Sziasztok,
homeos bogyókhoz pár szót, jó?
Én eléggé beleástam magamat, mert a gyerekeknek inkább bogyót adok, és nem gyógyszert, legalábbis a betegség elején, és a doktornénink jóváhagyásával (aki szerencsére egyáltalán nem szeret antibiotikumot felírni). Sok mindenre használtam már: immunerősítésre, influenza megelőzésére, köhögésre ( a lányaim a legkisebb köhögéstől is hánynak, több napig akár, de mióta megvan a megfelelő bogyó, egy nap alatt túl vannak a hányós részen). Szopogattam Homeogene9-et torokfájásra, eddig mindig elmúlasztotta. Náthára Coryzaliat, az is jó volt.
És igen, és a második szülésemnél szedtem be bogyót...és használt, nagyon gyorsan tágultam (Ollem, fél 12-kor délben a játszótéren kezdődtek a fájások a nulláról, itthon ebédeltetés-altatás után két órára leálltak, így bementem a kórházba. A nyugis környezet+bogyó megtette a hatását, fél öttől újra jöttek a fájások, és negyed tízre megvolt a második lányom. Ez második babánál is elég gyorsnak számít.) Sebgyógyulásra is jó volt.
Szóval én szoktam homeos bogyót szopogatni, és eddig mind használt...az igaz, hogy megfelelően meg kell választani, mire mit szedsz. Férjem unokatestvérének a 4 évese a kocsiban mindig rosszul volt, csak úgy tudtak utazni, ha nem evett semmit. Vittem neki Cocculine-t, és csudák csudája, gond nélkül eljutottak nyaralni, 600 km-t autóztak rosszullét nélkül. Abszolut szkeptikus férjem allergiás szemviszketését helyrehozta...
Szösszenet, az összetevőket mindig ráírják... de általában a homeos dolgok egy összetevőből állnak, vagyis monokomponensűek, de ami több komponensű,azon is rajta van minden összetevő. Viszont olyan kicsi higításban, hogy gyakorlatilag nincs mellékhatása.
Klarka, a Boiron cég bogyóinak darabja (mármint egy tubus) 450-490 Ft között van, tehát két tubus biztosan nincs 2500 Ft. Legutóbb ma vettem bogyókat, tehát ez friss infó.
Bocsánat, de az évek során elég sokat olvastam utána, és úgy gondolom, hogy várandósnak, kicsi gyereknek sokkal jobb egy ilyen bogyó, mint a gyógyszerek - persze ésszel, és ha muszáj, én is beadom a lázcsillapítót. De eddig nem sűrűn kellett...( a hiszel-e benne dolgohoz csak annyit, hogy egyes állatorvosok is használnak homeos bogyókat, pedig egy kutyusra aztán igazán nem modndhatjuk, hogy azért gyógyult meg, mert hitt benne).
Amúgy mi is iszunk gyógyteákat, inhalálunk, ha kell, de mellé jönnek a homeos golyók is.
Üdv,
Nuska+