A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szössz, megértem. :) Meg azért annak a 10.000 körüli összegnek is van jobb helye, nem? :wink:

:lol: Ezt nézzétek. Hallgat apára!

http://www.youtube.com/watch?v=m3cgOKOoYy0

Kép Kép
szõlõ

szösszenet: 4D-ről nekem is az a véleményem mint neked/nektek!! :wink: A mi kisbabánk is nagyon nem tud lázba jönni tőle...Ő is mindig aludt mikor néztük,vagy csak nagy nehezen tudtuk felébreszteni... :roll: A kitekeredett pózok közben létrejövő derékfájdalomról is van némi tapasztalatom...szóval... :roll: és még a képernyőre sem fér már rá,és mindjárt április!! :lol: És akkor meg annyi képet lehet róla csinálni amennyit csak akarunk!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Hello Csajok!

Átköltöztünk és már van netünk is, úgyhogy sok-sok hét után végre visszatértem, már nagyon hiányoltalak titeket! Kilátástalan lenne megpróbálni visszaolvasni az eddigi "termést" de igyekszem :) Jövő héten megyünk UH-ra, most sokat pihenek, és szinten tartom a csökkent glükóztoleranciámat - ma épp egy nagy adag túrós pitével :lol:

Cinyke

levelibeka

levelibeka: neked meg csökkent a glükóztoleranciád?? :lol: Vááóóó hát irigyellek!!! 8) Nekem meg 170gram szénhidrát/nap diétát kell tartsak... :?

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok :!:

Iwiw-vel kapcsolatban, senki ne ertsen felre, de en szemelyesen nem jeloltem vissza senkit (a kozos lapot igen), mivel csak a szemelyesen ismert emberek az ismeroseim. Ha talizunk, termeszetesen mas lesz a helyzet. Nemreg szelektaltam, es rajottem, hogy kozel 100 embert nem is ismeretem az ismeroseim kozott, csak latasbol, vagy meg ugy sem, igy toroltem oket. Szoval tenyleg ne ertsen felre, akit nem jelolok egyelore vissza.

Pumpoka, a kokuszpolya egy kemeny, a babara hajtogathato, tepozaras es nagyon praktikus polyafeleseg, foleg meg kicsi, torekeny korban. En vettem volna, de anyosom varrt egy remeset. :roll:

Babyteve :!: Dieta :?: En mar 12 kg-t hiztam, de kulonoskeppen nem erdekel. Persze levetkozve meg sem kozelitem Adri bombazo alakjat, de ruhaban jol mutatok :lol:

Mezso, akkor nem kell az inzulin, ugye :?: Remelem, meguszod dietaval vegig. Vizesedesre jo a krumpli, rizs, petrezselyem, uborka, paradicsom. Marmint szajon at :wink:

Pocikemenyedes: nekem a nogyogyasz azt mondta, mindenkepp erdemes szedni Magneziumot. Amig nincs fajdalommal jaro, esetleg szabalyos idokozonkent visszatero es tartos haskemenyedes, nincs baj.

Kamilla, en is igy vagyok ezzel a topikkal, ahogy te. De igy is jo :wink:

Ovterelo, en kaptam kettot is, igy mindket kocsiba jut, de toredelmesen bevallom, nem szeretem. 1 hete szult egy baratnom. 3 nap mulva mar olyan slak volt, hogy raadtam az en kabatomat, hogy hordjad, en meg kerem a tidedet, amit vegig tudott hordani: hosszu es a poci is belefer. Nos ezzel a kabattal orulok, ha kenyelemesen beszallok, nemhogy meg pocakterelot kapcsolgatni :wink:

Kép

Masik topikban levelezem Kiscsillaggal. (aki nem ismerne, ide is sokat irt. 25 hetes babajat vesztette el a napokban.) Hazatert a korhazbol, a korulmenyekhez kepest jol van. Nagyon stram csaj. Engem melysegesen megerintettek a vele valo tortentek. Remelem, hamar felepul es hamarosan ujra babas lesz, immar problemamentesen.
katavirag

MEzsó: a csökkent glükóztolerancia miatt is diétát kell tartani. Nem érintett váratlanul, mert 16 éves korom óta van, és a terhességem alatt se múlt el - örülök, hogy nem kell inzulinoznom magam, szóval legalább nem rosszabbodott. A terheléses cukormérés során, ha a második érték 7 egész felett van (más tesztek szerint 7,4),de egyébként a többi érték rendben van akkor van csökkent glükóztoleranciád. Amíg a HbA1C értékem normális, vagyis kébé normális, addig nem aggódom. (ha jól emlékszem, te védőnő vagy, azért mondom... ha rosszul emlékszem, akkor bocsi!!!)

Szegény Kiscsillag :cry: 25 hetesen. basszus. nem tudok mit írni.

Van iwiw oldalunk?

Cinyke

levelibeka

[quote="levelibeka"]V írta:levelibekaan iwiw oldalunk?

Igen, Pumpóka nyitott egyet nekünk :)
Ez a nevünk: Április-májusi kismamák és babák 2008. (lehet jelölni :))

Kép
szösszenet

Kata,

hé, nem ér lemaradni!!! Én +13 kg-nál járok.
Ma meg is jegyezte a szomszéd, aki nyár óta nem látott, hogy milyen kövér lettem :oops: :oops:
Legalább őszinte :wink:

Ami Kiscsillaggal történt, szerintem mindenkit megviselt. Nekem még most is könnyek szöknek a szemembe, ha a babájára gondolok. Olyan kevés kellett volna még Kiscsillag pocakjában ahhoz, hogy sokkal nagyobb esélyekkel induljon el az életben.

Kép
emi29

Pont ma olvastam a másik topikban a levelét a történtekről....és annyira drukkoltam, hogy ne az legyen a vége, amit már tudunk... :( Alig bírtam végigolvasni...Nagyon erős lány és jövőre teljesül az álmuk!

Kép
babyteve2

Gaboo kérdezte a keményedést: nekem a 16. hét óta szokott keményedni és görcsölni a pocakom, mostanság már jobb a helyzet, mondjuk kb. 8-10x keményedik, és egyhuzamban max. 20 percig tart egy keményedés, és max 5-6x görcsölök naponta ez el szokott múlni 5 -10 perc alatt, ha nem akkor mostmár seduxent kell bevennem rá. Inkább az az ijesztő, hogy egyre gyakrabban van egy fura, lefelé húzó -nyomó érzésem a gáttájékon, illetve a hüvelyemben, gyakran akkor is, ha fekszem nyugalomban.
A haskeményedéshez nekem elég 15 perc könnyű mozgás: mondjuk lassú séta az udvaron, vagy mosogatás, rendrakás a szobában.
3x1 gramm magnéziumot kell szednem. Nekem a magneB6 semmit nem ért.
Megyek nézem az iwiw-et.

Cinyke

levelibeka

katavirág: köszi a tanácsokat...170gram szénhidrát mennyiségbe naponta nem sok minden fér bele... :? pl krumpli,rizs az egyenesen tilos.Krumpli kismennyiségbe mehet,de rizs... :? az abszolút de nem... :? uborka,paradicsom,petrezselyem ezt én is tudom,de hát az vajmi kevés amit meg tudok enni belőle a diétában. :?

levelibeka: jól emlékszel,én volnék itt a nagy sokaságban védőnő... 8) Tudom ám hogy van csökkent glükóztolerancia,csak valahogy hogy nekem épp az ellenkezője van most,így nem nagyon gondoltam rá... :) És figyelj csak?Neked akkor most pont az ellenkezőjét kell tenned mint nekem?Tehát szénhidrátot fogyasztani ezerrel?Vagy hogyis?Már csak azért kérdezem ezt így mert ez nem egy gyakori probléma,és nem is találkoztam még vele gyakorlatban.És az irodalomból sem ömlik az anyag a csökkent glükóztoleranciáról...szóval érdekel ám nagyon. :D

Kép

Kép
mezsó

Hol tudom elolvasni Kis-Csillag sorait? Melyik topicban láttátok?
Sajnálom szegényt .. :( és tényleg nagyon erős lehet, hogy ilyen jól viseli a történteket .. :(

Kép
szösszenet

Sziasztok!
Most ültem le először reggel óta. Már a derekam is jelzett, de hagyjuk nem akarom magam sajnáltatni.
Levelibékaüdv újra köztünk, jó hogy visszajöttél!
Katavirág, én is figyelgettem a kókuszpólyát, és azthiszem veszünk is egyet.Mivel nincs mózesünk, így az első időkben szerintem nagyon praktikus lesz. Kiscsillagot mindannyian nagyon sajnáljuk, köszi hogy írtál róla, megnyugtató hogy a körülményekhez jól van.
Emimilyen a kikás baldachin?Ha esetleg lesz kép szívesen látnánk!
Szőlőnem is mondtad, hogy végül átkerültél végérvényesen a sote II-re!!! :) Én két hete voltam a sotén, ahol az első előadás volt a keddenkénti szül. felk. tanfolyamon. Elmondták, hogy mikor milyen téma lesz. (Persze fél 3-tól kezdődik..)Én majd febr. elejétől megyek majd rendszeresen, és a szülőszoba látogatás febr. végén, ill. márciusban lesz. Tök jó, hogy soron kívül bemehettetek!!Már én is nagyon kíváncsi vagyok rá!
4D UH-ra már mi sem megyünk, kétszer voltunk, és a mi babánk sem az extravaganciájáról híres....
Timi

Kép
tim27

na igen,Kiscsillag sorait én is megnézném... :(

Kép

Kép
mezsó

Levelibeka, vigyazz magadra :!: A max. 20 perc kicsit sok....

En azt vettem eszre, hogy ha Tucsok feszkelodik, kinyomja a kis segget es csucsba all a hasam, akkor kemenyedik ra az egesz... :lol:

Emi, no panic, az a plusz 12 kg mindjart 13 nalam is. Narancsot lehet szuretelni lassa a faromon. De vegul is ki honnan szamolja. En 51 kg-tol, mert annyi voltam nyaron, fogyo utan. Es annyira is akarok visszafogyni. De ha a teli zabalos sulyomtol szamolok, akkor csak 9 kg-ot hiztam eddig.
katavirag

Na mindenki ezerrel áradozik a szülésfelkészítőről,így én is leírom,hogy itt február 4-én kezdődik a következő. :) Igaz csak 3 alkalom,de már nagyon várom!! :D Főleg hogy látogassuk a szülőszobát. :)

Kép

Kép
mezsó

Kiscsillag sorait a tortentekrol a Fogamzas/Beultetes elotti es utani erzesek 238 oldalan olvashatjatok egy kinyithato fajl formajaban.

Csak annak ajanlom, aki eros idegzetu :oops:

Komolyan
katavirag

Énis elolvastam! :cry: újra megsirattam, de ez igy van rendjén, ha sajnálunk valakit (valakiket)... :cry:
Vendég

Pumpóka – Én is elhültem a Kengurutól. Karácsonyra kaptam 56-os hálózsákot, hosszú ujjút, de szerettem volna egy nagyobbat . A kenguruban 2500 körül volt, de persze lila, rózsaszín, no mindegy. A lényeg, hogy mintha pók fonta volna. Nem hiszem, hogy sokáig tartós marad.
Egyébként az iwiw-en én jeleöltem tegnap, és 17.30 körül. Vissza is igazoltál köszi!

Szőlő Igen a betanítás borzalmasan fárasztó dolog. Én decemberben éltem meg, amikor nálunk nagy a hajtás. Egész nap beszélni, és közben tudod, hogy mindent úgysem mondhatsz el. Viszont veled elég rendesek voltak, ahogy én emlékszem a munkahelyedről írottakból. Nálunk sajnos nem bababarát a történet. De már itthon vagyok, és nem gondolok rájuk. 8)
Tök jó, hogy a szülőszoba látogatás jót tett veled. Én nagyon bepánikoltam. Ezért is fogok még elmenni, hogy szokjam a helyet, a körülményeket.

Ceglési eset: Tényleg döbbenet, mikor min.4x UH van. Bár ki tudja, milyenek voltak a körülményei a kismamának ott. Nekem elég nagy a pocim, és mindig kérdezik, most szülök e nemsokára, vagy ugye többen vannak. Ez utóbbi mindig megfordul a fejemben. :wink:

Szösszenet
Tényleg jók a cuccok, úgyhogy megyek. ÉS szeretnék 1 sor lenni a táblázatban! Az első levélben írtam adatokat. Küldjem még egyszer? Vagy priviben?

Zsuzsa- Én a Mikó Sándorhoz járok. Írok priviben, biztos sokakat nem köt le dokikibeszélés.

Nuska A honlapon 2 dokinő van, és az időpont határozza meg, hogy kihez megyek. Én így értelmeztem a honlapról.Akkor nem?

Lituka Örülök, hogy másnak is voltak rózsaszín álmai. 18.hét után foszlottak szét, amikor a genetikai UH-n voltunk. De azóta mindig megdicsérik a kismicsodáját az ultrahangon és jól esik. Mondjuk én megálmodtam az egészet, így amikor megláttam, már nem okozott csalódást. Én szégyellem is emiatt magam. De ő tudja miért választott minket.

Emi
megbeszéltük az együtt szülést, úgyhogy nem lesz márciusban babuci, csak áprilisban, ne hagyj cserben!

A kókuszmatracról azt mondták nekem, hogy az a lényeg, hogy egyben legyen, úgy értem egyrétegű, és ne ragasztott, mert a ragasztós rész nem engedi át a nedvességet és a levegőt. Így nem olyan kellemes. De persze tudom mikor mi voltuk picik, csak szivacs volt, és mégis felnöttünk. Ha már választhatunk, miért ne.

HAsznál valaki hasfogót? Ha igen, hol vett? A védőnőm ajánlotta, mert nagy a pocak, és húz lefele. A méhtartó izmok megnyúlhatnak tőle, jobb ezt most orvosolni. És még nőni fog.
téjé

Lányok!
Én nemrég elolvastam kiscsillag történetét....nem találok rá szavakat..
Azt hittem az elején hogy erős maradok, de nem, a 2. oldal végén már "végem" volt. Nagyon kivagyok.
Szóval így félig felócsudva, Katavirághoz csatlakoznék azzal, hogy gondoljátok meg, hogy elolvassátok-e. Tényleg.
Timi

Kép
tim27

Sziasztok!

Téjé,
amikor bejelntkezel, kérdezz rá, kihez írtak be. Egy telefont megér.

Ajánlom figyelmetekbe, nagyon szép videó (milyen gyönyörű lehet a film...)

http://www.youtube.com/watch?v=bHW4RdsMRGw

Üdv,
Nuska+
nuska1

ELolvastam Kis-Csillag történetét. Itt bömböltem, pedig azt hittem, nem fogok. :cry: Iszonyú.

Mezsó: félreértettél, nekem is szénhidrátszegény diétát kellene tartanom, azért írtam, hogy szintentartom a cukorbetegségem, mert ironizáltam. Néha nem tudom betartani a diétát. De nem kell D-contoznom magam, mert érzem, hogy mikor vagyok hypo és mikor hyper.
Végülis, ha jól emlékszem, az első trimeszter után nem fog a cukor torzfejlődést eredményezni, legfeljebb óriási nagy lesz és behypozik születés után. De ez így is- úgy is esélyes szegénykémnek,úgyhogy mindenképp meg fogják figyelni.

Lituka, téjé: Én is kislányt vártam, Petra Szaffi lett volna, de aztán meglátták a felszerelését az UH-n... mit mondjak, egyértelmeűen, HATALMAS felszerelése van a fiamnak, úgyhogy azóta örülök neki, h fiú. A férjem így boldog nagyon, de már "molesztál" hogy rögtön szülés után lássunk neki a kislánygyártásnak :wink:

Cinyke

levelibeka

Timi, hétfőn derült ki tulajdonképpen számomra, hogy ott fogok szülni. :) Dokimmal akkor beszéltem először a szülésről, és nekem "hivatalosan" előtte még nem mondta hogy átment a SOTE II-re. Minket ő vitt körbe ott a szülészet részen, elmondott minden tudnivalót, megmutogatta a dolgokat, nagyon jó volt!

Téjé, igen, tudom hogy nagy mázlim van a munkhelyemmel, tényleg nagyon rendesek. Közvetlen felettesem mondjuk nő, ők azért talán megértőbbek ilyen téren, de a főni meg pasi, na ő meg még jobb fej szerintem.

Azt hiszem én most nem olvasom el Kiscsillag levelét.... Nekem már a hír is sok volt....

Leveli, ilyen gáttájéki fájás szerűm nekem is szokott lenni, bár egyre ritkábban. Említettem a dokinak múlt héten, azt mondta hogy ez teljesen normális, sajnos ezzel együtt kell élni. Attól van hogy tágulnak a szalagok, a medence és a baba meg a "járulékos" dolgok súlya is nyomhatja.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő, akkor nagyon rendi dokid van, ha így körbevezetett! Ne is olvasd el a történetet, jól teszed.

Nekem is voltak rendesen gáttájéki fájdalmak, mostanság egyre ritkább. Bár biztos az is az oka, hogy az eddigi fejvégű fekvésből átkúszott medencevégűbe..Szóval most fent van a kis feje. Remélem azért majd méltóztatik visszafordulni. Tényleg, mikor szoktak befordulni végérvényesen? Kb. 30. héten?? Mert ha már mostanában, inkább fejenállok....

Képzeljétek, még mindig nem tudjuk a baba nevét...Őrület, de egyszerűen még nem találtuk meg melyik legyen a befutó.
Ja, és annak ellenére, hogy egyértelmű nálunk is a kisfiú, én is azért próbálok semleges színekben beszerezni a cuccokat, gondolván egy kistesóra (bár még nem döntöttük el)

Timi

Kép
tim27

Leveli igen nálunk is ez van, mármint a párom részéről. A második csak kislány lehet, mondja mindenki. De én szeretnék az első szülésen, és az utolsó időszakon túllenni.

Szőlő Én inkább úgy mondom, hogy nő, akinek van családja, az megértőbb. Nálunk is női főnök van, gyermektelen. És most 3kismama van, és azt hiszem nem írom le, hogy mit hallgattam végig, hogy mi mik is vagyunk. Már nem idegesítem magam emiatt. Szót sem érdemel. Tök jó, itthon lenni. Beosztani az időmet, beszélgetni, olvasgatni. Bár néha úgy érzem az internet tényleg fertőz. És nem szégyelni magam, hogy baba van a pociban.
téjé

Sziasztok!

Nagyon Drágák vagytok Mindannyian!

Katavirág jól írta, tényleg csak az olvassa aki szeretné, leírni sem volt egyszerű :cry:

Először Emi mondatára reagálnék:
Túlélhette volna, hiszen 700 grammal érkezett a világra!
Nem ez volt az egyedüli probléma, hanem a mindkét oldali veseprobléma is.. Sajnos.. Mint kiderült, a bal veséjében ciszták voltak, a jobb veséje meg visszamaradt a fejlődésben - egyszóval, ahogy nekem is mondták az orvosok, később sem lehetett volna segíteni :cry:

((Ezért féltem attól hogy vesetágulatot találtak nála már a genetikai UH-on :oops: :( :shock: ))

El kell fogadnunk mindannyiunknak a tényt, hogy hiába minden természettől eltérő beavatkozás (lombik - esetünkben is), ha gond van, a természet kezeskedni fog róla (ez tudom durva kifejezés) hogy ... Ez történt nálunk is.. Nem hiába kezdett el szivárogni a magzatvíz.. S mivel nem volt semmi a leoltásban (se baci, se gomba) így máris átlátható a dolog. De küzdöttünk, nem adtuk fel, és tudjátok - most is azt tenném. A reményt sosem szabad feladni!
S bár el kellett veszítsem azt, kit annyira szerettem, azt azért köszönöm a Jó Istennek, hogy megismerhettem kicsit Őt, hogy láthattam, hogy békés volt, s hogy anyához méltóan elköszönhettem tőle.

Foglak benneteket olvasgatni majd - később - mert most még fáj látni, hogy mindenki készülődik (bocsi :oops: ).
Kitartást kívánok Mindenkinek az elkövetkezendő pár hétre és türelmet!

Ölellek benneteket, puszi:

Erika

Ui.: természetesen nem adjuk fel a dolgot. Máris beütemeztük az orvosommal a genetikai vizsgálatot, ez tán februárban-márciusban meg lesz (persze az eredmény nem), aztán áprilistól ismét munka (ugye a nagyvágású csaszi miatt 3 hónapig nem fogok visszamenni), nyáron elmegyünk egyet nyaralni (tavaly úgyis kimaradt), szeptembertől ismét fősuli (hurrá :shock: :lol: ), aztán máris december, január - és kezdünk :roll:
Úgyhogy nemcsak Nektek, de Nekünk is hamar el fog telni ez az ÉV :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Timi, még forgolódik... bár az enyém fejvégü most, de ez nem szentirás... a fiúk is az utolsó hónapig forgolódtak. Igy én még nem élem bele magam, hogy igy marad a végéig.

LÁNYOK!! VALAKI VALAMI MARHA GYORS HASHAJTÁST!! 3 NAPJA NEM VOLTAM!! MÁR ÉRZEM, HOGY TELE A HASAM ÉS RÁADÁSUL HOLNAP LESZ A VÁLÓPER, AMI ELŐTT TUTI 10000% HOGY HASMENÉST KAPOK, IGY MEG TUTI, HOGY EL SEM KÚSZOK ODÁIG, HOGY ENNYI VAN BENNEM!!! BOCSI AZ ŐSZINTESÉGÉRT, DE VÁROK SEGITSÉGET!!! HELPPPPPPPPP!!!!!!!!!
Vendég

Téjé.... :shock: :shock: :o Ez azért elég durván hangzik.... Nem értem miért kell így bánni az emberekkel!

Timi, igen, tényleg valóban nagyon jó fej a dokim. :)

Rákérdeztem hogy nála mennyibe kerül a szülés. Azt mondta nála nincs ilyen. Ki mennyit akar, gondol, tud. Viszont a szülésznő min. 30 000.... Picit sokallom. Nem tudom, ezen még gondolkodom.

Ti fogadtok szülésznőt?

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

A haskeményedéssel kapcsolatban: nekem is keményedik, el is kezdtem szedni a magne b6-ot, és szinte egy-két nap alatt csökkentek a keményedések, de ahogy látom ez nem mindenkinek használ.
És a gáttájéki fájdalom is ismerős, pláne ha sokat vagyok talpon, de most Szőlő megnyugtatott, hogy ez nem kóros.

Ja Szőlő! Írtam Neked a másik topikban! Amúgy ez a szülőszoba látogatás, hogy történt? Doki bácsink felajánlotta, hogy ha bent van a kórházban körbevisz?
Ja. és hihetetlen jó a videó :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Kiscsillag!
Most már tudom. Elolvastam a történeteteket.
Láttam, hogy most egy rövidebb kirándulást szerveztek. Kívánom, hogy érezzétek nagyon jól magatokat.

Kép
emi29

Szőlő - az.

Mi a délpestisek szerintem mindenképpen fogadunk, ugye lányok? Mert a doki csak akkor jön, ha baj van. Ott ugyanis az egészet levezethetik. A szülésznői tarifa 10.000-30.000 között van, én is így hallottam. Igen sok, pláne, hogy az orvos is tartja a markát.Legalábbis nekem mondta mennyi, már a 10.hetes UHnál, amire aztán most januárban rádobott egy tizest, mondván áremelkedés van. De a szülésznő fontos, nagyon sokan mondják, aki már megszült. Aztán lehet ez is kórháza válogatja.
téjé

Szőlő,
én már tuti, hogy fogadok és remélem, hogy nem fog 30 ezernél többe kerülni.

Kép
emi29

Kis-Csillag: rettenetes ami veletek történt. Kitartást kívánok. Vigyázz magadra és a párodra!

Cinyke

levelibeka

Judit,
A dokid már rá is dobott egy 10-est? Magánba jársz hozzá?

Kép
emi29

Én mindenképp fogadok szülésznőt.

Pumpóka: nekem az vált be, hogy megettem egy fél zacskó aszalt szilvát, majd rá másfél liter ásványvizet, mindezt elalvás előtt. Másnap reggel rohantam :lol:
De én nem vagyok mérvadó, mert a második trimeszter elejétől kezdve inkább hasmenéses vagyok, pedig elevitet és vasat is szedek... :roll:

Cinyke

levelibeka

Kiscsillag, köszönjük a sorokat, sokat jelentenek.. nagyon megrendültem előbb, mikor olvastam a történeted Példaértékű az erő, ami benned van. A legjobbakat kívánom Neked és a párodnak!

Köszi pumpóka, akkor még forgolódhat kedvére a kis drága. Én rajtam csak a tamarinlax lekvár segített a nagy székrekedős időszakomban....Ihattam par. lére tejet, joghurtot, reggel langyos vizet..nekem nem segített. Szóval ha nincs otthon lekvár, próbáld meg ezek kombinációját + sima szilvalekvárt, hátha...(remélem nem szájon át jön majd az áldás)

[color=blue]Szőlő,
megkérdezhetem hogy kérdezted meg a dokit a pénzről?? CSak mert már napok óta ezen gondolkozom, mert a legközelebbi találk-nál már én is megakarom kérdezni. (mondjuk eléggé zavar, hogy állandóan ott van az asszisztense, nem akarom úgymond kellemetlen helyzetbe hozni.)Úgy akarom, hogy nehogy azt higyje, hogy nem akarunk adni (nem mond összeget)- mert természetesen kap, viszont a kérdésedre válaszolva mi nem fogadunk szülésznőt, mert egyiket sem ismerem, és állítólag mind nagyon jó- szóval majdnem mindegy melyikhez kerülök éppen. Különben én is ilyen összegű tarifáról hallottam a szül. nők kapcsán

Kép
tim27

Pumpóka,
szilvalekvár+tej???? (Bár lehet, hogy ha ezt kipróbálod, akkor felül fog kijönni minden és nem alul :oops: :oops: )

Kép
emi29

[quote="gabcika"]J írta:gabcikaa Szőlő! Írtam Neked a másik topikban! Amúgy ez a szülőszoba látogatás, hogy történt? Doki bácsink felajánlotta, hogy ha bent van a kórházban körbevisz?
Ja. és hihetetlen jó a videó :lol: :lol: :lol:

Köszi :lol: :lol: Mostanában tényleg így felelget az apjának, nem semmi. Örülök hogy sikerült "bizonyítékot" is gyűjteni róla :lol:

A szülőszoba látogatás: igen Kisfalvidoki kérdezte mikor hétfőn voltam nála hogy néztünk-e már szülőszobát. Mondtam hogy nem, aztán már másnap reggel mehettünk volna, de végülis péntek reggelre beszéltük meg. Aztán azt hittem hogy ilyen kiscsoportos "foglalkozás" lesz, de nem, csak mi voltunk ott férjemmel. Előttünk eg másik kismamának mutatta meg, úgyhogy szerintem mindenkit ő maga visz körbe (mármint akivel ő beszéli meg nyilván).

Kép Kép
szõlõ

Timi, én is kínosnak éreztem a kérdést, de muszáj volt megtudnom. Végülis erre remek alkalom volt a szülőszoba látgatás, mert ott valóban csak a szülésről volt szó, ott kérdeztem meg hogy ez anyagliag hogy működik nála. Akkor mondta a szülésznő 30-át is.

Én is úgy gondolom egyébként hogy a szülésznő is legalább annyira fontos mint az orvos, elvégre tényleg ő van ott végig. Még férjem lázadozik hogy jaj ez sok, de mondjuk ez kevésbé érdekel, neki is ezt mondtam: én fogok szülni nem ő, úgyhogy hadd döntsem el én.

Kép Kép
szõlõ

Csatlakozom lányok ahhoz, hogy a szülésznő fontos szerepet tölt be a szülésnél. Vagyis ő az, aki fontos szerepet tölt be. :wink: Az orvos akkor, ha baj van, vagy ha vágni kell és utána varrni... de a szülést a szülésznő vezeti le.. :D én ezt csak Barnusnál fedeztem fel, mert Atisnál nem láttam én semmit, csak a lábamnál két embert tevékenykedni, de hogy melyik mit csinált, arról gőzöm nem volt!! Viszont másodszorra volt szerencsém végigélni az egészet és látni, hogy a doki végig a bal oldalamon szurkolta végig az egész kitolást, kukkolva néha mellőlem a lábam közé, mizujs odalent, végig a szülésznő csinált mindent... a doki később a varrást, ja, meg a gátmetszést... de ennyi. Igen, és nagyon jó fényképész válna belőle, lehet, hogy szakmát is tévesztett (neeem, dehogy, imádnivaló pasi volt) :lol: tuti jó beállitásokkal fotózta újdonsült újszülöttemet... :lol:
No, ennyit erről... megint jár a lepénylesőm... ahhelyett, hogy a székes rekedéseimmel foglalkoznék erőteljesebben!! :lol: Mindenkinek köszike, nekem még ma el kéne intéznem, holnap fél11-kor kezdődik a válóper KÉRLEK, GONDOLJATOK RÁM!!!! tehát a reggel már nem nagyon jó... egyébként felül már ki akar jönni, szerintem nem birja a belem a kaját, hogy alul nem ürül és felfelé terjeszkedik... olyan hányingerem van... anyámnak már mondtam, hogy névnapomra beöntő szettet kérek, olyan csinosabb kivitelt.. :lol: no, megyek, mert hülyeségeket beszélek és Zoli is nemsoká itthon van!
Vendég

pumpóka: detto hasonlatos problémáim vannak jelenleg... :? átérzem a helyzetedet... :? kitartást.Nekem már kezd javulni a dolog,de ha tehetném/diéta miatt ugyebár nem tehetem... :twisted: /akkor szilvalekvárt nyomatnám ezerrel,nálam is mindig meghozta a gyümölcsét.Most gyógyszerrel segítek a dolgon,csak naon lassan hat...Bolus Laxans.Jó egyébként...már hozott eredményt,pedig még csak egy adagot vettem be belőle. :wink: Vény nélkül kapható,és 880ft. :wink: Amúgy a kefírt nem próbáltad?Vagy a natúr joghurtot korpával?Ezek is jó bélmozgatók hírében állnak...

Kép

Kép
mezsó

Én amióta vasat szedek, azóta érzem a "remek" hatást..... Úgyhogy lassan én is kénytelen leszek valami ilyesmihez folyamodni, pedig úgy örültem hogy eddig nem volt semmi ilyen jellegű bajom.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Még mindig tart nálam az álmos korszak. A terhességem elején sem tudtam aludni, csak nagyon ritkán. De ezen a héten folyton alszom. Nem tudom, hogy most nő jobban a baba? Vagy csak az időjárás van rám ilyen hatással... :?: :roll:

Még 2-3 oldalt nem tudtam visszaolvasni, de majd igyekszem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

hát én is hasmenéses voltam a terhességem alatt eddig...most tört rám valami szorulásos nyavaja... :? Szerintem egyrészt a babának köszönhetem meg a másfél kilós súlyának...másrészt ez a rohadt diéta. :? Mert nem ehetek ugye gyümit,amiben ott lenne a sok rost. :?

Kép

Kép
mezsó

Köszönöm Lányok mindenkinek a válaszokat a pocikeményedésről!
Ma már nem volt annyi, mint tegnap. (meg eddig nekem is csak napi 5-6 volt) Viszont valaki írta, hogy neki 20 perces? :shock: Nekem szó szerint csak pár másodperc. És tényleg lehet összefüggés a baba mozgása és a keményedés között, met akkor Zsófit is érzem ott rugdosni! Ja és nekem nem az egész hasam keményedik, hanem pl. jobbra fent, szóval egy-egy terület csak. Most figyelgetem, aztán ha sokszor előfordul, akkor felhívom a dokimat, mert elvileg csak február 11-én mennék hozzá. De soha nem volt görcsös, úgyhogy remélem azért nem lesz gáz... igazából csak annyi, hogy kemény, nem fáj vagy ilyesmi.

székrekedésre: nekem a védőnő a kamillateát javasolta. Nem kell sajnálni bele a filtert, jó erősre elkészíteni, és decinként 1 teáskanál cukor. (citrom nem kell) Nekem ez eddig (3-szor) segített, kb. fél óra múlva mehettem WC-re.

Kritta! Vizet nyugodtan lehet inni vércukor terhelés előtt!! (reggel is) Előtte este 10-ig kell befejezni az evést.

Kép
gabo001

Arra megpróbálok reagálni, amit már elolvastam:

Nagyon kíváncsi voltam a babákra. Gyorsan végignéztem a képeket. Nagyon aranyosak! :D

Szöszi! Édes a pici Alíz! És látom a te lányod nem váltott nemet! :D

(Szofi! Köszi a megnyugtatást! Már teljesen el tudom fogadni, akármi lesz. Csak akkor volt fura, hogy 25 hétig kislány volt, lelkiekben már rákészültem és akkor hírtelen: kisfiú.)

Ercsi! A te picurod ugye mosolyog azon a képen, amit feltettél?! Olyan cuki! :D

Mezsó! A te kisbabád is nagyon aranyos! :D
Sajnálom a magas vérnyomásod.
Ja... írtam választ az iwiw-en.

Zsuzsófi! Édes a picur és a boszi kiscsaj se semmi! :D
És utólag: Boldog szülinapot neked És Fmariannak is!

Láttam nagyonszép poci képeket is! Csinos kismamik vagytok! :D

És láttam néhány új jelentkezőt. Üdv. nektek itt!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka!

Én csak február 15.-e után tudok képet küldeni, hogy feltedd az iwiw-re. Mert akkor megyünk 4D-re. Már nagyon várom!

Tudom, hogy már rég volt, de muszáj leírnom: pénteken alíg vártam , hogy hazaérjen a párom és menjünk a tescoba a 900 Ft-osért. Főleg, mert mi még nem vettünk rucikat, eddig nem fért bele a költségvetésbe. Ez is csak azért fért volna bele, mert olcsó volt. Hát, szerintem kitalálnátok, hogy hült helye sem volt az egész tescoba. Nagyon szomorú voltam. Ezért vettünk legalább egy pár kiscipőt. Mégsem megyünk üres kézzel haza alapon.
Felhívtam a tesómékat, nézzék meg ők is a mezőkövesdi tescoban. Gondoltam, csak itt fogyott el. Jött a telefon, hogy ott sincs. :(
Később beállítottak tesómék a 900 Ft-ossal, hogy a sógorom egy nagy kupac alján megtalálta! :D Már csak az az egy volt, újszülöttre jó. Biztos valaki letette és elkeveredett. Szóval azt hiszem ebben most nagy szerencsénk volt! És még kapott a picur tesóméktól 3 bodyt is, nyáron már biztos jó lesz neki! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nekem is nagy dilemma ez a szülésznő választás... Sajnos a jelenlegi anyagi helyzetünkben nem engedhetjük meg, hogy a szülésznőnek is ennyit fizzessünk. Mert ugye a dokinak sem szúrhatom ki a szemét valami pitiáner összeggel, hiába nem kér konkrétan semmit...
Igaz, amikor Lili született sem volt fogadott szülésznőm, és az éppen ügyeletes nagyon kedves volt, de lehet, hogy csak szerencsém volt. Meg persze a Nyírő nem olyan nagyüzemi szülészet, mint a Sote II, ot gondolom mindig van több szülés is, és akkor már nem igazán tud a szülésznő mindenkivel megfelelően foglalkozni. Félek, ha nem fogadok, később megbánom... :(

KépKép

KépKép
gabcika

Látom már csak én vagyok fenn... Nem csoda, szinte egész nap aludtam. :oops: :D

De legalább így vissza tudok olvasni...

Virág! Megijesztettél kicsit. Infuziót kaptál, mert alacsony a vasad? Én napi 2 vasat szedek és napi 1 elevitet (ami bőven tartalmaz vasat) már egy jó pár hete, és a dokim azt mondta, hogy így is alacsony. De eddig infúzióról nem volt szó. :roll:

Szöszi! Nagyon jó cuccokat szereztetek be. Az a kis rózsaszín pléd a kiscipőkkel és sapival nagyon cuki! Ilyet vettünk a keresztlányunknak még tavaly ősszel a kínaiban, csak olcsóbb volt. Ha jól emlékszem 2000 Ft. Azóta biztos ott is felmentek az árak.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Oh, elolvastam Kis-Csillag írását .. :cry: :cry: :cry:
Jajj, nagyon szomorú, fájdalmas .. sírtam rajta ... de mégsem bánom, hogy megnyitottam ... hihetetlen erő van benne, és példamutató életszemlélet. Minden tiszteletem az övéké! És nyugodjon békében Zsombor baba.

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: