A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

nelly: én vettem az ikeában párolót abba tettem bele a husit és kész. ha először kóstolja, nagyon keveset adj.
kerekpocak

ok, köszi Zsófi!

Nelly

Kép
breeki

sziasztok!!!

Anzsi hello :)
édes dumálós mackónak nagy puszi :)

Melba őrült jól hangzik ez a doki ;)
és nem is drága!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nekem a körzetihez kellett leadni a TAJ kártyát, és akihez járok magánba, ott meg fizetek. 3200-at/alkalom.
csak itt a kontroll is fizetős :roll:
evvan. de nagyon jó doki ő is, jófej, épp most tegeződtünk össze hehehehe :lol:

Nelly,
én amikor elsőre adtam csirkét, akkor agyonfőztem...
nem olvastam én sehol, valahogy így éreztem rendjéna dolgot, hogy jól megfőzzem a pipikét.
aztán beleturmixoltam a főzibe.

ma már persze nem főzöm, hanem pici olívára dobom oda, és párolom. van hogy nagyosan hagymát is dinsztelek alá.
de ez attól függ milyen a kaja típusa. szóval példul a meggyszószos pipihez nem rakok bele hagymát :wink:

Zsófi pakold csak fel szépen a lábad, amikor mondjuk Samu du. alszik!
tudod te is hgy innen már azért egyre nehezebb - fizikálisan a dolog!! :wink:

most töltöttem le telómról, teszek pár képet.
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
lmkata

Annyira édes Lizi ahogy szundizik, meg úgy egyébként is!És a 18-as "karika" behaltam rajta!!!

Zsófi: milyen éjszakátok volt?

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!
Pár napja újra van netem, nem felejtettem ám el a fórumot, csak egyszerűen nem tudtam írni. a János Kórház szülészet topikban leírtam a szüléstörténetemet, ott elolvashatjátok.
Igyekszem képeket is feltenni, ahogy az időm és ügyességem engedi.
Sok visszaolvasgatni valóm van, majd lassan pótolgatok!!!!

Sajnos sokáig nagyon pocifájós volt Anna baba egész nap szinte csak sírt és sírt, de két hete nagyon sokat változott, fejlődött, nézeget, vidám, figyelmes, izeg-mozog és bár napközben nem sokat alszik, ha fáj a pocija már akkor is jól elvagyunk kicsit büfiztetgetem, aztán már jókedélyűen nézeget is tovább. Csináljuk a babamasszázst, tornázunk, az Espumisan csepp is sokat segít, tehát megteszünk amit lehet.
Elkezdtem ugyan a szopiztatást, de a gyógyszereim miatt le kellett állni vele két hét után, mert ahogy hazavittük besárgult a kis drága és csak egyre csúnyább lett, úgyhogy a gyerekorvos azonnal átállított a tápszerre. Lehet, hogy ez is eléggé megviselte Őt.
Persze mindenek ellenére imádom Anna babát, egyszerűen a nagy szemeivel egy pillanat alatt levesz a lábamról és a mosolya az mindent, de mindent megér!! Nameg persze az Apukája is teljesen "szerelmes" belé és viszont, ő is kapta az első spontán mosolyt!!! (Na persze, mert ő hazajön munkából dajkálgatja, Anya meg húzza, nyúzza öltöztetti stb. stb.) De most már a fürcsit is szereti, ha pedig kibontom a pelusból madarat lehetne vele fogatni!
Hasfájás ügyben persze minden jótanácsot, ötletet szavesen fogadok!

Na amint tudom majd jelentkezem még, pussz mindenkinek!!!
bvica

Sziasztok! Végig olvastam.

Majácska, Tarek, Petra nagyon boldog hófordulót!

Viky: Beni nagyon kis huncut és azok a hatalmas szemek….

Melinda: Nagyon szép a kis mosolygós Doma!

Ági: kár lenne a topikot megfosztani egy gyönyörű hajas babától!

Zsófi: nem semmi, hogy milyen napjaitok voltak /vannak/. Samu tényleg egy kis Puttó és nagyon-nagyon szép. Jónás képek isteniek, ilyenkor mindig meghatódok.

Szia Zita! Nem semmi Botond a kapirgálós csirkékkel. Támogatom a nem kell fegyver, csak módjával játékokat. Gondolom a csirkék sem voltak elragadtatva. Habár, az állatvédőknek meg lehet magyarázni, hogy nyáron még a csirkéknek is melegük van. Mi Pi vizet iszunk, azt sem kell forralni. Volt nálunk egy víztisztítós ügynök, aki bemutatót tartott. Hát az érdi víz fekete mocsokban úszott , két itthon tartott ásványvizet is megvizsgált, hát volna csúnyaság rendesen, aztán megvizsgálta a Pi vizet és nem talált semmit. Ezek után mondtuk neki, hogy az üzlet nem jött össze, mert akkor maradunk a Pi víznél. www.tunderviz.hu
Ezzel főzök és soha nem forraltam. Husinál írtál a nyuszit, ha lehet egy javaslatom, akkor strucc. 3x több vas van a húsában mint bármi másban. Házhoz szállítják. Nem sokkal drágább mint a marhahús.

Julinak nagy gratula a kakihoz. Szerintem hamarosan a kétszeri alkalom megsokszorozódik!!

Teri: nálunk hetente jött a doktor néni anno, mert Árpi mindenhonnan leszedte a Gábort.

Laura nagyon ügyes, hogy ennyit beszél és hozzá még szépséges is.

Kata: Édes Lizus cica! Hát, bizony az a karika kell is oda!

Anzsi: Egyem meg Bendemackó pici száját!!

Ekcéma: a homeopátia erre is nagyon jó. A szteroidos krémekkel az a baj, hogy elnyomod a tüneteket, amik máshol, más formában újra jelentkezni fognak.
Melinda által írt tanácsok nagyon jók. Anno egy homeoval is foglalkozó gyerekorvos mellett dolgoztam, ezeket adtuk mi is.

Alvás, munka, etetés?
Annyiszor megfogalmaztam éjszaka magamban, hogy mit is írjak, de csak magamat ismételném. Viszont a munkával kapcsolatban eszembe jutott valami.
Tény: a pénz lassan mindennél jobban boldogít. De tényleg mindennél? Lehet azt mondani, hogy könnyen beszélek, mert a férjem vállalkozó ezért nem kell visszasietnem dolgozni és ráérek ezen agyalni, ha Ákos közeledik a harmadik évhez. Adódhat még bármilyen élethelyzet és ez megváltozhat. Amikor a fiúk születtek 93 és 95 akkor volt a Bokros csomag és még sokmás „szépség” ami abszolút nem támogatta a családosokat, sőt senkit. Marha nehéz volt dolgokról lemondani /imádtunk utazni, színházba járni, mozizni/ , de meg sem fordult a fejünkben, hogy 98 szeptembere előtt visszamenjek dolgozni. Lett volna hova.
/99-ben kezdete a párom a vállalkozást./

Hozzátáplálás: Zsófival maximálisan egyetértek, 6 hónapos korig anyatej vagy anyatej pótló tápszer. Mi is elkezdtünk előbb kóstolgatni, de az igazi nagy kajálások mostanra indultak be.

Alvás: én a szuszogós, összebújós párti vagyok, de ezt már sokan tudják. A férjemet sem rugdalom ki az ágyból, ha horkol. Ha a gyerekemnek igénye van arra, hogy velem legyen akkor annak oka van.

Anyatej: szeretnék egy körkérdést feltenni, majd igyekszek visszaolvasni. Képzeljétek el, hogy el egy törzs tagjai vagytok, távol a civilizációtól. Hogyan táplálnátok az újszülöttet, a csecsemőt? Mit tesztek ösztönösen? Mit tesz az agy?

Még éjjel eszembe jutott valami. Gondolkoztam hol van bennem a hiba és megtaláltam a választ. Én egy Kárpát- medencében ragadt valaki vagyok, aki nem hajlandó a nevelési elveit feladni, a tengerentúlról jövő divatirányzatoknak. Sajnos a korral haladnom kell és a világ diktálta dolgokkal lépést kell tartanom, de a nevelési elveimet nem adom. Nem mondom, hogy jól csinálom, azt sem hogy, követendő példa lennék vagy valaminek a prófétája, de azt a hírekből is látom, hogy odaát valami nem jól működik. Sajna már ideát sem, mert a számítógépes játékokkal jön a baj rendesen. Nálunk is van belőle. Látom én is mellékhatásait.

Fiúk pót nagyijának cikkéből egy idézet:
Alkalmazkodás? Elfogadás? Rendíthetetlenség? Egyszerre? Tudni, hogy nekem mi a jó, védnökséget vállalni önmagam felett, vállalni a felelősséget a tetteimért és mindeközben szembesülni azzal, hogy teljes odaadást, néha erőmön fölüli teljesítményt, a közös ügyek ellentmondás nélküli vállalását várják el tőlem? Hmmm…
Ember legyen a talpán!
Ahhoz, hogy tudjam, merre kell vennem az irányt, mindenek előtt azt kell tudnom, hogy én hol tartok, ki vagyok? Ahhoz, hogy a felelősséget ne hárítsam másra, bíznom kell magamban. Ahhoz, hogy bárki felé kinyúljak, célszerű figyelembe vennem, hogy a másik MÁSIK. Nem gondolkozhat, cselekedhet úgy, ahogyan én elvárom. Ha elutasít, nem feltétlenül kudarc, mindössze arra figyelmeztet, hogy a dolgokat lehet másként is gondolni.
Nincs „jó”, nincs „rossz”, nincs „hiba”. Ezek szavak. Tartalommal én töltöm meg őket. Ebből kifolyólag abban a pillanatban, amikor meglépek valamit, nevezhetem a „legjobb” cselekedetemnek, hiszen, ha jobbat tudnék, úgy csinálnám.
A formális logika szerint akár minden pillanatomat a „legjobbnak” nevezhetem. Így az egész életemet. Tetszik? Nem tetszik? Továbbra is gondolkozhatunk együtt.
Kertész Zsuzsanna

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[/img]

Az első kép Anna baba születése után egy nappa a kórházban, a második amikor hazajöttünk, akkor volt egy hetes, a többi pedig egészen friss, tegnapi és tegnapelőttiek.
(Egyébként most 5500 gramm és 60 cm, születéskor pedig 3150 gramm és 55 cm volt)
Bár ezek a méretek érdekesek, mert december 10-én a védőnővel még szintén 55 cm-nek mértük...
bvica

Szilvi ez a kertész Zsuzsis idézet nagyon találó.
úgy összefoglalja a lényeget.

meg te is sokszor :)

asszem tényleg az lehet nehéz (aztán jó esetben az ember ahogy fejlődik, átesik ezen is..) hogy elfogadjuk azt hogy más MÁS.
mert hiszen mi a legjobban csináljuk (legjobb tudásunk szerint) és akkor mi másnak is ezt akarjuk, hogy a legjobban csinálja.
csak közben - bár tudjuk - de valahogy mégis kiesik az hogy ő más.
:lol:

de hát tanulunk nonstop :lol:

kár hogy Anna babáról ilyen picikék a képek :cry:
alig látni, de rettentő cuki azzal a zöldes játékkal !!
lehet nagyobban a képet???
köszi :lol:
pocifájásra sajna (nekem szerencsére) nem tudok mit mondani, mert nem volt.
de amiket csináltok (masszázs, cseppek...) azok mind jók és nagyon nincs újdonság a nap alatt etéren. :)
kinövi.
lmkata

osszebujas - hajnalba mikor nem akara aludni akkor oda szoktam venni magunkhoz de egyebkent nem szeretnem ha megszokna mert en is eleg merev vagyok ha ott van mellettunk felek hogy valahogy megnyomjuk vagy vlmi...

Vica tenyleg egy picivel nagyobb kepek 600X600-ast lehet felrakni egyebkent igy is latszik hogy nagyon edes - mar 2 Anna baba van :) - nincs vonalzod mennyi idos a kis Annacska?

Lizus nagyon edes

itt van par kep...

NEm ismertek veletlenul homeos dokit felnotteknek?

puszi agi Kép Kép Kép

Kép
cica_1

Vica - pocifajasba szerencsere nekunk sincs tapasztalatunk de amig a korhazba voltunk voltak hasfajos babak ami az elso teendo volt hogy megszuntettek adni az edeskomeny teat, ha nem volt kaki szelcsoveztek (a homero is jo) ezenkuvul masszazs meg tornaztatas vagyis amit te is csinalsz es azt mondtak hogy erre az igazi gyogymod az ido... :( sajna
pusz
agi

Kép
cica_1

édesistenem azok a zabbantanivaló hurkás combik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jajjjj nagyon cuki Anna baba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

én nem tudom felfogni hogy lehet egy ilyen pici gyereknek ekkora haja!! :shock: :shock: :shock:

ez nekem örök téma lesz, mert én kopasz voltam 2 éves koromig :lol: :P
és se tesóim, se unokatesóim, se körülöttem senkinek nem volt ekkora hatalmas haja ilyen picinek!
persze Lizinek sincs.. most kezdenek nőni a göndör fürtök, de jajj de szép lesz ha megnő ! :lol:

most ilyen
Kép

szóval ne tessék ezen megütközni ha mindig elájulok a hajkoronától!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

Kata - gyonyoru tincsei vannak Lizuskadnak... :)

Kép
cica_1

Sziasztok!
Te jó ég, majdnem 1 órába telt visszaolvasni az elmúlt 4 nap termését!!! Örülök neki, végre van élet! Nem is akármilyen:)
HURRÁ! :P :P :P :P

CicaÁgi: Gyönyörűságes a pici lányotok! Nagyon örülök, hogy végre itt vagy Te is közöttünk, már nagyon kíváncsi voltam ám, hogy mi a helyzet veletek, hogy vagytok?!?
És Homeos doki ügyben egy hasznos link:
http://www.homeopata.hu/budapest.html

Itt fent vannak a bp-i homeos orvosok listája, szigorított feltételekkel. Amúgy ez az oldal nagyon jó. Ajánlok még egy tanfolyamot is, szerintem korrekt áron, nekem tavaly egy ismerősöm végezte el és csodákat regélt róla, tavasszal, vagy nyáron majd én is elmegyek egyre:
http://www.homeopata.hu/laikus.html

És ha már a tündérvíznél tartunk! Tök jó, hogy ajánlottad az oldalt! Én meg bioboltokban vásárolgatok, cipelek haza belőle ... nem is tudtam, hogy lehet rendelni. 6000 Ft nem is vész és fölötte ingyen kihozzák!!! Köszi Szilvi :wink:
Én is figyelek, hogy mit eszünk, mit iszunk... főleg mióta a párom 2 éve igen ránk ijesztett egy kemény vastagbél gyulladással! Mióta issza az aloe gél-t és odafigyelünk az étkezésre is sokkal jobban azóta semmi baja.
Ezért is léptem be annó az FLP-be, de megérte mert így kedvezményesen vesszük a gél-t... most meg új "üzleti vállalkozásom" a H&I, magyar tisztítószerek, élelmiszerek és táplálékkiegészítők... és biológiailag lebomlók... ha valakit érdekel: www.bogen.5mp.eu

Na nem untatok semmit, meg nem akartam reklámot csinálni, csak én tényleg elégedett vagyok a termékeivel, s hátha valaki mást is érdekel, akkor tőlem tud venni... :wink:

Kép
bogen

Ja és a lényeget meg majdnem elfelejtettem!!!
Drága Tarek! BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! Kép

Kép
bogen

sziasztok!

Nelly, én is Katához hasonlóan az elején megfőztem a husit, majd mesélj, hogy Szonikának hogy ízlett :)

Kata
, hát gyönyörű Lizibizi!!!! és a fürtöcskék :lol: :lol: :wink: :wink:

jaj de édes Anna, csak tényleg nagyon picik a fényképek :)
Vica, ezeket csináltuk mi is pocifájás ellen, de az igazi gyógymód, az idő..... kitartás!!!!!!

Cica, a Ti Annátok is gyönyörű!!! micsoda szemek!!!! :)

Szilvi
, mindig jó olvasni Téged!
mangó

Sziasztok!
A homeos dolgokhoz még annyit: egy ismerősöm babája 2 héttel idősebb csak Dománál. Múltkor találkoztunk és mondta, hogy nem hisz a homeopátiában. Ellenben a babája már a negyedik antibiotikum kúrán van túl. :shock: Vírusok ellen az antibio nem hatásos ugye... A bogyók meg hátha segítenek... szerintem ez nem hit kérdése. Egyébként Doma még sosem kapott antibiotikumot és 1 héten belül mindig meggyógyult, még a náthákból is kimászott. Szerintem a bogyók segítettek neki.
Itt volt dokinéni, szerinte is a tejre allergiás a drágám. Mondta, mákunk van, hogy így beigazolódott, mert ált. kell 3 hét, hogy kiderüljön, tényleg a tej-e a hibás. Kell annyi a kiürüléshez. Szóval Zsófi, ha szeretnéd tudni, erre érzékeny-e Samu, min. 3 hétig semmi tejterméket ne adj neki. Írtad, hogy szopi vége óta vannak gondok, ez ugye egybeesik a tápi kezdetével, szerintem megér egy próbát. Van nem tejalapú gyógytápi is, Som a neve. Nemtom receptköteles-e, nekünk a dokinéni felírja.
Ja és azt is mondta doki néni, hogy nem jó a túl sok fehérje sem. Merthogy Doma nagy zabás, és ha kér a miénkből, meg a sajátjából még, akkor bizony van, hogy pl. sok húst eszik. No attól is virraszthat a gyermek.
Dévai: végig hozzá jártam, tudtam, hogy nem biztos, hogy nála tudok szülni. Nála csak csüt.ön és hétvégén lehet szülni. Azaz csaszinál is csak akkor van benn. Ha programozott, nincs gond, de egyébként ugyebár nem esélyes a dolog. Én ráfaragtam és rá is pipa vagyok, mert olyan dokit ajánlott maga helyett, akivel már előtte is voltak negatív tapasztalatok. Csak akkor még nem tudtam ezeket. Azóta persze vannak infóim. Tudjátok, eléggé ráfaragtam... Állítólag egyébként nagyon klasz, ha sikerül nála szülni, több ismerősöm is szült nála. Nagyon hamar regenerálódtak. Bármi gond van, ő nem gondolkodik a csaszin, irány a műtő.
És igen, Klári, igaz, hogy 10 hónapba telt, de kiegyensúlyozott és boldog vagyok, teljesen rendbejöttem. Szeretnék legalább még egy babát, szabad az út. :wink:
Babáitok gyönyörűek, kicsi-nagy, az összes! Meg Jónás pocakbaba is! És Lizus fürtjei! Elájulok! :wink:
Hát igen Kata, Lizus is nagyot nőtt! :D :roll: Kész hölgy már! :D
Köszi Szilvi a pi-vizes oldalt, én is nagyon örülök neki! Struccos oldalt nem tudsz feltenni? Kipróbálnám... Nekem is nagyon tetszik, amiket írsz és idézel!
Most lépnem kell, sok a dolog.
Szép napot Nektek!

KépKép
melba

MÁR NINCS HELY A MELBA DOKIJÁNÁL BRÜHÜHÜHÜHÜÜÜÜÜÜÜÜ
kerekpocak

óóóóóóóóóóóóóóóóóó Zsófi dekár.
ugyanakkor jó jel is: ne vállalja agyon magát, a minőség rovására nem menjen!
és ő ezt belátja!
nagyon sokan, a többség sztem nem ilyen....

köszi a fürtike dicsiket :wink:
bizony-bizony, ezt legalább tőlem örökölte a gyermek :)

mi most új dologgal próbálkozunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BEMER mágnesterápiával!
állítólag nagyon hatásos tud lenni, több epilepsziás tapasztalat is van!
a baj az, hogy nem tudunk olyan gyakran, mint jó lenne.
csak heti 2-3 alkalom fog összejönni.
a gép pedig 650 000 ft vagy mennyi...
:?
de egyelőre a lány, aki jár hozzánk TSMT tréningezni, hozza mindig magával a matracot, és akkor Lizi előtte meg utána bemerezik egy jót :)
lmkata

Halihó!

Lizi fürtjei beszarás.

Anna hajkoronája szintén. :lol:

Husi: én külön főztem meg a csirkemellet az elején, összeturmixoltam és jégkockatartóban lefagyasztottam a maradékot. 1 rekesz volt 1 adag, majd növeltük értelemszerűen.
Valahogy nem akartam a husit-főzit együtt főzni, mert a husis kaja gyorsabban romlik (ja, nekünk nyárra esett ez az időszak).

Zsófi: ilyen is van, hogy nincs hely egy dokinál? De az tényleg jó hogy megmondta, és nem mikor kéne akkor pattint le.

Melba: kistesó hajrá!!! Nem akarok nagyon indiszkrét lenni, de visszamész (vissza kell??) menni D-hez, vagy spontánra hajaztok???

Rólunk: Juli haja tök jó lett, jól tűrte a fodrászt, képek hamarosan!!

Klári
Kép
ganti

Boldog hofordulot kivanunk Tarek!!!!

Kép
cica_1

Koszonjuk a homeos infokat megnezem
puszi agi

Kép
cica_1

Tarek baba sok-sok boldogságot a hetedik hófordulódhoz!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
lmkata

Szilvi: Maximálisan egyetértek veled. Szóval többen is ragadtunk itt :wink: :lol:
A sulimban többen rohadt bántóan beszóltak, hogy otthon maradok Julival 3 éves koráig. Szerintem elég fura hogy manapság már ez a kirívó. Én úgy veszem hogy ajándék ez a 3 év, amit csak és kizárólag a gyerekemmel tölthetek.

Tarek boldog hófordulót!!! Lassan kezdődik életed legmozgalmasabb szakasza!! Sok sikert hozzá! :wink:

Klári
Kép
ganti

várjuk ám az új hajkölteméynről a képet , Klári! :wink:
lmkata

:oops: :oops: :oops:
jójó csak telefonnal csináltam és bénázok hogy gépre tegyem :oops: :oops:

azért nagy csodát nem kell várni, elől 1, hátul 2 centivel lett rövidebb hehehehe :lol:

Klári
Kép
ganti

NAGYON BOLDOG 7. HÓFORDULÓT TAREK BABÁNAK!!!
Kép

Szilvi! Ez a pi víz felbirizgálta a fantáziámat. Köszi a tippet!!! Azt hiszem kipróbáljuk.

Cica/Ági! Gyönyörű szép a kislányod! Látom dúl a szerelem.

Bvica! A te Annád is nagyon szép. Jó lenne nagyobban is gyönyörködni benne! Nálunk hasfájásra a colocynthis nevű homeós bogyó vált be, meg a kamillatea.

Kata! Lizu mint mindig most is gyönyörű, és a hajfürtjei nagyon kis édesek! Az a karika meg csúúúúcs!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Sikerült a kép!

Kép

Fürtös Lizus millió cupppp!

Hurkés Annácska elragadó!
strucc cím: http://strucc.shp.hu/hpc/web.php?a=strucc

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Hurkés= hurkás :oops: :oops: :oops:

A képek nem a legjobbak! :oops:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

jujj Szilvi ti megfőztétek a gyereket?
és ez mi ellen hasznos?

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

kár hogy sötét :cry:
esetleg egy-egy kép nagyban?????
hm????
lmkata

TAREK, BOLDOG HÓFORDULÓT, TE KIS DRÁGASÁG!!!

Kép
niki30

Hahó Mindenkinek!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!! :)

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, így reagálni sem, de holnap igyekszek majd jönni. :)

Puszik.

fatima

Tök jó a strucc-os cím is, nagyon bezsongtam...és még receptek is vannak fent! Hú, szupi!!! :P

Kép
bogen

Ma 2 órát sétáltunk már ... és végig aludt Balázs! Ez lesz a megoldás a délutáni alvásokra!!! :wink:

Kép
bogen

Kicsi Tarek! nagyon boldog hófordulót!!!!! :lol: :lol:

Szilvi, jaj de édes Ákos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mangó

Zsófi, hogy aludt Samu?

Ákos nagyon édi a fazékban!! Olyan nagy már, úgy emlékszem a talin tavasszal, akkor volt 1 hónapos :shock:

Klári
Kép
ganti

TAREKNAK BOLDOG 7. HÓFORDULÓT!

Bvica: Anna baba nagyon édes!

Ági: a te Annácskádnak mekkora szemei vannak, és az a haj... Szinte hihetetlen!

Kata: Lizu fürt nagyon cuki, már meglestem a blogon! :wink:

Szilvi: Ákos milyen nagyot nőtt, nagyon jók a képek!!!

Köszönöm a husi ötleteket. Céklához, meg krumplihoz tettem, és a cékla nem tartozik a kedvencek közé, így alig evett belőle, és a husi sem dobott rajta. Holnap újra próbáljuk mással vegyítve.

Nelly

Kép
breeki

NAGYON BOLDOG 7. HÓFORDULÓT
KIVÁNUNK DRÁGA TAREK BABA!!!

Kép
Viki és Benike

Kép
viky30

[quote]m írta:indenki a legjobbat akarja a babájának, én ennél nincs is fontosabb....

Anzsi: Igen! Pont ez a lényeg és jól megfogalmaztad a többit is.
Előfordult már több szóváltás a nézeteltérések miatt de a szándék a fontos. :wink:
Bende kacérkodik a kislányokkal? Nem a lányok vele? :lol: :lol: Amilyen kis helyes szöszi szerintem fordítva is igaz.

[quote]a írta: dolgokat lehet másként is gondolni.

Szilvi: ugyanez a gondolat mint Anzsinál! Kiegészítve hogy igen, másként gondolni és persze másként is lehet jó. Tetszett az idézet!
Én örülök hogy ittragadtál a Kárpát medencében!! :wink:
Belegondoltam már amit írtál, említettem is, de sajna nem vagyok olyan jó indiánasszony, mert a kicsinyem éjjel azért nem velem alszik összebújva, de azért a szoptatásban sikerült az lennem. Ja és eldobható pelenkát használok! :lol:
Ákos szuperédi!!!! Hogy került a fazékba? Nem teszed fel nagyobban?
Bárcsak elég lenne nekünk is színházról meg ilyesmiről lemondani hogy 3 évig itthon maradhassak. Sajna lassan a villanyszámla is gond lesz. Remélem beindul apa vállalkozása, én meg folyamatosan agyalok hogy mit lehetne itthon dolgozni hogy ne daráljon be újra a multicégem idő előtt.....

Kata: Liza fürtjei alakulnak! Fú de szép hajzuhataga lesz ha megnő! Érdekes ahol alszik olyan kisbabás, a többi képen meg már milyen nagylánynak látszik.

Ági: Nagyon szép Anna a képeken!

Bvica:
Te Annád is nagyon szép kisbaba. Nagyobban jobban látszana ám!!!!

Kép
viky30

gyorsan írok, mert egy újabb határidős fordításom van (vasárnap) az előzővel sikerült időben kész lennem (tegap éjjel).

na, hát elkerül miket (engem) a szerencse...

tegnap kb fél1ig fordítottam, akkor zuhantam , mint egy zombi az ágyba. (samuval 2x2 óra séta, utána 6-f8ig magántanítottam, aztán f1ig fordítás ugye...) samunak sikerült pont akkor ébredőset játszani egészen f4ig. 2-től már vittem be matrracot és mellé feküdtem, akkor legalább nem sírt csak hümmögött, hangokat adott ki, meg röhögött sírással mixelve (pszichológus???)f4kor kivettem magam mellé -a matracra, erre elaludt. sajnos nekem a matracon nem mmaradt hely, mentem a kanapéra. 5-kor arra keltünk, h legurult a matracról,akkor visszatettem az ágyba. f7kor szólt az órám- nem bírtam bemenni dolgozni. 3 óra alvással nem ment.
ma volt samu bölcsiben aztán 3ra mentem érte, sétáltunk 4-től majdnem f7ig 8lábon, nem babakocsiban) f9-kor már aludt, és 10 óta fent van. átvittem az ágyunkba de játéknak tekintette így egy óra eredménytelen próbálkozás után visszadeportáltam. most itt tartunk.

reakciók majd lesznek, ha majd nem cska nézek, de látok is.
kerekpocak

jaj Zsófi, sajnálom hogy nem a próféta szólt belőlem. :(
Tényleg járj utána, hogy mi lehet ennek az oka?! Ezt már nem fogod sokáig bírni.

Nelly

Kép
breeki

ja és külön izgi, h
1. iszonyú lelkiismeretfurdalásom van, amiért ma (megint- már 4x) nem mentem be dolgozni
2. az angoltanár párom állítólag ki is van már rám nagyon akadva. reggel csak smst bírtam írni neki, azóta meg nem merem felhívni. annyira szar erről magyarázkodni. h bocsi, de nem aludtam...
3. a bölcsis nénik szerint ez természetes samunál és 'majd elmúlik' magától. sztem nem ok, h egy szuperül alvó gyerek elkezd kelni. basszus 10 óta megint fent van. és mikor múlik el??? mitől?? miért nem alszik??? sztem EZ NEM OK!!!!
kerekpocak

Lapozgattam és véletlenül kiszúrtam egy mondatot :)

TALI: jaja persze, megyek, csak nem figyeltem. Mikorhová? Éjjjen. Zsófi vagy bárki írjatok lécci egy privit, ha van időpont-helyszín, sakkor biztosan tudom majd.
Nekünk amúgy minden mindegy, időpontilag, órailag, nagykisfiú már tud alkalmazkodni.

Tegnapi dumája: álltunk a pirosnál (anyósom kocsijával ehhehe), mellettünk egy templom. Nézi, nézi, aztán: "most nem szól ez a bim-bam ház" :)

A.
tündérkisfiú

Viky: Mi sem csak ezekről mondunt le, ezek példák voltak. Nem akartam az akkori mindennapjainkat részletezni. Ja, és 14 éve is használtam eldobható pelust. + amit lehet mindent a gyereknek.

Még az anyatejhez: nálam ebben Fatima az ÁSZ!!! Mindenki tudja miért, ezért nem részletezem. Én csak 3 hétig fejtem éjjel-nappal mire Ákos megtanult szopizni és nagyon kivoltam. De ŐŐŐŐ!

Katám: mégegyszer megnéztem a képeket, ahol Lizus alszik, olyan mint egy Angyal!!

Ha most sikerül, akkor jönnek nagyobba a képek + a karácsonyi elmaradás.
Halászlé
Kép
Gábor örül
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.6549.jpg[/img]
Árpi is örül
Kép
Ákos is örül
Kép
Kidőlve
Kép
Rosszcsont leves
Kép
Karácsonyi ajándék extra
Kép
......vesztünkre
Kép

A fazekas képek azért ilyenek, mert apájától most kaptam a kamerát, amivel képeket is lehet készíteni, csak éppen nem tudom még használni. :oops: :oops: + nagyon édi videók is készültek, azt meg nem tudom feltenni. :oops: :oops: :oops: Hát ez van. Lehet, hogy ez az ittragadásom átka??? :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Na, még 1x
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Jó reggelt!

Zsófi, nagyon sajnálom!! Nem akarok belekotyogni, de nem vállalod túl magad? Nem lehet hogy Samu ezt érzi, hogy a figyelmed elég sokfelé irányul? És így akarja felhívni magára a figyelmet? Remélem nem érted bántásnak amit írok :oops:
A munkahelyeden biztos nem akadnának ki, hogy egy 6 hónapos, kisgyerekes anyuka táppénzre megy, ugye?

Ha ez kicsit vigasztal, ma szolidarítottam Veled: Éjfél előtt feküdtünk le, Juli fél kilenckor már aludt, de éjfélkor felkelt, sírt, nem bírt visszaaludni, beraktam az ágyunkba (azt hiszem az éjjel 2 nem megfelelő időpont elveink gyakorlására 8) ), na persze ott sem aludt és azóta sem (5-kor a férjem levitte a szobába játszani, így én aludtam 2 órát).

Most vígan elvan, szemei Derrickre hajaznak, de ugrabugrál. :shock:

Úgy látszik az álommanók szabadságon vannak. :twisted:

Klári
Kép
ganti

Hát, nem akarok dicsekedni ... de az álommanók átköltöztek ezek szerint Zsófiéktól és Kláriéktól hozzánk! Már két éjszaka úgy nézett ki, hogy este 9-től fél6ig aludt a drága kicsi porontyom!!!

Zsófi: Klárinak igaza lehet, amikor vizsgaidőszakom volt és tanultam, elemeztem ezerrel, no akkor azokon az éjjeleken nem aludt rendesen Bazsi sem, s nappal is izgága sírós volt. Lehet, hogy tényleg érzik?! :roll:

Viki:
Nem akarok rád tukmálni semmit, de mivel nekünk sem olyan egyszerű az anyagi helyzetünk, így míg itthon vagyok neten és a lakóhelyemen "kereskedek" mindenfélével. Most ami nagyon bejött és megy is az üzlet az a H&I tisztítószerei, élelmiszerei illetve táplálékkiegészítői. Eddig kozmetikumokkal foglalkoztam, de most ez milliószor jobb...
Nem vagyok egy rátukmálós típus, ezért nem is nagyon mentek ezek .... de valahogy ez minden magyarázat nélkül működik és egész szép kis pénzikét szedtem vele össze decemberben is ... ha gondolod írok róla részletesebben, de a weboldalamon is fent van egy csomó infó: www.bogen.5mp.eu
Magántanítványokat, meg grafo elemzéseket még nem merek vállalni, mert az sokkal több időt elvenne!
Most ez pont jó, napi fél óránál sosem foglalkoztam vele többet!
Ennél több időm és kedvem nem is lenne, de így meg nagy kedvvel tudom csinálni... :wink:

Olyan kár, hogy szakad az eső, mi lesz így a mai sétánkkal! Remélem délutánra eláll ... annyira élvezzük mindketten... :twisted:

Kép
bogen

öööö aug 20-a óta csinálja. akkor még nem dolgoztam semmit.
(munka sajnos most nem csak jó, de muszáj is. csabának vizsgaidőszaka van, és villanyszámla, költözés stb stb)
kerekpocak

Szilvi: Nagyon helyes Ákos, Gábor és Árpi! Látszik hogy tényleg örülnek és sikerült a titkos vágyaikat eltalálni karácsonyra! Ezért érdemes szülőnek lenni! Ez az igazi ajándék, ha ők örülnek! Ákos okos és cuki pofiját puszilom!!!!
Amúgy az eldobható pelust viccként írtam csak nem ment át így írásban. Beugrott a kép hogy sátorban alszunk és előveszem az eldobható pelust. :lol: Az a szuper a mai világban - mielőtt bárki azt mondaná hogy hát nem az őskorban élünk - hogy az ősi ösztönös dolgokat kiegészíthetjük a praktikus modern vívmányokkal. De ez nem azt jelenti hogy minden hülyeségre szükség van és minden divatirányzatot be kell tartani. Igenis vannak dolgok amiket nem érdemes modernizálni. Ilyen az etetés - hisz lehetne már géppel is cumisüvegből etetni a babákat mégsem tesszük. Az alvás meg szintén, és hiába alszik sok családban a kisbaba külön ágyban, ha fáj a foga vagy beteg és nyűgös akkor mi is magunkhoz vesszük ám kivétel nélkül! Igaz, hogy akkor virrasztunk vagy csak bóbiskolunk de visszatérünk a hagyományos összebújós alváshoz. Beni is csak akkor alszik a kiságyában ha nyugodt és szép az álma. Bocs, ha hosszú vagyok de olyan rossz hogy sokszor leírok egy mondatot és nem úgy jön ki a mondanivalóm ahogy eredetileg szántam.
Az anyagi dolgokról való lemondásaitokat sem szeretném kisebbíteni, de látod nem tudom hogy hogyan volt nálatok. Én akárki akármit mond nagyon itthon szeretnék maradni és itthonról dolgozni. Sokan leírták hogy a bölcsi nem egy rossz dolog, de én még nem tudom elképzelni hogy a nem beszélő és nem szobatiszta de nagyon anyás gyerekemet egész napra beadjam, én meg a munka miatt eleve totál stresszelve még azon is szomorkodjak hogy vajon mit csinál nélkülem akit a legjobban szeretek, vajon gondoskodnak-e úgy róla ahogy szükséges vagy szomorkodva ül egy sarokban, vagy esetleg pont ezért civakodik más gyerekekkel? Vajon lesz e ennek lelki következménye? Félnap bölcsi vagy heti pár nap nem okozna gondot, de most úgy érezm erre nem leszek képes, de reméljük Beni 2 évesen már kezd leválni rólam....

Zsófi: Drága Samu miért nem alszik vajon? Küldök sok plusz energiát hogy bírd ezt a sok virrasztást!! +++++++++++
Lehet hogy van valami abban amit Klári írt? Hogy élte meg Samu a költözéssel járó változásokat? Persze ha nem volt nagy változás az életében akkor ez nem lehet ok, de az igen hogy esetleg rajtad érzi a kimerültséget. Te mit gondolsz erről?

Klári: Julika is sokat virgonckodik éjjel vagy ez most kivételes eset? Remélem nem az influnezavírus lappang!
Már az összes 20 foga kibújt vagy még van hátra? Jó példa az otthonmaradásra ez is, hisz ha ma dolgoznod kellene vajon bemennél ennyi alvással? És akkor mit szólnak a kollégák, hisz jobb egy fix helyettes mint ha más alkalomszerűen ugrik be...

Kép
viky30

És nem pont azóta vagy terhes? Most komolyan, lehet hogy azt is érzi hogy már nem csak ő van. Vannak gyerekek, akik ezt nem annyira jól reagálják le. Mintha Edus is említett volna valami ilyesmit, még Zsombi születése körül?

Klári
Kép
ganti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: