A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Emőke!KépUtána járok ennek a gyerekülésnek,de azért nem rágódom rajtaKépA bnődet nem irigylem a rosszullétek miatt,sajna nekem a 6.héttől kezddtek,és soxor még a 18.héten is nyomorogtam a rosszullétek miattKépÉn vagyok az akinek soha nem volt jó semmi,én mindent kihánytam,eccerűen nem tudtam mást tenni mint bízni abban,hogy minél előbb elmúlik ez a nyavalyás rosszullétKép

Névtelen!KépNekem ez a baba a 3.babám szóval teljesen rutinos leszek ha ölbe is hozom haza.Persze lesz pólya amibe beletszem,és van egy nagyon jó kis út haza fele amit eddig kétszer tettem meg babócákkal hazafelé,most is ezt az út- vonalat fogom választani,de azért majd óvatosak leszünkKépDe külön jó,hogy felhívtad a figyelmemet arra,hogy van olyan taxi is amibe gyerekülés is vanKép

Nyuszimanó!KépMegígérem,hogy vigyázni fogunk hazafelé,habár hol van az mégKépÉn az előző két babámat is az ölemben hoztam haza,de most már hallottam taxis gyerekülésről is,meg ha nem taxizunk akkor kölcsönkérek vhonnan egyetKép

Na lányok,elkezdett korogni a pocakom,úgyhogy megyek,megyünk)ebédelni,aztán szerintem csicsikázunk egy jótKép
Mindenkinek hasonló jókat kívánok(persze akinek ez módjában áll!Kép

Rita
24+0
rita01

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, igaz még csak 10 hetes vagyok. Bajcsi Kórházban fogok szülni.
Van két gyerekem: Bettina 4,5 éves, Norbi 27 hónapos.
Eddig jól viseltem a terhességet nem voltam rosszul egyszer sem.

Nevet még nem nagyon választottunk. Az első kettőnél nem volt gond hogy milyen nevet válasszunk. Mi is úgy csináltuk, hogy az utónév könyvből kiírtam a nekem tetsző neveket és a párom azokból választott. Most ha lány lesz valószínű hogy a Dorka Alexandra nevet kapja.
Fiú néven még nem nagyon gondolkoztunk, de ezek tetszenek: Márk, Bálint,Roland,Ádám.

Ha lehet én is hozzá szolnék a baba kelengyéhez.
Szoptatáshoz Garmastán kenőcsöt én ajánlanám, mert nem minden ember egyforma, nekem is az első gyereknél bizony még a korházban kisebesedett a bimbóm, és jó volt hogy már ott betudtam kenni, a másodiknál szintén kéznél volt, és kellett is.
Babaülést én is javaslom, mert az 5 perces autókázásnál is lehet baleset. Egyébként a Bajcsiba odaadják a gyereket, nem kell hogy ülés vagy pólya legyen, vagy takaró. Szerintem úgy is tudja az ember hogy valamelyik kell. Egyébként ezt nem igazán értem, és ha egyik sincs akkor nem adják ki a babát?
Textil pelenkából nekem is elég volt 10db, de ezt sose lehet tudni.
Köröm olló: nekem biztonsági olló volt mert alvásközben sose tudtam levágni nekik, mert akármilyen óvatosan csináltam már fel is ébredtek.
A terheségi csíkok elleni krém nekem bevállt, de ez is embere válogatja. Viszont az is igaz ha késöbb kezded el kenni, már nem ér semmit. Én rögtön a szülés után kezdtem.

Szoptatós melltartót szintén ajánlom, praktikus és kényelmes, nekem is van kettő. És már most is szoktam hordani.

Kismamaruhát szerencsére nekem nem nagyon kell vennem , mert van két nadrágom, meg egy alkalmibb hosszúruha, ha esetleg színházba mentünk, vagy a párom munkahelyére valamilyen összejövetelre.
Egy-két felsőt kell majd vennem. Van Budaörsön egy kismama és baba bolt azt hiszem az elektro World mellett, azt nem ismeritek, hogy milyen?

A táblázatba hogyan lehet bekerülni, szeretnék én is bekerülni ha lehet.

Bocsánat hogy egy kicsit hosszúra sikerültem

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Én egy csendestárs vagyok a topicban. Pár hónapja olvasom a "Friss kismamákat", de nem szóltam hozzá, mert olyan jól összeszokott társaságot láttam, nem akartam ismeretlenül belekotyogni. De most gondoltam hátha valaki válaszol.

Nagyon parázós kismama vagyok, 22+6 hetes, dec. 14-re vagyok kiírva, azt hiszem Dorisszal egyidős, bár nekem csak egy babóm lesz, kisfiú.
Nekem is gondom akadt az AFP-vel, magas volt az érték. Bár az orvosom nem izgult nagyon és csak annyit mondott, hogy biztonságból menjek el az ultrahangra és ha ott nem látnak semmit, akkor nincs gond. Egy napra rá a védőnőhöz kellett mennem, aki közölte velem - bár tapintatosan - hogy a kisbabám nagy valószínűséggel Down-kóros lesz, de ha nem az, akkor valami idegrendszeri problémája lesz. Ő nem ultrahangra, hanem genetikai tanácsadásra küldött. Ekkor már csak sírtam és egy orvos ismerősömet kértem meg, hogy segítsen. A történet még 2 napig bonyolódott tovább, csak a végeredményt írom le. Orvos ismerősöm kiderítette, hogy a magas AFP a nyitott gerincre, nyitott szervekre utalhat, ám ennek felső értéke 2,5 MOM, aki ezt nem éri el, azzal nem igen foglalkoznak, az ultrahang pedig megmutatja, ha ezek valamelyikével tényleg baj van. Az alacsony AFP utalhat kromoszóma problémára és DOWN-kórra!!!, csak ezt a védőnőm a mai napig nem tudja. Ebben az esetben (1,00 alatti MOM érték) küldik el az embert genetikai vizsgálatra, ismételt AFP után.
Hozzá tartozik még, hogy az AFP érték valóban becsapós, és én is hallottam róla, hogy külföldön már nem igen foglalkoznak vele. Mindezt azért írtam le, hogy az AFP-től nem kell megijedni olyan nagyon.
Bár azt nem tudom, hogy mi a különbség ultrahang és genetikai ultrahang között? Egyáltalán van különbség? Tud erről valaki valamit?

Én abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy mit szedhet az, aki parlagfű allergiás? Az orvosom szerint ugyanis semmit, de akkorákat tüsszögök és olykor egymás után 10-et is, hogy félek, kitolom szegény babót még idő előtt.
A másik gondom a hasfeszüléssel van. Ez valószínűleg emésztési probléma lehet, de a gyomrom feszít, a méhem fölött, és majd szét pukkadok. Ugyanakkor nem eszem sokat és nem is lehet rám azt mondani, hogy kövér vagyok, korábban sem voltam az. Tudnátok valamit ajánlani? Az étrendemen kellene változtatni?
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Manga
(csak hogy még egy nevet bedobjak a tanácstalanoknak. A nevem azt hiszem csak a legújabb Ladó névkönyvben van benne, amikor születtem külön kellett engedélyeztetni)
Névtelen

Sziasztok LányokKép
30 évesek ne búslakodjatokKépKép Boldog SzülinapotKép
Gabi1Kép
Üdvözöllek a körünkben és gratula a babákhozKép
De én ismerem ezt a kismama-plaza-t. Sajnos az árai nagyon magasak (A Brendonhoz tudnám hasonlitani). Néztem ott is két hete rucikat, de túl drágák voltak igy maradnak a kicsi üzletekKép Meg ikerkocsik után nézelődtünk még. Az eladó nagyon készséges volt. Kérdeztem, hogy volna-e olyan kocsijuk, amely két egymás mögötti ülésből áll, de mindkettő vizszintesig dönthető? Az úra csak korkülönbséges kocsikat tudott mutatni. Áttértünk az egymás mellettiekre erre mondom,hogy jó-jó, de olyan kéne, amelynek a lábtartóját legalább fel lehet emelni hogy ne lógjon. Erre azt felelte: "Kompromisszumokat kell kötni" De hogyan? Azt mondja, válasszam az egymás mögöttit annak állitható a lábtartója. Jó, de abba nem feküdhet az egyik baba. Erre Ő:Na, kérem, mindent nem lehet egyszerre". De mit tegyek, ha nekem két kis csecsemőm lesz akik közül az egyik sem tud ülniKépEttől függetlenül a kinálat szimpla dolgokból óriási és bőséges, kultúrált a környezetKép Kinéztem egy kétrészes együttest. Állitható farmer naci+egy tunika ami alá csak pólót kell venni és nagyon praktikus. 20.000,-Ft volt az ára. Felpróbáltam és a tunika vállpántjának a csatja a kezemben maradt... No nem vásároltam semmit, mert feldühitett, hogy ilyen áron szétesett a ruha a kezembenKép
SzilviKép
Bizony a babák nagyon különbözőekKép
Képzeld, annak ellenére, hogy a kicsi Fiú az első pillanattól normális, fejlett méretű és hetekig csak Őt tekintették a terhességem igazi tárgyának mégis a pocakom bal oldalán lévő Leányzó az aktivabbKép Már a 12. heti 4D-s UH-on is azt mondta az orvos, hogy igaz, hogy kicsi, de oly mozgékony és fürge, hogy nem hiszi, hogy gond lesz VeleKép Ennyire más a két babuskaKép
NadineKép
Köszi a tanácsót és gratula a ManóhozKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok Kismamik!

Doris! Kép Na igen, a Kismama Plaza-ra szinte mindenki panaszkodik, mi nem is voltunk ott.
Igen, ott a kiszolgálás sem megfelelő, sajnosKép, de ha valakinek vannak pozitív tapasztalatai kíváncsi vagyok.

Lányok!Kép
Az unokahúgom a Brendonban dolgozik szerencsére, ha van kérdésetek akkor nyugodtan tegyétek fel pl. babakocsi, etetőtészek, kiságy. Én sem tudok eligazodni, annyi márka, és funkciós dolgok vannak. A Hugi viszont mindent ismer.

Nikie
16+1
nikie

Manga! Kép

Itt találsz infókat:

https://www.babanet.hu/faq/terhesgondozas.htm
https://www.babanet.hu/faq/tergon15.htm
https://www.babanet.hu/faq/tergon02.htm
Amit kivettem belőle lényegnek, hogy az alacsony AFP csak valószínűsíti csak a bajt. A kromoszóma vizsgálat a Down-kórt gyakorlatilag közel 100%-ban képes kiszűrni. A genetikai vizsgálat ad megbízható eredményt, ennek biztonsága közel 100 %-os. Ezeket kellene lehet nálatok is. Szerintem csak ekkor lehet megnyugodni.
A genetikai UH, szerintem mindig 4D-s, és sokkal alaposabb a sima 2-3D-s UH-tól, több mindent vizsgál, mér meg a doki..stb. de javítsatok ki, ha tévedek.

Nelli!
Kép

Nikie
16+1
nikie

Ismét én, bocsi..

Doris!
Csodaszép babuskáitok lehetnek!Kép
4D-s UH-n hányszor voltál? És hányadik héten, csak a 12.-en? Hát nekem az előírt szept.1, de lehet most a betöltött 16.héten is elmegyek, már bejelentkeztem 2 hete, úgyis "több szem többet lát"Kép Ami lényeg, a nyaki redő mérés volt csak.

Üdv az újaknak, és jó gömbölyödést kívánokKép

Nikie
16+1
nikie

Nikie!

Köszi az infót! De nekem magas volt az AFP, nem alacsony. Ezért a genetikáról 2x is elküldtek, mondván, hogy mit akarok ott, ők az alacsony AFP-vel foglalkoznak, az enyém viszont magas, ami nem a Down-kórra és kromoszóma rendellenességre utal, hanem nyitott szervekre. Ők is a genetikán azt tanácsolták, hogy ultrahangon nézessem meg. Én nem tudom, hogy megismerném-e a 3D-s vagy a 4D-s ultrahang gépeket, de ha az a különbség, hogy a 4D-sen mozog a baba (?) akkor ez olyan gép volt. Mindenfélét megmértek, méretek + magzatvíz mennyisége, szívműködés, gyomor és hólyag telítettsége, és azt mondták rendben van.
Azért köszönöm az infót.

Manga
Névtelen

Sziasztok lányok!
A ruhákkal kapcsolatban én még mindig nem vettem egy darabot sem kismama rucikból. Vannak olyan szoknyáim és nadrágjaim, amik derekukon gumisak vagy megkötösek és nyúlnak, ezeket hordom. A felsôrészek még mindig jók, bár már elég rövidek, de most nyáron elmegy.
Ha nem muszáj nem veszek 20-30000-ért kismama ruhákat, amiket legközelebb majd jópár év múlva fogok talán viselni (ha szerencsém van).
Táblázat már tényleg jól jönne! A babákkal mi lehet, hogy mostanában nem nagyon akarnak elôbújni? Talán a meleg miatt. Akkor megértem ôket.
Vigyázzatok magatokra
Buborék 29+0
Buborek

Lányok!
Itt töprengtem végül döntöttem! Ha nincs más jelentkező, akkor én elvállalnám a táblicskut, úgyis a minap adtam át a "pár hetes"-ben a táblicskut.Kép

Szóval, ha nincs más jelentkező...
Nekem SMS-ben nem, de emilben(a profilomban lévő címre) az eddig megszokott módon jelezhetnék az új kismamik és babák a táblázatba kerülési igényüket.Kép
Viszont a hétvégéken nem igérem biztosra, hogy tudok felrakni táblázatot.(de igyekezni fogok)

Szilvi
16+5

Ui.: Húúúúú átléptem a 300 levelet! Közben "Középhaladó felhasználó lettem"Kép
sztigris

Sziasztok!

Babakelengye témához én is csak annyit fűznék hozzá, hogy:

56-os méretű ruhácskákból tényleg elég pár darab. De érdemes a 62-esekből is előre megvenni párat. Gábor főleg ezeket hordta már 2 hetes korától. Nagy volt rá, de nem veszett el benne. Textilpelenkából én is utólag vettem még 10 darabot, mert iszonyúan sokat bukott a gyerek. Egy szopizás után 1 pelenkát totál eláztatott a sok bukással. De ezért szerencsére nem kellett izgulnunk, mert gyarapodott mellette rendesen.
Garmasarn krém nekem nagyon sokat segített. Ezt sem vettem meg előre, de már a kórházban kiderült, hogy szükség van rá. Anyóst szalasztottam érte a gyógyszertárba. Bimbóvédő, kiemelő a szoptatást hátráltathatja, mert a babának nehezebb vele szopiznia.
Elvileg használhattam volna de nem éltem vele. Inkább szenvedtem 4 hétig amikor a gyerek bekapta a cicit, de csak az első pár szívás volt fájdalmas. A cici hozzászokik az újfajta erős ingerekhez, a bimbóvédő ezt az alkalmazkodást késlelteti, így ha a használatát elhagyja az anyuka a probléma (sebesedés, fájdalom) újból előjön.

puszi
sasha

Kép
sasha

Nikie! Köszi a gratulációt!
Remélem, jól vagy!

Doris! Érdekes lehet ikerkocsit hajkurászni. Én sokszor olvastam már az újságokban, hogy az ikres mamák egyáltalán nem tudták használni a babakocsit, mert járműre nem fér fel.
Azért remélem, találsz valami jó darabot.

Nekem a babám olyan aktív 3 napja. Lehet, hogy érzi, hogy jött a főnököm. Hál istennek még nem cseszeget. Voltunk már benn nála, de normális volt.

Nelli
nelli2

Doris!
Ikerbabakocsikról írnék neked, bocs az OFF-ot a többiektől.
Szóval nekem van itt kint Finno.-ban ismerősöm, akik anno Mo.-ról szerezték be a babakocsjukat, mert otthon olcsóbb volt. Ők egymás melletti Hauck babakocsit vettek, kimondottam ikerkocsit. Tökéletesen elfértek benne a babák még télen agyon beöltöztetve is, teljesen vizszintesre lehetett dönteni...
A másik ötletem, hogy miért nem nézed meg Svájcban, nem is beszélve Németo.-ról, gondolom nincs olyan messze tőletek, és ott hatalmas a választék. Itt Finno.-ban is rengeteg van, én is gondolkodok ennek a vételén, mivel a kisfiam még elég kicsi ahhoz, hogy ne babakocsiban közlekedjen, ha nagyobb távra megyünk.

Ja és én pl. használtan fogom itt venni, mert kb 1 évesen már a bolti ár töredékéért árulják. Te nem tudnád pl. kideríteni, hogy Svájcban ez hogy van, csak azért gondoltam erre, mert pl. itt Finno.-ban egy ikerbabakocsi csillagászati összegbe kerül újonnan (kb 200000ft) egy évesen viszont már csak kb 70000-et kérnek érteKép

Szóval remélem sikerül minél előbb megtalálni az igazi babakocsitKép

Puszi: NYuszimanó
nyuszimano

<table>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]<PLUS36203208455@SMSGATEWAY.BWARE.IT>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Wed, 13 Aug 2003 15:33:39 +0200[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]GSM short message from +36203208455 [/size]</pre>
<hr width=75% size=2>
11.30-kor megszületett Patrik. 3350g,49cm. Lassan felkelhetek tusolni, utana kapom meg. Üdv mindenkinek! Hermi

GSM phone +36203208455
--

This service is offered by BWARE Technologies http://www.bware.it/
mailgateway

Nyuszimano!
A műanyag matracvédőt azért nem írtuk fel, mert kókuszmatracunk lesz és ha műanyagot húzok rá akár szivacsmatracot is vehettem volnaKép))Nem? Nekem ezt mondták.

A melltartókat lefelejtettem.KépKépKépKépKép

Köszönöm minden mamának a hasznos hozzászólásokat!!.Kép

ÉS HATALMAS GRATULA A KIS PATRIKHOZ!!!
Herminek millió puszi!

hicudzsi

Hermi!!!!
Óriási Gratula!!!Kép Nagyon ügyik vagytokKépKépKép Nagyon sok boldogságot Nektek!

Szilvi
sztigris

Hermi, gratulálok Patrikhoz Kép. Majd várjuk a törtnénetet is. Jó egészséget és sok tejet kívánok. Kép

Beindul a babaeső? Kép

Gigi 17+2
gigi1

Manga!

A férjem is allergiás és a parlagfű virágzásakor rosszabbodik az állapota. Évek óta csak homeopátiás szert használ, azt te is beszedheted. Luffeel sprayt ismerjük, az neki bevállt, de láttam már a gyógyszertárban más homeopátiás készítményt is allergiásoknak.

Herminek gratulálok Patrikhoz.

Sziasztok
johitimi

HermiKépKép

Gratulálok a kis Patrikhoz és sok boldogságot kívánok nektek!!! Kép

Vera

KépKép Kép
76vera

Remélem, most sikerül a kép!
Boldog szülinapot, Nelli!

Kép

Hermi, gratulálok a babához!

Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Hermi! Nagy-nagy gratula a Kisfiadhoz! Nagyon szép nevet választottatok. Nekem is tetszik a Dominik mellett.

Manga! Egyetértek Timivel, a homeopátiás szer jó, és használhatod. Nekem a rossz alvásomra javasolta a védőnő a Sedatív PC-t, ami szintén homeopátiás szer.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Informatikai rendszerünk teljeshalála miatt nem tudtam eddig jelentkezni. Egy hét múlva internet otthon,hurrá! Nem is tudom,hol kezdjem...

Hermi!
Nagy gratula!

Üdv az újaknak.

Doris!
Kispapim minden helyen be akar írni a vevőkönyvbe, hogy ránk ikresekre miért nem gondolnak. Mi az Árkádban néztünk olyat,ami állítható háttámlás és a lábtartója is. Valami elég egyszerű modell,nem is drága, de méretben is praktikus ,árban meg elfogadható. Már lemértem a lépcsőház ajtaját:kifér :-)

Hicu!
Nekem nagyon hasznos a listád,jól fog jönni!

Szilvi!
Minden hálám és elismerésem. Én képtelen lennék bevállalni egy ilyen táblázatot,pedig nagyon szeretem nézegetni!

Képzeljétek!
Tudtam,hogy a 12. hét után látványosabb lesz a növekedés,de teljesen ledöbbentem. Minden túlzás nélkül naponta látványosan nő a hasam.A kollégáim is csak lesnek,pedig naponta találkozunk. Kispapim szerint pedig este is nagyobb hassal megyek haza,mint ahogy reggel távoztam. A kis narancsszerű gömböcske hirtelen inkább egy kisebb dinnyére hasonlít. Tegnap óta átadják nekem a helyet a tömegközlekedésen. Eddig nem szedtem Magne B6-ot,de ma reggel kb. másfél órán keresztül úgy bekeményedtem,hogy leginkább megmozdulni sem bírtam. Én ezt a kis keményedést nem vettem túl komolyan,de a dokim asszisztense azt mondta,hogy ha péntek reggel is lesz még ilyen huzamosabb ideig,azért nézzek be a kórházba. Tudom,hogy nem akart megijeszteni,de nem hangzik túl jól. Szóval bocs ha ilyen össze-vissza csapongó a levelem,csak olyan furcsánérzem magam. Egyik pillanatról a másikra látványosan kismama lettem,aminek nagyon örülök,erre jön ez a keményedés. Ez mitől lehet? És ha nem segít a Magne B6,mi a megoldás? És mennyire árt ez a babáknak? Tudom,hogy sokat kérdezek,csak kicsit nyugtalan vagyok.

Kisbuksi /14+3/
kisbuksi

Szia MangaKép
Téged is üdvözöllek itt a topikban és gyere nyugodtan közénk, bárkit szivesen látunkKép Én is csak néhány hete járok ide a "Friss"-be és kedvesen fogadott mindenkiKép
Köszi az AFP infot, nekem ennél magasabb az értékem gondolom a két babó miatt, de majd 19.-én a genetikai UH-n kiderül a lényegKép Ti voltatok végül genetikai tanácsadáson ill.UH-on? Mi lett az eredmény? A gyomrom nekem is szokott fesziteni. Én igyekszem most már kicsi adagokat enni és könnyű ételeket fogyasztaniKép És evés után sosem szabad lefeküdniKépÉn nemtudok tanácsot adni sajnos az allergiádra vonatkozóan, de nekem is vannak ilyen allergiás rohamaim, és tengeri sóoldatot tartalmazó orspry-al tisztitom ilyenkor az orrom, hogy ne irritálja semmi. Ez nem árthat, esetleg próbáld megKép Egyébként a profilomban látszik a 4D-s UH-n készült felvételtKép Más mint a normál UH, mert itt térben látod a babátKép Szép a nevedKép
NikieKép
ÉN csak a 12. héten mentem el 4D-s UH-ra hogy önmagamat megnyugtassam mivel akkor azt mondták a pici lány babára, hogy lehet, hogy valami genetikai oka lehet a lemaradásnak. Ekkor mentem el 4D-s UH-ra, mert több szem többet lát és szerencsére akkor mindent rendben találtakKép
NyuszimanóKép
Köszi szépen az ötleteketKép Az a helyzet, hogy természetesen Svájcban is lejártuk már a lábunkat de egymás mögöttiből a Peg-Perego a legpraktikusabb amit itthon is árulnak és otthon olcsóbb mint ittKép Az egymás melletti elég keskeny, ezért rettentem meg tőlük, de lehet, hogy végül mégis olyan mellett döntünkKépEgyébként a Németeknél nem jártunk csak az interneten néztem át a kinálatot, és hihetetlen mennyiségű babakocsi-márkára akadtunk, némelyik gyárt is ikerkocsikat de az áruk elég húzós. A használt kocsi tényleg nem rossz ötlet csak tudod...első babák és olyan jó érzés új dolgokkal készülniKép
Nektek viszont jó lenne a korkülönbséges babakocsi is és ezekből itthon is többfélét lehet kapni olyan 50-60.000,-Ft körülKép Nem akarod, hogy megnézzem Neked? Olcsóbb mint NálatokKép Ha van márkaneved ami érdekel akkor megnézem az áratKép
KisbuksiKép
Gratula a pocinövesztéshezKépA panaszkönyv tényleg érik már Kép
HermiKép
Gratulálok a babucihoz és sok-sok tejcit kivánok NektekKép
doris

Kisbuksi!
A pocakkeményedés akkor jelentkezik ha a méh izmai összehúzódnak. ezeket Braxton-Hicks kontrakcióknak nevezik. Ezzel készül elő a méh a szülés előtti fájásokra (azokat ezek az összehúzódások okozzák).
Ez nem kóros, csak akkor, ha gyakran jelentkezik vagy hosszú ideig és fájdalomérzettel is társul. Általában akkor is jelentkeznek ha a kismama szeretkezés alatt orgazmust él át, ekkor a pocak felcsúcsosodik és megkeményedik. Ez természetes jelenség. A méh ugyanígy összehúzódik, megkeményedik a szeretkezés alatt ha a nő nem várandós, de mivel a várandósság időszakában a méh mérete jelentősen megnő, azért érezhetőKép)

Ezeket akkor is érezheted ha napközben stresszhatásnak vagy kitéve, vagy sokat állsz tehát hosszas testi megterhelésnek.
Mivel nálad az ikrek miatt "veszélyeztetettebb" a terhesség, ami aztjelenti, hogy jobban oda kell figyelned ezekre a dolgokra azért mondta Tündi, hogy be kell menned péntekenKép Ne aggódj semmi baj nem történik. a MAGNE B6-ot azt hiszem a 32. hétig lehet szedni, de addig gondolom nálad is 3+2 a mennyiség. Ha rendesen szeded, semmi baj nem lesz.

Ez egy természetes folyamat, mondom csak akkor káros, ha napközben nagyon gyakori/vagy hosszú ideig tart és fájdalommal/vérzéssel jár. A Magne B6 még a lábikragörcsöket is elmulasztja és természetesen a méh gyakori görcseit is. Kép)

Remélem megnyugtattalak valamennyire. Ha görcsöl hosszan, feküdj le relaxáló testhelyzetbe és a kispapával simogassátok, duruzsoljatok a hasadnakKép És azért a pénteki kontrollvizsgálat csak megnyugtathatKép)

Puszi!
Emőke

hicudzsi

Sziasztok!

Elöször is nagy gratula Hermiéknek! Sok boldogságot kivánok a babához!

Nálunk sajnos eléggé bedurvultak a dolgok,már kétszer kellett vissza mennem a kórházba, mert állandóan belázasodtam. Másodjára már rendesen bennt tartottak 3 napig, és folyamatosan nyomták belém az antibiotikum infúziót. Állitólag valami gyulladás vagy fertőzés okozta a lázat (szerencsére semmi nem fáj), de az UH nem mutatott semmi abnormális szövetmaradványt a méhben. Szóval el voltam a kórházban, baba otthon anyukámmal, a férjem meg kettönk között ingázott. Sajnos a tejet nem tudtam adni Ádámnak az infúzió miatt, de hösiesen végig fejtem a három napot, és szomorú szivvel öntöttem ki a rengeteg tejcsit.
Hát ez van velünk,most már itthon vagyok, remélem végleg.
Lassan ideje elköszönnöm töletek, és egy topiccal arrébb állniKép
Sziasztok és hajrá minden finisesnek!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Szia Hicu!

Már lestem a netet,tudtam,hogy számíthatok Rád:-)Nagyon megnyugodtam,tudod jólesik ilyenkor pár mondat. Köszönöm. Én is biztos vagyok benne,hogy minden rendben lesz pénteken,és végülis örülhetek,hogy Tündi ilyen kedves,és komolyan veszi a dolgokat!

Már csak jövő héten leszek,addig is jó pocakosodást mindenkinek!

Kisbuksi
kisbuksi

Szia Hicu!
Már lestem a netet,tudtam,hogy számíthatok Rád:-)
Teljesen megnyugodtam,és tudom,hogy nincs semmi baj. Csak jólesik ilyenkor pár mondat. Köszi. És örülhetek,hogy Tündi ilyen lelkiismeretes,és komolyan veszi a dolgát.

Csak jövő héten leszek net közelben,addigisjó pocakosodást mindenkinek!

Kisbuksi
kisbuksi

Hermi
Nagy gratula Nektek! Sok boldogsagot es sok sok tejcit! Latod, csak eljott vegre a nagy nap!!!! Kép Kép Kép

Norka es JaziKép
norkini

BarbiKép
Nagyon sajnálom ami történt Veletek...de mégis, nem lehet, hogy valami kis szövetdarab maradt bent? Bár gondolom jól megnéztek. És ilyenkor nem lehet Veled a baba a korházban?
Jobbulást és jelentkezz be azért ide is hogy tudjunk RólatokKép

doris

Sziasztok Lányok!

Hermi!!!!!
Óriási gratula, nagyon ügyesek vagytok!!!! Kép
Jó egészséget, gyors felépülést, és sok tejcit Nektek!!
Várjuk ám majd a szüléstsztory-t, természetesen nem sms-ben! Kép

Táblázat nélkül is sejtem, ill. tudom hogy én vagyok az 1. helyen!!!

Lányok!
Ma este voltunk a dokibácsinál, már 1 ujjnyira nyitva vagyok! Fájásaim nincsenek, jómagam folyton aludnék, a babó belassulva! Már szeretnék szülni!!!!!

Szülinaposoknak jó egészséget, egyébként pedig mindenki vigyázzon magára ebben a nagy melegben!

Puszi,
Tündér
39+0
Tündér

Sziasztok

Barbi, mielőbbi jobbulást.

Doris, Kisbuksi a júniusi Kismama újság direkt ikres témával foglalkozik, és vannak benne babakocsik is árral és egyéb paraméterekkel. (Ha esetleg nem láttátok volna. Kép )

Tegnap énekeltem este babókának és utána olyan ficánkolást rendezett (remélem nem azért, mert zavarta a kornyikálás Kép ). Kép Nagyon jó volt. Kép

Köszi lányok a babakelengyés infókat, jegyzetelek rendesen.

A keményedés milyen érzés? Nekem van olyan, ha reggel felkelek vagy hirtelen felállok, akkor alul érzem hogy feszül, de 1 perc múlva elmúlik. Ez ugye nem lehet az? Talán a méhszalagok feszülnek meg, amikor ránehezedik a méhem?

Szilvi, köszi hogy vállalod a táblát, nagyon profi voltál ebben a Pár hetesben is. Kép

Gigi 17+3
gigi1

Barbi! Sajnálom, hogy ilyen rosszul índultak a dolgok, de remélem, hamarosan végleg a babáddal lehetsz otthon egészségesen.

Tündér! Megy a drukk! Talán a hétvégi lehűlés majd elindítja a szülést.

Kisbuksi! És még mekkorát fog nőni a hasikód! Nekem pl. a 17-18. héten nőtt nagyon látványosan.
Örülj neki, hogy átadják a helyet. Nekem még csak egyszer adta át egy fiatal srác az 5 hónap alatt.
Valószínű nem Pesten laksz, igaz? Vagy szerencsés vagy.

Nelli
nelli2

Gigi!
Ahogy Kisbuksinak leírtam:
"A pocakkeményedés akkor jelentkezik ha a méh izmai összehúzódnak. ezeket Braxton-Hicks kontrakcióknak nevezik. Ezzel készül elő a méh a szülés előtti fájásokra (azokat ezek az összehúzódások okozzák).
Ez nem kóros, csak akkor, ha gyakran jelentkezik vagy hosszú ideig és fájdalomérzettel is társul. Általában akkor is jelentkeznek ha a kismama szeretkezés alatt orgazmust él át, ekkor a pocak felcsúcsosodik és megkeményedik. Ez természetes jelenség. A méh ugyanígy összehúzódik, megkeményedik a szeretkezés alatt ha a nő nem várandós, de mivel a várandósság időszakában a méh mérete jelentősen megnő, azért érezhető)

Ezeket akkor is érezheted ha napközben stresszhatásnak vagy kitéve, vagy sokat állsz tehát hosszas testi megterhelésnek. "

Ez egy természetes dolog, minél nagyobb a hasad annál jobban fogod érezniKép Nekem minden reggel kemény a pocakom (ha előző nap nem szedtem be a magnéziumot)és addig simogatom míg el nem múlik csak utána kelek fel. A MAGNE B6 sokat segítKép

Lehet, hogy a hirtelen felkelésnél stb. jobban érzed a kontrakciókat. A méhszalagok feszülését leginkább a szeméremcsontokon érzed és a comjaid tövében mert többségüknek ott van a tapadásuk. Biztosan éreztél már izomlázhoz hasonlító szúrást ezeken a helyeken az első pár hónapban, na ezta szalagok nyúlása okozzaKép
A reggeli felkelés legyen mindig nyugodt! Kezdjétek simogatással a napot, ez a kisbabára és rád is jó hatással lehetKép

Remélem segítettemKép

Nelli!
Nekem sem akarták átadni soha a helyet a hatodik hónapig, azután most már akkora a hasam, hogy szinte ,menekülnek előle. Ha meg senki nem ugrik fel mindig van egy-két ember vagy a férjem aki szól, hogy akismamának tessék átadni a helyet. Tegnap volt ebből egy balhé a 70-es trolinKép) Egy nagymama ült az unokájával (unoka éppen nintendózikKép) Erre egy nő rászól a gyerekre:-Tessék átadni ahelyet akismamának, nézd mekkora pocakja van. Gyerek riadtan, de készségesen fel akart állni, erre nagy: -Ülj csak kisfiam, majd én felállok... Alig tudtam visszatartani a nevetésemetKép)) Végül a gyerek állt föl, de amint lett egy szabad hely nagyi jelzett neki, hogy azonnal üljön leKép))

Szóval Neli, majd remélem te is kapsz ennyi figyelmet a jövőbenKép)

Puszi mindenkinek!

hicudzsi

Sziasztok lányok!
Én szerencsére nem nagyon su˝ru˝n járok tömegközlekedéssel (párom fuvaroz), de volt már nekem is kellemes és kellemetlen tapasztalatom is. Általában a fiatal lányok adják át a helyet nekem, mert az idôsebb (nem öreg) nôk rámnéznek és ugyanazzal a lendülettel kibámul az ablakon, mintha észre sem vett volna. Kedves, nem? És még valamit észrevettem. A roma fiuk nagyon segítôkészek (legalábbis velem). Eddig háromszor fordult elô, hogy a HÉV-en segített az egyik leszállni, egy másik alkalommal hellyel kínáltak és harmadszor is. Szóval bárki bármit mond, hogy milyen nép, azért nagyon udvariasak is tudnak lenni.
Szép napot, szörnyu˝ meleg van kint, aki teheti pihenjen otthon
Buborék 29+1
Buborek

Sziasztok Kismaik! Kép

Hicudzsi, alias Emőke, kedves druszám! Kép
A Kálvin téri üzlet az tipikus kismamaruhákat árul. Csak azért merészeltem javasolni, mert lehet, hogy más olyanra vágyik, így érdemes szétnézni ott is, mert nem túl drága (a többihez képest).
A hányóssághoz nem tudok hozzászólni, nekem csak a Maltofer nevű förmedvény okozott ilyen gondot 3 napig. Mikor rájöttem, hogy attól van, éjszakára vettem be és attól kezdve nem volt ilyen gondom. Kép
A listát köszönöm én is, vnőm beteg Kép, s így még nem tudtam ez ügyben konzultálni vele. Eddig a netről szedegettem össze ezeket, de így sokkal egyszerűbb! Kép Pláne, hogy gyakorló anyucik is segítségünkre vannak! Ezért pedig külön köszönet jár Nekik! Kép

Nadin,
jó hallani Rólatok! Kép Csodaszép Zsanettnek vagy a büszke anyucija! Kép

Rita1,
Szóval akkor frissen és kipihenten indulsz neki az ősznek-télnek! Kép Te a 26. héten iszod a lötyit? Akkor még nekem is van 3 hetem - hacsak a dokim ki nem találja, hogy hamarabb leitat. Kép
A babát pedig minden kórházban kiadják kagylóülés nélkül is!, ne aggódj! Kép Mi sem abban fogjuk hazavinni Kicskincsem, de tény az, hogy biztonságosabb, ha be van szíjazva a babó.

Bella2,
Boldog szülinapot Neked is! Üdv a boldog harmincasok táborában! Kép

Gabi1,
Légy üdvözölve, s nyugodt pocaknövesztést kívánok! Kép

Manga,
Légy Te is üdvözölve köztünk! Kép Kellemes gömbölyödést kívánok!
Az AFP-ben nagyon profi vagy már! Kép Imádom, hogy mindenre olyan gyorsan érkezik itt valakitől kimerítő-megnyugtató válasz!
Az allergiához nem tudok hozzászólni - minket eddig elkerült szerencsére. A homeopátis szerek állítólag ha nem is használnak, nem ártanak - terhesség alatti szedésüket inkább azért nem javasolják, mert nem tudni hogy reagál rá a szervezet. Mindezt egybevetve lehet próbálkozni nagy odafigyeléssel. Kép
Hasfeszülés nekem eddig is volt, most pedig különösen erőssé kezd válni. Magnéziumot adnak rá kapásból, mert az jó izomlazító. Viszont 3*2-nél többet nem tanácsos bevenni belőle naponta, s azt is csak max a 36. hétig. (Dokival feltétlenül konzultálj, lehet, hogy kevesebb is elég!) Neked inkább az emésztéseddel lehet gond, próbáld elkerülni a szeles, felfújós kajákat, mint a bab, káposzta, borsó, lencse, hagyma ... Számolj azzal, hogy olyan kaják is okozhatják a problémát, amik eddig nem!
Apropó, nem akarsz bejelentkezni? Kép

Doris,
Néha kétségeim támadnak azt illetően, hogy ki kiért van: az eladó a vevőért, vagy fordítva. De addig nincs semmi gond, míg nevetve tudjuk elmesélni, hogy különleges igényeink még 1 szakáruház által sem kielégíthetőek! Kép Elvégre a minőség sem az ár függvénye, nem igaz? Kép Örülök, hogy babóid jól vannak és aktívak! Kép
A Madrina (ha arról beszélünk) a felejthető kategóriába sorolható az én rangsorom szerint. A Brendont és a Mega Toysot is csak kirándulás- kíváncsiskodásképpen néztük meg. Kép Mindössze 1 kis macival és 1 szakácskönyvvel tértünk haza onnan, mert jó drága. Biztos, hogy nem ott fogok bevásárolni új dolgokat sem. Kép

Na jó kis elégedetlenség-lavinát indítotam el a táblicsku-hiánnyal! Őszintén szólva Szabolcsnak is csak megköszönni tudjuk ténykedését, hiszen nélküle talán egyáltalán nem lenne tábla. Még emléxem rá, milyen készségesen ajánlotta fel, hogy vezeti. Kép (Bocs azoktól a kismamiktól, akik szintén ajánlkoztak!) Tündimamiról is régen hallottunk már ...

Szilvi,
Ha feláldoznád magad, nagyon hálásak lennénk miandannyian. Kép Végigkísértem ténykedésed a Pár hetesben, s nagyon profin vezetted ott is a táblát - ezt tekintsd nyugodtan dícséretnek! Kép Sajnáltam is, hogy én már nem lehettem benne abban.
Külön tetszenek ezek a kis mozgó izék, Kép amiket bepakoltál - titka?

Zsóf, ezt Tőled is kérdem ám! - mászó baby! Kép

Hermi,
garatulálok Patrikhoz és sok tejcit kívánok Neki, nektek meg sok boldogságot! Kép Ezek szerint természetes úton érkezett a picike! Várjuk a történeted. Kép

Kisbuksi,
Panaszkönyv mi? Eztán minden babás helyen elkérem, s megkereslek benne! Kép
A keményedésre oda kell figyelni, de ne pánikolj be! Bővebben lásd fentebb.

Barbi,
Kórház miatt Kép Nagy segítség Neked most az anyukád. Remélem mielőbb rendbejössz és nincs semmi komolyabb probléma veled! Kép Csak tipp, nem értek hozzá, de az nem lehet, hogy tejlázad van? Esetleg nem tudsz lefejni mindent és attól gyulladsz be folyton? Bocs, ha butaságot írtam ... Kép Itt ne hagyj minket, míg teljesen rendbe nem jössz!!!!

Tündér,
Akkor már nem sok van hátra! Megy a drukk Nektek 1000-rel!!! Kép Kép Kép

Gigi1,
Nálam ugyanez van - bár nekem énekelni sem kell. Kép Elég, ha kicsit megcirógatom a hasam, Kicsikincsem rögtön mozdul rá. Kispapim a minap letolt miatta: szerinte hagyjam pihenni a gyerkőcöt. Kép De mikor olyan jóóóóóó érzés, hogy ott ficánkol, bukfenceket vet! (most is) Kép
Amit érzel, az lehet keményedés - olyankor kis ideig kőkemény a pocid, azért hívják így. De ha csak rövid ideig tart, akkor az normális. Hiczu kimerítő válaszait is olvasd el e témában! Kép

Nelli,
tipp: BKV-n told ki azt a pocakot, hogy nagyobbnak látszódjon! Kép Ha meg "átnéznek" Rajtad, akkor bátran állíts fel valakit! Én néha röstellem, hogy idősebb nénik, vagy éppen gyerekes anyukák adják át a helyüket, mert ugyebár "illik" elfogadni. Volt már olyan, hogy megsértődött szegény Kép, mert 1 megállóért nem akartam leülni a metróban. Na nem kockáztatom meg azóta - még a végén a többi kismami látná kárát! Kép

Lányok, rohamosan nőni kezdett a pocakom. Tegnap már a 62,5 kg-hoz 98 cm (a kezdeti 66-ról) haskörfogat tartozott! Kép Más ekkorka pocival már szülni megy én meg épphogy csak átestem a félidőn - szóval jó nagy pocakom lesz a végére - igaz azt is szerettem volna!
A környezetemben még mindig akad olyan kollega, aki eddig azt hitte, hogy csak hízok. Pedig alig vártam a 12. hetet (bejelentés Mh-n), hogy kismamaruhába bújhassak - akkor már nagyon nem éreztem jól magam megkötős-gumisderekú szoknyában-ruhában, mert minden szorított. Kép
Na lányok, mostmár eldugulok, mert jó hosszúra sikeredtem ma! Kép Minden esetre érdemes volt a topic felélénkülésért fohászkodnom tegnapelőtt. Kép
Csak 1 kérés még Hozzátok: odaírnátok a nevetek mellé, hogy épp hanyadik hétnél tartotok? (az ilyen lusta kismamik kedvéért, akik nem hajlandók tábla után kutatni! Köszi előre is. Kép)

További kellemes gömbölyödést kívánok mindenkinek, a dobogósoknak pedig drukkokat küldök (kiknek is?)! Kép Kép Kép

Boróka és Szerelemgombóc (aki nagyon virgonc) 23+1
femõke

Én is azt tapasztaltam, hogy a középkorú nők, inkább elnéznek, vagy bámulják a hasamat, minthogy átadnák a helyet. Mert hogy ők ugye nem voltak hasonló helyzetben. Amúgy se szeretnék olyan lenni, mint a mostani középkorú hölgyek.
A férfiak időnként sokkal készségesebbek.

Ma léptem bele a 6. hónapba.

Nelli
22+0
nelli2

Buborék,
a fiatal fiúk meg úgy állnak fel, hogy közben irulnak-pirulnak. Kép Azért olykor kíváncsi lennék rá, mi jár a buksijukban, mert olyan aranyosak a maguk zavarában. Kép
A roma nagyon gyermekközpontú népség. Minden elismerésem ezért Nekik! Talán ezt eltanulhatnánk Tőlük! Kép
Boróka 23+1
femõke

Hermi Kép

Hatalmas gratula a picihez, és sok tejcit kívánok Nektek!

Tündér! Kép

Legyen összcsomagolva indulásra a motyód, mert hétvégén már itt az időjárásváltozás. Mire jövő csütörtökön be tudok ide nézni, már biztosan itt a babahír Rólatok.

Buborék Kép

Én is tapasztaltam már(még az első terhességemnél), hogy a roma fiúk biztos átadták a helyet.(Sajna a magyarokról ezt nem mondhatom el)
Szerintem náluk nagy a becsülete a kismamáknak, gyerekeseknek, ezért ilyen előzékenyek.

Lányok!
Írtatok a Magne B6-ról. Ezt patikában recept nélkül is be lehet szerezni? Baj, ha nem kérdezem meg a dokit, mert csak 2 hét múlva találkozom Vele, de mostanában többször is érzem, hogy keményedik a hasam.Ilyenkor nem árt, ha bekapok egyet?

Más: Nincs valaki közületek, akinek nagyon alacsony a vérnyomása? Tudom itt inkább a magas a problémás, de az alacsonyat is nehéz elviselni. Ma reggel(kávé után 1 órával) annyira szédültem, remegett a lábam, hogy azt hittem elájulok. Megmértem a vérnyomásom, és 83/ 53 volt.Ezzel mit tudok kezdeni?

Kitartást a mai naphoz (38 fok + eső+ 85 %-os páratartalom)!!!!!!! Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!Kép

Hermi
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és sok tejcit a pici Patriknak.KépKépKép

Barbi
Jobbulást kívánok Neked, remélem hamar otthon lehetsz a kisfiaddal.Kép

Tündérnek és mindenkinek aki már a tábla tetején van nagy-nagy drukkot küldök.KépKépKép

Üdv
Laura
Laura2

Ja, elfelejtettem: 14+2
kitty123

Timi, Nelli!
Köszönöm a tanácsot az allergiára, utánajárok.

Doris!
Az én AFP, ezen belül is a MOM érték volt magas: 2,1. A kritikus határ a 2,5. Biztonságból küldtek el ultrahangra, de az orvos nem tette hozzá, hogy genetikai ultrahang vagy sima ultrahang. Azt mondta, hogy jelentkezzek be a Schöpf-Mérei Kórházba az ultrahangra. Oda mentem el, ott méricskélték a babát, nézték a szivét, gyomrát, hólyagját, a magzatvíz mennyiségét és nem találtak semmit. Nem tartott olyan hosszan a vizsgálat, hogy túl sokat észleltem volna belőle, sajnos a doktornő nem volt valami beszédes. De azt gondolom, hogy a kórházakban 4D-sek az ultrahangok (remélem nem tévedek). Jövő héten megyek a dokimhoz, akkor megkérdezem tőle, hogy fussak-e még egy kört.
Ugyanakkor felhívtam a kórházban a genetikai tanácsadást, az orvos ismerősöm a genetikai osztályt (ez két külön dolog), ahol mindkét helyen egymástól függetlenül közölték velünk, hogy a 2,1-es érték valóban magas, de a határ alatt van, ezért izgulni nem kell, de ha biztosra akarok menni, akkor az ultrahangra menjek el. Mert ők csak az alacsony AFP-vel foglalkoznak. Az enyém nem genetikai probléma. Mondták.
Én az ultrahangvizsgálat után megnyugodtam, csak most hogy mondtátok ezt a 4D-s dolgot, kezdek izgulni, hogy kihagytam vlna valamit?

Hermiéknek ismeretlenül is gratulálok!
Manga
Névtelen

Kitty! Én vagyok az, aki ugyan félek a magas vérnyomás újbóli kialakulásától, de még alacsony a vérnyomásom. De nem annyira, mint Neked. 100/65

Én is sokszor kóválygok, nem beszélve arról, hogy nem is iszom kávét.

Nem lehet kellemes, de igazán nem tudom, mi lenne jó rá. Azért idegeskedni ne idekeskedj, hogy attól majd felmegy. Lehet, hogy erre is van valami jó kis gyógynövény, vagy homeopátiás szer.

Nelli
nelli2

Bocsi én is elfelejtettem a koromat odaírni.
Manga 23+0

Egy idétlen kérdés, de nekem gondot okoz. Hogyan kell számolni a hónapokat? Mert saját számításaim csődöt mondtak. Valaki úgy számolja, hogy a hetek számát elosztja 4-gyel, de akkor a babók a 10. betöltött hónapra születnek, nem? Vagy 9 és félre (38 hét) 38:4=9,5 hónap). Én meg eddig úgy számoltam, hogy ha dec. 14-re vagyok kiírva, akkor júli 14. = 4 hónap, aug. 14.= 5 hónap. Tök meg vagyok zavarodva, ha megkérdezik mekkora, most már azt szoktam mondani, dec. 14.-én születik (ha minden igaz), a többit meg számolják ki ők. Kicsit belebonyolódtam. Bocs a matematikáért.

Próbálok regisztrálni, nem sikerült eddig.
Manga
23+0
Névtelen

Sziasztok!

Tegnapelőtt le kellett utaznom Mezőkövesdre vonattal, hiába volt szabadjegyem az 1. osztályra, nem volt hely. Meleg volt, mert délben indultam, nehéz volt állni, már nem tudtam mihez kezdeni, még egy kicsit a földre is leültem. Végül Aszód és Hatvan között egy 60 körüli nő át akarta adni a helyet. Nem fogadtam el, mert úgy gondoltam, neki is szüksége lehet rá, és elég szégyen, hogy ő adja át, a fiatal fiúk, lányok meg nem. Végül Hatvanban leszállt egy idősebb férfi, és szólt, hogy van hely.

Boróka!

Nagyon egyszerűen csináltam a mászó babát. Kerestem interneten animált képet, (natloz.znet.hu-n van egypár), lementettem a gépemre, majd miuán beírtam a hozzászólást, ráklikkeltem a melléklet feltöltésére és kiválasztottam a gépemről a megfelelő fájlt.

Buborék!

Lehet, hogy azért udvariasabbak a roma fiúk, mert náluk szokás sok gyereket szülni, a roma nők gyakrabban várnak babát, így talán a fiúk jobban odafigyelnek erre.

Lehet, hogy éreztem babamozást, de még mindig nem vagyok biztos benne. Kép Mintha finoman megbökte volna valaki belülről a pocimat. Persze lehet, hogy csak a magas pulzus miatt volt.

Zsófi
17+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Először is sokat olvaslak benneteket, és a kérdésem az lenne, hogy a szoptatás körül tényleg ilyen nagy a hajcihő?? Csak úgy röpködnek, hogy fáj, nincs tej-túl sok tej van, bimbóvédő, hányszor egy nap, stb. Ezt megtanítja-elmagyarázza nekem majd valaki (védőnő, anyu, akárki), vagy utána kell járni, vagy majd kialakul, vagy mi? Kép Kép
Másik: szó szerint egyik napról a másikra szűkek lettek a ruháim. Kép Tudnátok olyan helyet ajánlani, ahol normális áron lehet cuccokat venni (Bp.), vagy itt melyik topik foglalkozik ezzel? A budaörsi kismamaáruházba benéztem egyszer, hát nem tudtam, sírja vagy nevessek (15900 egy nadrágért..)
Előre is köszönöm.

Szép napot mindenkinek!!!

Fruzsi
13+1
Fruzsi

Én a regisztrált Fruzsi vagyok, csak nem tudtam belépni, ki tudja, miért.

Üdv
cinderella

Kép

Próba
cinderella

Manga!

Én is bajban vagyok a hetek, hónapokkkal. Mert ugyebár orvosilag (utolsó menstruációtól számolva) 17+5 vagyok, de valódilag (baba kora foganástól számítva, 35napos ciklus) 15+1 1.UH alapján 15+6 2. Uh alapján. Ha a 17-et veszem, akkor ez már az 5. hónap, ha a másikat, akkor még csak a 4. Ha megkérdezik, azt szoktam mondani, 17 hét hetes vagyok, vagyis 15 hetes a baba. Kép Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Aki a hompeopátiás szerek után érdeklődik: (Bp) a Keletinél a Thököly út sarkán lévő gyógyszertárban MINDEN homeopátiás Boiron termék megvehető.
cinderella

Kitty!
A Magne B6 recept nélkül kiváltható a patikában. Étkezés után sok folyadékkal kell bevenni 3x egy nap 2db-ot, mert különben nem hat semmit. DE ezt kérdezd meg az orvosodtól telefonon, mert lehet, hogy ő erre mást ajánl, vagy te nem szedhetsz be ennyit.
Puszi!

hicudzsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: