A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

nem voltam délután és alig győzöm az olvasást...
Fleur, köszi az infót!

Lányok, kicsit aggódom Lizz alvása miatt. Kb 1 hete nappal csak 1x alszik. Amikor sétálunk. (Most már feltornáztam az időt 1,5 órára, dombon föl, dombon le :lol: ) Ennyi. Esetleg 3-4 naponta még egy fél órát rádob délelőtt v este. Totál kivan szegényke, fürcsi végig bömbi, kaja végig alvás, utána meg kipattan a szeme és 1-1,5 óráig altatjuk. Hiába alszik éjjel 9-10 órát, a nappali alvással is csak 11-12 órát alszik. És nappal hiába fáradt, nem tud elaludni, bármit is csináljak. Nem lehet ebből gond?
A negatív rekord pénteken volt, akkor 40 percet aludt egész nap, mert még séta közben is felébredt :shock:

silka
silka

Utsó hsz-om mára. :oops:

Nálunk is gond mostanság a nappali elalvás, főleg ez a késő délutáni, ahogy írtátok, de max 10 perc alatt így is megy, úgyhogy nem panaszkodom. Mindenesetre korábban még ilyen sem volt, most viszont mindig kell egy kis hátsimi.

Maggie: azt a szájbapislantást nagyon megnéztem volna! :shock: :lol:

Regi: kemény csaj vagy, csak így tovább! 8) Becsülöm a kitartásodat!

Emese: nem tom megnézni a videjótokat! :evil: Brühühü! :cry: Az avatarod viszont kiru! :wink: Ja, a zongorás akcijó le is van videjózva, ott is rugózik, mint 4kézláb, nagyon vicces! :lol: (Apja 20x nézte meg, és mindannyiszor végigröhögte. :lol: ) Csak persze túl nagy volt és nem tudtam Anitjának elküldeni. Sebaj, majd holnap próbálok megint filmezni. Krumpli: jaja, bezony! 8) (Azt láttad volna, mikor a lökött Apja a szájába dugta a rántott húst, hogy nyalja meg! :shock: Azt a vigyort a Kiskölök arcán!!! :shock: :lol: Apjára meg nagyon haraxom, mert mindig rosszalkodnak. :evil: A sírba fognak kergetni egyszer még!)

Jóéjt Mindenkinek, szép álmokat! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt

Kolbi, szerintem Máté irtó hálás lesz neked az ilyen motivációkért... :lol: (Csak nehogy 18 évesen is bepróbálkozzon :wink: :lol: ).

Emese, tuti az avatarod, nem is mini, klasszul látszotok! :D

Maggie, szájbapisilés :shock: :lol: . AAAz igen! Tudnak a fiúk produkálni... :wink:

Timi26, várd meg a hétvégét! Elloptuk Kiskolbi ötletét: Viktordanit befektetjük Ildike és Panka közé :lol: ! Ha ez nem ösztönzi forgolódásra... :wink: . És milyen jól fog mutatni ez a hatalmas kispasi a két pici lány között :lol: :lol: !
dettyk

Ma elviszem Pankát soron kívül tanácsadásra, mert vmi aggaszt. :? Amikor a kádban hasra fordítva lubickol, valami kis dudor mocorog a tenyeremben a szegycsontjánál :shock: . Ha a hátán fekszik, akkor is ki lehet tapintani, és nemtom' mi az...Biztos semmi gáz, lehet, hogy a csecsemőmirigy ennyire fejlett (lehet, hogy oltári baromságot kérdeztem?! :oops: ). De mi más lehet ott?! Biztos ami biztos, megmutizom a dokinak...Fura, hogy Pankának dudorodik, mert Bencének éppenhogy be volt süppedve, és a mai napig inkább horpadt a mellkasa :roll: .
dettyk

Meryke, Máté zabálnivaló :lol: ! Kis pókhas :wink: .
dettyk

Elvagyok itt korán reggel magamban :oops: :lol: . Küldtem g-mailre egy videót Panka tegnapi sérójáról, csak hogy lássátok, nem én zselézem :wink: !
dettyk

Majd megkérdezem Apát, hova töltsük fel a Zsófi vidijót, hogy az is meg tudja nézni, aki most nem tudta megnyitni. (És érdekli).

Jó lesz majd a talin a fiúknak! Minden kispasira jut két lány! 8)

Kiskolbi! Jó kis dolgot vetettél fel (a perverzekkel). Szerintem a mai világban ezeket már nem lehet kiszűrni. Bárhonnan szerezhetnek családi fotót és videót, és bejelentkezhetnek azokkal. (A mi topikunk képei is keringenek a világban, és sajna előfordulhatnak bármilyen honlapon, mert letölthetőek innen a fórumról, de ez már a mi "hibánk", hogy ide felrakjuk őket).
Egy megoldás létezik (szerintem), senkit nem engedünk ide! Ahhoz meg jogunk nincs, hiszen nem a miénk a Babanet. Vagy jöhetnek, de az újaknak nem adunk gmail-os jelszót!
Sajna ez is sántít, mert így "normális" anyukákkal tolunk ki.....
Szóval nem tudom.... Legyünk jóhiszeműek, hogy ide úgysem jönnek ilyen figurák? :roll:

Rántotthusi Máténak? Apa király!!! :lol: A következő legyen a töltött őzgerinc! :wink:

Silka! Szerintem ez átmeneti állapot Lizinél. Nálunk is volt olyan, hogy egész nap 30 percet aludt.
Mi beálltunk a 4x30 perc, + 11 óra alvásra. Az összesen 13 óra. Nem tudom, hogy ez hivatalosan mit jelent, ilyenkor mennyit "kell" aludniuk a babáknak, de én úgy látom, nekünk ez elég. Zsófikám elég jól ráállt erre a ritmusra (amit magától alakított ki).
Persze nem lenne rossz egy du-i 2 órás alvás.... :?

Dettyk! Megnéztem a videót! PankiPanna csúcs! Ezt a kakastaréjt... :lol:
A pukliról meg majd számolj be, engem is érdekel!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó Reggelt mindenkinek!

Tegnapi oltásunk olyan szépen bedagadt hogy hiába próbálom borogatni nem nagyon akar elmúlni azthittem az éjszaka gázosabb lesz de végig aludta 20:00-6:00-ig. :)

Kép

Kép
agica1126

Üdv!

Tegnap este én is Kiskolbi felvetésével aludtam el. Mindenféle sértődés és egyebek nélkül, őszintén megértem aggodalmát. Nekem az jutott eszembe, hogy én, mint új emberke egyelőre nem kérem semmilyen kedvezmény tőletek. Ismerkedünk, beszélgetünk, ha úgy látjátok megbízhattok bennem, akkor majd megkapom a jelszót és a többieket.
Én addig várok türelemmel.
Jó lesz így?

Szép napot minkenkinek!
Maggie
dmaggie

Halihó!

Anitja: elmegyek a bababulira, ha meg tudjuk oldani, már én is nagyon szeretnélek ismét látni Titeket!

Silka: alvásmennyiség: megértem, hogy aggódsz, én is sokszor, mert Ádi sem alszik sokat. De elég nagy a szórás a babáknál, leírom, nálunk mi a helyzet. Ádi éjjel 8-10 órát alszik max. (megszakítva, az nagyon ritka, hogy 8 órát át is aludjon), ehhez jön még napi 2x30 perc, ha mázlink van, 3x30 perc (ha még nagyobb szerencsénk van, némelyik alvás kicsit túlnyúlik). Ha ezt összeadom, 10-12 óra naponta, ami szerintem egy 4 hónapos babánál az alsó minimális határt súrolja.
Ahogy Gremese írta, nálunk is az éjjeli alvás előtti altatás a macerás, nálun olyannyira, hogy mostanában már egyáltalán nem sikerül elaltatni Ádit, ezért sokszor vergődik estefelé (bár ez amúgy is jellemző volt rá). Tegnap is a 2x30 perc volt az adag. Én ezt rém kevésnek tartom, de hát ez van, a baba fejlődik, mosolyog, leszámítva a már említett késő délutáni-esti nyűgösséget. De ha megfeszülünk sem alszik el, próbáltam már korábban altatni, különböző módszerekkel stb. De az szerintem szinte biztos, hogy Lizike azért a napi 1x30-ról át fog állni a többszörire. A félórákkal meg nincs mit tenni, a védőnőm szerint az ő egyik gyereke is ilyen volt, óvodásként viszont már aludt délután, mert a többiek is aludtak. :wink:

Kép
Kép
irina

Irina! Nálunk is előfordul, hogy az esti alvás előtti altatás nem sikerül, nem alszik el, közeledik a fürcsiidő, és akkor már nem szenvedünk tovább, hanem inkább fürdetünk. Persze akkor Ő már nagyon nyügi, de hát nincs mit tenni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka tényleg ne aggój az alvás miatt. Mindenkinek más az igénye, már az ilyen piciknek is. Én azt vettem észre, ha néhány napig ilyen keveset alszik Albert, akkor egy idő után viszont szinte átalussza az egész napot. Mint már írtam, Albert sem egy nagy alvós, éjszaka többször felkel, bár alszik is tovább. Nappal leginkább 3x alszik. Kétszer kb. félórát, egyszer hosszabban, 1-1 1/2 órát. De ez nem állandó, volt már 2x félóra is. Nagyon változó.

A nagyobbakkal már nem emlékszem, hogyan volt, de azt tudom, hogy Gergőnél is megpróbáltam azt (féléves kora után), hogy amikor Dávid aludt az ebéd után, ő is aludjon. Egy idő után megszokta, jó nagyokat aludtak ketten.
Úgy gondolom a mozgásfejlődéssel párhuzamosan nő majd az alvásigény is. Jobban elfáradnak a sok tennivalóban.

Puszi: Maggie
dmaggie

Kicsit megnyugtattatok, hogy nemcsak az én babám alszik 20-30 perceket napközben :? .
dettyk

aggój=aggódj. Korán van még!
dmaggie

Anitja! Nem sírt egyáltalán Szeli, egyszer sem az úszáson! De szegénykém a kádban már hunyorog, ha fölé tartom a kezem, tudja, hogy jön az áradat…

Meryke! Máté is helyes kispasi nagyon!!!

Wow Emese! Új avatar! Szupi!!! :lol:

Kiskolbi! Emese! Én erre azt mondom, hogy ne parázzuk túl a dolgot. A mi gyerkőceink valójában (!) nem sérülnek a kukkolók miatt. Esetleg azt lehetne bevezetni, hogy nem rögtön adunk jelszót, hanem már több hozzászólás után. :wink: Láttom, Dmaggie is egyetért! :D

Alvásról a Suttogó táblázata:
(Persze nagyvonalakban értendő! Most nehogy aggódjon valaki is, ha az ő babája nem így alszik!!!)

1200383374.8286.xls

Szeli tulajdonképpen minden két evés között alszik 3/ 4 órát, és általában ebéd után van egy nagyobb alvása, ami leginkább 3 órás. Éjjel pedig 10 órát alszik. (Természetesen vannak eltérések, pl. tegnap az első alvása másfél óra lett, viszont utsó két evés között egyáltalán nem tudtam letenni, szerintem felpörgött :lol:. Majd megzabáltam! :lol: )

Kép

Kép
regcsiken14

Alvás:
(Még nem néztem meg Reginek a táblicskuját)
ne aggódjatok :) Hisz nőnek,egyre több minden érdekli Őket,már nem ici-pici babócák :) Bálint is max fél órákat alszik mostanság 3 óránként.Már a babakocsi sem jó altatóeszköz,már be kell vinnem magammal ha megyünk Míráért mert ugyi nem hagyom kint üvölteni :oops: Egy idő után beáll napi 1-2 hosszú alvásra addig kitartás :) (Míra az előbbit alkalmazta kb. 9-10 hós korában)
legkisebbem fel is kelt dumál megyek h. szórakoztassuk egymást :)

Gyönyörű napot mindenkinek :)

KépKép
viranka

Nálunk is ugyanez van amit leírtok Petra napközben olyan félórákat alszik de mondjuk ő evés után még elvan enézelődik és egyszer csal előtör belőle a sírás akkor tudom hogy most irány az ágy egy kis alvásra leteszem sír még egy kicsit cumi és már alszik is:)

Viranka orvos?

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok !

Nálunk a napirend a következő :

8-kor kaja aztán 9-től alvás
11:30- kor kaja utána játszunk néha ilyenkor megyünk sétálni na akkor a séta alatt is alszik kicsit
14:30- kor kaja ha nem voltunk sétálni és végig fent volt akkor a kaja végére bealszik és alszik az etetésig
18-kor kaja utána játszunk
20:30-kor fürcsi
21-kor etetés és ilyenkor már úgy eszik, hogy közbe alszik.
Álltalába 22-ig nem teszem le hanem a vállamon alszik és akkor álmába büfizik egyet és így tutti az éjszakánk.
Volt, hogy elaludt és letettem kb 20 perc után felébredt és kicsit sírdogált gondolom nyomta a pociját a büfi ami nem jött ki.

Szóval ha utána számolok akkor éjszaka ha 22-től számolom akkor 9,5 óra + reggeli után 2 óra + délután 3 óra = 14,5 óra plusz ha alszik séta közbe az még 1 óra.
Akkor ezek szerint az én fiamnak van alvókája a többiekhez képest.

Na most szaladok hajat mosni mert alszik a drágám. kb fél óra és itt is vagyok és írok tovább.
20200310173350

Sziasztok Lányok,

Húú aztamindenit mennyit írtatok!! Tegnap dél óta csak olvasom vissza, aztán meg mindig közbejön valami és nem tudok írni! :twisted:

Üdv az újaknak! Olyan jó, hogy ennyien vagyunk és, hogy az olvasó anyukáknak is így tetszik a kis csapatunk, hogy csatlakoznak!!! :wink:

Minden baba gyönyörü!!! Irina, a képfeliratokon én is jót röhöpgtem!!
Timi, ViktorDani tényleg egy kis vasgyúró!! Tündéri!!
Maggie, nagyon szép kis családod van!!

Emese, gratulálok a fogacskához! Szegény Zsófika biztosan megszenvedett érte! Én szereztem be borostyánkö nyakláncot, azóta nincs hiszti, de lehet, hogy csak én beszélem be magamnak? :?

Dettyk, kiváncsi vagyok én is, mit mond a dudorra a doki! Majd írd meg!!

Regi, nagyon ügyi vagy a kilókkal!! Én is úgy -2,5-nél járok most. Bár tegnap délután bünöztem, vagyis annyira nem is, de mégis. De szerintem ennyi kell is.
Most meg mindjárt megyek futni Áronnal babakocsival. :shock: Még nem próbáltam, de ilyenkor van rá idöm, mikor Ábi oviban van, megpróbálom, hátha bejön. Biztos nehéz lesz.

Weboldal nagyon jó ötlet! Majd én is gondolkozom, miket lehetne beletenni! :wink:

Látom, minden babát lassan kiházasítanak! Akkor mi stipistopi Lizi babó, persze csak ha anyukájának és neki nincs ellene kifogása! :wink: :oops:
Mondjuk ez most igazi távkapcslat lesz innen Stuttgartból. :lol: :lol:

Alvás: mi is egyzser vagy kétszer alszunk egy nap, egy nagyot meg egy kicsit. A nagy mostanában olyan 3-4 órásra sikerül :shock: :shock: így érthetö, hogy késö délután már nem nagyon hagyom aludni, max fél órát. De ez így nagyon jó nekem is, meg úgy látszik neki is, tudok foglalkozni Ábellel, míg Áron alszik.

Kaja: mi mot a sütötököt ettük, most épp a körte van soron. Aztán még öszibarack meg répa meg banán lesz, ha ezeket megszokta, akkor megy majd a keverés krumplival, meg mindennnel. Ö is nagyon imádja a kaját! Cuppog, repked meg miegymás!

Na mennem kell, felébresztem a manócskát, oszt menek futni. Kiváncsi vagyok, hogy fogjuk bírni. :D

KépKép
KépKép
motiot

Ági!

De. vagy inkább Du-ra jelentkezzünk be?

KépKép
viranka

Dmaggie, köszönöm a vigasztaló szavakat! Ezek szerint Gergő fiad igazi többemberes baba volt!
Az éjszakák szerintem nálunk nem is rosszak (kivéve, ha órákig akar Ádi énekelni vagy ilyesmi), át tud 6-7-8 órát aludni, tehát erre nem panaszkodhatom. Csak az összmennyiséget keveslem, meg nappal nehéz 12-14 órán keresztül lekötni egy kisbabát (vagy csak nekem?). Sokat játszunk, énekelünk stb., de ez akkor is nagyon hosszú idő, ha nyügi van, akkor meg ultrahosszú. ;-)

Csajok, ma 7 éve, hogy Apával együtt vagyunk! ;-) Na, én nem hiszek a 7. évi vízválasztóban, de majd meglátjuk. Meg aztán ez megint olyan, mint az ezredforduló (amiből minimum 2 volt): ha a 7. év zűrös, azon mi már túlvagyunk, ha a 8. (= 7 év után), akkor még nem, de ha valamiben, hát ebben optimista vagyok.

Kép
Kép
irina

Regcsiken nem én voltam viszeres problémával, de állítólag pihentetni kell a lábat.
Ma voltunk a 3. masszázson. Lányok kész terror. A baba egyfolytába sír megnyugtatni ritkán lehet, mert addigra annyira fáj neki a feszigetés és huzkodás, hogy teljesen behergeli magát. De muszály. Sajnos még nagyon sok kezelést fel kell venni neki, minden héten ez lesz. Teljesen ki vagyunk ő is és én is.
Múltkor nem írta de minden baba nagyon szép!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok Mammcik!
Timi! Tudtál tápszert venni?

Emese! cuki az avatarod :lol:

Heni! Gratula a 4 hónaphoz :lol:

ééééééés tádááááám, mi is 4 hónaposak lettünk!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Mingyá megyek megkukkolom Pankát meg a Regi táblázatát, de addigis egy kérdés:
a Ti Babáitok is úgy felhúzzák magukat a játékokkal? Néha alig tudom megnyugtatni :roll: úgy felpörög... két kézzel fog, gyömöszöli a szájába a dolgokat, közben rúgkapál :shock: teljesen be tud gerjedni, akkor adok neki egy másik játékot, és ez így megy...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja és cuppog Noel, de nagyon hangosan, tegnap délután kezdte, aztán hajnali 4kor :shock: újra rázendített, persze aludni nem tudtam tőle, inkább szopiztunk egy jót :lol: (ugye ő nem cumizik, meg az ujját sem szopizza, szerintem helyette találta ki ezt a cuppogást, és nagyon tetszik neki :lol: ) vagy jön a fogacska?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, gratulálok Noelnek és Neked a 4 hónaphoz! Imádom ezt az avatarotokat! ;-)
Igen, Ádi is iszonyúan be tud dühödni, pár játék automatikusan kiváltja belőle ezt: a bohócos, a bárányok, általában ami műanyag és jól rázható, hangos. 8)

Kép
Kép
irina

Vera!

Inkább délelőtt.De hozod Bálinotot is nem?Majd felváltva vigyázunk rá.A gyógyótól még minidg van az amit mondtam lassan 2 hete.Szerinted?

Pussz

Kép

Kép
agica1126

Anitja: cuppogás: szerintem élvezik a nyálukat. Még buborékokat is fújnak belőle! :wink:

Kép
Kép
irina

Lányok, Felétek is ilyen borús az ég? Itt D-Pesten olyan, mintha félig éjszaka lenne. Rémes...

Kép
Kép
irina

Anitja: Petra is egyfolytában cuppog de ugy hogy közbe az egyik jobb esteben vagy mindkét keze a szájába nagyon édes mikor csinálja pedig nekünk van cumink.

Kép

Kép
agica1126

Irina! Boldog évfordulót Nektek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

H. Éva, kitartás! És ha énekelsz közben a babádnak? Asszem, a decemberi Kismamában olvastam egy párról, akiknek az ikreit napi 6 órában (!) tornáztatni kellett különböző okok miatt, és mivel folyton sírtak, ők rengeteget énekeltek, mondókáztak nekik, ez segített!

Kép
Kép
irina

Anitja, köszi szépen! ;-)

Kép
Kép
irina

Itt újpesten is ilyen borús az idő.Nagyon rossz!

Kép

Kép
agica1126

Szép reggelt!

Anitja: igen, néha majd felrepül a szőnyegről, annyira odáig van. SZerintem normális.

Nemkívánatos topic-kukkolók: tényleg nem túlparázni akartam a dolgot, de elgondolkodtat. Nekem is az a meglátásom, amit Emese írt, pont ezért nehéz ügy. Hát, mindegy... a rendes Anyukákkal végtére is senki nem akar kiszúrni. Nem ám! Halljátok, igazi olvasós Anyukák! Ideje kilépni a névtelenségből! :!:

Alvás: rekordot aludtunk ma: este 8-tól reggel n6-ig! :D Vovv! Napközben átlag 4 kisebb, (30-45 perces) és egy nagyobb (1.5-2 órás) alvásunk van. Szóval jó sok. Mondjuk le is strapálja magát, míg ébren van (1.5-2 órát bír ébren tölteni egyszerre), igazi Duracell-nyuszi. :lol:

Heni, Anitja: boldog 4 hónapos szülinapot!!!

Dettyk: kivi vagyok, mit mond a doki Pankára. A mi családunkban a homorú mellkas a gyakori, öcsémet műtötték is vele. :cry: Sajna Máténak is van, :( ezért is tornáztatjuk állandóan, és ha kitavaszodik, akkor visszük úszni. Az a legjobb gyógymód. Ha megfelelő izomzatot fejlesztünk a mellkasra, akkor az kihúzza a homorúságot, és szép is lesz, és gondot sem okoz később. Szóval sportos pasit faragunk Mátéból. 8)

Repülök dolgozni, míg Manócska alszik, aztán majd meglátjuk, mikor jövök megint! Csak annyit írjatok, h vissza lehessen olvasni! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok! Ma én is zombi vagyok.. Kép

Szörnyű éjszakám volt! Tizenegy körül feküdtem le, kettőkor a nyolcadik felébredésnél tartottam, tovább nem számoltam....És Zita aludt a legjobban, ős csak szokásosan egykor és négykor kelt, a többiek viszont.......Nem tudom mi volt a levegőben, de a két fiú állandóan sírva kelt. Reggel meg persze elaludtunk. 3/4 8-kor ébredtünk és fél kilencig kell az oviba érni.....
:lol:

Regi, ez jó gyorsan ment! Mármint a kilók! Én mindenképpen várok, amíg a hozzátáplálást meg nem kezdjük, de azt hiszem én is ezt a módszert követem!

Maggie! Köszi, küldök egy nagyobb méretű és egy kisebb képet, hátha valamelyikről sikerül!
Most már a gépünkkel olyan képet csináltam, ami 140 kb körüli és távolról készült! Kivágom a fejet, kicsinyítek, de 30 kb alatt így is paca! :evil:
Maggie, azért mondd már el, mi ez a progi!

Nálunk a nappali altatással csak az a gond, hogy Ákoskám nem tolerálja, állandóan be akar menni hozzá megszeretgetni, és persze kajabálni! :D

Egyelőre úgy gondolom -kop-kop- nekem végre van egy jól alvó babám, nappal néhány órát alszik több részletben és 11-12 órát éjjel. Nappal vagy a szopin bealszik, vagy szopi után játszik akár egy órát is, egyszer elkezd nyüszörni, akkor a kezembe veszem és pár perc múlva alszik is. Szerencsém van!
De én eddig nem ismertem ám ezt az érzést!A kát fiam ilyen szempontból katasztrófa volt! Főleg a nagy! 6 hónapos korátót beállt a napi egy, ebéd utáni fél órás alvásra, miközben éjjel kb 9 órát aludt! És ez így volt kb 3 éves koráig, az éjjel neki azóta is ilyen rövid, nappal az ovi beindulása óta alzik egy órákat! És persze éjjel sokszor felébredő is volt, egészen kétéves koáig, pontosabban a teső megszületéséig!
És nem akarok senkit rémisztgetni, szerintem ez nem fordul elő sűrűn, de a középsőm két éves múlt és ritkaaz olyan éjjel, amikor nem ébred...
Igen, gyakorlatilag a két kezemen meg tudom számolni, négy és fél év alatt hány egészben átaludt éjszakám volt!Na jól elkalandoztam...

Emese
, jó az avatar!

Perverzek
: Ugyanaz jutott eszembe, mint Reginek! Ne parázzuk túl és igen, valamennyire legyünk jóhiszeműek. Esetleg tényleg azt lehetne, hogy megadott számú hozzászólás után lehet jelszót kapni, és persze megadott számú fénykép közzététele
:lol: után!

Dettyk, mi volt a tanácsadáson?

Gratulálok Heni utólag is, Anitja neked mára a hófordulóhoz!

Anitja, enyém bébi szintén behergeli magát, azt gondolom, ez természetes, és egész nagy korukig előfordul, sőt ez viszi tovább őket a fejlődés útján, hiszen mindig újjal próbálkoznak, ami addig nem sikerült, ha végre sikerül, jön a következő....

Irina, jelentem Budapesttől keletre borús, párás és iszonyú ködös az idő!

KépKépKép
bongyi

Köszi Irina megpróbáljuk! Apuval közösen!

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Nem győzök olvasni olyan sokat írtatok.
Tegnap este apánk elfoglalta a gépet.

Irina!Boldog Évfordulót!

Heni!Anitja!Gatulálok a 4. hónaphoz!

Dettyk!
Nagyon jó a PankiPanna videjó. :lol:

Meryke!Ágica!
Máté és Petra is nagyon aranyos. :D

Emese!
Az én párom se 100 de nem baj.
Tegnap előtt este itt mérgelődik,hogy milyen pizsi felsőt adtam
nem megy rá a gyerekre hát nézem fordítva volt
a nyak részét húzta a derekára. :lol:

Kolbi!
Ha hajában főződ vagy párolod vagy sütöd a krumplit akkor marad benne sok vitamin.
Én várandóság alatt soksuor ettem így az öregek tanácsolták.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ja igen ezt akartam még csak mire végig olvastam húss elreppent.

Emese!
Nagyon jó az avatar.
Nem kicsi.

Detty!
Jelentést kérünk a dudorrol.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög, köszi! Apátok: :lol:

Kép
Kép
irina

Ezt találtam:

Ízlik vagy sem
A babák nyelvén található ízlelőbimbók száma és érzékenysége nagyobb, mint felnőttkorban. Ennek köszönhetően egy kicsivel több, vagy kevesebb ízesítő a baba számára érzékelhető, a különbséget gyorsan jelzi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina, gratula! Nálunk nem volt jelentősége a hetedik és a nyolcadik évnek sem....

Kiskolbi, ez igen, szép alvás volt!
Imádom, ahogy az olvasó üzemmódban lévőkhöz szólsz újra meg újra! És van hatása, én is itt vagyok!

Éva, kitartás és türelem, az ilyesmi próbára teszi a szülőt is, még ha nem is olyan hatalmas a baj!De ahogy írod, már szépen javultok, ügyesek vagytok!

Horcsog, nálunk is öltöztetett apa már így!

KépKépKép
bongyi

Motiot! Futni babakocsival? :shock: Biztos néznek majd az emberek! :D De jó ötlet (bár én utálok futni, így ez biztosan kimarad). :lol:

Éva! Nem a lábán van a visszér, hanem (leírom) a nemiszerv környékén. Akkor rosszul emlékeztem, bocsi! :oops:

Irina! Gratu az évfordulóhoz! Amit írtál, az meg csak babona!!! Én általában 5 év után szoktam szakítani… :wink: :lol: De most már nem szeretnék!!! Apát választottam apának, nem véletlenül, így ő marad! :wink: :lol: Már, ha rajtam múlik… :roll:

Anitja! Hurrá! 4 hónap! Szupi! :lol:
A játékokkal én ugyanezt csinálom! :wink:

És képzeljétek, reggel mire bejöttem a konyhából, felvett egy játékot, hanyatt fekvésből! Nem tudom, hogy csinálta, kár, hogy nem láttam, de nagyon ügyes! :D

Szerintem a cuppogás a cumi helyett van. :roll:

Na, megeszem a párolt zöldségemet, aztán jövök még. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Mi ma kapjuk meg délután a 3 hónapos szurit, kicsit izgulok. A 2 hónaposnál "csak" egy kis hőemelkedése volt Levinek. Nagyon kiváncsi vagyok már a paramétereire is, utoljára karácsony után mérték meg. Este még jelentkezem!

KépKép
becka

Emese: Szupi az új avatarod, szerintem jól látni!

Heni, Anitja : Boldog hófordulót a babóknak!

Igen, Anitja nálunk is van, hogy behergeli magát a játékokkal és olyankor váltani kell. Sokszor helyet, pozíciót is.

Irina: Boldog évfordulót!

Ma itthon maradt Bencus is, mert nagyon köhögött az éjjel, felváltva Mátéval, úgyhogy ma megyünk délután a doki bácsihoz. :(

Alvás: Nálunk úgy néz ki, hogy két evés között mindig alszik, valamikor ½-1 órát, valamikor 2 órát is, de ebben még nincs rendszer. Viszont este hatkor eszik, fél nyolc felé letesszük, akkor úgy bealszik, mintha már az éjszakai alvás lenne, úgyhogy ilyenkor még fél kilenckor felkeltjük fürdeni, enni és utána szó nélkül alszik tovább. Félek, ha hagynánk aludni, akkor mondjuk már éjfélkor kelne, hogy éhes, mert ő még továbbra is kel 2-3 óra felé. Na, mindegy majd csak alakul ez is.

Bongyi: Próbálj majd azért délután pihenni egy kicsit, én is csak azért nem vagyok annyira zombi, mert nem mentünk oviba és így vissza tudtunk egy kicsit aludni még.

Motiot, Regi: Ügyesek vagytok (-kilók)! Én is elkezdtem egyfajta diétát. Leginkább kerülöm a felesleges kalóriákat és sok zöldséget, gyümit eszek, kevés kenyér, abból is a teljes kiőrlésűt. Eddig – 1½ kiló, majd holnap méredzkedem újra. Most még a torna hiányzik, de az éjszakai kelésektől még nincs erőm hozzá.

Jelentem Csillaghegyen is borús, ködös csúnya idő van. :twisted:

KépKépKépKép
meryke

Horcsog: apa: :lol: :lol: :lol:
Ja, vasárnap akkor mennénk!!!

Irina: itt is borús! :(
A 7. év az a 6. és a 7. között van. Jelentem nálunk bejött a babona!!! :( De túl vagyunk rajta, remélem)

Anitja: köszi, apa ment érte, sikerült beszerezni a tápszert!
Boldog hófordulót!!!

Én még nem ízesítek, max. természetes ízekkel. Pl: ha a főzelék nem elég édes, teszek bele egy kis almát stb. Ha így is szereti, akkor minek rontsam el???

Kép
Kép
timi26

-1&frac12 = mínusz másfél kiló

KépKépKépKép
meryke

Hahó!!!

Vagyok én is,bár minket senki nem hiányolt!!! :(
Na de ezt nem is vehetem zokon,hiszen én egyszerűen nem tudok veletek lépést tartani!!! :( :oops:

Mikor Molli felvan foglalkozni kell vele,mikor alszik akkor itt van Melike,ha meg mindketten alszanak akkor én is próbálok pihenni...muszáj,mert mi éjjel kelősek vagyunk!!! :(
2-3-szor felkel Molli és általában csak cicin alszik vissza!!!Ritka mikor a cumit elfogadja!! :?

Tegnap voltunk a 4 hós oltáson...megint meg se nyikkant!!! :D :D
7 kg és 67 cm!! :D :D

Még mindig kakilunk szinte minden kaja után és van mikor éjszaka se tud visszaaludni addig mig nem kakil!! :(
Azt mondta a doki,hogy nincs gond,majd kinövi!! :roll: :?
De mikorra????
Űgy szeretnék már egy jót aludni!!!!!
Bár ha olyan lesz mint Meli,akkor nem bánom ha még egy ideig kelni kel éjszaka...Meli 1 éves koráig szopizott és amint befejezte a cicilést onnantól kezdve átaludja az éjszakákat!!!
Szóval remélem Molli is később rájön,hogy aludni jó!!!! :lol: :lol:

Meli meg az arcán elkapart valamit és elfertőződött,jó csúnya volt neki,de már lassan helyrejön!!

Nagyon sajnálom hogy nem tudok nap,mint nap jönni és beszélgetni veletek,hiszen szuper csapat vagytok.... :D

Olvastam hogy akartok egy saját oldalt...majd figyelem az eseményeket,remélem kapok oda is bebocsájtást,attól hogy nem jövök ide olyan gyakran!! :roll:

Képeket végig szoktam nézni...háááát mondhatom nagyon szép babák vannak itt!!!! :D

Na etetés jön... :D

Azért ha tudok jövök...

Puszi

ancsi26

Halihó!

Már megint itt.

Bongyi baba, már vissza is küldtem! A program neve: picture resize genius. Majd megkérdezem a Kedvestől, honnan szedte le. Ha lehetséges, akkor meg átküldöm.

Harmadéves babák! Isten éltesse őket! Ez már kor a javából, hiába ők is öregszenek. :D Ma hallottam a tv-ben, hogy a füleket azért húzogatják, hogy hosszú, boldog élete legyen az éppen ünneplőnek. Csak finoman! :D :D

Irina, gratu Nektek! :D Nem tudom, hogy mi az igazság ezzel a hétévenkénti mizériával. Mi 28-án (le se merem írni), 20 évesek leszünk. Valamit ki kell találnom az én Drágámnak, hogy ennyi ideig elviselt és azért is, hogy még továbbra is így maradjon. Jól gondolod, Gergő nem volt egy egyszerű eset, most sem az, bár nagyon tudatosan figyelünk rá, hiszen ő a középső. Nem hagyja magát. Dávid pubertál, Gergő prepubertál, no meg van egy kicsi akaratkánk. De nagyon jól van ez így! :D :D

Éva, van szomatos és konduktor ismerősöm is. Megkérdezzem tőlük mit csináljatok? Tudnak-e ajánlani valamit? Mindig a nagyobbakkal jövök, de Gergőnek is volt valami hasonló, de neki csak én erőltettem, hogy a másik irányba is fordítsa a fejecskéjét. Remélem jól emlékszem, hogy ez volt a baj. Szépen rendbe fog jönni!

Anitja, kicsi Albert is cuppog ezerrel, ma először még a hüvelykujját is szopizta. Ha tudná, betenné az öklét a cicim mellé is a szájába. Őrületes egy krapek!

Maggie
dmaggie

Sziasztok!

Itt Gödön is undorító nyálkás idő van :evil: :evil:

Szerintem cuppogósok klubját is meg lehetne alapítani :) Bálint is ezt csinálja,bár neki van cumija is :)

Hörcsög:
Apjuk :) :) hiába férfiak :)

Irina!
Még 10* ennyit kívánok nektek jó :) Mini Igazgató meg nagyon ügyi :) Igazi Toldi :)

Ági!
akkor du. hívom a rendelőt és bejelentkezek :) Igen vinném Bálintot is :) amúgy szerintem szokott ilyen lenni

Regi!
én is 90 napossal fogytam 2 éve 10 kilót :) s ha fél éves lesz legkisebbem nekikezdek :) a kedvencem a sütis nap volt :)

Ancsi!
Én szoktam Rátok is gondolni ám :) Akinek 2 gyönyörű lánya van nem lehet elfelejteni :wink: :)

Motiot!
De jó a babakocsi futás :) De gondolom ott azért elterjettebb mint Mo.-n :) Itt tuti azt hinnék h. dinka vagyok :) Mikor Bálintot vittem kendőbe akkor is érdekesen néztek egyesek rám :)

Mi meg elmentünk babamama klubba :) Bálint végig nézelődött szopizott,most meg alszik :) itthon meg tiszta hisztis volt mikor elindultunk,azt hiszem állandó program lesz :)

no most meg indulhatunk Míráért :)

úgy utálom ezt az időt ,legyen napsütés :) :)

KépKép
viranka

Ancsi26, dehogyisnem hiányoztatok! Csak olyan nagy a csapat, hogy elfelejtettünk mindenkit számba venni, ne vedd zokon!!!
Molli miatt ne aggódj (tudom, fogsz), mert nagyon szépen gyarapszik. Mi is csak cicin tudunk érdemben aludni...

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: