Sziasztok!
Steffi! Vérnyomást néztél mostanában? Ez lehet magas és alacsony vérnoymás tünete is!
Na, ma jól kidokiztam-szülésznőztem magam.
Doki: ctg rendben, méhszáj zárt. Még akér 20-a után is hordhatom a pocakom, igazából akkor már naponta vizsgálatok, meg majd egy másik orvos szakvéleményét is kikéri. Az a lényeg, hogy látnak-e esélyt, hogy beindul napokon belül, és minden rendben lesz velem is. Addig meg persze gyúrjunk a természetes szülésre. A baba még eléggé fent van...
Szülésznő: Nagyon kedves volt. Sajnos nem voltam felkészülve kérdésekkel, ezért csak a leglényegesebbet kérdeztem, meg tőletek már annyit hallottam... Málnalevéltea mehet, meg mandulaolaj a gáthoz. Azért őszíntén elmondta, hogy ők tényleg úgy állnak hozzá, hogy hajrá szülés, de azért ugye tudom, hogy sanszos a császár? Nagyon jól ráérzett arra is, hogy valójában nagyon félek a szüléstől is. De megnyugtató volt. Rengeteg, tágas szülőszobát láttunk, 2-ben kád is van. Szépek, nyugisak. Nagy közlekedő-társalgó, ahol lehet sétálgatni-vajúdni. A gyermekágyas részleg is tök jó. Ja, és most már akárhogyan is szülök, 3 napig fekszik csak bent az ember.
Dokira visszatérve: nos, rákérdeztem, hogy akkor hogy van az, hogy másoknál 1 héttel a terminus előt kiveszik a babát, mondván, az első császár volt. Mondta, hogy hát... ugyan olyan nincs, hogy az anyuka kéri, de sok orvos megteszi, és ilyenkor leír valamit, ami indok lehet. Mert anyuka kérése, vagy az első császár nem lenne az. Ja és akár oxytocint is kaphatok, stb. Minden attóél függ, mit néznek ki belőlem

Szülésznő is mondta, hogy az én dokim, tényelg ilyen természetbarát, és nem fog arra trenírozni, hogy úgyios császár lesz, mert az esélyt meg akarja adni. Ez nagyon jó, és mondtam, hogy nekem pont ez kell. Tudom, hogy a félelmem befolyásolhatja szülés kimenetelét, ezért igyekszem ezt csökkenteni, és erre a részére készülni, másrészt vizsont jó nagyon biztonságban tudni magam.
Hát ez volt ma.
Puszi