A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bálint pont ma 2,5 éves, Bencus meg tegnap volt 8 hós... hűűű mekkorák már a gyerkők.... :shock: :roll: :D

Rylie :) Ne aggódj, szülés közben mondanak mindent (levegő, nyomás, meg egyebek) és válaszmél ment :wink: Végül voltatok moziban? Mit láttatok??

Zuzi :) Macskafogó 2 ennyire gáz? :( pedig apával már tervezgettük, hogy esetleg... de akkor nem. Harisnyás tippedet kösziii, nagyon bevált!! :D :D Hangos gondolkodásodban sok igazság van, de nehogy hibáztasd magad bmiért is, szereted a gyerkőket és sokat foglalkozol velük, ez a lényeg (legalábbis szerintem)! :wink:

Ancsi :) Vizsgához gratula!!! :D Sztem bmilyen zöldséget próbálj ki, amit hajlandó Lencsi megenni! és persze variálni tetszés szerint :wink: A Többiek már megaszonták a tutit, én annyival egészíteném ki, hogy esetleg próbáld meg a tejet csökkenteni vagy kiiktatni egy időre, hátha lesz vmi hatása. Nálunk Bálintnak volt egy ilyen szorulós időszaka most ősszel-tél elején, pedig sokat és sokfélét kajál, megvontuk tőle az egyértelműen fogós cuccokat (pl. banán), de hát ő is húsimádó meg kakaófüggő :? Szóval a tejet visszaváltottam tápszerre, a kakaót sajna nem sikerült karobbal kiváltani (nem volt hajlandó meginni, de sütiben megeszi), és amíg nem normalizálódott a helyzet, próbáltam minden "száraztápot" (pl. keksz, tészta, stb.) kiiktatni és sokat itatni, zöldséges-leveses cuccokat készíteni (csak nekünk rendelünk kaját, neki főzök :wink: ) és kellett egy kis idő, de már okés. Átmenetileg segíthetsz persze az ajánlott sziruppal vagy tamarinlekvárral, de hát azt nem lehet minden nap adni ugye. Nagyon jó a szilvalekvár és az aszaltgyümik is! Nekem egyébként az volt a nagy parám, hogy vmi lelki eredetű, pl. kistesó miatt, nem foglalkozunk vele eleget, stb., csak akkor nyugodtam meg, amikor már helyreállt a dolog.
denizsa

Ma hivatalosan is elrontottuk Rékát: 5-kor tápi, reggelire kekszes tejpép, ebédre (miután a krumpli pulykával-t elutasította) csokis tejpép, uzsonnára csirkepörkölt tésztával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én azért örülök, hogy mennek itt a "viták", mert pl bele se gondoltam, hogy hogy motoroznak a gyerekek... Aztán felidéztem az uncsitesókat és tényleg!!!! Hát Rékának BAROMIRA NEM KÉNE gy motoroznia, ti. most azon melózunk, hogy ne spicceljen, hanem tartsa "normálisan" a lábát!!!! UFF

nukada

Indi :D ! mosolyogtam a húsevéses javaslatodon. arany középút szubjektív fogalom (is :wink: 8) ). a húsnemevés nálam nem egy hóbort (milyen mókás szó ez :lol: ). hogy honnan indult, s mi lett belőle mára, annak okai és magyarázatai vannak, s inkább nem untatnám vele a népet. a javaslatod - szerintem - kb olyan mintha én azt mondanám neked, hogy menj állami oviba tanítani hetente 3x, s tégy úgy ahogy elő van az náluk írva. nekem is elvek, meggyőződések és hit van mögötte. az arany középútam pedig ottan vagyon, hogy nem nekem így jó, s még egészséges is vagyok. sőt olyan energiám vannak hogy ihaj és csuhaj. s még egy:nem vagyok szélsőséges, s nem halnék éhen ha csak hús lenne a világon. bepampiznám :lol: .

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Gabi,
telefon meglett??? :lol:
31-e egyébként nekem jó lenne, már csak azért is, mert a tétényibe könnyebben eljutok, mint a város belsőbb részeibe. Egyébként uh-ra mikor mentek? mert ha előbb, akkor az is jó lenne nekem...ha épp...
egyébként Dorka még a Brevi ülést használja? Igi a héten kapott nagyot, igy Meme az új tulaja a mi brevinknek... :lol: most mostam ki, és pofoztuk helyre.
zsancikant

Nuk,
ezt az oldalt ismered? hátha tudnak segiteni neked is:
http://www.lelkisegitok.blogol.hu/
ha ismered, bocs.

Ancsi,.
ugye titeket láttalak ma az ikeában? bocsi,h nem köszöntem, de olyan gyorsak voltatok, nekem meg a kezemre volt nőve egy gyerek, és épp férjet kerestem. Bár férjednek rebegtem egy félénk hellót, sztem gőze nem volt, h ki lehetek... :roll:
zsancikant

Zsanci:
KÖSSSSSSSSSZIIIIIIIIII!!!!
Képzeld, ott van az a lány, aki velem egy szobában volt a 490g-os babás! Ő az egyetlen, akiről nem tudtunk a szobából, szinte 100%-ra vettem, hogy a pici meghalt! Annyira jó látni, hogy él és EGÉSZSÉGES!!!!!!!! Ez egy csoda!

nukada

Nuk,
de örülök!!!!!! :lol:
akkor irsz neki????
zsancikant

Nuk,
szobatárs pirinyó babája: nem is az a nagy szám, h él, mert manapság már nagyon tudnak valakik valamit, de az, h egészséges is, na az már igazán nagy szám! Tökjó! Éljenek nagyon sokáig egészségesen mindannyian! :D
És éljen a hivatalosan is elrontott Réka! :D (Micsoda kifejezés, te nő! ) :lol:
Barbi,
engem mindig érdekelt, h biz. emberek miért nem esznek húst? (vagy bárányt? :lol:) Állatszeretet, vagy egészséges(nek hitt) táplálkozás, vagy valami hitbéli meggyőződés, h nincs jogunk elvenni más életét.. szal akár priviben is jöhet, h ne támadjanak, mert bár én eszem húst, de érdekel a másik oldal. (Van egy vega barátnőm, akinek 1 éves a fia, és őt eteti hússal, ami nekem pl tökszimpi, mert saját hitbéli akármijét nem erőlteti rá.. aztán majd ha nagylegény lesz, úgyis eldöntheti, mit (nem) akar enni, igaz? )

Jelentem, hóembereünk lett a limbókirály: lement hídba, elhagyta a kalapját meg a répaorrát, de még néz felfelé a szemeivel. :lol: (vagyis szinte már hátrafelé)

És megkezdődött a nagy olvadás: ma kisebb tavak alakultak ki a kertben, boá.
neet
neet

Sziasztok,

Látom, pörög a topic, nem is tudok vele lépést tartani :wink:

Ríd :) Borinak Nagyon Boldog Első Születésnapot Kívánok :) elnézést, hogy így megkésve :oops: és ejha, hogy ilyen gyorsak voltatok, gratula :D

Szellőke :) az a baj, hogy én nem tudom simogatni az ínyét, mert harap :lol: :lol: De azóta sikerült egy kicsit belesnem a szájába, és talán, mintha duzzadtabb lenne az ínye. Viszont – kopp-kopp – két napja nem ébred és nem nyöszörög és nem sír. Éljen a boszitopic :) Halkan mondom, hogy ugye kedves topic, ezutóbbi leírásomat meg sem hallottad :D 8)
Atti jobban van? +++++++++++++++

Barbi :) igen, én úgy hallottam influenza járvány van :roll: drukk, hogy a másik vizsga is görbüljön :wink: :) Ha majd lesz időd, nekem megírod, elmeséled a vegetáriánus életmódod okát?

Macs :) hogy zárult a bölcsis hetetek végül? Alvások? Gratula az állatkertes projekthez :D és ahhoz is, hogy így számítanak Rád :D

Zuzi :) ha mégis látnád vmikor a Fehérvári úton azt a Whirlpool boltot, megtennéd, hogy megnézed a házszámát, vagy valamit, hogy odataláljak? Gondolkodunk egy fagyasztószekrényben nyár idejére, és már most keresgélünk, hol, mit, mennyiért. :) Köszi előre is :) A neten nem találtam sehol.
Nagyon szépen szóltál :D:D:D Mielőtt megveszek vmit Máténak, megnézem, hogy az adott kategóriában, árban mik közül választhatok, igyekszem a legjobbat. Ami lehet, másnak bóvlinak minősül, vagy egyszerűen csak lenézi azt, de én azt tudtam megvenni, mert arra nyílt módom. Ha nem találok az igényemnek megfelelőt, akkor otthagyom. Szóval, azt akarom mondani ezzel, hogy igyekszem, hogy a legjobbat kapja Máté, de biztos van jobb is…. Van egy mondás, amit a kedves dokinénink mondott mindig:” Figyeld meg, hogy Te mindig a számodra legszebb árut tudod elhozni a zöldségestől(vagy bárhonnan), mert az adott kínálatból Neked az felelt meg a legjobban. Aki előtted volt, az is a számára legszebbet viszi, válogatja, és az is, aki utánad!“ Hát, talán ki tudtam fejezni, mire gondoltam ….

Gabi :) finishez kitartás, máááár nst? Hűha. Orsi lányhoz meg nem is tudom, mit kívánjak. Talán sok-sok türelmet :roll: “két hormonzavaros egy családban” :lol:
Telcsi meglett?

Neet :) ma a mi hóemberünk megadta magát a léc alatt :D:D:D

Szülés, vajúdás alatti hangok, kiabálás: én csak arra emléksze, hogy amikor elértem ama pontot, hogy na, most akkor nem bírom tovább, akkor elhaló hangon csak annyit suttogtam a páromnak, hogy szóljon vkinek, hogy segítsenek, mert nagyon fáj. Aztán szülésznéni megnyugtatott, és mondta, hogy egyrészt nem kaphatok, másrészt meg mostmár nem is szükséges 8) :roll:

Nuk :) remélem, mostmár kicsit jobban vagy? Mászáshoz – nem kúszáshoz?!?! – gratula :) És ámen a 14 hóshoz :D

15 hós: mi használtunk bogyót, végül annyi lett, hogy találtam egy-két pettyet, meg volt másfél napig szinte csillapíthatatlanul makacs, közel 39 fokos lázunk. Szomszédban ugyanez játszódott le. Én úgy gondolom, hogy lehetett vmi icipic baci Mátéban, amiről nem tudtam, miután elmúlt a láz, akkor lett egy kis takony, meg köhögés, és azért volt minden.

Curse :) díszes sztorin leizzadtam, de örülök, hogy úgy fest minden oké :) :)

Lindi :) reinkarnációs kérdésed érdekes, én is kíváncsian várom, mi a megoldás :)

Véda :) bár időközben már látom, felhívtad Kecskeméti Verát, azért én elmondom, hogy nekem a Csizmadia Erika volt a szülésznőm és maximálisan nekem való volt. Nem volt ott mindig, csak akkor, amikor tényleg jól esett. Gátvédelemben profi, bár sajnos nem élvezhettem a gyümölcsét, de ez nem az ő hibája volt. Ha esetleg mégis érdekel, írj privit, válaszolok szívesen.

Indi :) de jó, hogy költözés :D megkérhetlek valamire? Küldenél nekem egy blogcímet priviben, vagy mail-ben? Nagyon megköszönöm előre is :) munkahely 1-2 rúúúl :)

Mit eszik, mit nem a gyerek: én úgy vagyok vele, hogy amit megkíván, megkapja. Értsd: nem csokit és kekszet, meg mittudomén mit, ezeket módjával. Hanem: uborkát bármilyen formában, nyersen, savanyítva, kovászosan, stb., feketeretket, banánt, almát, meggyet és sok-sok tejet iszik, imádja a joghurtot is, pláne, ha saját fagyós gyümit teszek bele, kicsi mézzel, és hát sokat gondolok Reccára, mert enyim gyerek is imádja az általunk készített kolbászt, füstölt szalonnát – jöhetnek a mókusok :) . És mindent megeszik, amit mi, és abban benne foglaltatik a nem túl egészséges kategória is, de én is felnőttem, pedig akkor még nem volt az összes információs eszköz tele azok károsító hatásával. Én úgy vagyok vele, hogy ha olyasmit eszik, ami nem feltétlen az adott időszak terméke, attól még nem lesz baja, talán. Mivel az étkezései kis hányadát teszik ki ezen dolgok. Én is főzök, és szívesen eszi, szinte bármit .Inkább egye az egészségese(bbe)t, mint egyéb mást. Na, ezt most jól megaszondtam, de biztos értitek :roll: :D

Rylie :) tessék szakdolinak nekiállni, irgum-burgum. Hipp-hopp itt van a leadási idő és akkor meg csak összecsapnád (szemöldökösszehúzós smile) 8)

Johi :) gratula a mászás próbáláshoz, csontsejteknek meg hajrá osztódni, de szigorúan csak a csontépítőknek szól a felhívás :wink: :D Esetleg Vigantol, vagy más vmi csontképzőt nem ajánlottak? Szeditek amúgy, mármint a Vigantolt?

Votiv :) penészesedésre valóban azt használom, amiről Deni írt. Tesco-ban kapható, a Knauf cég dobta piacra, a tapétáknál, festékeknél lehet megtalálni. Én amióta a leírás szerint megcsináltam a lemosást vele – ez már másfél hónapja -, azóta nincs egy csöpp penészvirág sem. A tetőablakhoz meg valóban van kis rés, amit erre találtak ki, de valóban nem ér semmit. Én úgy szoktam, hogy amikor már nem megy senki a fürdőbe, akkor kb. egy-két centire, ippeg-hogy kinyitom és lőn, nem penészedik.

Vera :) Beszédes Marcihoz sok-sok boldogságot :) kedves nővérkéjéhez meg úgyszintén :) Pedig azt hallottam, hogy a második gyerekek később kezdenek beszélni, mert a nagyobb le tudja kommunikálni a családdal a kicsi kéréseit, gondolatait, így neki nem kell “tépnie” magát. Ez a családban bejött, jó látni az ellenpéldát :) Estéitek meg tök jól hangzanak :)

Ríd :) ez utóbbi mondat Borira is érvényes :)

Deni :) gratula a 2,5 évesedhez, meg a 8 hósodhoz :D

Zsan :) Meme fogacskájához gratula :)

Remélem, senki nem maradt ki, ha mégis, írjátok meg :wink:

Vica

Kép
Kép
vica94

Nuk :) pirinyó babás lányzó, de jóóóóó :) Gratula és minden jót, ha írsz nekik :)

Neet :) nekünk a kert végében lassan az Amazonas hömpölyög :D

Vica
vica94

BArbi :) épp ilyen válaszra számitottam, ezért is jöttem elő a kajás ötlettel.(én majdnem 10 évig voltam szigorú vega, aztán hosszú út végére az arany középút miatt nem :wink: ) örülök, hogy mosolyogtál. viccnek szántam, bár komolyan. szerintem a gyerekeink nevelése éppen olyan komoly dolog, mit az, hogy mi magunk milyen táplálékkal élünk :) én bizonyos dolgokban elképesztően rugalmas vagyok, bármikor ugrom, ha valakinek segitségre van szüksége, tök mindegy hol vagyok. a gyerekem bármikor ehet homokot, nyalhat kutyaszőrt, fetrenghet a pocsolyában, de vannak elvek, amikből nem engedhetek, vagy erkölcsi megfontolásból, vagy azért, mert megtanultam, mivel járna. na nekem ez így az arany középút :)

Nuk :) azt is figyeld meg, hogy milyen testhelyzetben milyen sebességgel közlekednek a motoron a gyerekek és ehhez képest milyen testhelyzetben, mennyire gyorsan és mikor kezdenek el maguktól 3 kerekű pedálját hajtva közlekedni. többet nem mondok, te jó megfigyelő vagy :)

ÉS a Kika egy igazi gittegylet: november 6-én megrendeltem egy olyan szuper kis komódot, mint amilyen Neetéknél van (egyik képről Eszci mögött kiszúrtam:wink: ) ma elmentünk a Kikába megérdeklődni, mégis milyen búbánatos időpontot tudnak adni a megérkezéshez(telefonon nme tudnak információt adni). hát már ott csücsült a raktárban. Igaz, volt rá 2 hónapja. Na, persze vettem vlna én ikejés komódot is, de ekkora ilyen szép ennyiért nincs :(

Votiv :) és igen, majd egyszer, ha hagynak lélegzethez juni, kérek szépen képeket :)
indianyo

Johi,
tényleg, a csontsejtek fogyása pontosan mit jelent??? miért rossz, mi lehet ebből később?
és ki van Fannival, amikor dolgozol???
és semmi komoly változást nem látsz rajta? mármint lelkileg...
hihetetlen, hogy milyen erejük van ezeknek a kicsi gyerekeknek...
nálam EZ a le a kalappal kategória... :lol:

Vica,
SZIA! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet,
egyik Brad Pitt-alakításom, és igen, cigány (Traveller) :lol: Ja, és limbó-hóemberen gurultam :mrgreen: Tócsák láttán meg mindig gondolj arra, hogy egyre közelebb van a nyár 8)

Nuk,
elrontott Réka :lol: :lol: A picibaba tényleg egy csoda :D

Vica,
ezt még nem is hallottam... mondjuk Marci abszolút nem hagyja, hogy helyette kommunikáljanak :roll: :wink:

Johi,
örülök Fanninak! :lol:
kisün

Neet,
természetesen "egyik kedvenc Brad Pitt-alakításom" akart lenni :wink: Bár most, hogy tükörbe néztem, igen, határozottan van bennem valami bradpittes :mrgreen:
kisün

Rylie,
gátkérdés: mindkét szülésnél ugyanazt csináltam (málnalevél-tea), elsőre volt gátmetszés, másodikra nem, tehát attól is függ, hanyadik gyerek :) De ezt az orvosom is megmondta előre: elsőszülőknél sokkal nagyobb arányban kell, mint másodszülőknél (ahol szerinte csak nagyon ritkán) :)

Johi,
kell Fanninak gyógytornázni?
kisün

Már írtam is nek mailt!!!!!! Olyan kiváncsi vagyok, hogy mi van velük! Szagény nagyon el volt kenődve akkor, saját felelősségre haza is ment másnap... De az ilyeneknek annyira örülök!

nukada

Kisün,
a Brad Pittes hasonlóságodról az jut eszembe, h nem vagyok ilyen meg olyan, meg amolyan, ámde úgy nyalok, mint Lassie. :lol:
Képek átjöttek, te meg eltűntél.

És tócsák: nekem tényleg semmi se jó. :lol: Most legalább nem kell hátrafelé kigurulnom a parkolóhelyemről az útra, mert előre nem megy, csak pörög szegény kerekecske. :D
neet
neet

Nuk,
szuper. :wink:

Vera, Neet,
"cigó" Brad Pitt... :lol:
angolul és magyarul is tökjó.
Nem mellesleg eszembe jutott, h a született gyilkosokban is tetszett a macis pipájával.
Szóval, lehet, hogy nem is olyan tehetségtelen???? 8)
zsancikant

Kép
zsancikant

Neet,
valami nem smakkolt a szkájpnak, vagy a virtuális világ nagyurának, mert a netem ment, szkájpom ment, téged mutatott, csak cseszett bármit is közvetíteni az üzenetekből :shock: De írtam mélt...

Zsan,
angolul k.jó, de nekem kellett a felirat, mert a 'cigó' dialektusból konkrétan semmit sem értettem :wink: És szerintem tehetséges a fijjú :lol:
kisün

Brad Pitt jó pasi

nukada

túléltem a tegnapi napot :D :D :D

Macs, zsíííír 8) 8) 8)

Curse, nagyon rátok fér most egy szekérderéknyi +!

Johi, "csontnövesztő" pránakezelés???

én nem vagyok elájulva Brad Pittől, de ha olyan, mint Kisün, az más. akkor jó. :P

Rylie, málnalevéltea+gátmasszázs kombót kipróbálhatod. De homeopátia is jól megtámogatja ám a szövetek rugalmasságát, nem csak a regenerációnál! :wink: szülésznőd lesz, aki érti?

Gabi, ha jössz UH-ra, velem is összefutnál? annyira szeretnélek élőben megismerni :D
megfeleléssel kapcsolatban bölcsen szóltál, én úgy érzem, ez egyéni beállítottság, hogy ki mennyire, ezen a topik szvsz keveset változtat már. Én itt pont azt érzem, hogy bárki bármit csinálhat és mondhat, senki nem lesz megkövezve, ha vmit másképp csinál, és nincs "mainstream",de mindig lehet találni hasonló véleményűeket, meg ellentétest is :)

ja és a legfontosabb: Bryan: Mondjátok utánam! Ti mind egyéniségek vagytok! Kórusban: Mi mind egyéniségek vagyunk! Egy vékony hang hátul: Én nem!

Vica, harapós fiad :lol: :lol: és LOL
penészölőt kipróbálom! sajnos belement a fába és nem sok reményem van, hogy onnan ki tudom irtani :cry:

Nuk, nagyonnagyon pozitív, hogy megtaláltad ezt a márnemisolyanpicibabát :D
Zsanci, ász vagy :D :D
Meme nagy ülést kapott? menetirány szerintit? Józsinál nagyon gondolkodom a váltáson, bár a hordozót még nem nőtte ki, de vszínű erre kár is várni :lol:
bár, már az 56-os bodykban úgy néz ki, mint Freddie Mercury egyik fellépőruhájában, szóval nem csak agyra gyúr.
húúú, ha láttátok volna, micsoda raplit csapott, hogy káposztástésztát akar enni (miután bevágott egy rohadt nagy tál kelbimbó-krumpli-répa főzeléket soook sajttal), mint a bratyója, úgyhogy adtam neki desszertnek :P és bevágott még egy ugyanakkora adagot, mint a főzelék! nem túl finom és nőies ám, ha a kajáról van szó :wink:
fogak száma egyelőre 6, és most egy időre ez elég is :twisted: Már komolyabb dolgokat is állati jól elcsócsál, pl. csirkecombot, zöldpaprikát :D
de tejterméket még nem kapott a sajton kívül, ill. a joghurtot kiköpte, hogy mi ez a sz.r?? :twisted: és húst sem kapott még szárnyason kívül, még várunk a hurkával-kolbásszal meg egyéb belsőségekkel :D
tök jóó megtapasztalni, hogy milyen egy jóevő gyereket etetni, nem kellenek trükközések, nem kell agyalni, variálni, kunyerálni, zsarolni, imádkozni, mert minden elfogy és minden ízlik, és még csak nem is kell "álkajákhoz" folyamodni, hogy legalább valami pici legyen a gyomrában :roll: ilyenkor be szokott ugrani a kép, hogy Istit szabályosan üldözöm egy túrórudival, hogy "ebédeljen" :( :oops: :twisted:

Zuzi, Zsanci, TI-nél csak hétfő délben van egészséges rendelés a Tóvárosban? kezdem megérteni, amit anno Zuzi mondott, hogy oda sose jutnak el :( :?
Józsinak kéne már egy szuri, most épp nem vagyunk brekegek és a fogmanók is pihennek, ki kéne használni...

és hogy magamról valami klassz dolgot is mondjak, sikerült olyan intimbetétet vennem, aminek mindkét oldalán van ragasztócsík :shock: :o :twisted: :twisted: :roll: :wink:
dont vöri, bííí hepi :D

jó éjt mindenkinek!!!

votiv 8)
votiv

ui. Deni, éljen a 2,5 éves Bálint és a 8hós Bencus!!!! :D
és a többi hófordulós is :wink:

votiv 8)
votiv

És éljenek a Verák is!
neet
neet

Vot,
hétfőn tóváros, kedden du börs.

Vera,
éljél! 8)
zsancikant

Vera,
TERMÉSZETESEN nekem is kell a feliratos segitség a blöffnél angolul, de igy még SZEBB... :lol: már azon is röhögök, amit hallok, ha még értem is, na, akkor meg is halok hirtelen... :wink:

Vot,
Meme egy 0-18/20 kilóig jó ülést kapott, Bervi grand prix vagy mifene, a lényeg, hogy már nem lehet kapni, pedig kéne nekem bele egy szűkitő, hogy kénylemesebb legyen Memének... :? viszont a jó oldala, amellett, hogy bombabiztos, hogy visszafele is be lehet kötni, ebbe a hordozóba meg sajnos kabáttal már nagyon szánalmas látványt nyújt, főleg, ha úgy is néz... :lol:
Kajálás: én fiaim meg igen NŐIESEK, ha kajáról van szó...Otthon.
Mert az oviban meg úgy esznek, mint a disznók... :lol:
MIT RONTOK EL?????
nekem még sosem voltak olyan gyerekeim, akik sómarót játszanak... :lol: de az oviban viszont...hűbanyek, mennyit esznek....
valszeg nagyon szarul főzhetek, vagy nagy undor ül az arcomon, ha eszünk, nem tom, de sosem akarnak enni...
ja, de ma reggel Igi majdnem 3 tojásból evett tükörtojást... :shock: :shock: (ez SOK!)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci,
voltunk az ikeában, de nem láttalak! :)

boszitopic: kedden magyar jogtöri vizsga!
ancsipancsi

Neet! akkor engem is csípned kell :wink: :D ! ugyanez az én elvem is. én is adok Anginak husit, s el is készítem neki (no nem vágom le a csirkét, de amit úgy általában csinálnak a konyhában). én a férjemnek is szeretettel készítem. herótom (ezt hogy kő írni :shock: ?) van azoktól a vegáktól akik rá akarják erőltetni másokra is a húsnemevést.
Angi nem eszik sok húst. s olyankor is inkább Apájával. pedig már oda is eljutottam egyszer, hogy az ő kedvéért előtte megrágcsáltam egy kiskörömnyi husit. erre viszont mán aszondom, ha engem akartál anyócának akkor ez van :lol: 8) .

Vica! wow micsoda termés :lol: ! csodálom :lol: .

Votív! tényleg nem semmi a csajod étvágya :lol: ! éljen :lol: ! betét :shock: :evil: . Bryan :lol:

Zsan! nem hinném, hogy a te konyhaművészeteddel vagy hozzáállásoddal lenne a gond. sokfelől hallottam, hogy a közös evés a titok. nálunk is ha átjönnek uncsitesók tuti, hogy vmi nagyzabálást be kell iktatni ha csak az egyik elkezd vmit rágicsálni :lol: .

Den! atyavilág Bencus már tényleg 8 hós :shock: :lol: :lol: :lol: ?

Ancsi! drukk :D
mindenkinek nagyon köszönöm a sulis gratulákat és drukkokat! kedvesek vagytok! :lol: :lol: :lol:

Brad Pitt mint színész nem nagykalap, de ahogy öregszik kezd jól kinézni :lol:

Boldog Veronikanapot :lol: !

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Kisün és Blaye éljen sokáig! :D és a többi Vera is :wink:

Zsanci, 3 tojáááás??? Isti még életében nem evett ennyi tojást összesen! :lol:
keddi egészséges rendelés mikor van? nem jöttök? :wink:
és sztem TE semmit nem rontasz el, legalábbis én is szeretném ezt hinni magamról. Istókkal és a kontrollcsoporttal :wink: is ugyanazt csináltam végig, és mégis mennyire mások.
egyszer majd Neked is lesz egy lányod, aki kiesz a vagyonodból :P

votiv 8)
votiv

köszönöm :mrgreen:

Blaye,
neked is tökjó nemzetközi veranapot!!! (vagy veronikát, ha te az vagy :) ) :lol:

Ancsi,
drukk a vizsgához :D

Zsan,
3 tojás :shock: :shock: :shock: Blöffről az a szép emlékem van, hogy először felirat nélkül néztem (ámerikai barátnémmal és Karcsival), és egyikünk sem értett egy szót sem a durvább részekből, ez azért :shock: aztán kitettük a feliratot, és lőn megvilágosodás 8) :lol:
kisün

Nem egy Vera nevű szülésznőt szoktatok isteníteni? mert akkor neki is boldogot. :D

Gödibarbi,
téged van, hogy nagyon csíplek. ;)
neet
neet

Zsan,
amikor 15 évesen hazajöttem az első edzőtáborból, ahol tömegesen ettünk, remek közhangulatban, poénokkal, világmegváltó dumálásokkal, hazajőve nem volt ingerenciám egyedül leülni az asztalhoz. Asszem, pár csajjal még könnyeket is hullajtottunk... ;)
És vendégségben v közösségben minden gyerek jól eszik, kivéve azt, amelyik nem. Amelyik egyéniség. Mind az. :lol:
neet
neet

Boldog névnapot Verák/Veronikák! :) :)

Kép
Kép
tinu

továbbra is köszönet :D

Gyerekkoromban überfinnyás voltam (most már csak egyszerűen finnyás :roll: :wink: ), így otthon jól ettem (megszokott kaják), szüleimnek viszont horror volt vendégségbe vinni, mert általában egy falatot sem voltam hajlandó megenni abból, amit adtak :shock: :? Óvodáról nem is beszélek, némely élmény még megvan (ld. kelkáposzta erőltetése, majd hányás), a többit elfolytottam... de nem igazán segített az ottani etetési morál abban, hogy mindenevő legyek :wink:
kisün

Anyukám mesélte, hogy általában azt füllentették, hogy már jó sokat ettem otthon, és nem vagyok éhes :mrgreen: szerencsére soha nem erőltettek rám semmit, és így szép lassan (kb. 20-22 éves koromra) oldódott a dolog 8)
kisün

Deni,
Köszi a linket :) és boldog hófordulót a nagyfiaidnak :wink:

Nuk,
Tényleg annyira jó hír az, ami a szobatársaddal történt :D

Votiv,
Amit Vica írt penészölőt, mi is vettünk és nálunk is 100%-ig bevált.
És éljen a jóevő csajod, micsoda étvágy :o :D Betét :lol:

Kisün,
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D Persze a többi rejtett Veráknak is :wink:

Ancsi,
Drukk a vizsgához!!!

És nekem a legnagyobb örömöt az ocean's részek szereznek, George és Brad egyben, hmmm 8)

Hétvégén megvolt immáron a második Adél Kupa :D Ma volt a döntő és díjátadó.
Csajom adta át az okleveleket :D (a többit nem bízták inkább rá, vajon miért :lol: ) és olyan ügyesen csinálta. Tapsolt, mosolygott, egyszóval csúcs volt :D (büszkeanyaszmájli) Meg is jegyezték, h biztos betanítottuk a gyereket :mrgreen:
És az ezévi molinot megkaptuk (tavalyinak lábakélt), fel is tesszük Adél szobájának a falára :D

Kép Kép
curse

NAgyon Boldog Vera NApot!!!!!!!!!!!! :D

Curse!
Adél kupa tök király! :D Tényleg büszke lehetsz a lánykádra!

GAbi!
HA jössz Uh-ra, akár össze is hozhatnánk egy "Gabi-megismerő"-talit :wink:
Nst :shock: :D

Votiv! Zsána!
PAnnus még mindig a kagylóülést használja :oops: :lol: Eléggé kitölti a 10 kilójával, de hát ugye a piszkos anyagiak :oops: :roll: , meg elvileg 13 kilóig jó, és ő nagyon szereti még.

Indi!
Nem volt itt semmiféle porleverés, de ha Te így érezted, akkor kérlek, ne haragudj. Lehet, kicsit érzékenyebb hangulatban találtalak meg. Szerintem csak arról volt szó, hogy kivételesen én is olyan keményen fogalmaztam, mint ahogy Te szoktál....

Hétévégén voltunk Johiéknál, és Fanni egy kis tündérkirálylány!!!! :D Azon kívül, hogy még nem szabad járnia, észre sem lehet rajta venni, hogy mi történt, jó kedvű, kiegyensúlyozott, egy édes kis csajszi! Nem hiába vannak ilyen klassz szülei!

írtátok a blöfföt. erre elkezdtem keresni ma a dvd-k között, de nme találtam, pedig nagyon ráizgultam. Így, a hangulat miatt jött a RAvasz, az agy, és a két füstölgő puskacső :wink: Ez se rossz, de azért holnap tovább keresem. ÉS én oda vagyok azárt a kopasz pasiért is, nem tudom a nevét, de mindkét filmben szerepel. igazi angol (vagy nem 8) )

Kép
Kép
zuzmo1

Vera éljél!

Zuz :) standing ovation a közönség soraiban.
indianyo

Veráknak nagyon boldog névnapot!!!
Kép

Curse :) Adél nagyon cuki lehetett, ahogy átadta a kupán a cuccokat!! :D :D és annyira klassz ez az Adél Kupa elnevezés!! :wink: :lol: :lol:

Ancsi :) Vizsgádhoz egy kalappal!!

Zsan :) 3 tükörtojás?! :o gratula neki! Bálint a főtt tojásért van oda, de eddig 2-nél többet nem adtam neki egyszerre. Ja és ő pucolja és vágja is fel őket, lehet hogy ezért szereti ennyire 8) :lol:

Vica :) De jó, hogy Máté nem ébred már éjjel!! :D :D (lehetek egy kicsit irigy-mirigy?) És nem csodálom, hogy odavan a kolbászotokért, hiszen isteni!!! :wink: nálunk is gyorsan elfogyott :oops: Amazonas :mrgreen:

Votiv :) Hűű de jó étvágya van Lilinek!! :D :D Bencusom is nagyon zabás, ha mi eszünk, akkor neki is kell, különben irtó nagy patáliát csap :lol: és ami nekem szokatlan, hogy nem válogat, max. elsőre van egy fintor ha szokatlan vagy fura neki az íz, de aztán lapátolni kell befelé a szájába, különben csapkodja az asztalt... Intimbetét :shock: :shock:

Barbi :) Húsrágcsálás :o :lol: ez is mutatja, mire is képes és hajlandó egy anya :wink:

Bencus megállíthatatlanul mászik, csak éppen FELFELÉ és nem vízszintesen előre :roll: A földön max. pár lépésnyit mászik és inkább kúszik, mert úgy gyorsabban halad, és mindenbe belekapaszkodik és felhúzza magát térdre, aztán vagy sikerül lejönnie vagy csüng a szeren, és néha persze borul :? úgyhogy mostanában nem lehet szem elől téveszteni egy percre sem és állandóan szedem le a bútorokról... :roll: (Szerintetek kezdjek el parázni vagy ez még belefér a normális kategóriába? mármint hogy még alig mászik, de már térdel, sőt térdelve pakol a dobozokból... )
denizsa

Boldog Vera és Veronika Napot Kívánok minden érintettnek :D

Hát komolyan mondom, mostmár aztán igyekszem leszögelni magam a tv elé és megnézni dvd-n ezt a cigós filmet. Egyszer próbáltam és az első tíz perc után azt mondtam, kész, vége, elég volt….

Votiv :) fára is jó, egyrészt rá is írták, másrészt, sajnos a penész a fenyőpolc egy kis részét is megtámadta, így azt is lefújtam és szép lett. Sztem az ablakra is jónak kell lennie.
Mi az a LOL??
Dupla ragacsos intimbetét, hűha. Ilyenkor eszembe jut a Pocsék Áruk Fóruma, Déry János vezetésével, vajon mit mondana rá?

Amiket írtok a kajaügyben, inkább lehet jobb, ha eldugulok. Máté két nappal ezelőtt reggelizett három tojásból rántottát. Senki nem hiszi el, pedig tényleg így van. Csináltam hat tojásból hármunknak és a felét ő tüntette el egyedül :shock:

Curse :) Adél Kupa :) gratula lánykádhoz :) Cicizés továbbra is elutasítóban? Képet kérhetek a molinóról?

Ha lehet, én is csatlakoznék "Gabi megismerős" talira :)

Deni :) irigykedj csak, de majd Nálatok is lesz nyugi, márcsak néhány hónap :) :wink: Felfelé mászó Bencus nem semmi :shock: Képzeld, Máté ma rájött, hogyan lehet a garnitúránk tetejére felmászni és onnan nézni kifelé az ablakon……, most mit csináljak vele? Féltem, pedig nagyon ügyesen le is tud jönni….
Kolbihoz pedig egészségetekre :D

Ancsi :) kalapmennyiségedet most én is megtoldanám :) drukk :)

Vica

Kép
Kép
vica94

a Sziasztok lemaradt :oops:
vica94

Deni :) bár én kis hal vagyok a témában, sztem ne parázz. Ha Mátéból indulok ki, akkor nem lesz semmi gond. Ő nem kúszott egyáltalán, viszont sokat "kutyázott", majd mászott egy keveset, aztán felhúzta magát állóhelyzetbe. Végül inkább mászott sokáig, de tetszett neki a függőleges helyzet is, így kereste a lehetőségeket. Szóval, ha az újdonság varázsa már nem lesz olyan fényes, akkor sztem ő is inkább a mászásnál marad, az egyszerűbb 8)

Vica
vica94

Vica,
lol ha nagyon röhögsz, tudod: : lol : és a kalbász isteni volt!
(mindenki Vica konyháján él, vagy csak Den és mi és .... :lol: )

3 tükörtojatot én nem ennék meg, max 2t!
jóéjt.
neet
neet

Neet :) ahá, csak a nagybetűvel nem jöttem rá, kicsit(?) lassú vagyok? öööö, én adok szívesen mindenkinek kóstolót, sztem is isteni :) és nemsokára kész a húsvétra való sonka is :) :wink:
Jó éjt :)

Vica
vica94

Verákat, Veronikákat a Jóisten éltesse!

Vica:
Home-made desznyócuccok???? Zoli tökre rá van kattanva a disznóvágásra... Na, nem itt mészárolni, már félben hozzák ide, de bio és ki lehet választani, aztán ott elintézik :cry: :cry: :cry: :cry:
Recepteket lehet kérni?

3 tojit én szoktam enni, Zoli 5-6 körül... Úgy szeretek rá főzni (meg a bátyjára is), olyan jó étvágyúak!!!
Ma Rékának nem kellett a vitaminos húsleves... pedig összenyomtam neki répát, krumplit, májat, mellet. Utána benyomott egy nagy adag vaniliás-tejpépet!
Persze amilyen a formánk, most nem lehet kapni csokis pépet. A Corában a Milupás polcon max az egerek szaladgáltak, annyira üres volt, ebből következik, hogy másból sem volt csokis... Most az egész család jártában-keltében csokipépet vadászik, minek eredményeként a konyhaszekrény tartalma: 4 doboz csokispép, 5 doboz egyéb ízű pép (naív rokonok úgy gondolják, hogy ez a gyerek mindent megeszik:lol: :lol: :lol: ) Úgyhogy a gyerekre nem kell egy darabig költeni, mert üvegesből meg én spejzoltam be fizetéskor (5 napja :roll: )

És dicsekdő-Nuk:
1., a gyerek ma megivott 1 deci vizezett almalét (ez már kompromisszum-üditő, olyan Szentkirályi babaital, sajna cukros... de már úgy vagyok vele, hogy legalább ezt megissza)

2.,
este 230 ml tápit evett
:D :D :shock: :shock:

3.,
Ma tett egyedül 4 majdnem hivatalos mászást (a kezek emelését számítom egynek) és azért majdnem hivatalos, mert a lábát emelgeti, de nem tudja még rakni, hanem maga alá rántja. Csináltam videót, de össze-vissza pofázunk rajta Zolival, ahogy próbáljuk csábítgatni Rékát.

Curse:
Adél kupa :o :o :o :o :o :o :o Remélem apjukotok nyert!
Fénykép nem készült??????

Deni:
Én nem vagyok szakember, max szaGember :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: csak annyit tudok, hogy a W ülésre kell figyelni... De amiket leírsz, az szerintem mind pozitív, Bencus nagyon ügyes!!! Az unokanővéremnek a kisfia Bencussal pont egyidős és ő már áll!

Kérlek, sértődés nélkül olvassátok:
Ja és nekem az jutott eszembe a múltkori (és régebbi), ki-a-rossz-anya témával kapcsolatban (amikor feljött, hogy az a rossz anya, aki nem hordja a gyerekét ide-oda, meg "hagyományos" motort vesz, meg kínai gagyi játékot stb.stb.stb), hogy bár én ezen aggódhatnék... És most nem értsetek félre, nem panaszkodom, mert már elfogadtam (amennyire el lehet) a helyzetem/tünk, örömmel csinálom végig Rékáért az egészet! Ő akart így jönni, ő akarta ezt, nekem csak segítenem kell neki! De azért még benne van a pakliban, hogy maradandó lesz a dolog, hogy esetleg később a szellemi fejlődésében tör elő, ilyesmi... Szóval mindenki legyen megelégedve azzal, amit tud/képes/szeretettel ad a gyerekének. És a lényeg, hogy a gyerek élvezze az életet, kapjon sok-sok szeretetet, bíztatást, megerősítést. Mert hiába kapja a gyerek a legjobbat, ha pótlásként adjuk (ezt persze nem erre a topikra értem, csak úgy általánosságban). Amivel legjobban lehet fejleszteni a gyereket és amire a legnagyobb szüksége van, az a szeretet.

Hú, ez most kicsit csöpögősre sikerült, de remélem átjön rajta, hogy én is hogy változom...

nukada

Sziasztok!
GGyors bekukk , aztán dőlök, mert hulla vagyok. Ma ünepeltük B szülinapját, nagy buli volt, némi családi sértődéssel (sőgornőm kissé frusztrált mostanában, és ezt úgy próbálja levezetni,h beszól másoknak).
1 évesem meg tegnap óta métereket sétál kapaszkodás nélkül! :) A nővére tréningezi, fogja a kezét, és úgy sétálnak föl-alá, aztán néha totty, amin nagyon röhögnek. Tökre élevezi P,h ogy már tud mit kezdeni a tesójával. :)

Vera, boldog névnapot!
(Én vmi hihetetlen béna vagyok, mert nemhogy képet nem tudok föltenni, de mág nagy meg színes betűket sem tudok csinálni... De a szándék a fontos, ugye???)

Nuk, baromira igazad van!!!!!!!!!!!!!!!
Szobatárs picibaba, de jóóó!!! Csirkepöri meg :lol:

Deni 8hós és 2,5 éves nagyfiúkhoz! :)
És sztem no para!!! (B is előbb állt, mint ült.)

Neet, húsevés: én egyszer több hónapra vega lettem, miután megaláltam a tesóm öngyilkos hörcsögét... Meg amikor a húgom bontott csirkével kergetett, utána sem bírtam enni belőle. Ha vmin látszik az állat eredeti formája, akkor képtelen vagok megenni.
És egyik kolleganőd (a nagynéném), akiről írtam m ár,h hátha ismered majd jól emlegetni fog neked engem, mert rádismert. Szal, ne lepődj meg. Azt mondta: "Ja, az A.! Jófej csaj!"

Vica, van egy Whirpool, meg egyéb márkás házt.gépes bolt a Fehérvári úton, kb.a művházzal (temi) szemben. Köszöntést köszi!
És a nagyobb gyerek nálunk kissé fantáziadúsan kommunikálja a kicsi véleményét... :)

Votiv, Bryan rules! Intimbetét :shock: :lol: Küldd el a Fábrynak (ha még van dizájncenter, vagy mi a műsorában). Ő úgysem szégynlős. :)
Józyi még 56os ruhét hord?? Hát ruhára nem kell költeni, akkor inkább kjajál :) Bm is ilyen kis zabagép. Ma megevett egy adag neki való főzeléket, aztán némi bolonyait, soook tésztával. Este meg nyomta a Nagyi pogácsáját meg a fasírtgolyókat. (Apjuk csinált direkt gyereknek való, kevésbé fűszerest, pulykából, de sztem megette volna a felnőttekét is. )

Ancsi, drukkhegyek!

Curse, Adél-kupa kis háziasszonya éédes lehetett!! :)

Na, jószakállt!
rídonli#

Deni, lemardt az a szó,h gratulla!
rídonli#

Sziasztok!

Verák éljenek!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ravasz, az Agy stb kontra Blöff - szerintem inkább előbbi

kopasz pasi (ki kérdezte?) azaz a szállító (másik film) Jason Statham őrá gondoltatok? Kép

és Brad Pitt egy típust jól hoz de pl Trójában Peter O'Toole mellett (amikor elmegy az öreg Akhilleuszhoz kikérni Hektór testét) siralmas
mondjuk az egész film siralmas.... (szerintem ;) )

Nuk,
gratula
:D

és hófordulósoknak is

és Deni, szerintem ne aggódj ;)

és szia Vica, :D
én nagyon szeretnék a házi disznóságokból, Ábel nagyon szereti a tóbászt :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek!
Igen!!! Ő az! Szépen indul a nap :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neet!
Bármikor :wink: de ezt már írtam a múltkor is :D

kérdés: W ülés ennyire gáz? Most nem kezdek el parázni, szóval nem nyugtatgatás miatt kérdezem, csak hogy képben legyek. Pannus így szokott ülni, de Rylie KAmillájánál is láttam ilyet még régen. Eddig úgy gondoltam, hogy milyen cuki. VAgy ez is olyan, hogy csak akkor kell odafigyelni, ha több más "jel" is van? Ezen kívül semmi gyanusat nem látok PAnnus fejlődésén, nagyon sokat mászott, most meg már szalad, szellemi fejlődésén sem látok aggodalmat keltő dolgot. Leírná valaki, hogy mik a rizikótényezők? Asszem, Votiv egyszer régen leírta, megtennétek még egyszer? KÖszi

disznóvágás: a mi családunkban (anyóséknál) évente kétszer szokott lenni, a másodikat preferálom, mert az már tavasszal, így nincs olyan hideg, de én bevallom, pár napig utána hányingerem szokott lenni (lehet azért, mert a legtöbb disznóvágáson eddig terhes voltam, és gyengébb volt a gyomrom?). Viszont nagyon fincsi hurkát csinálnak, és a kolbászhúsból töltött kápit is.

Kép
Kép
zuzmo1

Deni: szerintem se aggódj Bencus miatt. Nálunk ugyan előbb kezdett el mászni TÜnci, mint felállni, de kb. 1-2 hét volt a különbség. Én is meglepődtem, kicsit sajnáltam is, hogy ilyen hamar feláll. De aztán nem kellett, mert pl. azóta se kezdett el járni, pedig azóta eltelt 3 hónap. Azt gondoltam, hogyha ilyen hamar feláll, tuti elindul már 1 éves kora előtt. Hát nem. Nyoma sincs. Imád mászkáni kapaszkodva, meg felfelé törekszik, de eszébe se jut magától megállni, pláne nem lépéseket tenni, akár úgy is, hogy fognánk a kezét. Inkább seggre huppan, aztán mászik.

Szrek: én épp azt akartam írni, hogy imádom a Tróját. :lol: Mondjuk én nem mondom, hogy jó a filmbéli ízlésem, de nekem tetszett a film, rám nagy hatással volt és Brad Pittet is imádtam benne. No de őt mindenben szoktam imádni. :lol: SZerintem ott is a szokásos karakterét hozza egyébként. AZt az egyet tényleg jól tudja.

Nuk: én teljes mértékben egyet értek veled abban, amit írtál. Szerintem hótt mindegy, hogy ki mit ad játszani a gyereknek, meg hogy altatja, eteti stb. Ezek annyira változó és kulturálisan befolyásolt dolgok. A lényeg az, amit írtál, hogy szeresse, odafigyeljen a gyerekére az anyja - vagyis az érzelmi kapcsolat. Ettől lesz szép, okos, boldog gyerek, nem mástól.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: