A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Rita a kiskutyás hasonlatot azt hiszem, értem. :wink:
peti azt kérdezte, én mit csináltam volna... Hát... remélem sose kell majd megtennem, de én az elsőnél kiállítottam volna az előszobába "gondolkodni" és a másodiknál tuti elindultam volna haza. Mindezt kellően nagy nyomatékkal.

Na lépek, mert megérkezett anyósom. :shock:

Kép
vkbrigi

Peti, Kristóf boldog felediket, Réka, boldog hófordulót, Veronikusz Neked pedig nagyon boldog névnapot!

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz boldog névnapot!!!!
Hófordulósoknak boldog hófordulót!!!!

Nálunk minden oké, anyukám most ment el :cry: :cry: ,de majd boldogulok valahogy!!!

SZép estét...

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok,
a Ferenci Erzsike kért, hogy szóljak nektek, egy jó ismerősének volna szüksége pár napra egy négyhónapos babának anyatejre. Az édesanyja vizsgázik és azért kellene. A papa értemegy házhoz és természetesen ki is fizetik.
Ha valaki tudna segíteni, kérem szóljatok.
szeretettel
nováky_rita

Sziasztok!
Ma csavarogtunk, lányom alig aludt, úgyhogy most kicsi hiszti vagyon, mindjárt megyek is, apja fürdeti, aztán alvás.

Panka bölcsis, három éves, de nem ver másik gyerekeket. Ennyi az életkori sajátosságról. Ha itthon próbálkozik, akkor én a "nem tárgyalok veled" című megtorlást alkalmazom, nála ez elég jól működik. Arra már rájöttem, hogy ha meglegyintem, arra csak nevet, nem is érti, ezért nem is értem azokat, akik verik a gyereküket. Szerintem most már nagyjából érti, hogy mi az amit szabad, meg amit nem. Legalábbis remélem.

Kép
Kép
kriszta36

Brigi!
Mindenképpen neked van igazad, szerintem a barátnődnek kellett volna lépnie! Először figyelmeztetni utána pedig elhúzni Kristóftól. Az életkor sajátosságokról azt gondolom, hogy vannak de nem ilyen dolgokban. Minden gyerek bepróbálkozik azzal hogy ilyen vagy olyan módon érvényesüljön, ilyenkor attól függ hogy ezt a szülő hogyan reagálja le. Ebben Rita tökéletesen leírta a véleményemet ha következetesen és határozottan szólunk rá és tényleg azt éreztetjük hogy ez nem jó dolog akkor a gyerek megérti! Valinál abban az egyben nem értek egyet hogy nem biztos hogy otthon látja hanem inkább a most futó idióta agrasszív mesékben amit egyes szülők cenzúra nélkül engednek nézni a gyerekeknek. Nekem ez a véleményem....

Petyának, Rékának, Kristófnak, Ádámnak boldog hófordulót!

Veronikusz!
Boldog névnapot!!!!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Emano!
Küldünk egy kis +++++++++++++++ ill. inkább sok ++++++++++++++ :D

Steffi!
Aranyos vagy :D Emma is szokott sírni Laci edzett apuka :D Annyira örülök hogy ilyen jól sikerült a találka! :D

Éjjel megint balhé volt Emmus 11-12ig nem volt hajlandó aludni sírt-nevett-forgolódott.... kész vagyok fogalmam sincs miért csinálja aztán meg óránként ébered... mikor lesz ez végre jobb? Nah nem panaszkodom, ma voltunk uncsi tesózni nagy banzáj volt mindenki pörgött ezerrel :D

Orsi

borsa

Borsa, ötletem sajnos nincs alvás ügyileg, nekem nagyon nagy szerencsém van az álommanókkal.
Teljesen igazad van, sajnos a filmekről nekem is ez a véleményem (itthon korlátozva is van a csatornaválaszték és a TV nézés), viszont sajnos a tapasztalatom az, hogy többnyire könnyebb kicsit megütni a gyermeket, mint türelemmel magyarázni, ez meg ugye a piciknek a példamutatás.

Köszi a köszöntéseket!

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
Sajnos igaz ez a ráütés csak én próbálom mindig azt gondolni hogy senki sem veri el a gyerekét.....
Küldjetek egy pár manó légyszi :D

Orsi

borsa

Sziasztok,
Csak este beugrottam, mert férjjel hármasban vasárnapoztunk, tekintettel arra, hogy holnap utazik és csak csütörtökön este jön haza.

Veronikusz Boldog Nénvapot, legyen csodás estéd és éjszakád!

Petinek és Kristófnak Boldog 0,5 szülinapot! Olyan fura, hogy még csak a minap születtek, nem Brigik?

Rékának és Ádámnak Boldog Hófordulót!

Verekedés: egyetértek, azzal, hogy határozottan és következetesen kell fellépni ilyenkor, sokszor bepróbálkoznak a gyerekek mivel tanulják a határokat, meg persze próbálják tágítani is... de következetességgel meg lehet velük egészen hamar tanítani, hogy mi az ami rossz, mit nem szabad. Nyáron (Tünde még alig múlt 6 hetes) voltunk egy játszótéren nővérkémmel és gyerekeivel. Az akkor még csak 10 hónapos fiához odament egy kislány, aki 3 év körül volt és majdnem fejbevágta egy kaviccsal... A nővérkém fogta meg a kezét a csatt!!!! előtt!!! Az anyuka meg odajött, hogy sajnálja, mire mondtuk, hogy inkább a gyerekkel beszélgessen és nevelje ne nekünk mondja, hogy sajnálja...

Szép éjszakát mindenkinek!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

sziasztok,
nem tűntem el végleg, de a bölcsis beszoktatást keresztülhúzta, hogy Ricsit 2 X 1/2 nap után leteperte az influenza, majd ezt átadta a hugának, majd rám is sikerült átrakni, szóval jó hetünk volt, van. ők már egyre jobban vannak, de én még nem igazán, úgyhogy apa ápol most minket. de alakulunk.
így most sajna nem volt időm visszaolvasni sem, de mindenkinek boldog hófordulót és névnapot!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka, gyors gyógyulást!

Verekedés: nálunk 2 fiú is van még, aki Benével egyidős. Azegyik nagyon verekedős, bár otthon nem látja. DE ilyen. Ezzel nem is lenne gond, HA a szülő határozottan rászólna, eltávolítané, stb. A visszaverés nem megoldás.
A másikra is rájött egy időben a verekedés. (se tévé, se szülői verés) És ott a szülők nagyon határozottan léptek fel ellene. Meg is lett a hatása. Én is ezt csinálnám, bár Bene általában szenvedő alany szokott lenni, de volt már, hogy bepróbálkozott, de a "nem szabad" felkiáltás itt nem elég, én is lefogom, elviszem, stb. Muszáj határozottnak lenni, hogy lássa, vannak ténlyeg NEM dolgok. Azt gondolom, így is annyi mindent megengedünk nekik.

mtunde

Veronikusz! Boldog névnapot!

Manóka! Az influenzától eltekintve, jól vagy? Pocaklakó?

Kép
Kép
kriszta36

Borsa,
lehet, hogy azért nem alszik Emma, mert szerelmes... :D

Dóri,
írtad, hogy etetőszékben etetitek Tündét. Már ül stabilan, vagy esetleg úgyis bele lehet ültetni, ha még nem ül? Mert hogy az én lányom még nem, viszont az autósülésből meg kimászik,kinyomja magát.

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz!
Remélem minden oké, olyan keveset vagy :( Csak bízni tudok benne, hogy semmi komoly és csak egy átmeneti hullámvölgy...Lányok jól vannak?

Manóka!
Húh szegénykéim! Gyors gyógyulást sok gyógypuszit irányítottam hozzátok!

Verekedés: ez érdekes téma és jó, hogy feljött én mindent megjegyeztem és szerintem is a szülő felelőssége valahol, hogy a gyereke nem lesz verekedős. De a szenvedő fél ilyenkor mit csináljon? Mondjuk, ha az én gyerekemtől veszik el a valamijét vagy ütnek rá akkor ő még 16 hónaposan bár értelmes ezt - szerintem - még igazából nem fogja fel. Ilyenkor én utasítsam rendre más gyerekét? Vagy vigyem a másik közeléből? Vagy mi?!

Orsi!
Nem azért, de nem lehet, hogy a foga?! Ha vigasztal Martin is tök sokat ébred :? pedig már kezdett egész tűrhető lenni. Ő is csinált ilyen egy órán keresztül bulizást, aztán valahogy elaludt...

Minden hófordulósnak boldog-boldogot!

Heni? Gabó? Lilluska? Na és ZSU???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz!

Köszönöm 8) !

Gyuzsó!

Neked pedig (utólag :oops: ) köszönöm a hófordulós köszöntést Dorinának!

Kép
tikó

Sziasztok!

Paklincs!
Simán be lehet ültetni ha még nem űl...nekem Dani már 5 hónapos kora óta etetőszékben eszik, pedig a mai napig nem tud űlni.
De az etetőszékben valahogy megtertja magát, általában kapaszkodi. És nincs benne sokáig, csak az evés pár percére, így baj sem lehet belőle.

Borsa!
Ha ez vígasztal, Dani pár hete megint ébred éjszakánként. 1kor 4kor és 7kor. MInden éjszaka ugyanabban az időpontban...egyszerüen nem tudom, hogy mi van vele.
A délutáni alvást azért kérdeztem múltkor, mert Orsi ha alszik akkor este 11 után alszik el...addig szenved az ágyában. Ha nem alszik akkor 9 tájt alszik már.
Csak akkor délután kicsit nyűgös. És ha megyünk valahova akkor elalszik az autóban.
Abban az időben amikor egyébként aludni szokott úgy babmbul...mesét néz, sziesztázik :D

Gyuzsó??????????

emano!
Kitartás... :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok,
Emese: nekünk olyan etetőszékünk van, aminek dönthető a háttámlája (az egész család beszállt, ez volt Tünde karácsonyi ajándéka), így nyugodt szívvel beteszem, igaz csak az evés idejére. Most a legdöntöttebb állásban tartjuk, ez olyan mint egy hordozó, vagy még inkább, mint egy relaxszék. Nekünk nem nyomja ki magát, inkább a kölcsönkapott relaxszékből jön fel ülésbe és még közben hintázik is...

Manóka gyors gyógyulást Nektek! És vírusmentes bölcsis napokat!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Jó reggelt!

elnézést, de ettől a két kis szarostól :D mostanában tényleg nem tudok ideülni. :oops:
Ráadásul mára még a múltkor engem teljesen kiborító rokonom is bejelentkezett hogy jön. :oops: :twisted: :twisted: :twisted: jó kis ínhüvely-gyulladással takaríthatok. :twisted: úgyhogy ma se tudok jönni.
Ja! Még annyit, hogy a férjem fokozza a munkamániáját. Tegnap este hazajött fürdetésre és este 11-kor már ment el. Holnap lehet Hamburgba utazik az öcsémmel, KOCSIVAL!!!! Szóval köszi jól vagyok!!! Megöl az ideg, hogy mi lesz két kialvatlan pasimmal az úton. Ez jobban kiborít mint a két lány. :oops:

A névnapi köszöntéseket pedig MINDENKINEK nagyon köszönöm. Nagyon kis TÜNDÉREK VAGYTOK!!!!!

A képeket mindig megnézem. Mindegyik csuda-csuda szép. Nagyon édesek!!! Steffi! Jó látni téged is néha! :D

Betegeknek küldünk sok-sok gyógypuszit!!!!!! :oops: :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Boldog hófordulót Rékának, Ádámnak és a féléves nagyfiúknak: Kristófnak és Petyának!!

Sziasztok!
Köszönjük a hiányolást! :lol: itt vagyunk!!!
szombat Anyósvizit+ délután sógor+ barátnője eltűntette a maradékokat a hűtőből, vasárnap meg mi mentünk sógornőmékhez, meghívtak, ami nem túl gyakori..
Tanulságos hétvége volt mindkét nap..
Sógor barátnőjének nem volt hangja.. minek jön gyerek közelébe..??? :twisted: Anyós meg dugja szó szerint az arcába Micát, hogy játsszon a hajával.. :roll:

Kismamában van egy stahl túrós süti recept leveles tésztával, na az nem működik!!! kiderült szombaton :lol: :lol:

verekedés: sokan "pihenni" és csacsogni mennek a játszira, gyerekre rá se néz persze!! mindenképp a saját szülőjének kell konzekvensen és tartalmasan fegyelmezni: félrevonni, megbeszélni, ha kell hazavinni!!

Manóka,
jobbulást a családodnak!! +++++++++++++++ küldjük!!

Emano,
sokat gondolunk Rád és dobjuk a feles energiáinkat Neked!!!

Emese,
vannak dönthető székek, abban végképp biztonságban van és könnyű etetni is!

Tikó,
szívesen, máskor is!! :wink:

Steffi,
küldöm ma a képeket!!

Borsa,
gyűjtünk álommanót Nektek ma éjjelre!!

KépKép
Kép
gyuzso

Veronikának és Veronikának :lol: :lol: :lol: boldog névnapot!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Veronikusz, Boldog Névnapot kívánunk neked!

És persze minden hófordulósnak is boldog hófordulót!

Ancsa, írtam emailt! Mi szerdán megyünk úszni, szerintem fél 10re, az nektek nem jó véletlenül? (most akarok majd bejelentkezni!) Anyukámmal megyek!

Köszönöm mindenkinek a drukkot, meg volt végül a fotózás és elég jók is lettek a fotók, elvileg 2 hét múlva kész a site-unk, szóval inkább majd annak a címét felrakom ide, nehogy kihagyjak valakit, aki kiváncsi a képekre! :wink:

Verekedés: Dani élete első pofonját egy rokon kislánytól kapta úgy 4 hónapja, szerencsére nem ijedt meg egyáltalán, pedig elég nagyot kapott és utána is oda akart menni hozzá, bennem kicsit felment a pumpa, mivel az anyuka egyáltalán nem határozottan szólt rá a félévvel idősebb gyerekre, hanem még kb. nevetett is... :shoked: :evil: Azóta nem történt ilyen szerencsére, pedig elhatároztam, hogy legközelebb rokonság ide vagy oda, meg fogom mondani a véleményemet, de úgy látszik nem verekedős, mert már többször találkoztak azóta, hanem csak egyszeri dologról volt szó (remélem!!)

Steffi, én el is határoztam, hogy legközelebb ha ilyen lesz, közbeavatkozok keményen, szerintem mindenkinek kötelessége, hogy figyeljen a saját gyerekére, hogy ne bántsa a többieket, ha ezt a kedves szülő elhanyagolja, megteszem én helyettük, pláne ha pont az én gyerekemmel kekeckedik! Persze csak finoman, nem ráordítanék vagy ilyesmi, de jó ötlet arrébb vinni a gyereket, ha látom, hogy reménytelen a szülő és a gyerek is és hiába szólok, semmi nem változik...

Nálunk is rossz volt nagyon az éjszaka, Dani 3x kelt 1 óráig, aztán akkor annyira sírt, h már muszáj volt kivenni, no de mindegy, szerintem a foga lesz a lúdas, mert amúgy jó alvó. Ti fogzásra homeos cuccon kívül szoktatok adni valamit? Én panadol baby szirupot ha adok, jobban alszik, csak nem merem sokat, mégiscsak paracetamol, esetleg egyéb ötlet? (homeos chamomillat és viburcolt is szokott kapni, néha jó, néha nem)

Emese, mi amíg nem tudott ülni, pihiszékbe tettük, állítható támlájúba és ott kicist feljebb állítttuk a támlátját, ez elég sokáig bevált nálunk, de ha nincs ilyen széketek, nem tudom, hogy érdemes-e dönthető háttámlájút venni, mert olyan rövid időszakról van szó, hiszen 7-8 hónapos koruk körül már jól szoktak ülni a babók, nem? Már ezt is elfelejtettem, atyaég, pedig csak féléve volt, már értem, hogy mire való a babanapló! :roll: :D

Steffi, jó az új vonalzó!!! És képecske miért nincs hozzá??

Még azt akartam kérdezni azoktól, akiknek volt már repülős tapasztalata 1,5-2 éves kor körüli gyerekkel, nyáron szeretnénk menni majd valahová nyaralni augusztusban és nagyon hezitálunk, hogy Horvátország legyen kocsival vagy valami egészen más repülővel? Nektek mi a véleményetek? Mennyire megterhelő egy ekkora gyereknek a 6 órás autóút? És a repülőn mit csinálok vele, ha nem akar ülni? Sétálok vele vagy hogy? Köszi előre is a tanácsokat! Annyira szívesen mennék messzebbre tengerpartra és nem tudom, hogy Daninak melyik lenne a jobb utazás szempontjából! (repcsivel max. 2 óra lenne az út az általam tervezett helyekre)

No megyek és készítek reggelit az emberemnek, szegény megbetegedett és itthon van, remélem nem kapjuk el, ár csak megfázás szerintem, köhög picit és inkább az orrát fújja... :?

KépKép
barimami

Barbi!

elég jól elvoltak???? :D :D :D :D
semmi gond a repüléssel, csak itatni kell őket le és felszállásnál, hogy ne duguljon be a fülük. Mert akkor fáj és sírnak.

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barbi!
2007. aug.-ban mi is Horváto.-ban voltunk és több mint 6 óra volt az út. Ott se volt gond. Vittünk az útra játékokat, füzetet, ceruzát és ha fent voltak akkor nekem hátul kellett ülnöm.

na most már tényleg megyek :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!!!
Gyuzsó!
köszi,hogy gondoltok ránk :lol: :lol:
egész jól boldogultam tegnap!!!

Fogzásra valami tippetek????Nurofen és dentinox kivételével!!!
azt néztem hogy legalább 4 foga jön egyszerre,legalábbis 4 helyen van beduzzadva és fehér az ínye!!szegénykém :lol: :lol:

Betegeskedőknek jobbulást

szép napot...

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Ma nem nagyon jövök, de még itt....

mtunde

Tünde,
köszi!!! már itt rágom a körmeim, hogy mi a pálya Nálatok!!! :wink:

Emano,
szegényke!! durván hangzik!! majd a sok fogas manók anyukái segítenek, mi ezzel a 2-vel nem sok tippet ismerünk! :lol:

Veronikusz,
nicsak, a kis terroristák is alszanak néha..? édesek nagyon!!!! :lol:

Barbi,
honlapot várjuk kíváncsian!!

István szerint front van, fájt a feje már este is, pedig nem egy fájós típus..

KépKép
Kép
gyuzso

Veronikusz!

Istenke éltessen nagyon sokáig!!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés, aztán rohanok tovább....
Sajnos nagyon kevés időm jut netezni: két hétre előre van egy csomó bejegyzés a naptáramban... És persze azért be-behívnak dolgozni, mert az a sok tudás, ami belémszorult most hirtelen kellene – és át kellene adnom, aztán dokik (fogorvos, szemészet, ortopédia, nődoki), fodrász, kozmetikus, barátnők, bevásárlás, babaszoba-berendezés, polgármesteri hivatal (apasági nyilatkozat)..... ja, és néha pihenni is kellene – azt hittem, hogy végigalszom ezt a két hónapot – de ez már látom, nem jön össze :(
Amúgy kedden voltun dokinál - a leánykával minden rendben. Február 5-től már minden héten vizsgálat :o - az viszont azt jelenti, hogy már nagyon közel van a március 6..........

barimami: a barátnőmék októberben/novemberben voltak Máltán a márciusban született lánykájukkal... Annyit mondott, hogy felszálláskor/leszálláskor itatni kellett a babát, hogy ne dugoljon el a füle, amúgy semmi probléma nem volt . Mondjuk az más kérdés, hogy visszafelé a kislányka televolt szúnyogcsípésekkel, és nem akarták felengedni a repülőre, mert azt mondták, hogy biztos madárinfluenzája van!!!!!!! - szegény barátném pedig mutogatta, hogy csak a fején van, és hogy a szállodában a medence mellett volt a szobájuk - csak nagynehezen sikerült kimagyaráznia.... Kőfejűek voltak, nagyon....
linocs

Köszi a szék ügyben az infokat-nem is tudtam, hogy van dönthető támlájú is :oops:

Linocs,
a bátyám is március 6-án született...csak már régen.

Nálunk itt van Nagyjankó anyuka... mondjuk én Őt imádom, úgyhogy nekem most jó...
:)

Vár a rakott kel, később még próbálok jönni.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok

Gyors bekukk mert szaladnom kell.

Emano,
Osanit, homeopátiás bogyó, nekünk ez az ami nagyon bevállt,
Magyarországon nem kapható. De az ismerősünk, vett egy csomót, így maradt neki és eladná (vagyis engem kért meg hogy adjam el) . szóval ha szükséged van rá szólj!

Emese,
Nekünk ilyen székünk van,
én imádom.
a Kenguruban néztük ki, ott volt 27 ezer, és rákerestem a neten és találtam is 20-ért Csepelen, hát igaz messze volt, de megérte.
nagyon szeretjük.
ez is dönthető, és több magasságban állítható. ez jó ,mert most jó hogy magadhoz tudod igazítani, aztán az asztalhoz, meg majd később ha akarja egész lentre is le lehet tenni.

http://gportal.hu/picview.php?prt=68278 ... 32a0d8500b

Bocsánat, mennem kell, hiv a Kisfönökasszony!

ancsaboszi

ancsaboszi
akkor érdekelne az Osanit, homeopátiás bogyó!!
Mennyibe kerül?????Fel tudod adni postán is??????Az anyagiakat hogy rendezzük????
előre is köszönöm

Emese
nekünk ilyen van
http://recontra.hu/index.php?pg=market& ... 0506065614
nagyon imádjuk :lol: :lol:
ja és házhoz szállítják!!!

emano/Andi
KépKép
emano

LÁnyok (főleg a pocisok)!!!!
barátnőm árul pár dolgot,felrakom ide,ha nem baj
:oops:
-Ruhák 56tól 68as méretig! A legtöbb Kenguru Gold-os, megkímélt, szinte új, az egész "pakk" 20.000.-
-AngelCare légzésfigyelős bébiőr, hőmérsékletjelzős 20.000.-
-Captiva szemetes 5.000.-
-Brevi gyerekülés 0-9kg 8.000.-
-Játszószőnyeg 3.000.-
ha valakit érdekel szóljon, adom a telcsi számot

emano/Andi
KépKép
emano

Halihó!

Itt vagyunk! Sajna álommanók eltévettek de azért köszönjük.... :(

Emano!
Szegény manó, nekünk még nincs fogunk de vettünk egy dologél nevezetű kencét amit a doki néni ajánlott, még nem tudjuk hogy jó-e...

Steffi!
fogakra nem gyanakszom hiszen még semmi duzzanat vagy fehérség nem látszik, fogalmam sincs mi van már megint csak egyszerűen hulla vagyok, dehát ezt neked nem kell ecsetelnem...

Veronikusz!
Nagyon cuki a repcsis kép. Sajnálom hogy megint sokat vagy egyedül :( ++++++++++++++++++++++++++++++++

Barbi!
Tök jó hogy feldobtad ezt a témát mert én is nagy dilemmában vagyok hogy autóval Horvátország vagy repcsivel Görögország... Azt nem tudom hogy mennyit kell várni egy fapados repcsinél felszállásig, ill mennyivel előbb kell kint lenni, én csak nagy Óceán-járóval mentem és ott 2-3 órát kellett előtte a reptéren tölteni....

Ancsa!
Azt néztem hogy Ti is hamarosan jubiláltok! De izgi :D

Emese!
Én a brumimaci bababoltból rendeltem a Chicco Happy Snack-et és imádjuk dönthető meg minden asszem Emanoéknak is ez van ugye?

Orsi

borsa

Igen Borsa nekünk is olyan van :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa, nálunk is ugyanez a dilemma! Sajnos a fapadosnál ugyanez a helyzet, ott is kint kell lenni 2 órával előbb! Bár mi nem fapadossal mennénk, hanem rendes járattal, mert utazási irodát fogunk választani, ha repcsivel megyünk, de ott is sokkal előbb ki kell menni sajnos.

Köszi mindenkinek a repcsis infókat!!! Azt nem tudom, hogy egy 1,5-2 éves gyerkőccel is ugyanolyan könnyű repülni? mert sajnos ő már nem alszik el bármilyen pozitúrában, mint régen...

Linocs, hihetetlen a sztorid, nem látják, hogy az szúnyogcsípés és nem kiütés? :?: :shock:

Veronikusz, de jóóóóó ez a kép!!! :lol: :lol: meggyőző!!! Kata akkor mennyi idős volt, amikor ez a kép készült???

Ancsa, Osanit engem is érdekel, majd írok emailt!

KépKép
barimami

Barbi!
repülős képen: Kata itt 1 éves és 11 hónapos, Szofi 7 hónapos

amikor pedig Horvát o.-ban voltunk Kata 2 éves 9 hónapos, Szofi 1 éves 5 hónapos volt.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Én is itt..most tettem le aludni, remélem fog is... :D

Tök jó ez a repcsis kép Veronikusz, emlékszem rá,mert 1er már föltetted vmikor :D nagyon édesek...
repcsis élményem nincs, de tavaly voltunk Horváto-ban, Enci 7 hónapos volt és simán bírta az utat.Igaz éjjel ill.este 9kor indultunk és reggel értünk oda. Javarészt aludt, ha meg felébredt, félreálltunk, kapott cicit és nyomta tovább...

JAj lányok, olyan türelmetlen vagyok....és depis is-ma.
ugye mondtam,hogy majd jan-ban újra "kistesó"zunk, és mivel ma megjött :( teljesen elszontyolodtam.
jó tudom, hülye vagyok....meg még le sem telt a félév....de hát akkor is.

na majd jövök később....
Vendég

Gabi, 1. köszi az infót, 2. tök jó az új vonalzó!, 3. ne aggódj, Enci kishúga vagy kisöccse hipp-hopp itt terem, amint eljön a megfelelő idő!!

Veronikusz, köszönöm, ennél részletesebben már le se lehetett volna írni a korukat!!! :lol: :lol:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Orsi, Barbi!
Repülés: ugye mi tavaly aug-ban voltunk Martin akkor 11 hós volt. nekünk kint kellett lenni két órával előbb, de mi kihúztuk a du-i alvást indulásig így az oda utat végigaludta még ébreszteni is kellett. Ott a jövés-menés, sürgés-forgás nagyon lenyügőzte! Mikor bementünk én vásároltam a duty free-ben nimi meg tologatta martint. Aztán beszállás előtt szabadon engedtük - ő ugye akkor már járt - ér rogangált fel-le igazán hálás nézőközönség volt :D Felszálláskor szoptattam és csend volt szinte fel sem tűnt neki legalábbis nem nagyon jelezte. Nekünk mákunk volt mert hármas ülés volt és csak mi hárman - ill. ugye hivatalosan két helyen - voltunk így martint beültettük magunk közé és ott a kedvenc játékaival elvolt, mese könyvet nézegetett, adtunk a haminkból neki. Leszálláskor ismét szoptattam. Hazafele már elég későn indultunk - este 10körül - de egész jól bírta ott is rohangált oda-vissza a repcsitéren aztán felszálláskor meg el is aludt. MI ha idén is eljutunk akkor is megyünk. Szerintem nagy élmány egy 1-2 órás repülőutat szerintem simán végig lehet csinálni. Esetleg poénból üljetek fel velük előtte egy buszra, hogy hogy bírja. Ha mgé van kérdésetek szívesen segítek viszonylag friss az élmény :D

etetőszék: nekünk is olyan van mint emanonak és orsinak. emanonak én adtam az ötletet! :D nagyon tuti kis székecske!

Orsi!
martin is óránként ébredt! :evil: :?

Barbi!
Ugye milyen jó a vonalzóm? :lol: Én nem tudok képet felrakni, azt sem tudom, hogy kell, de még ilyen avatart vagy mit sem tudok mert ha lekicsínyítem akkor kb. akkora mint a mondat végi pont! :? Már akartam mondani nagoyn jó hogy csinálod ezt a pocakos fotózást! Majd ajánlak másoknak titeket!!! Igazad van egyébként tényleg nekünk kell védeni a kicsinyünket, dehát olyan nehéz. Szóval amikor a másik anyuka csak néz vagy nevet :shock: Mikuláskor nekünk is volt iylen sztoink. A partyn az egyik anuyka kisebbik fia azt hiszem 2 éves egy nagyobb olyan 6 év körülitől el akarta venni valamit nagyon, ugrált érte meg verte ki a kezéből. Anyuka ott térdelt mellette a másik gyerekével a nagyobb mögött meg ott áll apuka. És a kicsi addig ment el, hogy elkezdte ütőgetni, de nagoyn durván a nagyobbat! Persze anyuka pont nem figyelt :roll: A nagyobb gyerek és apuka is csak pislogott meg mi is Nimivel, hogy ez nem igaz... Nem tudom mi lett a vége, szerintem a béke kedvéért odaadták neki azt az izét, de azért ez nagyon kemény volt. Utána mondta ez az anyuka is, hogy a játszótéren is ezt csinálja és nem tud vele mit kezdeni. Nem tudom szerintem mindent meg lehet oldani csak akarni kell, főleg ha ilyesmiről van szó.

Veronikusz!
én is emlékszem a képre, még mindig szuper! Szegény fejed! Olyan ügyi vagy!!!

Memménk?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Meghoztam a restanciámat...........

Pocifotók a 30. hétből! Kép

Kép
Vendég

Ejha, szép pocak!

Steffi, köszi a leírást! Én most körbenéztem és nekem Bulgária Aranypart nagyon szimpi, all inclusive, 4 csillagos szálloda, klímával, hűtővel, mindennel, finomhomokos tengerrel 230ezer első ránézésre augusztusban, de még nézelődök, jó lenne 180-200ra letornázni valahogy, kb. az lenne a mi pénzkereteinknek ideális és nincs túl messze....valaki volt már ott esetleg???

Borsa, Görögo. nekünk is szimpi, mi Korfun voltunk nászúton, nagyon jó volt, csak a tengerpart nem volt olyan jó, nem volt annyira tiszta, meg nekem a homok a mániám, ott meg ugye max kavicsos...

KépKép
barimami

Ja, Steffi, GIF-ben kell elmenteni és akkor nem lesz nagy a mérete kilobyte-ra, de nem kell annyira picire lekicsinyíteni se!!!

KépKép
barimami

Barbi!
Szivi! :lol: Mi tavaly úgy voltunk,hogy a tui-nak volt valami szerda árak, a lényeg az volt,hogy kedd este megjelentek az árak rongyolni kellett be az irodába és gyorsan foglalni és nagyon kedvező áron lehetett szállást és ellátást találni! Azt hiszem nem akarok hülyeséget mondani, de talán 1 hét all inclusive Görögo. Kos sziget 2 fő 150.000 cakli pakli... Valami ilyesmi. Mi sajna lecsúsztunk róla, túl taktikáztuk magunkat. Ez a szálloda (hotel pily bay) nagyon jó áron van mindig majdnem mindenhol és szerintük tui hely! arra kellett figyelni, hogy a repülőn legyen hely és ők akdták meg az időponto, hogy ez az ár melyik hó melyik napjának indulására vonatkozik. Na érted? Mindegy,ha odajuttok úgyis beszélünk még róla!

S.O.S.! Szerdán voltunk 15 hós oltáson. Kérdésem, hogy valami láz vagy ilyesmi hány nap múlva lehetséges? Védőnőnk szerint 10-15 nap, de Zsuékkal beszéltük, hogy az egy picit soknak tűnik. Kérek szépen tapasztalatokat!

Monácska!
Hű de szépek vagytok! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ahoj, Cyber-lányok!

Veronikusz, hát így utólag, de Isten éltessen. :)

Lányok, még a képeket se néztem meg, igyekszem "letudni" a restanciáimat.
De azért valaki írjon egy olyat, legyen szíves, hogy semmi nagyobb gond nem volt senkivel amióta nem jártam erre.

Szóval a történet:
Az epikus része a következő:
Január 2-án délután elpattant a magzatburok. Emlékszem, Melindánál is kértem, hogy legyen egyértelmű jele a szülés megindulásának, és nála is így történt. Felhívtam Erikát, elindultunk a kórházba. Onnan aztán a párom elment a barátnőmért, aki Melindára vigyázott a szülés alatt éjjel, a párom vissza a kórházba. Épp Rita volt a tisztes, ő vett fel, ennek külön örültem.
Tulajdonképpen ugyanaz volt a koreográfia, mint Melindával: az első órákban semmi különös, csak néhány halovány érzetecske. Pörögtem is kilenc óráig, járkáltam, be nem állt a szám, szóval tartottam Erikát  Elkortyolgattam a „gumibogyó szörpöt” aztán lefeküdtem, hogy legyen erőm később is. Ott szundítottunk a párommal a matracon, vagyis ő, mert mire elaludtam volna, mindig jött egy fájásocska. Nem jó álmosan vajúdni. Vagy lehet, hogy épp az volt a jó. Aztán szép lassan erősödni kezdtek a fájások, akkor már nem volt jó feküdni, újra járkáltunk, „táncoltunk”, vártunk, tágulgattam. Hajnal három felé lehetett, amikor felfeküdtem az ágyra, oldalt fekve, és akkor kezdődtek az erős fájások, akkor már – ha jól emlékszem – felfejtődött a méhszáj. Éreztem, ahogy megy lefelé az én kisbabám. A páromba kapaszkodtam. Aztán már nem volt szünet a fájások között, éreztem, ahogy megérkezett Vidadoktor – nem hallottam, csak éreztem, nagyon csendben jött, tudta, hogy semmi zajt nem viselek el vajúdás közben. Azazhogy ekkor már tologattam is. A hátamra fordultam, nyomások, és jött a vége. Egyik kezemben a párom pólója, a másikban a doktorúr műtősruhája. Az a bizonyos égető érzés a gátnál és óriási csábítás, hogy egy nagy tolásra kint legyen, de nem tolunk, hogy gátvédelemmel menjen. Erika lent segített, Vidadoktor egyik keze a hasamon és szaporán hajtogatta, hogy ne nyomjak, ne lélegezzek nagyot, „Csak szuszog, szuszog!” Kellett a szinkron, mert amikor nem lehet se nyomni, se visszazárni, és már rettentően éget, azalatt a tíz perc alatt az ember nagyon nehezen gondol előre egy egész életre. Persze megérte, mert a kiváló csapatjátéknak köszönhetően Vidadoktor elégedetten konstatálta a szülés után, hogy „Semmi sérülés”. Az utolsó nagy nyomásnál is kellett még a biztatás, akkor már magam sem gondoltam, hogy van még bennem egy lélegzetvételből még harmadjára is szusz, de valahonnan csak jött még, és kicsusszant a kicsi Csöppke.. Az nagyon jó volt.
A történet lírai része számomra az igazi ajándék: sokat gondolkodtam magamban és Rákóczi Ágival is hangosan, és világos volt, hogy Melindát annak idején nem akartam elengedni (még vissza is húztam, a válla is elakadt). Der ezt már a születése előtt is tudtam. Akkor leterített a fájdalom, azaz inkább a félelem. Most nem féltem, és egész végig vártam a pillanatot, amikor már annyira fáj, hogy kétségbeesek, és ez a pillanat most elmaradt. A párom is mondta, hogy nem szenvedtem és neki is sokkal könnyebb volt. Szóval nagy igazság az, hogy fejben dől el minden. Én egy éve erre készültem, nem szaladt fel az adneralin, amikor elpattant a burok. Megfejelve az intimtornával, ami a félősöknek és a kissé ellustult gátizomzatúaknak felbecsülhetetlen hasznára válik. Olyan jelképes, hogy Melinda a „Pirkadat”-szobában született, Eszter meg a „Napsugár”-ban.

Reggel jó sokáig véreztem, Eszter délig aludt, délelőtt kihoztam és vissza se vittem aztán az osztályra. Az egész olyan családias volt.

Bocs, megpróbáltam röviden, de ennyi sikertedett.
Próbálok beoperálni fényképeket.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
Ő nem Batka manó, hanem Zsombok Eszter pár órásan.

Kép
Az egyik szobatársunkkal. Két nap és 1800 gramm van a két baba között. Vidadoktor le DávidésGóliátozta meg leStanésPanozta őket... :) [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Kedves Memme,
Soraidat olvasva és örömkönnyezve még egyszer szeretnék gratulálni Neked és Családodnak!
Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1200323160.8576.jpg[/img]
Utolsó percek a kedvenc folyosónkon...

Kép
Itthon, cicizés után...[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Látom pont a képek közé sikerült bepottyannom.
Még annyi, ami minden, hogy gyönyörű!

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

megint itt. Édesek vagytok, hogy izgultok. Én nem :oops: Valahogyan el sem hiszem, hogy bármikor indulhatunk. Persze közben már nem megyünk sehova, tena lady bent a táskába, stb. de mégis. Valahogyan olyan furi. Nincs szülős hangulatom, vizsont jókat olvasok, pihizek, elvagyo csendben, és ez a CSEND mégis más... nem hozzám való :)

Ahogyan Memme, én is örülnék, ha egyértelmű lenne, mikor kell indulni, nehogy aztán hazaküldjenek, én meg átszervezem közben a fél család életét. Persze kibírják, de főleg Bene miatt érdekes ez :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: