A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Miléna: mi már egy hónapja szenvedünk a megfázástól, sajna már kezdem megszokni a mindennapos orrszívást, ilyen csepp, olyan csepp, köptető! És még csak most fog kezdődni az influenzajárvány!!!
Jobbulást Zétikének!!!

Sense: apa: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Irina igaza van Timinek, mindenütt kapható 1000 Ft körül van egy csomag, láttam a teszveszen is, ha nincs időd boltba menni, vagy olyan "modern vásárló" vagy mint én.

Basszus csajok én mindent a neten rendelek, nagyon elkényelmesedtem :-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Jól elmaradtam a visszaolvasással amiért szarakodott a gép! :evil:
Azért nagyjából sikerült áttolvasnom a termelést!

Timi 26! Köszi a segitséget, végül sikerült megtalálnom a G-mailt :D Édesek a gyerkőcök!Hát nem kicsik az biztos!

Bár mi se vagyunk éppen apró termerüek 7050gramm és 65 centi!

Irina!Ádi nagyon édes pofa milyen jól elvan a kiságyba,a mi kicsikénk kb két hónapja velünk alszik amióta majdnem megfulladt.
Durva volt az üvöltöző kisgyerek,szegény Ádikának elege lehetett!

Emese! Brutálisak ezek a nyugdíjas mammerok,szégyelje magát nem tudom hová sietett ennyire,biztos nem a dolgozni!

Sok sikert a fogyizóknak!!Egyszer talán majd én is elkezdhetem bár én imádok enni,sjjna! :(

Nálunk nincs se forgás se oldalra fordulás,se semmi,sőt ha hasra fektetem olyan üvöltésbe kezd,hogy a hetvenhetedik szomszéd is azt hallgatja! :? Pedig az ortopédián mondták,hogy próbáljam hasra tenni mert el van nyomódva a feje,emiatt vissza is kell majd mennünk,bár nem értem ennek mi köze a csípőjéhez?!

Na ma megint hányt az én kicsim!Megetettem tejcivel 150-et kapott,aztán adtam neki kb három kanál almát(nem most először) és már hányta is ki az egészet sugárba!Felhívtam a védőnőt,hogy ő szerinte mitől lehet ez?Azt mondta,hogy lehet,hogy ruflexes lesz ami azt jelenti,hogy nem mindig zár le a gyomorszája.De ezt még ilyen kicsi korban nem lehet kivizsgálni.

Mennem kell mert nyöszörög!
Minden baba gyönyörüséges!!!!
Jövök amint tudok!

KépKép
juba

Most már csak arra van erőm 2 LOST után, h egy kicsit magunkról is írjak :)

Látam már megint termeltetek azóta is :lol:

Szval velünk minden ok, Lilla egyre jobban élvezi a hason létet. Kicsit megnyugodni látszik, talán az alvás visszatér a régi mederbe egy időre, de nem akarom elkiabálni.
Forgás még csak kis segítséggel hátról hasra, de azt nagyon élvezi :)
Fogás még mindig csak 1 kézzel és természetesen a két kezét már összekulcsolja és egybe tömi a szájába :)

Anyukámat még januárban megműtik, többször jönnek még Pestre, mert találkozni kell az altatós orvossal és csak utánna jönnek műtétre, aztán én is megyek hozzájuk segíteni. Szval időnként majd eltűnök. Meg lettem nyugtatva, h tuti csak ciszta, ami azt jelenti, h jó indulatú...phfuhh nagy nagy kő.
A többit majdcsak kibírjuk valahogy.

Na megyek aludni majd holnap folyt köv...

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt, az én pici babám úgy döntött, ma reggel ötkor kelünk, azóta fent vagyunk.......

Igaz, hogy alig látok ki a fejemből, de végre van időm olvasni titeket, már két napja próbálom behozni a lemaradásomat, mert nagyon régen nem jártam erre... :(

Hogy miért nem ültem itt, ahogy pedig szerettem volna?
Dögrováson vagyunk. Már megint, de nagyon!
Karácsony harmadnapján még csak a legnagyobbam köhögött és volt lázas, másnap a középső, harmadnap Zita is. A nagyokat magamtól is elkezdtem a szokásos módon kezelni, de a picurkának persze nem merek semmit adni, irány a doki. Ja, már csak azért is, mert közben őt még Kötőhártya Gyula is meglátogatta. A dokinál kiderült, hogy az egy napja köhögő és persze sűrűn orrszívózott lánykámnak a kis hörgőin már jól megtapadt a váladék, és mivel a szilveszter miatt három munkaszüneti nap előtt álltunk, és ilyen piciknél nagyon hamar nagyon veszélyes állapot kialakulhat, kapott antibiotikumot. Kétéves Ákoskámat is megvizsgálták, de nála semmi csúnyát nem láttak. Ehhez képest neki másnap 39.2 volt a láza és innentől kezdődött az extra kálvária. Persze rögtön elkezdtem Ákosnak is adni az összes gyogyit (ezt a dokinál megbeszéltük azért vész esetére).

December 30. óta a mai napig az előzőnél is magasabb láz, persze átalvatlan éjszakák, köhögés fuldoklásig, a gyógyszertől hasmenés, piros popsik és persze nyűg és hiszti minden mennyiségben!

Rögtön másodikán, szerdán vissza a dokihoz. Zita hörgői kicsit javultak, viszont a gégéje és a füle begyulladt. Ja, ekkor már szinte nem volt hangja egyáltalán, nagyon ijesztő volt. Ákosnak meg tüdőgyulladása lett.
Mindez az antibiotikum, hörgőtágító, orrszívás, hidegpára, vitamin mellett. Hát akkor talán nézzünk egy másik antibiotikumot!
Tegnap kontroll, Zita füle jó, torka és hörgői jobbak. Ákoskát meg el kellett vinnem röntgenre, mert annyira rondának vélte a doki. Ott meg megerősítették, hogy jól ki van terjedve a tüdőgyulladás.
Összegezve, Zita már gyógyulóban, két antibiotikum kúrán túl, illetve a másodikat még esszük, Ákos Pedig a fentiek alapján most a kettes számú antibiotikum mellé elkezdett egy harmadikat is……

Mi meg apával zombik vagyunk a köbön…………..

Viszont annyi jó volt, hogy Zita láza nem kúszott egyszer sem magasra, nyilván még az anyatej is segített neki, és szerencsére az étvágyával sem volt gond, ami a kiszáradás veszélye miatt volt fontos.

KépKépKép
bongyi

De írok valami jót is:

Van egy új családtagunk, nőnemű, Mariska a becsületes neve és egyáltalán nem vagyok rá féltékeny! Miért is volnék, egy csomót segít nekem! Ő a mi régóta áhított mosogatógépünk!

Kép

KépKépKép
bongyi

Mgnéztem ám az összes képet és nagyon élveztem, gyönyörű mindenki!

viszont most eldugulok magányomban, annyira sokat kellett visszaolvasnom, hogy nem gyűznék reagálni és az én kis hajnali rigóm is visszaaludt, hátha még én is tudok kicsit aludni, mielőtt a többiek felkelnek!

KépKépKép
bongyi

De hülye vagyok!

Utólag is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Irina! Ez nem lelkierő, hanem kétségbeesés (mármint a fogyókúrába kezdés)! :wink: :lol:

Heni! Nem csodálom, hogy mindent neten rendelsz, most már én is. :roll: Basszus, nem jutok el sehova… Szelivel meg ugyebár sok helyre nem tudok bemenni a babakocsival. A hordozóban meg összeizzadnánk a boltokban. Ilyen jégen meg amúgy sem merek elindulni, mi van, ha elesek??? Még belegondolni is rossz. :?

Juba! Reflux: :cry:

Fleur! Nem lesz gond!!! :D

Bongyi! Jaj, szegénykék! Jobbulást! :(
3 gyereknél már nagyon jól jön egy mosogatógép!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Vagyok ám, csak tegnap sz.rul éreztem magam, azt hittem kitör rajtam az influenza, úgyhogy pihiztem - amikor tudtam -, majd gyorsan ágyba bújtam.

Most már jobb! :wink:

Sense! Apa nagyon király!!!!!! :lol: :lol: :lol: Az enyémnek sincs ki a négy kereke!!!! :wink:

És.... khm... khm... Boti jó "kis (?)" pasi! :shock: :oops: :lol:

Irina! Tegnap akartam írni, csak ugye nem jutottam el odáig, hogy BOLDOG HÓNAPFORDULÓT a kis igazgató Úrnak! :D

A kórházas sztoridhoz meg annyit (és ez vonatkozik az én "postás nyanyámra" is), hogy az emberek mérhetetlenül önzőek. A boltosokat sem érdekelte semmi, nem voltak tekintettel Rád, csak magukkal foglalkoztak. Úgy, mint az előre pofátlankodó nyanya, akit semmi nem érdekelt, még egy négy hónapos kisbaba sem...)

Én egyetértek Veled, hogy egy 2 éves gyerek - ha nem mondják neki -, akkor nem tudja, hogy pl. nem üvöltünk rá idegenre. Honnan tudná?! Rá ilyen tekintetben nem lehet haragudni. A szülők meg hol voltak ilyenkor? Egy ekkora gyerek pillanatokon belül el tud tűnni. (Ezt én már megtapasztaltam, mikor a 2,5 éves unokaöcsémet hajtottam Anyuval a DM-ben, mert meglógott).

Anitja! A cicim már nem defektes, csak a neve maradt meg. :wink:

Bongyi! JAAAAAJJJ!!!!!!! Szegénykém!!!!! :( Mennek a gyógyenergiák! Gyógyuljatok!!!!!! Ez most nagyon nehéz lehet! :(
Kitartás!!!!!!!!! +++++++++++++++

Éljen Mariska! :D (Most picit irigy vagyok! :wink: ) Nálunk ugyanis én vagyok a mosogatógép... :?

Fleur! SZUPER!!!!! Minden rendben lesz!
Lillácska meg nagyon ügyes! Van olyan baba, aki csak fél évesen forgolódik.
Lehet, hogy mi is ide fogunk tartozni. :D

Mmarica! Ezt az alvás dolgot hogyan lehet kivitelezni? Fel kell ébreszteni? :shock:

A mi rendszerünket abszolút Zsófi baba alakította ki. Én csak annyiban "szabályoztam", hogy ha 2,5 órán belül kért enni, akkor - ha tudtam -, húztam az időt.
Egyébként én szerintem ez a délutáni alvás is magától fog kialakulni, mint az eddigi összes szokás.

Valamelyikőtök kérdezte ( :oops: ), én mérleg vagyok.

Heni! Én hetek óta ma először fejtem hajnalban, mert este - mivel rosszul éreztem magam -, még teáztam egyet.
Amúgy én már nem fejek, mert tök beálltak a cicik.
Itthon van tápszer - mert mikor Zsófi születése után csak egy cici dolgozott, és nem bírta a mennyiségi ugrást, hát beruháztunk egyre. Akkor használtuk, a két zacskóból egy fogyott el összesen. A másik fele megvan, a dobozban, gyönyörű porfogó. Nem dobom ki, mert pszichésen nagyon jó, hogy ott van. Több, mint két hónapja nem nyúltam hozzá, szerintem már nem is kell.
Most 80 mili figyel a hűtőben (anyatej).

Timi26! Nagyon szuper a szivacspuzzle!!!!! :D És a gyerekek szuper édesek! Én nagyon remélem, hogy Zsófi legalább úgy fogja szeretni a kistesót, ahogyan Rebus Viktorkát. Vagy Mira Bálintot, vagy Meli Mollit, és még sorolhatnám. :D

Az etetős képek is zseniálisak, nagyon köszi, így már látom, hogy mire számíthatok. :shock: :lol: Előke ezerrel! :D

A dzsekis anorák meg egyáltalán nem nagy! :shock: :lol:

Viktorka annyira édes abban a harisnyában! Nekem nagyon bejön! :lol:

Becka! Szóval Levi már csajozik! Hiába, nem lehet elég korán elkezdeni.... :lol: Gondolom Apa büszke a fiára! :wink:

Vadvirág! Én még azt akartam kérdezni, hogy szoptatod az ikreket? Vagy tápisok?

Egyébként teljesen egyetértek veled, hogy a több gyermek nem megosztja a szeretetet, hanem megsokszorozza. Mármint a szülők bármennyi gyerekre bármekkora szeretetet tudnak zúdítani!
Van is miből erőt meríteni! :wink:

LMóni!
És persze a többi náthás! Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!

Zsófi alszik, én átmegyek "Mariskába" :? .

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! És a teázástól hamarabb telítődtek a cicik, hajnalra már feszült, azért kellett fejnem. (Csak ezt nem írtam le. :oops: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Hülye vén qrva…már bocsánat, de én csak így hívom ezeket (enyhébb változatban hülye vén p*csa). Szétszáll az agyam a dühtől, ha ilyen sztorit olvasok, és csak reménykedni tudok benne, hogy én véletlenül sem leszek ilyen :( Nekem is volt a Bencével hasonló tapasztalatom, főleg gyogyótárban és rendelőben, ahová ezek azért járnak, hogy jókat pletykáljanak, mert annyira ráérnek egész nap. De amikor az asszisztens a pici babával előre hívott (mert szerencsére nálunk a szemészeten és a bőrgyógyászaton tündérek dolgoznak), akkora pofával mondták a magukét, hogy…Most ha lehet, Pankával nem megyek ilyen helyekre, pont az öltöztetés miatt, de tavasztól belevetem magam. A postán egyébként pocakosan tuszkoltak előre, amikor a kánikula volt. Persze nem a nyugdíjas nyanyák, de akkor is jóleső tapasztalat volt.

Irina, ne aggódj! Este én is cicin altatok. Igaz, néha 1,5 órásra nyúlik, de míg ő félkómában nyammog, én tévézek (vagy bealszom). Nálunk remekül bevált, sztem nehogymá az orvos mondja meg, hogy altass! Ő javaslatot tehet táplálás és egészségügyi miegymás terén, de az altatás mindenkinél úgy alakul, ahogy. Előbb-utóbb úgyis abbahagyja a cicizést, és mást fog igényelni az alváshoz. Én imádom az estéket, amikor nyugisak, és szuszizik mellettem Lujza.

Nektek van még tejleadó reflex? Mert nekem a tegnap esti 1 órás szopi alatt 4x ( :shock: ) váltódott ki, és ez kicsit megnyugtatott, mert Panka 30-40 mp-ig akkorákat nyelt…és ennyi idő alatt csak nem 10-20 ml jött le?! Jó, jó, csak magamat akarom nyugtatni, hogy van nekem tejem, de ha így számolom, akkor remélem tényleg elég volt neki. És aludt is most éjjel, ½ 22-3/4 7-ig.

Kakival vagyunk megint sz*rban. December 25, december 29 (2x), január 1. Azóta semmi, de most tekereg és durrog. Nappal nem zavarja, hajnalban viszont felsírt puki előtt…ha ma sem lesz, nem tudom…aggódom.

Mmarica, fura egy doki. Azt is mondta, hogy csináld? Mert Panka nappal nem és nem alszik 20-30 percnél többet, néhány kivételtől eltekintve. Tegnap pölö extra extrém nap volt, de. aludt 1,5 órát, du. 10!!!!! Percet. Na ennyire gáz azért még nálunk sem volt máskor, de nem volt nyűgös.

Hörcsög, Kolbi, az én 12 kg-omon is osztozhattok!

Ja, Irina, kézkulcsolás nálunk is van, már elég régóta, de nálunk „aggódó mamika tördeli a kezét” típusú.

Becka, ez igen!! Levi is siet?

Nem tudom befejezni, Panka sikongat vigyorogva az ágyában.
dettyk

Nem tudom volt-e már erről szó...

Édesek a pucér fotók nagyon, de azért gondoljunk arra is hogy bizony rengeteg pedofil ember látogatja előszeretettel az ilyen babás oldalakat és amikor látótérbe kerül egy mini nemiszerv is, akkor valószínűleg örömtáncot járnak boldogságukban az ilyen alakok...

Gremese!
Az is jó pl. abban hogy többen vannak, hogy sosincsenek egyedül, soha nem unatkoznak még akkor sem ha engem lefoglal egy időre a házimunka...

Csodás érzés látni amint önzetlenül kisegítik egymást, őszintén szeretettel megöleli egyik a másikat, stb. :):)

Larával és Pálmával is kezdetektől nagyon édesen viselkednek, azonnal közéjük tartoztak Ők is, az első pillanattól kezdve. :):)

Néha meg olyan dolgokat tudnak mondani, hogy magam is csak ámulok...

Jó látni hogy már ennyi idősen is átvették tőlem az alapokat, az általam jónak tartott viselkedési mintákat és ezek csak tovább bővülnek egyre és egyre. :):)

Azért hogy a hátrányokról is ejtsek néhány szót: amikor pl. kezdetét veszi egy betegség, akkor egy gyerek esetében az ember túl van az egészen 1 hét alatt.

De amikor már 6 gyerkőc van, akkor általában láncreakció szerűen adják át egymásnak...

Amikor az egyik végre meggyógyul, akkor staféta szerűen kezdi a másik, a harmadik és így tovább.

Szóval akár 6 héten át is szenvedek ilyenkor lelkileg...

Az ikrek Humana-t esznek, mostmár a banános tejpépet is imádják ugyanebből a márkából és 6 hónapos koruktól megkóstolhatják a barack-alma desszertet is. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Igazad van! Apa is mondta már, hogy Szeliről ne tegyek fel meztelen képet.

Fő a husileves! Nyami! Meg készítek fini sonkás kockát! :D
Szelike pedig durmol! :wink: Apa meg a garázsban mókol. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Juba: ne aggódj, Ádi is utál hason lenni, mondjuk most van, hogy 5-10 percig is bírja, mielőtt jelzi, hogy teljesen elege van belőle. Forogni is ráérnek még a babák.

Timi26 és többiek: köszönöm a segítségeteket, igazából vettem már puzzleszőnyeget (8 db-osat), de Timiéké nagyon tetszik, a miénk elég sok darabból áll, ami aggasztó, mert eltűnhet a gyerekben, bár még odébb van, hogy kiszedegesse az egyes részeket. Szóval szívesen vennék másmilyet is.

Fleur: KITARTÁS, LÉLEKBEN VELETEK VAGYUNK!!!

Bongyi: de sajnálom, hogy ennyit betegeskedtek a manóid! Remélem, már tényleg a legvégén jártok. Gratu Mariskához! ;-)
Gremese: köszi! ;-)
Hozok majd még képeket, ha lesznek, addig is én is mindenkit erre buzdítanék!

Dettyk: nekem van tejleadó reflexem, néha fáj, annyira erős. Nem mindegyik szoptatásnál érzem, de azért sokszor. Főleg a bal cicimé erős, mert az bohóckodik mostanában. Szegény gyerek sokszor ettől az erős kilövelléstől nyel félre (gyanús, hogy 95%-ban a bal cicinél fuldoklik). Van, hogy szegény köhög, a mellemből meg csak spriccel, spriccel a tej... :shock:

Ádi éjjel 3-tól úgy gondolta, hogy itt az ideje ismét gyakorolni a forgást (nem jött össze neki), merthogy már olyan rég próbálkozott (csak lefekvés előtt folyamatosan...)... Úgyhogy fél 6-ig kísérletezett, közben megetettem, vártam, hogy elálmosodjon, végül a cicire való visszarakás után aludt el a szentem... ;-)
Aztán most avattuk fel a járókáját, amit jelenleg hempergő funkcióban használunk, a tornászkunsztokhoz kicsi kiságy helyett ebben gyakorolhat. El is aludt benne, amit jó jelnek veszek (merthogy ez a magunktól elalvás aztán szinte sose megy)!
Tegnap a férjem kapott végre Purelan 100 kenőcsöt, szerintem csak ezzel tudok szoptatni a sebes mellbimbómmal, mert ez zsírosan tartja (ha kiszáradna a seb, össze...nám magam, az biztos). Csakhát elég kevés helyen lehet kapni, patikákban alig. Mindenkinek nagyon ajánlom mellápolásra, de a baba bőrére is lehet használni, 100% lanolin (=gyapjúzsír), nem kell lemosni (én nem is tudnám a bimbón lévő sebből kimosni, ezért jó csak ez a kenőcs).

Kép
Kép
irina

Vadvirág, Istenem, 6 hétig betegeskedő gyerekek... micsoda erő kell ehhez! Ádi 2 hétig volt náthás, nagyon rossz volt, hogy nem tud aludni, enni, fuldoklik, rossz a hangulata -- és ő egyetlen baba....

A pucér képekkel kapcsolatban igazad van!

Kép
Kép
irina

Ui: Nem tudom, kinél volt még így, de Ádinak a nátha alatt folyton vérzett az orra is (kicsit, nem rendes orrvérzés, hanem a náthával összefüggő volt). Volt, hogy reggel azt láttam, hogy véresek az orrlyukai, képzelhetitek, milyen érzés volt... Semmi nem segített, az sem, hogy hanyagoltuk a Stérimart meg időnként az orrszívót, azt gondolván, ezek sértették fel, de amikor nem használtuk őket, akkor is vérzett.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Bongyi!
Jobbulást a gyerekeknek.

Dettyk!
Nekem is van tejleadó reflex.
Van úgy ,hogy érzem de már volt olyan is,
hogy nemvettem észre már csak akkor amikor már
folyt át a ruhán, mert ugye a betét önálló életet élt.

Vadvirágnak teljesen igaza van a mesztelen fotókkal kapcsolatban
majd az ilyen képeket küldjük a gmailra.

Minden betegnek jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Én is csak helyeselek a meztelen fotókkal kapcsolatban! Annyi perverz nézi az ilyen oldalakat (is). Szerintem is küldjük a g-mail-re!
Én már akartam feltenni Zsófiról ezerhurkás fotót, de pont emiatt nem tettem.

Tejleadó reflex: Ugyan úgy, mint Irinánál. A jó cicimben sokszor olyan erős, hogy fáj (néha sziszegek is), a "defektesben" is érzem, de az nem olyan erős.
Szintén, mint Hörcsögnél, a külön életet élő betét miatt csak lesem a foltot a ruhán, vagy (mint Irinánál), szopi közben jön (ott mindig) és Zsófi rendszerint félrenyel, köhög miatta.
Általában van türelme, kiköhögi magát, és folytatódik a szopi, de ha nincs, akkor bedühödik ha félrenyel, és elkezd sírni. Akkor megnyugtatom, és eszik tovább.
(Volt már, hogy szemen spricceltem :lol: ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Mi tegnap ettünk először reszelt alma-pépet. Ma lett me az "eredménye". Hát nem éppen almaillatú.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Most megyünk Anyósékhoz (mint minden szombaton), úgyhogy megyek készülődni, összepakolni.
Du. leszek.

Jöhetnek a g-mail-re a pucér fotók! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Épp most sppricceltem le a lányomat de ez már nem az első eset,
de ha el engediszegény meg csak nézet a na most mi van :D :D :D
Kis tej pakolás. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nézelődtem a teszveszen és van eladó szivacspuzzle.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi, Hörcsög, akkor körbenézek én is ott!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Gremese: köszi, köszi, köszi!!! :D :D :D

Irina: a mi puzzlenk is sok darabos, Rebeka úgy rakta ki az öcsikéjének. Bár azért viszonylag nagyobb darabokból áll, lenyelni nem tudja, max megkóstolni. Rebeka is szerette megkóstolni, némelyiken még most is ott van a foglenyomata! :D

Estére Rebeka belázasodott... :cry:
Még mindig nem ment le neki, éjszaka még hányt is, most is elég ramatyul van, fáj a feje, hasa, nem bír felkelni.
Ki akartam hívni hozzá az ügyeletet! Szerintetek kijöttek??? Hát nem !!! :shock:
A tünetek biztos a láztól vannak, próbáljam meg levinni, és ha 2 óra múlva sem sikerül, akkor hívjam vissza és majd beszélgetünk!!! :shock: :shock: :shock:
Szerintem egy 5 éves kislányhoz, akinek 4 hónapos öccse van azért illene kijönni, nem???
A saját dokink ugyanilyen, a védőnő szerint meg se próbáljam felhívni!

Kép
Kép
timi26

De jó, hogy írjátok ezt a szivacs puzzle szőnyeget! Ilyet anno mi is vettünk Ákosnak, és nagyon szerette, de aztán el kellett pakolni, mert mindentszájbavevős gyerek, és miután az ujjacskáival ki tudott kaparni egy-egy apróbb darabot, meg is akarta kóstolni. De akkor most előveszem Zitának, talán már a másik kettőnek benőtt annyira a feje lágya, hogy ők csak játéknak használják. :D

A nagyobbik ma is megmondta nekem a magáét. Mikor 11-kor gabonapelyhet akart enni és nem engedtem, mondván, hogy nemsokára ebéd, színi előadást rendezett hisztiből, majd közölte, hogy" én is csak ugyanolyan ember vagyok mint ti, ti ist azt csináljátok, amit akartok, úgyhogy én is azt csinálom, amit akarok!" Persze mindezt irtó felháborodott hangon. Én nem szóltam, csak csúnyán ránéztem, mire odajött és teljesen szelíden: De én azért nagyon szeretlek anya, akkor is, ha kiabálok veled.. :lol: :lol: :lol:

Tejleadó reflex: Annyira működik, hogy többször már attól spriccel a tejem, hogy tusoláskor engedem rá a meleg vizet. amúgy a ruhám átázása dettó mint Horcsognek vagy Gremesének!
Ha szopiidő van és a pelenkázáshoz kicsit előrehejolok, vagy Zita órája még nem csörög, nekem is fáj, ahogy Irina írta.
És persze szopizáskor, amelyik cicimet éppen nem szívja Zita, abból jön ezerrel. Szegény arcocskáját sokszor én is össze-vissza spriccelem, ilyenkor próbálom néha a kis orrába irányítani, hogy fellazítsa a váladékot, legyen haszna is.

Húú Irina, hogy várom már, hogy Zita is úgy próbálkozzon a forgással, mint Ádi!
De mi a lusta, nem forgó, sőt az éjszakát még nem átalvó babák közé tartozunk!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok Mamócák!
Dettyk! tényleg ügyes akkor a Lánykád!

Móni! Jobbulást! gyógyuljatok meg mielőbb.+++++++++++

Marica! Szerintem kevés a 3 tápi és 1 gyümi, min. 4 tápi kell naponta, esetleg próbáljatok másik tápot, milyet esztek egyébként?
"edzettek lesznek a társas érintkezésben" micsoda mondat... :lol:

Heni! ha ennyire nyáladzik tuti jön a foga
bökék: túleszi magát szerintem, Noel is csak akkor szokott bukni és csak annyit amennyivel többet evett.

Timi! és jó Nolkára a maxi pelus :shock: , döbbenet, de most legalább nem vágja be a combikáját.
Maszatpofi nagyon édes, de mi ez? paradicsom? vagy sütőtök?
Hát akkor Nektek is jobbulást+++++++
tényleg járvány van :?: :roll:

Emese! bundás Nyanya: :evil: Vadvirág, Granda! végülis az ilyet csak sajnálni lehet...

Horcsog! Tőlem hány kilót szeretnél, szívesen átadom mind a 15 kg-ot
Kiskolbi! Pedig cupák az van bőven!

Irina! mi is sokszor a cicin alszunk, és remélem fogunk is sokáig (üzenem a dokibácsinak :x )

Silka!Silkaaa!Niki! Niiiki!

Granda! Flamenco? aaaz igen 8)
Megy drukk a lötyi eredményhez :!: :!: :!:
Fúúú de jó kis idézet! :wink:

Sense! Micsoda nevek :lol:
Nagyon édi kispasi Boti!

Miléna! Jaj, gyógyuljon meg mielőbb a kis Zéti, sok+++++++++++++++++++++

Fleur! 8 hetes volt :(

Becka! Gratulálok Levinek a fogacskához

Bongyi! fúú de kemény volt, remélem már jobban vannak a Lurkók
Mariskához meg gratulálok.
Én egy mosó-szárítógépen filózok :roll:

Lányok
! Az milyen az a tejbelövellő reflex :oops: :roll: ? pedig én is szoptatok... :( vagy nem? :roll: :lol:

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! Amikor gyakorlatilag magától (pl. gyereksírás hangjára) elkezd szivárogni, csorogni, csöpögni, ömleni, spriccelni a ciciből a tej, és ha épp nincs a melltartódban betét, vagy elcsúszik, vagy telítődött, akkor szép nagy folt lesz elől a blúzodon! Szóval jön a tejcsi, pedig nem szívta meg a baba!

KépKépKép
bongyi

Timi26: de sajnálom Rebekkát! Ügyelettéma: többször a diszpécserre csörögtünk anno, amikor még sehol nem volt a kocsi. Hátha ez használ...

Bongyi: mi sem alusszuk át az éjszakát, Ádám összesen 5 éjszakát aludt eddig át a 4 hónap alatt, abból három éjszakán beteg volt és gyógyszereket kapott, gyanítom, ez okozta.

Kép
Kép
irina

Anitja: a tejbelövelési reflex nálam szúró érzés a mellben a szopi elején, aztán enyhül. Hülye hasonlattal élve olyan, mintha csikarná valami a melledet.

Kép
Kép
irina

Anitja, ez lemaradt: a reflex (nálam (is)) egyszerre jelentkezik mindkét mellben, pontosabban abban érzem erősebbnek, amelyikből épp szoptatok, de a másikban is beindul, ezért ázik el sokszor az ember, mint a többiek is írták.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

REFLEX az nálam is van/volt. Jaj én annyira utálom: egyik cicin a gyerek szopizik a másikból meg folyik a tej :-( és még a cicitartós betéteket is utálom:-( mindig elfelejtem berakni éjszakára, aztán csupa tej vagyok :-( Ti is állandóan melltartóban vagytok?? Éjszaka is?? Én már úgy aludnék nélküle.

Képzeljétek ma reggel vendégem érkeztek egyenesen Oroszországból :-( hát jól megleptek. Én úgy tudtam amig szoptatok nem jönnek.Ki érti ezt :-(

PUZZLE nekünk számos van, és minden egyes kocka 2 részből áll csak, állitólag ez a jobbik fajta. Mi kaptuk ajcsiba:-)

ANITJA tuti a fölösleget bukja ki, mert megfigyeltem ha rövidebb ideig szopizik akkor nem bukik/ sem nem hány.

Heni
KépKép
heni81

Van egy rendkívül bátortalan ötletem, azért elmondom, hátha felkelti valakinek a fantáziáját rajtam kívül is...

Szuper hogy van egy klubunk az IWIW-en - nekem nagyon tetszik. :):)

Arra gondoltam, mi lenne ha csinálnánk esetleg egy közös fotóalbumot is.

Olyat, ami nem lenne nyilvános, viszont mindannyiunk számára hozzáférhető lenne és így bárki közülünk feltölthetne (tényleg nagyon privát) fotókat erre a helyre - tudatában a közös felhasználói névnek és jelszónak.

Itt pedig jelezhetnénk hogy feltettük...

Persze azt amit a nagyvilág elé is szívesen tárunk, nem túl bizalmas, azt bátran tehetnénk ide ugyanúgy ahogyan eddig is. :):)

Demo: http://picasaweb.google.hu/vadalma7

(Ezt a mutatvány albumot most úgy állítottam be hogy nyilvános legyen, de persze át lehet állítani...)

Szép hétvégét mindenkinek! :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirás: teljesen igazad van a puci képpekkel kapcsolatban, borzasztó hogy mikre nem kell gondolni. :-( de a fotóalbum ötlete szuper! Szerintem!

Timi26: Szupi a szivacsos kép. Most készülök beszerezni a teszveszről. legalább két csomagot. A nagyikhoz is tudjam vinni, meg itthon is lehessen bővíteni. Jobbulást Rebekának! Hogy van???

Sense4: Nagyon cuki Boti, olyna formás kispasi. A párod nagyon vicces 50-es! :-))

Fleur: Örülök hogy jóindulatu!!! Akkor nyugodj meg és minden ok lesz!

Bongyi: jobbulást a gyerekeknek!!!

Gremese: jobbulást!

emma paraméterei, itthon mértük. 5110g, 60cm ( szül: 2720g, 48cm) nem vagyounk olyna nagyok, talán a legkissebbek??

KépKép
kaqk
Debrecen

Becka
Fog :shock:

Itt mindenki fogat növeszt??? Én azért nem bánnám, ha még nem jönne ki

Regi
Na ja

Sense, Regi
Hát látom nektek van anyai segítság...ajjjaj hát nem tom én hogy tudnám akkor összehozni..

Timi
Hát nem nagy rá, vagy hogy vannak ezek méretezve??? :?:

Sense
Hát a te férjed se komp lett :)

Bongyi
Jéézus, gyógyuljatok gyorsan!

Emese
Ja engem nem zavar, h még nem forgolódik, nem hajt a tatár és a szakkönyvek is későbbre mondják.

ejbelövelési reflex

éjszaka melltartó

Vadvirág
meztelenfotókkal kapcsolatban nagyon igazad van
fúú igen ha az egyik gyerek beteg.....tényleg nagyon rossz lehet. Nekem 3 gyerkőcös ismerősöm van, most tervezik a 4.-et.

Ha jól emléxem már van egy picasas oldalunk...csajok segítsetek...

Ma voltunk az Ikában vettünk gurulós műanyag ládákat, a sok játéknak, meg apa cuccainak. Meg ujjbábokat...hát remekül játszottunk vele.
Tegnap meg nem írtam, de verselős napot tartottunk és egy csomó verset felolvastam neki. Pl. Nemes Nagy Ágnes: Jeromos a remeterák :) címűt hát nagyon jól szórakozott rajta :) én meg őrajta. :)

KépKép
KépKép
fleur

:( Tejbelövés: hát nekem ilyen nincsen :? , napközben néha-néha ha úgy fogom Noelt, hogy leszorítja a cicim, akkor foltos lesz a pólóm, meg általában hajnalra telítődnek a didik, és akkor még fájni is szokott úgy feszül, de pl. szopi közben nem csinál semmit a másik :roll: szóval telítődik, aztán Noel kiüríti, nem lövöget sehova. Spriccelni is csak fejéskor láttam. Nem is hordok itthon melltartót :oops: Szóval ebből is látszik, hogy nem stimmel minden, kell a pótlás :cry: .

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj nemá! olvasgatnak perverz alakok?
pfúj-pfúj hess-hess innen :!: :!: :!:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Na jó vagyok, bocs nem fejtettem ki :oops:

A tejbelöveléshez azt akartam írni, h nekem is van. Elég gyakran el tudom áztatni a rucikat. Amikor Lili szopizik a másikhoz oda kell tenni valamit. És időnként tejben vajban fürdök fürdésnél :lol:

Heni neked akartam írni az esti melltartóval kapcsolatban. Én is utálom a melltartót este, így már nem hordok. Ha nagyon tele vannak a cicik odateszek egy textilpelust, amúgy meg van egy rakás hálóingem és gyakran cserélgetem őket. Az ágyba a fejemhez mindig rakok egy szárazat is. Ha hajnalban nagyon elázok lecserélem.

KépKép
KépKép
fleur

Ika=Ikea :lol: formában vagyok ma :)

KépKép
KépKép
fleur

Vadvirág!
Ez nekem eddig eszembe sem jutott. De ahogy írtad, teljesen beleborzongtam. Olyannyira, hogy ezentúl korlátozom magam az írásra. Egyébként teljesen igazad van! Sajnos. Szörnyű, hogy mikre kell gondolni.

Tejlaadó reflex: Nálam is szúró érzés mindkét mellben a szoptatás kezdetén. Sőt! időnként olyankor is, amikor Botondnak cumisüvegből adom a tápit.

Hát ma irtó nyűgös napunk volt. Botond alig aludt, és a kedve sem volt túl jó. DE: Ma először tudatosan megfogott katicás hűtómágnest!!!!!!!!!!!!!!!! És ezt többször ismételte egymás után. Annyira örültem neki. Egyébként az a menő, hogy egyik kezével fogja a másikat, és mindkettőt tömi a szájába.

Heni!
Én mindig melltartóban vagyok, de már nagyon unom. Főleg, hogy milyen csodásak ezek a szoptatós melltartók!
:evil: :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Tejbelövelés: sajna már nincs! Vagyis nagyon ritkán egy picikét, és az az érzés sincs már hogy szétakarnak robbanni. ezért is kell a pótlás. Holnap lesz Emma 4 hónapos! Wowhogy telik az idő!

Olyna édi Emma amikor foga kezében agy játékot és beszél neki egyfolytábna. Meg kell zabálni. Bár érteném mit mond és tudnám mire gondol!!! Na lassan eljön az ideje( még egy fél év :-), de ha ilyen gyorsan telik az idő akkor hamarosan arról írunk ki mit mondott ki először!

Hol lehet puzzle habszivacs szőnyeget venni??? Nem találok sehol. mármint a neten keresgélek.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hellóbelló!

Szomorúan látom, hogy mennyi a beteg Poronty :( , ezúttal is jobbulást Mindenkinek, Anyukák, Apukák, Nektek pedig kitartást! :wink:

Vadvirág: borzalmas igazság, de sajna tényleg vannak ilyen aberrált, beteg emberek. :evil: Hát az Én Picinyem fotóinak ne örvendezzen senki ilyesformán!

Tejbelövellés: ha hajlandó Máté szopizni, akkor mindig van, olykor fájásig, és olyankor jó, hogy pelusokkal körbebugyolálva szoptatok, különben totál eláznék. Mikor több tejcsim volt, akkor 2 szopi közt is éreztem többször. Éjjel amúgy én is melltartóban alszom sajna :( , és benne összehajtogatva pelus (a betét nekem egy-két szóból átázott). Nagyon szeretek (szeretNÉK) szoptatni, de már jó lenne melltartó nélkül aludni.

Apropó:tegnap és ma napközben sem volt hajlandó cicizni a Drágám, bezzeg éjjel és reggel döntötte magába a tejcsit egy hang nélkül! Este is rá tudtam venni 5 percre. :D Ki érti ezt?! :shock: Remélem, ma este is hajlandó lesz.
Közben pedig jól haladunk az almapéppel, úgy néz ki, bejött a taktikám, hogy a kanál hegyére teszek egy picit, a kanalat pedig teletöltöm lével. Így nem tolta ki, hanem lenyelte! Juppíííí!!!! :D :D :D És folyton rugdalózott, hogy még-még-még! :D

Sense: Boti szerintem is formás, nem kell mindenkinek olyan nagynak lennie. A változatosság gyönyörködtet! Mi se vagyunk óriásbébik, 7főn megyünk mérni, de kb. 6-6.5 között mozgunk valahol. Hosszra nem tudom, de most épp kinőttük a 62-es rucikat.

Irina: köszi az ötletet, de előbb megvárom, mit mond a dokinénink, hátha ad valami jó tippet.

Fleur: jó hogy írtál! :) Ne is siettess semmit! A versekkel kapcsolatban pedig csak helyeselni tudok! Sok dalocskát és verset a Babáknak! :D

Háááát, ez az új "napirend" nem fog nekünk menni, pedig első 2 nap úgy tűnt, végre Máté is kiegyensúlyozottabb. :? Annyira változó, hogy mennyit kajál, hogy néha lehetetlenség kibírni a következő etetési időig, így adok Neki hamarabb. Ez még nem olyan nagy baj, az kellemetlenebb, hogy késő délutánra már mindig nagyon nyűgös, és se játszani, se ölben lenni, de még aludni se akar. Ma is elég sokáig tartott, míg végre álomba szenvedtük Szegényt. (Az előbb ismét felébredt sírva. :( ) Nem erőltetek én semmit, ha azt tenném, mindketten rosszul járnánk (és Apa is), így próbálok az igényeihez igazodni, de azért káoszban sem élhetünk. Így még kozmetikushoz se merek időpontot egyeztetni, nemhogy dokihoz! Mindegy, majd alakul, a lényeg, hogy mindannyiunknak jó legyen. Egy óriási pozitívum: ÚJRA BESZÉLGET! :D

Lassan elő kell készítenem a fürdést,úgyhogy megyek! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Sense Boti nagyon édes :lol: :lol: :lol: Apa meg tényleg messze van a 100-astól :lol: :lol: :lol:
Képeket meg lehet feltenni a gmailre, hisz jól emlékszik Fleur van nekünk ott egy képtárunk. Még a párom kreálta a topiktali után. Akkor be is tettem ide a linkjét. Marica és Fleur is oda rakta a talis lépeket. Szerintem mehetnek oda a fotók. Elérhetősége meg mindenkinek van hozzá. Majd holnap megkérem páromat írja le, hogy lehet hozzáférni és akkor szétküldöm priviben annak aki kéri.

Tejbelövelés Van, még mindig amikor szoptatok a használaton kívüli ciciből majd fél deci kicsöpög. Meg sokszor napközben nem győzök cicitartót cserélni ha elmozdul a betét :oops: :oops:

Kaqk http://www.anixbt.hu/bolt/product_info. ... 04d490c682
illetve a teszveszen vagy a vaterán is van.

Fleur Minden rendben lesz anyukáddal. Az tök jó, hogy már most tudják, hogy jó indulatú :lol: :lol:

Emese Jobbulást neked is

BeckaNagyon siet Levike kicsi foga

:lol: :lol: Nem küldesz most fotókat, hogy kicsinyítsek?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Miléna, Timi26, Bongyi Jobbulást a gyerekeknek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

L.móni: köszi,

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi Weöres Sándor verseket szoktunk szavalni a cicának. Hangosan kacag neki :lol: :lol: :lol:

Kaqk Nincs mit :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mamikák!

Nagyon örülök hogy ilyen jól fogadtátok ezt a témát (is), mert bevallom meglehetősen félve vetettem fel, attól tartottam hogy esetleg tudálékosnak tartotok majd, stb. - szóval gondolkoztam rajta sokáig.

(Néha van úgy hogy éppen érzékenyebbek vagyunk valami miatt és olyankor esetleg rosszabbul reagálunk egy-egy ártalmatlan segítő szándékú, vagy akár viccelődő mondatra is...

Sokszor tartok ettől, nehogy valakit megbántsak véletlen egy-egy ilyen alkalommal. De ha netán valamikor mégis ilyen szerencsétlenül alakulna egy hozzászólásom, kérlek azonnal szóljatok hogy időben tisztázhassuk, ne legyen harag, vagy félreértés... Csak őszintén, mint mindig. :):) )

Szóval szuperek vagytok!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

Jaj ez a tél, látom én is sok beteg van, mindenkinek jobbulást!

Vadvirág, úristen ez eddig nekem eszembe sem jutott, de most, h belegondolok :evil:

Tejbelövellés, hát nekem is van főleg reggel, folyik a másik, én pelust rakok oda, már nem alszom melltartóban, hála istennek, néha indul csak meg reggelre. De mikor szopizunk nekem is van olyan kis szúrós érzés.

Alma, hú hát mi még semmi ilyet nem ettünk, most szeretnénk venni egy gyümölcscentrifugát. Kedden megyünk a 4 hós oltásra, gondoltam majd ott kifaggatom a védőnőt mit hogy ajánl alma és egyéb téren.

Sense, Robesz se nagy, de ő is olyan kis formás mi is 6200 - 6400 között mozgunk és kinőttünk a 62-es ruhákat. Botika nagyon kis kis szép, formás.
Nevek :shock: , nagyon jók, nálunk is vannak:)
Nálunk Apa Robeszt nevezi el, pl. Szaros Szilárd, Hugyos Henrik, Mászkálós Marci stb.

Fleur, mi tegnap a kisvakondot olvastuk, most kaptuk karácsonyra, nagyon tetszett neki. Tök jó, hogy olvastok neki, szerintem is fontos. Örülök, h jól vagy.
Ikea, holnap szeretnék eljuttni, reméljük sikerül.

Kiskolbi, Robesz is estére fárad el, szerintem ez teljesen normális, majd beáll az a napirend, mi is arra törekszünk és akartam is írni, hogy egy ideig mi sem beszélgettünk, és új év óta újból dumál, de egyfolytában.

Fog, hát nekünk úgy látom még se híre, se hamva, láthatóa, de folyamatosan nyáladzunk, és az öklünk a szánkban, ez már az lenne, de nem látok semmit.

Regi, Sense irigykedem a torna miatt, rám is rámfére, minden értelemben, de én csak este tudnék menni, ha Apa hazaért, akkor meg elég nyűgős, nem akarnám itt hagyni.

Bongyi, gyógyuljatok meg:(

Emese, remélem jó volt Anyóséknál:), terasz, úristen, nagyon szuper ha már tavasz lenne:)

Végre leszedtük a karácsonyfát és visszakapta a terét, tele a nappali játékokkal.:)
Puszi lányok, megyek, a fiúk hiányolnak, és kajabálnak ezerrel.

Kép
Kép
nektarin

Móni, ez igen, édes lehet a kislánykád:)

Kép
Kép
nektarin

Anitja, Te is szoptatsz igeeeen:)
Irina, mi sem alszunk végig mostanában éjszakát, felébredünk, bár mostanában megint nem eszünk, csak simi és alszik.
Na tényleg megyek.

Kép
Kép
nektarin

Szoptatós mamik közül menstruál valaki? Normális ez???

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: