A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Batkamanó!
Most látom csak a táblázatból, hogy honnan is írsz. Azt a mindenitKép Hogy kerültél olyan messzire?
Itt Finno.-ban úgy van, hogy a 36.heti utolsó orvosi vizsgálatkor vesz a doki kenetet, előtte nem(!). Nekem mondjuk 2 hete jött elő gomba, még életemben nem volt, nem is viszkedett pl. a hüvelyem, csak a combhajlataim, most próbálom kiirtani, krémezgetem, stb. Mondjuk a múlt héten rákérdeztem, hogy mi van, ha nem múlik el szülésig, azt mondták, hogy a gomba nem veszélyes, nem jelent semmit, amúgy is van belőle, csak így terhesség során elszaporodhat. Ja és azt is mondták, hogy közvetlenül, mikor szülsz, a kórházban is nézik, hogy van-e vmilyen fertőzésed és aszerint adnak szülés után pl. antibiotikumot neked meg a babónak. Szerintem érdemes ezeket neked is tisztázni.

Kapcsolatanalízisről:
Eleinte nagyon érdekelt sőt hittem is benne. Aztán itt a Babanetről az egyik lány (Katának hívják) mikor az első babáját várta szorgalmasan járt is Raffaihoz. Nagyon odáig volt tőle, fel is vette a kapcsolatot a babájával, látta is őt bent a méhében, és ez így ment hosszú hónapokon át. Megtudta így, hogy kislánya lesz, a baba is egyértelmű jeleket adott, odáig voltak az elégedettségtől. Aztán megszületett a babó, Kornél. Ugyebár nem az a kislány, akivel felvette a kapcsolatot... Azóta igencsak kétkedéssel fogadjuk az egész módszert...

Puszi mindenkinek: NYuszimanóék 33.
nyuszimano

Sziasztok LányokKép
BatkamanóKép
Köszi a megnyugtatást Tőled is az AFP-re fonatkozóan. A 12 héten a nyaki redők rendben voltak és a 16. ill. 21. heti UH-k alapján is rendben vannak a Babák csak az egyik két héttel le van maradva a másiknál. Viszont genetikai UH-ra csak ezután megyekKép
BarbiKép
Mégegyszer gratula Nektek!!!
NelliKép
Hidd el a kislányod jó helyen van a NagyiknálKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!Kép

Nekem azt mondta a doki, hogy mindenképpen lesz hüvelyváladék vizsgálat a 37. héten. Állítólag mindig csinálnak elővigyázatosságból, nehogy a baba elkapjon valamit a szülésnél.

Üdv
Laura
Laura2

Kedves AnnAnn!

"Csöndestárs" vagyok itt a fórumon, csak olvasgatni szoktam, írni nem, most azonban, hogy a szakmámba vágó dologról olvasok (ti. a "lelki köldökzsinór" pszichológiai vonatkozásairól), mégiscsak elkezdtem püfölni a billentyűzetet.

Amit írsz az imaginációs kapcsolatteremtési értékéről az eljárásnak, azt elfogadom, és valóban, különösen, ha a szoros anya-gyerek kapcsolat természetes kialakulását valami más gátolja (pl. az általad is említett korábbi vetélések, esetleg családi problémák, gyermekkori emlékek), akkor komoly segítséget jelenthet az egész családnak.

Fontosnak tartom ugyanakkor kihangsúlyozni az imagináció eredeti jelentését, és azt, hogy az analízisben is csak saját magán keresztül közelíti meg az anyuka a babát (pontosabban a babával létrejövő kapcsolatának problémáit), azaz a valóságban nyilvánvalóan nem látja a magzatot, és nem is tud vele kommunikálni olyan értelemben, mint ahogy azt szerintem az átlag érdeklődő vagy a könyv olvasója elképzeli.

Ily módon tehát azzal értek egyet, amit a hozzászólásod második felében írsz, hogy ti. a módszer jómódú és problémás háttérrel küszködő anyukák számára ideális megoldás, senkinek sem javasolnám viszont, hogy bankhitelt vegyen föl a tanfolyam költségeinek fedezésére, mert a gyereknek rendszeresen olvasott mesével vagy komolyzene együtt hallgatásával gyakorlatilag megegyező eredményre lehet jutni.

És ha már kiemelted az analitikus vonást az eljárásban, valóban, ez jelen van, és csakúgy, mint az ortodox analízis, "egészséges", azaz problémamentes anyukák esetében teljesen fölösleges, az állítólagos gyakorlati értéke ugyanis, aminek mindenki hasznát venné (gyerek nemének kiderítése, a megfelelő fekvés elérése, stb.) - mint azt számos első- és másodkezi tapasztalat igazolja - nem valós, csak terápiás okokból képzeltetik el ezt az anyukákkal.

Huhh, remélem, nem voltam túl szakmai, és a kismamák hasznosnak találják majd ezt a hozzászólást is. Minden reakciót és személyes tapasztalatot szívesen várok különben. Üdvözlet
Hóbagoly

NosztalgiázomKép, olvasgatlakKép

KittyKép én voltam magzatvízvizsgálaton, már 2x. Ne félj tőle, cseppet sem fáj. Az UH-n láttam meg, hogy már bennem a tű, a babát figyeltem. Vetélés irodalomban 1%, de a genetikus azt mondta, hogy gyakorlatilag 0. Készülj fel arra, hogy aznap és másnap szigorúan feküdj, és legyen otthon Magne B6, ha görcsölnél.

Urszila+4 hónapos Julka
urszila

Urszila

Köszi szépen az infot, tényleg megnyugtattál, már nem is félek, inkább várom, főleg utána az eredményt. Hát azt az időt, amig nem jön meg az eredmény nem tudom, hogy fogom kibírni.
A Magne B6 mindig jó, ha netán az ember lánya elkezdene görcsölgetni? És ezt lehet csak úgy szedni? Mert akkor veszek, hogy legyen mindig itthon, sose lehet tudni.

Kitty
kitty123

Sziasztok

Szerda óta határozottan érzem a babóka mocorgását amikor a hasamra teszem a kezem. Annyira jó érzés. Kép

Kisbuksi, majd mesélj a Raffai tanfolyamról, hogy milyen, ha fogsz rá járni.

Gigi 16+4
gigi1

Kitty!

tesóm is votl magzatvíz vizsgálaton, szinténa kora miatt. abszolút semmi rossz emléke nincs. nem fájt, nem volt semi gond vele és megnyugodtak. Sőt, ő anniyra jónak tartja hogy engem is eá akart beszélni, pedig én csak 25 éves voltam mikor terhes voltamKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok lányok!
Tegnap voltunk a védônôcinél, nagyon kedves volt (kivételesen). Úgy látszik jó kedve volt. Megdicsért minket, hogy remekül nézzünk ki és alig híztunk (+1,5 kg) 5 hét alatt. Úgyhogy én is nagyon megvoltam elégedve, ezért tegnap édesség napot tartottam. He-he-he!!!
Az összes hízás eddig 7 kg és már beléptünk a 29. hétbe. Úgyhogy remélem, hogy ha ilyen ütemben haladunk akkor belecsúszunk a 12 kg-os álomhatárba. Ha nem, akkor sincs baj csak jó lenne.
Amúgy én is hallottam már errôl a tanfolyamról, sôt biztos forrásból tudom, hogy a Fitt mama újság októberi számában lesz egy cikk errôl és a dokival is beszélgetnek. Én annyira nem hiszek ebben, de otthon a kádban vagy az ágyban, mikor kicsit nyugalomban vagyok, szoktam beszélni a mi picurkánkhoz, pl. a születésrôl meg, hogy mi mennyire várjuk idekinn stb. Talán érti, talán nem. Nekem jó érzés, hogy beszélhetek hozzá.
Mindenkinek szép napot, hétfôn megyünk dokihoz is, mert megjött a szabiról.
Buborék 28+2
Buborek

Sziasztok!

Gigi!
Már épp kérdezni akartam, de jó!!!Kép Néhány napja már én is fura dolgokat érzek a pocimban, de Zsani-féle bukfencet várom, remélem már nem sokáig.Kép

Finiselők, hogy vagytok?
Drukkot és ellendrukkot küldök és válasszátok ki a nektek megfelelőt!Kép

Szilvi
16+0
sztigris

Halihó :o)
Hóbagoly, bizti nehéz a felfogásom, de vhogy nem értem, h mi is az a sarkalatos pont, amiben nem értettünk egyet?
Vagy nagyon úgy tűnt, hogy én főként a gyermek nemének meghatározása céljából tartanám fontosnak?!? Ahogy az UH is csak arra jó, nem??? :oPPP
Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, h ismerje az eljárást és eldöntse, h mi róla a véleménye, ill. hogy igénybe veszi vagy nem - mindenféle megítéltetés nélkül. Hidd el, h sok "problémamentes" anyukának szüksége lenne rá (nálam tipikusan a kifelé "minden nagyon szép, minden nagyon jó"-t mutató csládokként jelentkeznek), és lehet h vannak olyanok, akik feleslegesen járnak (bár azt gondolom, h minimum valamiféle belső bizonytalanság van a dologban).

Najó, megyek, adok megint az élvezeteknek: függönyvasalás a dög melegben (muszáj, mert új, babyszobába való Kép és benne van a hajtás grrrrrrrrrrrrrrrrr) egy kis ventillátor mellett. Ha tud vki, küldön pálmafákat. Csak a feeling kedvéért ;o)

Pussz:
Ann
annann

Doris!
Hát, nagy nehezen sikerült bejelentkezni a SOTE genetikára. Igaz kb. 5 másodpercenként nyomkodtam az újratárcsázás gombot, mivel állandóan foglalt volt. De sikerült!
25-én 10:30-ra kell mennem, bár az időpont sosem volt mérvadó.Kép Addigra remélem kész lesz az AFP leletem is, legalábbis remélem odaadják, mivel a dokim épp 25-én jön vissza a szabiról.
Te mikor mész? Gondolom korábbra kaptál időpontot.

Szilvi
sztigris

Gigi, Szilvi!

Irigyellek Benneteket. Kb. "egyidősek" vagyunk, és én még nem érzek mozgást. Kép Biztos bennem van a hiba. Remélem, nem kell már sokat várnom!

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!
Örülök, hogy megint itt vagy!Kép Nyaralni voltál ugye? És milyen volt?
Biztosan nem benned van a hiba, ez annyi mindentől függ(hogy fekszik a babó, mekkora, milyen alkatod van, hányadik terhesség stb.) Én előnyben vagyok, mert már a 2. babó van a pocakomban. Lehet, hogy mocorog már, csak még nagyon piciket és ezért nem érzed. Talán nem lesz focista.Kép Abszolút nem vagy elkésve, általában a 18-20. hét környékén szokták megérezni a kismamik és lassan már a 17. hetet is betöltöd.Kép Úgyhogy, ne izgulj már nemsokára te is biztosan érezni fogod.Kép

Na, megyek elaltatom a nagytesótKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok

Szilvi, bukfencre vársz? Kép Hogy van a lábad?
Képzeld múlt héten jelentkeztem be genetikára itt Szegeden, és szeptember közepére!!!! kaptam időpontot. Olyan mérges voltam, de nincs mit tenni. Én is várom az AFP-t, remélem jövő héten meglesz az eredmény.

Zsófi, te is nemsoká érzed biztos. Korábban én is éreztem valamit, de nem volt egyértelmű, szerdától viszont igen. Kép
Próbáld azt, hogy hanyatt fekszel, lábad kinyújtva és tedd a pocid alsó felére a kezed, és várj. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok Lányok!

Barbi!
Gyönyörűek a képekKép Nagyon édesek vagytok mind!

Mi tegnap voltunk védőnéninél (helyettes volt) és úgy fogadott, hogy látja mindjárt szülünk. Miután felvilágosítottam, hogy még három hónapom van hátra, akkor meg megdícsért, milyen szép gömbölyű lakása van a babámnakKép)))

A súlyom az valami csúcs!
Az első, hatodik heti mérésnél márciusban 68 kg-ot írt be a védőnéni, ami elég érdekes mikor a januári sportorvosin a versenysúlyom 63 kg volt. Az ötödik hónapban 66 voltam. A tegnapi mérésen 69Kép Tehát a 28. hétre össz 1 kg-ot híztam a védőnéni szerint... Legalább nem fognak diétára.Kép)))

Aki még itt a 28. hét körül van, annak mekkora a haskörfogata??? Nekem 99 cm, és átlagos a testalkatom. Állítólag a hozzám hasonlóknak 110-ig nő... Most akkor ez normális???

Zsófi!
Csatlakozom szilvihez! Lehet az is, hogy már érzed a babát, de még nem tudod biztosan, hogy ez az! Olyan furcsa kis buborékoknak érzi előzör az ember. (Kicsit olyan, mint két kondér bableves után. Bocs.Kép)) Mintha a hasad kotyogna.
azután már teljesen el tudod különíteniKép

Puszi mindenkinek!!

hicudzsi

Bocs Szilvi! Nem akartalak nemecsekesíteni a kis szilvivelKép

hicudzsi

Szilvi, Gigi, Hicudzsi!

Köszi a bíztatást, rohanok haza, (előbb a piacra), hanyattvágom magam, és várom a sült galamb helyett a babát mocorogni! Kép
Köszönöm, a nyaralás jól sikerült, jól pihentünk, sok szépet láttunk. Kép Jó lenne egy kis pihenés minden nap, mert ha egész nap dolgozom, nagyon elfáradok, fáj a fejem. Kép

Hicudzsi, érdekes a súlyod... Kép Kép Pláne, hogy a védőnő szerint már szülhetnél is. Kép

Jó hétvégét mindenkinek!
Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsofi,
a hiba nem az ön készülékében van! Szerintem mi szerencsések vagyunk, h korán éreztük, de attól még ez a te érdemeidet, anyaságodat nem csorbítja Kép Kép Kép Az tuti, h ő már mocorog bent és hamarosan meg is érzed! Attól is függ, h hol fexik a lepényed! Azt mondják, h az elsőszülők 20. hét körül érzik általában...
Nagy-nagy drukk, h mielőbb megérezd! Kép

Hicu, megmértem a "lakást": 100 (28+2) Jókora méretű görögdinnye :o) Pedig tood, h az én manóm nem egy nagy méret! Kép
annann

Hicudzsi, én is megmértem a pocakom 91 cm (28+2), tôlem állandóan azt kérdezik, hogy ikrek lesznek-e. Akkor nem értem, nektek azért nagyobb a pocak. Titeket nem kérdezgetnek?
Buborék 28+2
Buborek

Buborek!
De, állandóan ezt kérdezik: Nincsenek ezek ketten???
Vagy: - Szeptember elejére már jön is?
Kép)

hicudzsi

Zsófi!

Én kb a 20. héten éreztem először valami nagyon kicsi mozgást, de biztosan csak olyan 22-23 hetesen. Tőlem kb a 16. héttől kérdezgette boldog, boldogtalan hogy ugye már érzed? Neeeeeem?????? Akkor feküdja hanyatt, ne vegyél levegőt, hajnalban figyeld stb, stb. Én akkor sem éreztem semmit!!! És végig nagyon lusta kisbabám volt, alig éreztem a mozgását, és mégis semmi, de semmi gond nem volt vele. Állítólag az is közrejátszott hogy nem éreztem annyira, hogy elöl tapadó méhlepényem volt, és az vissazfogta a rugásokat.Kép

manó

KépKép
manó

KittyKép én a SOTE I-en voltam (ott is szültem), a genetikus azt mondta, hogy 10 nap a tenyésztés, utána már látják a durva eltéréseket, és akkor rögtön telefonálnak. Én így kb. 1 hétig még a wcre is a mobilommal járkáltamKép De én azért izgultam rettenetesen, mert pokoli rossz AFPm volt, 1xre mutatott nyitott gerincre és Down korra. Dokim szerint hülyeség az egész AFP, a tarkóredő és a genetikai UH a fontos. És hál'istennek igaza volt. Mg-t egyes dokik ajánlják, mások indiferensek. Én akkor kaptam be, ha begörcsölt a hasam a sok rohangászástól (nekem is 3 gyerekem van!Kép) 38. héttől viszont már nem szabad szedni, akkor már nem a méhlazítás a lényegKép

Urszila
urszila

ZsófiKép én a III. babámat később éreztem meg, mint az I.-II-at, pedig már tényleg tudtam, hogy milyen azKép Biztosan a 20. héten csak. Elsőt 18 getesen, másodikat 16 hetesen. Vsz a lepény volt máshol. Szóval nyugiKép

Urszila
urszila

Buborek,
képzeld, nekem még azt is mondta egy jószándékú nénike, h nem nézek ki annyinak - mármint 28 hetesnek :oPPP Kicsi a baba, közölte :oPPP
Pedig tényleg csak hasam van, nem veszik el bennem! Kép
annann

Sziasztok LányokKép
SzilviKép
Ezek szerint én egy kicsit fürgébb lehettem, mert nekem 19.-én 11 órát mondtak de az időpontot természetesen nem veszem komolyan. Időben ott leszek, de enni-innivalót viszek magammalKép Drukkolok, hogy meglegyen az AFP leletedKép Tőlem telefonba kérdezték, hogy mennyi az AFP érték, Tőled nem, vagy ez már az ismétlés eredménye amit emlitettél?
ZsófiKép
Nem tudom, hogy mennyire nyugtat meg a dolog de én a két babával a 16-17.hét környékén nem éreztem még mozgásokat csak néha valamilyen vizmozgás féleséget. A 18. hét végén emlékszem arra, hogy határozottan meg tudtam állapitani épp melyik baba és melyik oldalon mocorog. És igazándiból most egy hete érzem külsőleg is a mocorgásukat tehát ha a pocakomra teszem akezem ill.kb.2 napja láthatóak a kis kapálózásaikKép Nyugi, ez nagyon eltérő lehet. Engem a védőnő épp a múlt héten rémitett meg, hogy fél nap alatt 10 mozgást kéne érzékelnem de őszintén szólva én többnyire lefekvéskor éreztem őket. A héte már egész nap tudom mikor vannak ébren de eddig nem igy voltKép Néhány hét és Te is élvezheted majdKép
HicudzsiKép
Bár én ikres vagyok és a 22. hét végén járunk de a pocakomat lemértem, 95 cmKép

doris

Doris, Ann, Buborek!
Úgy látszik a gyerekem ars poeticaja:
"Nagy test, nagy élvezet.Kép"

És úgy tűnik Ann babája is ezt vallja, ha akkora a pocija mint az enyémKép))

Ma egy vadidegen közértescsaj kérdezgette nemsokára jön a baba? Mondom, nem, még három hónap....Kép
Majd ha készen lesz a galériaKép Meg a gázfűtésKép Akkor jöhetKép
Puszi mindenkinek!

hicudzsi

HicudzsiKép
Lényeg, hogy humorosan kezeld a dolgokatKép

LányokKép
Én is készitettem egy albumotKép "Dorisék albuma" cimen lehet megnézniKép

Puszi és jó pihit Mindenkinek: Doris
doris

Szia Doris!Kép
Gratulalok a kisfiu-kislany paroshoz!Kép
Olvastam hogy gond van az AFP-vel, de mint azt mar itt sokan irtak, valoban gyakori a teves ertek.
Egyebkent itt Amerikaban, Kanadaban sem csinaljak ezt a vizsgalatot, eppen ezert. Az UH pontosabban kimutatja ha baj van, de az ugye neked is jo lett.
Szeretnek kerni egy szivesseget Toled. Leirnad nekem ujra, hogy milyen szamon tudok Palffy doktorhoz bejelentkezni es milyen idopontban tudom elerni? A cime megvan (gondolom nem valtozott), de a szamat nem tudom hova tettem.
Hamarosan megyunk haza es meg szeretnem latogatni.Kép
Elore is koszi!

A tobbi Kismamatol elnezest kerek, hogy csak Dorisnak irtam.
Mindenkinek boldog babavarast!

Sziasztok
Monka
szmonka

SzmonkaKép
Szia, de jó, hogy jelentkeztélKép Magánban küldök Neked e-mailtKépKöszi az AFP-ről irottakat. Eddig csak normál UH-on voltunk de ott attól eltekintve, hogy a kicsi Lány le van maradva nem találtak gondot. 19.-én megyünk genetikai UH-raKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Tegnap este hazaértünk a nyaralásból.Jó volt,pihiztem sokat,minden ebéd után aludtam egy nagyot,minden délután megettem 3 gombóc fagyikát,szóval nagyon jól esett ez az egy hét.
Visszaolvasgatni próbáltalak benneteket,látom csak egy babóca született.

Barbi!KépGratulálok Ádámhoz,továbbra is sok sok tejcit neki!Kép

Doris!Nelli!KépJó,hogy újra itt vagytok!Kép
Nelli!Sajnálom,hogy így pórul jártál a fogaddal,remélem mostranra jobb a helyzet!
Doris!KépSzerintem se aggódj az AFP-d miatt,de ez azért bosszantó,hogy a terhesgondozáson enyire felelőtlenek!Várok rólatok mindenféle infót,szorítok,hogy mindig csak jó hírekkel szolgálj nekünk!KépMa reggel én is lemértem a pocakomatKépÉn most a 23+4napos kismaminak felelek meg.A pocakom 99cm.Ha azt vesszük én is inkább pocakra "hízom",persze biztosan kerül máshova is a zsírréteg,de nem olyan látványosanKép

Nicki!Veletek mizú?Nagyon csöndben vagy!Kép

Most mennem kell,reggeli idő vanKép
Mindenkinek szép napot kívánok!

Rita
23+4
rita01

RitaKép
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a pihenésetekKép A pocakméretünk közel van egymáséhoz csak az a helyzet, hogy én mindenhová hizom de nem bánom...majd a babák mellett leadomKép 19.-én megyek genetikai UH-ra és ha visszajöttem jelentkezem majd az eredménnyelKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok Lányok!

Mi még egyben, pici lányunk úgy döntött, hogy még odabentröl boldogít minket.

Pénteken voltunk dokinál, a méhnyak megrövidült, a méhszáj viszont zárt. Valszinüleg még nem szülünk. Szerdán kell megint este dokihoz mennem.

Hermi!
Veletek mi van? Nem jelentkeztél régen már!
Lehet, hogy már babázol? Kép
Megy neked a drukk!!!

Na én is megyek beülök a kádba, egy kis relaxálásra!
Holnap menjetek hüs árnyékos helyre ha tehetitek,
én állandó meghívóval rendelkezem a szomszédos medencébe, lehet, hogy holnap élek is vele! Kép
Eddig a fertözés miatt nem mertem, lehet, hogy mostmár engedek a csábításnak, na meg a 35 foknak!

Vigyázzatok magatokra, jó pocisodást!

Tündér
38+4
Tündér

Jó reggelt!
Még egyben vagyunk... már csütörtök óta görcsölgetek, néha jobban fáj, néha kevésbé, de elég rossz ez így, most már történhetne valami...
Tündér, neked is kitartás!

Hermi 39
hermi

Rita! Jó, hogy újra itt vagy, és hogy jól sikerült a nyaralás. Én is már alig várom, hogy ebéd után is le tudjak pihenni. De majd szeptemberben ez is megtörténhet.

Voltunk szombaton egy barátnőméket meglátogatni, 1 hónapos a kislányuk. Hát egy tündéri baba. Amig ott voltunk ( 10-től 1/2 4-ig), csak aludt és evett. Ilyen babát szertenék én is.
Kaptam egy kismamaruhát, és őszre néhány felsőrészt. A ruha még egy kicsit bő, elveszik benne a hasam, de azért kényelmes, és aranyos.
Most már én is le fogom mérni a hasam, kiváncsi vagyok, mekkora.
Én is csak hasra, na meg mellre hízom, a lábam és a karom ugyanolyan vékony, mint előtte.

Nelli
nelli2

Doris, Urszila, Manó, AnnAnn!

Köszi a bíztatást, mert bár a hétvégén próbáltam figyelni, hátha van valami mozgás, de azt hiszem, csak az ebédet és a vacsorát éreztem... Kép Kép
Próbálok türelmes lenni.

Tündér, Hermi!

Hajrá!

Rita!

Örülök, hogy jól nyaraltál.

Lányok, még azt mondják, nincs isteni sugalmazás... Tegnap épp azon morfondíroztam, hogy talán mégis ráér a lépcsőt kicserélni, úgyis annyi költségünk lesz az idén, erre képzeljétek, este leestem a lépcsőn. Szerencsére csak alulról a harmadik fokról, de azért kellőképpen megijedtem, hogy nagyobb hassal magasabbról elég húzós lett volna.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok LányokKép)
HermiKépTündérKép
Megy a drukk Nektek és kitartásKép
ZsófiKép
Rossz volt olvasni ezt az esést. Inkább cseréljétek ki azt a nyavajás lépcsőt...

doris

Sziasztok lányok!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje. Mi vitorlázni voltunk és nagyon szuper volt. Most legalább szép barna lettem (a pocakomat azért óvtam, próbáltam odafigyelni, hogy le legyen takarva). Nektek mi a véleményetek arról, hogy az elsôszülött fiú az apja nevét kapja? Az én párom nagyon szeretné, én nem annyira. Pedig szép neve van (Zoltán), nem azzal van bajom, csak egyszeru˝en szerintem egy külön kis embernek külön kis név jár. Most abban maradtunk egyenlôre, hogy két neve lesz a gyereknek, vagyis Jakab Zoltán xy. És az xy-t én mondhatom meg, hogy mi legyen. Ez igazságos szerinte. Szerintem nem.
Ma megyünk dokihoz. Izgulok, pedig nem lesz semmi komoly vizsgálat (6 hete nem voltam dokinál).
Buborék 28+5
Buborek

Buborék

Hát név ügyben nálunk is ez a helyzet. A férjem nagyon szeretné, ha a fia az Ő nevét kapná, és tul. képpen nekem is tetszik a Csaba név. De nálunk még a 3. név se jöhet be, ugyanis annyira hosszú a vezetéknevünk, hogy mellé untig elég egy viszonylag rövid név.(És ugye a Csaba elég rövid is)
De mégis szerintem is Ő egy külön emberke lesz, járna neki egy név, ami csak az övé(legalábbis a családban)
Persze még az is lehet, hogy kislány lesz....akkor ez a kérdés megoldódik.

Kitty
13+6
kitty123

Sziasztok lányok!

Megint itt vagyok mostmár végre rendszeresen.

Rita!
Köszi kérdésed jól vagyunk, csak nyaralgattunk nagyiéknál voltunk vidéken. Elmenekültünk a városból a meleg elől. Most hogy már nagyobb a hasam egyre nehezebben bírom a hőséget. Ti hogy vagytok?

Tündér, Hermi!
Nagyon drukkolok nektek!

Zsófi!
Úristen vigyázz magadra, szerencse hogy nem törént nagyobb baj!

Doris!
Veletek minden rendben? Régóta nem voltam, az Afp-del gondok voltak? Remélem megoldódott. Talán attól lehetett hogy ikreket vársz? Várom a híreket. Most kint vagy Svájcban?

Nelli!
Te dolgozol még? Főnököd? Remélem nem idegesíted magad, hanem már visszafelé számolod a napokat.
Egyelőre ennyit. Puszilok mindenkit
Nicki
24+4
Nicki

Nicki! Igen, dolgozom. Múlt héten bár rengeteg munka volt, de legalább nem volt a főnököm. Most jött meg. Már nem fogok idegeskedni miatta, nem éri meg. Ezt a hátralévő 3 hetet valahogy kibírom.

Zsófi! Még jó, hogy nem történt semmi Veled, de nagyon vigyázz magatokra, és cseréltesd le a lépcsőt!

Buborék! Kérdezz vissza, mit szólna Ő, ha a kislányotok a Te nevedet kapná? Lehet, hogy nem teszene neki annyira. Az a rossz az egészben, hogy majd lehet azt mondogatni, hogy a kis Zoli, és a nagy Zoli. Én Anyuval voltam/vagyok így. Ő is Kornélia.

Tündi, Hermi! Nagy-nagy drukk Nektek!

Nelli
nelli2

BuborékKép
Nálunk épp a forditottja igaz. Nem találtunk még olyan fiú nevet ami mindkettőnknek tetszene és én nagyon szeretném, ha az Ő nevét kapná a kisfiú (András)Kép Ő viszont azt mondja, hallani sem szeretne erről mert idétlen, hogy ifj.meg id. és mi lesz majd később amikor szólitgatom őket, akkor mindig megkérdezik, hogy melyikükre gondoltam? Ebben mondjuk igaza van. És azt is mondta, hogy jó, akkor a kicsi Lány legyen Timi (ez az én nevem).Kép Egyszóval nálunk nem lesz azonos névKép
Szia NickiKép
Örülök, hogy jól telt a nyaralás és jól tettétek, hogy kimenekültetek a városbólKép Igen Svájcban vagyok de csütörtökön megyünk haza, mert a rossz AFP miatt genetikai UH-ra kell menni és 19.-ére kaptunk időpontot. Sajnos itt is dögvész van, 37-38 fok tombol már hetek óta. Mi strandoltunk a tóparton a hétvégén és hihetetlenül jól esett hűsölni a vizbenKépEgyébként szerencsére minden rendben van és nagyon aktivan mocorognak a kis BabuskákKépKép

doris

Buborék!

Nekem azért nem tetszik amikor a fiú az apja nevét kapja, mert képtelenség megkülönböztetni őket, vagy legalábbis nehéz. Pl a családban van ahol az apuka János, a fia Jánoska. Igen ám, de közben Jánoska 17 éves, 185 cm-es széles vállú ifjú lett.Kép
Az unokatesóméknál ugyanez, Tibi és tibike. Tibike még kicsi, addig jó, de aztán??? Szóval én ilyenről hallani sem akartam, szerencsére a férjem sem, pedig náluk generációk óta öröklődik a fiú név.
A párod úgy nem egyezne bele hogy Jakab X.y. Zoltán? tehát hogy amásodik név legyen az ő neve? Nálunk a családban páran így oldották meg, pl Vezteéknév Norbert József. apuka megnyugodott, József tovább víve, de a gyerkőc a Norbit hazsnálja.

manó

KépKép
manó

Sziasztok Lányok!

Zsófi!
Nagyon vigyázz magadra!

A fiúnevekkel kapcs.:
Nálunk apukám Tamás, az öcsém és a férjem is. Sőt a nővérem volt barátja is Tamás volt.
Az apukámék korosztályában volt nagy divat ez a fiút az apjáról dologKép
Mi úgy döntöttünk, ezt nem folytatjukKép Még csak az kéne, még egy Tamás.Kép
Persze, most lányunk lesz ezért könnyen beszélekKép)
Pusz!

hicudzsi

Sziasztok!

Buborék!
Ez a névügy elég nehéz,én is kis Gabi vagyok a családban, sőt inkább egyben: Kisgabi,az anyukám miatt. Tény,hogy túl magasra sem nőttem,de így 27 évesen ezt a kedves "kis" jelzőt lenne kedvem elhagyni,de nem rajtam múlik.

Nelli!

Már nagyon kevés van szeptemberig,én jobban várom,mint a katonák a leszerelést!

Most mennem kell,majd még benézek.

Kisbuksi
14
kisbuksi

Sziasztok!

Név ügyben egyetértek Manóval, pont ezt akartam javasolni (legyen a második neve - van is, meg nincs is) Kép Kép Kép
Mi szerencsére nem járunk ebben a cipőben, mert ugyan a családban öröklődik mittoménhány generáció óta a fiúnév, de a férjem bátyja az átörökítő személy Kép Kép Így minket semmiféle szokásjog nem köt, egyébként se adtam volna azt a nevet :oPPPP
No meg kislányunk lesz Kép Ő tényleg külön lény, sokkal jobb, ha a nevén is meglátszik - a névadásnak ugyebár vmiféle megkülönböztetés lehet a célja, nem?

Mondjuk én megfogadtam, h nem adok dupla nevet a gyereknek... nekem is az van, így most 4 tagú a nevem, mert házasságkötéskor nem engedték levenni a második keresztnevet. Csak BM névváltoztatási eljárás keretein belül. Hát menjenek a... nem kínlódok, csak általában nem használom a 4. tagot = marad 3 :o)))
Férfiaknál is, ha a feleség az egész nevet veszi fel (talán ez már ritkább, de azért van sok), akkor X Y Zné, még akkor is, ha az Y-t használja a fickó és senki se tudja, hogy őt Znek is hívják. Tiszta kitolás :oPPP
Ezt is meg lehet úgy oldani, h mit használsz, de hivatalos helyeken folyton kínlódni kell (pl. nem mind1 nekik hogy írom alá) - úgy utálomKép grrrrrrrrrrr

Mától hülye módon újra dolgozom (ma nyitott ki az ovi megint) - ergo korán kellett kelni (fél7) = eredmény: még nagyobb hulla vagyok, mint eddig.
Egyébként jól vagyunk, Kisbocim állandóan költözködik (nem rugdos, hanem kúszik-mászik bent), nagyon remélem, h a végleges helyét keresi Kép

Asszem közelebbi ismeretségbe kerülök az ággyal Kép

Mikor lesz már az a front, ami meghozza a top3 babákat????

Pussz:Ann
annann

Kisbuksi! Én is hasonló módon érzek. Minden nap egy végtelenségig tart, ha az ember nagyon vár valamit.
Én is KisNelli vagyok Anyu miatt, és ez néhány embernél rajta is ragadt mindmáig. vagy Nellike, az se jobb.

Nelli
nelli2

KisbuksiKép
Az ikerterhességgel bármikor táppénzre mehetsz, mert veszélyeztetett terhességnek számit. Nem gondolkodtál még?Kép Ha fáradt vagy akkor megérnéKép

doris

Köszi a jókívánságokat!

Doris!

Fiúnevekkel nálunk is hasonló a helyzet, a férjemet Szabolcsnak hívják, nekem nagyon tetszik ez a név, de ő nem akar "kis Szabolcsot". Végülis igaza van, csak az a baj, hogy nem találtunk még olyan fiúnevet, ami mindkettőnknek tetszene... Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

ZsófiKép
Akkor azonos cipőben járunkKép Napontabújom a könyveket mert nekünk két nevet is találnunk kell, de eddig még nem sikerült közös nevezőre jutnunk. Ebből sorshúzás leszKépKép

doris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: