A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Még valami észrevétel... nekem a Gravida szorulást okoz de az Elevit nem... sőt!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi pedig a Kismama magazin sokkal jobb, szerintem kardoskodj, hogy ilyen nincs! és küldjék el a kifizetett lapszámokat!
Agyrém, méghogy a futár emlékszik... persze...
Barátnőmnek is késve hozták, de utánna meg megkapta két példányban is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi használtan minnél olcsóbban (barátnőm 5000-ért vette) de ha van újonnan 20 körül esetleg még az is érdekelne... minnél kevesebb legyen az a lényeg.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

pedig én aztán nem válogattam a babakocsik között. Az elsőt vettem meg, ami szembe jött velem :)
Az autósülésnél már más a helyzet, most kicsit tanácstalanabb vagyok. Fontos, hogy minél biztonságosabb legyen... és az ára is megfelelő legyen.

Kép
emi29

Mamacka,

Nekem az elevit nagy szorulást okozott a gravida meg kicsit :)
na most már tényleg mennem kell :(

Kép
emi29

Nagyon jól választottál szerintem a Venezia az egyik legjobban tolható, legjobban kihasználható kocsi.
Szerintem biztonság szempontjából Römer és a Concord a legjobb (de ezek a legdrágábbak), de nekem nagyon bevált a Graco... nagyobb mint az átlag és nagyon szerette a fiam. Viszont érdemes elgondolkodnod, hogy a babakocsiba is be tudd kötni esetleg (mi ebben a funkcióban sokat használtuk ha vásárolni mentünk) A Veneziába van belevaló beköthető ülés és az olcsóbb is talán mint a fent említettek.

Kép
Kép
Kép
mamacka

tök érdekes, hogy mindenki másként reagál... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

nnna én is mentem mert ma sem lesz munka...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Babakocsiból ezért vadászom a Graco travel systemeket használtan.... nekünk mindkettő fiúnál az volt és imádtam... igy most is az lesz! :)

Emi, a kismamát ne hagyd, mert a kiadó elküldi, csak a kézbesitő nem dobja be... de szólj, hogy nem kaptad meg, mert újra ki kell küldjék! Ha ismét nem kapod meg, a kézbesitőnél is tegyél panaszt! Párom nyáron melózott +ban újságkihordóként hajnalonta, náluk is előfordult sok minden... sokszor telefonáltak be a kézbesitőkhöz, hogy nem kaptak újságot... és utána már kivitték mert muszály volt, különben egyértelmü lett volna, hogy ki rakta el... de igy is az, hidd el, mert a kiadó elküldi, csak ő valószinü hazaviszi vagy van rá vevője útközben :wink: járj utána, 5000ft is pénz, nem is olyan kevés.... azt költhetnéd a babára is, kijönne pár ruci... ne hagyd a futárnál!!!!!!!!
Egyébként én még most is veszem, igya harmadik bébinél :) nagyon sok hasznos infó van benne, de én pont ezért nem járatom, inkább megveszem az első utcai újságosnál... :)
Vendég

Én veszem a Kismamát, Anyák lapját és a Baba magazint is, a gyógyszertárakban szokatm vadászni a Baba patikára, de sosem találtam. A "nyóc"-ban eszembe sem jutna előfizetni, még ha ez a 3 lapnál havi 300 ft megtakarítás lenne, hiszen még ha a kézbesítő be is dobja, ha nem csapok le rá azonnal, kiszedik a ládából....akkor már inkább gyalogolok érte :D

Egy babóval én is Travel systemeket lestem, de kettővel...a peg peregonak az Aria Twin-jét 2008-as modell, nem felel-fele, hanem 60-40-esként gyártják. (tehát: egyik gyereknek 60 %-nyi hely, másiknak csak 40. Ebből kifolyólag a Primo Viaggio hordozóból csak egyet lehet rárakni...köszi :D Értem én, testvérkocsinak is lehet használni, de ezt így inkább CSAK annak, hiszen talán nem lesz 20 %-kal nagyobb az egyik babám. De akkor meg miért Twin a neve? :twisted: ) Úgyhogy nálunk marad a Symbaba, amivel nem férek ki az ajtón, meg el az utcákon :D

Kép
babyteve2

Sziasztok csajok!

Én mostanában meló után képtelen vagyok itthon gép elé ülni, azért vagyok kevesebbet.

Mi még csak nézegetjük a babakocsikat, remélem február elején meg tudunk mindent venni ami kell (a nagyobb tételeket), már szinte mindenről megvan az elképzelés, én meg amúgy is úgy vásárolok hogy egybe beleszeretek és akkor azt azonnal meg kell venni :lol: De ezt már meséltem.

Emi, én egyszer olvastam el valami kismama magazint, de már nem emlékszem melyik volt. Na attól a cikktől ahol felsorolták mi mindent tilos enni várandósság alatt én olyan ideges lettem, hogy azóta nem olvasok semmi ilyen újságot...

Tegnap este Mazsi megint sikeresen fejberúgta a faterját, de akkorát hogy egyszerre jajdultunk fel mind a ketten, nekem belülről fájt neki meg kívülről volt kellemetlen :lol:

Kép Kép
szõlõ

Babyteve, ha nagyon érdekel a Babapatika, küldd el priviben a cimed és feladok néked egyet minden hónapban, nálunk van a gyógyszertárban szinte mindig! Még ajánlgatják is a gyógyszertárosok. Sőt, nekem anya szokott hozni a HeimPálból Gyógyhireket, én azt is olvasom, sok hasznosat irnak abban is... mondjuk jórészt betegségekről, de nem árt azért, ha tudja az ember, minek mi az előjele, vagy miről felismerhető. Bár diagnosztizálásból lassan mehetnék min. főnővérnek :) azért érdekel.... ezek az eü-s gének :lol: anyai ártalom... bár néha nem ártalom, hogy nem kell rohannom minden köhintésnél az ügyeletre... :)
Szal, ha gondolod, szivesen, a Gyógyhirekkel együtt, ha az is érdekel... havi 50ft nem vág földhöz!!!! :)

Szőlő! :) Igen, néha azért volt olyan cikk, amit ki tudtam volna vágni énis, de ezeken túllépve, azért sok mindent hasznositottam belőle :) Meg főleg a szüléstörténeteket olvasom, olyan jókat bőgök rajta mindig... :) ez valami perverzió lenne részemről??? :)

No, megyek, most estig megszabadultok tőlem, megyünk anyuékhoz a kölköcökkel :) kis túra gazdagrétre.... sütimaradék-zabálásra készülök!!!! nehogymá megromoljon, na! :)

Ági
Vendég

Pumpóka - Ide túráztok nem messze mellénk? Én az erkényről rálátok egész Gazdagrétre ... :D

Szőlő
- Én is kicsit ritkábban írok .. annyi az intéznivaló ...
Néha úgy érzem, áprilisig képtelenség mindent megvenni.
És itt nem időre gondolok, hanem pénzre ..
Van babakocsink, utazóágyunk, kinéztük és kaptunk is pénzt a babaágyra, és van elég sok ruci ... amik azért még bőven kiegészítésre szorulnak ..
Kaptam mellszívót, ígértek mérleget és babakádat ..
Alakulunk .. demég így is hosszú a lista - és most a sajátomat is hozzá kell csapnom .. ugyanis nekem még hálóingem és köntösöm sincs, úgy utálom az ilyesmit :D
Kicsit kétségbeesős időszakomat élem :shock: :roll: :roll:

Emi - Lefotózod majd a kocsid megmutatni? És a babaágyat már összeraktátok? Tudod, mi is azt néztük ki .. még januárban elmegyünk érte ;) Pelenkázó lapot vettél már hozzá? (csak azért kérdem, hogy lehet-e szabványméretet találni ehhez a fajtához..)

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Kb én is úgy érzek , mint te...olyan közel van április és nekünk még semmink sincs....se a babának se a kórházi csomaghoz....
na jó leszámítva egy vagy két ruhát, amit úgy kaptam. 6 pár kiszokni szintén ajándék volt..és egy cumisüvegmelegítő és babakád....ez nulla.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Tegnap este a mi babócánk is beindult de annyira h az apja is meglepődött aztán elmagyarázta neki h most már este van aludni kell meg h ha kijön majd kényelmesen rugdalózhat de most hagyja az anyját aludni :D kis idő múlva már aludt is.De néha nem semmi mekkorákat tud rúgni vagy ütni.Mindig középen a köldököm meg a szeméremcsont közt.
Én is megveszem a Babamagazint meg az Anyáklapját meg a Kismamát is.Aztán mindig megfogadom ez volt az utsó me tele van fölös infókkal,reklámokkal de még nem sikerült megállni.
Egy kérdés szerintetek minden rugit amit leveszünk a babáról átöltöztetésnél egyből mosni kell?Me anyós egyből kimosta amit a sógórnőm levett a gyerekről.De én úgy érzem ez túlzás vagy nem?
Vendég

Hála az égnek nekünk kádat nem kell venni mert vettünk a keresztfiamnak h ha itt alszanak meg tudják fürdetni.Mi is nagyon nézelődünk de nem tudom mikor mehetünk vásárolni me én délutánonként suliba leszek. Talán majd jövőhéten pénteken elindulunk h összehasonlítani a kiságyakat meg megnézni hol olcsóbb. :D
Vendég

Sziasztok!

Látom megy a téma ezerrel,hogy közeleg az április. 8) :wink:
Szösszenet,ollem: jelentkezem nektek,én is sorstárs vagyok,gyülnek a baba dolgai de csak nagyon lassan... :roll: és kicsit kezdek kétségbeesni én is,valahogy össze kellene szedni a gondolataimat hogy mi is kell még majd.Felesleges dolgokat pedig nem akarok beszerezni.

Nekünk elég sok babarucink van,kombidressz,rugdalózók ebből már többet nem is fogunk venni,mert mostmár majd látni kellene először,hogy egyáltalán jó-e neki,vagy nagyobb esetleg kisebb kell,és majd apuci az első napokban még elmegy vásárolni ha szükséges. :wink:

Kiságyunk van,ez örökölt,de elég jó állapotban. :) ebbe kell matracot venni,meg ágyneműket,huzatot.
Kiskádat múlthéten vettük meg,állványostól mindenestől. :wink: és vettünk hozzá ilyen tapadókorongokkal ellátott macis ülőkét is.Tök édes. :wink:

Babakocsit is kaptuk ajándékba,férjem bátyjától,ők 3-4-szer használták csak,mert megvették és nekik nem tetszett.Hát mi meg örömmel elfogadtuk.Ahhoz hordozó is van. :)
Szóval alakulunk,de úgyérzem még nagyon sok van hátra...

Kép

Kép
mezsó

Én egy szót sem szólok akkor...

Nekünk van kb 5 body meg az a kis macis tescos szett, aztán csók. Szóval asszem vezetek :lol:

Kép Kép
szõlõ

Hát akkor nem csak mi álunk ilyen ijeszően :shock:
Ma elkezdtem összeirogatni dolgokat .. hogy mi kb. mennyi .. lehet ezt nem kellett volna ..
Meg az is nyomaszt, hogy a szülésem első részletét 3 hét múlva be kell fizetnünk .. ami 60ezer ... anyukámék felajánlották a segítségüket az induláshoz .. és eddig is rengeteget segítettek - na de az ő keretük is véges :shock:
Nah, nem panaszkodom .. majdcsak összeállnak a dolgok.

Gyakorlati kérdések:

Cumisüvegből egyfajtából érdemes többet venni (2-3at), vagy inkább 2-3 teljesen különbözőt? (Gondolok itt méretre, formára, megfoghatóságra) .. Ha különbözőt veszek, akkor a gyerkőcnél esetleg kialakulhat kedvenc, és a másikból nem hajlandó enni .. vagy ilyen nincs? :D
Cumi-ötletek? Ott figyelni kell valamire?
Mert őrült nagy ilyenekből a választék .. fogalmam sincs, mit vegyek :roll:

Plédről, törülközőről, takaróról volt említés régebben .. hogy nem mindegy, milyen anyagút veszünk ..
Milyet érdemes? És legfőképpen hol kapok speckó cuccokat?

Babahőmérő, Babahajkefe, Babaolló .. ezekből kimondottan kellenek a babának valók? És minden szükséges?

Szoptatós párna? Az is mindegy, milyen? Ez több méretben van? Vagy standard méret?

Bocs, ha sok a kérdés .. :shock: :oops: :oops:
De most a pénztárcánk szűkös, így apróságokat vennék amikor járkálok .. mert azokat is gyűjteni kell :D
1-1 cumi vagy rágóka is haladás :lol: :lol:

Kép
szösszenet

szőlő: de te mondjuk az én betöltött 27 hetemmel szemben betöltött 23 vagy. :) Tehát én 4 héttel előtted járok. :) 4héttel ezelőtt nekünk sem volt még kádunk pl. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó - Azért ti is kaptok jó pár nagyobb kiadással járó dolgot .. (babakocsi) .. nekünk is sokat számít ez :)

Szőlő - Szerintem belendülsz, és pikk-pakk behozol minket .. mert mi nagyon leálltunk .. kifogytunk .. és hát a kocsi .. amiről majd akkor írok, ha megtudom, hogy oldjuk meg ..
Egyelőre a ház előtt áll üzemképtelen állapotban :( :( :(

Mary - Gondolom, titeket a ház teljesen leszív anyagilag - kitartás! nagy fába vágtátok a fejszéteket .. de a baba nagyon boldog lesz a gyönyörű házikótokban :)

Gitka
- Szerintem ami body egyszer rajta volt és összebüfizte vagy bármi .. én azonnal dobom a szennyesbe ... aztán lehet később apad a lelkesedés .. de így képzelem :)
Ami kardigánka vagy nadrág .. azt nem, de ami közvetlen a kis bőrén van a pelus felett, azt mindenképp.
Anyucik? :)

Kép
szösszenet

Jah .. igen Mezsó .. 3-4 hét rengeteg :D
Mi kb. egy időben járunk ..
Biztos ez az aggodalmas időszak :lol: :lol:

Kép
szösszenet

szösszenet:hát nem tudom,nekünk csak 1 cumisüvegünk van,teljesen új,azt is kaptuk,de én nem szándékszom belőle többet beszerezni.Szerintem ha szoptatni szeretnéd a babát,és fogod is tudni,akkor felesleges 1-nél többet beszerezni.Mert 1 az jóhogy kell,ha nem otthon vagytok,és szoptatni se tudsz,viszont szomjas és megitatnád,de a cumi csak bezavarja a szoptatást.

Plédből nekünk termopléd van,nagyon finom anyagúnak tűnik.Törülközőből pedig sima egyszerű fürdőlepedő,aminek az egyik sarkán van egy kapucni.Biztos láttál már olyat. :D

szoptatós párna: hát én nem tudom,én abból csak egyféle méretűeket láttam még... :) bár lehet hogy én nem láttam még az összes fajtát.

én a babaolló esetében tudok nyilatkozni,hogy abból fontos hogy csak és kizárólag babaolló legyen,mert annak lekerekített a vége.Sőőt a babahajkefe is azért jobb,mert más anyagból készül puhább a baba bőrének.

Kép

Kép
mezsó

Mezsó, OK, igazad van :wink:

Szössz, ha nem vagyok indiszkrét neked mennyibe fog kerülni a szülésed? :shock: Lehet félreértem hogy a 60 ezer az az első részlet? Vagy az már az egész?

Nekünk egyébként akkor lesz gáz ha nem kapok prémiumot idén... Bár ha már egyszer tavaly "kihisztiztem" magamnak hogy ugyanmár ha már egyszer mindenki kap a cégnél kivéve engem meg amúgyis 3 éve ott dolgozom, és valóban kaptam is, csak nem lesz másképp idén sem, elégre jó évet zárt a cég. Jani ugye 4 napja dolgozik az új helyén, Fosanban nem kapott soha prémiumot, jutit, semmit, persze most sem.

Sajnálom a kocsitokat.... :(

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet!

Bizony a házra megy el minden pénzünk....azaz már elment.
Jövő héten jön az értékbecslő remélem (legalábbis a bankos csaj azt mondta, hogy küldi sűrgősen!!!) aztán remélem utalnak. Aztán mi is elkezdünk a babának is cuccokat venni és a házat is be tudjuk fejezni!!!

Épp túlvagyok egy kisebb nagytakarításon, pihenni jöttem a netre, mert a derekam nem bírja, pocakom is bekeményedett...porszívózás, törölgetés kicsi és áthordtam hozzánk a könnyebb nászajándékjainkat....15-20 doboz....azért voltak nehezebbek is.... :roll:
Most meg megyek le a házunkba és felrakjuk két szobába a függönytartót meg a függönyt is. :D Meg le kell kaparnom egy helyen a tapétát és újat feltenni, mert meggyűrődött...addig férjem kettő szobát kifest és felteszi a kapcsolókat a szobánkba meg a konnektorokat és a lámpát!!! :D Alakulunk!!!
Pici babám meg nagyokat rugdos....olyan édes!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mezsó - Köszi :)

Persze, a vágyam, hogy tudjam szoptatni .. de lesznek olyan délutánok már az első hetekben, amkior én megyek dolgozni, és párom eteti cumisüvegből a lefejt tejjel .. (volt olyan újság, ahol ezt különösen javasolták, az apa-baba kapcsolat szempontjából) ..
Persze majd gyakorlatban mutatkozik meg, mi hogy működik .. kiderül .. Akkor 1 cumisüveg elég? :) Akkor erre most még nem költök .. 1-et már kaptunk Hugimtól :)

Aha, tehát nem figyeltetek semmi extrára.. baba-pléd, törcsi kis kapucnival .. stb .. ezeket láttam jó áron :) Már régóta nézegetem .. csak beugrott, mintha itt lett volna téma az anyaga .. de akkor ezt a kérdést sem drámázom túl :D :lol:

Én még jól alszom .. így a szopis párnával még egy picit ráérek .. de már azokat is nézegettem .. csak nem tudom ezt alvásnál hogyan lehetne hasznosítani :lol:

Kép
szösszenet

Tényleg Szösszenet!
60.000 az első részlet??? :shock: :shock: :shock:
Barátnőm összesen 40 ezret fizetett.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő - Nem vagy indiszkrét .. minek titkoljam ...
100ezer lesz a szülésem, a császár, amit a választott dokim végez.
Szülésznőnek itt nagy jelentősége nem lesz .. tehát neki nem kell adni majd ... csak a dokinak. Neki meg ennyi az ára, leszerződünk vele/a cégével, és számlás a történet .. nem zsebbe megy .. de így legalább garantálja a jelenlétet, és a törődést ..
Aztán valamennyi %-át 2009-ben vissza tudjuk igényelni az adóból ... de az még hol van :D
Hidd el, nekem nagy para ez a császár .. biztonságban akarom érezni magam :roll:
60ezer az előleg, és 40ezer a kórházból épségben, babával távozáskor .. az első kontrollon .. vagy valahogy így...

Kép
szösszenet

Mary - Én barátnőm meg Debrecenben fizet 80ezret (március közepén fog szülni) ..
Budapesten meg minden ezerszer drágább ... :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Nah - elmegyünk vásárolni, meg egy ismerőshöz informálódni GYED ügyben .. este leszek :) (remélem lesztek csajok :D)

Kép
szösszenet

jujj lányok,hát én még nem tartok ott,hogy szülés ára... :shock: pedig lehet hogy már kéne? 8) :roll: Nem tudom,mert a doki akihez járok,a nővérem ismerőse/nővérem ugyebár házidoki/,és eddig még egy fillért sem fogadott el tőlünk,pedig a magánrendelésére járunk...nem tudom mi lesz itt a szülés árával kapcsolatban :shock: :shock: :shock: :shock: ledugni csaknem dughatjuk a száján a pénzt!! :wink: :lol:

szösszenet: nincs mit. :wink: kérdezz máskor is nyugodtan!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Persze megértem én hogy félsz a császártól és így számlával korrekt. De azért mégiscsak eléggé húzós....

Barátnőmnek Bajcsys doki azt mondta fix 80 nála a szülés. De semmiféle számlázós dologról nem volt szó.... :? Állítólag az én dokim nem mond senkinek semmit hogy mennyit kér. Aki nem ad neki zsebbe pénzt azt ugyanúgy ellátja mint azt aki ad. Remélem valóban így van. 14-én kiderül.

Annyit hallottam hogy SOTE II-n szülésznőknek 30.000 a "díjuk". Nem túlzás ez kicsit? Bár tudom ők foglalkoznak többet az emberrel, de mégiscsak. Mindezek után a dokinak mennyit adjak? 60-at? Hát ez így nem fog beleférni azt hiszem...

Kép Kép
szõlõ

Jah .. még egy mondat .. mert ez ÍGY tényleg lehet sokba kerül ..
Az én dokimnak van magánrendelése .. de én nem oda járok hozzá .. hanem az SZTK-ba (ami a kerületben felújított - szép - már írtam róla) .. így a terhesgondozásért, az eddigi vizsgálatokért egy fillért nem fizettem eddig neki .. és ÍGY kerül 100ezerbe.
Nem is hív át a magánrendelőjébe, neki is jó így .. nagyon jó fej :) :D

Aki egy magándokinál végigcsinálja az egészet, és alkalmanként 6-8ezret ott hagy .. az szinte ugyanitt tart, és még nem adott a konkrét szülésért semmit ..
Mi már hónapok óta tudjuk, hogy ennyi .. így, hogy eddig nem került pénzbe a vizsgálat, és áprilisig sem fog, reálisnak tartom a 100ezret nála :)

Nah, mentem :)

Mezsó - Én is csak a bonyolult sérvem miatt intézkedtem hamar .. :)
Így már nyugisabb a babavárás :)

Kép
szösszenet

Mary,
Ezek szerint szépen alakultok! Drukkolok, hogy minél előbb beköltözhessetek! :D

Szösszenet,
azért, ha a férjed is etetni fogja, akkor szerintem 2 cumisüveg legalább kellene.
Nálunk egy pici volt, de azt sem használtam. Szerencsére gond nélkül tudtam szoptatni. A mellszívót viszont képtelen voltam használni, lehet én voltam béna. De aztán úgy beállta tejem, hogy nem is kellett.
Az szerintem is nagyon fontos, hogy nyugodt lélekkel menj szülni és megbízz a dokidban.

Törölköző,
Én anno vettem kis kapucnis bébitörölközőt és nagy tetra(pelus anyagut). Még a mai napig ez utóbbit használjuk. Nagyon szeretem, hamar felszívja a vizet. A másik kicsi is és nem olyan puha. Szóval én most is mindenképp tetrát fogok venni.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szössz, én csak azért kérdeztem, mert azt hittem mondjuk 2 vagy 3 részlet x 60.000, az úgy már igencsak kisebb vagyok, majd' 200 000 ft.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Tudom én, hogy nem kötözködésből kérdezted :D :D :lol:
Azért írtam le .. mert így nem találom soknak ....
Ha 6ezreket fizetnék neki már fél éve, akkor kiakadnék még a 100ezren is ..
Mert aki végigjárja a magánrendelést, az had döntse már el, mennyit bír még azon felül adni .. :roll: :roll:
Amúgy én már 150-200ezres tarifát is hallottam .. horror :shock:

Szülésznőnek 30ezer? És az is "tarifa" ... hol tartunk :shock: :shock:

Párom benne van egy dalszerzédben .. még nem indulunk, pedig itt ülök talpig díszben :D
Meddig lehet az 5ös lottót feladni? Lehet azt is lekéssük .. :?

Kép
szösszenet

babyteve
A Peg peregonak vannak egymásután sorolt kocsija nekem az egyformának tűnt... van hármasikreknek is. De a Babaszobán én nagyon jópofa ikerkocsikat láttam olcsón... háromkerekűt is 20-25 ezerért.

Mezsó
Szerintem kérdezz rá a pénzre.

Én most jöttem vissza enni a lakásból... jóformán semmit nem csináltunk, viszont szétfagytunk... annyira kétségbe vagyok esve, hogy be tudunk-e költözni áprilisig... :( :cry: pénzünk jóformán semmi... :(

Magazinokból
..nekem van rengeteg amikor még illusztráltam a Babának kaptam havonta egy-egy példányt... ez kitart az összes gyerekig... :)
Amúgy szerintem a hasznos dolgok mellett van bennük egy csomó fél információ-hülyeség... már gondolkodtam, hogy szólok nekik, nem ártana valami szakértővel elolvastatni mielőtt kiadják.

Szöszi
Cumik-cumisüvegek
Cumisüveget ha szoptatás a cél én nem ajánlom, mert bezavarhat a szopásba és elutasíthatja a cicit, persze nem minden baba de van ilyen (rájön, hogy a cumisüvegből jobban jön így azt preferálja... ha mindenképpen kell olyat kell venni mindenképpen amiből nehéz szívni, meg kell érte dolgozzon és jobban formálja a mell alakját az Aventesek ilyenek)... cumi én nem akartam adni, de kaptunk egyet és a harmadik átüvöltött éjjszakán próbáltam a szájába gyömni, hogy aludhassunk, de nagy ívben kiköpte, azóta sr szereti... kb másfél éves volt amikor anyós vett neki egy rakat cumisüveget ezeket mostanában használjuk ilyenkor már nem okoz gondot, de kissebbnek jobb a csőrös pohár, az nem zavar be a szopiba és nem is csöpög. innen egyből a pohárra lehet áttérni. Fiam 10 hónapos kora óta iszik ügyesen pohárból.
A kaucsuk gumi tudtommal alergizál, jobb a szilikonos.

törölköző
Érdemes Tetra fürdőlepedőt beszerezni, sokkal jobban szívja a nedvességet. Mellé lehet frottír kapucnisat zt inkább melegítés miatt szoktam, ezzel veszem ki, de törölni jobb a tetra, a kórházban is jobban szeretik. A tescoban lehet ilyentájt akciósan kapni tetra pelusokkal együtt. Van színes és mintás is.

pléd
Én puha vékony plédet használok... jaj nem jut eszembe a márkája, de ez nagyon jó...

Lázmérő fontos (mi egyszerű digitálisat használunk, ennek gumis a vége így nem lehet vele felsérteni a popsit) , vízmérő sem árt az elején... hajkeféből puha babakefét kell venni... ollóból jó a felnőtt is... de így együtt lehet ezeket szettben kapni.

Van különböző méretű szoptatós párna. Alakra is mások...
Nekem is van kettő a kissebbet készülök eladni.
Én a nagyobbat jobban szerettem mivel én is használtam alváshoz de ha te nemhasználod arra, lehet elég a kicsi is.

Én nem mindig cseréltem le a ruciját csak ha koszos lett, de mondom én egyből harmadikgyerekes anyuka típus vagyok
:lol: :lol: :lol:

Mi Áronommal 40000 fizettünk, most valamivel többet fogunk... nekünk ennyire tellik szerencsére nincs szabott ár... de mi fizetünk a magánba is, és ajándékot is szoktam mellé adni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

A szülésznőknek olyan 20 körül szoktak, vagy a doki árának a fele... :? mi 20-at adtunk volna, de végül nem jött be...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő
Nekem ez azért elég fura, hogy szabott ára vanb a szülésznőknek... ezt ki mondta... lehet nem mind így ál hozzá... vagy már tudod kit választassz?

Én szerintem nem fogok választani... egyedül a ctg miatt lenne érdemes...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szössz
Így összeségében szerintem nem is sok az a 100 (ill az de mégse ;) ) nem fizetsz se magánt, se szülésznőt...

Kép
Kép
Kép
mamacka

nnna megyünk vissza szétfagyni... brrrr

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka - Köszi, este lementem magamnak az összegyűlt infokat a cumiról, üvegről és egyebekről .. úgy látom sokaknak van erről is kialakult véleménye, tapasztalata, úgyhogy nem baj, hogy rákérdeztem .. legalább nem veszek majd olyat, amit nem tudok használni :? :?
(amúgy ez a tetra törcsi volt a fejemben ... erről volt szó régebben is, de most már megjegyzem :D)

Kép
szösszenet

[quote="mamacka"]S írta:mamackazössz
Így összeségében szerintem nem is sok az a 100 (ill az de mégse ;) ) nem fizetsz se magánt, se szülésznőt...

Igen, én is így gondolom ;)
Sok ... de reális .. :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Végülis csak Szilveszter után jöttünk haza. Jó sokat írtatok, mióta nem léptem be. Nem tudom mikor tudom mindet elolvasni. De igyekszem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Látom, hogy nem csak én aggódom azért, hogy áprilisig nem lesz meg minden, amire szükség lehet.

A babakocsit már kinéztük, hétfőn rendelik meg. Nagyon remélem, hogy lesz zöld színben is. Mi nem szeretnénk majd eladni, úgy tervezzük, hogy a többi babánknak is jó lesz. Ezért nem akarunk most kislányos színűt venni.

1-2 babaruhát mi is kaptunk Karácsonyra, de amúgy még semmink sincs.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok,

Szöszke, igérem, hogy lefotózom majd a kocsit. Most viszont teljesen szét van szedve. A huzat és a kiegészítők itt vannak bent valahol a lakásban a váz viszont kint van a kerti házban.
A kiságy is még lapraszerelt állapotban van. Ma végre sikerült megvennünk a festéket és a bordürt is Lili szobájához, úgyhogy amint kész a festés egyből össze is rakjuk a bútorokat. Egyébként ott ahol a kiságyat vettük lehetett kapni kifejezetten a pelenkázó részére való pelenkázó lapot is.
Az én fogadott orvosomnál elvileg 60000 a szülés, a szülésznőnek pedig 30000-et illik adni, úgyhogy mi is 100-ban gondolkodunk, a maradákot a nővérek között fogjuk szétosztani. Ha belegondolok, hogy mi mindent vehetnék ebből a pénzből a gyerekemnek!!!!!!

Mamacka,

Most már én is concord ülésben gondolkodom. Azt a Peg Peregot, amit kinéztem ugyanis már nem lehet akciósan kapni. 48000 Ft-om pedig nem lesz ülésre. A soroksári outletben láttam leárazva 25-30000 körül concord üléseket, remélem nem viszik el megint az orrom előtt azt, amit kinéztem...

Kép
emi29

Hát Lányok a vásárlással én is nagyon rosszul állok. Mondhatni eddig nem is nagyon foglalkoztam vele. De most vmi miatt engem is elfogott a pánik.

Mivel mi tavaly majdnem mindent elajándékoztunk( okos fejünkkel), most kezdhetjük újra.
Jövő héten megyek kiságyat nézni. Szekrény, pelenkázó van a tesómtól. Az ágy viszont még kell nekik, mert még csak 11 hónapos a kislánya.

Sok apróság megvan( lázmérő, olló, stb.), de szeretnék még légzésgfigyelőt, kell hordozó meg persze babakocsi is. Amit még nem tudok, hogy milyen lesz. Nálam két kitétel van:
1. Sokat megyek autóval, viszem a két nagyot úszásra, angolra stb...szóval könnyen lehessen nyitni-csukni és persze beférjen az autómba.
2. Mivel olyen helyen lakunk, ahol nem túl jók az utak, viszont van körülöttünk sok szép kirándulóhely, mindenképpen nagy, felfújható kerekű kocsit szeretnék.
Na most ez a két kitétel eléggé üti egymást. Néztem egy tök jó Peg Peregot, de az nagy valószínűséggel nem fér be az autómba. :(
Szóval még keresgélek.

Jut eszembe. Akinél a 3. baba jön. Hogy fogtok 3 gyerekülést bepasszítani az autóba??? :shock:
Nekem ez lehetetlennek tűnik...pedig elég nagy az autónk. Az elején még megoldás, hogy a pici megy az anyósülésre én meg majd vhogy bepaszírozom magam a két másik gyerek közé. De mikor már a pici is kinövi a hordozót és nem ülhet elöl??? Buszt azért mégsem akarunk venni :roll: :roll:

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Akkora összegeket írtok... :shock: Igaz, nem először hallok erről, de azért én is belegondolok, hogy abból a pénzből mennyi mindent lehet venni a babának. Főleg, hogy még semmink sincs jóformán. Már el kell kezdeni gyűjteni a szülésre is. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lányok segítsetek!

Annnnnnyira ég a gyomrom! Ma is már hánytam egyet miatta. Éjjel is mindig erre ébredek. A Rennie segít egy darabig, de azt sem vehetem be óránként.

Esetleg tudtok vmi alternatív megoldást vagy homeós bogyót?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa!

Nekem este szokott kezdődni a gyomor és nyelőcső égés....de borzasztó szokott lenni...volt hogy arra ébredtem és majdnem az ágyba hánytam. felébredtem és jött is fel a cucc.... :o :o :o
Tejet szoktam inni , nekem segít és fogat mosok (gondolom este te is szoktál :lol: ) meg lenyelek egy kis fogkrémet is....
Valami lúgos kémhatásut kell enni, inni és az a savat semlegesíti. állítólag a fogkrém lúgos... :wink: Férjem javaslatára...
A szappan is az , de azt inkább ne nyeld le.... :lol: :lol: :lol:
Rennie-t még nem is próbáltam...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: