A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Dotildi: épp ma fagyasztottam le 3 zacsi kockára vágott sütőtököt!

Mmarica: húúúú! akkor Linike átvette a vezetést!!! Bár mi is holnap megyünk pontosítani! :D :D :D

Jó éjt!!!

Kép
Kép
timi26

Köszönöm a sütőtökös infót mindenkinek! Holnap elküldöm Apát a zöldségeshez, és én is lefagyasztok pár zacskóval.

De jóóóóó, van avatarom! :D
Köszi Meryke!!!

Granda, nagyon aranyos Linda, főleg a "habkoronával" a fején :)

Na és akkor esti mesének íme a szüléstörténetem:

Dorottyát a doki szerint december 18-ra vártuk. Szerintem 1 héttel későbbre :)

De Tökmag másképp döntött. 2007. szeptember 8-án, szombat reggel 7-kor kipattantak a szemeim, és éreztem, hogy valaki készülődik. A mi Ficánkánk addig izgett-mozgott a pocakomban, hogy sikerült neki idő előtt megrepesztenie a burkot. Pedig még le sem ereszkedett a pocakom, még nem volt a feje rendesen beékelődve.
Felkeltettem Apát, hogy indulnunk kell, mert Tökmag ki akar bújni. Apa olyan kómás volt, hirtelen azt se tudta, mi van. Én nyugodt és várakozással telten izgatott voltam egyszerre. Lezuhanyoztam, felhívtam a szülésznőmet, és 8 körül beértünk a klinikára. Az ügyeletes doki megvizsgált: szűk 1 ujjnyira volt csak kitágulva a méhszáj. Bekísértek a vajúdóba, és rám kötötték a CTG-t. Szerencsére nagyon nyugis reggel volt, a vajúdóban nem is volt más, így Apa is végig bent lehetett. 9 körül megérkezett a szülésznőm, ő is megvizsgált. Ekkor olyan 7-8 perces fájásaim voltak. Majd Apával sétálgattunk fel-alá a vajúdó folyosón bízva abban, hogy ez némileg meggyorsítja a folyamatokat.

Teltek-múltak az órák, de nem tágultam. Közben a szülésznő felhívta a dokimat, és tájékoztatta a helyzetről. Pont azon a hétvégén volt az a többnapos győri uh-s konferencia. Amikor olvastam erről a fórumon, drukkoltam, hogy Tökmag ezt várja meg, mert sejtettem, hogy az én dokim is ott lesz. Hát ott volt :shock: :)
....

Kép
dotildi

A szülésznő rendszeresen megvizsgált, de semmi tágulás nem történt. Dél körül kaptam vénásan antibiotikumot a fertőzésveszély megelőzésére, mivel akkor már régóta repedt burokkal voltunk. Ekkor olyan 3 perces fájásaim voltak. Felhívták a dokimat, hogy mikor tud Győrből Bp-re érni, mert annak függvényében kezdik el az oxitocyn-infúziót adni, hátha attól jobban tágulok. 1 óra körül be is kötötték az infúziót, ekkorra már Apával átköltözünk az egyik szülőszobára. Hát tágulni nem igazán tágultam, viszont a fájások egyre erősebbek és sűrűbbek lettek. Apa nagyon aranyosan tartotta bennem a lelket :)
A dokim 5 körül érkezett meg. Ekkor már percenként voltak fájásaim, gyakorlatilag összemosódtak. Az volt a legnehezebb, hogy az infúzió miatt ágyhoz voltam kötve. Bármi mást csináltam volna, csak ne fekve kelljen elviselni a fájásokat.
Megvizsgált a doki: az 5 adag oxitocyn ellenére csak szűk 2 ujjnyira tágultam :roll: Vártunk még 6-ig, de nem javult a helyzet, és Tökmag is kezdett fáradni, én meg egyre nehezebben bírtam a fájdalmat. Végül az ügyeletvezető dokival közösen úgy döntöttünk, hogy legyen császár.
Spinális érzéstelenítést kaptam, és betoltak a műtőbe. Apa oda sajnos nem jöhetett be, a szülőszobán várakozott. Közben felhívta a családtagokat, hogy induljanak be a klinikára.
A műtőben nagyon kedvesek voltak. Az anesztes doki végig mondta, hogy mikor mit fogok érezni, mi következik, nagyon rendes volt.
Közben Apára nagyon ráijesztettek, mert elfelejtették mondani neki, hogy császár esetén előírás riasztani a PIC-eseket. Egyszercsak azt látta, hogy megjelenik 2 ember koraszülött újraélesztő eszközökkel a műtő előtt.

Kép
dotildi

De szerencsére minden rendben volt: 18:55-kor kiemelték Dorottyát. Csodálatos érzés volt hallani, ahogy felsír. Dorkát vitték Apához a szülőszobára megmosdatni, megvizsgálni, felöltöztetni. Utána a szülésznő visszahozta nekem megmutatni (még zajlott a műtét). Emlékszem, ahogy odatette a fejemhez, és végre megpillanthattam a kicsi lányomat: meglepődtem, hogy nem sír, milyen békésen nézelődik. Belenéztem a nagy szemecskéibe, és éreztem a magzatmázas illatát.

Amikor kitoltak a műtőből, és vittek fel az őrzőbe, menet közben találkozhattam Apával, a családtagokkal és Dorkát is magamhoz ölelhettem még pár percre. Aztán engem az őrzőbe vittek, őt pedig a csecsemőosztályra, így az első éjszakát sajnos külön töltöttük. De másnap délben végre leengedtek a gyerekágyas osztályra, és onnantól kezdve együtt lehettünk.

A császárt én kicsit kudarcként éltem meg, mert abszolút biztos voltam abban, hogy én tuti természetes úton fogok szülni. Az újságokban is mindig átlapoztam azokat a cikkeket, amelyek a császárról szóltak. De hát végülis így alakult, és az a lényeg, hogy Dorkával minden rendben.

Még egy apróság: Dorottyát már petesejt korában is láttam uh-on (sajnos arról nem készült felvétel). Tavaly jan.4-én elmentem dokihoz, mert már 20 napja késett, de a tesztek negatívok voltak. Megnézett uh-val, és mondta, hogy baba még nincs, de megmutatta, melyik petesejt érik épp, melyik fog kiszabadulni. És azt a szürke karikát, amit akkor láttam a képernyőn, ma a kezemben tartom egy édes kisbaba formájában :)

Kép
dotildi

Hello Lányok,

köszönöm a GYED infót.

Granda, nagyon édes a kis sellőlány! :lol:

Dotildi! Árpádföldön hol? Mi is itt. És mi is bő 1 éve költöztünk. A három közül vmelyikben? Még a végén kiderül, h szomszédok vagyunk... :wink:

silka
silka

Jó reggelt!
Megint én kezdem a napot :D !

Dotildi, nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet :) ! Ilyenkor kicsit nosztalgikus hangulatba kerülök... :cry: :roll: .
dettyk

A tegnapi oltás után kicsit aggódtam, mert bár sem hőemelkedése, sem duzzanata nem volt Pankának, elég álomkóros volt délután, este pedig nyugtalan :? . Az esti szopi közben is -már félkómában- felsírt, és a kiságyban 11 körül is felsírt. Szerencsére egy kis csitítással és buksisimivel el lehetett halkítani, tulajdonképpen nem is ébredt fel, csak álmában sírt :shock: . Még soha nem csinált ilyet...ekkora trauma volt neki az oltás :cry: ?! Hipp-hipp hurrá, hogy most 15 hónapos koráig semmi :lol:!!! Bence még 5 hónaposan is kapott szurit, és szájon át kapott Szabin cseppeket...
dettyk

Torna, a legjobb hasizomgyakorlat Panka pelenkázása :lol: . A pelenkázó magassága a hasammal van egy vonalban, úgyhogy kénytelen vagyok kőkeményre feszített hasizommal pelenkázni és öltöztetni :wink: :lol: . Így is úgy érzem magam, mint egy bokszzsák :lol: .
dettyk

Jó reggelt mindenkinek!

Dettyk! Azért így az igazi, két gyerek, két vonalzó, két kép!
Nagyon jó lett!

KépKépKép
bongyi

Csákómákó!!!! :lol:

No csak gyorsba, mert 10-kor jön a védőnő, és addig Apával még kell végeznünk egy vészrendrakást és egy vésztakarítást. :oops:

Dettyk! Mindkét vonalzó sirály!!! :D

Dotildi! Születéstörténetedet köszönjük! :)

Granda! Lindus a röngtenszemű lány! Esküszöm! Mintha a vesémbe látna (nézne).
Na szerintem Ő lesz az a Csaj, akit majd nem lehet átverni az életben! :wink:
És egyben huncut is! :D

Mmarica! Aztaaaaa! Linike már milyen nagylány!!!! Na majd mi is méreckedünk jövő héten, ha megyünk a (4 hónapos) oltásra.

Azt mondta az időjárásjelentő néni, hogy ma tavaszias idő lesz!
Király! :? Nagyon vigyázzatok, ebben az időben terjed leginkább az influenza!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Oké lányok, megígérem nem tűnök el viszont akkor előre bocsánatot kérek azoktól akiket esetleg kifelejtek majd (nem szándékosan) a hozzászólásból, reagálásból :roll: :oops:

Valaki kérdezte mivel fejek. Avent kézi mellszívóval. Nekem ez nagyon bevált és a cicit sem irritálja. Nekem nem szokott a fejés fájni. Most viszont visszatérek a napi rendszeres, többszöri fejésre mert az unokaöcsém felesége még decemberben megszült. Teje sajnos már nincs és a kisfia tüdőgyulladást kapott :cry: :cry: A doki mondta nekik, hogy próbáljanak meg anyatejet szerezni a számára. Én mondtam , hogy megpróbálom és úgy néz ki, hogy napi 3 dl tejet tudok nekik adni. Mondjuk azt jeleztem, hogy ezt csak addig teszem meg amíg nem megy cica rovására :roll:

Regina Köszönöm, hogy ilyen gyorsan átküldted a linket. A fehérje napon kötelező húst enni? Ugyanis a szülés óta a húsételek és én nem vagyunk túl jóban :roll: :lol:

Sense Nagyon ügyes vagy a tornával. Nem tudom honnan akarsz lefogyni 15 kilót de te biztos tudod :wink:

Granda Gyönyörű szeme van Lindusnak :lol: Nagyon szép kiscsajszi :lol: :lol: A flemenco meg szuper. Enyém párom nem hiszem, hogy mostanában ilyen rendszerességgel beválallná Grétust, hogy esetleg tornázzak vagy táncoljak.

Dotildi Szülésed története kisértetiesen hasonlít barátnőm szüléséhez. Attól, hogy császár lett a vége még nem kell csalódottságot érezned. Dorka így akart megszületni :wink: :lol:

Gyed Én eddig mindent a cégemtől kaptam. Ha jól emlékszem akkor a GYED-hez is kitöltöttük a papírt, viszont most van ez a kavarás, hogy a MÁK mindent átvesz. Szerintetek újra kell kitöltenem a papírokat és leadnom? Vagy símán minden átvesznek és annyi? Én semmiről sem kaptam értesítőt külön, hisz eddig még nem voltam velük kapcsolatban. Valaki kapja még a cégén keresztül a TGYÁS-t?

Mennem kell. Kiscicám felébredt. Indul egy újabb nehéz nap. Folyamatosan nyűgös a drágám a foga miatt. De már a kishegye kibújt :lol: :lol: Remélem hamarosan követi az egész fogacska és akkor egy kicsit pihenhet szegény :roll:

Puszi

A név és szülinapokat még várom priviben. Talán hétvégen, ha apa itthon lesz, be tudom majd fejezni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na akkor vissza a régi közös avatarnak, mert mégis így az igazi :wink: .
dettyk

Jó Reggelt mindenkinek.

Dotildi: Nagyon jó volt olvasni szülés történetedet:)

Segítsetek Petra hétfőn megkapta a 3 hós oltást és mikor fent van csak akkor tudom neki borogatni mert nem viseli el az alváshoz és eléggé be van neki csomósódva.Tegnap még hőemelkedése is volt.Próbáltam neki masszírozni is de hála az égnek nem fáj neki csak olyan dudor van ott:( :roll: :oops:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Dotildi: nagyon jó volt a szüléstörténeted, kicsit hasonlít az enyémhez: Több órás vajúdás, szűk két ujjnyi tágulás, végül császár az előző miatt! De ne éld meg kudarcként, a legfontosabb, hogy egészségesek vagytok, tojni a szülésre, lesz még rá lehetőséged! :D

Ágica: nekünk azt mondták, hogy nem kell borogatni, ha nem fáj neki és nem látod gyulladtnak, felesleges. Hőemelkedésre, meg adj neki lázcsillapító kúpot.

Mi ma kaptuk meg a 4 hós oltást!
Mmarica: csak egy cseppet vagyunk lemaradva tőletek: 8220 gr és 69 cm, ami azt jelenti, hogy 2 hét alatt 20 dkg hízás és 3 cm növekedés!!! :shock:
Mi lesz ebből a gyerekből!!!!

Gremese: kíváncsi leszek a ti paramétereitekre!

Kép
Kép
timi26

Ágica: sikerült képet kicsinyíteni???

Ja, Viktorka az oltásnál meg se nyikkant. Épp a kezemmel játszott elmélyülten! (szerintem még vakbélre is műthették volna közben, azt sem vette volna észre!)

Kép
Kép
timi26

Szép jó reggelt!

Silka, igen, ezek szerint szomszédok vagyunk :) Küldök privit.

Dettyk: a helyzet ismerős, csak nálunk mellizom-erősítő gyakorlat a pelenkázás :wink:
(Apának hasizom-erősítő, ő nagyobbra nőtt, mint én :) )

l.móni: húúú, akkor bőven van tejed, ha még a szoptatások mellett le tudsz fejni 3 dl-t! (én legjobb esetben is csak kb 1 dl-t tudtam)
Szép Tőled, hogy időt, energiát nem kímélve így kisegíted az unokaöcsédéket!

ViktorDani és Linike nagyon elhúztak! :)

Kép
dotildi

Gremese,
ma 10 órás programunk dettó, ugyhogy én is most nyaltam körbe kicsit a kecót. Meg elrámoltam az ezer pelust és játékot. Pár percre meg lehuppantam, míg nem csöngetnek :lol:

Linike és Viktorka! Micsoda méretek!!! A topic vasgyúrói :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Szép súly és hossz Timi. :)

A születéstörténetek egytől-egyik nagyon szépek. Hisz mindenhol egy új élet kezdödött.. :) Ez a legszebb dolog a világon. !!! És igen a lényeg,hogy egészség legyen ez a fő szempont.. :)

Huu lányok péntektől megint nem leszünk itthon (márián),pedig most pihizni akartam volna. De közbe szólt a párom cége, jönnek szétverni a lakást,én meg nem akarok itt lenni két gyerekkel a nagy koszban és VÍZ nélkül!

Gremese:Akartam írni,hogy jó nagy kérótok van, meg az a nagy terasz. Nagyon jó. :) Elképzeltem,ahogy majd Zsófika randalirozik rajta kis 3 kereküvel stb. :lol: :lol: amúgy nagyon jók a képek,meg a nyikorkó kertkapu is baró.. :lol: :lol: De úgylátom apa is szeretne egy kis figyelmet magának azért harsongta túl Zsófi babát. De legalább Zsófika tudja mi az illem-míg valaki beszél nem szólunk közbe- megvárta míg apa befejezi.. :lol: :lol: :lol:

Regcsiken:Értem. De a következő merüléseket már te viszed végbe Szelikével,nem? Milyen érdekes ez a búvár reflex. :)
varga tünde

Éééédes zsíííííroskenyér! Mi van itt?! :D

Gyorsnak kell lennem, a kicsi most aludt el, engem meg vár egy kazalnyi ruha. Tegnap elauldtam a nyakamat, csak derékból tudtam mozogni, a fiúk meg kinevettek a csálé fejem miatt. Este viszont Édsapa kezelésbe vette, ma már jobb.
Sok tennivalóm lesz ma, lehet du. elmegyünk egy mázsálásra is.

Az ÖRÖM-topic minden kis gyerkőce zabálnivaló! Ennyi mosolygós, csupa szem, édes kismanót! El vagyok ájulva. Van itt: Csillagszemű Noel, Bors Máté, Toldi Ádám és Erős Míra, Macsó Viktorka, Türelmes Bálint, Talányos Botond.
Világszép kistündérek: Csupahaj Zsófi, Linike, Panna, Sellőlány Linda, Sikolycica, Édes Zita és Dorka, Királylány Ildike, Titokzatos Szelike, CicaGréti, nem is tudok mindenkit felsorolni hirtelen.

Az anyukák meg: őzikeszelídségű, anyatigris, tyúkanyó, egytől-egyig.

Jó kis Csipet Csapat!!!

Csak néhány szóban, mert öt perc alvás után Albert mozgolódik.

Influenza: én is nagyon félek, ezért vitaminozom a nagyokat, a kicsi meg folyamatosan kapja a Cebion cseppeket. November, december környékén kezdem adni a vitamint a nagyoknak, eddig még nem voltak influenzásak, ha volt is valami hasonló, sokkal enyhébb volt a betegség lefolyása.
No, ennyire tellett most, majd később folytatom!
Maggie
dmaggie

Sziasztok Csajok!

tényleg nem lehet követni rendesen, annyit termeltek!! De azért ha nem bánjátok, én is maradok és írok, ha tudok! :wink:

Emese, nagyon jó a járóka! Én is szívesen vennék, de nem fér el sehova. Így marad a kiságy.

Üdv az újaknak!! Dorottya baba nagyon tündéri!!

Granda, örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltunk többször is! Linduska pedig nagyon nagyot nött! Igazi kis hölgy lett!!

Húú, mekkora babák vannak itt!! Kiváncsi vagyok Zsófi baba mekkora! Mi holnap megyünk mázsálásra, majd mondom én is az adatokat. Oltást is kap holnap, nekünk ez lesz az elsö, ti meg már túlvagytok rajta! :shock:

Regi, kitartást a 90 naposhoz! Én is gondolkoztam rajta, hogy azt csináljam-e, de aztán maradtam a régi jól bevált dolognál, remélem most is bejön. És én is csak azután kezdtem el, hogy nem tudok szoptatni, szopival a méreganyagok is ürülnek a tejbe, ezért nem szabad, úgyhogy lányok, aki szoptat, az ne fogyizzon, max. a kajára figyeljetek oda, hogy mit esztek! Ráér az utánna is! Én is mit nem adnék érte, ah inkább még szopizhatnánk! :cry:

Én ma zombi vagyok, Áron ugyanis 4.50-kor úgy gondolta, hogy ö fel fog kelni. Megetettem, aztán már nem tudtam visszaaltatni. Persze a zajra felébredt Ábel is 6-kor, így teljes volt az örömöm. Most itt kóválygok, de nem merek aludni, mert Áron a babakocsiban alszik az ajtó elött, tuti nem hallanám meg, ha felsírna. De legalább most van idöm írni, nameg olvasni a sok termést! :wink: Tegnap eg Ábel ébredt hatkor, mikor apa, úgyhogy tegnap sem aludtam ki magam, szóval most már rámférne egy kis pihi. :twisted:

Sense, nálunk is feszeng Áron a vízben pár fürdetés óta, nem tudom mi lehet a baj. Néha kibírja sírás nélkül, de látszik rajta, hogy nem élvezi igazán, néha meg alig lehet benntartani a vízben, úgy megfeszíti magát és ki akar jönni. i érti ezt? Nem tudom mi lehet a gond. :?

Nagyon jók az új vonalzók meg avatarok!

Tényleg, én még tartozom LMóninak egy privivel, mingyá meg is írom! Na meg a gmail-en is körül kéne már néznem...

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

csak egy gyors bekukk, mert a kiscsaj itt ül az ölemben.

Mit tudtok a borostyánkő láncról? Mikor kezdtétek el használni? Voltak már tünetek, vagy azt megelőzően?

Előre is köszi!

Andi
Kép
amona

Sziasztok Anyukák!

Szánom-bánom, de régen írtam Nektek. :oops: Elmerültem a hozzátápis dolgokban. Azt olvasgattam, hogy miket írtatok ezügyben és bevallom, hogy az utóbbi oldalakat nem tudtam átfutni, olyan sokat írtatok.
Mindenesetre érzékeltem, hogy új tagokkal bővült a topic, akiket szeretettel üdvözlök én is! :)
A képekkel még adós vagyok, de haladás van, mert tegnap már feltöltöttem néhányat a szgépre. :wink: Most már csak azt írjátok meg nekem légyszi, hogy milyen méretűre kell kicsinyítenem, hogy ide is felrakhassam.

Húha, mennem kell ébrednek!

Puszi és bocs a rövidségért...
Gica

Kép
gica1

Regcsiken Bocsánat jól emlékeztél, csak én siettem el egy picit a választ. Igen nekem volt. Elég fura egy érzés volt. Semmit nem tudd vele csinálni, csak az érdekes az hogy nekem a vége felé már is elmúlt. Hála az Istennek és azóta sincs semmi. A súly miatt mondják, hogy a baba lennt van és így nyom ott valami eret, ami ott jönn ki. Na ezt jól leírtam.
Biztató szavakat mindenkinek köszönöm.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Elvagyok ájulva,hogy ViktorDániel és Linike mekkorák.
Hát szép jól le hagytatok minket. :D

Dotildi!
Köszi a szüléstörténetet.

Maggie!
Köszi a dicséreteket.
Olyan jó így olvasni egymás után.
De a te Alberted is igazán szép kiskrapek.

Granda!
Lindának azok a hatalmas szemek.

Erre bukkantam:
Januártól a családi:
- egygyermekes család:12 200 Ft
- kétgyermekes család:13 300 Ft(gyermekenként)
- három v. többgyermekes család:16 000 Ft(gyermekenként)

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Maggie Köszi egy kérdést megér. Minden megoldás érdekel.
Lmoni Köszi Én úgy tudom mi sorstársak vagyunk ha jól emlékszem, nálatok is babaprojekt ügyben tanácstalanok voltak. De természet beintett az orvostudománynak.(Nekem a dokim így fogalmazott annak idején.)

Kép
hajagosné szabó éva

Hellóbelló!

Ismét egy gyors bekukk, ismét meló van :? , és ki kellene használnom az időt, míg Mátém alszik. Nagy alvás alatt úgyis valószínűleg séta lesz.

Dotildi: na véééégre!!! :D Tudtam én, hogy vannak még odakint a "sötétben"! Légy üvözölve, és érezd jól Magad nálunk! Nagyon édes Dorka! :D (És tudom, h még mindig vagytok odakint, mert nagyon gyorsan ugrik a "nézettségünk!" Legyetek kicsit bátrabbak, légyszi! :wink: )
Ági: Neked is üdv, gyere sokszor :D , Petra lábának pedig sok gyógypuszi.++++++ Sajnos érdembeli 5letem nincs ezügyben. :(

Régi motorosok: olvastam ám mindent! óriásbébistől, járókástól, fogyókúrástól!!!! :wink:
Csak persze most sincs időm midnenkire reagálni. Attól félek, ha így megy tovább, átavanzsálok passzív-topikozóba! Nem szeretnék! :(

Granda, Ancsi, Mmarica: jó, h újra itt vagytok! Gyönyörűek a Kicsik! :D

Dettyk: végre láttam a Panka videót! Nagyon édi!!!! :D :D (Emese, a Tieteket nem tom megnézni még mindig! :( )

Nálunk mizújs... érthetelen nyűgik és túltengő energia, és füligérő vigyorok. Forgás sehol, de nem baj. Mosolyogni is elég későn kezdett, aztán hogy belejött!!!
ÉS tök pipa vagyok, mert mindig úgy alszik, h hozzányomja a fejét a rácshoz, sokszor be is veri - rácsvédő ide-oda- , és ma megint 3 piros benyomódott csík volt a buksiján! Minek a rácsvédő, ha nem használ?! :evil: Rendeltem Neki egyet most (a mostanit úgy kaptuk), nagyon várom, hogy megérkezzen, remélem masszívabb lesz, mert az előbb is egy nagy koppanással sírva ébredt! :cry: A szívem szakad meg! :cry:

Na megyek, van még kis időm dógzani, oszt lépek krumplit főzni!

Ja, még valami: köszi a Coryzaliás tippet, Apa meggyógyult tőle!!! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Félreértés ne sessék, nem Mátéra vagyok pipa, h úgy alszik, hanem a rácsvédőre, hogy semmi haszna!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ágica! Ne masszírozd neki!!!!!! Dolgozik a legyengített vírus, és a szervezete. Ez egy természetes folyamat! Az én dokinénim a pirosságra az Árnika krémet ajánlotta. Szerintem próbáld ki.

Timi26! Az igen! Micsoda méretek! No majd jövő héten mi is referálunk!

LMóni! Fogacska? :lol: Szupi! Remélem hamar kibújik és nem okoz több gondot Cicának! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi!
:):) Drága vagy, köszönjük szépen... :):)

Amikor annak idején 2003-ban feltöltöttem az első bemutatkozó képeket a családomról a Babanetes Fotóalbumba, bizony még én sem gondoltam hogy pár évvel később egy komolyabb válogatás lesz látható az életünk számunkra legkedvesebb pillanataiból...

Sőőőőőőőőőőt, azt sem sejtettem akkoriban, hogy életreszóló, csodás online- és személyes barátságok szövődnek majd köztem és néhány Babanetes Mami között. :):)

Azt meg pláne nem reméltem, hogy még 5 év múlva is napi-heti szinten szívesen benézek erre a weboldalra...

Őszintén remélem hogy Ti is hasonlóképpen éreztek majd évek múltán is. :):)

HAJRÁ képfeltöltés!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Csajok! Aki gondban van a videókkal, az innen töltse le a progit és meg tudja nézni majd a .mov-okat is!!!!

www.realplayer.com

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese,
küldtem végre privit a honlappal kapcsolatban :wink:

Dotildi,
nem jött semmi :roll:

Jah, és persze most, h jött a védőnéni és szerettem volna elmondani nagy bánatomat, h Lizi alig alszik nappal, 10 előtt pár perccel beszunyált és azóta is húzza. Így legyek hihető, ugye??? :lol:

silka
silka

Gica: max 600x600-as lehet 1 kép. Gyorsan kicsinyíts, kíváncsi vagyok a babókra nagyon!!!!!!!!! :D

Horcsog: majd hétvégén összemérjük a gyerkőcöket, de szerintem nem nagyon látszik a különbség. Legalábbis én nem látom kövérnek ViktorDanit!!!!

Tök jó nevet találtatok ki a fiamnak!!! ViktorDani[/b[b]]!!! Ez teszik !!! :D

Konzultáltam a védőnőnkkel is:
1. Holnap megyünk konduktorhoz, megnézi, hogy Dani lustaságból nem forog, vagy esetleg mozgásszervi baja van. Holnap már tudni fogom!

2. Ehetünk csirke és pulykahusit!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Holnap kreálok is valami paradicsomos krumplis husis főzeléket!!! :D

Kép
Kép
timi26

Silka! Én beszéltem erről az én védőnénimmel. :wink: Vannak olyan babák, aki nappal csak ennyit alszanak. Ők egyszerűen ilyenek. Később ez majd változni fog, ahogy többet mozognak, ők fogják kialakítani maguknak az újabb alvásrendet. Pl. du. egy hosszabb alvásuk lesz.

A privit köszönöm!

Csajok! Várom továbbra is a honlappal kapcsolatos ötleteket!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Boldog névnapot ViktorDANI-nak!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Azta milyen honlap-vázlatot küldtél!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Anyósomnál vagyunk, csak jöttünk és már megyünk is.
Timi26, hazafelé lecsekkolom a házatokat, hogy vasárnap már tudjak mindent :wink: . Aztamindenit, mondom én, hogy Viktordani hatalmas kispasi :lol: !
dettyk

Gremese: :shock: Ezt nem értem, se Viktor, se Dániel nap nincs!

A honlaphoz: ha megvannak a menüpontok gyorsabban megy. Gondolom utána mindenki összeszedi a saját anyagait és elküldjük. . . vagy mi...

Kép
Kép
timi26

Gremese,
már én is szerkesztettem egy komolyat a cégnél :lol:

Dotildi,
ok, most már megkaptam. Válaszoltam is Kedves Comcéd :lol:

silka
silka

Timi26,
dede, nálam is szerepel a Dani ma, úgyhogy boldog névnapot!!!

silka
silka

Persze, a lényeget elfelejtem leírni :? . Az ominózus ordítós eset óta nem voltunk itt. Most senki nincs itthon, egyedül vagyunk, alvásidő van. Felállítottam Pankának a játszószőnyeget, az áthidalókra borítottam egy plédet, körberaktam az otthoni párnicskáival, és képzeljétek: az előbb benéztem rá, és aludt :lol: ! Egy nyikkanás nélkül magától elaludt :lol: ! Le is fényképeztem a bunkert, ha hazamegyünk, felteszem.

Silka :lol: ! Máris tudják, hogyan kell anyát zavarba hozni :wink: !

Timi26, tényleg! Boldog névnapot Viktordaninak, ha mégis Dani :wink: .
dettyk

Nálam is Dani nap van, és bemondták a Reggeliben is 8) .
dettyk

Lányok! Nálam Gusztáv nap van!!!
A mi Dániel napunk július 21-én van!
De azért köszönjük, aranyosak vagytok! :oops:

Dettyk: mikor jöttök hazafelé??? Ne csak csekkoljatok, ugorjatok be egy percre!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Granda: sziaaaaaaaaa, már nem tudtam hol tekeregsz? Milyen lett a cuki eredményed? Tulajdonképpen miért kell még mindig vizsgálatokra járnod?
Linda nagyon édi.Ilyenkor annyira bosszant hogy milyen szétszórt voltam a kórházban és nem futottunk össze. Persze tudom hogy szültem/tünk meg minden de akkor is jó lett volna talizni és élőben meglesni Lindust.

Dotildi: igen, itt sajna jónéhányunkat utolért a terhességi diabétesz. Hála istennek nem kellett inzulinozni. Csak a remek 165 CH-t tartani. Na eszek is egy kis sütit elűzendő a rossz emlékeket.
Attől én is tartok, hogy mi lesz a következő bébinél :shock:

Sense: szerintem is pár napot hagyjatok ki és csak nedves rongyal törölgesd át.Lehet hogy a nagy pacsálásba elborította egy "hullám" és megijedt. Vagy akármitől.

Én is éjszakát átalvó babát akarok :D Apa kiköltözött éjszakára a hálóból és mindent bevetettem.
Víz, cumi, ágybahagyás, kivevés, ölelgetés. Ölbe cumi, víz. De csak akkor nyugodott meg ha ehetett. Akkor aztán viszont azonnal elaludt.Csak ez a 2 óránti kelés annyira nem mókás.
Napközbe meg egy mellből eszik egyszerűen jól lakik nem kell a másik.És kibír 3 órát simán. Éjjel miért válik éhenkorásszá?
Annyira figyelek a rendes étkezésre, ivásra. Lehet ennek ellenére éjszakára nem elég tápdús a tejem?
Abban bíztam hogy ez csak ideiglenes dolog.De már karácsonykor kezdte és azóta nem javul a helyzet egyáltalán.

Védőnő: csak ámulok miket írtok a védőnöktől hallottakról. Nálunk akkor volt mikor Marci születtt meg 1 hónappal késöbb.Azóta szinit se láttam.Persze elötte se volt sok haszna mert csak jött és ment.
Várandósan többett láttam. Pesze akkor én mentem. :roll:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi!
A csajok biztosan úgy gondolják hogy "VIKTORDÁNIEL" mint általuk újonnan alkotott személynév, amely eddig még nem került be a hivatalosan választható nevek közé, az bizony a mai nap van - ezt igazából csak Ők tudhatják. :):)

L.Móni!
Ezt is írd majd be a táblázatba. Hihi!

Vadvirág
Vendég

Vadvirág: igazad lehet!
Akkor a mai nap legyen ViktorDániel nap!!!

Kép
Kép
timi26

Hát akkor boldog névnapot! :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Boldog névnapot Viktordani!!!!

Nyerkit! Nem hiszem, hogy nem tápláló a tejed, nálunk is ez van. Lehet Emesének van igaza, csak anyuci kell neki és lehet anyuci=cici. Én este még plusszban is megetetem az előző este lefejt tejcivel, hogy hátha tovább alszik.
Tegnap éjszakai ébredések :11-2-4.15-6.30- 8. De csak 4.15 kor kapott cicit, előtte sikerült visszaaltani.
Valószinű a fogzásnak is könyönhető ez a nyugtalan alvás :-(
Én is szeretnék már egy éjszakát átaludni...álom álom édes álom ...

Heni
KépKép
heni81

Heni: mintha a mi éjszakánkat írtad volna le.
Hogy altatod vissza? A fentebbieket próbáltam.
Nekem már az is elég lenne ha visszakapnám a novemberi 4-5 órámat. :(

Timi
Kép
Kép
nyerkit

timi26: Egy pici piros pont van ott az oltásnál meg érezni lehet hogy be van dagadva.Nem sikerül a képet felraknom de arra az email címre küldtem egy párat.Remélem az legalább átment:)

Nyerkit: Én kb.egy hónapja 2 óránként keltem Petrához éjjel és csak a cicin aludt vissza mire kiderült hogy nincs elég tejem neki és kallett neki pótlás sajnos.Azóta átalusszuk az éjszakát egy kelés nelkül.

Védőnő: Hozzánk valamelyik nap fél 12-kor véletlenszerűen beállított a párom éjszakás volt reggel 7-re ért haza ő meg rámászott a csengőre..Azt inkább nem írom le milyen arca volt a páromnak hogy miért jön ide csak igy....Mondtam neki hogy ez direkt csinálta.Tuti.

Kiskolbi: Köszi a gyógyitópuszit

gremese:Akkor nem masszírozom neki majdcsak elmúlik előbb utóbb.

Kép

Kép
agica1126

Csajok! Most küldte a gmail-re egy videót bizonyítván, hogy Zsofka a nagy popója miatt nem tud hasra fordulni. Egyelőre. :wink:

Éljen a ViktorDániel nap!!!!!! :D

Nyerkit! A mi védőnénink nagyon lelkiismeretes. Az első 6 hétben hetente jött, majd havonta. Most is egyeztettünk, mikor jöjjön egy hónap múlva. Rengeteg jó tanácsot kaptam tőle, én nagyon hálás vagyok neki!

Heni, Nyerkit! Én drukkolok, hogy a fiúk átaludják az éjszakát. Az elején bírtam az "éjszakázást", mert bírni kellett, de nem tudom most mi lenne, ha újra - igaz átmenetileg - megint fel kellene kelnem. El vagyok én mán ettől szokva he! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: