A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Tim,

Én bár még nem néztem személyesen, de ha elmegyünk és kipróbáljuk jó lesz, akor én is a Pikolot néztem ki. Szerintem azért túlzás, hogy a Pierre Cardin, vagy akár ez a pikolo rossz lenne. Szerintem a legtöbb esetben ez nem személyes tapasztalat, hanem inkább olyan hallottam az ismerősömtől, akinek ilyen volt.
Ha megfelel, mi belevágunk, mert felszerelésre ez a legjobb ár-érték szempontból. Az outletben kapható Graco a hordozóval szuper áron vabn, csak kizárólag kékben....én nem szeretnék ennyire behatárolt színűt venni.

KépKép
kisfruzsi

Hát Csajok :)
Megint későn keltem - sokat olvashattam :lol:

Én márkátlan babakocsit vettem, 40ezerért, őt:
Kép Kép

Nekem saját tapasztalatom nincs .. a szempontoknál sokat segítettek anno itt (Zsuzsófi, Mamacka, Csöppke..) .. :)
Úgy gondolom, hogy lehet az igényeknek megfelelőt találni olcsón is ;)
Az enyém minden igényt kielégít .. párom alaposan végigmérte a praktikai szempontokat (megjegyzem nálunk a pikolo és a pierre cardin, amik hasonló áron voltak, a praktikai, meg nagysági szempontok miatt estek ki), és szerintem jól választottunk.
Lehet az én hülyeségem, hogy nem akarok használtat .. és majd a ásodik gyereknél máhogy gondolom - passz :lol:
De én azt sem hiszem, hogy a 40-50ezreseken 100% vmi hiba lesz fél év múlva, a 100-150ezreseken meg 100% nem lesz ..
A másik meg, hogy ezekből ha mégis adódna valami, tudok 3-at venni, a márkás árából :lol:
Ha meg nem történik semmi .. akkor én jártam jól ..
Na nem ragozom .. szerintem ezer dologra kell költenie egy első babásnak ;) ezért nem döntöttünk mi valami nagyobb befektetés mellett :D

Zorroné - Sajnálom az újabb vérvételt :( Én ma megyek a leletért .. remélem nem fogadnak hasonló hírekkel .. :?

Kép
szösszenet

Csajok,

babakocsival kapcsolatban az is kérdés szerintem, hogy mennyire fogjátok kihasználni. Én már most tudom, hogy alig fogjuk használni, hiszen kertes házban lakunk és általában mindenhova kocsival megyünk. Nagy sétákat nem tervezek. Szóval aki nem akarja sűrűn használni, az lehet hogy jobb, ha tényleg használtat vesz, de lehet, hogy annak a noname is megfelel. Persze kérdés az is, hogy ki tervez belátható időn belül második babát....

Kép
emi29

Kisfruzsi - Ha már Pikolo és Pierre Cardin között vacilálsz, akkor azt ajánlom neked, hogy próbáld meg ott helyben egyedül összecsukni mindkettőt. Illetve hasonlítsd össze a hordozók méretét ..
A P.C. összecsukása egy vicc .. nekem nem ment :D
Amit vettem, az 1 mozdulat ;) ugyanott kapható .. nem tudom, van-e még belőle :)
A neten még fent van:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=316

P.C-ból ezt próbálgattuk, ami nem tetszett, meg a hordozója is pici volt:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=298

A Pikoloval nem emlékszem, volt-e valami konkrét bajunk .. talán nem .. Azt hiszem ott csak az esztétikai szempontok miatt választottuk már a Giraffe modellt ...

Na, nem akarok okoskodni .. :)
Ha látjátok személyesen, úgyis világos lesz, hogy masszív darabok .. meg az eladónő is kedves, segítőkész :)
Én belevágnék ;) :)

Kép
szösszenet

Szösszenet,

Igen, képről én is szemeztem ezzel a kocsival is. A pikolt is ott lehet kapni.
Én szeretnék hamar 2. babát is elvben, és ha valami lesz a kocsival, majd ráérek akkor gondolkodni. Szerintem az azért túlzás lenne, ha csak a 70-100 körüli kocsik lennének a jók. Jó vannak olyanok, amik nem olyan drágák. Venezia, de mire megveszed hozzá a hordozó, horror ár jön ki a végén.
De ez csak az én véleményem.

KépKép
kisfruzsi

Mary,
Kitartás! Nálunk most süt a nap. Igaz, hogy mire kiteszem a lábam a munkahelyemről már sötét lesz, mégis most olyan boldoggá tesz, hogy végre nem szürke az ég!!!

Zorróné,
Szerencse, hogy nem azért kell megismételni a vizsgálatot, mert valami rendellenességet találtak!!! Jobbulást kívánok!
Ahol én dolgozom kb 100 ember van. Remélem, nem kapok el semmit!!!!

Kép
emi29

Fruzsi, azt elárulom halkan, hogy amit én irtam a Pierre Cardin-ról, az nem "hallottam az ismitől" - féle tapasztalat volt, hanem saját....
Kettő esett szét, szerintem irtam is már. Mindkettőnek a kereke hagyott ott az utcán és a szervizben meg elküldtek a halál f...szára, hogy biztosan azért esett ki, mert nem rendeltetésszerüen használtam.... 2 hónapos gyerekkel.... a másik 1 hónap után került ugyanerre a sorsra, az sportváltozat volt. Garanciális volt mindkettő és nem csinálta meg a szerviz... úgyhogy nekem a kocsin kivül a szervizzel is meggyült a bajom, ráadásul valahova a jó fenébe kellett kimászni a város szélére hozzájuk....És egyiket sem használtan vettem, totál újonnan, boltból, ráadásul az első kocsi 35ezer a második 14ezer volt 7és fél évvel ezelőtt!!!! Tehát egyáltalán nem egyenlő az árfekvése a minőségével!!! De nem csak az én véleményem ez, mert nagyon sok embertől hallottam még, hogy taccsra ment nekik, de mellette személyes tapasztalatom is! Sajnos, hozzá kell tennem!!!!

A Pikolóról nem nyilatkozok, mert nem tudom, milyen, olyanunk nem volt. A Peg Perego kocsik jók nagyon, de nekem horror-áruk van újonnan... úgyhogy a többiről nem mondok ezért semmit, mert én ezt a két márkát ismerem, a Graco-t és a PC-t.....
Vendég

én nagyon sokat szeretnék sétálni, meg addigra kocsim sem lesz. viszont könnyűnek kéne lennie a kocsinak, ha haza vonatozok a szüleimhez, vagy ha felhozom a 3.-ra :roll:
de mindenki számára van megfelelő kocsi. nekem például az ,amit bepánikolva az utolsó pilanatban veszek meg a legdrágább és legközelebbi boltban. mert addig úgysem tudom eldönteni :oops: :lol:
toncsi

toncsi80

Bizony lányok!
A babakocsi vásárlásnál mindenkinek egyéni szempontjai vannak.
Mi is mint Emi kertesben lakunk és még a wc-re is kocsival járunk, úgyhogy csak rövid sétákat tervezünk és arra a kinézett kocsi megfelel és árban is a mi pénztárcánknak való 21.990,-
Tényleg jó lesz, ha sorba jönnek a babák! És majd süt a nap is!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet: nem tudok mindent visszaolvasni, így nem tudom, hogy megválaszolta-e már valaki: én járok ugye a Szentimrés tornára, utána szokott lenni az előadás. Mindkét program ugyanott van, de az építkezések miatt elég nehéz megtalálni.
Megközelítés:
Bemész a Tétényi út felöli mentőbejárós/gyalogbejárós kapun és a szemben lévő épület üvegajtaján kell bemenni. Ez nem tudom, hogy betű szerint melyik épület, de a bejárattal szemben van. Ha bementél, jobbra lesznek automaták, azt elhagyod és egy tovább egyenesn van egy összekötő üvegfolyosó, ami lefelé lejt. Azon végigmész, aztán leérsz egy alagsorba, ami nem bizalomgerjesztő, csövek a plafonon....stb. Ha idáig leértél, ott balra fordulsz...mészmész....aztán a végén megint balra egy olyan folyosóra, ami lejt, de ez már egyenesen az F-be visz és ez ki is van írva az alagsor falára. Ha oda beérétl, fel kell menni az elsőre, de itt már valószínűleg sok tétova kismamával fogsz találkozni, akikkel közösen már odataláltok. Én valószínűleg megyek tornára, de lehet, hogy mégse, ezért nem ígérem, hogy ott leszek. De még írok, mert akkor találkozhatunk is.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pumpóka - A P.C. kocsiból mi még a boltban kiábrándultunk ..
Nehezen fordul, nehezen fékezhető .. 3 kéz kell az összecsukáshoz, 5 hónaposan kinövi a gyerek a hordozót ... :lol: :lol: stb. Úgyhogy elhiszem, hogy rossz a tapasztalatod .. Amikor tologattam, fordultam, fékeztem .. már akkor nem ment mindez simán - nem csodálom, hogy elhagytad a kerekét :D :lol:

Kisfruzsi
- Én is úgy gondolom, hogy olcsóból is lehet jót találni .. persze sokkal nehezebb, így sokkal körültekintőbbnek kell lenni :) Jól meg kell nézni .. a pasinak is .. mert ő hamarabb megleli a műszaki gubancokat .. (az én párom még mindig a babakocsit vizsgálta, amikor én már ruhát választottam :lol:)

Mi is viszonylag hamar .. 2-4 év múlva szeretnénk babát .. de ha Alíz elhasználja teljesen ezt a kocsit (ami esélyes) .. akkor a második baba is megérdemel egy újat :) És a 40ezres kocsit nem fogom sajnálni .. a 150ezresnél szívnám a fogam, ha megint venni kellene :lol:

Nekem szempont is volt, hogy beférjen a kis Corsámba :lol:
Mert tőlünk 5 percre kocsival épült meg a Lágymányosi öböl ..gyönyörű zárt park, és én ott tervezek babázni ;)
Tehát a hordozóa kocsiba nagyon kell .. ott meg már eltologatok bármit :D

Kép
szösszenet

Pumpóka,

Jó igazad van Te valóban tapasztalatból beszélsz, sajnos rossz tapasztalatból :lol:
Az igaz, hogy mindenkinek magának kell eldönteni, hogy milyen szempontok alapján választ.

A terhelésesen én is ma estem át, kibírható volt. Hétfőn eredmény..remélem nem kell megismételni, mert az már 120 perces cukroslötyi lenne....

KépKép
kisfruzsi

Klarka - Köszi, azt hiszem elmentem ezt a kis leírást :lol:
Jó lenne, ha esetleg tudnánk találkozni ;)
Addig még beszélünk ;)

Kép
szösszenet

Babakocsi: mi Andrisnak egy alig használt Bergon Cross-t vettünk 1,5 éve 20.000-ért, nem bántuk meg, mindenkinek ajánlani tudom!! Egyetlen hátránya, hogy összecsukva az autó csomagtartójának nagy részét elfoglalja. Ezért vettünk egy olcsó esernyőre csukhatót a babaholmiolcson-ban. Azt visszük, ha utazunk. De az első év még úgysem az utazásról szól és nagyon masszív a bergon, nálunk Szentendrén iszonyú sok a mcsakaköves utca és bírja, soha nem volt baja és millióféleképpen variálható mindene. Kép

Kép
klarka

Egyébként most vuzsgáztam le, úgyhogy jöhet a hétvége!!! :D :D :D

Kép
klarka

vizsgáztam

Kép
klarka

Megyek, eszem valamit, szép délutánt mindenkinek...apropó: süt a nap!!!

Kép
klarka

Azzal teljesen egyetértek, hogy mindenkinek megvannak a saját igényei babakocsi-téren is... de higgyétek el nekem én olyan mániás voltam, hogy a két PC után 4 Graco-t ettünk meg, mert mindig más szint akartam meg könnyebbet, aztán testvérkocsit, stb.... szószó, azt akartam mondani, hogy nem azért okoskodok, hogy bárkit bántsak vele, sőt, NEM AKAROM HOGY BÁRKI IGY JÁRJON, MINT MI, hogy kiad egy valag lóvét és kap egy nullát érte!!! Csak szeretnélek megkimélni attól a tortúrától, amit én végigcsináltam a két hónapos gyerek mellett. Ja, és nem travel volt a kocsi, szimpla ára volt 35ezer!!!

Ahogy irtátok sokan, nem mindegy, mire akarjuk használni, hol lakunk, stb.... mind nagyon fontos szempont! Én pl. sokat bkv-zok, mivel kocsi nincs, tehát nekem fontos volt, hogy könnyüvázas és aránylag normál méretü kocsit vegyünk, azonkivül szükségünk volt hordozóra, mert anyáékkal sokat autózunk telekre, dédihez, stb... vagy ha bemegyek hozzá a kórházba a babával, akkor úgy viszem, hogy travelben, mert ott kiveszem a hordozót, hazafelé be az autóba a kocsit pedig a csomitartóba, anyuéktól pedig hazafelé újra összerakom. Tehát nekünk igy praktikus....

Ha kertes házban laknánk, kényelmes mózeses kocsit vennék, valami nagyot és nehezet mert sétálni az nagyon tuti lehet... álmom egy olyan kocsi, de nekünk nem adottak a lehetőségek hozzá....

Sok szempont van ami alapján választunk.... én sem akartam pl. most is kék kocsit, de amikor ezt megláttam, nagyon megtetszett a szürke-sötétkék huzat.... mi is narisárgát akartunk, de mégis ez lett. Ehhez jobban megy a rózsaszin. Tudom, nem a kocsihoz öltöztetem a gyereket, de nekem két fiú után rózsaszin lesz amit csak veszek neki.... sajnos bekattantam a fiúk szinei mellett, és végre egy kislány.... nekem ez is szempont volt....
Vendég

Na viszont sokkal érdekesebb téma:ANYÓS

Tegnap este nálunk volt a párom anyuja, aki egyébként normális.
De már kezdődik............... :( :(
Kaptun k egy új ágyat tőle, ami most érkezett meg és apa össze is rakta. Eredetileg egy nagyobban 2x2.35m-t rendelt nekünk, de mondtuk, hogy legyen keskenyebb, mert akkor szinte csak az ágy lenne a szobában és kikellni is csak sovány malac pózban tudtunk volna, mert a szoba szélessége 3m.
Na úgy is lett, szuper az ágy, nagyon szép. Kérdezi, hogy akkor azért lett keskenyebb az ágy, hogy a kiságy is odaférjen? Mondom neki eredetilg igen, de lehet, hogy a kórházból már a saját szobájába kerül a picúr. Erre elkezdett képeket vágni, hogy csak nem gondolom, hogy meghalljuk amikor elkezd nyöszörögni, meg hogy mi van ha kitakarózik.....

KépKép
kisfruzsi

Tudjátok, nem az esett rosszul, hogy máshogy gondolja, hanem az ahogy a képeket vágta. Azzal a tipikus mindet tudo fejjel!!!!

Nem tudom, hogy igaza van -e vagy sem. Én abból indulok ki, hogy azért mert én nem alszom, apa még aludhat. És persze a baba is tudjon aludni,mert apa horkol :lol: Na jó ez vicc, mert attól biztos tudna aludni.
De szerintetek??????????? Teljesen elbizonytalanodtam. Mennyi idősen alusszák át az éjszakát? Vagy legalább mikor lesz az, amikor 1-2x kel csak éjjel fel szopizni?
Leet, hogy addig velünk kellene hogy legyen a hálóban?
Ja és a hálózsákra tényleg kell még + 3 takaró???????? Kell egyáltalán április ájusban takaró, nem elég a hálózsák??

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi - Az "anyósi arckifejezés, szemforgatás" :lol: :lol: , oh, úgy látom ez tipikus :D :lol:
Én is érdeklődtem együtt-külön alvás témában, 3 barátnőmből 2 külön aludt a babától az elejétől, 1 pedig sokáig együtt (már megoldás híján, hiszen 1 szobájuk volt).
Nálunk külön lesz a pici, és lesz bent a szobában egy 1-személyes fotelágy (nekem), hogyha ott kell vele lenni :) Mert azt nem tudhatom előre, milyen babám lesz :) (azon kívül, hogy a leggyönyörűségesebb a földön :lol:)
Nekem is fontos, amit írsz .. párom egyedül fog dolgozni .. minden nap korán kel .. szüksége lesz pihenésre :) Én nem szeretném, ha ő fizikálisan tönkremenne az első hónapokban, mert nem tud pihenni! Ráadásul egész délelőtt vezet, ahova kell a koncentráció, délután próbákra jár .. és akkor még a sok koncertről nem is beszéltem :(
Úgyhogy nekünk ez már egy eldönött dolog :)

Kép
szösszenet

Hogy miben alszik? Gondolom attól függ, milyen idő lesz :) Nálunk télen-nyáron meleg van, így max. a plüss pizsama+altatózsákot tartom a legmelegebb verziónak. De szerintem még így a kettőre sem lesz szükség .. a kis félszobájában mindig csodajó meleg van :)

Kép
szösszenet

Szőlő nagyon el van tűnve!!
Remélem minden OK!! ;) :)
Merre vagy Szőlő???

Kép
szösszenet

Én azt olvastam, hogy a babaszobában ne legyen több mint 21-22 fok. De az nem hideg egyáltalán.

KépKép
kisfruzsi

Én azt olvastam, hogy a babaszobában ne legyen több mint 21-22 fok. De az nem hideg egyáltalán.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok :!:

Latom, ujra es ujra a babakocsi a tema. Akkor en is megmutatom az enyemet. Szep szine van, markatlan, ezert olcso is volt. De nagyon stabil :!: :wink: Mi a velemenyetek :lol: :?:

Kép

Ma humoromnal vagyok..... :wink:

Jo hetveget mindenkinek :!:
katavirag

:lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szőlő!!!

már én is kérdezni akartam, hogy merre vagy???? Minden oké???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi!

Ha ez vígasztal téged Anyós témában....én a saját anyámmal vagyok így, és nap mint nap hallgatnom kell a hülyeségeit...minden témában....
Szerinte a 3x3-as szoba kicsi lesz a babának tegyük a 4x3-asba...
És még folytathatnám, hogy milyen "jó" tanácsokat tud adni....
Anyósom ilyen téren sokkal normálisabb. Ő azt mondta, hogy nem szól bele, és ne is engedjem senkinek, hogy bele szóljon mit hogyan csinálunk és hogyan neveljük a gyereket.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Fruzsi,

az én babám is külön lesz az első pillanattól kezdve, de én is tervezek egy szoptatós fotelt a szobájába...
Picit meglepődött a védőnő, amikor mondtam, hogy külön lesz a baba. Hozzáteszem, hogy nincs 5 méter a gyerekszoba és a háló között....
A nővéremék hihetetlenül sokat szívnak amiatt, hogy sokáig velük aludt a baba. Egyik gyerekük sem hajlandó egyedül aludni a szobájában. Na én ezt szeretném elkerülni.
Tudom, hogy az elején nagyon kényelmetlen lesz nekem, hogy mindig fel kell kelni, de ez a minimum amit megtehetek....

Kép
emi29

Mary,

Lili szobája 2,7X3,3-as. Szerintem, amíg ilyen pici bőven elég neki ekkora szoba. Ha nagyobb lesz, cserélünk....

Kata,

én is ilyet akarok!!!

Kép
emi29

Ha lenne külön szobánk még egy, akkor énis külön altatnám a törpét!
Sokkal jobb, ha már az elejétől azt szokja meg, ha van rá lehetőség!
Egyébként apák nagyon édesen végig tudják horpasztani az átüvöltött éjszakákat is :lol: nálunk nem egyszer volt, hogy visitott a gyerek velünk egy szobában, én persze fenn voltam, apja meg mint aki süket, úgy aludt, még horkolt is mellé... lehet, hogy attól nem hallotta a sirást :shock: :lol:
Zoli is mondta, felőle üvölthet a gyerek, ha ő alszik... ritka, hogy felkel rá... merthogy már összekaptunk az éjszakai szopikon... hogy nem veszem magam mellé az ágyba a gyereket, mert odaszokik (végülis igaza van, Barnus igy szokott el a kiságytól) hanem ott a szép fotel, ha utána meg nem akar aludni, kicsit hagyni kell sirni.... én meg mondtam, hogy persze, hagyom, mert lehet, hogy csak szimpla anyát akarom sirás, de akkor ő hogy pihen??? Erre mondta, hogy ne izguljak, ő alszik... mondjuk, ezt tudom! :)

Takaró.... :lol: most is készülök, van két varrt garnitúrám még Barnusról meg veszek még egy teljes garnitúrát egy barátnőmtől (Malackás rózsaszin csoda) de tudom, hogy ugyanúgy, ahogyan a fiúkat is, hálózsákban fogom altatni, takaró nélkül... :lol: a legpraktikusabb egy vastagabb hálózsák a rugira és nem kell takargatni... :) és akkor attól sem kell parázni, hogy a másik szobában lerúgja magáról a takarót.... :) nappal valószinübb, hogy takaró lesz rajta és hálózsák nem, mert akkor jobban tudom követni, van-e rajta még takaró...

Hogy éjjel mikor kel fel és mikor nem már szopizni??? Mondjam, hogy ezt csak a jóég tudja... :lol: Két fiam két különböző viselkedést és szopit meg alvást produkált, igy nem nyilatkozok, szerintem ez az ami teljesen gyerekfüggő dolog... ezt senki nem tudja előre megmondani... van olyan, akinek az első perctől fogva átalussza az éjszaka zömét (barinőmé) van, akinek átüvölti az éjszaka zömét és átszopizza (Barnabásom) és van, aki telejsen átalussza az éjszakát (Attilám) :wink: hogy Zsófi milyen lesz (ahogy Szösz irta, azon kivül hogy a világ leggyönyörübbje?) :lol: erről majd akkor, mikor már itt szuszog mellettem..... :)
Vendég

Nálunk s ez a helyzet a háló és a babszoba szomszédos. A méret nekünk is kb. 3x 2,7-es és teljesen jó méret szerintem. Mihez kellene neki egyelőre nagyobb hely??? Táncolni még egy darabig úgysem fog...

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Itt vagyok, csak a védőnőnél jártam, azért nem jelentkeztem.
Szóval köszönöik minden kedves észrevételt, javaslatot pont az őszinte véleményekre és tapasztalatokra voltam kíváncsi.
Azt hiszem az lesz, hogy holnap elmegyünk a boltba, és tényleg a próba után döntünk. Azért tettszik nagyon, mert könnyű viszont alu vázas, vízszint-re dönthető, 2 irányból tolható és minőségre sem tűnik rossznak (egy-két graco bab.kocsin nagyon meglepődtem "életben") viszont a márkáját nem ismerem/ismertem, de akkor ezek szerint ti sem annyira. Egyet tudok, hogy p.c.-t én sem veszek, én is rosszakat hallottam róla, meg szerintem látszik is a minőségén. Szerintem a pikolo ennél azért sokkal jobb. Ha nem tűnik nagyon kicsinek - főleg a hordozó része - és funcionálisan is jónak tűnik, azt hiszem megvesszük. Aztán lehet, hogy nem fog "bejönni"
Most szaladnom kell tovább, vizsgázik "rajtam" most hamarosan a kozmetikus barátnőm, de már alig várom, hogy utána megint itt legyek.
Köszi mindenkinek még 1-szer az infókat!!!
Timi

Kép
tim27

Szerintem is teljesen jó a 3x2-3-as szobaméret egy babának. mire Picurkánk nagyobb lesz, kész lesz a felső szint is. Ott is lesz 2-3 nagyobb szoba, akkor majd úgyis fent akar aludni, mint minden gyerek. A következő baba pedig megkapja a kis szobát megint... :wink: Ja a kisszoba mellettünk lévő ajtó...kb 1,5 méter van a két szoba között...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ezt már én is akartam kérdezni: tud valaki valamit Szőlőről???? Tényleg nagyon eltűnt, pedig ő is gép mellett dolgozik... :shock:

Itt nálunk sajnos továbbra sem süt a nap! De úgy látom vannak szerencsések! :)

Egyenlőre mi is együtt alszunk a babával, mert állítólag kényelmesebb az anyának, mert az elején lehet, hogy 5-6-szor is fel kell venni, megnézni, vagy megszoptatni. De sokáig mi sem leszünk egy szobában. Barátnőmékénél a baba még 2-3 évesen is egy szobában aludt a szülőkkel. (pedig szép nagy házuk van, és a gyerekszoba is készen volt már) Szerintem ez sem normális.

Hát én csak azt tudom, hogy unokatesóméknál már a 3. gyereket szolgálja a Graco, és közben 2-szer megjárta már a repülőutat New York és Bp. között....
De az teljesen igaz, hogy annyi szempont van, ami alapján mindnekinek más a jó. (kertes ház, emeletes ház, földút, belváros...stb) Mi pl. mindenhová gyalog megyünk a babával, mert minden közel van. (férjem használja az autót napközben)

Kép
gabo001

Felsoa,
a várandósok teakeverékét nandu az elejétől ajánlja, annyi csészével naponta, amelyik trimeszterben vagy. Amit belinkeltem, ott pontosan megtalálod, de ideírom még egyszer:
http://www.nandu.hu/magyar/szules/gyszfo.htm

mamacka,
a homeopátián kívül én is hiszek még néhány dologban :wink:

Csak halkan írnám ide, hogy influenza ellen jó az Oscillococcinum nevű golyócska, pontos használati utasítással a dobozban. Annak, aki hisz benne, persze...Ilyenkor nagyon kell vigyázni a magas lázzal, arra esetleg kellhet lázcsillapító.

Aki beteg, gyógyuljon, aki nem, az kerülje! Mi is ezen vagyunk. Gitka, ne csodálkozz, hogy Erdélyben nem lettél beteg, a vírusok a hideget sokkal kevésbé szeretik, nt ezt a nyálkás-nyúlós időt. Nekünk sm lett bajunk a mínusz 15-ben.

Üdv,
Nuska+ (27)
nuska1

Szöszinek is igaza van, hogy ha a férjem majd nem tud aludni, nem tudom mi lesz.... :roll:
Akkor átgondoljuk a külön alvást, vagy férjem megy a dolgozószobájába. De azt meg én nem akarom....
Na, majd az élet eldönti... :wink: Attól függ milyen picurkánk lesz!

Kép
gabo001

Nálunk s ez a helyzet a háló és a babszoba szomszédos. A méret nekünk is kb. 3x 2,7-es és teljesen jó méret szerintem. Mihez kellene neki egyelőre nagyobb hely??? Táncolni még egy darabig úgysem fog...

KépKép
kisfruzsi

Szöszinek is igaza van, hogy ha a férjem majd nem tud aludni, nem tudom mi lesz.... :roll:
Akkor átgondoljuk a külön alvást, vagy férjem megy a dolgozószobájába. De azt meg én nem akarom....

Kép
gabo001

Kép
gabo001

bocsika! Teljesen behülyült a gép. nem akarta elküldeni...

Kép
gabo001

Ja! A málnalevél tea mire jó? És hol lehet venni?

Kép
gabo001

Fruzsi
Mi leírtuk a tapasztalatainkat de mindenki maga választ... azért írtuk mit nem tanácsolunk, hogy ne járjatok pórul vele, de persze lehet saját tapasztalatokat is gyűjteni.
Azzal hogy túlzás százezreket kiadni egy babakocsira én maximálisan egyetértek, de amikor az ember már a haját tépi mert nem bír vele kanyarodni, nem arra megy mint szeretném, szétesik, unpraktikus és dög nehéz... rájön, hogy valami csak van a drágább kocsikban. (megjegyzem valószínű, hogy az olcsók között is találni jót, de amiről már sok rosz tapasztalatot hallani azt én nem venném meg pl nagyon kíváncsi leszek Szöszi tapasztalataira... ránézésre jónak tűnik és ezt a kocsit én nem ismerem, nem hallottam róla se jót se rosszat)
Én ezért gondolom úgy, hogy érdemes megvenni a jobb, bevált minőséget használtan, de persze van akit zavar, hogy már használták, nekem ezzel szerencsére nincs bajom...
Ráadásul a használt kocsit ugyannannyiért tovább is tudod adni ha nem vált be, mint amennyiért megvetted.

Az együttalvás dolog szerintem teljesen a családon múlik, hogy nekik mi válik be... én anno szerettem volna külön, de végül úgy alakult, hogy együtt aludtunk, mellettünk egy bölcsőben babóval. Volt, hogy kitartóan visszatettem etetések után de volt hogy hullafáradtan az ágyunkban maradt...

Az, hogy meddig ébred szopizni az nagyon babafüggő... Áron csak mostanában kezdi átaludni az éjjszakát mióta nincs tejem, nincs miért felkelni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gabo
Segíti a tágulást, a 34-36. héttől tanácsos inni, szerintem patikában is lehet kapni én valami bioboltban vettem az Árkádban.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az influenzáról jut eszembe... én azt hittem, hogy kismaminak nem lehet védőoltást beadni, de most egy kismama magazinban azt olvastam, hogy lehet,... majd rákérdezek a védőnőnél.

Anyós amúgy ramatyul van és tegnap ölelgette Áront... :( remélem nem lesz baj.

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote]a írta: legpraktikusabb egy vastagabb hálózsák a rugira és nem kell takargatni... :) és akkor attól sem kell parázni, hogy a másik szobában lerúgja magáról a takarót.... :) nappal valószinübb, hogy takaró lesz rajta és hálózsák nem, mert akkor jobban tudom követni, van-e rajta még takaró...

Mi is így szoktuk... mondjuk én éjjelre a hálózsákra is rakok takarót úgysem sokáig marad rajta... bár igaz legújabban leveszi a hálózsákot is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

ja és a furi helyzetre való tekintettel most költöztettük vissza a szobánkba... de sajnos kifejel az ágyból és nem merem másik szobában hagyni... éjjel hálózsákban átcsoszogva még a lépcsőn is lezuhanhatna... :( :?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lei! Gratulálok, boldog várandósságot kívánok! Hát én nem tudtam volna ennyi ideig magamban tartani a nagy hírt!

Zsuzsófi! Gratulálok a kislányhoz! Olyan jó, hogy mindenkinek ekkora élmény volt a 4D!

Zorróné! Jobbulást, remélem hamarosan meggyógyulsz! Tudom, hogy ez nem vigasztal, de van nálad pechesebb is labortémában: én lennék. Nekem már egyszer ismételni kellett a terheléses cukrot, mert bár nem törtek kémcsövet, viszont nem néztek cukrot. Most 21-én újra ismétlik, mert tegnap a doki kicsit soknak találta a magzatvizet, ami lehet kezdődő cukorbetegség miatt is. Ráadásul az előző cukorértékem is a referenciatartomány felső határán volt (7,6 lett és 7,8-ig jó). És ez egyik sem zsemle+tej, mindhárom cukros lötyi. Szóval Ollem én most tényleg ezt gondolom: :twisted:. Ráadásul izgulok is, hogy ne legyen semmi gond.

Klarka! Gratulálok a sikeres vizsgádhoz. Minden elismerésem a tied, hogy tudsz ilyenkor tanulni. Nekem még mindig maradt két államvizsgám, de most inkább nem stresszelem a gyerekeket. Bár később meg fogalmam sincs mikor lesz rá időm. Mondjuk a következő 2-3 évben úgysem nagyon venném hasznát. Addig meg valahogy csak megcsinálom.

Kisfruzsi! Én is különalvást tervezek kezdettől fogva, hasonló okokból, mint amit már többen írtatok. A férjemnek is kell pihennie. Persze ő nagyon szeretne segíteni és fog is, de szerintem azt nem nagyon lehet hosszútávon csinálni, hogy két gyerek felváltva sír mellette éjszaka, reggel meg bemegy dolgozni. Ráadásul nálunk belső kétszintes a lakás és nem is egy emeleten van a hálószoba és a gyerekszoba, lépcsőzni meg nem nagyon szeretnék éjszaka két gyerekkel a kézben. Nálunk is az lesz, mint Szösziéknél, hogy lesz egy fotelágyam a gyerekszobában. De szerintem ezek az április-májusi babák olyanok lesznek, hogy rövid időn belül gyönyörűen végigalusszák az éjszakát és mi is nagyon fittek és kipihentek leszünk. Na mit szóltok? Jó terv? :D :D :D

Mamacka! Én is, én is! Még nem kaptam privit babahordozó ügyben. :D

Kép

Kép
szofi74

Mamacka - Én is kíváncsi leszek a saját tapasztalataimra :lol:
Amikor kerestem kocsit, sokat segítettetek .. úgyhogy bízom benne, hogy nem vettem rosszat :) Jónak tűnik.
De biztos rengeteget számít, amit sokan írtatok .. útviszonyok, használat sűrűsége .. stb :)
Mi a betondzsungelben nem kell rodeózzunk majd földúton ... lehet azon bármilyen kocsi szétesne :lol:
Sokat nem is fogok bkv-zni .. már a derekam miatt sem .. szerintem olyan könnyű kocsi nincs is, amit én lazán fel bírok rakni gyerekestül a villamosra :shock: :lol: :lol:

Babaszoba:
A mienk is picike, igazi panelos félszoba .. :) 3,6*2m-es :lol:
Én egy kb. ekkorában nőttem fel 21 éves koromig .. Én szerettem :)
Természetesen a mi vágyunk is egy saját kis házikó .. de az még nagyon messze van - főleg a budapesti árak mellett :roll: :roll:

Gabo
- Az én párom szerintem nem tudna nyugodtan pihenni .. és én sem érezném jól magam, ha mellette "zajonganánk" :lol:
Az én párom nem horkol .. lehet ezért érzékeny a zajokra :lol: :lol:
(mondjuk én meg a horkolásra vagyok kifejezetten érzékeny
:twisted: :twisted: )

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: