A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Aztamindenit! És mit fognak mondani majd Emmusék 30 év múlva? Azt nem mondhatják, hogy diákszerelem a miénk... :lol: Csecsemőszerelem? :D Nagyon jó!
De jó, hogy így bandáztok! Nem kicsit irigykedem!

Kriszta, megmondom én mi van Veled! Kismama vagy! :D

Kép
Kép
Kép
v30

Kriszta! "Csak" gyermeket vársz :)

Gyuzsó, haláliak a fotók! De jó, Steffit is látjuk :)

Vali: a mentő nem jön időben, a szülés nem sürgős eset :) ha meg sürgős, nem oda visznek, ahova akarom :( (megjegyzem, tegnapelőtt nagybátyámat is sürgősen 2 óra alatt tudták bevinni... :evil:

Sajnálom, hogy még nincs vége Ádám bajának kiderítésének, de tényleg jó, hogy időben észrevettetek valamit!

Cukipofa!
Bene még 3 kilót sem hízott 6 hónap alatt. De ettől még nem volt semmi baja. Hossza sem volt asszem több, és nem is kell, sőt, a 70 centi is átlagnál hosszabb ilyenkor.

mtunde

Na, megnéztem pontosan az adatokat:

Bene 7 hóanposan: 6700 gr (3000 gr a születési súly) és 70 cm, ez az átlagnál hosszabb. Vgayis már akkor is nyúlánk és vékony volt :)

mtunde

Andi!
Szegény nem irigyellek, lesz valami segítséged?

Vali!
Nagyon sokat gondolunk rátok! ++++++++++++++++++++++++
Reméljük Mica a gyerektartási-részt is vállalja... :D

Emese!
Hihetetlen módon nem felejtettem el a babakajcsit, Zsuzsiékig eljutott.....

Brigi!
Eddig is imádtunk sétizni csak mi kendőben onnan jobb a kilátás :D

Kati!
Furi hogy én írok alvástanácsot... :D Szóval gyereke válogatja... Van aki igényli van aki nem de az a meglátásom és az ovikban átlag így van hogy alvásidőben szigorú fekvés, alvás... Én ezt nem tartom jónak hiszen eltérőek az igények. Én azt mondtam hogy aki nem egy alvós típus annak is kell pihenni de ezt lehet egy könyv társaságában is, otthon pedig egy mese cd, stb.... kis relax... hát szerintem így jó! :D

Muszi leírnom hogy Martin baba annyira cuki! :D Élőben még gyönyörűbb, ezt újra megállapítottam!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Szia Borsa!
ANyu jön7 végére!!!ANyósom ugye itt van a szomszédba,de nem ajánlotta fel,hogy segít!!!!

Irigykedek ám a babatalálkozók miatt...

Csecsemőszerelem...........
szuperek a képek :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Bármikor lehet csatlakozni! :D Emma bírja a sok pasit :D Főleg ha ilyen szépek! Háremre gyúrunk ám! Azért kérdeztem mert emlékszem hogy milyen nagy segítség a szomszéd hölgy.... :evil:

Orsi

borsa

Ha majd lenne egy délelőtti randi, lehet, h mi csatlakoznánk... A lényeg, hogy 13 órára haza kell érni, mert Ákosért kell menni a suliba...

Kép
Kép
Kép
v30

csak bátran helyszín Dunakeszi vagy Őrbotyi :D

Orsi

borsa

Ja Borsika!
Nekem Chicco mellszívóm van és mellgyuszinál jól jött, de nálunk nem nagyon volt fejés mert a kisasszony mindíg is a mának élt :D

Orsi

borsa

Lehet, hogy jövő hét pénteken a férjem szabin lesz és tud minket furikázni autóval...szóval akkor nem lesz babatali valahol??????????????????????????????????????????????????????
Léci, léci......

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!!!

bocsi, csak gyors bekukk.

VAli!!!
ezek azért nem rossz hírek!
azért remélem egy kicsit megnyugodtál
nem lesz baj, és azonnal itt a péntek és szorítunk!!

és ezt a képet nem lehet szó nélkül hagyni!!!

NEM SEMMI!!!
EZ MÁR KÉREM KOMOLY!
DE HÁT MAJD HA KOMOLYRA FORDUL, NEM MONDHATJÁK, HOGY TI ELLENEZTÉTEK!!! :wink:

Borsa, azért látom ám, hogy a LÁnyod a kezdeményező.
Nagyon helyes. Hát Lara főként pasikkal szokott bandázni, úgyhogy Ő majd mesél Emmusnak néhány praktikát!!!

Szép éjszakát!

és jó hétvégét!

puszika

ancsaboszi

:lol: :lol: :lol: köszönjük a dícsérő szavakat!!!
szerintem jövő péntek járható, még nem fixáltuk az időpontot!! csak a csapaton múlik, hogy délelőtt időben gyűljünk! :)

legcukibb sztori: mindkét kispasi netfüggő (Martin, Mica)- kb. 3 méterre a géptől játszottunk, amikor odamentem, hogy valami zenét betegyek a gépről és bekapcsoltam.
Martin felpattant és azonnal jött "gépezni" - Miklós mély megdöbbenéssel nézte, hogy van ilyen, hogy feláll és odamegy...???? persze hívott, hogy ölben leszek szíves odavinni!! :lol: :lol:

Emese,
igen, 3 db hipp letétben nálunk van! :wink: Miklós nem veszélyezteti, Emma közeléből meg időben elraktuk!! :wink:

Ancsa,
nem fogunk tiltakozni, ha elénk állnak, hogy vannak következmények! :lol: mondom én, a fiús anyuka, majd Orsi tiltakozik, ha másképp gondolja!!! :lol: :lol:

én tegnap 5-kor keltem, Mica 7-kor, de nem bírtam visszaaludni.. ma 6-kor, Manó még húzza..

Hanna,
már nem tart sokáig és Áron is jobban fog aludni!!! nálunk 3 napja kánaán van, 3-4x kelünk stabilan, ismeretlen érzés számomra!!
sok gyógypuszit küldünk!!!

Andi,
nem irigylünk az Apa-hiány miatt!! én nem tudom, hogy viselném...
de az nagyon jó, hogy jön anyukád!!!

Memme,
gondolunk Rád!!!

Tünde,
Bene tényleg nyúlánk gyerkőc, vajon hugi milyen lesz?? de izgi! megállapodtatok a névben?

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Gyuzsó, nem, még nincs tuti név. Talán Villő Bíbor :)

Minek is, hiszen még 8 nap :)

Na, majd ha már nagyobb lesz a pici, mi is megyünk, és belerondítunk Emma helyzetébe :)

mtunde

Tünde!
Ránk fér egy kis erősítés :wink:

Orsi

borsa

Larától meg várjuk a tuti tippeket :D jaj nektek srácok!!!!

Orsi

borsa

Csak egy gyors kukk, mert maratoni takarítás vár...

Tünde,
a Bíbor nagyon szép név!
Talán nem gondolnád, de engem is megnyugtat, hogy ilyen nyugodt vagy név ügyben! :)

Ja és nem tudom, milyen lett a "próba" cékla, mert Apa benyomta az egészet a sütő előtt állva még melegen! :D Legalább neki ízlett...
vacsora meg nagyrészt megmaradt...csak az "egyszerű dolgokat" szereti.. :shock: ha a baba ezt örökli, akkor nem lesz sok gondom.. :lol:

Borsa,
köszi a tippet.
persze utsó hónapig (hetekig) semmit se veszek, most is csak szortírozom, hogy mit lehet még a szülés utánra is áttolni.
Asszem készítek egy listát, hogy pontosan hol-mit, és ha tényleg kell (mikor már baba is van), Apát ugrasztom érte. Már beletörődött :)
De nézelődni olyan jó...
Vendég

Borsika!
Én valamikor a 30. héten vásároltam, mert azt álmodtam, hogy megszületett a baba, és nem volt semmije. De a kollégámék akkor vásároltak, amikor már megvolt a gyerek, a kollégám rohangált mindenhova, amíg az asszony a kórházban volt. És ezt csinálták az első bébivel is, meg most nyáron is, amikor az ikreik születtek. Úgyhogy, ahogy érzed, nincs jó módszer, csak ami neked jó. :D

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Szinte forr a levegő...micsoda szerelem van itt kibontakozóban. Gyuzsó, Orsi, Steffi nagyon szépek a gyerekek...Lobbiznék Flórkának egy koszorúslány helyet az esküvőre, ha már úgyis Orsiék etetik... :) Előre is köszi a tápot, majd viszonzom valahogy.

Brigi,
Kész vagyok!!! Képzeld, fehér színű a kosaram, amibe a cuccot gyűjtögettem. Nálatok le lehet már ülni?

Tünde,
nálunk az utcában most születik a napokban egy Bíborka. Publikus a szakdolgozat témája? Kiváncsi lennék, hogy miről írtál.
Nagybátyáddal mi történt, hogy mentőt kellett hívni hozzá?

Gabi,
köszi, megpróbálom a vonalzó korrekciót.

Vali,
remélem, minden rendben lesz Ádámmal, bár én annyira süket vagyok ezekhez az orvosi dolgokhoz, hogy annyit értek az egészből, amit írtál, hogy kevés a vas, meg nincs olyan nagy probléma. Remélem a további vizsgálatok is ezt támasztják majd alá, nagyon drukkolok.

Kép
Kép
paklincs

Még egy Jankó aranyköpés tegnapról:
Belebújt a kisördög, egész nap rosszalkodott, nap végén odahívtam magamhoz, hogy beszélgessünk erről, közölte, hogy nem jön. Mondtam neki, hogy akkor a továbbiakban én sem beszélgetek vele, mire odajött, jelentőségteljesen rámnézett és közölte:
-Na anya, vegyél egy nagy levegőt és fuss neki mégegyszer. :)

Kép
Kép
paklincs

Emese Egyre jobb a helyzet. Már a kanapét is elárasztottam. Peti itt rörögött most mögöttem és azt mondja, nálunk most úgy működik, hogy aki előbb beér a nappaliba az ülhet le... :D
Hát nem most hívlak át benneteket sem! :D :D :D
Na megyek karifát megszűntetni, mert még az is hullik...

Este jövök,
Én

Kép
vkbrigi

Brigi,
szólj, ha kölcsönadjam a kosarat! :D

Kép
Kép
paklincs

PAklincs! ez k--va jóóóóóó! mármint KisJAnkó dumája :lol: :lol: :lol:

Gyuzso,Borsa,Steffi! Irigykedem de naggggggggggyon
mostmár nekem is mennem kell arra.......Majd elindulok korizni a fóti tóra, és véletlenül nálatok kötök ki :lol: :lol: :lol:

Tünde! köszi....én is úgy gondoltam csak egyik bnőm erősködött és belém ültette a kisördögöt.. :oops: de mostmár nyugodt vagyok...

Enci ma fél8ig aludt! HUrrá! és most délután is 2 órát! de nem akarom elkiabálni :oops:

Vali!! szorítok nagyon és biztos minden rendben lesz, időben elkezdtetek utánajárni, biztos mostmár kiderül mi a bibi.
és tényleg egy kis hős, ha így tűrte a tűszúrást.millió puszi nektek
Vendég

Gabi,
sikerült a vonalzós trükk, köszi!

Borsika,
ha nem lesz más, szerintem a Pucerka is tök jó név. :D

Kép
Kép
paklincs

Paklincs,
lehet, hogy marad a Pucerka név, bár cerkája úgy néz ki nem lesz :D
Vendég

Sziasztok!

Paklincs, el sem hiszem, miket mond Jankó! Hihetetlen. Benét még mindig nem érteni :)

Egy gimnáziumnak írtam fejlestési tervet, hogy hogyan alakítsák át a szervezeti felépítést, hogyan dolgozzanak a tanárok össze stb.

Nagybátyámnál 1 éve volt vérrák, kezelték, kijött belőle, de most újra :( és közben kapott influenzaltást, ami úgy kikésztíette, hogy be kellett vinni, mert szívpanaszai voltak., Demár otthon pihen, és vár a következő nagy kemoterápiára :(

mtunde

Sziasztok,
Nagyon édesek a találkozós fotók! No meg Micu a járgánnyal nagyon vagány! Mi is szívesen randevúznánk veletek, már nagyon várom a jobb időt, de legalább ma sütött a nap, és ez is valami.

Borsika: mi úgy vásároltunk, hogy ha volt akció arra, amit kinéztünk, akkor azt megvettük. Nekem jobb érzés volt együtt megvenni, mint listával elküldeni férjemet, de így is maradt neki egy pár dolog, míg mi a kórházban voltunk. Pl. vettünk szoptatós melltartót beleszámítva még az extra növekedést meg mindent és kicsi lett... Én a mellszívót támogatom (nekem kézi van, avent) és az első 8 hétben fejtem minden szopi után, kivéve éjszaka, így egész sokat tudtam lefagyasztani és az jó volt néha pótlásnak esténként. A babakocsit azért jó minél később megvenni, mert általában 1 év rá a garancia, bár biztosan nem lesz rá szükség.

Tünde ma kapott ici-pici karfiolt és sok répát és krumplit és ízlett neki. Eddig egész jól állunk a hozzátáplálással, a déli szopi után, ha viszem az etetőszék felé már repdes, olyan édes.

Nagyon szépek az új vonalzók is!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Jajj nagyon jó volt a tegnapi nap! Az igazsághoz tartozik, hogy már régóta szerveztük ezt a randit, csak mindig volt valami...

A dicsérő szavakat én is köszönöm, Tünde jó, hogy Neked feltűnt, hogy én vagyok az! :D
Mica és Emma két test egy lélek szerintem kár bárkinek is közéjük állni! De nem is baj van itt elég jó csaj! :wink:
Azt Zsu nem mondta, hogy gyermekem nem csak a számítógép bekapcsoló gombját találta meg, hanem a tv-t is, pedig Zsu nyugtatott mikor arra haladt, hogy hagyjam úgysem fogja... Hát elérte...

Tünde!
Sajnálom a rokonod! :( Te hogy s mint? Jóslók??!!

Orsi!
Itt is köszönöm a mérőt és a fuvart! Férjed IS nagyon jó fej!!!! Egy hang nélkül tűrte Martin műsorát! És drága vagy, hogy diccséred kicsi fiam, de panaszra nincs okod neked sem! Remélem az én Emmám is ilyen Emmás lesz!

Szép estét mindenkinek!

Zsu!
Neked köszönjük mégegyszer a vendéglátást, tök jó volt naaa!!!

Emese!
Kész a vasalás? Szuper!! Rám is vár egy jó nagy adag :? És Jankó és az ő mondásai :lol: Legalább összeszedted magad? :D

Borsika!
Nem tudom megvetted-e az anyák lapját ahhoz van mindenféle kupon nekem nincs szükségem rá, ha gondolod szívesen postázom! Vagy bárkinek!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Borsika!
Mellszivót sztem érdemes venni...lehet, hogy nem fogod használni, de nagyobb az esélye, hogy igen...
Ha tényleg nem használod akkor meg simán el lehet adni...
Orsinál rengeteget fejtem, mert többször is volt mellgyuszim és éjszaka is kellett...(már a kézi nem is volt elég :? ).
Daninál kb. 3szor fejtem...egyzser még a korházban, hogy tudja aludni a két ballontól :lol: utána meg akkor amikor nem én etettem.

Voltunk ma a csodák palotájában...Orsi nagyon élvezte (már megint). Volt ott egy kislány aki csak úgy odament Orsihoz és meglökte...aztán mégegyszer. Orsi meg ilyenkor úgy meg van szeppenve, csak nézett rám, hogy most mi van...
Aztán amikor megint lökött egyet Orsin odakiabáltam neki, hogy ha mégegyszer hozzányúl a lányomhoz akkor én lököm ki innen a teremből... :oops:
A kislány kb. 4 éves lehetett...szülők meg kicsit odébb szórakoztak egy tükör elött.
Gondoltam, hogy odaszólok nekik, hogy talán nem kellene egyedűl hagyni ha ilyen neveletlen...de végűl hagytam inkább...
Nem tudom mit kellene ilyenkor mondanom Orisnak, hogy ne hagyja magát??????????? Vagy mit?????????
Na minegy...úgy felidegeltem magamat... :evil:

Kép

Kép
cukipofa

Steffi,
nagyon köszönöm, ha elpostázod a kuponokat, megírom priviben a címem. Ha neked tuti nem kell.
Az anyák lapját még sose vettem, de a következőt akkor megnézem, jó ötlet.
Vendég

Elküldtem, remélem átment.
Vendég

Cukipofa Azt én is szeretném tudni, hogy mit kell ilyenkor mondani! nem csodálom, hogy felidegelted magad.
Most csak jöttem gyorsan olvasni benneteket (vasalok; hátha egyszer elfogy...), de ezt nem bírom szó nélkül hagyni.
Velünk is történt valami, ami most úgy "kijön" belőlem.
Itt volt a barátnőm tegnap előtt a két éves lányával. A kislány az első 5 percben lerendezte a fiamat, belőlem meg előtört az anyatigris. Annyira ciki volt. Úgy szégyeltem magam. Az első maflásnál Kristóffal voltam elfoglalva, mert potyogó könyekkel sírt. A másodiknál még mindíg visszafogtam magam, de mivel anyuka semmit sem csinált, csak mondogatta, hogy jaj nem szabad, a harmadiknál elöntött a cucc és a levegőben elkaptam a kislány kezét (sajna már a pofon után) és vicsorogva közöltem, hogy a következőt ő kapja és tőlem... Mindezt a földön ülve a mosolygó törpémmel, aki imádja a gyerekeket és tiszta extázisban van ha jön hozzán valaki. Mellesleg már ő is érti, hog yfinoman és simogat És nem pofozkodik.
Majd az én drága barátnőm megmagyarázta a helyzetet, hogy életkori sajátosság, meg a bölcsi, meg minden gyerek ezt csinálja, ... Nem akartam nagyon bele menni, mert nem tudom..., meg féltem a barátságunkat is, de...

Lányok mit gondoltok erről??? Borsa??? Meg akinek "nagyobb" porontya is van? Írjátok meg légyszi a véleményeteket. Mit lehet csinálni ilyenkor? És ez tényleg normális viselkedés egy kislánytól?

Kép
vkbrigi

Borsika,
szerintem meg ne vegyél mellszívót. Erre a legjobb választás a babád. Nála jobban nem tudja semmilyen gép sem ellátni ezt a feladatot. Ha pedig mégiscsak vlamely oknál fogva úgy döntesz, akkor még mindig elmehetsz és választhatsz magadnak olyat, amilyet gondoltál.
Amúgy meg a bevásárlásnál sokminden tűnik praktikus dolognak, amit megveszel és soha de soha nem használod. El kell kerülni a fogyasztást /konzumálást/ amennyire csak lehet.
szeretettel
nováky_rita

Hát Brigi,
nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy a barátnődnek (kicsit) igaza van. Nálunk is volt olyan, hogy a szomszéd kislány,aki Jankóval egyidős, kb. annyi idősen, mint ahogy írod, átjött, vagy mi átmentünk, játszottak, aztán egyszer csak kapott a fiam a fejére. Ő meg szaladt hozzám sírva, vagy volt olyan, hogy mérgében rám ütött. Merthogy Jankó meg olyan (volt), hogy eszébe sem jutott a kislánynak visszaadni, hanem inkább rajtam vezette le, szerintem dühös volt, hogy nem vigyáztam rá.
Mondjuk amit Kati írt, hogy négyéves kislány csinálta, az már durva szerintem, de kétévesen előfordulhat, bár ez természetfüggő is. Erre a korra jellemző, hogy elkezdenek irígyek is lenni, nem adják kölcsön a játékaikat- a fiam meg inkább kétszer is leszállt a saját motorjáról például, csakhogy kerülje a konfliktust. Na bezzeg Flórkával szemben...persze, hogy mindig az a kisautó kell, amit éppen Flórka megkaparint... :roll:
Ilyen vidám sztorim ám nekem is van: Tiszaújvárosban csúszdáztunk Jankóval, egyszercsak odajött mellém egy másfél éves forma fiúcska és elkezdte csapkodni a lábam. Anyukája meg szaladt oda hozzá, hogy jaj kisfiam nem szabad... Pedig még egy provokáló tekintettel sem ingerelhettem fel, abból vettem észre, hogy ott van, hogy valaki veri a lábam. :shock:

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Ma disznóvágáson voltunk, nagyon elfáradtunk. :-)

Steffi, nekem is feltűnt, hogy Te vagy a képen, még dícsérni is akartam az alakodat, de aztán a csókjelenet láttán később jutott eszembe... :-)

Jankó szövege, vagány nagyon. :lol:

Kati, Brigi, nem is értem a verekedős gyerekeket. Sztem lerázós duma az életkori sajátosság... Ezek szerint Kati esetében 4 évesen, Brigi nálad 2 évesen verekedősek a gyerekek? Duma... Ákosom volt 2 éves is, 4 éves is, sokáig egy szem gyerek is, sőt, még bölcsis is, de egyszer nem volt verekedős. Nálunk ez nem volt soha probléma. Ott tudom elképzelni, ahol ütéssel fegyelmeznek a szülők, és ezt próbálja meg a gyerek is utánozni. Nem hiszem, hogy helyes az, ha a szülők vigyorogva, minden magyarázat nélkül tűrik ezt, vagy éppen agresszióval válaszolnak. Brigi, gondolom meglepődött a Te határozottságodon a kislány, nem? Szegény Kristóf, remélem hamar elfelejti, hogy ilyen kispajtás is van a világon. :?

Szép, álommanós estét! Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Paklincs, lehet, hogy természetfüggő, de szerintem ha anyuka csak nézi és nem határozottan kezeli, nem magyarázza el, hogy most a másiknak fájdalmat okozott, akkor nem is fog róla leszokni a gyerek. Sőt, én elvárnám a gyermekemtől, hogy az első ütés után a következő az legyen, hogy megsimogatja... A 2 éves gyerkőc már nagyon értelmes és okos, megérti, hogy nem helyes amit csinál.
Szerintem. :-)

Kép
Kép
Kép
v30

Vali,
Egyetértünk, ha az én gyerekem csinálná, bizony nem hagynám szó nélkül(mint ahogy nem hagytam, ha Flórkánál bepróbálkozott), de más gyerekével Kisjankó sohasem csinált ilyet, így nem is kerültem ilyen "béna" helyzetbe. Viszont a szomszéd kislányra mindig rászólt az anyukája, és abban is biztos vagyok, hogy otthon nem azt látta, hogy ütik-vágják egymást, mégis többször bepróbálkozott Jankónál. Ezért írtam, hogy ez kori sajátosság, de hogy kinél jelentkezik-kinél nem, az természetfüggő. :)

Kép
Kép
paklincs

Most látom: Ádámnak boldog hófordulót! :D

Kép
Kép
paklincs

Paklincs, Köszi! :D

Brigik, Kristófnak és Petinek boldog féléves szülinapot, és Vica Réka babájának boldog hófordulót kívánunk!

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Ádámank, Kristófnak,Petinek, Rékának boldog boldogot :D

Hú Vali jó későn itt voltál még.... :D

Én is sokáig ébren voltam , mert megnéztem ezt az "aki bújt aki nem" című filmet....nagyon szar volt....

Szóval visszatérve a verekedésre....valamennyire minden életszakaszon keresztülmennek a gyerkőcök...a verekedés is szóba jöhet, DE!!!!! Orsinak van egy pajtása a Levente. Egyidősek. Na vele lerendezik a dolgaikat egymás között. Mondjuk verekedni nem verekedtek még, de veszekedni veszekedtek...pl amikor Levente letessékelte Orsit a motorjáról akkor Orsi bizony az első kör után lelökdöste... :oops:
Na de pici babát soha, de soha nem bántott volna...
Amikor Orsit elösször meglegyintették a játszótéren akkor utána bizony Orsi is bepróbálkozoztt, hogy megüt valakit (mert ugye ezt látta)...na abban a pillanatban felkaptam, hazavittem és nem mentünk játszóra hiába hisztizett...megbeszéltem Vele, hogy miért nem (pedig még 2 éves sem volt) és utána már nem volt ilyen.
De mint látjátok a mai napig ilyen kis szelid...ha bántják még akkor sem mer csinálni semmit.
Nem tudom, hogy jó ez így vagy nem...persze nem akarom, hogy visszacsapjon, de legalább mondhatta volna neki, hogy hagyja békén...minta nekem amikor mosom a haját :?
Viszont az irigység az benne van a pakliban...főleg a játszótéren...jóformán minden gyerek az. És azt mondta az egyik doki mami, hogy ez bizony jó :shock:
Gondoljunk csak bele...veszünk egy autót és odajön valaki, hogy kéri kölcsön...vagy csak úgy elveszi...bizony az nekünk felnőtteknek sem tetszik úgy igazán...
Nem tudom, hogy mások hogy vannak vele, de bizony Orsi is vette már el másnak a kismotorját, lapátját, stb...aztán ez valahogy elmúlt...mostmár elkéri, odaadja.
Na persze a kismotor és a lapát is pont ugyanolyan volt mint az övé, csak neki pont az kellett...

Na megyek, mert próbálok valami finomat kotyvasztani Daninak...valami céklásat...hátha megeszi :lol:

Kép

Kép
cukipofa

Manapság általánosnak látom, hogy az anyák rászólnak a gyerekükre, hogy nem szabad, de nem követelik meg a kölyöktől azt, hogy tényleg abbahagyják azt, amit nem szabadna csinálnia. Tehát többször szólnak, mire valamit cselekszenek. A gyerek meg azt gondolja, hogy a "nem szabad" egy szólam, miután a beszédtanulási folyamatban nem társul hozzá egy határozott cselekedet, azt hiszi, hogy így működik a világ. Anya elmondja a "nem szabad" szavakat, majd jóval utána vagy egyáltalán nem jön retorzió. Tehát ezek csak szavak.
Szerintem az első "nem szabad"-nál azonnal fel kell állni és elvinni onnan, akkor később is lesz tartalma a tiltó szavaknak.
Rengetegszer látom ezt a jelenséget, nem szólok, mert nem az én történetem.
Amúgy pedagógusként ebben is látom a gyerekek szabadosságának okát.
Valahogy úgy kellene kezelni a dolgot, mint - bocs a hasonlatért- mint amikor a kiskutya elkezdi a cipődet rágni, akkor azonnal odarohansz és elveszed tőle vagy rácsapsz. A gyerekek másképp működnek ugyan, de következetességgel meg lehet tölteni tartalommal a szavakat. Persze rácsapás nélkül, de más a kiskutya és más az embergyerek.
Ez van a verekedéssel is. Ha valaki verekedve érvényesíti az érdekeit, akkor azonnal ki kell emelni /szerintem/ a helyzetből. Távolabbra vinni és elmondani, hogy "ezt nem!" Akármilyen kicsike a gyerek.
Bocs, jó hosszú voltam, de ez annyira összetett és annyira nyomta már a begyemet.
Szeretettel
nováky_rita

Veronikusz!
Isten éltessen nagyon sokáig!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D DE DRÁGA VAGY!!!! köszi szépen :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

Boldog névnapot kívánunk!!

Kép
tikó

Tikó!
Mi is sok boldogságot kívánunk NEKED!!!!
:D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Csak azért ugrottam be, hogy Boldog Névnapot kívánjak!

Kristófnak és Péternek Boldog féléves szülinapot!
Rékának Boldog Hófordulót!

Gyuzso, Borsa, Steffi nagyon szépek vagytok!!!

Hanna

Kép
hanna09

Veronikusz, hajnalban jól kimaradt a lényeg... ezért most kívánunk nagyon sok boldogságot neved napja alkalmából!!!

Kép
Kép
Kép
v30

TÜNDÉREK VAGYTOK!!!!! :D :D :D :D :D Köszönöm

olyan furi ez a névnap. :D Ma ahányszor felköszöntöttek, annyiszor lepődtem meg, hogy tényleg ma van a névnapom! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tiszta dinnye vagyok! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz: Isten Éltessen sokáig névnapod alkalmából!!!

Köszönjük szépen a köszöntéseket!!!

Petikém még nem kúszik, de pár napja "forog" a hasán. Valahogy arra még nem jött rá, hogyha felemeli a popsiját akkor haladni is tud.

Borsa, Steffi, Gyuzso: Nagyon jók a képek!! Micu és Emma között ez már szerelem :wink: :wink:
Én is irigy-irigy a találka miatt, ha esetleg lesz még és nem zártkörű, akkor én is szivesen mennék...

,em 9+dyc dc Í ( ezt az ünnepelt írta nektek :-)))))

Boldog hófordulót: Ádámnak és Rékának és Boldog féléves szülinapot Kristófnak!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

3E1
QW
0CC
QW110E

KépKép

KépKép
cukorfalat

Az előzőt is Petikém írta.. Itt volt az ölemben és csapkodott a kis kezével nem láttam, hogy el is küldte :-)))
Az hiszem szémítógépzseni lesz a drágám.....

Azt még akartam, hogy Bosra, Steffi, Gyuzso természetesen vastaggal az előző hozzászólásomban ...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: