

Buci
Nem.... :wink:
(ua. főiskolán szereztem az első diplomámat, ahol a védőnőket is képezik :wink: )
Vendég

Bocs.... Báránykának írtam....
Vendég

megtaláltam Szilvi pociját, nagyon klassz, olyan jó látni hogy gömbölyödünk itt mindannyian...

Kép

Kép

buci79

Sziasztok Kismamik!

Igazából bocs a zavarásért; gigaboszinak szerettem volna írni egy-két sort!
Véletlenül betévedtél múltkor az augusztusi topikba, aminek megörültem, mert így kiderült, hogy már Te is a második picurt várod! Emlékszel még rám? Macifülke vagyok a 2006 őszi babák topikból, bár az élet onnan is elég gyorsan elszólított.. Péter babát meg lehet csodálni valahol? :wink: Kiváncsi vagyok Rátok!Hallottam ő is előbb jött, akárcsak Soma...de ma már ez nem számít! (mostani Bogyóka fiú-lány? egyszerűbben összejött?) Örültem Nektek!

Szóval bocsi mindenkitől az OFF-ért; kívánok mindenkinek szép terhességet, egészséges, drága babókat!

üdv. mákszem/macifülke
mákszem

Mákszem :lol:
http://s88.photobucket.com/albums/k179/peti0721/
Petiről itt vannak képek...
Igen, ő is előbb jött... 35. hétre... de ez nem látszik meg rajta...
Kistesó Tamás lesz... lombikos ő is, de simán összejött...
Veletek mi újság?
Vendég

Jó reggelt kismamik!
Sehol senki, én keltem a legkorábban? Nem aludtam valami jól, egyre kényelmetlenebb a fekvés, úgyhogy inkább felkeltem.

Merre vagytok?

Kép

Kép

buci79

Sziasztok!
Én is benéztem ma reggel csak láttam,hogy nem vagytok!!

Képzeljétek ma reggel beszabadultam egy gyerek turiba,és annyira jó rugikat és kisnadrágokat vettem,most oda vagyok a gyönyörtől!!
Vendég

Gigi én is megnézegettem Petit nagyon szép... :wink:
Vendég

Sziasztok!
Jo reggelt Buci!
Látom m ilyen szép nagy már a pocakod.
Alvás már nekem sem megy túl jol?
Sehogy nem kényelmes pedig még biztos lesz nagyobb a hasunk. :lol:
Vendég

Gigi!
Nagyon Boldog névnapot neked!
Kép
Vendég

jó "reggelt" :)
hihetetlen jó idő van, végre itt a tavasz (2 napig). :D

az alvás nekem sem az igazi, ma 5-ig bírtam, de akkor már csak forgolódtam, aztán meg pisilni kellett, 3/4 6-kor meg amúgy is kelni kell. grr.... és azt mondják, hogy most aludjunk, mert később nem fog menni. köszii...

na jo nem panaszkodom. inkább eszem egy kis csokit. :D

mia_snow

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Giginek névnapja van? Akkor nagyon boldogat neki!!!

Na, az alvással már nekem is gondjaim vannak. Pedig olyan jó alvókám volt, hogy este 10-kor lefeküdtem és másnap 11-kor keltem fel... Most meg? Ráadásul ficánkált is a kis huncut... :) Még a végén éjjeli bagoly lesz, mint az apja :lol:

Én most szerdán vagy csütörtökön megyek nyálatcsorgatni ;) Remélem lesz rá érkezésem. El akarok menni a KenguruGoldba a Váci úton és a Brendonba is... Valaki említette nem rég, hogy az előbbiben nagyon jó cuccokat látott. Vásárolni egyenlőre nem fogok, de legalább kinézem, hogy hol mit lehet és mennyiért kapni...

Kép

Kép
bettica

Madárfüttyös, napsütéses szép jó reggelt! :D

buci: nagyon szép pocid van :D

bárány: de kis friss vagy :D Ügyes vagy. :D

vérvétel:
elvileg ha nincs gond valakivel, akkor a harmadik trimeszterben van egy kontroll vérvétel. Én 0 + vagyok, de a negatívosoknál nem tudom, hogy hogy működik.

Brendonban tényleg drágaság van, de az Anyák lapja újságban mindig vannak Brendon kuponok, amivel elég jó kedvezményt lehet kifogni és az akciós termékek is jó áron vannak.

Szilvi

szilvaqueen

Jó reggelt mindenkinek!

Tényleg gyönyörű napunk van!

Alvásban én is szenvedek.Már örülök,ha végigalszom az éjszakát.
Tegnap fél egytől kettőig csak lestem,aztán meg kilenckor keltem ki az ágyból.Borzalmas.

Kép
melike

Sziasztok!

Szilvi:hamar fönt voltam reggel mert én sem tudtam aludni,sőt még éjjel is fönt voltam 1-2 órát,egyszerűen fáj az oldaltfekvés.Máshogy meg nem szeretek.
És föl is vagyok dobódva mert nagyon jókat vettem a turiban,és a nap is gyönyörűen süt :D :D :D

Gigi:isten éltessen,(nem tudtam ,hogy névnapod van :oops: )
Vendég

Éjjel azon gondolkodtam,hogy megváltoztatom a lány nevünket Szilviára
De még nem végleges..csak esélyes :lol:
Vendég

bárány :lol: :lol: :lol:

gigi: Nagyon sok boldog névnapot kívánok!!! :D

Én végre végig aludtam az éjszakát, tegnap Miskolcon voltunk rokonlátogatáson, jól elfáradtam :D

Szilvi

szilvaqueen

gigi: boldog névnapot! Köszönjük a segítséget.Én is elolvastam.
Még mindig tündéri a kisfiad!

bárány:nálatok ez csak így megy?Jobb,ha alszol éjszaka.

Nem is mondtam még,mi is "megszültük" a neveket:
Fruzsina vagy Máté.Egyik sem volt a listámon,de addig találgattunk,hogy ez mindkettőnknek tetszett.

Kép
melike

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:52-kor.
pironya

Csajok!

Közvélemény kutatást tartok.Szerintetek (főleg,aki már tapasztalata) milyen legyen egy jó babakocsi?Ilyenekre gondolok:fémváz,rugózás,tágas stb.
Ami a babócának is kényelmes és nekem is praktikus,strapabíró.

Kép
melike

Gigi: boldog névnapot. :)

nem kell elkeseredni a január miatt csajok! mi tegnap épp azt beszéltük a zurammal, hogy mázlisták vagyunk, pont amikor "be leszünk zárva" a gyerkőc miatt, akkor lesz a legjobb idő... ha télen szülnénk, akkor nem elég hogy a gyerkőc miatt kevesebb lesz a "csajos délután", csavargás, stb, még az idő is szutyis. de nyáron,... ha csak kinézek az ablakon, már jókedvem van. nyitott ablaknál aludni, madárcsicsergésre ébredni... nincs is ennél jobb. ;)

mia_snow

Sziasztok!

Gigaboszi, Boldog Névnapot!!!

Buci, nagyon szép pocak!!! :lol:

Nekem a fogadott dokim és a védőnő is ír be a kiskönyvbe. És a védőnőtől kapom a beutalókat. Ezek szerint helyfüggő.

Az alvással én is szenvedek. Nagyon sokszor felkelek. :cry:

Képzeljétek, tegnap is meg ma is reggeli után eszméletlen hányingerem lett. Tegnap elmúlt délutánra. Az az érdekes, hogy nekem abszolút nem volt semmi bajom a terhesség elején. Lehet hogy valami vírus kerülget? Mindenesetre vettem be most egy B6 vitamint. Remélem segít!

Szép napot!

Kép
sziszka82

nekem a fejem fájt tegnap... lehet hogy a fronttól vannak néha fura dolgaink (hányinger is pl), nem?

kiskönyv: a védőnőhöz KÜLDÖTT a fogadott dokim a 11. héten, hogy kérjem a kiskönyvet. amúgy beutaló sehová nem kell, mert mindent a dokim intéz, ő maga vesz vért, és ő intézi el hogy a megfelelő helyre kerüljön. egyszer kellett csak a vizeletemet átvinni a laborba, de beutalót is a dokim asszisztense adott, ráadásul soron kívül. a kiskönyvbe pedig a doki és a védőnő is ír. a védőnő meg vizeletet néz vmi tesztcsíkkal, vérnyomást és súlyt mér, meg legközelebb már szívhangot is, azt nagyon várom. :) meg nagyon kedves, fiatal csaj, állandóan kérdez, hogy nincs-e valami kérdésem, meg mondogatja, hogy bármikor bármiben elbizonytalanodom, hívjam fel, hülye kérdés nincs. hétvégén is hívhatom, vagy bármikor - bár eddig nem hívtam még... szerintem majd ha meglesz Milán/Szofi, akkor lesznek mindennaposak a kérdéseim, amilyen paragép vagyok. :D

a táppénz meg nálunk úgy működik, hogy a fogadott doki ad majd egy igazolást vagy mit, hogy a háziorvos vegyen fel táppénzre.

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: