A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Na Helló!
Megjöttem a védőnőtöl. A vérnyomásom 130/80, ez nem magas tudom, csak nekem. Világ életemben 80-90 volt, amióta terhes vagyok 100/70-től nem volt magasabb. Vagy 2 hte rendszeresen fájt a fejem meg nem voltam valami jól, megmértük, 160/90 volt. A védőnőm mondta, hogy méregessem, de visszaállt 100-ra. Most meg megint magasabb. Hát csak nem lesz semmi baj.
Egyébként én 65,5 kilóról indultam, most 68-at mértek. Ez elég jó sztem.
Bár jó lett volna 55-ről indulni, de kaptam fél éves hormon kezelést, és 10kg rajtam maradt, amit nem tudtam leadni. Sajnos.
Holnap reggel 9-re megyek UH-ra!! Szorítsatok, hogy megmondják a nemét!!! Apuci fiút szeretne, nekem mindegy, de akkor legyen fiú, ha már annyira szeretné. De ha lány, az sem baj. Csak tudnánk már végre.

Nekünk a lánynév: Anna Eszter, a fiút meg nem tudjuk. A lány tuti, de fiú nincs, pedig azt szeretnénk. Fura.

sz.andi

Sziasztok!
Most meg én nem győzök visszailvasni.....
Azt a kérdést,hogy értettétek,hogy:valaki volt már apaságin??
Mégegyszer nem keresem vissza de valaki ezt kérdezte...
Mit jelent?

Komolyan irigyellek titeket,hogy az ultrahanggal kapcsolatban attól féltek,hogy megmondják-e a nemét vagy sem... :oops:
Én minden féle szörnyü rendellenességektől félek :oops:
Na ez vagyok én a negatííííív :?
Egyébként én már 20. hétben leszek annál a bizonyos 18.heti ultrahangon(3hét mulva)
Vendég

Almaani
Persze... csak adatok kellenek...
Nick (név)/mama kora/lakhely/szülés várható ideje/kórház/baba neme/neve/testvér
Vendég

Sziasztok!

Hú!!!!!!!! Nemrég érkeztem haza és örömmel látom, hogy van mit visszaolvasnom. De hogy a sorrendet tartsam:

Oszman: Tök jó a pocakfotó! Jó neked, hogy már dec. 22. óta nem dolgozol én pont tegnap számolgattam és valszeg április elején vagy közepén fogok eljönni, persze ez a legoptimálisabb eset.

Bárány: Holnap megyek UH-ra 18. heti genetikai és gondolkodom rajta, hogy megkérdezzem-e tőle ezt a vizsgálat dolgot. Gondolom tudja mit miért csinál, de azért mégis ott motoszkál ez a kérdés a fejemben. Én nem szolizom és nem is fogok, egyébként úgy tudom, hogy ez ártalmas a magzatra nézve, mármint felmelegítheti túlságosan a magzatvizet és az nem jó, mint ahogyan az infraszauna vagy a forró fürdőben való üldögélés, helyette a meleg/langyos fürdést vagy a zuhit ajánlják, szóval én felhagytam a fürdéssel és zuhizok, mert én csak a forró fürdőt imádom. Én még a hajamat sem mertem visszafestetni eredeti színre, gondolhatjátok milyen a szőke haj sötét színű nagy-nagy lenövéssel, de talán már nem ártanék vele így 18 hét körül ugye?

A kajalás nálam:

Reggeli: egy tányér műzli. Bent a munkahelyen tízórai/2. reggeli 2 kiflivel és valami rostossal, mikor émelyegtem csak ezt bírtam rágcsálni, azóta a szokás megmaradt. Néha joghurttal vagy túrórudival.

Ebéd: kis csésze leves és valami főétel (valami húsféle körettel/főzelék, attól függ mit adnak a kajáldában).

Uzsonna: nasi (csoki ált.)

Vacsi: ha maradt meg főtt étel, akkor azt, ha nem akkor 2-3 szelet kenyér felvágottal, vagy virsli vagy amit találok, mostanában rákattantam a császárszalonnára almapaprikával és kenyérrel. Isteni!!!

Ja és a párom minden nap csinál nekem egy banán turmixot és vagy facsar grapefruitot, túl sok zöldséget és gyümit sajna nem eszem. Emellett iszom 2-2,5 liter mentes vizet és néha lecsúszik egy kis Fanta :oops: , sajnos nagyon kívánom!

Egyébként én 62,5 kg-ról indultam és legnagyobb kétségbeesésemre a keddi mérés szerint csak 63,6 kg voltam. Parázok ezerrel, hogy minden oké-e odabent. Tegnap este egyébként megint rúgott párat.

Gigi: Neked is szép nagy a pocakod, tegnap én is akartam felrakni, mert már régóta csinálunk hétről hétre fotót, csak valaki nem tud segíteni, hogy a nagy felbontású képet hogy lehet kicsinyíteni? Ehhez béna vagyok sajna.

Ibm: szép pocakfotó!

Edied: gratula a kisfiúhoz, jó nektek, hogy már tudjátok a nemét.

Buci: Jobbulást kívánok!!!!!!!!!

Egy kérdés, nekem még nincs meg az AFP eredménye, milyen is a jó tartomány???????

Előtej? Nekem semmi, ennek már lenni kellene???????

A neveken mi is sokat gondolkodunk, ha fiú akkor Zoltán, ha kislány akkor Emma/Alíz/Boglárka még nincs meg a befutó. nem is olyan könnyű ez. De olyat nem szeretnék, hogy közel legyen egymáshoz a névnap és a szülinap, mert nekem úgy van és nagyon rossz, három nap van közte, plusz a névnapom szenteste van. Szörnyű!!!! Megfogadtam én ilyet nem csinálok!

Jevi:
Szerintem nyugodtan mond el a dokinak, hogy akarod tudni a nemét, végülis hagy döntsd már el te, hogy mikor akarod megtudni, nem igaz?

Almaani: gratula a kisfiúhoz!

Éca: gratula a kislányhoz, kezd egy kicsit kiegyenlítődni a nemek aránya?

Ti hogy álltok a hátfájással? Néha nekem őrületesen fáj a keresztcsontom, bár szerintem korai, és beszakad a hátam. tegnap éjjel sehogyan sem volt jó feküdni.

Ja, foglaltam időpontot 4D-re, 18-án megyünk, az még nagyon messze van, de sajna a páromnak addig keményen túlórázni kell és hát nélküle azért ne megyek.

Csajok, nagyon bocsi ha most nagyon sok voltam, de egy egész napot kellet behoznom, és hát örülök hogy ennyit írtatok!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Senki nincs már? Mire hazajövök mindenki elmegy pihenni?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Előtej? Nekem semmi, ennek már lenni kellene???????

Úgy látszik, csak nekem van ilyen. De megkérdeztem ma a védőnőtől, azt mondta teljesen normális dolog. Sztem nem mindenkinek van, de mé pont nekem? :D

sz.andi

Hopp, az idézet nem sikerült, Mankabinak akrtam válaszolni.. :D :D

sz.andi

sz.andi - Ilyenkor lehet használni ezeket a melltartóbetéteket. Próbáltad már?

Egyébként nektek sokat változott a mellméret?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Nekem már 2 számmal nagyobb melltartó kell,ennek örülök! :lol:
Lányok!
A 2008-ban szülünk topicban az egyik kismama aki mindjárt szül csinált egy tünemény videót a 9 hónapról,nézzétek meg,nagyon szuper lett!
A linket nem teszem ide a tudta nélkül,de nézzetek be oda nekem nagyon tetszett!
Aki megnézte mind megkönnyezte!
Gondolom nem haragszik,hogy szóltam nektek,hisz csak büszke lehet rá!
Tényleg szuper lett!

Kép

Kép
ibm

Ibm,én is megnéztem és megkönnyeztem de miért hiszen alapvetően vidám...nem???De tényleg tök jó...olyan kreatív emberek vannak,én nem tudnék ilyet csinálni
És meg kell hagyni a kismama is tök vékony csinos
Vendég

Igen!

Nagyon kis csini,nagyon szorítok nekik!
Vidám,csak olyan megható és szép!

Kép

Kép
ibm

BÁRÁNY!!!!!!!!!!

NEKED MÉG MINDIG NINCS VONALZÓD???????
ÉS FOTÓD????????? :evil: :lol:

Kép

Kép
ibm

Én is láttam a videót. Pont most akadtam rá, akartam is szólni, hogy van ott olyan. Tényleg vidám dolog, de sztem az ember magáénak érzi és ettől érzékenyül el. Én is könnyeztem.

Nem próbáltam még a melltarrtó betétet, ezembn sem volt. De nagyon jó ötlet, bár főleg este-éjszaka folyik.

2 számmal lett nagyobb a mellem, fura is, mert sose voltam nagy bögyökkel megáldva. :D

sz.andi

sziaszok!
ígértem pocak képet. Most készült: Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Mankabi
AFP: 0,5-2,5 MoM között

Képkicsinyítés
Attól függ, hogy milyen program van a gépeden...
Office Picture Manager... ez nagyon jó :lol:

Netről letölthető, jól használható az Irfanview
http://www.irfanview.com/

Ha nem megy, emilben küld el nekem, megcsinálom!

Mellméret
Enyém is növöget... most már látszik, hogy van... én 75-80B-C mérettel szoptattam...
Vendég

Kép

Na jó,tényleg nem akartam,de meggyőztetek :?
Vendég

Bárány, Buci
Nagyon szép :lol:
Vendég

Gigi: Köszi, van Office Picture Manager, azt hiszem megtaláltuk a tömörítést, most próbáljuk, de ha nem megy szólok!

Bárány: Ez nagyon szépen látszik!!!!!!!!!

Én is néztem a videót, aranyos nagyon, én is megkönnyeztem.

Mellméretben én 75 B voltam a 80 C pedig még egy pirnyót nagy, szóval így jártam, még várnom kell kicsit!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szóval jön a kép! Kép

Ez múlt héten készült! Csak azt nem értem kilóban miért nem látok növekedést.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Méghogy az enyém nagy???????????
Aszta csajok,asszem itt mindenkinek nagyon szépen fejlődik a babája!!!!!!!!!!!
JUPIJÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!! :lol:

Bárány! Vonalzót még mindig nem látok!!!!!!
Nagyon szép a pocid,de a felszedett kilókat jól álcázod! :lol:

Kép

Kép
ibm

Akkor mostmár mindenki rakjon képet :lol: :wink:
Vendég

Ibm én sem látom hol van az a bazi sok kiló.Pedig ott van ,én rendszeresen méregetem magam :oops:
Vendég

Sziasztok!

:shock: :shock: :shock:
A 19. hétben vagyok és kisebb a hasam, mint Bucinak!!!!! Atyaég! Hová nő ez a gyerek? Biztos a fenekem felé, mert az viszont jó nagy! :lol:

Egyébként én nem a nádszálkarcsúak táborából indultam: 72 kg voltam teherbeeséskor most 76 kg. Egyáltalán nem bánom, hogy nem szedtem fel egyelőre ennél többet. Attól félek, hogy fogok én még a mérlegről lefordulni, ha meglátom mennyit mutat. :roll:

Szoli: én nem kockáztattam meg. Hajlamos vagyok amúgy is a májfoltokra, terhesség esetén meg főleg sokaknak elő szokott jönni, úgyhogy inkább kihagyom.

Melltartó: mivel amúgy is szép dekoltázsom volt 8) (80D), nem igazán tudott már hová növekedni, még most is 80D. Előtejnek nyoma sincs. Pont ma reggel néztem, hogy még a bimbók mérete sem változott, csak talán egy árnyalatnyival sötétebbek lettek. Viszont melltartó nélkül egy lépést sem tudok tenni, mert úgy érzem, hogy majd' le szakadnak. :roll:

Hátfájás: na, az van. :evil: De inkább a keresztcsontomnál, nem is annyira a hátam.

Uh: nálam a doki ragaszkodott, hogy betöltött 19. hét után menjek. :roll: Ez azért érdekes, mert az AFP-nél nem volt ennyire naptárfüggő.

Ki is írta a 33-as AFP-t??? Az milyen mértékegységben van?? Nekem 0,95 MoM lett és azt mondta, az orvos, hogy az teljesen tökéletes.

Étrendet nem tudok írni, mert össze-vissza eszem mindent, ami éppen a kezembe kerül, ha éhes vagyok. Viszont az édességet egyáltalán nem kívánom. Én, aki még a mézet is megcukroztam! :roll: :oops:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Lehet hogy már írtad de mennyit híztál?
Annyi nem, lehet,hogy ne merd leírni! :lol:
Mennyiről indultál?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Lehet,hogy hülyének fogtok nézni de én világ életemben szeplőkre és májfoltokra vágytam :D Úgyhogy nekem lehet,hogy bejönne a szoli :D :D
jó éjt mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Tök jó, hogy ennyit írtatok! Végre feléledt a topic!
Gratula azoknak akik már tudják a nemét a bébinek! Bevallom én is kíváncsi vagyok rá, de sokkal jobban foglalkoztat, hogy egészséges-e. Az AFP eredményt január 17-én fogom megtudni, a védőnők kapják meg és ők 17-én hajlandóak erre:evil:
Hétfőn meg megyek magándokihoz aki genetikai UH-t csinál. Nagyon várom már.
Tök jók a pocifotók, azért már mindenkinek látszik :D
Kajálás: én azt vettem észre, hogy nem eszem többet mint terhesség előtt :shock: 56kg-ról indultam és most 60 vagyok. Szal 4 kg +. Mondjuk később biztosan több feljön 1 hónapban, de remélem ez még nem vészes.
Az én pocim most:
Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella: Neked is nagyon szép a pocid!!
Tök jó látni mindenkiét.

Hízás: én 61 ről indultam, most 64 vagyok. Eszek mindenfélét, amit megkívánok de mivel elég későn szoktam kelni a reggeli sokszor kimarad.

A baba mozgását már rendesen érzem, biztos vagyok benne, hogy az mert olyan dörömbölés szerű. Nagyon jó érzés :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

na jó, este én is teszek fel pocakfotót este. tegnap csináltunk, de meló után már nem volt energiám odaülni otthon is a géphez.

én 86-ról indultam, és a 6. hét végén már volt rajtam +2 (gondolom víz...), és azóta jött még 2 most az utóbbi pár hétben.

mentségemre legyen mondva: 176 centi magas vagyok, és 70 kilósan kimondottan vékony voltam. azt a súlyt 800 kcal-os diétával és mindennapi 1-2 órás mozgással tudtam tartani. na jó, meg hát akkor jobban is zajlott az élet... :D

2 napja nem érzek mocorgást. előtte sem volt túl intenzív, de most meg semmi. :(

mia_snow

Sziasztok!
Mia,hol akép?
Stella nagyon kismamás vagy te is :wink:

Ma voltam afp-n + hepatitis b,eredmégy 12-15 nap múlva :?
De mivel 23.-án ugyis megyek ultrahangra,csak akkor fogom megtudni az eredményt..
Vendég

este teszem fel. a fényképezőgépen van, otthon. :D

mia_snow

ok :D
Vendég

Hahó!

Na, este én is felteszek képet a pocakról, mert lemaradok :)

Én 55-ről indultam, de nem tudom, hol tartok, mert az otthoni mérleg mindig mást mutat, majd 1-án megyek a védőnőhöz, akkor kiderül. Mindenesetre a derékbőségem már 7-8 cm-t nőtt. ;)

Szerencsére a cici is szépen gyarapodik, a férjem dülleszti is a szemeit. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Oké, 14-én megyek a védőnőhöz, 10-én pedig a 18. heti genetikaira, azt már nagyon várom...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Én a 174 cm-mel indultam 50 kilóról... most vagyok 56...
Petivel 67 kilónál szültem :oops:

Oszman
411-717/54067 mellék

Délelőtt itt volt a védőnő... :evil:
Vendég

Gigi
Én még nem is voltam védőnőnél kiskönyvem sincs :oops:
Hozzád a kisfiad miatt ment ugye?Nem azért mert terhes vagy...
Én modjuk a gyerekekhez sem engedtem be csórit
Vendég

Bárány
Peti miatt nem jár... most miattam jött... csak minek? :roll:
Még nincs kiskönyved?
Én azért elmentem egyszer a terhesgondozóba....
Vendég

na szereztem képet az Öcsémtől. ez szilveszterkor készült, de sztem azóta már nőttem. legalábbis azt mondják a csajok, hgoy vagy a fotó csal, vagy a pocim nőtt... pedig még nem telt el 1 hét sem. :)

[img]http://miakepek.freeblog.hu/files/Tesó1.JPG[/img]

mia_snow

Sziasztok!
Mia tök jól nézel ki,komolyan...
Egy ember akinek feje is van :D :D :D :D
Vendég

[quote="montana"]S írta:montanaziasztok!
:shock: :shock: :shock:
Ki is írta a 33-as AFP-t??? Az milyen mértékegységben van?? Nekem 0,95 MoM lett és azt mondta, az orvos, hogy az teljesen tökéletes.
:roll: :oops:

Sziasztok!

Én írtam a 33-at, ng/ml
A normális határ: 15-94-ig. Itt lehet más mértékegységet használnak.

Ma voltam UH-on, szerncsére minden rendben van, jó nagy a baba. Azt mondta a doki, hogy 19 hetesnek felel meg. De sajnos szégyenlős volt. Nem baj, hétfőn fél4-re megyünk 4D-re!!! Már nagyon várom!!
Pocakfotót majd rakok én is, csak le kéne fényképezni. :D

sz.andi

Sziasztok!

Alig győzöm visszaolvasni,amiket írtatok!Nem is tudok úgysem mindenre reagálni...

Miának én is gratulálok,hiszen őt majd legalább be tudjuk azonosítani az arcáról.
A többiek hasára már nem is emlékszem,hogy melyik volt nagyobb vagy kisebb,mert olyan sok szép pocakot láttam...

Megjött ma az AFP eredményem: 38 ill. 1,3 !! Tökéletes eredmény.
Úgyhogy jövő héten megyek a 18 hetes genetikai UH-ra.

Pocakfotót majd én is teszek fel,nem szeretnék bármiről lemaradni..

Kép
orsitigris

Ja a hízást elfelejtettem: + 3 kg.
Melltartó: 75 C-ről 75 D. Nem semmi... :lol: :D :D

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Végre hazaértem!

Mia: Szép pocakfotó!

Lányok szorítsatok, hogy minden rendben legyen, ma este megyünk 18. heti genetikai UH-ra. Bízom benne, hogy nem lesz szégyenlős! :)

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Egy gyors körkérdés:

Ki hogy áll a vásárlással és a babaszobábal? Bár tudom néhányan már vettetek, illetve kaptatok dolgokat, de azóta nem írtatok ilyesmiről.

Nekem nagy gondot okoz, hoghy mit honnan fogok beszerezni, illetve miből mennyit és milyet. Gondolok itt például babakocsira.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Én is felteszek egy fotót, bár nem az igazi...

Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

d. bogi, megnyugtató, hogy nem sokkal vagy mögöttem, és neked sincs még óriás-pocid. a többiek képét elnézve az enyém túl picinet tűnt, pláne ahhoz képest hogy az enyém tartalma háj+baba. :D

babaszoba: szerencsére fél évvel ezelőtt kb anyukámnak volt egy lehetősége, hogy egy usa-ba költöző család neki adományozott egy csomó mindent: hordozó, sokfunkciós babakocsi, kiságy, járóka kókuszmatraccal, pelenkázó, fürdetőállvány kiskáddal, stb... szóval elég jól állunk ezügyben. amúgy még nem vettük volna meg, majd csak a 7-8. hónapban szerintem.

rucik: kaptunk már jópárat, venni még csak 1 pár zoknit vettünk, és az osanban valamelyik nap volt akciós 100% pamut body, 5 db volt egy vállfán kb 1300 ft-ért. nem tudtam otthagyni. :D amúgy nem szeretnénk még vásárolni, ráér... a tél úgyis szűkös anyagilag nekünk. :S

mia_snow

Bogi,jól nézel ki,észrevettétek,hogy nagyjából egyformák vagyunk????
Vendég

Mia telejesen jó a hasad elsőre nekem ennyi 7 hónaposan volt..
Ha lapos lennél mint a deszka akkor is jó lenne...
Itt mindenkinek jó a hasa :wink:
Vendég

Móni te jössz!!
Vendég

na ezen a képen talán reálisabban látszik, tegnap készült:
Kép

mia_snow

Na ígértem én is pociképet:

Negyedik bébink.

Ruhás pocak: Kép

És a pocakom meztelen,a striáimat kénytelen vagyok eltakarni,elég csíkos már a hasam 3 szülés után!
Kép

Kép
orsitigris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: