A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="klarka"]S írta:klarkazöszi:
1.700.000-es jövedelmhatárig 18 %, az affölé eső rész 36%-osan adózik.

Én meg olyat találtam, hogy a tényleges vagyonszerzés 25%-át kell adózni ..
De ez a lakásvásárlás évétől függően csökkenthető ..
5 évig 0% .. de utána 10%-onként, tehát a 15 évnél régebben megszerzett ingatlan eladása után nincs szja .. :roll: :roll:
Ezt pl. itt is leírja ..
http://www.lakaspont.hu/index.php?page= ... &cikkid=64
Nah, meg kell kérdezzek egy ügyvédet :roll:

Viszont a GYED-emet szépen intézgetjük .. sokkal nem járok jobban, mint a GYES-sel .. de így is havi 15-20ezer Forintot fog jelenteni .. ami rengeteget számít majd a baba mellett :)
CSak ez a sok-sok utánajárás ..

Kép
szösszenet

Ja, ennyire most nem vagyok képben, bocs.

Most hívtam fel a szülésznőmet, hogy vállalja-e a szülést, mondta, hogy igen, úgyhogy megnyugodtam, de persze első kérdése volt a homeós bogyó.....

Figyu, AKIKNEK MÁR TÖBBEDIK BABÁJA SZÜLETIK: ugye, akkor a következő születésével újból tgyást kapok (ha az elsőnél is volt) és aztán, ha lejárt, akkor gyedet?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

[quote="klarka"]M írta:klarkaost hívtam fel a szülésznőmet, hogy vállalja-e a szülést, mondta, hogy igen, úgyhogy megnyugodtam, de persze első kérdése volt a homeós bogyó.....

Milyen értelemben volt ez a kérdése? A szülésnél ez miért szempont?

Kép
szösszenet

Szóval, megvan a cukoreredményem: a terheleéses 120 perces: 4,2...Tökkkéletes! (Az asszisztens megint beparáztatott, megnézte, majd közölte, csörögjek vissza 15 perc múlva, megbeszéli a diokival...na, erre már lemondtam mindenről...erre visszahívom, és tök jó mindhárom, de csak ezt mondta meg. Ez volt a legfontosabb! :D Ja, és végig ültem, mert nálam volt 60 perces is, így sehová sem tudtam volna elmenni. Én is szinte huzatra öntöttem magamba alötyit, csak a végére maradt pár göb, azt szépen elrágcsáltam. Szóval, Virág, ne aggódj, túlélhető, ha van 60 perces is közben.
Adri, neked is gratula ajó eredményhez, mit mondott a doki a vizeletre? Mert az enyémben is volt baktérium, meg fehérje, mondta, hogy, hogy lehet, hogy a rókás dolog miatt maradt még vmi, de igyak napi 3 liter folyadékot, és 2 hét múlva újra megnéz...
Ollem gratula a kiscsajszihoz!
Gumimaci jobban vagy már? Akkor is, a lényeg, hogy már túlvagy...
Mamacka, jó bilizést! Gratula!

Mérleg: én biztosan veszek, nem is az állandó méregetés miatt (azt Tomival végigidegeltem), viszont én a 2 babát nem fogom állandóan méreckedésekre hurcolni...így egyszerűbb lesz, havonta csak bediktálom....szurizni meg kijön a doki (gondolom, jó pénzért...de még mindig megéri, mint órákat sorban állni, 2 bébivel..."nyócker" átka a rengeteg gyerek :oops: )

Pumpóka keresek Neked egy linket, ahová beírod a méretet, és megkapod, hogy az hány hetesnek felel meg...

Kép
babyteve2

Kép
babyteve2

babyteve!

ezt a méretes dolgot én is kipróbálnám...de mi az a HC?
Nekem tegnap BPD, AC, FTA (ez 2cm-ben van 27,77) ezt nem tudom mi és FL ezeket mérték.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szöszi: van egyfajta bogyó a méhszájpuhításra és még egy a szüléshez.....a két doboz együtt 2.500.-körül lenne, én inkább veszek 300.-ért málnalevélteát, abban látom mi van, és olcsó, meg lehet, hogy használt is, mert szépen tágultam...

Kép
klarka

Babyteve!
A felső fele még érthető hogyan működik. Kerekíteni kell a méreteket és mm-ben kéri. HC még mindig nem tudom, mi.
Az alsó felét nem értem... :oops: légyszi segíts nekem.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

HC fejkörfogat...az alsó rész meg vmi százalékos okosság, azt nem nézegettem eddig :oops:

Kép
babyteve2

Babyteve

A HC a fejkörfogat....köszi
azt miben adják meg???
Nekem mi lehet az a FTA 27,77 2cm ????? Valaki segítsen....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet:

Talán az apeh.hu -n tudnál tájékozódni.
Pl. ezen: http://www.apeh.hu/adoinfo/szja
vagy részletesen: http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/szja_lakaslizing.html

Bár nem valami részletes, például a százalékokat itt nem írja.

Pumpóka:

A 2000.- Ft (mérleg) 2 hónapra nem sok, nálunk most 1 hóra 3000 forint. Azt hiszem én is bérelni fogok, ha fogok, de venni tuti nem fogok.

Kép
blani28

Babyteve, köszi! :)

Homeos bogyik.... én eddig kétszer próbáltam, kettő fajtát, az egyik torokfájásra Barnussal voltam terhes, rajtam segitett, a másik meg most Zsófinál a 3.hónapban kaptam be vmi sz..r takonypócot és arra is egész jól bevált. De azért nyakra-főre én sem szedem!!! :)

Viszont a szülésnél a homeos gyógyik tömkelege....hát nem is tudom. Másik topicban leirták, mikor melyiket mennyi időnként kéne bekapkodni vajúdás alatt.... :shock: na én már a leirástól is sokkot kaptam... meg egyébként is, akinek lesz arra lelkiereje a vajúdás alatt, hogy odafigyeljen arra, hogy eltelt egy óra, most ezt, két óra, most azt.... annak alap nem kell semmi gyógyi, mert baromi jól halad minden és nem fáj semmi... stb. Ismét hozzáteszem, hogy tisztelet a kivételnek és a jelenlévőknek, de szerintem erre is inkább az először szülő kismamák nagy részét lehet rávenni, hogy több ezreket kiadjanak rá, mert beléjükbeszélik, hogy használni fog, tuti jó lesz, meg általában ugye aki még nem szült, nem azt mondom, hogy fél a szüléstől, hanem hogy tart az ismeretlentől és sok mindent megtesz, hogy a hallottak és olvastak (fájdalom, nehéz tágulás, stb.) ellen tudjon tenni. Nekem már mondhatnának bármit.... egyáltalán nem olyan szörnyü és elviselhetetlen, hogy ilyenekhez kéne folyamodni ráadásul ki tudja, használ-e.... max ha nagyon nem birom, akkor kérek EDA-t, az legalább tudom, hogy ha jó időben adják be, használ és még fizetnem sem kell érte... :)

Na, okos számnak csitt van....
Vendég

Klarka - Értem :) Én is a málnalevél-teát hallottam, illetve a muskotályos zsálya-olajat a gátvédelemre (meg még szülés előtti intim-tornára, masszázsra) .. hogy könnyebben táguljon. (Én pl. azzal kenem a derekam, és nagyon kellemesen elzsibbasztja .. egy kis időre leveszi a terhet)
A helyedben, mivel már van saját magaddal tapasztalatod, én is ugyanazt alkalmaznám mint az előző szülésnél :) ha az ilyen jól bevált :) Örülök, hogy elvállalt a szülésznőd!!

Blani - Köszi :) ... ott böngésztem én is .. de semmi konkrétum ..
Ügyvédet fogom megkérdezni, mert képtelenség tájékozódni hivatalos ügyekben bárhol is :? :evil: És annyi mindent módosítottak tavaly, hogy amit találok a neten, simán lehet, hogy már rég elavult ... :?

Kép
szösszenet

Gitka - Most látom a törcsit, amit vettél - nekem nagyon tetszik! Tök jó, hogy 100% pamut! :)
És gyógyulj meg mihamarabb!! :)

Kép
szösszenet

Sziasztok,
homeos bogyókhoz pár szót, jó? :wink:

Én eléggé beleástam magamat, mert a gyerekeknek inkább bogyót adok, és nem gyógyszert, legalábbis a betegség elején, és a doktornénink jóváhagyásával (aki szerencsére egyáltalán nem szeret antibiotikumot felírni). Sok mindenre használtam már: immunerősítésre, influenza megelőzésére, köhögésre ( a lányaim a legkisebb köhögéstől is hánynak, több napig akár, de mióta megvan a megfelelő bogyó, egy nap alatt túl vannak a hányós részen). Szopogattam Homeogene9-et torokfájásra, eddig mindig elmúlasztotta. Náthára Coryzaliat, az is jó volt.

És igen, és a második szülésemnél szedtem be bogyót...és használt, nagyon gyorsan tágultam (Ollem, fél 12-kor délben a játszótéren kezdődtek a fájások a nulláról, itthon ebédeltetés-altatás után két órára leálltak, így bementem a kórházba. A nyugis környezet+bogyó megtette a hatását, fél öttől újra jöttek a fájások, és negyed tízre megvolt a második lányom. Ez második babánál is elég gyorsnak számít.) Sebgyógyulásra is jó volt.
Szóval én szoktam homeos bogyót szopogatni, és eddig mind használt...az igaz, hogy megfelelően meg kell választani, mire mit szedsz. Férjem unokatestvérének a 4 évese a kocsiban mindig rosszul volt, csak úgy tudtak utazni, ha nem evett semmit. Vittem neki Cocculine-t, és csudák csudája, gond nélkül eljutottak nyaralni, 600 km-t autóztak rosszullét nélkül. Abszolut szkeptikus férjem allergiás szemviszketését helyrehozta...

Szösszenet, az összetevőket mindig ráírják... de általában a homeos dolgok egy összetevőből állnak, vagyis monokomponensűek, de ami több komponensű,azon is rajta van minden összetevő. Viszont olyan kicsi higításban, hogy gyakorlatilag nincs mellékhatása.

Klarka, a Boiron cég bogyóinak darabja (mármint egy tubus) 450-490 Ft között van, tehát két tubus biztosan nincs 2500 Ft. Legutóbb ma vettem bogyókat, tehát ez friss infó.

Bocsánat, de az évek során elég sokat olvastam utána, és úgy gondolom, hogy várandósnak, kicsi gyereknek sokkal jobb egy ilyen bogyó, mint a gyógyszerek - persze ésszel, és ha muszáj, én is beadom a lázcsillapítót. De eddig nem sűrűn kellett...( a hiszel-e benne dolgohoz csak annyit, hogy egyes állatorvosok is használnak homeos bogyókat, pedig egy kutyusra aztán igazán nem modndhatjuk, hogy azért gyógyult meg, mert hitt benne).

Amúgy mi is iszunk gyógyteákat, inhalálunk, ha kell, de mellé jönnek a homeos golyók is.

Üdv,
Nuska+
nuska1

És mérleg-ügyben is pár szó (ez kevesebb lesz :wink: )

Első lányomnál nem kölcsönöztünk, mondván, ne idegesítsem magamat. Mivel akkor nem tudtam, hogy nincsenek tejmirigyeim, így tejem sem, a baba csak fogyott, pedig rajtam lógott, én meg irtó tapasztalatlan voltam, egy ...védőnővel megáldva :roll:

Mostani eszemmel kikölcsönözném a mérleget, és ha nem is minden evéskor, de az első két-három hétben minden fürdetés előtt megmérném, hogy a napi 10-20 gr gyarapodás megvan-e, és kb. 3-4 hónapos koráig mérném hetente egyszer. A hálós mérleg is nagyon jó, hamar meg lehet tanulni használni.

Nálnuk is kicsi a fürdőszoba, így az öltöztetés mindig a szobában volt, egyik gyerek sem fázott meg (igaz, májusi és júniusi születésűek). Kádrácsot sem használtunk, mert a férjem fürdetett, és beletette a kádat a nagykádba, arra a pár percre odahajolt, nem fárasztotta. Lakótelepi lakás amúgy is inkább meleg szokott lenni...

Üdv,
Nuska+ (26+6)
nuska1

Ez most lehet hülye kérdés, de nagyon nem értek hozzá... :oops: :oops: :oops: a homeos bogyókat fel kell iratni, vagy csak simán lehet venni a patikában?

ercsi_3

Ercsi, a legtöbb homeós bogyót simán veheted patikában, csak a nagyon nagy higításúakhoz ajánlják az orvosi tanácsot.

Nuska+
nuska1

Szösszenet!

Az ingatlan értékesítéséből származó jövedelem adózási szabályait az SZJA törvény 59-64§-ai szabályozzák. Ha az alábbi kivonatos változatban nem találsz valamit akkor még ott érdemes megnézni.

Ingatlan értékesítéséből származó jövedelem utáni adó

Az ingatlan értékesítéséből származó jövedelem után az adó mértéke 25 százalék - az így kiszámított összeg nagyságától azonban még ne rémüljünk meg, bizonyos esetekben ugyanis a fizetendő adó csökkenthető

Először is kijelenthető, hogy az eladásból befolyó bevétel nem egyenlő a jövedelemmel.

Gondoljunk csak arra, hogy az ingatlant egyszer meg kellett venni, értéknövelő beruházásokat hajtottunk végre, illetve az átírásnak, átruházásnak is vannak költségei (ügyvéd, illeték). Ezekkel a költségként érvényesíthető tételekkel a kialkudott vételár, a bevétel csökkenthető, így kapjuk meg a tényleges jövedelem, a "nyereség" nagyságát.

Arra persze vigyázni kell, hogy egy felújítás (például egy tisztasági festés) nem számít az adóhivatal szemében értéknövelő beruházásnak, hiszen annak célja nem valami újszerű dolog hozzáadása, pusztán az állapot fenntartása, a karbantartás.

Az idei évtől értéknövelő beruházásnak minősül ugyanakkor az átruházást megelőző 25 hónapon belüli állagmegóvás, ha értéke meghaladja a bevétel 5 százalékát.

A jövedelemszerzés időpontjának - a fizetési feltételektől függetlenül - azt a napot kell tekinteni, amelyen az adásvételi szerződést a földhivatalhoz benyújtották.

Ha nem adásvétel során, hanem öröklés, vagy ajándékozás révén jutottunk az eladott ingatlanhoz, akkor a megszerzésre fordított összeg az illeték megállapításánál alapul vett értékkel fog megegyezni.

A kiszámított jövedelem tovább csökkenthető, - amennyiben az eladott ingatlant több mint 5 éve vásároltuk. Ilyenkor a jövedelem évenként 10 százalékkal vihető lejjebb.
Azaz ha az átruházás a vásárlás évét követő 10. évben történi, akkor a jövedelem összesen 50 százalékkal mérsékelhető,
- 15 év elteltével pedig teljesen adómentesen lehet egy lakást, vagy telket értékesíteni.

Szintén adókönnyítést jelent, hogy a már befizetett adóból visszajár a jövedelem azon része utáni adó, mely összeget az eladó saját maga, vagy lakást szerző hozzátartozója részére a jövedelem megszerzésének időpontját megelőző 12, és az azt követő 60 hónapon belül belföldön (!) lakáscélú felhasználásra, vagyis lakás építésére, építtetésére, vagy megvásárlására fordított.

A lakótelek megvásárlása csak akkor minősül lakáscélú felhasználásnak, ha azon a magánszemély az említett időtartamon belül lakóházat épít.

Ha tehát a szülők az általuk eladott telken keletkező jövedelemből 2 éven belül gyermekeiknek lakást vesznek, akkor az egykor befizetett adó visszaigényelhetővé válik. Ahhoz, hogy egyáltalán ne kelljen az adót megfizetni, a lakáscélú felhasználást az ingatlan értékesítésének évében, de legkésőbb az szja bevallás benyújtására nyitva álló május 20-i határidőig végrehajtani, ekkor ugyanis egyazon bevallásban szerepelhet az adó és annak kedvezménye.

A lakásszerzési kedvezmény csak 5 év után végleges, a kedvezménnyel megszerzett lakás korábbi elidegenítése jövedelemként kell figyelembe venni az igénybe vett kedvezmény alapját is.

A törvény érdekessége, hogy ingatlan értékesítésénél is leírja azt az esetet, amikor a lakás/telek eladási ára nem határozható meg. A jogszabály ilyenkor úgy fogalmaz, hogy a megszerzésre fordított összeg a bevétel 75 százalékával egyenlő, tehát a jövedelem a bevétel 25 százaléka lesz.

Mindez azt is jelenti, hogy ha az előző bekezdésben leírt számítás alapján jövedelmünk meghaladja ezt a 25 százalékos arányt, akkor érdemes lehetne "véletlenül" elveszíteni az adásvételi papírokat, hiszen kevesebb adóval megúsznánk. Persze ez inkább ingóságok esetén érvényes, az ingatlannyilvántartásból ugyanis az adatok jellemzően könnyen visszakereshetők.

Kép

Kép
szofi74

Nuska, én ezt nem értem... ha nagy a higítás, akkor alig van benne cucc, nem? akkor miért AHHOZ kell doki?

ercsi_3

nuska: köszi az infókat! Örülök, hogy nálad bevált - de tényleg!!:)

Kép
klarka

Ercsi, azért, mert a magasabb higítás magasabb szinten hat...a homeopátiában minél nagyobb a higítás, annál "erősebb" a szer.
Németül rengeteg szakirodalmat találsz hozzzá, magyarul is sok van, könyvben is, neten is. A bába válaszolban is sok hasznos infó van+ itt egy lonk a szülés körüli homeopátiáról (és akkor béfejeztem mára :lol: )

http://www.simonmed.hu/hirekb.php?hid=35

Nuska+
nuska1

Sziasztok!

Voltam a leletemért! A vércukrom rendben! Ennek örülök!
Viszont itthon észrevettem, hogy a süllyedéshez az van írva, hogy "soron kívül jelenjek meg újra a laborban, hogy megismételjék a vizsgálatot"

Ennek mi lehet az oka? :roll: Járt már valaki hasonlóan közületek?

Hiába hivagatom a labort meg a háziorvosomat is, egyik se veszi fel már a telefont...

Kiakadtam, hogy már megint vérvételre kell mennem, de nagyon remélem, hogy nincs gáz, csak elbénáztak valamit...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok Mamik!

Csak gondoltam benézek hozzátok és közlöm a jó hírt miszerint újra terhes vagyok. Igaz még csak a 8. hétben és még nagyon izgulok, hogy minden rendben lesz-e majd a 12. heti UH-n.
De azért most nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megint!!

Olvaslak benneteket folyamatosan, hiszen anno mégiscsak veletek kezdtem el én is a kismamaságot. :)

Mindenkinek sok puszi:
Lei
lei

Zorróné
ha rossz a süllyedésed, az valami fertőzésre gyulladásra utalhat.
Remélem nem komoly

Lei,
ezermillió gratula!!!!

Kép
emi29

Lei Gratula

Emi, igen ezt olvastam a neten, csak azt nem értem, hogy miért nem szerepel ott érték meg az értékhatár
Mert pl. a monocyta is elég magas a véremben, de ott odaírták, hogy 2.19, és a normál érték meg 0.8 alatt van

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Nuska én sem azt mondtam, hogy egyáltalán nem használ, mert énis szedtem már és azok használtak. Ugyanazt a kettőt, amit irtál náthára és torokra. Én csak annak nem vagyok hive, amit irtam, hogy szinte minden órájára a vajúdásnak egy valamilyen bogyesz.... azért kissé túlzásnak tartom!
De mindenkinek saját igénye szerint... :wink:
Vendég

[quote="nuska1"]S írta:nuska1zösszenet, az összetevőket mindig ráírják... de általában a homeos dolgok egy összetevőből állnak, vagyis monokomponensűek, de ami több komponensű,azon is rajta van minden összetevő. Viszont olyan kicsi higításban, hogy gyakorlatilag nincs mellékhatása.

Hát .. ha mindig ráírnák, akkor az enyémen is rajta lett volna .. de nincsen.
Tehát nem írják rá mindig. :lol: :lol:
Csak a neve van feltüntetve ... az ortopéd orvosom is megnézte, ő is ki volt bukva ezen .. pedig gyógyszertárban vettük :?
Mindegy, eddig sem vettem .. ezután sem fogok :)

De mondom, ha bevált volna, lehet jobban belemélyedek a kérdésbe ;)

Kép
szösszenet

LEI: gratulálok!!!!

Kép
klarka

Lei, gratula! :D

Kép
babyteve2

Szofi - Köszi az infokat :)

Lei - Itt is hatalmas gratula!! És gyere sűrűbben! ;)

Kép
szösszenet

szöszi: minden nap olvaslka benneteket, és jegyzetelem a sok okos tanácsot és ötletet, amikről írtok.
Lehet, hogy jövő hét kedden bemegyek a Szent Imrébe én is arra az előadásra. Találkozhatnánk! Amúgy a kórházban hol lesz ez pontosan?
lei

Házi recept a striák ellen: keverj össze fél csésze olívaolajat fél csésze aloe vera géllel, és adj hozzá 6 felbontott kapszulányi E-vitamin-olajat. Tárold a hűtőszekrényben, és naponta kend be vele az érintett területeket!

Vagy keverj össze mandulaolajat búzacsíraolajjal fele-fele arányban.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Azt hiszem most már rendbejöttem. A babát is megviselte ez az egész, mert egyfolytában mocorog. Ilyet csak este, éjjel szokott, vagy ha édességet eszem.

A férjem most ment el az eredmény után. Itt kiadják még aznap délután. Én nem nagyon szoktam elemezgetni, mert csak felhúznám magam, lehet, hogy feleslegesen. Majd elmondja a doki, amit tudnom kell.

Megpróbálok visszaolvasni...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

homeobogyórol...
Én úgy gondolom, hogy egy olyan "gyógyszernél" amelyben a hatóanyag mennyisége nem kimutatható hit kérdése marad , hogy működik-e... (a placebó is működik adott esetben, szerintem ez sem több annál)
Számomra ez egy nagyon áltudományos dolog, az orvosok között nagyon sok ellenvéleményt hallottam már... azt látom, hogy köztük is az ajánlja aki hisz benne... de szakmailag egyáltalán nem megalapozott a hatómechanizmusa.

Szerintem állatoknál elég ha az orvos hisz benne és máris úgynéz ki mintha hatna...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lei, gratulálok és szorítok, hogy ne legyen semmi baj!!! :D

Zorroné, szerintem ne aggódj, amíg nem beszéltél a dokiddal. Majd ő megmondja, mit miért írtak.

Babyteve, örülök, hogy jó lett az eredményed!

Virág, ne aggódj, ha én is kibírtam... :)

Látom, téma volt a homeopátia. Nem tudom, mit mondjak erről. Még teherbeesés előtt ajánlotta egy másik nőgyógyászom, hogy szedjem azt a bizonyos cseppet (a neve sajnos nem jut eszembe). Több üveggel beszedtem, és semmit sem használt. Azt hiszem inkább és is azoknak a táborát erősítem, akik nem nagyon hisznek benne.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

lei
Gratulálok!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Klarka
Málnalevélteát én is használtam talán a 36. héttől és a szülőszobára is vittem be iszogatni. A gátam nem is repedt!

Kép
Kép
Kép
mamacka

ezt a málnalevélteát én ihallottam, hogy segít. Nekem a vetélés után az segített rendberakni a menstruációmat is.
lei

[quote]m írta:ert a magasabb higítás magasabb szinten hat...a homeopátiában minél nagyobb a higítás, annál "erősebb" a szer

Ez az ami számomra pl orvostudományilag, fizikailag elég erősen megkérdőjelezhető dolog...

Meg, hogy attól nő a hatása, hogy miként rázogatják...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote]e írta:zt a málnalevélteát én ihallottam, hogy segít. Nekem a vetélés után az segített rendberakni a menstruációmat is.

Nem is tudtam, hogy erre is jó... no lépek mert mindjárt felébred kölkec és én még el akartam menni vásárolni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

gitka
Köszi majd megnézem... amúgy az Ikeában is van aranyos kapucnis törcsi.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: nekem se repedt semmim, akkor lehet, hogy tényleg a tea. Plusz nekem a szülésznőm kitolás közben olajjal masszírozta a gátat+tágította, jobban, mint a baba feje és így biztosan jól jött ki a baba.

Kép
klarka

Kicsit kibuktam ,mert egyrészt tegnap beparáztattak, hgoy 1 hetes tanítási gyakszit kell Székesfehérváron töltenem (végül lehet Pesten).

Másrészt megszűnik a szerződésem febr. 28-án és munkanélkülinek kellett lennem aug-ban 2 napra és a passszív táppénz ideje nem lesz elég és nem biztos h tudok menni munkanélkülire. Ha nem akkor lesz 5-10 napom biztosítás nélkül.

Emelllet tanulnom kéne, de nincs időm annnyit kell rohangálni.

Voltam normál Uh-n ahol a gyerek egy massza volt semmit nem láttam, persze harántfekvésben volt megint.

Még nem érzek semmi mozgást.

Kép
kritta

Szösszenet, a mérleggel azt hiszem egy kicsit melléírtam :oops: , de úgy látom a többiek már kijavítottak. Amit én láttam, gyermekmérleggé alakítható csak, és maximum 20 kg-ig mér. Bocsi.

Mamacka, igen, nem nálatok csipogott a tescoban, de akkor sem kell lelkiismeretfurdalásod legyen. És sajnálni sem kell őket.

Gitka, nagyon jók a törölközők, amit vettél. Mi az oroszlánokért "bolondulunk". Van egy csomó plüssfiguránk és karácsonyra kaptunk egy rózsaszín rugit, rajta egy kis oroszlánnal. És úgy szeretnénk még ilyen ruhákat, meg plédet, törölközőt... De eddig nem nagyon találtam. :oops:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lei gratulálok remélem minden rendben lesz.
Most jöttem az orvostól,zárt a méhszáj de még feküdni kéne amikor lehet mert sokat görcsöl a hasam.De megdícsérte az eddigi terhességem meg a pocimat is. :D Csak ez a taknyosság múlna már. :cry:
Vendég

Lei :!:
Nagyon orulok nektek :!:
Kép
katavirag

Tényleg, látom, hogy néhányan kicsit megbetegedtetek. Jobbulást!!!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lei,
Gratulálok! :D Vigyázz magadra!

Homeo,
Én még csak torokfájásra szedtem, de nekem használt. Viszont a gyerekeknek folyamatosan adtam, amikor jött a foguk és szerintem (sok ismerősöm szerint is) használt.

Málnalevélteát én is ittam Lizával a 34. héttől és nagyon hamar kitágultam így "csak" szülésznőnél szültem, mert olyan gyorsan jött, hogy az ügyeletes doki sem ért oda, nemhogy a sajátom. Nem is repedtem. Szerintem a tea is biztos rásegített. Danival nem ittam semmit 12 órát vajúdtam, vágtak is és repedtem is.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: