A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ollem!

Én is sokallom az összeget 10 percért! :shock: :shock: :shock:
Lehet ha kicsit tovább tartott volna, többet mutatott volna magából. :roll:

Mi 3 hete voltunk a Genesisben, és 50 percig tartott, és mi is kaptunk cd (képekkel), Dvd, + 3 nyomtatott fotót kértünk és ez volt 12000 ft, ha jól emlékszem.

Kép
adri0422

Igen .. ezekért írtam én is, hogy SOK .. :(
De Mary eddig még szitne sosem látta rendesen a picit ..
Viszont ezt a lehúzást olyan szemétségnek tartom!!! :evil: :evil:

Még nem jöttek a képek .. várom ;)

Kép
szösszenet

Mary!
Örülök, hogy minden rendben a babával!! Ez a legfontosabb! :D :D
A 10 percet én is nagyon keveslem. Mi majdnem fél órát voltunk. :roll:

Vörös, szemüveges volt a szonográfus hölgy?
Mert, ha igen, ő nagyon profi. Ezt több dokitól hallottam. Nekem már a 12 hetes UH-n mondta, hogy ő fiúnak látja. Akkor 60%-ot mondott nekem. És úgy tűnik bejött. :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Én várom, hogy Szösziék menjenek, mert kiváncsi leszek többek közt arra, hogy hány gramm Alíz most.... Mary kb. két héttel jár előttem az övé majdnem 600gr az enyém 880 gr (bocsi, elirtam ám tennap mert 860-at irtam lányos zavaromban) kivi leszek, Szösziéké mennyi lesz, mert ő meg előttem jár kicsit több, mint egy héttel....
Én nagynak gondolom a miénket... de lehet, csak az én hülyeségem....

Tényleg, tudja vki, hogy számoljam ki a teljes hosszúságát? Annyi adat van itt, hogy gőzöm nincs, mi micsoda, csak a lába és a feje, amit tudok... s a többi????

BPD: 6.14 cm
OFD: 7.84 cm
OFD (HC): 8.03 cm
HC: 22.88 cm
AC: 21.20 cm
FL: 4.66 cm

Ha valaki tudja, léccikeeeeeee 8)
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 16:02-kor.

Kép
1bambi

Pumpóka!

Mi 22+! naposan voltunk Genesisben, és akkor volt Lili 650g, amire azt mondta a hölgy jó, de a gép szerint a súlya alaján 1 héttel idősebb. Tényleg jó nagy Zsófi,ha 800g! :lol: :wink:

Kép
adri0422

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 16:02-kor.

Kép
1bambi

[quote="1bambi"] írta:1bambimi volt a szülésfelkészítőn a Szent Imrében? Elfelejtettem, mikor lesz a következő és mi lesz a téma?

Azt írta Zorroné, hogy minden kedden 18h-kor van a felkészítő!
A témákat én sem tudom :)
Ha kaptál vmi listát Zorroné a témákról, engem is érdekelne!!

Kép
szösszenet

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 14:50-kor.

Kép
1bambi

1Bambi!

Gratula a 100 naphoz!!!! :D :D :D

Most vettem észre, hogy nekünk 99!!!!!! :lol:

Kép
adri0422

[quote="pumpóka"] írta:pumpókan várom, hogy Szösziék menjenek, mert kiváncsi leszek többek közt arra, hogy hány gramm Alíz most....

Oh, hát erre mi is nagyon kíváncsiak vagyunk :)
Már csak 9 nap, és láthatjuk a királylányt :)

Én mindig minden orvosi kifejezést ide pötyögök be .. 90%-ban meg is kapom a választ :D
Apám műtött térdének leletét is szakszerűen kielemeztem :D :D
http://www.orvosiszotar.hu/

Kép
szösszenet

Nah Mary - merre vagy :?: :?:
Lassan megyek el a géptől, és még nem jöttek a képek :roll:
Remélem minden OK :)

Kép
szösszenet

Áronom bilibe pisilt!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én is sokallom... miért nem a Genesisbe mentél?

Kép
Kép
Kép
mamacka

A BPD-n kivül egyiket sem adja ki :(

Mary, mi van veled??? Képek?
Vendég

[quote="pumpóka"]A írta:pumpóka BPD-n kivül egyiket sem adja ki :(

:( :(

Áronnak gratulálunk a bilizáshez :)

Kép
szösszenet

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 14:51-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 14:51-kor.

Kép
1bambi

Az előbb ébredtem fel... :oops: . Sokkal kevesebbet alszom, mióta terhes vagyok, de ha valamiben elfáradok, akkor azonnal kidőlök. És, ma fogorvosnál voltam. :?

Katavirág!

Valamennyire visszaolvastam. Remélem nem volt félreérthető, amit írtam, hogy nem csak a csíkos póló miatt nagyobb a pocid. Úgy értettem, hogy szépen gömbölyödik, mint másoké is, meg az enyém is. Én személy szerint már nagyon vártam, hogy végre látszodjon, hogy lakik benne valaki! :) Amúgy, szerintem neked sem mentek a plussz kilók máshova. Nem tudom, hogy ez lenne az az időszak, amikor hirtelen több súlyt nyom a baba? Mert az utolsó hónapban rám 3 kiló szaladt fel, pedig nem ettem többett.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 14:52-kor.

Kép
1bambi

Köszi-köszi Bambi!!!!..... haskörfogat... hehe.. szép méretes a csajszika :) és hosszú combú :D

Mamacka, az igen, ha Áron már bilibe pisilt!!! :) Emlékszem, nálunk is mekkora öröm volt... ennél már csak az nagyobb öröm, amikor már abba is kakil... na az felemelő élmény, hogy nem kell pelus :D

Tudjátok, hogy a hintőpor megromolhat-e???? Na, egy kétgyerekes anyucinak is vannak kétségei.... :roll: még Barnié volt :shock: de nem érzem, hogy baja lenne és nincs rajta lejárati idő sem.... vajon használható még vagy dobjam ki????
Vendég

Sziasztok!

Ebben az évben nem tudtam gépközelbe jutni, mert taknyosan az ágyat nyomtam Most jöttem renbe (úgyahogy). Mostmár sűrűbben fogok jelentkezni :wink:

Voltam hétfőn kismamatornán végre a klinikán. Nekem tetszett, jól éreztem utána magam.
Aztán voltam a dokimnál és megbeszéltem vele, hogy szeretnék mostmár otthon maradni táppénzen egészen a szülésig. Első szóra rögtön kiírt, és szinte leszúrt, hogy csak most mentem be hozzá, amikor a taknyom épp kezd elmúlni. Voltak még elintéznivaló dolgaim a cégnél, amiket nem hagyhattam úgy. Szóval bent a melóhelyen egyenlőre csak a betegség miatt gondolják, hogy kiírattam magam és hogy talán jövőhéten bemegyek, de majd valahogy finoman közlöm, hogy én már talán csak 3 év múlva megyek :lol:

Voltunk az anyakönyvvezetőnél is, febr.9-én lesz a házasságkötésünk :lol: :lol: Végül is úgy döntöttünk, hogy az anyakönvvezetőhöz mindenki jöhet, bárkit szívesen látunk aki kíváncsi ránk, de utána saja csak a szűk családdal tudunk elmenni egyet ebédelni. Ez most így alakult.

Képzeljétek, azt hittem ma felrobbanok. A neten kinéztem egy kismama menyasszonyi ruhát, azt írták, hogy 3.500 Ft a bérleti díja, ez egy kicsit gyanús volt, de azért elmentem megnézni és közölték, hogy tudnak róla, hogy a honlapjukon rossz ár szerepel, sajnos a ruha kölcsönzési díja 50.000 Ft. Hogy lehet ezt így elírni, ráadásul nem ez volt az egyetlen ruha a neten náluk, hanem az összes ilyen árfekvésű bérleti díjjal szerepelt és persze az összes el lett írva :evil: :evil: :evil:
Na mind1. Erre a fél órára én nem fogok ennyi pénzt kiadni, az majd inkább a babócára kell. Inkább veszek egy szép felsőt, szoknyát és kész.

Na még visszaolvasok amennyit csak tudok, aztán jövök!

Pusza

Eve

KépKép
eve@liza

Pumpóka!
Én hétfőn voltam 4D-n, 26 hét 3 naposan (ápr. 11-re vagyok kiírva), 1017g volt a kisfiúnk. A gép áttette a szülés várható időpontját április 8-ra. Szóval egy kicsivel nagyobb. (Arról fogalmunk sincs, hogy mikor fogant)

Ma beszéltem a leendő szülésznőmmel. Nagyon aranyos volt. :D :D Február elején találkozunk, hogy megbeszéljük mit hogyan szeretnék.
Úgy megnyugodtam.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Ollem!

Ha csak 10 perc is volt, akkor is biztos, hogy egy élmény marad. Örülök, hogy láttátok a babát 4D-n! :D

Áronnak gratulálok! Bár gondolom, Mamacka te sokkal jobban örülsz neki. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="mamacka"][ írta:mamackacolor=darkred]Áronom bilibe pisilt!!!![/color]

Gratu :lol: Nekünk még bilink sincs. Mi a kivárjuk míg magától kéri elvet követjük. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet!

most fogom küldeni a képeket...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem, szuper hogy minden rendben volt, szép méretek :) Azért nemsemmi árat elkértek ezért a 10 percért. :shock:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Liza!

Szerintem is sok 50 000 Ft arra a kis időre. Abból a pénzből vehetsz olyan ruhát magadnak, amit később is használhatsz, és biztos marad belőle a babának is valami.

Egyébbként lehet, hogy volt már róla szó, de most nem akarok órákat visszakeresni... A szülésre 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? :?:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mamacka,
gratula Áronnak! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Katavirág nagyon csinos a pocid :D Csíkos felső, imádom őket :lol:

mamacka, jól jártatok a tescoban :wink:
Tényleg az kiderült már hogy az Istenhegyin mire lehet haználni a nyereményt?

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke!

Szép méretek??? Ezek a méretek állítólag megfelelnek a korának...
de ezen a papíron furán vannak felírva a méretek utáni becsült korok...BPD: 23+2+-12 nap, AC :23+3+-15 nap FL: 23+3+- 8 nap... :shock:
Hű én ehhez nagyon nem értek.... :roll:

Szösszenet!

Elküldtem neked a képeket.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja, még Kamillának szerettem volna írni, hogy állati jó a babakocsi! :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

ollem, és ha megfelel a korának az nem elég szép? :lol:
A +- nap azt jelenti hogy mennyi fér bele a szórásba.

Pl. a BPD, a fejátmérője nálad 23+2-nek felel meg, Te 23+6 vagy, de az bőven benne van a +- 12 napos szórásban, úgyhogy teljesen jó. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szerintem azért csinálta a nő csak 10 percig, mert nem nagyon akart megfordulni....szerintem....

felsoa!

Igen vörös hajú, szemüveges és 70 % kislányt mondott....
Akkor reménykedhetek, hogy Boglárkánk lesz!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csöppke!!!

Dehogynem szép méretek, csak nem értettem ezt a +- dolgot.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenetnek köszönhetően íme a kisbabánk!!! Kép Kép Kép Kép

Szóval a lábai a nyakában voltak végig... :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gumimaci: a pocaklakóm a Liza én pedig Evelin vagyok, de semmi gond, nem tudhattad :lol: Amúgy jól tudod, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvikiv. kell.

Eve

KépKép
eve@liza

Bambi - Szent Imrés szülés előkészítő témái hétről hétre (minden kedden 6-tól 7-ig, összesen 9 hét)

1. VIZSGÁLÓELJÁRÁSOK

A VÁRANDÓSSÁG ÉS A SZÜLÉS ALATT

Ez volt most; a Faludy doki tartotta, meg Mészáros Erzsébet szülésznő!

Szó volt a terhesség alatti kötelező vizsgálatokról elég részletesen, a vércsoport összeférhetetlenségről, meg arról, hogy mikor induljunk el szülni! Magyarán honnan tudjuk, hogy az fájás már tényleg fájás és megindult a szülés vagy csak jósló fájás és akár még akár napok is lehetnek hátra?

Ezenkívül bárki bármit kérdezhetett és így tök jó volt! Kicsit olyan mint ez a fórum.... rengeteg hasznos dolgot lehetett hallani a többiektől is nemcsak a dokitól!

2. INTIM TORNA

Előadó: Lukács Bori, tréner

Asszisztens: Kecskemétiné Nyíregyházi Vera szülésznő

3. A VÁRANDÓSSÁG, A SZÜLÉS ÉS A GYERMEKÁGY

PSZICHOLÓGIÁJA

Elôadók: Dr. Bálint Mihály és Ujvári Bori szülésznő

4. VÁRANDÓSSÁG – ZENE – SZÜLETÉS - TÁNC

Előadó: Dr. Gutmann Orsolya

Asszisztens: Nyulas Jolán szülésznő

5. SZÜLÉS, EGYÜTTSZÜLÉS, ALTERNATÍV SZÜLÉS

Előadók: Dr. Bálint Balázs, Dr. Bardóczy Zsolt, Dr. Kovács Zoltán

Asszisztensek: Horváthné Kondor Katalin szülésznô

és Káldi Szivia szülésznő

6. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ ELJÁRÁSOK

Előadók: Dr. Barna István, Dr. Bencsik András, Dr. Barna Péter
Asszisztens: Széles Ágnes szülésznő

7. AZ ÚJSZÜLÖTT, BABA-MAMA SZOBÁK (ROOMING-IN),

A SZOPTATÁS

Előadók: Dr. Kónyi Olga és Dr. Tőrös Éva gyermekgyógyászok
Asszisztensek: Bodó Edit és Gazdácska Csilla
csecsemő-gondozónő

8. KOMMUNIKÁCIÓ AZ ÚJSZÜLÖTTEL

Előadó: Dr. Makó Zita gyermekgyógyász

Asszisztens: Harasztiné Ábel Erika csecsemő-gondozónő

9. ÖSSZEFOGLALÁS

Videofilmek vetítése (külföldi és saját tapasztalatok)

Moderátor: Dr. Bálint Sándor

Asszisztens: Horváthné Kondor Katalin szülésznő

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Mary!
Nagyon aranyos! Hogy össze van gömbölyödve! Édes! :D :D :D :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mary!

A miénk is hasonló helyzetben feküdt a végére, lábai maga előtt felfelé :) puncit nem láttatok? csak a doki mondta, nem mutatta meg? És ugyanigy elforditva volt a feje az elején a miénknek is, azért voltunk mi egy órát, mert keltegettük meg mozgolódtunk.... :)
De nagyon édi a bébid!!!! :wink:
Biztos apának is nagyon tetszett! Tényleg, mi volt a reakció mikor meglátta az uh-n???
Vendég

Zorroné - Akkor tehát tuti, hogy ugyanaz a menet, mint a 2007-es? Az fent van a Szent Imre honlapján :)
Ki jön jövő héten? :)
Én pont akkor 17:20-ra megyek a dokimhoz, így ha derékfájósan és négykézláb is, de az előadást is meghallgatom ;)

Kép
szösszenet

ollem, aranyos képek :) De tényleg jól elfordult a kishölgy(?) :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Puncit nem láttunk....legalábbis mi nem...aztán a nő mit látott...???
Azt hiszem szégyenlős... :lol:
Apának is tetszett, és ő sem látott kukit a lába között...
Mondta apa , hogy mehetünk még egyszer....valamikor.... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

70%-os Boglárkánk nevében is köszönjük a bókokat... :lol: :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Evelin, bocsi a névért és köszi a megerősítésért (házassági a.k.). :oops: :D

Ollem, aranyos a kisbabád! A miénk is kb. ekkora lehet. Már nagyon várom a következő ultrahangot, nem beszélve a 4D-ről. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Csilla
Mi sem biliztetjük... ez a nagymama mániája. Én egyrészt korainak tartom különösen most, hogy jön a tesó... másrészt mi wc szűkítőzni fogunk.

De azért így is nagy szó! Olyan büszke volt magára! :)

Bevallom a tesco miatt kicsit szégyenlem magam... de nem tehetek róla... most vigyem vissza???... azért elég messze lakunk az üzlettől nem volt kedvünk visszaautózni

no én mentem aludni... jó éjjt remélem ma hagy a fiam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="ollem"]M írta:ollemondta apa , hogy mehetünk még egyszer....valamikor.... :D

Még simán mehettek még egyszer :)
A 30-35. hét között pl ;)
De szerintem nem ide .. keressetek egy olyat, ahol nem 10 perc a vizsgálat.
Amikor időpontot egyeztettek, akkor erre is kérdezzetek rá - és amit akkor mondanak (mondjuk 30perc vagy 40 perc) azt tartaniuk kell a vizsgálatkor is .. ha nem - én nem fizetnék - ennyi :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mamacka!

Szerintem e miatt ne legyen álmatlan éjszakád. Gondold el, ha fordítva történt volna, akkor sem tudnád bizonyítani, hogy mit vittél el, csak azt, hogy mennyit fizettél. Szerinten a pénztárosnak ebből nem lesz baja. És ti megálltatok, nem tehettek róla, hogy nem ment oda senki.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Én is elköszönök mára. Bár nem tudom, hogy fogok tudni aludni, csak izgulok a holnapi cukros lötyi miatt. :?

Jó éjt mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ollem! Jók lettek a képek! Amúgy én is kicsit többet vártam ettől a 4D-től. Bár 10 percnél nekünk kicsit több volt, de olyan irigykedve olvasom itt a csajokat, hogy 1órás DVD-t kaptak UGYANENNYIÉRT... Ráadásul szerintem a Genesisben a felbontás is jobb... Kicsit homályos ez a győri 4D nekem... Persze lehet, hogy nekem vannak nagy igényeim... :D

JA?! Mi is voltunk ám ma dokinál! Ő még mindig nem meri egyértelműen azt mondani, hogy lány, de mi láttuk, hogy nincs ott semmi! :D (azért legközelebb remélem már egyértelmű lesz a dolog) Adatokat én nem tudok, de szerintem jobb is, mert úgy látom, hogy úgyis csak mindenki idegesíti ezen magát. Én nem tudom, a doki szerint minden rendben, én meg hiszek neki. Azt tudom csak, hogy a talpa 35,1mm... :D

Kép

Kis szöcske-lány... :D

ercsi_3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: