A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi!
Igen, nagyjából mindent egyszerre csinálnak... :):)

Olyan fantasztikus pl. hogy amikor belépek a szobába és meglátnak, akkor egyszerre kezdenek el mosolyogni, dumálni, egyszerre jár kezük-lábuk, odavannak a boldogságtól, stb.

Közvetlen egymás mellett van a két kiságy, így amikor föléjük hajolok (pontosan középen) mindkettőjüket egyszerre tudom megsimogatni, csikizni. :):)

Az éjjeleket pedig hála Istennek már régóta békésen átalusszák. :):)

21 óra tájban alszanak el és kb. 7:00-kor ébrednek.

Gondolom akkor is csak azért, mert Dávid indul a suliba és a készülődés felébreszti Őket.

A téli szünetben pl. volt hogy délelőtt 10-ig is aludtak a többiekkel együtt... :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Jaj, de jó! Dupla boldogság! :D Így persze könnyű, ha a téli szünetben 10h-ig alszanak! :wink:
Mikor Márkkal állapotos lettél, tudtad Jázmint szoptatni? Vagy hogy derült ki? Mert úgy tudom, a tej íze is megváltozik.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hű csajok nem is tudtam, hogy vannak ilyen rossz élményeitek is :-( szerencsére nekünk 1. összejött Péterke, még csak nem is tudtam vagy 3-4 hétig, hogy terhes vagyok, nem volt jele, csak ugye aztán csak nem jött meg és teszt + volt, kettő csik. Ez volt kb. tavaly ilyenkor, sajna a pontos dátumra már nem is emlékszem. Még csak nőgyógyászom sem volt, az internetet bújtam emlékszem állandóan nőgyőgyászt keresve, mert én mindenképpen magándokit szerettem volna és jót! Szerecsére megtaláltam a legjobbat!!!! Volt is ára!!!
Szóval a teherbe esés egyszerűen ment, de aztán a 25. héten jöttek a gondok, olyan májfunkcióim lettek mint egy alkesznak. Sokat sirtam, hogy mi lesz ha meghal a babám, vagy betegen születik, de szerencsére van egy egészséges kisfiam.
Főleg ez miatt a probléma miatt nem hiszem, hogy bele vágok még egy terhességbe:-( Nagyon félek, hogy megint lesz valami nyavalya, amivel nem tudnak mit kezdeni, mert a májfunkcióval kapcsolatban is csak találgattak:-(

Heni
KépKép
heni81

Emese én még olyat is halltottam, hogy terhesség alatt nem is szabad szoptatni, de ha nem igy van kövezzetek meg!!!!

Vadvirág a sorozatban a családnak 5 gyereke volt, annyira szép család voltak és állandóan segitették egymást:-) Nálunk a tesóm és köztem 5 év van, most már annyira jó, hogy van , de régen nem szerettem, mert kicsi volt ( értsd én 13, ő 8 ) Közös szobánk volt, és mindig mindent szana szét hagyott, ( rendmániás vagyok), meg mindenhova velem akart jönni, én meg ugye már kamaszodtam, pasiztam, jó hogy nem akartam magammal vinni :-( Szerencsére ezt a korszakot is átvészeltük, és most imádjuk egymást, mindenben segitünk egymásnak :-) :-) :-)

Heni
KépKép
heni81

Heni! Én Apának annó azért mutattam meg félve és sírva a pozitív tesztet, mert nagyon féltem, hogy ugyan az lesz, mint a 0. babával.
Apa nyugtatgatott, hogy semmi baj nem lesz!
A nulladik baba lehet, hogy beteg lett volna, rossz génekkel, vagy nem ágyazódott be rendesen, ki tudja...... Neki nem szabadott megszületnie.
Zsófinak viszont meg kellett születnie!

Szerintem ne aggódj! Ha szeretnétek még babát, vágjatok bele! Látod, nem a babának volt baja, hanem "hál istennek" Neked!

Nálunk is az volt - igaz, nem a terhesség alatt -, de inkább nekem volt bajom, és nem Zsófinak.

Sőt, Streptococcussal szültem, és neki nem lett baja.

Szerintem erősítsd a pozitívumot, ne félj, ne parázz, mert az nem jó. A jó dolgokat kell erősíteni, és nem lesz gond.

A természet nagyon szépen tudja a dolgát! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,
Sok mindekivel történetk rossz dolgok, de így kellett lennie valamiért Emese: 0.baba :-( De Zsófika :-))

Nállunk szerencsére ilyen nem történt, csak 9 hónapig kellett próbálkozni. a stressz nem segít. Amikor már kezdtem elkeseredni akkor rendeltem amcsiból egy spéci gépet amire minden reggel kell pisi mintát tenni és pontosan kijelzi mikor van peteérés. Szóval úgy volt hogy majd csak januárba tudjuk használni, mert későn jött a csomag. Szóval decemberben úgy voltunk hogy most csak lazán, mert majd januárban a gép segít a pontos időzítésben, hát ebben a nyugis időben sikerül!!!! karácsonykor!!!

Mensi: nekem akkor jött meg mikor EMma3 hót betöltötte. Kíváncsi vagyok, hogy az egyszeri volt még, vagy mostmár beállt a dolog.

2. baba: én most úgy gondolom, hogy amikor Emma 2 éves lesz kb akkor kezdünk neki. Hamarabb én nem szeretném. De majd meglátjuk. Eleinte 2 babaát terveztünk, de most gondolkodunk hogy lehet 3 lesz belőle. :-) Nagyon élvezetm a terhességet és az anyaság meg... hát tudjátok. Sokszor kellene ezt átélni. Ha ezt tudom már hamarabb neki kezdünk, és akkor sok lurkónk lenne. Hát így 2 vagy 3.

Ja a derekam javul. Már tudok mozogni. Az emelés nem valami jó, de hát megpróbálok jó pózt talaálni, egyenes háttal emelni..stb.

Ja Emma ma fedezte fel a tükröt a kiskönyvén és abban nézte magát 15 percig mozdulatlanul, csendben. A normál tükröt is szereti, csak ugye itt közel látja a kis arcát!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Dettyk: én is sajnálom a kis állatkátokat! Cica volt???
Nekünk amíg volt cicánk, indulás előtt mindeg ellenőriztem, hogy megvan-e. Az volt a parám, hogy a kerék alá bújt!!!

Anikó: mindjárt megírom neked a gmailes jelszót!
Marci baba gyönyörű kispasi! Jól látom hogy egyre inkább az apukájára hasonlít?

Gremese: most akkor szurkoljak vagy sem a kistesónak? De ha jönni akar akkor úgyis jönni fog. Mármint ha konkrétan nem tettetek ellene... :wink:

Irina: igen, betöltött 6 hónap.

Vadvirág: a picik nem voltak pocifájósak? Mindig van segítséged? Ha nincs hogy oldod meg, ha mindkettő egyszerre nyűgös?
Terveztek még ilyen kis édes bébiket? (vagy bébit?)
Nincs olyan fotód amin te is rajta vagy? Legutóbbi fotódon még pocis voltál!

Rebeka egész jól van, délután megyünk a dokihoz, hátha megmondja mi a baja! Bár nem igazán eszik, viszont láza nincs!!!

Viktorka meg igen nyűgös volt az éjszaka. Az ínye felül-alul is nagyon piros. Remélem hamar kibújnak az első fogacskák!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Megpróbáltam végig olvasni miket írtatok.. :shock: :)

Irina:evés hát ha úgy nézzük pl. éjféltől 1 evés,aztán 3kor,7kor itt alvás is,aztán9kor itt nézelődés 11kor utánna alvás,1.30körül evés nézelődés,3-4közt evés próba alvás,6-7között fürcsi utánna evés- alvás,és úgy jön az éjfél...

Viszont,mondtam a fő.orvosnak,szerinte szórakozik velem,eszik kicsit és érzi van a pocakban abba hagyja.De addíg míg nincs visszaesés,addig ne legyen pótlás,ha nem nől és esik vissza kezdjem el adni..
De a kezdeti sokkon átestem és megnyugodtam,nem tudom mi okozta a nem evést,most jön vissza az étvágya.Tegnap este hazajöttünk,lemértem mennyit evett és 150mlit.Meg is lepődtem de tökre örültem neki. :)
Talán erre mondják azt,hogy fejben dől el,mert csak járt az agyam egész nap mitől miért?Aztán etetések közben fel-fel villant kellene adni pótlást,de ott volt,hogy azt mondják minden rendben,én meg csak hessegetem a rossz gondolatokat,és csak mondogattam,hogy sok-sok tejcsim van elég is meg,ahogy Emese mondta beszéltem a didkokhoz,hogy sokat termeljenek. :) Na meg napközben is.. :)
Ezek szerint be is vált.. :) De mit kellett küzdenem az eszemmel,meg a gondoltatokkal.

Ja,igen mondta a doki is neki,hogy fiatal emberke ez kevés magának,de ő csak jókat mosolygott rajta.Mármint Dominik.De ha nem kér többet valószinűleg,most ennyi is elég.

Betegeknek mielőbbi gyógyulást.!

Nálunk is volt sikítás a vendégektől,most nem tudom ki írta BOCSI.De kész volt szegény,ugyan-úgy nem fogada el még a cicit sem,teljesen kész volt.Így még nem is láttam Domi,pláne,hogy egyedül voltam a két gyerekkel a párom rokonaival,ő ugyanis nem ért rájuk.Ugyhogy gyors fürdés volt kis kólikatartás,úgy érdekes volt a látnivaló és lenyugodott.Utánna tudtam csak megetetni.És elaltatni.

Most csak ennyi..
varga tünde

Gremese!
A gyerkőcök közül csak Dominika szopizott sokáig...
Ő 6 hónapos koráig kizárólag anyatejett kapott, nagyon kis ügyes volt. :):)

A többiek viszont igencsak lusták voltak ebből a szempontból - csupán pár hétig szopiztak rendesen.
Tulajdonképpen csak azt szívták ki, ami magától spriccelt a szájukba, amiért már erölködni kellett volna, azt inkább hagyták.

Így persze fél óránként éhesek lettek újra és újra a nap 24 órájában - tehát jött a könnyebb megoldás. :):)
Szóval Jázmin már nem igazán szopizott amikor Márkkal várandós lettem.

A terhességet úgy tudtuk meg, hogy teszteltem... :):)

Timi!
Nem voltak soha poci fájós babák hála Istennek! :):)

Hihi! Dehogy is tervezünk már több bébit - ez 100 %-osan bizonyos. :):)

Ugye nekem volt Dominika először... :):)
Aztán Attilával nyilvánvalóan szerettünk volna egy közös gyerkőcöt is - jött Dávid. :):)

Pár év múlva gondoltuk hogy legyen még egy tesó és kész...
Na de ketten jöttek egyszerre! :):)

Aztán ugye a tragikus esemény és megint nyilvánvaló lett hogy pótolnunk kell...
Jött Márk. :):)

De aztán valahogy éreztük hogy újra ikreink lennének ha megint megpróbálnánk...
Ééééééééééééééés itt van Pálma és Lara is hála Istennek. :):)

Na szóval sosem terveztünk ennyi gyerkőcöt, csak az élet, a sors így alakította.

Azt viszont mindig is tudtam, hogy 35 éves korom felett nem vállalok gyereket - szerintem 20-35 között a legoptimálisabbak a feltételek.
Szóóóóóóóóóóóóóóóval mi megálltunk. :):):):):):):)

Fotóalbumunk - én is rajta vagyok, naná: http://picasaweb.google.hu/vadvirag6/20 ... KIdRendben

Heni!
Grrr...! Megértelek.

Dominikának kezdettől külön szobája volt mindig is, pontosan ezért - a nagy korkülönbség miatt. :):)

Vadvirág
Vendég

Timi!
Attila szokott segíteni nekem - pl. fürdetésnél rendszeresen. :):)

Amúgy meg minden mással simán elboldogulok egyedül is, hiszen mindegyik gyerkőc igazán jó tulajdonságokkal rendelkezik - nagyon szerencsések vagyunk mindegyikkel. :):)

Nem is szoktak nyűgösek lenni tulajdonképpen - ilyen még nem volt. :):)

Maximum, amikor picit náthásak voltak, akkor 1-2 napig - de tényleg nem volt vészes, csak a szokásos kacagás helyett volt egy-egy pici nyafi és ez már szokatlan volt. :):)

A tesók meg mindenben segítenek - teregetni, hajtogatni, stb. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Fantasztikusak a képek csodálatos családod van.
Kicsit meghatódtam rajta.
Nagylányod most mennyi idős?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vadvirág nagyon szép család vagytok!!!! Te nagyon szép anyuka vagy és nagylányod olyan pont mint te :-)
Buszke lehetsz a gyerkőceidre :-)
2x ikrek!!! Nem semmi!!! Van másnak is a családban, vagy ez totál véletlen?

Heni
KépKép
heni81

Anikó! Marci nagyon helyeke!!! Látszik, hogy érdekli a mesekönyv!!! :D

K.Timi! Most 180 vízzel kapja a tápszert Szeli. Elég hirtelen kellett növelni, mivel a Kisangyal 2x is ébredt éjjel. :shock: Szeli most 6,5 kg fölött van, az tuti. Ádi mekkora?
Kaki nálunk is napi 1, néha 2.

Majd még jövök, és olvasom tovább, de most rámfér egy kis pihi. Ledőlök Szelivel.

Kép

Kép
regcsiken14

Vadvirág! Nem semmik vagytok!!!!!!

Ezen teljesen meghatódtam:

[quote]1 írta: hónappal Márk Marcell érkezése előtt. 2005.06.15-én 4.150 grammal és 60 cm-el villámgyorsan, teljesen természetesen és teljesen egészségesen érkezett vissza hozzánk. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Talán Zsófi baba is...... "visszajött"?

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese szerintem biztosan, csak először még lehet nem volt kész... aztán meggondolta magát, megérett a földi életre és most itt van neked!!!!

Heni
KépKép
heni81

Gremese: valószínűleg, és teljesen egészségesen.
Az egyik barátnőm pár éve terhes lett. Először nem akarta a babát, aztán meggondolta magát. Viszont a sógornője előtte nemrég szült egy nyúlszájú, farkastorkú babát. Annyira megijedt a barátnőm, hogy mindennap imádkozott, hogy "Édes Istenem, ha ez a baba is beteg lesz inkább vedd el tőlem!" És amikor a 12 hetes UH-ra ment nem volt a babának szívhangja! :(
Azóta sokat gondolkodok ezen. Lehet, hogy tényleg beteg lett volna???
De azóta van a barátnőmnek egy 4 éves vasgyúró kisfia! :D

Vadvirág: öröm nézni a képeiteket!!!
Nem tudom, kérdezhetek-e Márk Axellel kapcsolatban? Nem értem, ha születéskor sikerült újraéleszteni, és veletek töltött 4 szép hónapot, mégis miért ment el végül???

Kép
Kép
timi26

Ja és Vadvirág: csodaszép családod van!!! Büszke lehetsz rájuk, és magadra is hogy ennyi energiád van hozzájuk!!!

Viktorka tegnap óta délben kap főzeléket (+kis tápi), uzsira meg gyümölcsöt (+ kis tápi). Tetszik neki a dolog!!! :D

Kép
Kép
timi26

Timi tegnap én is bepróbálkoztam egy kis sütőtökkel, na azt látnod kellett volna :-) Péterkém is vasgyúró lesz tuti :-) Tutira nem elég neki a tejci :-( Ez van, pedig a múlt hónapban csak tejcivel hozott 1kg!!! :-) Most mennyi lesz igy hogy van még egy kis pótlás is :shock:
1hét múlva kiderül !!!!

Heni
KépKép
heni81

Hol van Era????Meg H@jni?????Niki????

Heni
KépKép
heni81

Na mégegyszer:

Hol van Era????Meg H@jni?????Niki????

Heni
KépKép
heni81

Mamik!
Húúúúúúúha! Ennyi kedves dícséretet igazán kellemes érzés bezsebelni. :):) Köszönjük szépen, édesek vagytok!!! :):)

Ildi!
Dominika 16 éves lesz november 2-án.

Gremese!
:):) Igen, szerintem biztosan nálatok is Ő jött vissza - tudta mennyire szerettétek és érezte mennyire hiányzik nektek. :):)

Heni!
Én is hiszek jó ideje az efféle spirituális dolgokban.
Olyanok történtek velünk, amire azt mondani hogy szerencse, túl kevés...

(Pl. hogy kétszer is ikreink születtek. Orvosilag csupán minden 100. terhességre jut egy-egy ikerpár.)

Teljesen véletlen hogy ikreink lettek két alkalommal is - egyikünk családjában sem volt még soha példa gemini terhességre. :):)

Timi!
Tőlem bármit kérdezhettek a legnagyobb lelki nyugalommal - de tényleg. :):)

Fél órán át tartott az újraélesztés, tehát ez túlságosan hosszú idő volt a Kispasi szervezetének (pl. oxigén nélkül) így elképesztő maradandó károsodásokat szenvedett.

Ennek következtében 4 hónap múlva egy éjjel összeomlott a keringése.

Mindez sajnos várható volt, de mindenképpen jobb hogy így történt...

Éreztem hogy csak szenvedés lenne Neki az élet, az a négy hónap is borzalom és kín volt számára.

Hiába vettem fel és ölteltem magamhoz, hiába puszilgattam, hiába kedveskedtem és mosolyogtam, hiába beszéltem hozzá és bíztattam, hiába jártuk orvostól-orvosig, hiába a sokféle gyógyszer, a rendszeres naponkénti vizsgálatok, a műtét, a gyógytorna és az egyéb alternatív módszerek - semmi nem volt hatásos még picit sem.

Menni akart, de tudtam hogy amint lehetséges visszatér közénk - elmondhatatlanul nehéz volt elengedni, de érdemes volt mindenképpen.

Márk Marcell egészen más típus testileg, mint Márk Axel, de hinni akarom hogy az Ő lelke, vagy ha esetleg mégsem, akkor Ő küldte hozzánk a földre ezt a manust, hogy újra boldogok lehessünk.

Azt sem bántam volna, ha lányunk lesz, de így még jobb!!! :):)

(Feltöltöttem még egy képet a legvégére Dominikáról - ahol szerintem nagyon édi. :):) )

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Nekem a legjobban az tetszik amin
mind a 8-an rajta vagytok.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vadvirág! Basszus azért én csak most gondolok bele, nektek nagy kocsi is kell , ha menni akartok egyszerre valahová, sőt kisbusz :D meg egy jó nagy lakás :D
Milyen macera nekünk elmenni valahova ( 3man) ti meg 8an vagytok!!!! Minden elismerésem továbbra is :D :D :D
Támogatja az állam a nagycsaládosokat egyáltalán????

Heni
KépKép
heni81

:):)

Heni!
Mi mindig mindenben magunkra számítunk - eleve így tervezünk bármit is. :):)

(Ajánlották pl. már többen is a Nagycsaládosok Országos Egyesületét és egyebeket, de egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésünket, nem élünk az ilyen lehetőségekkel. Úgy gondolom hogy tényleg az vegyen igénybe ilyesmit aki valóban nagyon rászorult - hála Istennek nekünk nincs szükségünk ilyen támogatásokra...)

Régesrégen nem is igen volt szociális védőháló (nem voltak optimálisnak mondhatók a technikai dolgok, a szülészetek és egyebek) mégis természetes volt hogy az asszonyok rengeteg gyermeknek adtak életet és azokat a legnagyobb szeretetben nevelgették...

Manapság azt látom hogy legtöbb helyen sajnos a felszínes csillogás az ami igazán számít és hogy ki mennyire gazdag, milyen luxusban éldegél - nálunk azért ez ennyire egyáltalán nem lényeges szempont.

(Alapvető szinten persze fontos a pénz nekünk is, de nem esünk kétségbe ha nem jutunk el évente 6 alkalommal nyaralni, üdülni, vagy ha nem a legújabb trend szerint öltözünk, stb.)

Tehát vigyázzatok, a 5-ös lottó főnyereményére mi is pályázunk hétről-hétre. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág: :D lottó :D az előző nagy lottónyertes két utcával vett kérót tőlünk (sión). És nem irigyelem érte,lépten nyomon átakarták verni szegényt,sőt volt,hogy sikerült is. De hát ,hogyan is tudnánk csöndben elkölteni az a sok pénzt.. :shock: :lol: :lol: sehogy..:)
varga tünde

azt (bocsi)..
varga tünde

Timi26! Most nem kell nekem drukkolni! Most nem szeretnék még kistesót!
Ma voltunk sétálni, ügyeket intézni. Vettem tesztet is, és negatív lett. Ennek most örülök! :oops: :D

Majd ha Zsófi nagyjából 1 éves lesz, majd ráhajtunk a kistesóra!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: akkor én is örülök!!! :D :D :D
Ráértek még, élvezzétek ki Zsófit!!! Utána meg hajrá!!! :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Vadvirág: szóhoz sem jutok. :shock: :cry: Nagyon magamba vagyok fordulva, mióta végignéztem a képeiteket és elolvastam Márk Axel történetét. :( Igazán megható, és bámulom a lelkierőtöket, hogy talpra tudtatok állni, és segítettetek Neki visszatérni... :)

Emese: akkor jó... aztán egy év múlva majd úgyis megkérdezzük, hogy haladtok! :wink:

Szóval voltunk oltáson. Szinte meg se nyikkant a Drágám :D , viszont most itthon eléggé maga alatt van. :cry: Az eddigi oltások után aludt egy csomót, most nem nagyon megy (ippeg most talán... de nem akarom elkiabálni), viszont nyűglődik és sírdogál nagyon. :cry: Láza nincs (még) szerencsére, csak nagyon el van anyátlanodva. (Persze itt vagyok Neki, amikor csak kellek).

Kaptunk új tápszert. Mildibé2 (ez már nem anyatejpótló, hanem -kiegészítő tápi, 4-6 hós babáknak). Ezekre a nem újszülött-tápikra már nincs támogatás, így fel se kell elvileg íratni. 1300-valamennyibe került (a támogatásos Beba HA Start Aktívból felíratva ugyanennyi 2200 Ft! Azért durva! :shock: :evil: ) Állítólag a Milupa ugyanilyen jó, és az is kb. ennyibe (mármint 1300 körülbe) kerül. Majd kíváncsi leszek, hogy ízlik Máténak (még van a Bebából egy teljes doboz, előbb azt esszük, aztán mikor kiprószáljuk az újat, hagyok belőle egy vésztarcsit, hátha nem hajlandó megenni a Mildibét.)
Méretek: 6280g, 62 cm (szül: 2910g, 48 cm). :D 8) Az elmúlt 1 hónapban 680g jött fel és 2 cm, nagyon meg lettünk dicsizve. :D
Büszke Anyukának dagad a melle! :lol: (Bárcsak annyi tejcsim lenne, hogy dagadna. :roll: :lol: Na jó, van azért, de már nem tejcsárda. :( )

Detti
KépKép
kiskolbi

Nnna. Még mindig alszik az én Picinyem! :D

Megnéztem a tápikat 4-6 hónapos Babácskáknak, illetve hogy melyik milyen összetételű, mennyiért. Persze sokszor úgyis a gyerekdoki dönti el, mit javasol, de azért tájékozódásképp, összehasonlításul (naná, hogy mindegyik márka egy doboza más-más mennyiséget tartalmaz!):

http://www.pirulapatika.hu/fs

Detti
KépKép
kiskolbi

Tyű! Nem valami jó a link. :oops: Na sebaj, oldalt a menüsorban ott vannak a "Tápszerek vény nélkül".

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!

De jó,szép súlya van Máténak.

Kíváncsi leszek a lányomra,hogy ő mennyi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ezek a nyekergő, rozsdás kertkapuk édesek lehetnek!

ÓÓÓÓÓÓÓÓ, Kaqk, ez irtó rossz lehetett! Remélem gyorsan rebbejössz, és hogy csak egyszeri alkalomról van szó!

menzesz: nekem szerencsére mindkét fiamnál egészen nyolc hónapos korukig nem jött meg!Mondjuk hathónapos korukig csak szopiztak. Remélem, most is így lesz!

Gátseb: Ahogy Dettyk írja, a másodiknál általában kisebb a metszés, gyorsabb a gyógyulás! Sőt! :D Nekem a harmadiknál abszolút nem kellett vágni! Azt mondták, hogy a hármaskánál általában így van!

Irina! Drága Ádám, ahogy alszik, szerintem alvás közben a legszebbek a gyerekek, még jobban kisimul, letisztul, megnyugszik az arcuk!
Kérdezted a hat hónapos kori hozzátáplálást, ezt úgy értik, hogy a hatodik hónap betöltéséig csak cici, azután hozzátáplálás.

Dettyk!Édes Panka! Én is imádom a tesókat együtt fényképezni!

Még egy csomót nem olvastam vissza, de muszály mennem fürdetni! Folyt. köv.

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Köszönöm a gmail hozzáférést, mostmár én is nézegetlek majd benneteket, sőt ide valószínűleg fel tudok tenni magunkról. Valamiért a fórumra nem sikerül. (Csak ha Móni segít. :) )

Ma megint voltunk babás jógán, Levinek tetszett, annyira örülök neki. A kis Zsófi barátnője is volt, de most nem foglalkozott vele, inkább a tükörben nézegett magát. :D Jól megtornáztattuk őket, délután pedig alszanak egy nagyot, gondolom a többiek is. (Bízom benne, hogy éjszaka is.)

Szóval a fogacskánkra visszatérve, érzem az ujjammal, hogy a mellette lévő (alul középen) is lassan türemkedik kifelé. Azt olvastam, hogy 6 hónaposan kezdődik a fogzás.. Megijeszt ez a kismanó engem. Mi még csak jövő héten megyünk a 4 hónapos szurira. :?

KépKép
becka

Timi26, Kiskolbi! Ha érkezik a Kistesó, mindenképpen beszámolok róla, és nem szeretnék elmenni másik topikba! :wink:

Amúgy a nyári talin lehet, hogy LMóniéknál már lesz pocakbaba... :roll:

Kiskolbi! Milyen nagyfiú már Máté! Nagyon szépen gyarapodik (milyen picike volt, mikor megszületett) :D .

Megy a vudu, hogy ne menjen fel a láza!!!!
Ha csak hőemelkedése van, Te adsz neki lázcsillapítót?

Én is élvezem, hogy dagad a mellem..... Már amikor tele van...... :lol: Kár, hogy nem marad így. :?

Tudod vannak esetek, nagyon fájdalmas esetek, mikor el kell engedni a másikat, mert úgy jobb neki! Legyen az egy idős ember, vagy egy kisbaba.
Mindig annak a legrosszabb, aki itt marad. De aki elmegy, annak így a legjobb. Nekünk - akik ittmaradtak - a legfájdalmasabb az elválás....
Ha valaki beteg (Márk Axel vagy Rolika), fájdalmas őket elengedni, és nehéz épp ésszel felfogni, de nem annyira, mintha egy egészséges embert veszítünk el, mert akkor azt mondjuk, az élet igazságtalan.
Így is az, de talán nem annyira..

Kép
Kép
Kép
gremese

Becka: visszatolni már nem lehet! Ez van! :lol: :wink:
Emese: virtuálisan nyakon is vágnánk mindannyian, ha elcsámborognál más topikba! :twisted:
Lázcsillapítás:éjjelre szoktam Neki adni akkor is, ha hőemelkedése van, biztos ami biztos. Bár kapja a homeós bogyeszt is, amitől elvileg nem megy fel. Ennek ellenére nem merem kúp nélkül lerakni éjjelre. Még akkor sem, ha lázcsillapító bogyónk is van.
Már 7-kor fürödni kellett volna, de durmol. Szegénykém. :( És már tök rég nem evett! :shock: Megnézem, mi a helyzet...

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: én meg pont feldobdtam Vadvirág képein! Sugárzik belőlük a szeretet, boldogság, és nagyon erősek!!!

Vadvirág: ugye amikor Márk Axel elment már pocaklakó volt Márk Marcell? Akkor biztos, hogy ő küldte nektek!!! :D

Gremese: felőlünk elmehetsz másik topikba is...DE ÚGYIS MEGTALÁLUNK!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
timi26

feldobtam=feldobódtam

Kép
Kép
timi26

Vadvirág:olyan édes,ha jól veszem ki Pálma,ahogy fogja Lara kezét meg ruháját. :) nagyon ragaszkodó lehet.. :)

Kiskolbi: tuti nem lesz semmi baj! csak elfáradt Máté a nagy hercehurcában. :) ezek a tápszerek elég durva áron vannak,ha nincs támogatás.. :? ezt a similacot nem is hallottam..
varga tünde

Timi26! Nem megyek más topikba, itt maradok jól a nyakatokon!!!!! :twisted:

Én is feldobódtam Vadvirág képein. Persze Márk Axel története engem is megdöbbentett...

Zsófikám ma nagyon kész volt. A Rotarix szerdán tetőzik, és már érződik, hogy egyre nyűgösebb.
Az utolsó előtti altatást Apa csinálta, mert nekem el kellett mennem. Egy rémálom volt. Apa már egy idő után szinte nem is hallott, Zsófi olyan hangosan sírt, hogy szinte behúzta a dobhártyáját. Vagy valami ilyesmi... Amúgy is ez a legnehezebb altatás, de most különösen nehéz volt. Ráadásul 7-kor sírva ébredt. És az a baj - rotarix ide vagy oda -, ha sírva ébred, akkor nyűgös-sírós marada következő szopiig.
Ez így is volt. Alig bírtam átöltöztetni. Lila volt már az üvöltéstől, néha a hangja is elment, megmerevedve ordított, majd' megfulladt. Félelmetes!
Fürcsi ezért kimaradt, átpelusoztam, átöltöztettem és mentünk cicire.
Na ott belakott, megnyugodott és most alszik.
Szegénykém. Ráadásul most pukizik is ezerrel - szintén a rotarix miatt. :(

No nem baj, 1-2 nap alatt túl leszünk ezen is! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi, gratulálok, hogy Máté szopizós kedve visszatért! :-)
A gydoki javasolta kúpozás nekünk is bejött, nem lett lázat Ádi. Nyűgösebb viszont annál inkább.

Sense, szerintem nekünk sem okés az Angelcare hőmérséklet-kijelzője, van ott egy sima hőmérőnk is, azon nem ingadozik a hőmérséklet. Nálatok mi a gond vele?

Vadvirág, egyszerűen lenyűgözőek vagytok! Rosszkedv ellen receptre a Ti képeiteket kell felírni! Süt belőletek a kedvesség, az erő!

Gremese, Zsófikának jobbulást!
Ma volt az első olyan napunk, hogy nem volt kaki. :shock: Remélem, reggelre lesz!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Otthoni bébikaja kotyvasztáshoz találtam egy tök jó oldalt:

http://www.idealmarketing.hu/

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés: Zétim nincs jól megint,nagyon köhög. Voltunk megint dokinál. :cry: Hányásig köhög sajnos. :cry: Kaptunk szirupokat,remélem javul valamit.

Majd jövök ha tudok!

Jaj és még egy kérdés:volt már valakinek a szemén belső árpa?Vagy valami hasonló... :shock:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Bocsi a szóismétlésért. :oops:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Tudjátok én mit nem értek azóta sem?

Pl. azt hogy hogy a csudába jut eszébe egy orvosnak megpróbálni kinyomni a szülő nő pocakjából egy bébit - pláne hogy tökéletes a szívhang és minden egyéb?

Másrészt hogy nem veszi észre hogy keresztbe van fordulva a baba????

Harmadszor, ha szerinte már nem érdemes várni, úgysem lesznek fájások, nem tud megszületni természetes úton, stb., akkor miért nem viszik el a műtőbe császározni a Mamit?

És ha már enyhén szólva sem voltak a helyzet magaslatán, akkor miután látták hogy már nem él, miért kellett mondjuk 10 perc után is eröltetni az újraélesztést?

Mindenki tudja, hogy egy felnőtt ember is max. 2 percig bírja oxigén nélkül úgy hogy nem károsodik az agya, stb.

Szóval szerintem kétszer is hibáztak.

Ééééééééééééééééééés mivel ikerszülés volt, 3 orvos is bent volt, meg két szülésző, aneszteziológus, nővérkék, gyermekorvos, voltak vagy tizen - de senki nem ellenkezett, hogy talán nem így kellene...

Simán végignézték az egészet.

De persze nekik csak egy csavar vagyunk a gépezetben, másnap a legnagyobb lelkinyugalommal fogyasztották el az ebédjüket és ugyanúgy nevettek egymás viccein...

Mindegy, a lényeg hogy bármilyen szörnyűség történik is az emberrel, az egyetlen helyes út, hogy (idővel persze) összeszedi magát és újra mosolygós lesz, képessé válik megint arra hogy ismét pozitívan gondolkodjon és higgyen - ez mindenki jól felfogott érdeke a jövőt nézve. :):) Előre kell nézni! :):)

Vadvirág
Vendég

Tünde!
:):) A fotón éppen Lara nyúl át Pálmához... :):)

Vadvirág
Vendég

Timi: szupi az oldal, be is tettem a kedvencek közé! :D Köszi!

Miléna: sok gyógypuszi Zétinek, Nektek pedig kitartás! Könnyű éjszakát! +++++++++ :wink:

Emese: Timinek igaza van, a Nagy Testvér mindig figyel!!!! :twisted: Zsófi altatása: nem lehetett semmi. :( Szegény Kis Drága! (Meg Szegény Szülei!). El se tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen altatás, de nem is szeretném megtudni soha. (Hallod, Máté? Soha! Légyszi! :oops: )

Végül f8-kor magától ébredt a Kölyökmackó kisimult vonásokkal, fülig érő szájjal! :shock: :D Fürdés, kaja (igaz, ez max 130-140 lehetett csak), aztán homeós bogyó, kúp (miután úgy tűnt, mégse lesz már ma 2. kaki... végül persze 10 perccel a kúp után lett... :shock: :? ), és 2x ágybatevés, ilyen is szökőévente egyszer van (esze ágában nem volt aludni, Ő cserfeskedni akart. Ígyhát nemtetszését kifejezendő négykézláb hintázott a kiságyban :shock: :!: , míg ki nem vettem, és magamhoz nem öleltem ismét...)
Ja, 37.5°C-ot mértem popsiban. Nem gáz egyáltalán. Szerencsére! :)

Szép jóéjt Mindenkinek, asszem mára eldugulok. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Vadvirág: még mindig azt mondom, hogy borzasztó történet, de csodálatos és követendő a hozzáállásotok! :D :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Vadvirág: a legszomorúbb az, hogy nem a ti esetetek az első, és sajnos nem is az utolsó! És egyik sem zuhan magába ilyenkor, csak az számít, hogy megússza valahogy, aztán elmegy ebédelni a kollégáival...

Majd tegyél még fel képeket, annyira jó őket nézni!!!

És nagyon jó, hogy újra tudsz sűrűbben jönni!!! :D :D

Jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: