A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macsinkó!
úgy látom ez a beszoktatás egy Anyát még jobban megvisel, mint a kicsiket :cry: Annyira átérzem, hogy milyen "rossz" lehet most.... :cry:
szmagdi

Szrek,
uncsinak tartom a közgét, folyton mászkálok közben :); de sokkal jobban megérthető, mint az eddigi tárgyak.
ancsipancsi

Macs,
+++++ Fülihez, és nekem is ilyen kényszerképzeteim vannak. A szuper-szakmai-kihiváshoz meg extra gratula!!!!!!!!!!!!!! 8)
nos, és, h mennyire kiszámithatatlan ez az egész bölcsi projekt, ma ugye sirt elmenetelkor, de at oviban, egy laza "szia, Apával!" dobta a fatert, mert épp bunkerépitésbe kezdtek az óvónénivel... :lol:
erre varrjon gombot az ember lánya!
nálunk holnap lesz a próba alvás...

Meme közben bekakilt...nyakig.. :roll:

na, vissza...
annyira kakis volt, h mikor levettem a pólóját, csupa kaki lett a feje... :?
hónalja, felkarja, könyöke...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Nagyon köszi mindenkinek a köszöntést!!!!
Pár perc, és 1 éves :) Én meg emlékezem, és pillanatonként elérzékenyülök... :oops:
9 után már jöttek a komolyabb fájások, kaptam egy kis eda-t, úgy elvselhető volt, 10 fele elment a hatása, kértem volna még, de már lebeszéltek róla. Negyed 11kor mondtam,h ez a baba jön kifelé, jönnek a tolók, nem akartak nekem hinni, aztán megnézett a szülésznő, és azonnal hívta a dokit, szétszedte az ágyat. 10.35-kor megnéztem a falon lévő órát, aztán nyomtam 4et, az első után viccből megkérdeztem,h sikítsak-e (előttem nem sokkal röhögtünk vkin, aki előre begyakorolt sikkantások között szült meg), mondták,h inkább ne, de már nem volt időm elmagyarázni,h vicceltem, mert jött a következő. Közben hallottam magam körül mindent, egyszer bejött vki, és ezt mondta: "Ja, itt vki szül?!" (Mondjuk épp egy szülőszobában voltunk, nemtom miért lepődött meg, talán nagy volt a csönd.)
10.47kor megszületett Bori, 3150gr, 52 cm, 9/10es apgar. :)
Kerek volt a feje, és olyan más volt,mint a Panni, és vhogy természetes volt az egész. Azonnal rám tették, és rábeszélték Apát, h vágja ela köldökzsinórt (az elsőnél nem akarta).
Utána a szokásos 2 óra a szülőszobán, nem nagyon volt stoppolás (egy db belső öltés felszívódóval, no gátmetszés), aztán 2 órára bevitték Borit a csecsemőoszt.ra, én meg pihentem, Apa hazament Panninak elújságolni a nagy hírt, aztán délután jöttek be együtt. Koradélután kihozták, aztán már csak éjjel vitték el pár órára, és folyamatosan együtt voltnuk, sokat szopizott, már pár percesen is nagyon ügyesen. :) Tök jól voltam, alig volt érezhető fizikailag,h mi
történt. :) És meg voltam lepve,h ez t így is lehet, mert az első sokkal fájdalmasabb volt, és sokkal hosszabb (1 és negyed óra kitolás, mert folyton visszahúzta Pt a köldökzsinór, a doki úgy nyomta a hasamat,h lila foltok lettek rajta), de talán egy kicsit nagyobb volt a katarzis.
Na, bocs,h ilyen hosszúra nyúlt, nem akarok senkit ezzel untatni, át is ugorhatjátok. :)
MIndnkinek ilyen könnyű szülést kívánok! :)
rídonli#

Macs, Zsan, Tinunak igaza van, a gyerekeitek már rég tudják, hogy megbízhatnak bennetek, és csak megerősíti őket, hogy mindig mentek értük a megbeszélt időben! P is olyan kis hálásan néz mindig, benne van a szemében,h "tudtam anya,h jönni fogsz!"
P 1x sírt nagyon, akkor mondta az óvónéni,h gyorsan köszönjek el és lépjek le, hát az egy kemény pillanat volt... A lépcsőházban egy (pocakos) anyukával álltunk, és hallgattuk,h meddig sír a gyerekünk (övé egy másik csop.ban). Aztán rábeszéltük egymást,h gyorsan menjünk ki innen, de kint megint megálltunk az ablak alatt... ezen túl kellett esni, ha visszamegyek, vagy bárhogy visszakozom, akkor a gyerekben ültetem ela bizonytalanság(omat). Mire mentem érte, m ár jó volt a kedve, és ez az egy ilyen nagy sírása volt, utána csak kisebb megszeppenések.
rídonli#

Isten éltesse sokáig Borit!
ancsipancsi

BORINAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

Ríd,
Ejha :D ez aztán a szülés a javából :D :wink:

Macs, Zsanci,
+++++++++++++++!!! Biztos iszonyűan nehéz lehet az elválás :( Nekem a szívem szakadna meg :( és pont amiatt, ami Macs te is írtál.

Én az ovis beszoktatásomra nagyon emlékszem (egyedül csak nagycsoportos oviba jártam). Bőgtem az elején megállás nélkül, de azt tudom, h nem anyám miatt (ebből is látszik, h milyen anyám volt/van :roll: ) hanem azért, mert idegen helyre, idegen emberek/gyerekek közé kerültem.

Ancsi,
Vizsgához egy kalappal!!! :wink:

15 hós oltás ugye van? És ez az oltás, amitól tartani kell? Már, mint tudom, h mindegyik gázos. De ez az az oltás, ami problémákat okozhat? (tudatlan curse :oops: )
Van kivezető szere?

Kép Kép
curse

Borinak boldog első születésnapot!!!!
Kérünk majd fényképet az ünnepeltről!!!!!!!

nukada

BORINAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!!
Kép Kép

Majd próbálok még ma jönni...
denizsa

GYEREKSZÁJ:
mondtam Lencsének, hogy szedje már össze azt a két kölesgolyót, amit a szőnyegre hajított vmikor, erre ő:
- nekem még nincs tovér hasam, picike vagyok, meg tudom csinálni! :D
ancsipancsi

Bori,
boldog születésnapot!
:lol:
kisün

Lindi!
Igen, emlékszem, hogy pont akkor beszéltünk :D Azért az annyira durva, hogy ennyire elmérnek egy babát! :twisted: Nem is értem!
Amit gyermekeid alvási szokásairól írtál, nos nem éreztem jobban tőle magam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , gondolom, a sorstársak sem, de nem is ezért írtad....
Ez a köldöksérv dolog egyre brutálabbul hangzik :shock: :cry:

Zsan!
HAjrá beszoktatás!
És mosógép: van a Whirlpool-nak egy boltja az üllőin ( de asszem a Fehérvárin is, de azt nem tudom pontosan), ahol esztétikai hibás cuccokat lehet venni, 35 %-kal olcsóbban. Mi ott vettünk egy hatodik érzék mosógépet. Az egyik oldalán egy kis horpadás van. Amit ott árulnak, mindet külön bevizsgálták műszakilag, és ami a lényeg, ezen a mosógépen 3 éves garancia van.

Ruz!
Hajrá viszgák! ÉS nagyon horror utatok lehetett :shock: :shock: :shock:

BArbi!
Füvescicizés :lol: :lol: :lol: Hát igen, vagy ahogy mások hívnák komfortszopi. NApközben szerencsére nem akar annyit narkózni, mint anno B, éjszaka meg sajnos nem tudom elterelni a fégyelmét. B-t még át lehetett verni cumival, Pannus fogja és elhajítja, és ordít, hogy "mit képzelsz, csak úgy átverhetsz"? :roll: :lol:

Borinak NAgyon Sok Boldog Szülinapot KÍvánunk!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Ríd! Tök jó szülésed volt!
Amúgy olyan rosszul érzem magam, amikor kiabálásról, megsikoltozásról van szó (és most nehogy azt írd, hogy nem erről írtál, meg miegymás, mert tudom, hogy nem akartál megbántani, és nem is bántódtam meg, csak ez most így kijött belőlem), mert én most legutóbb hajnali 2-től délig ordítottam (előtte 2 napon keresztül már folyamatos fájásaim voltak, aludni sem tudtam), cirka 2 percenként, és annyira szégyenlem magam :oops: :oops: :oops: Szerencsére a doki és a szülésznő is mondta, hogy nyugodtan, látják, hogy mekkor amunka ez, de amikor egyszer a dokibá visszajött egy kis pihiről, és mondta, hogy kint mindenki hogy szorít nekem, na akkor gondoltam, hogy biztos nem azt mondták, hogy "micsoda asszony, hogy megéli a szülését", hanem valami olyat, hogy "na, remélem ez a csaj minél előbb megszül már, nem akarom egész ügyeleti időmben az óbégatását hallgatni". :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :x :x :x :x

kicsit lelkizős hangulatban vagyok? :oops: :lol:

Neet!
Hú, nem semmi a melóhelyed :shock: Akkor az enyém egy paradicsom, végülis csak egyszer vert meg egy ügyfél, és csak egyszer kellett emiatt tárgyalásra mennem 8)
Amúgy anyám is tanár, most ment nyugdíjba, és ő valahogy mindig azokkal a gyerekekkel bírt a legjobban, akik problémásak voltak. Volt egy gyerek, aki egy másik tanárt lekurvázott, meg órán evett, meg minden, anyámmal meg mindig tök normális volt.

Votiv!
Tök jó, amiket IStiről írsz :D Mármint hogy fejlődik a kommunikációja, és hogy tök jól el tudtok játszani. Autózás nálatok is mánia? Én kezdek félni, hogy nálunk ez már beteges. B simán a levegőben hadonászik, és mondja, hogy "kinyiotom a mitsubishi ajtaját, beindítim, és ..." itt elkezd berregni, mint egy eszement, és rohangál a lakásban, kormányozva természetesen! Sebességet is váltunk :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Szellőke!
Üdv itt :D Fiadnak nagyon boldog névnapot!
Írj kicsit magatokról! Te is a Szent Imrében szültél? Kinél? MIlyen tapasztalataid vannak? Mesélj! :D

Gabi!
OLyan sokszor gondolok Rád, hogy Neked mennyivel másabb problémáid (IS) vannak, hiszen Orsi most van a nővé válás küszöbén. Néha írhatnál a problémáitokról, hiszen mindannyian eljutunk eddig. Milyenek a mai tinik? Folyamatosan halálosan szerelmesek, és világfájdalmuk van? Tényleg tiszteletlenek? VAgy azért lelkiznek is?

Ancsi! ÉS pontosan hol fáj?? A szeméremdombnál a szeméremcson? Mert nekem a szülések óta fáj :cry: VAgy belül? Az a csont, ahol a baba ki fog bújni? NA, mert az nagyon szar!!! Mintha késsel hasogatnának. Én is fogatm a hasam, volt, hopgy az utcán görnyedtem kétrét a fájdalomtól, aztán a szülés közbne ias ez a fájdalom volt, csak 1000 szeresen :cry:
Zsanci írta a paradiót, próbáld ki!
JA, és Marshall kereszt, philips-görbe már oké? :lol: Én nagyon szorítok holnap!

Vica!
Szerintem ez ilyen éles felsírásoknak mindig oka van. Szerintem is lehet a fog, még ha nem is látszik még semmi, vagy rossz álom, akármi! Remélme, mielőbb elmúlik!
zuzmo1

MAcs!
Írtam egy jó hosszú privit :oops: :oops: :oops: :oops:

ZSána!
Már akartam írni, hogy B is elkezdett válogatni, mármint a ruházkodásban :roll: Mi mindig úgy öltöztettük, hogy mondtuk neki, hogy" nézd meg magad a tükörben, milyen csinos vagy". Erre mostanában azt mondja, hogy "nem kell a poló, nem akarok csinos lenni" :roll: :mrgreen: :mrgreen:
Memmének gratula a fogacskához :D

És minden kis fognak nagy gratula, de miért kell így meggyötörni a babát és a mamát???????????? :twisted: :lol:
zuzmo1

Sziasztok!

Borinak boldog első szülinapot :) És nagyon klassz szülésed volt.

Zuzi! Csak azért, hogy jobban érezd magad: ma Bajni is sírdogált hajnal 3 és 4 között.
De, és itt már ne figyelj: szerencsémre Peti hagyott engem aludni, így ő kelt hozzá és altatta vissza, és az éjjeli műsorért cserébe 3/4 9-ig aludtunk :) A takarítólányt 9-kor még mindenki pizsiben fogadta :)

Macs! ++++ a bölcsihez. Milyen szakmai kihívás???

KépKép
KépKép
lindicita

Zuz:
ha már így rákérdeztél :lol: Pont így éli meg Orsi:halálosan szerelmes az egyik pillanatban,utána meg világfájdalma van :?
Sajnos elég gyakran ugrunk össze,mert 2 "hormonzavaros" kicsit sok egy lakásban :mrgreen:
Azt nem mondanám rá,hogy tiszteletlen,inkább nemtörődöm.Vannak jó percei amikor bármiben segít,kérés nélkül,de rá nem sokkal simán rámcsapja a szobaajtaját :roll:
Nagyon nehéz okosnak lenni,hogy hol legyen a határ.A tanulásról nem is beszélve.Már hetek óta kemény büntiben van éppen :x
Hiába tudjuk,hogy neki is baromi nehéz megélni ezt a korszakot,valahol gátat kell szabni a lázadozásoknak.
Azt hiszem,hogy ez az az életszakasz,amikor teljesen mindegy hogy mit hozott/látott otthon.Legalábbis remélem! :roll:
Viszont Téged nagyon nem irigyellek a nemalvás miatt :( Már hetek óta én is kinlódok,/mondjuk magam miatt :lol: /,de akkor is szörnyű.

Neet:
ez valóban nagyon gáz :evil:
Mondjuk nálunk még csak ált.suli,de itt is vannak borzalmak.
A jegy nem beírás pont így zajlik.A szülő abszolút nincs képbe,csak mikor ír az ofő.,hogy gáz van :shock: Viszont azt nem értem,hogy legalább Ő miért nem pótolja a gyerek helyett,ha már úgy is a kezében van a napló és az ellenőrző is :?

Ancsi:
így a finisben már minden nehéz,fáj,nehezemre esik stb.Ezért nem is írok róla :lol: A vezetésről nem is beszélve.Már nincs hova állítani a kormányt.Mindig hozzáér a hasamhoz,amit pedig nagyon utál Botondunk.
A lábgörcs és a légszomj,ami most megkeseríti az életemet,de remélem hamarosan ez is megszünik.
Szerencsére elég nyugis a pocaklakóm,legalábbis Dorkához mérten.Igaz,hogy rengeteget nyüzsög,de inkább helyezkedik,mint rugdos.Bízom benne,hogy ez kint is így lesz! 8)

Ríd:
ISTEN ÉLTESSE KICSILÁNYODAT! :D

Macs:
annyira tudom,hogy milyen ez az érzés :wink: ,és nem is fog egyhamar elmúlni :?

petergabi

Szerencsére Kamilla már éjjel is és ma is lázmentes :) és már kevéssé bűzlik a szája ;)

Persze, hogy Hepar Sulfur a környékünkön se volt :x de ma 5-re meghozzák.

Vica: vettem az adást cipőügyileg, szerintem elég strapabíró jószág és úgy van megcsinálva, hogy 28-vagy 30-as méretig jó a ded lábára.

Neet: apám kalapom emelem! Te ilyen mazo vagy, hogy itt tanítasz egyébként vagy ez a kihívás neked??? 8)

Macs: szerintem se fogja azt gondolni Füli, hogy lehagyod vagy ilyesmi, csak tényleg mindig akkor kell érte menned amire igéred magad. Szóval szerintem inkább számolj rá, nehogy dugóba kerülj vagy ilyesmi. Izgi munka az tök jóóó!!

Fognövesztőknek +++++++

Votiv: kőszikla a porszívóban :shock:

BORINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Ancsi: drukk a vizsgához!

Rylie
rylie

Zuzi,
olyan érzés, mintha ki akarna jönni a gyerek, de nem olyan, hogy jaj belehalok, csak nyomja...
Marshall, Philips, Lorezn meg mittomén milyen görbék keresztek oké
de még van kb. 8 oldal színtiszta töri, a közgét megelőző időkről. (boá szmájli)

Gabi,
érdekes, de nekem ciklikusan van légszomjam. néha nem tudok lehajolni bekötni a cipőt, mert nem kapok levegőt, de általában igen. biztos attól füg, hogy hogy fekszik a gyerekőc.

ancsipancsi

Kedvesek vagytok és köszi a bíztatást. :D a mai napom klasszisokkal jobb volt, a fenti tahó osztállyal szerencsére egy héten egyszer vagyok, akkor viszont dupla órában...

Pgabi,
mármint az ofő írja-írná be a gyerek elmulasztott jegyeit? Tudod, mennyi dolguk van az ofőknek? Sztem egy nem vállaná el, arról nem is beszélve, h ezen kölköknek "nincs" ellenőrzőjük. A szülőket is legtöbbször csak levélben vagy telefonon érik el. Az ilyen gyerekek szülei meg nagyon nem reagálnak, csak ha már fel vannak jelentve (pl hogy 250 igazolt-tlan óra hiányzása van a kölöknek és büntit kell fizetniük, hiszen amíg tanköteles, adddig köteles látogatni az órákat, és ezért a szülő felel)
Lehetne ezt ragozni, de hagyjuk, azért nem ez az átlag, csak sajna egyre több. Suliváltás meg nem egyszer megfordult a fejemben, de nem olyan egyszerű, amikor csak tavaly valami 1000 tanár lett elbocsá(j)tva. Viszont: a vezetőség elmegy, a kollegák normálisak, és vannak értelmes diákok is, akikért érdemes. :D És amíg Eszter kicsi (under 18) nem nagyon tudok normál irodaidőben elmenni dolgozni...

BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT BORI!!! :D
neet
neet

under eighteen, csak a 8 és ) szemüveget tett
neet

...aki legmélyebben hanyattdőlve áthalad, úgy, hogy a léc a helyén marad, LIMBÓ! :lol:
Kép

avagy ilyen furcsán olvadt nálunk, és 3 napja így áll szegény :D
neet
neet

Szmagdi,
jobbulást, és Eszternek is összevissza jöttek a fogai, sztem ezzel semmi baj.

Macska,
sztem nem gondolkodik ilyenen egy 2éves, h anya nem szeret és ezért beadott ide. Föleg ha nap mint nap biztosítod róla, h szejeted. :D Persze más a helyzet, ha vered és azt kiabálod, végre beadhatlak ide te zsivány, mert azt esetleg mellre szívhatja, de nem hiszem, h nálatok ez lenne a felállás. ;) :D

Tinu,
na ezeket a csávókat te nem fogod viszontlátni, se a kollegáid. Yo neked. 8)

Votiv,
tükör is gáz, tegnap én is majdnem levittem egyet kiálláskor (tolattam és elsősorban hátra figyeltem, de aztán előre is néztem szerencsére, így elkerültem ezt és megúszta a mellettem parkoló. De apának pzst! Így is folyton lecsesz, ha bénázom, úgyhogy lécci legalább ti fényezzetek, h kezdő jogsival vezetek ebben a jégben... ööö... télben. 8)

Ancsi,
közgévizsga hajrá!! ++ :D

Zsan,
Igi beviheti a kapucnit a bölcsiben?

neet
neet

Neet: na hát akikre gondoltam, ők sem jószántukból jöttek ám. És nem is nagyon maradtak. Bár egy átlag kamasz sem igen szokott hosszabb távon.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok! További köszöntéseket is nagyon köszi! :) :)

Zuzi, az a csaj nem természetesen sikkantott, hanem ütemesen, előre begyakoroltan! Mintha vmi áriát tanult volna meg, abszolut direkt csinálta! Ami úgy kiszakad az emberből, magától, az egészen más. Az elsőnél én is ordítottam, meg nem is tudom miket csináltam már a végén, alig tudtam magamról... (Arra emlékszem,h gondoltam,h kéne mondani már a dokinak,h száljon már le egy kicsit a hasamról, mert qvára fáj, de nem szólok, mert tök ciki... Aztán a férjem mondta,h többször is ordítottam,h hagyja már abba... :oops: :oops: )

Zsan, Macs, ha nektek jó, akkor vmikor talizhaunk pl.a Momparkban, vagy vhol, és akkor átadom a cuccot. De ha más megoldást találtok ki, nekem az is jó! (Csak inkább délelőtt, mert akkor csak egy gyerekkel kell mennem. De du.is megoldható.)
rídonli#

Rid,
péntek de. momparkban nekem tökéletes!
zsancikant

Zuzi,
drága... :lol: :lol: :lol:
én az első kettőt végigkussoltam, a takinéni el sem hitte, szültem...
a harmadiknál meg... :lol: :lol: :lol: :lol: ... valszeg BS hatása volt...
kiabáltam... :oops: de mennyire...mégpedig azt, h SEGITSÉG!!!
Gabi, meg BS meg drukkolt, h hajrá, és csak kiabáljak, ahogy a torkomon kifér... :lol:
én meg tettem...
egyébként BS is emiatt jött be...HALLOTTA, h szülök... 8)
zsancikant

Ruz,
olyan kedves vagy, én meg elfelejtettem válaszolni! :oops:
Szóval, köszi, h megnézeted, ha van még akkor nem sietek, ennyiért csak akkor veszem meg, ha NAGYON olyanom lesz... :lol:

Ancsi,
Marshall kereszt még nekem is játszik...
egyébként azon gondolkodám, miért is kell a Pázmányon mindenhol közgázt tanulni...
meg azon is gonoldám, h vajon nektek is az az alacsony, kissé férfias hölgy tanitja-e, aki nem mellesleg egy igen hires közgazdász... :lol:

Rid,
te mikor csináltad a közgázt??? csináltad egyáltalán??? :wink:
zsancikant

Votiv:
Bocsi, hogy nem írtam vissza, de nem volt időm...
Sztem ebből jövőhét lesz, mert pénteken mi 9re megyünk, 10ig bizti ott leszünk!

Jajj csajok, annyi minden kavarog bennem, sok-sok-sok jó, egy kevés rossz (ami persze elrontja a sok jót); döntéseket kellene hoznom, tisztáznom kéne magamban a dolgokat, de egyszerűen nem megy. Képtelen vagyok beszélni a dolgaimról másoknak, akinek meg elmondanám, az nem figyel rám... Olyan jó lenne, ha rendbe hozhatnám magamat, utána a gyerekre is jobban tudnék figyelni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

nukada

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok,

Remélem minden illetékesnek különösen boldog volt a mai napja!

Lindi,
még valami: ha nem fáj és doki szerint nem sürgős, akkor én bizti várnék még, amíg lehet...

Macs,
húú, én ha rábízom szüleimre a gyerekeket, akkor utána részletesen beszámoltatok minden történésről, s még úgy is nehéz, ha lemaradtam valamiről..Nehéz elképzelni, hogy tényleg lemaradok majd egy csomó mindenről. Sírás miatt: +++++ nem is tudom mihez kezdenék...

Curse,
nekünk kicsit megkésve, de ma volt szerencsénk a 15 hóshoz. Homeopátiás kivezetőt bevetettük, (köszi Gödibarbi :-) ), így remélem nem lesz gáz. Minket riogattak mindenfélével...

Zuzmo,
mindkétszer a BZS és Kecskeméti Vera párosnál szültem. Nagyon hálás vagyok nekik, amiért mindkétszer megkíméltek a császározástól. Verának köszönhetően másodszorra összesen 1öltésnyit repedtem (E-nél még szerteszét szakadtam és vágtak is...), de azt hozzá kell tennem, hogy már annyira felkapott szülésznő lett, hogy aznap épp 4 (!!!) nővel szült egyszerre, és azon izgult, hogy melyiknél marad le a kitolásról (nálam szerencsére ott serénykedett). És BZS-nak is örökké hálás leszek, olyan szépen segített át a nehézségeken és olyan kedvesen kezelt, hogy úgy érezhettem a szülések után, mintha én lettem volna az egyetlen páciense :-)

Neet,
hóemberetek király :-)

Zsan,
télleg azt kiabáltad, hogy segítség? Bocsi, de ezt olyan vicces olvasni, szívesen szültem volna Veled egyszerre:-) Én ugyanis kitolásokig elég jól elvoltam, s csak figyeltem, hogy a többiek hogy szenvednek ;-) /no, azért megszenvedtem aztán többszörösen is a kitolásokkor.../
szelloke

Szellő,
hát bizony... :lol: igy visszagondolva tényleg vicces, főleg, h néha a páromnak kiabáltam, h segitsen, mert vhogy úgy éreztem, ezt nem leszek képes végigcsinálni egyedül, és neki most segitenie kéne valahogy, de a lényeg, h nem kéne nyugodtan ülnie az ágyon. Ahogy tett! :lol:
(mindez a "rémálom" egyébként 8 és fél percig tartott, ahogy előtte a doki és párom és szülésznő megtippelték, mert nekik ilyenekre is volt idejük...:lol: )
és még arra is gondoltam, h TIPIKUS, most is mástól várom a segitséget... :lol:
zsancikant

Szellőke! Fáj néha, de doki szerint évekig is el lehet vele élni, amíg csak iylen állapotban van.

Zsan! Ez tényleg mókás :lol: Bocsánat :oops:

Csajok! Egy normál méretű gátmetszés mekkora? Szóval, hogy alapból mennyit vágnak kb?
lindicita

Mása :) Bulást Nektek!!! és szupi, hogy megúsztátok az antibigyót! :D Levusnak gratula az újabb foghoz és persze ++++++++is! Sok melód van?

Votiv :) Ügyes vagy, hogy megjavítottad a porszívót! :D autós károk :( Isti és Lili meglódulásához gratula! :D olyan jó látni, ahogy fejlődnek a gyerkők :D :D

Macs :) Remélem ma jobb éjszakátok lesz!! Füli beszokásához ++++++

Zsan :) Nagy gratula Memének az 1.foghoz!! :D És remélem Igi is szereti majd a bölit!

Ancsi :) Holnapra egy kalappal!! gyerekszáj :lol:

Curse :) Igen van kivezetője, Johinak hála (tőle kaptam kölcsön) én is adtam a dednek anno és nem is lett semmi gond :) szégyenlem, de nem emlékszem a nevére, de majd a jártas emberkék segítenek :wink:

Ríd :) Olyan jó volt olvasni a szüléssztorid, és szuper hogy ilyen gyors és könnyű szülésed volt! :D Isten éltesse még1x Boridat!! Majd mesélj, hogy ünnepeltétek meg végül (vagy most akkor hétvégén lesz?)! Milyen tortát kapott?

Zuzi :) Autózó Bazsó :lol: :lol: És sztem igazán nem kéne kellemetlenül érezned magad, hogy kiabáltál szüléskor, mindenki úgy szül, ahogy tud, de asszem erről már beszéltünk :wink: lelkednek +++++

Gabi :) Kitartáás és ++++ a pocakhoz és az otthoni "hormonzavaros viharokhoz" is!!

Rylie :) De jóóó, hogy Kamilla jobban van!! :D :D És a Te pocakod hogy van?

Neet :) Limbózó hóembi :lol: Azért jó hallani, hogy vannak jobb osztályok is :wink:

Szellőke :) Szurihoz ++++! És én is Verával szültem másodjára, szerencsére akkor nem volt nagyüzem :)

Nuk :) Mi baj? ++++

Kép
Kép
denizsa

Deni:
Azt mondták ma nekem (több nagyon pozitív dolog mellett), hog yRéka akkor fog elindulni a fejlődésben rendesen, ha le tudom zárni magamban ezt a szülés-szopi dolgot. Konkrétan a "fejemhez vágták", hogy ne legyen lelkiism.furim, mert nem én vagyok a hibás. Csak ez nehéz, mert 10 hónapja azzal kelek, fekszem és létezem, hogy mit, hol, miért, hogyan rontottam el, hogy ez lett Rékával. És sajnos ezt Zoli nem tudja megérteni, igazándiból ő titkolja, sőt szégyenli, hogy ez van a gyerekkel. A mikulás-bulin is akárkivel találkoztunk, senki nem hallotta, hogy ide-oda járunk, pedig másról se szól az életünk. El sem merem képzelni, mi lenne, ha súlyosabb esetű gyerek lenne (DS, vagy ilyenek)... És a fejlesztőbe sem jön el soha, mert hogy ő sajnálja a gyereket, de basszus, én nem??? Inkább itthon ül és számítógépezik...
egyelőre "csak" ennyi, a többi még érlelődik bennem...
De köszi, hogy meghallgattok!

nukada

Zsan,
hát végülis mégiscsak megcsináltad ;-)

Curse,
gyógyitárban rögtön tudták, h MMR kivezető (D30-as), viszont nekem azt mondták ,h csak a Gazdagrétiben van, mivel MO-on nem bejegyzett szer és csak nekik van engedélyük.

jó éjt mindenkinek

Kép
Kép
szelloke

Nuk! Én is kérdeztem, hogy "Mi fáj? gyere mesélj!" Meghallgattad?
Nehéz ilyen helyzetben tanácsokat osztogatni (vak vezet világtalant :) ), de majd biztos lesz valaki,aki szépen megfogalmazza azt, amit én nem tudok.

Igaziból én amikor ilyen "eszmefuttatásokat" csinálok, mindig arra gondolok, hogy azért ennél rosszabbul is történhettek volna a dolgok, és van, akivel meg is történt. Szóval fel a fejjel. Sok más anyuka sem tudja szoptatni a babáját, nincs ebben semmi rossz, főleg, hogy tényleg nem a te hibád (bezzeg, aki csak menő hóbortból nem szoptatja, az nem lelkizik miatta). És természetesen a szülés sem rajtad múlott, te addig a 32 hétig megtettél minden tőled telhetőd és a legjobbat adtad Rékádnak, szülés közben történt, ami történt, nyilván mindenki a helyzethez képest a legjobbat hozta ki, vagy próbálta kihozni, és utána pedig komolyan le a kalappal előtted, mennyi mindent teszel ezért a pici lányért.
Zolival kapcsolatban nem tudom és nem is akarom osztani az észt, a te urad, beszélgess el vele. Biztos őt is bántja a dolog és tényleg sajnálhatja Rékát. Tudom, hülye hasonlat, de oltásokra sose jött be velem Peti, mert ő nem tudja nézni, hogy fáj a gyereknek a szuri. Mintha én élvezném :roll: De ki megy be mégis? Hát az ANYA! Szóval kitartás, és fel a fejjel :)

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Barbi, mégiscsak sikerült! :wink:

Lindi, ez a gmetszés jó kérdés... Az első szülésem után megkérdeztem a dokit,h nagyot kellett-e vágni, mire röhögött,h "több kilómétert". Szal, nemtom. (A férjem szerint az volt a legbrutálabb az egészszülésben, amikor a doki felkapta az ollót, és nyissz-nyassz...)
Oltásos hasonlatod tök jó, és mennyire igazad van... Az anyukáknak mindig ott kell lenni, az csak bónusz, ha az apuka is a "helyén" van...

Mása, jobban vagytok?

Deni, szülinapozás továbbra is érdekesen alakul a család részéről: mi ma fölköszöntöttük, aztán még Anyósék is átjöttek, az én családom meg vas. jön, de kiderült,h Anyósék mégis ráérnek akkor, így jönnek ők is vas. Szal, nagy buli lesz.
Fényképet csináltam ma az egyévesről, de már eléggé nyűgös volt, mert a Nagyiék miatt kihagyta a du.i alvást.
Tortát én fogok neki sütni, cukrászdaiból még nem adnék neki. (Piskóta, túrókrém, gyümölcs a tetejére, rem ki is fog nézni vhogy!)

Ancsi, drukkok! "Tovér has" :lol:

Pgabi, "2 hormonzavaros 1 családban" :lol:

Zuzi, autózó Bazsi ééédes! :lol:

Neet, limbózó hóember :lol: És neked sztem kötélből vannak az idegeid...

Zsan, közgé fogggalmam sincs,h mikor volt, de az a nő volt (Botos asszem-Klára) aki neked, lehet,h egy félévben. Szörnyű volt! Arra is emlékszem,h egy 2est sikerált összehoznom belőle...(mintha lett volna vmi puskázás is, még a régirégi AudMax-ban, ahol anniyan voltunk, h könnyű volt. Emlékszel? :) )
Péntek nekem is ok! Legkorábban olyan negyed-fél 10re tudnék odaérni, az ovi miatt. Nekde mikor lenne jó?
Macs, tudsz csatlakozni?

Szellő, Curse, ez a 15 hós télleg olyan durva? Mitől durvább, mint a korábbiak?
Nekem feltűnt,h Borinak szinte meg se kottyantak az oltások eddig, Panni meg majdnem mindig lázsa meg nyűgös lett. Erre adokink azt mondta,h jobbak az oltóanyagok azóta.
No, L aludni,mindenkinek nyugodalmasjóéjszakát!

(Barb, te jössz :lol: )
rídonli#

Ezt még elfelejtettem:
Nuk nagyon sok++++++++++++++!!!!!!! Meg fogod oldani, mert nagyon erős csaj vagy!!!

És még Macsnak: ma nekem is volt egy ilyen kimaradás-élményem. P rajzolt este (meg "írt" is :) ), és gyönyörűen fogta a ceruzát, mint aki tényleg tud írni. Eddig inkább furán marokra-fogta, bár többször próbáltam mutatni neki,h hogy lenne jobb. Kérdeztem,h ki mutatta neki,h így fogja, hát az óvónéni volt. (biztos van vmi tuti módzser, amivel ráveztette.)
És olyan rossz érzés fogott el,h nem tőlem tanulta meg... :?
rídonli#

Ríd,
kötélideg? hehe.. látnál olyankor, amikor eltorzult fejjel üvöltök... na nem a suliban. ;)
Szép napot mindenkinek, várnak a nebulók.
neet
neet

Ríd,
gyereköt 8 tájt dobom ki Veresegyházon, ami elvileg jó is lenne, de befelé, Bp-re ilyenkor még atomi méretű dugók vannak. Mondjuk, hogy jó és ha nem tudok odaérni (és Zsan is vállalja), akkor legfeljebb Zsánánál marad a cucc. Írtam privit mélcímmel, ha átküldöd az összeget, meg a szlaszámot utalok :)
Kimaradás-élmény: mélyen megértem...

Gabi, Neet,Rájli, meg mindenki,
köszönöm a bátorításokat, remélem nem lesz gond, izé szóval remélem hamar helyreteszem magamban a beszoktatós dolgokat! :D Tegnap már ott aludt a Mazsola, aki mintegy 5 pers pityergés után beállt játszani. Ott voltam, mikor ébredt délután. Olyan kis vígan, sírás és szomorúság nélkül ébredezett és rögtön körbecsókolgatta "Icipici babaaa, puuusziii" felkiáltással a szivacsszomszédait :lol: Aztán nekem is nagyon megörült, de nem ám hazamenni akart, hanem hívott be játszani. Csak Entóóni bácsi segítségével tudtam hazacsalogatni. És mesélte az ovónéni, hogy sokat emleget egy kisfiút, kérdeztem, kit?, mert itthon Vanda a nagy barátnője mire az ovónéni közölte, hogy Ákost... :lol:
Állítólag 2-3xmegkérdezte, ill. kijelentette, hogy " Annya vissza jön!", monták is neki, hogy igen, nemsokára és ebben megnyugodva szépen játszott továb.. kivi leszek, mi lesz ma reggel...
Éjjelünk jóóóó volt, egy cúvá és 3 deci víz elfogyasztása mián kellett csak kelni..

Lindi,
Szakmai: én ugyi agrármérnök volnék és egy állatkert létrehozásához és engedélyeztetéséhez szükséges teljes szakmai tervet köll csinálnom, előtanulmánnyal, javaslatokkal, beadványokkal, mindnestül. És ha sikerül, akkor a szakmai felügyeletét is ellátni.. :)

és délután még a cégemtől is kersett egy kolléga, hogy mikor is jövök vissza, mert indul vmi új projekt, amit mindenképp velem szeretne csinálni..

azért jólesett a kis lelkemnek :mrgreen:

Hol lehet ilyenkor nyáriruhát venni???? fontos lenne... :oops:

Nuk,
ez extra rosszul hangzik.. Persze könnyű kivűlről mondani, hogy lépj tovább egy problémán.. De gondolj arra, nem minden azért történik, mert Te elrontottál valamit, nem minden kivédhető... És Réka egy olyan anyukához született, aki mindent, de mindent megtesz érte, gondold el, ha Trehányékhoz, vagy Nemtörődömékhez született volna... Azért hozzád került, mert jobb anyukát nem is találhatott volna! :)
macskanyu

Ríd,
nekünk semmi gond nem volt a 15 hóssal...

szija Neet 8)
macskanyu

Ríd :) oltásokról itt

az illető kégyerekes anya, nem mellesleg orvos. patológus. eléggé tisztában van tehát az összefüggésekkel.

Gabi :) szerintem igenis számit, hogy egy kamasz milyen környezetben él. nagoyn is. persze attól, hgoy ilyen klassz, szerető és értő családba született, mint a tiétek, ettől még lehet és lesz is szemtelen és lesznek kamaszkori problémái. de másként és sokkal kevésbé éli meg őket, és legfőképpen megmarad az a szeretet, ami majd a kamaszkor után nagyon fontos lesz az életbe induláson. Én csak biztatni tudlak, pontosan emlékszem a kamaszkorom összes nyavalyájára, ha nekem oylan anyukám és apukám lett volna, mint ti, akkor egytizede se jött volna elő, pedig elég khmkhm öntudatos kamasz voltam. majd a pici baba segit Orsinak is egy kicsit gyerekké válni újra :)

Nuk :) szerintem nem elfogadható, hogy egy apa szégyelli a gyreke állapotát. igaz, én a sajnálatot alapból egy negativ dolognak tartom szemben a segitséggel. a többit már igazán nem ragoznám, kaptál itt okosat. egy biztos, a szülés és szoptatás probléméin túllenni nehéz ugyan, de szükséges, ehhez kell neked segitség, vedd is igénybe - például Éva Bach csppes kezelései és a prana nadi is angyon tud segiteni, ahogy Istók javulása is szépen mutatja. ölellek.
indianyo

én is kérek segitséget: van.e a westeles szélessávú mobilinternettel valakinek tapasztalata? hamarosan kell nekem saját internet, s mivel most van nekem egy ilyen szuper laptopon kölcsön hosszútávra (tulajdonosának nevét aranyba foglaltuk) és most 2 hónapig ingyen tudnám használni. kérdés, hogy érdemes.-e, mert hűségnyilatkozattal működik, de az ára is megfelelő (5800) 5GB ért, és ezzel elméletileg az egész országban vándorolhatnék, mert a westelnek teljes a lefedettsége. szóval kérdés: elég gyors-e? most munka miatt nagyon kell nekem, a sajét itthoni ingyenes használhatatlan :(
indianyo

Nuk: annyira megértem, hogy mit mondasz. Márcsak azért is, mert ez nagyon ismerős a pszichoterápiák során felmerülő dolgokhoz. Tudod, mikor a segítséget kérő ezerrel agyal azon, hogy akkor mi mivel függ össze, mi mivel magyarázható, hogy jött létre benne, a környezetében az, ami. EZ abszolút támogatandó, mert enélkül nincs továbblépés és fontos a megértés. Csakhogy csomószor van egy félrecsúszás, hogy jön az önhibáztatás, bűntudat, meg mások (főleg a felmenők) hibáztatása. Pedig erről szó sincs. Egyáltalán nem a hibások keresése a megértés. El kell fogadni, hogy nagyon sokszor nincs hibás. SZerintem nálad is ez a helyzet. EZért az egyik legfontosabb történés ilyenkor az, ha valaki képes megbocsátani másoknak, magának, az Istennek, az életnek, hogy vele ez történt. Tudom, hogy nagyon nehéz, én profi vagyok önmagam hibáztatásában (majd egyszer elmesélem, nem annyira publikus), de ha egyszer elfogadod, hogy nem te tehetsz az életedben mindenről, akkor leesik az a nagy súly a válladról. Szóval agyalj csak, agyalj, de ez ne legyen önmarcangolás, sebek felvakargatása! Sok-sok +++++++++++++++++++++++++++++

Indi: miért van feketelistán a sajnálat nálad? :shock: Persze lehet, hogy nem ugyanazt értjük alatta. Számomra a sajnálat az együttérzésből fakad.
Sajna a mobilinternettel nincs tapasztalatom.

Kép
Kép
tinu

csak három gyors:

Indi,
apóséknak ez van, most vették, Baján, nagyon szeretik. (t-mobile-internet)

Rid,
nekem inkább 10 körül lenne jó, mert lassan tudom csak Igit otthagyni!

Macs,
minden okés, ágyneművel is.
és Ákos haver meg TÖKJÓ!!!!!!!!!!!!!
és +++++++++++++++
ugye tudod, h tegnap Igi is ott aludt bölcsiben???? :oops:

na, még egy:

NUk,
veled vagyunk, és tényleg LÉPJ túl rajta. BS mindig azt mondja, h ne PRÓBÁLJ túllépni rajta, hanem LÉPJ TÚL. Mert a próbában benne van a bukás veszélye is. Te pedig túl AKARSZ lépni ezeken a dolgokon!!!!!!!!!!!
Réka kedves és jó kislány és nagyon nagyon szeretetre MÉLTÓ!!!!!

én meg szar-anya vagyok. Sajna. Inkább azon kéne gondolkozni, hogy ilyen ember miért kap gyereket fentről??? :roll:
zsancikant

Sziasztok!

Zsan 10 körül teljesen jó! Az sem baj, ha később jössz valamivel, ott meleg van. :)
És francokat vagy te szar anya!!!

Macs, elviszem a tiédet is, ha nem tudsz jönni, akkor odaadom Zsannak. (Pü-t csak most vettem észre, bocs, mindjárt írok vissza.)
Ez az állatkertes project nagyon szuper lehet!! Lesz egy saját állatkertetek! :)

Indi, ez az oltásos link nagggyon érdekes...
Westeles nethez nem értek, nekünk vezetékes van.
Püt megkaptad? (tel.szám)
rídonli#

Zsan: szerintem meg hivatásos önostorozó vagy. :D Nem tudom elképzelni, hogy aki szar anya, az ennyit mondja. :wink: Lehet, hogy azért kaptad a gyerekeidet, hogy jó anyát neveljenek belőled? :lol: Vagy mondjuk olyan embert, aki hajlandó megbocsátani magának?

Kép
Kép
tinu

Dr. Tinu rendel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy köszi, mert tényleg jókat írtál!!!!!

Zsan:
Te meg menj a ..... Hogy te szar anya? Bedobtad a kandallóba/szemetesbe/folyóba/gödörbe a gyerekedet????? Te nagyon jó anya vagy, mert aranyos, jó gyerekeid vannak! És ez a lényeg!

nukada

Ríd - nem kaptam telefonszámot, tegnapi privid az utsó, miszerint megkérdezed
indianyo

BORINAK NAGYON BOLDOGAT :lol: :lol: :lol: ! ígyen lekésve :oops:

Nuk! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
én ezoútra terelnélek, s szerintem Indi javaslatai jó kezdésnek! s kívánom, hogy mihamarabb megtaláld a megoldást.
s nem akarom védeni a férjed, de nem feltétlenül azért nem beszél a fejlesztőről a mhelyén mert szégyenli. lehet hogy ez túl intim, s ezért nem meri.

Zuzi! esti szopinál én sem gondoltam az elterelésre (bár ha inkább játszanál helyette :lol: :idea: 8) :wink: ). no komolyra jómagam egyszercsak kezdtem átlátni, hogy mikor csak alváshoz használja a cicit. s megérett bennem a tett, hogy ennek szakítsunk véget. kitűztem egy órát (konkrétan hajnal 1), hogy azelőtt nem adok neki cicit. persze nem a percre pontosság a lényeg. elégedetlenkedett, de végig vele voltam, bevetettem mindent. éneklés, simi, járkálás, s egy idő után lenyugodott, s elaludt anélkül. azóta nagyon sok pici eredményünk van, s tudom, hogy mind amiatt mert az estikkel "bekéményítettem". lassan érik a hajnal5ig nocici project.

Indi! nálunk betört a westeles mobilnet. lassú. de ez helyiségfüggő.

Zsan! nekem nagyon tetszik amit Tinu írt neked :lol: .

már nem tudom ki kérdezte: 15hóst mi kivezettük(köszönve Indinek :wink: :D ), s nem volt semmi. ellenben tényleg sok rosszat hallottam felőle onnan ahol nem használták a bogyót.

boszitopik: holnap két vizsgának futok neki. ketteske elég lesz mindkettőből , köszönöm szépen.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: