A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Plümikém!
Boldog Szülinapot Y.kém! ;-):D

Albika!
Te kis titkos Jótündérke! ;-)

Kagyló!
Haláli vagy! Nem is ismertelek még ilyennek, tök jó, hogy végre kinyíltál!:-)
Sajnálom, hogy még mindig tolódik, ez már nem lehet igaz, de a február és a március is csodaszép hónap lesz a kezdésre, meglátod!!!!!:-)
Finomak lehetnek ezek a husik, kipróbálom én is hétvégén!:-)

Hanyikám!
Te kis borzassütögető! Mit nem főzicskéztél Te már??? Szerintem olyan nincs is! :-)

Jó éjt kedves DRK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szép álmokat! Aludjatok, mert... tudjátok... :lol: !

Kép
bodza2005

Plümplüm!
Kép

Kép
bodza2005

Csak néhány szo erejéig..
Andi!
A metofrimn szedése ugy tudom hogy elengedhetetlen pcos betegeknél. A tavalyi statisztka szerint ami a pcos oldalon is olvahshato, a vetélések gyakorisága 75%-rol 25%ra csokkent azoknál akik szedték a metformint. Ez bizonyított, kulfoldon a metformin egy teljesen elfogadott gyogyszer, sajnos mao-on még vitáznak rajta, de az emlitett adarok magukért beszélnek.
De mondom, ez a pcos oktra vonatkozik.

Más: mi azt szeretnénk hogy ne kelljen végigcsinálni az 5 lombikot, hanem az "elején" sikeruljon. az egységes protokoll kivizsgálás bevezetésével nagyon sok meddo okra fény derulne amit ha kezelnének nem lenne szukség lombikra.

Az egy embrio beutleteésérol most inkább nem írok, ennek is megvan az oka.
szép napot nektek.
darin

Heeelloo Csajok!!!

Ismélt a fedélzeten, tegnap színházban voltunk, nos, a darab hagyott kívánnivalót maga után :-(

Hanyikám és Bodzikám, köszönöm a jókívánságokat, drágák vagytok :-) Bizony, jó lenne összehozni sokszereplős Skype-olást! Hozzánk mostanában folymatosan jönnek ünneplők, így kevesebbet leszek.

Szépem, nekem is ugyanez volt, hogy nem reaáltak a tüszők ugyanarra a keverékre a 2. hónapban. Valóban állandóan mozogtam és tömtem magam husival a hétvégén és akkor beindultak. Szóval hajrá, mi is üzenjük nekik, hogy induljanak be, drukk ezerrel!!!!

Angyal, de jó hírek, örülök a babáidnak nagyon :-)

Kagyló, jó volt olvasni a hsz-eidet, de, hogy megnyíltál és aktív lettél :-) Recepteket kirpóbálom. Sajnálom, hogy nem tudsz indulni most :-(

Senki, én is nemsokára indulok, majd akkor összefutunk reggelente! Szeder most kihagy, Hanyi is nemsokára. Hanyikám, szerintem mi kb együtt indulunk majd.

Megyek főzőcskézni a vendégeknek.

sok pussza, majd este próbálok bekukkantani.
plümõ

SenkiBébi!
Jó, hogy jelentkeztél!!!:D
Nagyon- nagyon szorítok!!!!:-)
Köszi a borsós üzenést!!!:D

Plümi!
Jó szülinapi vendéglátást Neked!:D

Nagyon szép hétvégét Mindenkinek!!!:D

Kép
bodza2005

Sziasztok Csajok!

Szépecske, told a husit meg a vizet, ártani nem fog, az biztos. Nekem már többször is volt a 16. napon a punkcióm, mert addigra mégiscsak beértek. Még szurkolunk ám!!!! :D

Plümike, Isten éltessen sokáig! :D

Kagyló! Babám, Téged kicseréltek! :lol: :lol:
Sajnálom, hogy nem tudsz most kezdeni. Baccus!
Pedig reméltem, hogy eccerre mehetünk. :(
Mondjuk nem tudom, hogy miért pofázom ilyen magabiztosan, mert még én sem tudom, hogy a kenetem jó lett-e? :oops: De remélem, hogy nincs semmi gáz. :?

A nyálam csorog a receptektől. :D Nem baj, jól fog ez jönni a jövő héten. Úgyis most vettem gyönyörű gombát. Baccus, mindíg ezt csinálom. Még nem tudom, hogy mit főzök belőle, de olllllyan gyönyörű a gomba, hát megveszem. :oops: :oops: Noooormális vagyok szerintetek??? :wink:

Tegnap olvastam, hogy Bodzikám gulyáslevest főz. Hihi, én ma fogok. Ééééééééés szilvalekváros és túrós derelyét fogok csinálni hozzá. :lol: :lol:

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek! Szép idő van, süt a napocska! :D
katóc

Katócom! :lol::lol:
Imádni való vagy!:D
Lyó étvágyat kívánok!!!
Amúgy ált. én is így csinálom.. :oops:

Kép
bodza2005

Gyönyörű napsütéses Napot Minden lánykának!! :)

Kagyló: jó, hogy megnyíltál végre. Ugye milyen jó mindenféléről tereferélni itt a lányocskákkal. Köszi a repcepteket, nagyon jóknak hangzanak. Kipróbálás vár rájuk hamarost.
Sajnálom ezt a gyulladás dolgot, nem lehet könnyű, amikor az ember már beleéli magát a kezdésbe és belecsusszan egy malőr. De fel a fejjel eljön a Te napod is nemsokára.

Katóc: Te pont olyan vagy ezzel a vásárlással, mint a férjem!
Ő is mindent megvesz, ami szép! Én megcsak :roll: a szemem, hogy hová pakoljam és mi legyen belőle. :lol: :lol:
Aztán meg jól elmegyünk vendéglőbe enni! :lol: :lol: :lol:
........................
Darin:

A Merkformint nem lehet egy életen át szedni, ebben ezer százalékosan biztos vagyok! Csak akkor, ha cukorbetegséget állapítottak meg valakinél.
A vetélések a kezeletlen rossz és elégtelen cukormüködés azaz IR miatt következnek be.
Tehát fordítva ülnek a bilin szerintem azok, akik arra serkentenek bárkit is, hogy terhesen egy cukorbetegségben alkalmazott gyógyszert szedjenek anélkül, hogy valójában még nem is cukorbetegek, felelőtlenek, mégha professzorok is, aki amúgy endrokrinológus és nem nőgyógyász. (Fogalmuk sincs, milyen élettani hatást gyakorol a bébikre, ugyan nem vetélsz el, de lehet, hogy betegen születik, vagy a későbbiekben kialakulhat betegség)

Nekem Ausztráliából vannak híreim és némi tapasztalatom. Ott sem szedetik a nőkkel terhesen.
A metformin tartalmú gyógyszeres kezelés mindig megelőzi a programot (Lombik, inszem,) Amikor kielégítő szintre kerültek az értékek akkor indulhatnak lombikozni. Persze a diéta és mozgásterápia folytatása mellett, ami szigorú. Igy nem lép fel a terhességi cukorbetegség sem. Ami egyébként nem IR-es, de a terhesség alatt tetemes súlyt felszedő nők esetében is kialakulhat.
Az sem igaz, hogy minden PCO-s IR-es. Csak nagy százalékuk az.
Nem akarok okoskodni, de én ennyit tudok erről a dologról.

...................

Plümikém: Happy Birthday to You!!!! A Jó Isten Életessen Erőben Egészségben még nagyon sokáig. Bevallom nem tudtam, hogy most van :oops:

Gulyilevest főzőknek jó ügyeskedés a konyhában, akik mint Bodzi már tegnap megfőzte Jó Étvágyat hozzá :lol:

Szépem : Jól van a lelkecskéd???

Pusszanat
andi67

Katócot én is imádom!

Emke!nekem is van véralvadászavarom trombózishajlammal, én végig mkét terhességnél kaptam a heparininjekciókat, ill az elején pár hétig aspirint, aztán fraxiparine-t, szúrtam magam.Semmi gond nem volt ezzel még aztán szülés után 6 hétig. Mondjuk főleg emiatt tervezett császárral szültem, de ez sem baj. A teherbeesést ez nem befolyásolja, csak a terhesség megtartásában játszhat szerepet. Ezt egy jó belgyógyász hematológus be tudja lőni...

bea
öreganyu

Bocs az endrokrinologúsos részt nem Darinnak, hanem Emkének írtam. Csak az azonos téma miatt összevontam a hsz-ban. :)

Bodzikám nem sétálsz egyet babulonnal ebben a gyönyörű napsütésben???
andi67

Andi!
Én nem mondtam hogy az osszes pcos IR-es...valamit félreértettél.
Én sem akarok okoskodni mert nem vagyok sem pcos sem IR-es, de akiket ismerek , és szedték a metformint, a terhesség elején is szedték és fokozatosan hagyták abba.

ajánlom figyelmedbe a kovetkezo cikketek és egyben az oldalt is:
http://www.pco-szindroma.hu/kezeles_al/ ... teles.html

http://www.pco-szindroma.hu/kezeles_al/ ... edese.html

http://www.pco-szindroma.hu/kezeles_al/ ... gesir.html

Én meg aztán végkép nem akarok okoskodni, hizsen mint ahogy irtam, sem IRes sem pcos nem vagyok, de szerintem a biztonság kedvéért olvass utána ennek az IR-metformin dolognak!!

szerintem :oops:
darin

néhány fontos dolgot kimásoltam az egyik cikkbol, hátha mást is érdekel:
A metformin terhesség alatti szedését számos vita övezi. A követendő protokoll az orvostól függ: metformin elhagyása rögtön az első pozitív teszt után, vagy az első szívhang diagnosztizálását követően, esetleg az első trimeszter végén, vagy végig szedésre kerül a terhesség egész ideje alatt. A cikk néhány gondolat mentén kutatásokat mutat be és érveket sorakoztat fel a metformin terhesség alatt történő szedése mellett és ellen, hogy segíteni tudja a döntésedet, és további témába vágó cikkeket ajánl.
metformin csökkenti a PAI-Fx-et. A hölgyek átlagosan 5 hónapig szedtek metformint, aminek következtében az elso trimeszterben bekövetkezett vetélések rátája 45%-tól 9%-ra csökkent.
a PCOS-s nők körében a kihordatlan terhességek rizikó faktorai közül a legdominánsabb a PAI-Fx volt.
A glibenclamide-t és metformint szedők között a magzatok halálozási aránya 7,8% szemben a gyógyszerrel nem kezeltek 36,4%-val.
A gyógyszerrel való kezelés során megfogant 75 baba közül csak 4% ment el a terhesség korai szakaszában.
a méhlepényen keresztül történő cukorfelvételt és áramlást a metformin nem befolyásolja.

ellene:
magasabb arányban fordult elő pre-eclampsia (előzetes rángógörcs), mint az inzulint illetve sulphonylureat szedők körében (32% szemben a 7% illetve 10%-kal), továbbá a születés előtti halálozás aránya is magasabb volt. A harmadik trimeszter során kezelt metforminos csoportban a születés előtti halálozás aránya jelentősen megnőtt összehasonlítva a metformint nemszedők körével (11,6% szemben az 1,3%-kal). Az újszülöttek születési rendellenessége terén nem volt különbség a szájon át szedhető gyógyszerekkel és az inzulinnal kezelt nők esetében, és nem fordult elő súlyos hypoglycemia illetve sárgaság sem a metformint szedők csoportjában.
számos olyan indok létezhet, amiért elutasítja a kezelést. Ilyen például, hogy a kutatás túl új, nem állnak rendelkezésre adatok a kezelést követő hosszabb időszakról az esetleges utóhatásokra vonatkozóan, túl kevés résztvevő volt a kísérletben ahhoz, hogy szignifikánsnak lehessen mondani az eredményt, duplán placebo kontrollált vizsgálatok hiánya (amikor sem az orvos, sem a beteg nem tudja, hogy gyógyszert kap, vagy placebot) vagy a doktor hiányos ismeretei, amik segíthetnének a meggyőzésében

És íme még egy probléma: az orvosok nehézségekkel szembesülnek jövőbeni anyák részére történő gyógyszerek felírása során.

Ettől kezdve rajtad és az orvosodon múlik, hogy fontolóra vedd mindkét oldalt és mérlegeld a lehetőségeket.
darin

A terhesség önmagában fokozza az IR-t, teljesen egészségeseken is a terhességi hormonális változások az IR irányába hatnak, de normál körülmények között ennek nincs jelentősége. Viszont, ha valaki terhesség alatti jelentős súlyfelvétellel tovább rontja a helyzetet, vagy az IR-t fokozó hormonokkal pumpálják bármilyen okból, vagy már eleve hordozott IR-val járó örökletes tényezőket (pl. PCOS-t), vagy az előbbiek kombinálódnak, akkor az ilyen kismamák között bizony sokkal gyakrabban lép fel a terhesség alatti cukorbetegség (gesztációs diabétesz, GDM), ami köztudottan magzatkárosító hatású.

Ha már eleve cukorbeteg a nő teherbeeséskor, és vércukorszintje nem volt abszolút rendben a fogantatáskor és a terhesség első heteiben, akkor a magzatot nagyon súlyos ártalmak fenyegetik. Cukorbeteg asszonynak csak teljesen jól beállítottan szabad terhességre vállalkoznia.

A terhesség alatt romló cukor-állapot szerencsére már kevesebb súlyos ártalmat okoz, de még az enyhébb vércukoremelkedés is okozhat problémákat, melyek közül a legenyhébb a nagysúlyú magzat (óriásbébi), ami szülési problémát okozhat (nem fér ki, ezért császározás kell mindenképpen). Az emelkedett anyai vércukorszint a lepényen keresztül áttevődik a gyerekre, emiatt a magzat több inzulint termel, és túl nagyra nő! Szülés után meg a többletinzulin gyorsan le tudja csökkenteni a még nem táplálkozó újszülött vércukor szintjét, súlyos hipoglikémia-hajlamot okozva az első napon.

A cukoranyagcsere romlásának felfedezésére minden terhesen kötelező (!) a szabályos ötpontos (kétórás) cukorterhelési vizsgálat (vércukorszint mérésére) a terhesség 24. hetében, de gyanú esetén (cukorbetegség a családban, túlsúly, előzetes magzati elhalás(ok), előzetes óriásbébi, előzetes terhesség során észlelt GDM, teherbeesési nehézség, vizeletben cukor észlelése, és én ide vonnám be a PCOS-t is) hamarabb is. A GDM kezelése a cukorbetegek számára alkalmazott szigorú diéta, ha ezzel nem tartható kordában a vércukorszint, akkor jelenleg inzulinkezelést alkalmaznak. Ebben a PCOS-sel foglalkozók rögtön megérzik a logikai bukfencet, hiszen egy IR állapotot akarunk többletinzulinnal áttörni, ami a cukrot ugyan normalizálja - ami a magzat zavartalan fejlődése szempontjából nagyon fontos, de alapjában véve nem logikus és a jelentős súlytöbblet-fokozódás szinte elkerülhetetlen. Éppen ezért számos helyen, logikusan, ma már a GDM-et is metforminnal kezelik, jó eredménnyel, nincs többlet-elhízás. Inzulinhoz csak akkor nyúlnak, ha a diéta és a metformin együtt sem rendezi a vércukrot.

Hogy lássuk, a terhesség mennyire fokozza az IR-t, az inzulinnal kezelt cukorbeteg nő, akinek a vércukra terhesség előtt mondjuk napi 40 egységgel szép egyensúlyban volt tartható, a terhesség végére napi 100-200 egység inzulinra is szorulhat (a napi inzulinadagot aztán a szülés után vissza kell csökkenteni az eredeti szintre).

A terhesség után az anyának minél előbb vissza kell nyernie legalább a terhesség előtti testsúlyát, mert ha egy következő terhességet nagyobb súllyal (és ezáltal nagyobb IR-ral) kezd, ezzel rontja a terhesség kedvező kimenetelének esélyeit, és tovább fokozza a GDM kockázatát is.
Szerző: Dr. Petrányi Gyula
darin

Darin:

Köszi az összes linket meg amiket írtál. Lehet, hogy elolvastam valamit bocsi :oops: néha túl gyorsan olvasok és összevonok dolgokat.

Én már szétgörcsöltem magam a témában gondolhatod. Nekem a gyógyszer elhagyása után szépen beállt minden hormonszintem és az éhgyomros cukrom is. Persze amennyire lehet diétázom és mozgolódom.
A férjem ausztrál is, és kinnt egy csomót érdeklődtem a témában, hogy ott mi van ezzel a dologgal.
Egy biztos ott nem szedik az Inzulinrezisztens nők a metformint terhességkor. Nincs magzatvízvételes genetikai vizsgálat , ott csak gátvédelemmel szülnek nincs vagdosás (kivéve a császár)! És sorolhatnám.

Mindenesetre köszi a sok infót, és nagyon szép hétvégét Neked!
andi67

Sziasztok Lányok!

PLÜMIKÉM BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK!

Szépem drukkolok a petécskéidnek hogy szedjék össze magukat.

Tatus neked is megy a drukk.

Bodzim hogy vagy nincs hányinger?

Katóc nálunk is volt derelye tegnap ma meg bablevest fözök.

Annyi finomságot raktok fel hogy csorog a nyálam.

Ági de hamar bekötik a fejed ugy örülök nagyon izgi.

Fiatalanyú irtam emailt.

Andi
zsembi

Sziasztok Drága Lányok!!!

Nemrég megérkezett Menszi néni,nemkivánt vendég :(
Hétfőn megyek Apánkhoz és szerdán már kezdem is a szurizást!Vagyis remélem!

Most egyet alukálok,mert úgy fáj a hasickóm:( Jók legyetek,szép hétvégét!
Később még benézek!
Smacccantás nektek!!!!
hanyatka

Szurizóknak hihi.

Kép

Andi
zsembi

Hanyikám ugy sajnálom :( pihizzél gyógyitó sugikat küldök a pocidra.

Andi
zsembi

köszi.puszi.
hanyatka

öreganyu, meg szerteném kérdezni, hogy ti éppen hol tartottok, már van gyereked, vagy most lombikozol?Én új vagyok itt és nem igazán tudom,hogy ki milyen stádiumban van.
Amikor Dévaihoz jártál kezelésre(ha jártál), akkor az ET után szedted a heparint? ezt nem ellenzi? ezt csak azért kérdem,mert a metformin szedését IR-eseknek ellenzi az ET után, habár nem ugyanaz, mint a heparin!
emke29

Nahát Zsembike! :oops: :lol: :lol:
Nincs sehány inegerem. :lol: :lol:

Andim! Anyusom! Pussssssszantás!!:D:D

Hanyim!
A lényeg, hogy indulhat a nagy menet!!!:D:D
Puszi a pocikádra!:-)

Kép
bodza2005

Bocsi, Emke, nem volt egyértelmű, az 1. sz. gyerekem 3 és fél éves, Ő Dévai által lombikos baba, a 2. számú spontán terhességből váratlanul :lol: :lol: :lol: . Mindkettőnél kb. 8. hétig (igen az elsőnél már a transfer után)aspirin tablettában kis dózisban, utána heparin injekcióban. Dévai rábízta a belgyógyászomra a gyógyszerelést, aztán nem Ő volt a kezelőorvosom a lombik után, hanem a Rókusban voltam, végig hematológiai kontroll alatt, de úgy tudom a hematológiai Intézetben is van aki erre specializálódott, meg talán a Szabolcs u-ban is. Ha kell, rá tudok kérdezni.nekem nem ez a Leiden van hanem vm. más (LE sejt pozitivitás)ami ráadásul tök véletlenül derült ki.

Zsembi írtam választ!

Jaj, Hanyika, hajrá tovább, sok puszi hasadra. Ne utáljatok érte, de én lassan 2 éve nem mensiztem, nem mintha hiányozna, addig se volt vele sok bajom, persze szoptatok még, de sztem lassan belecsúszok a klimaxba is...Jó lenne Veled is skype, majd megírod a neved? Bár Bodzával is bénázunk néha a hívogatással...

bea
öreganyu

Bodzám, be vagy kapcsintva skype? neked is pusssssz

bea
öreganyu

Sziasztok!

Akartam én jönni, már tegnap, de ollllyan piszkosul fáradt voltam, hogy bocsika..

Szóval jól bírtátok erővel. Most is hulla vagyok, alig bírtam az elmúlt négy oldalt elolvasni. Így, ha valakinek / fő nem írok, akkor bocsika, de téllllllllleg!

Tudom, hogy egérképpel tartozom.... Nem értem, miért nem ment át. Próbálkozom...

Angyal! Gratulálok a két kis szívecskéhez!

Szépem! nem lesz semmi gond, érzem!

Tatus! naaaa? Látod! Juhéjj! Ügyike vagy!

Bodzim! Biztosan jól kijöttök majd a védőnénivel! Majd elmagyarázol neki egy-két dolgot, hogy képben legyen és megy minden, mint a karikacsapás!

Szia Kagyló! Üdv itt! Jó kis csapatra találtál! Jó helyen vagy!!!!! Figyike! Akkor februárban kezdhetsz? Mert akkor máris bővülhet a Yami-zel csapat!

Darin! Hűűűűű. Jó volt olvasni a kérdéseidet, és a válaszokat is. Érdekes volt. ( Barátnőm régen az öribabás topicban írt. Ha nem találtam máshogy, ott üzentem neki. Mintha onnét rémlene Madaran neve, de nem vagyok biztos.... )

Hanyatka! Jól emlékszem, a te tv-d volt karcos? Sikerült kicserélni? Vagy átmentem fölötte? Sajnálom a mensit.... Az ember az utolsó pillanatig remél.. Még én is, aki tudom, hogy szinte csak lombikkal van esélyünk...

Andi! Gyógyulj meg!

Plümi! Boldog szülinapot!

És képzeljétek! Tegnap végre elindult kis üzletünkben a zöldség-gyümölcs "részleg" is! nagyon bírtam! Estére meg jól kinyírtam magam. Elfáradtam, hogy csak na! De sebaj! Mai nappal folytattam ugyanonnét! De nem is ez a lényeg!

Hanem ma az én kisöcsikém megnősült!!!!!! Szűk kör: ők, a két tanú, a két gyerek, a hugink, meg mi a férjemmel. Mesi az öcsém párjának kisfiával volt, aki már 7 éves, és az előző kapcsolatából van. Márk. Az öcsémet apunak hívja. Én a kislányra, Zsókára vigyáztam, drágám pedig az események megörökítését végezte.
Szolíd, egyszerű, szép esküvő volt. Nagyon szép verseket olvastak fel. Érzékeny lelkületem nem sokáig bírta bőgés nélkül. Így onnét kezdve, hogy odaértünk, végigbőgtem cirka fél órát. Örömömben.
Jajjj, a kisöcsém megnősült!

Smaccantás....
zel

Szép napot Kedveseim!

Hát én is imádlak benneteket! :D :D :D

Zelecske, gratulálok Öcsidnek! Fúúúú, ez tök jóóó! :D
Teszel majd fel egy képet, ha Öcsikéd megengedi persze? :D

Mivel tegnap mindent megfőzöcskéztem, ma nem kell. Fini lett minden. :D
Igy aztán keresztszemezhetek egész nap. Most Anyucimnak csinálok egy Mucha képet, háááát Csajok jól kicsesztem magammal. :roll: Annyit kell kontúroznom, hogy kifolyik a szemem. Navia biztos érti, hogy mire gondolok. :D :D

Ma nem süt a nap. :( Mééééé neeeeem?

Smaccantás![/url]
katóc

Zelem, emilen gondoltam a képet, nem a topikon. :oops:
katóc

ZelAG!
Na végre, hogy jöttél!!!:-)
Ez jó volt, a védőnénis... :lol:
Hűűűűűűű! Gartula a kisTesódnak és puszik neki!!!!!!!!!:D
Sosem felejtem el, amikor együtt ültünk a váróvan! :D
Jött a mail Egérről, tök üresen... :oops:
Kérem szépen pótolni a hiányt! :wink:

Anyus!
Be vagyok most éppen, de nem sokáig, mert főzicske, majd séta Babulonnal, Andim javaslatára. :D
Tegnap nem tudtam sajna, de talán süt még egy kicsit ma is a napocska!:-)

Andikám!
Gyógyulsz, ugye?!!!:D

Hanyikám!
Szerdára drukkok mennek naon!!!!:D

Zsembi!
Ez a szuri!!!:lol::lol:

Kép
bodza2005

Katócocska!
Jó keresztezést!!!:lol::D Én is szeretek, de mostanában inkább a dekopázs megy nálam, meg szappanöntés, zsugorka. Egy-egy cikk megírása között kirohanok és megcsinálok valamit levezetésnek. A barátaim mindig nevetnek, hogy szinte mindent bedekopázsolok, Szurikáta is látta már, mit művelek... :lol: Kiskoromban imádtam kötni, az első pulcsim rögtön norvégmintás volt, elefántokkal, akik fogták egymás farkincáját! (Nem azt!:lol:) Ezerrel ontottam a családtagoknak a pulcsikat, 2 naponta egyet, de érdekes, mostanában nem szoktam kötni. Horgolni pedig csak olyan pálcásat tudok, de majd Zel megtanít!:D

Kép
bodza2005

Bodzi!
Bizony nagyon szépek a műveid! :lol:
Milyen szurit küldtél Zsembinek :?:

puszi szép napot!!! Kép
szurikáta56

Bodzikám, de ügyes vagy! :D
Nekem a kötés sohasem ment igazán. :? Millió fonal van a szekrény aljában, de eccerűen nem tudok megkötni egy pulóvert. Nem tudok egyenletesen kötni, nem tudom, hogy kell hozzáigazítani az ujját, hogy passzoljon. Béna vagyok.
:( :oops: Szerintem ezért nem tudok varrni sem, nem megy a kiszabott részek összeállítása.
Leggyakrabban sálat kötöttem, az viszonylag könyű volt. Érdekes fonalakkal (zseniliás, bogyós) tettem különlegesebbé.
A szalvétetechnikát még nem próbáltam, most a selyemfestés izgat, azt szívesen kipróbálnám. Csak kicsit drága mulatság az induló készlet. :roll:
katóc

Szia Szurika!
Ő küldte, nem én, nézd meg fent!!!:lol::lol:

Katócom!
Nekem van valahol selyemfestős cuccom, Neked adom szívesen!:D
Varrni én is csak kézzel tudok, géppel még soha nem próbáltam.
Tök jó lenne megtanulni, majd ráveszem Anyukámat, hogy okítson ki végre, Ő gyönyörűen tud. Én kb.10éve vettem egy varrógépet, amit azóta sem használtam... :oops: Mindig rengeteg munkám volt, reggeltől éjjelig, Anyu is állandóan tanított (zongora), így nem sok idő jutott a varrás kitanulására... eddig, na, de majd most!!:lol:
A kézi kötésű sálak most nagyon menők! 10e Ft-okért láttam több helyen is, eljött a Te időd Katóc! :lol:

Kép
bodza2005

Bodzi!
Tényleg,hiszen láttam is! :lol: :lol: :lol: :lol:
szurikáta56

Sziasztok!

Ma már jobban vagyok,tegnap kiszomorkodtam magam,jó nagyon aludtam délután,aztán lementünk tescoba almáért,almás palacsintát sütöttem,majd kivettünk 2 filmet a tékából és azt néztük.
Nem főztem semmit,nem volt kedvem :(
Ti nagyon ügyesek vagytok,no meg kreatívkodtok ezerrel:)

Most nézzük a 2.filmet majd elmegyünk Árkádba hátha találok valami szépet magamnak :)

Este majd jövök.
Puszika
hanyatka

A leveske már kész. Megyek sütögetni a husikát. Olyan krumplipürét csináltam hozzá, amit összekevertem spenóttal, isteni!!! Turmixolva az egész, jó simára, mennyei.

Kép
bodza2005

Hanyikám!
Minden jó lesz, ne legyél szomorkás Drágaság!!!!!!!!!:-)

Kép
bodza2005

Szurika nem figyel a szurira??? :)
hanyatka

1xre!!!!!!!!!:lol:

Kép
bodza2005

Spenótos krumplipüre?Nyam nyam,az naon fini!!!
hanyatka

Bundás almát kívánok tegnap óta, amióta azt az oldalt küldted... :oops: :lol:

Kép
bodza2005

3x :)
hanyatka

Olyat is szoktam, hogy a mediterrán zöldségkeveréket turmixolom egy kis tejszínnel, mintha az lenne egy püré, az is naon finike!!!

Kép
bodza2005

Vicces szó ez a püréééé! :lol:
Nem?

Kép
bodza2005

Minyimum Hanyim!!!:lol::lol:

Kép
bodza2005

Igazából én is megkivántam,az akart lenni belőle,de ahogy beletettem az almakarikákat az olajba az alma levétől gondolom minden tele lett olajjal,így felmérgelődtem és belereszeltem a palacsinta tésztába és úgy sütöttem meg. :)
hanyatka

Nekem teccik a püré :)
hanyatka

Jaj, az iszonyatfinom lehet!!!!!!!!!!!!
Én nem értem, hogy Ti nem híztok meg ennyi finomságtól, amit Te szoktál készíteni!!??? :oops: :lol:

Kép
bodza2005

megvolt a 3 :)
hanyatka

Deee,hízunk ám :)
hanyatka

Jaa és képzeld észrevettem a tescos pultban egy nagy doboz profiterolt és csak kacsintgattam vele,mert elég drága volt,a zuram észrevette és csak bólintott 1et a kosárra mutatva,hogy vigyem magammal:)
Még ott figyel a hütőbe:)Azt ma ki kell végezni:)
hanyatka

Jaj, ne csináld!!!!:D

Kép
bodza2005

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: