A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hörcsög, birkózós képet kérünk!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Ma 4 hónapos Emmácska, és mit kaptam.. hát egy derék becsípődést! :-( Éppen betettem emmát a kiságyba mikor becsíoődött és nem bírtam megmozdulni. potyogó könnykkel négykézlábra , aztán bevonszoltam (20 perc) magam az ágyra. apa maszírozott, lámpázott, melegítőt tettem a derekamhoz.... hát kb 2,5 óra volt amikor keservesen feltápászkodtam úgy, hogy a két térdemen támaszkodtam a kezemmel. Még jó hogy 7vége van és apa itthon volt, megetette a kicsit stb... szóval amikor feltápászkodtam mert már majd bepisiltem, lassan kiegyenesedtem :-( na onnantól tudok mozogni de csak egyenes háttal. Emelni Emmát még nem tudom, csak fogni ha a kezembe adják. Remélem este a masszázs, krém, lámpa segít meg a pihenés, mert nem tudom holnap hogy lesz, apa dolgozik.

Kiskolbi: gratula a 4 hóhoz! hánykor született Máté?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Bár már egyszer kértem, most újra megpróbálom a hozzátáplálás miatt érdekelne a gmail cím nézegetésének lehetősége. Elküldené valaki nekem?

Láttam a tanulókutyust valamelyik fotón. Szeretnék majd én is beszerezni egyet, hol kapható?

Levi fogzása nem állt meg egy foggal, mert a mellette lévőt is lehet érezni az ujjammal, hogy nemsokára áttöri az ínyét. Ma olvastam a cikket a fogzás és homeopátiáról, ott 6 hónapos korban írja az elsőket.. Amikor észrevettem a gyerekorvost akartam hívni, hogy ez normális?? Dehát mit tegyünk, visszatolni nem lehet. :)

(Anyósom erre mit talált ki: akkor nemsokára eheti a kiflit Levi! Na persze, hogyne)

KépKép
becka

Irina!
Sajna nem fotóztam le majd legközelebb.

Kaqk!

Húúú ez nagyon kemény!
Jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Becka!
Küldtem privit.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Horcsog: hát igen. A férjem épp most van felétek, próbálnak a fiúkkal. Remélem egyben hazaér!!!

Becka: küldtem privit!

Nálunk most megy az alvás előtti koncert. Iszonyatosan hangos "szavak" jönnek ki abból a pici torokból!

Kép
Kép
timi26

Na, koncert sikeresen lezajlott, a művészúr elfáradt és lepihent.
Jegyek elővételben a holnapira kaphatók!!! :D :D

Kép
Kép
timi26

Emese: olyan édi Zsófibaba=hurkalujza :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, nagyon sajnálom, ami Veled történt! Megy az enerdzsí, hogy holnapra jól legyél!!!

Timi26: hm, tehát Viktorka már gyakorol?! Akkor mozgósítanunk kell az együttes többi tagját is! ;-) És ha jól emléxem, Anitja kisfia is énekel, úgyhogy természetesen ő is jön hangolni!

Jó éjt, Lányok, megyünk fürdetni lassan. Ádi ma csak 7-től kezdett nyűgös lenni, azóta Apa énekel neki. Képzeljétek, ha egy szám véget ér, és mondjuk 10 másodperc kimarad a következőig, a csöndben reklamálni kezd, hogy mi az, hogy nincs zene?! :lol:

Kép
Kép
irina

Péterke az ágyában, vuduzzatok, hogy már nem kelljen fel ma, csak holnap.

Heni
KépKép
heni81

kaqk!
:cry: :cry: remélem, gyorsan jobban leszel!

hangok:
egész napos sinkongatással és kiabálással be lehet szálni az együttesbe??? :lol: nálunk ugyanis ez megy. mintha pár napja elfelejtette volna a kicsi fiam a szótagokat, és folyamatosan kurjongat. :lol:

fogás:
botond a tegnapi katicabogár után ma már mindent megfogott!!! olyan kis édi, ahogy ügyetlenül nyúlkál a dolgokért, és próblja őket a szája felé közelíteni. hihetetlen, hogy ezt tegnap előtt még esze ágában sem volt csinálni, ma pedig egész nap ez ment!

heni!
akkor megy a vudu!

angelcare!
irina, silka! azt hiszem, nektek is angelcare légzésfigyelőtök van. nem vettétek észre, hogy nem jól mutatja a hőmérsékletet?

jó éjt mindenkinek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szép estét!

Sense. Máté is arra az időre váltott beszéderől kurjongatásra, míg megtanult fogni. Már újra beszél. Boti is újrakezdi majd. :wink:

Irina: mikor ki volt bibisedve a bimbim, én megpróbáltam a b.védőt, de tudnám, minek. :? Ugyanúgy fájt alatta (hisz a vákuum így is úgyis működik by bébi), és csak zavart, úgyhogy félredobtam, és inkább összeszorítottam a fogamat ill. fejtem. A kép Ádiról nagyon aranyos. :D És még mindig odáig vagyok azért a fejvédőért-ágyneműért! :D Irigy-irigy!!!! :twisted:

Lombik-mnyrák: az a durva szerintem, hogy a lombikos Anyák mi minden tortúrán keresztül kell, hogy menjenek, hogy végre életet adhassanak a saját Gyermeküknek, és akkor utána meg így elbánik velük a sors. Legalábbis némelyekkel. Komolyan, sírhatnékom van ettől. :cry:

Kaqk: Máté 2.27-kor csusszant ki. Neked jobbulást, biztos segít a masszázs. :wink: És gyogyótárban szokott lenni kikevert rozmaringos krém (potom pénzért, mellesleg. Asszem reumakrémnek hívják hivatalosan :roll: ), az nagyon jó!!! Akkor használtam, mikor a hátam csípődött be. Fini illata is van. :)

Heni: megy a vudu! Bár ebben Niki a guru! +++++++++++++++

Piciny Fiam durmol, Apája tanul, én meg egyedül unatkozom. :( Úgyhogy inkább megyek és kifőzöm a cumisüvegeket.

Detti
KépKép
kiskolbi

Csajok 20.00 kor felébredt, azóta 5 perc alvás 5 perc altatás váltja egymást. Nem tudom még csak elképzelni sem mi a fene ébreszti fel.

Heni
KépKép
heni81

Heni!
A lányom is ilyesmit csinál,
annyi külömbséggel,hogy nem aludt még vissza.
De elalvás után kb.5-10 percet aludt.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Heni: nálunk is hasonló a helyzet. Nekem azt tűnt fel, hogy este sokkal többet pukizik, meg szenved a hasfájástól és azért alszik el nehezebben. Nálatok nincsenek ilyen gondok?

Gremese: már az első rotarixnél is volt ilyen? Mi is csütörtökön kaptuk a másodikat és most kicsit hasfájósabb a kiscsaj.Lehet, hogy az oltástól?

Valaki küldje el nekem is a gmail-es címet és jelszót az amon.andrea@t-email.hu-ra. Légycci, légycci, légycci.

Amit a lombikos anyukákról írtatok, az állítólag már orvosilag is bizonyított. A hormonok okozzák. :cry: A Nők Lapjában olvastam erről.

Andi
Kép
amona

Tényleg hol van Niki és Silka?????

Andi
Kép
amona

Irina! Ádi édes, mint egy angyalka! És nagyon klassz járókája van, nem beszélve az ágyneműről!!!!! :D
A "Hurkalujzáért" meg majd fizetem Neked a jogdíjat! :wink:

Amona! Igen, ez normális! A Rotarixtől lehet hasfájás és hasmenés is! 7 nap után elmúlik!
Elküldtem a gmail-es jelszót. :)

Jaj, Heni! Sajnálom, pedig gondoltam Rátok!

Ma én olyan nyomi voltam! Levert, fáradékony, a háztartás úszik, mert ha Zsófi baba aludt, akkor én is pihentem.
Már az is átfutott az agyamon, hogy terhes vagyok. :shock:
NA az kéne még. Várjon még egy kicsit az a kistesó!

Na jó éjt Lányok, Babák és Papák!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: azért én szorítok! Apátok milyen boldog lenne!!!! :lol: Jönne még egy kiscsaj vagy egy kistöki! :lol:

Heni: :cry: mi lehet a baj?! :( Írj többet a körülményekről és az egészről, hátha közülünk valamelyik tapasztaltabb (vagy friss) Anyukának beugrik valami megoldás! Sokan vagyunk hál'istennek a topicban, sokféle tapasztalattal, valaki biztos tud segíteni. Sajna nekem nincs jobb 5letem.

Detti
KépKép
kiskolbi

KépKép

Detti
KépKép
kiskolbi

Csajok én nagyon bugyuta vagyok, de hogy kell használni ezt a gmail oldalt???

Andi
Kép
amona

Sziasztok csajok!
Látom van ám tejleadás :lol: :lol: . Persze aki nem érzi, az se keseredjen el, mert nem feltétlen érezhető. Ha a baba ütemesen nyel, akkor van tej. A kérdésem inkább a dolog fájdalmas oldalára vonatkozott, mert nekem, ha Panka váltja ki, mindkét mellemben olyan érzés, mintha egy marha nagy vákum szívná előre. Bekeményednek és megemelkednek a cickóim, bimbók előre :wink: ! Szóval nekem elég fájdalmas, de megnyugtató :roll: .

Nagyon sz*rul alakult a szombatunk. Ott kezdődött, hogy elindultunk anyóshoz, holott ónoseső előrejelzés volt. Kb. 100 méterre tőlünk bukkantam egyet, gondoltam leesett egy jégdarab a kocsiról...hát miután újra a visszapillantóba néztem, megmozdult :shock: :cry: . Gondolhatjátok :cry: :cry: . Mindig ez volt a rémálmom...aztán elkezdtem agyalni, hogy honnan jött?!?! Fehérség van, csak észrevettem volna?! Kóválygó fejjel, gyomorideggel, remegő kézzel vezettem le az 50 km-t. Aztán a hugom felhívott, hogy odament megnézni (2 sarokra lakik tőlünk), és készüljek fel rá, hogy a miénk volt :cry: :cry: . Az a bolond jószág vszínűleg bebújt a kocsi elejébe a rácshoz vagy mi van ott, sárvédőhöz :cry: :cry: . Ilyen képtelen történet is csak velem eshet meg! Nem rajongtam érte, mert akkor hozták, amikor terhes voltam, és tartottam tőle, de én állatimádó vagyok, még egy legyet sem szívesen ütök agyon...szóval kész voltam.
De a java csak ekkor kezdődött...hogy az a sokk vetült e ki Pankára, vagy az, hogy érkezésünk után rögtön körülállták, felkapdosták, nem tudom. De éktelen visításban tört ki, és nem is hagyta abba :cry: . 3 órán keresztül sírt, néha az apja vállán kicsit megnyugodott, de amikor megpróbáltam megeteni, újra elkezdett visítani :shock: . Gondolhatjátok!!Mintha kést vagdostak volna belém. Nem akart cicizni, visított és elfordította a fejét...hát szerintem ennél sz*rabb érzése egy anyának nem lehet. Mintha útálna a saját gyerekem. És ahelyett, hogy nyugtattak volna, jöttek a hülye kérdések: mi baja van...HONNAN A FENÉBŐL TUDJAM?! Mikor már én is ott ordítottam vele?! Ha tudnám, mi a baja, nem segítenék rajta szerintük?! És az is dühített, hogy mikor megemlítettem, hogy nem otthon, és ritkán látott arcok, háááát, volt aki helyeselt, de volt aki épphogy le nem hülyézett :evil: :evil: Már úgy volt, hogy hazajövök vele, amikor utolsó szalmaszálként becsomagoltam a leizzadt, bömbölő gyereket, kenguruba raktam, és elindultam vele sétálni. Hamarosan elaludt, úgyhogy a metsző jeges szélben sétáltam vele kb. 1 órácskát. Vetkőztetésnél újra sírt, de elfogadta a cicit!!!! Hegyomlás volt a szívemen!! 9-től délután 3-ig nem evett. De utána bepótolta és szép lassan megnyugodott. Igaz, pityergett este fürdésnél is, de az éjszakai alvással nem volt gond, aludt reggelig.
Szóval borzasztó volt az a néhány óra, senkinek sem kívánom...

Egyébként nemsoká hívom a dokit, hogy bevigyem e megmutatni, mert kaki azóta sem volt :shock: . 6 napja :shock: . Őt még mindíg nem nagyon zavarja, de akkora intenzitással, és olyan "illatosakat" pukizik, hogy mindig azt hisszük: végre! De sajnos nem.

Menzesz: 4 hétig véreztem szülés után, 2 hónapos volt Panka, amikor megjött :evil: :cry: . Bencével legalább kihúztam 4 hónapos koráig, most addíg sem. Reméltem, hogy szoptatás alatt nem jön meg, de ilyen az én formám...

Rozsdás kertkapu :lol: :lol: :lol: :lol: . Igen, nálunk is van! Én már attól féltem, hogy bereked :shock: . Bencével kánont szoktak nyikorogni, mi meg gurulunk a nevetéstől :lol: .

Regi, hú, nagyon irigyellek a hastánc miatt. Én úúúúgy szerettem volna, és most is kacérkodtam a gondolattal, főleg mert most van has is meg csípő is rendesen :lol: . (Mondjuk én kizárólag hálószobai használatra szánnám :lol: :lol: :lol: ). De itt most nem indul, felvételről meg nem tudom leutánozni :cry: . És én is inkább fogynék, úgyhogy szoptatás után tornával kezdek.

Gátseb, ne izguljatok, majd a 2. után gyorsabb lesz!! Bence után hónapokig kínlódtam. Most...pikk-pakk.
Bence után a 18-as karika is gond volt, kb. 2 évig fájt is, fáradt és kimerült is voltam. Most...alig bírtam kivárni a 6 hetet, és sose volt még ilyen jó :oops: .

Kolbi, ez nagyon szomorú :cry: :cry: . Szerencsétlen szülők végre boldogok, és jön egy újabb tragédia...Reméljük, nem lesz baj...

Anitja, nekem hiába van reflexem, az nem az ömlő tejről szól, hanem a fájdalomról :roll: . Én sem használok betétet, csak reggelente folyik erősebben, akkor is a büfis textilpelust rakom alá oszt jó van :wink: . Egyébként 1-2 csöpp, vagy annyi sem...

Irina, Ádám nagyon édes! Nálunk is csak 1x volt ilyen magától elalvás, az ilyen ritka pillanatokat meg kell örökíteni :wink: .

Kaqk, remélem megmassztak és jobban vagy már :) !

Gremese, Hurka-Lujza Zsófi baba nem semmi :lol: . Úúúúgy megdögönyözném virtuálisan :wink: :lol: .

Hófordulósoknak sok puszi!!

Panka egyre többet izmozik és egyre tovább elvan hason (még mindig max. 6-7 perc). Úgy döntöttem, hogy beiktatom a napirendbe a hason levést :lol:

Kép Kép Kép
Hozzád fordulok segítségért, tesó!

Kép Kép

Hűűű, így többet látok a világból!

Bocsánat, megint kisregényre sikeredett :oops: :oops: :oops: . Mostmár befogom a számat... :oops:
dettyk

Amona! Felmész a gmail-re, majd a bejelentkezésnél beírod az e-mail címünket, és a jelszót és már olvashatod is a postafiókban lévő leveleket. :D

Kiskolbi! Apának előadtam ezt a terhesség dolgot. Először kinevetett, hogy azért nincs neki szuper spermája (nekem hátrahajló a méhem és így picit nehezebb a teherbeesés, no meg persze ha azt az elenyésző alkalmat is nézzük...), majd annyira elkezdett örülni, hogy egész nap ezzel heccelt, én meg majd' felrobbantam, ő meg csak röhögött. (Pl. mikor Zsófit pelenkáztam, rászólt, hogy ne rugdossa a hasamat, mert ott van benne a kistesó... :shock: )
De persze Ő lenne a legboldogabb a világon, ha most tényleg kopogtatna a kistesó. Borzasztóan örülne neki!

Én is szeretnék még tesóKAT, borzasztóan, de nem most. És biztos, hogy rettenetesen örülnék és nem sírnék a félelemtől, mint Zsófinál (ennek is volt ugye előzménye).
Szeretném kiélvezni Zsófival az összes dolgot, amit lehet, mert ha a második terhesség is olyan lesz, mint az első (itt az elejére gondolok), akkor én 5 hétig csak hánynék és a kanapét nyomnám....

Ráadásul ha most terhes lennék, nem hallgatnék a dokimra, és az rossz ómen lenne! (Nulladik baba...).

(De persze lehet, hogy veszek egy tesztet azért...)

Kép
Kép
Kép
gremese

Becka! Kiflit? :lol:

Emese! Zsófi mennyi ideig szokta magát altatni?
Timi26! Viktorka is altatja magát???
Szeli is „énekel” elalvás előtt, de nem tudom, hogy meddig tart(ana) neki, hogy elaludjon. Általában átmegy sírásba, és akkor bemegyek hozzá, beteszem a cumit a szájába. Egyébként annyira aranyos kis hangja van. Nem olyan magas neki, mint általában a kislányoknak. Inkább altnak mondanám! :wink:

Heni! Milyen volt az esti alvás? :roll:
Írd le légyszi a napirendeteket általánosan, megnézzük, hátha van még ötletünk!!!

Sense! Miért? Mutatja a hőmérsékletet (a légzésfigyelő)? :roll: Én nem láttam ilyet rajta… :oops:
Egyébként akartam is írni, hogy én kiiktattam. A múltkor is éjjel arra ébredtünk. Felriadtam, és még az ágyban fekve hallottam, hogy Szeli hangosan szuszog. Elegem lett belőle!!! :evil:

Jaj! Tegnap kaptunk egy csomó játékot az unokatesóktól. Legjobban a kocka tetszik Szelinek. :lol: Majd igyekszem fényképezni.

Hasfájás: Kezdtem csökkenteni az Infacol adagot, erre tegnap olyan hasgörcs rohama volt szegénykémnek… :cry: Fél óráig tartott és teljesen leizzadt, vörösre üvöltötte a fejét... :evil: Úgyhogy egyelőre nem hagyjuk el. Mikor lesz már ennek vége??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk!

Bűbájosak a gyerekek!
A kis állatkátokat meg sajnálom!!! :cry:

Figyelj!!! Semmi gond!!! Tudom, hogy az anyóslátogatás balul sült el, de Panka úgy viselkedett, ahogy kellett! (Tudom, ez most hülyén hangzik)!!

Mi minden szombaton megyünk Anyósékhoz. Főleg Karácsonykor azt vettem észre, hogy irdatlan mennyiséget bukott! 7 textilpelust, mindegyiket négyrét hajtva, az minimum 28 :!: nem kis mennyiségű :!: bukás!
Ugyanis mikor mi megérkezünk, ő akkor ébred. Én kicsomagolom, de Após már ott áll vigyázállásban, kapja fel és kész.
A gyerek hirtelen azt sem tudta hol van, másztak bele a fejébe, kézről kézre járt (kivéve az apja és az én kezemet), és mindenki szóval akarta tartani, játszani vele, nonstop foglalkoztatni.
Az ottani szopi közben felsírt, pelenkázásnál üvöltött, az altatás rémes volt, még az Apjától is elbőgte magát.

Arra jöttünk rá (és mint utólag kiderült szerencsére Anyósék is), hogy "idegen helyen idegenek" lerohanják és ő annyit stresszel, hogy a fent említett módokon jön ki rajta.
Szörnyű!!!

A következő taktikát követjük immár második hete, és így mindenki nagyon jól érzi magát ott, Zsófi is!

Mikor megérkezünk, Anyósék távolabbról figyelik Őt. Kicsomagolom, felveszem, és nálam van kb. 1/2-1 órát (vagy az Apjánál).

Mikor körülnézett, felismerte a helyet, a nagyiékat, látom, hogy oldódik és minden oké, akkor kapják meg Anyósomék. Cipelészik, dumálnak neki, játszanak vele, de mindig néznek rám, hogy jól csinálják-e, minden oké-e. :D

Nincs nonstop foglalkoztatva a baba, mert nem kell, ő szeret elnézelődni ölben úgy, hogy nem foglalkozik vele senki. Erre is figyelnünk kell.

Eredmény: Minimális sírás max. altatás előtt, nyugodt szopizás, sírásmentes pelenkázás, minimális bukás, csak a normál mértékig.

És ez így mindenkinek jó, nincs rossz érzése senkinek, a gyerek nem stresszel, és két hete - mióta ezt a változást bevezettük -, két szopiidőt vagyunk ott. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Hú.... változó, 10 perc körül szokott lenni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Nekünk is van egy kockánk! (Lamaze). Imádja!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! Jézusom!!! Milyen állat volt? :cry: Szerintem Panka tuti, hogy átvette a hangulatodat! :(

2 évig fájt a gátseb??? Ajjaj!!! :cry:

Szeli is egyre többet elvan hason. Általában evés előtt szoktam úgy tenni rendszeresen. Tetszik neki, de nálunk is max. 10 perc. 8)

Emese! Most már felcsigáztál minket! Vegyél csak tesztet!!! :twisted:
Jaj, de kis formás Zsófi!!! :lol:
Én is hasonló képet készítettem egyik nap masszázs után. Azért elküldöm én is a gmail-re! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ja, de édes Szeli! Ő is kis hurkás hátú! :lol:

A hason fekvést nálunk is csak szopi előtt lehet kivitelezni, mert ha utána csinálom, akkor az erőlködéstől bukizik egy csomót.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na megyek, mert megjött a reggeli kaki! :D Mármint Zsófié!!! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Tegnap az unokatesókkal:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltál Timi26!
Vagyok, csak nincs időm olvasni sem benneteket.
A héten esküvőkiállítás lesz, költöztettem az irodát, üzlethelységet keresek, iskolába járok, 2 férfit nevelek. :D
Minden rendben van velünk, Marcika már 6700 gramm és 63 cm.
Nagyokat nevet, kurjongat, kiabál, kacag! Szuper kisfiú. Olvassa a könyveit, nagyon tündér pofa olyankor, motyog is neki. A tanulókutyáját imádja! Beszélget vele.
Még mindig jó alvó, az éjszakákat átalussza, vagy 1x ébred fel, kb. 3 percre enni és már alszik is tovább.
Reggel nevetve ébred. Imádom!

Próbálok sűrűbben jönni, de nagyon fáradt vagyok!

Puszilok mindenkit!
A betegeknek gyors gyógyulást kívánok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Irina!
Olyan aranyos Ádi és milyen édi pofija van.

Dettyk!
Panka is tündér.
Látszik Bencén mennyire szereti a hugit.

Regi!
Szeli is egy tündér.
Vannak ott is hurkicák.

Emese!
Én mi 3 terheség alatt ugyan úgy izgultam és féltem
főleg azért,hogy egészséges legyen.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Gremese : még a végén a 2008 szeptemberi topicba is írni fogsz ?

Én most még nem szeretnék tesót majd max 2 év múlva. SZeretném kiélvezni Ádi minden percét és maximálisan csak rá figyelni.
Sajna apa ma már ment dolgozni így 3 hét után.
Furi már most így reggel. Nincs segítségem. Túlságosan elkényelmesedtem annyit segítet nekem.

Nálunk Ádám elég jó gyerek de nem szeretném elkiabálni. Nagyon keveset sír és egyre többet elvan egyedül a játékaival.
A kedvenc a zenélő körforgó és a Fisher Price első zongorám.
Ezzel a kettővel akár 1 órát is elvan.

Arra az elhatározásra jutottam, hogy jövőhéten elkezdjük a hozzátáplálást. Alma pürével kezdjük.
Szerintetek nagyon gáz ha Hipp Bio üvegest adok neki és nem friss almát ?

Mikndenhol azt írják, hogy 3-5 naponként kell új gyümit kipróbálni és utána főzeléket aztán a husit.
Kiváncsi leszek mennyire fog ízleni neki.

Na megyek reggelizek. Most többet leszek mert apa már nincs itthon így van időm több.
20200310173350

Sziasztok!

A hozzátáplálás engem is érdekelne, valaki elküldi nekem a jelszót a gmailhez?
A védőnőm azt mondta, hogy 6 hónapos koráig semmit ne adjak az anyatejen kívül, de már mindjárt 4 hónaposak vagyunk, repül az idő, olvasni szeretnék róla.
Köszönöm előre is!!!

Néhány fotó:

Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Regi : hogy álltok az adag eeléssel ? Nálunk most nem igazán megy . Mi 160-at eszünk de van, hogy a 120-at úgy kell bele tömjem.
Kaki ügyileg meg beállt a napi egy.
Most, hogy megkapta a Rotarix-et így napi kettő három is előfordul.
20200310173350

Sense, Dettyk, együttesünk természetesen minden nyikorgó babát örömmel fogad. Olyanok leszünk, mint a King Singers, turnézunk a babákkal, akik a capella nyomják majd az örökzöldeket. ;-)

Heni, nálunk is (mint tegnap is írtam) vannak ilyen felébredések, amíg Ádi el nem alszik mélyen, bármi kizökkentheti, az apja szerint ilyen a puki, a bennmaradt böfi (hiába böfiztetjük, sokszor egy óra múlva is kijön még, szerencsére tejcsi csak szökőévente). Gondolom, a front, fogzás és egyebek is befolyásolhatják ezt, mert nekünk most pár hétig tök jó volt (nem kellett újraaltatni), de két napja náluk is ismét ez megy, van, hogy 10-ig, van, hogy éjfélig. Utána már alszik. És mondanom sem kell, Ádi hol átalussza az éjszakát, hol nem. Figyelem, van-e mintázat, de szerintem nincs... :D

Dettyk, de sajnálom a picidet (édes kis gyöngyvirág a képeken! :-))! Ismerős volt, amit leírtál (l. pénteki esetünk a Heim Pál Kórházban), a baba csak ordít, enni nem akar, megnyugtatni nem(igen) lehet. Én amúgy már megőrülök az emberek tapintatlanságától, meg hogy mint anyának folyton magyarázkodnom kell, még akár jóbarátoknak is, és sajnos sokszor függetlenül attól, hogy az illetőnek van-e/volt-e gyereke vagy sem... meg hát akinek mintababája van, az nem érti sokszor (tisztelet a kivételnek!!!), hogy vannak másfajta babák is...
Sajnálom az elütött állatkát, mi volt az (annyit írtál, hogy egy jószágotok)?

Gremesém, én azért drukkolok ám Nektek nagyon! ;-) Annyiszor eszembe jut, milyen jó volt terhesnek lenni...

Kiskolbi, ha legközelebb a Baby Outletben járunk, veszek Neked szívesen ilyen ágyneműt (de komolyan), csak nem tudom, van-e még. Bár nem tudom, mikor vetődöm el arra... de ha érdekel, tényleg szívesen. Viszont a takarórésze hatalmas, egy kisbabás csomagba kb. 70 x 140-es takarót tenni... :shock: Mindegy, legalább elhasználhatjuk a járókába. :)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mamócák!
Elszállt a kisregényem :( ... mostantól word-ben jegyzetelek :twisted:

A reggeli hangolás jelentem megvolt :lol: ! Minden nyekergés után akkorákat sikított, hogy a fülem is belecsengett :shock: , persze neki rettentően tetszett, úgyhogy jóideig gyakorolt :?

Irina! Ahogy Kiskolbi írta a szellőztetés nagyon jó, próbálj meg 1-2 napot melltartó nélkül lenni.
Nagyon cuki kis Ádi az álomörző Egonnal :lol:

Kiskolbi!Kaqk! Gratu a 4 hónaphoz!
Kaqk! Nagyon sajnálom a derekad :( , remélem jobban vagy!

Sense! Gratu Boti fogásaihoz :lol: , és természetesen Boti is bandatag 8)

Dettyk! Sajnálom a szombatot, tényleg nagyon nehéz lehetett, Cicátok volt? :( Szegényke... A rokonok meg tényleg meg kell, hogy értsék, a Babának aklimatizálódnia kell, ahogy Emese is írta.
Nagyon édesek a Gyerekek, és látom Panka is észrevette, hogy így milyen más a világ hason :lol:

Emese! Én is a terhességen agyalok mostanában :oops: (ugye a sorsra bíztuk mi is). Szerintem abból a szempontból jó a kicsi korkülönbség, hogy nem alakul ki nagyon féltékenység, hisz a "nagy" is alig fog fel valamit még a környezetéből, és később nagyon jó barátok lehetnek, hiszen együtt játszhatnak, viszont nekünk szülőknek biztos nagyon nehéz ez a pár hónap az elején.
Azt nem értem, hogy rossz ómen ha nem hallgatsz a dokira :oops: :roll:
Egyébként én úgy tudom minden terhesség más, úgyhogy van esélyed arra, hogy kistesóval nem leszel hányós :lol: sőt a dokim azt is mondta annak idején, hogy ha nagyon más az előző terhességhez képest (tünetek), várhatóan más nemű a kistesó :lol: .
Én rákszűrésre készülök a héten...de lehet egy tesztet én is beiktatok előtte :roll:

Regi! Szelike nagyon szép még mindig, és az Uncsitesók is aranyosak :lol:

Anikó! Jaj de édes a kis Marcika! Tünemény ahogy "olvas" :lol:

puszika

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi, Szelinád (még mindig) gyönyörű!!! Kitartás, a pocifájás el fog múlni (tudom, én könnyen beszélek már, mivel nálunk elmúlt, el sem akartam hinni)!!!!!!!! Együttérzek Veletek!

Anikó80: ez a kisfiú tüneményes, és hogy olvas már, hihetetlen! Ő fogja felkonferálni az együttesünket (és a menedzserséget is viheti, ha akarja), jó? ;-)

Anitja, én is folyton ctrl-altozok, hogy amit beírtam, ne tűnjön el végleg... fura ez a babanet :shock: Ha bemelegszik a lakás, megpróbálok félmeztelenül rohangálni ;-)

Kép
Kép
irina

ctrl-alt = ctrl-A-zok :oops:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Végül is sikerült tegnap 9 kor elaludnia, majd csak 5kor ébredt cicizni és még összebújva aludtunk 7.30 ig :-) Az éjszaka jó volt!!!

Lehet azt gondolja :anya dolgozz meg egy jó éjszakáért!!!

Majd még jövök és visszaolvasok!

Heni
KépKép
heni81

Anitja! Én imádtam terhesnek lenni és sok-sok babát szeretnénk, de nem most. Persze, ha terhes vagyok, hát akkor ez a baba valami miatt jönni akar....

Én úgy tervezem, Zsófi 1 éves kora körül hajtunk rá a kistesóra.
A rossz ómen azt jelenti, hogy én gyogyit szedtem. Elmentem dokihoz, hogy babát szeretnénk. Azt mondta oké, abbahagyom a fogamzásgátlót, de ő 3 hónap várakozást javasol, és utána mehet a menet. (A fogigátló hatása már másnap nem érezhető, tulajdonképpen nem emiatt kell várni a teherbeeséssel, hogy kimenjenek a hormonok a szervezetből, mert azok már másnap kitakarodnak).

Hanem azért, mert a gyogyi szedése alatt a méhfal elvékonyodik, és azért kell várni, hogy visszavastagodjon normál állapotra, hogy a Picike be tudjon ágyazódni. (Ezt akkor nem mondta).

Mi türelmetlenek voltunk, és én annyit kérdeztem, mi lesz, ha mégsem várunk, és hamarabb összejön?
Ő kicsit ingatta a fejét, és csak annyit mondott, hát akkor összejön.

Na, első alkalommal terhes lettem (tökre nem voltam rosszul, csak ettem állandóan). Az első UH kimutatta a petezsákot. Mérhetetlenül boldogok voltunk, fűnek fának (na ezt sem kellett volna) meséltem, hogy mi van.

Erre a második UH ugyan azt mutatta.... :cry:
Szörnyű volt!
Akkor láttam Apát először sírni, mikor üvöltve-zokogva mondtam neki, hogy "nem lesz baba".... :cry: :cry: :cry:
Kórház, műtét, lelki és testi sebek....

De ezt ésszel kell feldolgozni, ami közösen sikerült is egy idő után. Ez volt 2005-ben, majd egy ideig nem volt babaprojekt, míg 2007-ben belefogtunk (sokkal nagyobb körültekintéssel), és 6 hónap után fogant meg Zsófi baba.

Szóval ha "csak" javasol is valamit az én dokim, azt is meg kell fogadnom!
Ő most azt javasolta, legyen két év a gyerekek között - de én tőle függetlenül is így gondolom.

Igyekszem ma eljutni gyógyszertárba tesztet venni - remélem sikerül az ónos lefagyás ellenére.

(Bár úgy láttam, Vadvirágéknél a középső gyerekek között 11 hónap különbség van).

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja!

[quote] írta:n is a terhességen agyalok mostanában (ugye a sorsra bíztuk mi is).

Ez mit jelent? Lehet, hogy jön a kistesó, vagy most szeretnétek kistesót?

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Micsoda aktív a társaság így kora reggel! :shock: :wink:

Nagyon tetszenek a képek minden Babócáról. :D Olyan furcsa, hogy most már olyan kisgyerekesek, egyre kevésbé csecsemő-formák, bármennyire is azok még.

Dettyk: szegény Panka és szegény Állatka! Nem irigyellek Benneteket! :cry: Sajnos a "cicizni nem akarok, csak feszengek és üvöltök" érzést én is ismerem. Borzalmas! :(

Irina: nagyon ari vagy, de remélem, egyszer mi is elvetődünk oda, és akkor majd megnézem.

Anitja, Gremese: Anitja, Nektek szorítok, hogy összejöjjön, Emese Te meg mondd meg Apának, hogy hordja ki és szoptassa Ő 3 óránként, mert Zsófi még elég sok időt és energiát elvesz. :lol: December közepefelé én már csináltam egy tesztet és negatív lett. Már annyira ideg voltam, hogy féltem, emiatt fog elapadni a tejem. Elég sokszor volt érzékeny a méhem tájéka, és a hajnali szopikor eléggé kóvályogtam (persze lehet, hogy csak fáradt voltam), szóval elkezdtem parázni. A negatív teszttől függetlenül még most is idegelem magam néha. :oops: Tegnap este is néztem fürdéskor, hogy bazi nagy a hasam. :shock: Persze lehet, hogy csak megjavult az anyagcserém így szülés után, és képes lettem hízni. ELVILEG amúgy se lehetnék pocakos Cerazette mellett... dehát ki tudja? Emiatt szeretnék már menstruálni.

Megyünk ma oltásra és méreckedni, úgyhogy összeszedem magam, hogy ha Máté felébred, akkor már csak Őt kelljen. Remélem, mire megyünk, már nem kell totyogni, mint a sz@rógalambok. :? Szépen süt a nap, talán felolvad a jég.

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni: :D :D :D
: [/b] :cry: :cry: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok, még mindig áll a kérdésem: a 6 hónaposan elkezdett hozzátáplálás a 6. vagy a 7. hónapot jelenti valójában? Aki tudja, írja meg, pls! Köszi!

Kép
Kép
irina

Ja, a 3 :cry: Emesének szól, nem tudom, hová tűnt a Neved! :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina!
A 6.hónaptól kezdheted hozzátáplálni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Édes az összes újabb fotó!!! :):)

Irina!
Amikor betöltik a 6. hónapot (azaz 6 hónaposak lesznek :):) ) - én utána (mondjuk másnap :):) ) szoktam elkezdeni a desszerteket, főzelékeket adni...

Kiskolbi!
Igen, beszélgetnek egymással Pálma és Lara, sőt jókat kacarásznak, de olyan is volt, hogy átragadt a sírás egyikről a másikra... :):)

Gremese!
Jól emlékszel, Jázmin és Márk között 11 hónap van. :):)

Az akkori szülész-nőgyógyászunk a babaprojekt előtt (a szülés utáni 6 hetes kontrollon) simán áládást adta a következő bébi fogantatásához - Ő nagyon a természetre bíz mindent, szerinte az pontosan tudja a dolgát...

Mi is hiszünk ebben.

A többi orvos akik vizsgáltak pl. a kötelező UH-kon, azok mind el voltak képedve hogy miért nem vártunk a két bébi között 3 évet (pláne a császármetszés, stb.) és hogy az orvosunk miért mondta hogy nem kell várnunk - dehát minden OK lett.

Márk 4.150 grammal érkezett a 40. héten, teljesen zavartalan, csodás várandósság után - ráadásul gyors, természetes szüléssel. :):)

Heni!
Azt a sorozatot nem ismerem...

De ha már itt tartunk, amiket mostanság kedvelek és nézni szoktam - már ha éppen ráérek:

Miért pont Brian, Szellemekkel suttogó, Helyszínelők és a Kés alatt c. sorozatok - de hála Istennek nem vagyok függő.

Vadvirág
Vendég

Köszi, csajok, az állatka természetesen Cica volt, de annyira sajnálom, hogy még leírni is rossz (mert így is neveztem). :cry:

Emese, nyomon követtem Zsófi bukós történetét, ezért gondoltam én is arra, hogy hirtelen ritkán látott emberek vették körül egy viszonylag idegen helyen. Az biztos, hogy legközelebb követni fogom a nálatok már jól bevált módszert-köszönet érte, hogy megosztottad :) - remélem nálunk is sikeres lesz.
Amit a 0. babáról írtál: nálunk ő a 2. baba lett volna, 2006 júniusában fogant, és a 8 hetes UH-on lett gyanús, hogy nincs szívműködés, nem nő a baba. 1 hét múlva újra mentem, semmi változás...augusztusban műtét :( . Napra pontosan 1 év múlva 2 kórteremmel arrébb, 35 hetes terhesen (Panka kicsit hamarabb akart kibújni a kelleténél) el is nosztalgiáztam, és már csak egy kicsit fájó emlék volt. 4,5 hónap telt el a műtét és a teherbe esésem között. Úgy gondolom, oka volt annak, hogy az a baba nem született meg :roll: .

Regi, fájt nekem mindenem azon a részen, kívül-belül... Hatalmas gátmetszés mellett is szétrepedtem akkor, a végbelem mellett is volt kb. 3 cm-es repedés. Az időjárás-változást még most is a gátamon érzem :oops: . A belső fájdalomnak viszont nem méhnyakseb volt az oka, sztem pszichés okai voltak, a kimerültség és a nem alvás: Bence 1,5 éves koráig szopizott, fogzáskor, vagy ha beteg volt, ha meleg volt éjjel is kellett neki a cici akár fél óránként is :cry: . De ez már szerencsére a múlté, Panka sokkal kiszámíthatóbb baba, jobban alszik (egyenlőre), és én is más vagyok már :wink: .

Anikó, végre megvagy! Azta, milyen nagy Marci!!
dettyk

Köszi, lányok, én is úgy értettem, mint Vadvirág, tehát Ádi elmúlik 6 hónapos és utána hozzátáplálom (vagyis a 7. hónapban).

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: