A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ancsi nálunk a kaja dettó!!!! én már úgy is csinálom, hogy teljesen fölé hajolok, hogy egyenesen legyen a feje és még nyomom is a szájába tejcit, mert lusta ám szivni, ha nem ömlik a szájába nem teccik neki. Szerintem ez is meg a pukik is közrejátszanak.

Heni
KépKép
heni81

Emese! Apa sajna a Suttogó szerinti „nem az én dolgom” típus. De egy az egyben. A gyereknevelés az anyák dolga szerinte, az apáké meg, hogy keressék a pénzt. :shock: És ezt meg is teszi, egy szavam nem lehet, mert hajt. De amikor nem dolgozik, elvárnám, hogy néha pl. pelenkázhatna vagy mit tudom én. :roll: Mindegy, igyekszem elfogadni, és tudtam is, hogy ő ilyen, de benne lenni azért csak más. Viszont le a kalappal. Mióta jól összevesztünk, úgy látszik elgondolkozott, mert ma is elmosogatott és vigyázott Szelire reggel, míg én jól kiáztattam magam a kádban! :lol: Ez jól esett. Jó lenne, ha így is maradna! Nekem ennyi segítség is már elég!
Na, de nem akarok panaszkodni! Remélem, jó irányban haladunk, és akkor harmonikus család leszünk!!! :D

A tegnapi bulival igazából nem lett volna gond, mert általában 8-ig tart (hozzáteszem, hogy 5 perc alatt itthon vagyok gyalog), csak az étteremből hozott asztalokat nagyon lassan pakolták most ki, és egy órát csúszott a kezdés. :evil: De azért jó volt, csak kajcsizni nem tudtam. Pedig finom dolgok gőzölögtek ott! :?

Édes lehetett Zsofka! :lol:

Dettyk! Semmivel nem jössz!
:wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Még Apáról azt akartam írni, hogy egyébként nagyon ügyes volt tegnap. Megfürdette Szelit, fel is öltöztette. Elvoltak. Szerintem meg van ijedve, hogy esetleg elkezd sírni, és nem tudja, hogy mit tegyen.

Fleur! Baba-mama jóga!!! De irigyellek! :wink: Nálunk nincsen. Én egyébként vinném Szelit ahová csak lehet. Szereti ha sokan vannak körülötte (olyan, mint az anyja :shock: ). :lol:

Kitaláltam, hogy sütök diós patkót és habcsókot karira. Szeretnék készíteni töltött kápit meg kocsonyát. És mikor megyünk az én családomhoz, viszek banános-fahéjas muffint. Remélem, hogy sikerül is mindezeket elkészíteni!!! :D

Anitja! De édi Noel! Olyan szép!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó,
nálunk nyügi van, szerintem a foga, aztán Ádi vagy az ínyét szekírozza a kezével, és azért sír, vagy ráharap az ujjára, és azért, vagy ki tudja, miért...
Éjjel még össze-vissza ébredt, hol 2-2,5 óránként, hol 4-5... :shock:
A BCG: a karján szépen gyógyul szerintem a krém hatására, viszont a nyirokcsomó-duzzanathoz társul egy sárga pötty a bőrön. Nekem is ilyen volt... izgulhatunk ünnepek alatt, meg, gondolom, még utána is, mert ha megnagyobbodik, figyelgetni kell, hogy felszívódik-e, ha nem, hogy mikor lesz végképp alkalmas a sebészeti beavatkozásra... de megúsznánk ezt (is).
A nátha vége a legrosszabb, kakik és trutyik beleragadva a nóziba, Ádi meg már bármitől rosszul van, amivel az orrához közelítek, így gyakorlatilag NEM tudom rendesen kiszívni az orrát.
EGY KÉRDÉS AZOKHOZ, AKIKNEK A BABÁJA NÁTHÁS VOLT: megfigyeltetek zöldesebb színű kakikat? Nálunk már megint ez van, elég tartós, de a nátha elején nem volt.

Kép
Kép
irina

Anitja: nagyon jó ez a kép (is) Noelről! Édes nagyon!

Ancsi, nem vagyok mérvadó, de a X hónapos kortól az alvási szokásait megváltoztató csecsemőkről elég sokat olvastam különböző fórumokon. Sajnos ez van, bízni kell benne, hogy visszaáll (de nálam és a barátnőméknél is a fiúk 2 hónaposan "romlottak el" ilyen szempontból).
Na, alvás: tegnap már majdnem elájultam a fáradtságtól, mire Ádi hajlandó volt rendesen elaludni. Fél 9-kor indult a meccs (szopi), majd két ébredéssel kb. fél 11-re el is aludt elég mélyen, közben ciciről le és vissza. A mellbimbóim kezdik bemondani az unalmast. De SEMMI MÁS nem használ, minden más altatási kísérletünkre sírás, üvöltés a reakció. Akkor már inkább ez a csöndes két órás várakozás, mint sírás ugyanennyi ideig. De elég fárasztó :(

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

ancsi26:nálunk is ez volt,míg ki nem bújt a fogacska.ivott és cibálta,néha úgy meghúzkodta,hogy már fájt.pedig tejci volt benne.meg ráharapdál állandóan,még most is néha. :?

Ma nagyon nyűgi napunk van.Csak cicin vagy ringatva alszik.Most leraktam hátha nem ébred fel,hogy nincs az ölembe.Már nehéz tartani őkelmét.Éjszaka meg folyott az orrunk,jó sok átlásztó trutyi jött ki.De legalább nincs orrhangunk,talán ez okozta?De ahogy szörcsögött,köhintenie is kellett,mert zavarta.Nálatok is így volt Irina - Regcsiken?
Kapja a Cebiont ezerrel.

Kiskolbi
:te melyik chaomillat vetted a 14higitásut?azt hiszem az van fogra is. :| nagy valószinűséggel bevetem,csak meg kell erősítenem magam,hogy bemerjem adni neki. :D Más fájdalom csillapítonk nincs és szerintem a foga fájhat,sőt biztos a kibút fog mellett baromi kemény és duzzadt az ínye,meg egy kis pöty látszik mintha a másik lyukasztaná már az ínyét.Mind a két keze benn a szájban vagy amit ér.Húzkodja még a kezemet is oda,hogy masszíroljam neki.

Emese
:te adtál már Zsófinak nurofent?

Lehet veszek vagy nurofent vagy panadolt.Csak megnyugtatának,hogy legyen.

Mi is felkelünk többször,de nem tudom mi okozza a sok baj közül. :?
varga tünde

Irina:egy másik topikban rákérdeztem a zöldes kakira,mert ugye többféle verziót hallottam már. :? most azt mondta egy védőnő,aki topikozik,hogy azért zöld,mert sok fröcstejet iszik és az cukrosabb.Ettől fáj a pocakja is a babának.Ha egy etetés után megéhezik vagy cicire kívánkozik 3 órán belül,akkor a használtra üresre kell rátenni,nem a pihenő telőre,mert onnan is csak az elejét szívja ki (fröcstej) és nem kapja meg a hátsó zsírosabb tejet.A fröcstől meg fáj és fosizik és zöld a kaki.Na most ezt a válszat kaptam.Te,hogyan eteted Ádit?Én úgy csinálom,a használtat adom,úgyis csak nyugicumira kell a cici,és szép sárga a kakus.Ja és ha zöld,akkor nem is nől olyan jól a súlya.Bár nem hiszem,hogy ez baj lenne Ádinak olyan jól néz ki..:)

Nagyon édes Bogika és Noel...!
varga tünde

Tündi: dettó nyügi a köbön 2 napja. Ádi sokat tüsszög a nátha mellé és köhécsel is (gondolom, megy le a garatüregbe a trutyi), de nem úgy köhög, mint akinek a torka fáj.
Fájdalomcsillapításra én is Nurofen-párti vagyok, csak indokolt esetekben Germicid.
Na megyek, sírás van!

Kép
Kép
irina

Irina! Szeli mindig zöldet kakil a tápszertől, úgyhogy passzolom.
Tünde! Szeli is köhögött, ha tele volt az orra, és néha porszívózás közben is. De csak átlátszó váladék jött belőle.
Szerencsére csak 2 hétig tartott a takonykór.

Kép

Kép
regcsiken14

Már mi is Nurofent használunk ( kúpot )

Heni
KépKép
heni81

Tündi, nagyon köszi a részletes leírást... biztos van ebben valami, de Ádi össze-vissza eszik (hol 20 percet egy ciciből, hol 8-10-et, hol 5-öt). De majd figyelni fogom ezt... annyira nem látom, hogy az evési szokásai változtak volna, a kakija viszont igen.

Kép
Kép
irina

Heni, biztos tudod, a Nurofen szirup már adható Petinek. Ádinak nagyon ízlik, egy spéci injekcióstűvel lehet adagolni.
Na, ma aludt eddig 2 x fél órát és ismét jön a nyűgösködés... :shock:

Kép
Kép
irina

Igen Irina tudom, de a szirupnak erősebb a hatása??

Heni
KépKép
heni81

Huu csajok már lehet adni nurofent az jó.
A panadoltól mindig fosizott Benci mikor kicsi volt,így félek azt adni Dominak,de jobban is szeretem azt adni nem tudom miért. :shock:
Viszont a múltkor a kúp szurinál semmit nem segített,nem volt nyugisabb , mint ahogy mondják,meg modtátok ti..

Regcsiken:anno Beni is tápis volt 1,5hós korától.Huu de még milyen zöld szokott lenni a kakusa.. :wink: Köszi a leírást,akkor van még jó pár nap a gyógyulásig.. :(

Irina:nálam is ez van,talán ez függ attól is,hogy milyen a tej álaga,nem?van mikor zsírosabb,akkor talán nem kell nekik annyi,de van,hogy hígabb..ja meg a nyűglödés is mennyire van kimerülve,lehet már arra sincs energi,hogy egyen.cicire kerülnek és már kész a nyugalom és bealszanak.
Azon gondolkodtam,lehet nem a betegségek a fő gondok,hanem az időjárás..
Domi is cicin bealszik és felébred,nyüglődik stb.Nálunk is most aludt el ma másodszor és tartok tőle,hogy nem sokáig.Felébred és apával böszmélkedtek,persze ilyenkor semmi baj vigyorog mint a tejbetök..Aztán jöt a kaja idő evett és most bealudt.De alig bírtam kiszedni a cicit a szájából.Most már finomaban kell,mint eddig mert érzem a fogát.. :? cska van,hogy ráébred és kezdhetem elöről. :shock: :wink:
varga tünde

Bocsi Irinaannyira gyors akartam lenni,nem emeltem ki a neved.

Szerintem nem erősebb a szirup.Mindjárt megkeresem a gyógyóslinket.
varga tünde

Nurofen VÉGBÉLKÚP: van 125 MG és 60 MG kiszerelésben.
Közepes és enyhe fájdalom tüneti kezelése. Láz tüneti kezelése. Alkalmazása hányás esetén ajánlott, vagy amikor szájon át alkalmazandó készítmény adása nem lehetséges.
Ha jól nézem nem egy egész kell,hanem negyede a kúpnak.De ezt szerintem,akkor jobban megtudod nézni Heni.

A NUROFEN SZUSZPENZIÓ:Gyermekeknél a fertőző betegségek és a védőoltások következtében kialakult láz gyors és hatékony csökkentése; enyhe és mérsékelt fájdalom csillapítása olyan esetekben, mint meghűléses és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fog-, fül-, fejfájás, zúzódások, rándulások.
Van olyan ami eper izű meg van sima.
varga tünde

Na most,hogy kiokosodtam,már tudom mit mennyit lehet adni..Ha nyügik leszünk azthiszem bevetem..
varga tünde

Tündi! Én még nem adtam Zsófinak Nurofen-t, mert még nem kellett. (Még kúpot sem kapott).
Viszont adhatod neki, a többiek jól írják! Adhatsz Panadol-t is, de ha fini a Nurofen - ahogy Irina írja -, akkor inkább azt!

Irina! A zöld kaki attól is lehet, hogy valami baci végigmegy a bélrendszerén. Végül is most náthás, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy attól van.

KTimi! Boldolg 3. hónapfordulóóóóót!!!!!!!!!!!!! :lol:

Irina! Talán Ádi is megszokja az orrszívózást, és rájön, hogy jót akarsz, és neki könnyebb utána.
Én Zsófi orrából - ha trutyit látok benne -, fülpiszkálóval szedem ki a kakit. Eleinte nagyon verte magát, mert nem akarta, hogy bármit is az orrába dugjak (érthető módon), jobbra-balra forgatta a fejét ezerrel, és sírt.
Kb. 2-3 hete vettem észre, hogy mikor a fülpiszkálóval közelítek, nyugton marad, nem mozgatja a fejét, hanem türelmesen várja, hogy óvatosan kiszedjem a fikuszt. Olyan édi, úgy tud segíteni!

Egyszer porszívóztuk, egyáltalán nem sírt, nagy szemekkel nézett, és nyugodtan tűrte a műveletet.

Szerintem rá fog jönni, hogy segítesz neki és hagyni fogja magát!

Anitja! Noel baba ennivalóóóóóóó!!!!!!!!! És tiszta Anyja!!!!!!!!! :D

Dettyk! Nagyon jó a képeslap! Szuper ajándék lesz!

És ne irigyelj, mert Zsófi kicsit idősebb, és esetleg több dolgot csinál, mint a fiatalabb babák! (Ami amúgy nem is teljesen igaz, mert pl. mi még nem forgolódunk).
Élvezd ki minden percét a babáddal töltött időnek, ne siettess semmit! Pillanatok alatt felnőnek, és akkor ezt az időszakot fogod visszasírni!
Én már "nosztalgiázni" is szoktam, mikor a régebbi, pár hetes fotóit nézegetem. :D Jaj, de picike volt..... (Nem mintha most olyan nagy lenne.... :lol: )

Karate Kid! :lol:

Regi! Le a kalappal, hogy így vállaltátok a babát. Így minden Rád hárul.
De azért látom, ahogy írod, hogy segít azért Apa.
Evés közben jön meg az étvágy, hátha többet (és magától) fog Szelivel foglalkozni. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Szelivel foglalkozik! Imádja! Sokat babusgatja. Csak a "melós" dolgokat nem szereti! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Persze, gondoltam, hogy a kakitakarítás inkább a Te feladatod... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is hasra tettem Zsófit a szopipárnán. Az lett a vége, hogy elkezdte "enni". :shock: :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok csajok,

hát, végre eljutottam ide is! Viszaolvasni nem tudok, mert biztos eltartana pár napig, nem voltam a gép közelében már jó ideje.
Ábel sajna beteg volt, na nem vészesen, de itthon volt, köhögött, meg hányt, sokat kellett vele foglalkozni, aztán Áron is követeli a maga dolgait, most meg itt vannak a szüleim, jöttek karácsonyra, úgyhogy telt hát van, nem megy az olvasás ás írás.
Képeket néztem azért, minden baba gyönyörü!!!

Tényleg hihetetlen, hogy már milyen nagy mindenki! Nemrég még izgultunk, hogy ki szül legközelebb.... Most meg már lassan szaladhatunk utánnuk!!!

Betegeknek jobbulást!! Mi hála az égnek most jól vagyunk ( kopp-kopp), Ábel meggyógyult, Áron pedig nem is volt beteg szerencsére, ezért is próbálom a szopit ameddig csak lehet kihúzni, de nem nagyon megy sajna. Elég sokat eszik az én kismanóm, nem bírtam követni a 3 hós ugrást, ki kellett pótolnom tápival, aztán ez valahogy mindig több lett.... De azért még megy a szopi is, de eszünk tápit is rendesen.
Most már úgy vagyok vele, hogy tényleg nem bánom, ha jól van és növekszik és kiegyensúlyozott, akkor egyen csak.

Karácsonyi készülödések nálunk is zajlanak, Ajándékok nagy része becsomagolva, még egy-két apróságot kell venni, aztán kész. Apa megvette apukámmal a fát is.
Viszont most dözsölés van, tuti felugrik rám pár kilócska, hoztak szaloncukrot, meg rengeteg finomságot, sajnos nem tudok ellenállni... :oops: :lol:

Megint mennem kell, mert vendégeket várunk, készülödnöm kell...

puszi mindenkinek, igyekszem jönni minél többet!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Emese, nagyon édi Zsófika! Áron is mindig "eszik", kis telhetetlenek! :wink: :lol:

Teszek pár képet én is, ha nem bánjátok!

A két fiú
Kép

Kedvenc nyuszijával
Kép

Papával
Kép

KépKép
KépKép
motiot

VargaTündi: teljesen igazad van az anyatejjel kapcsolatban, változik az állaga. Csak ma reggel ijedtem meg, mert Ádi 6 óra szünet után sem nagyon akart szopizni, én meg amilyen parás vagyok, rögtön azt gondoltam: na, szopási sztrájkba kezdett, ki fog száradni (merthogy tejen kívül mást meg nem hajlandó meginni). De aztán evett, csak vártam egy órát.

Gremese, köszi!

Na, szerintem ma elsősorban a fogzás miatt nyügi Ádi (jó sok ilyen 2-3-4 napunk van, amikor ököltuszkolás stb. megy), de még a Nurofen sem igazán hatott...

Motiot, hogy hasonlítanak ezek a gyönyörű fiúcskák egymásra!!!

Kép
Kép
irina

Gremese, nagy kutyapuszilgató ez a Zsófika! Hogy áll a fogzása? Ugye nem fáj neki nagyon?

Kép
Kép
irina

Dobok képeket.

A járókában:
Kép

Fekvenyomás (itt tartunk :wink: ):
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Végre újra itt vagyok. :) Szokás szerint nem voltak egyértelműek a Nagyfőnök emilben küldött utasításai, így amit csináltam, nem volt jó (megint túlreagáltam a dolgot biztos-ami-biztos alapon), így ma kezdhettem elölről. :cry: Most elküldtem neki, de tutira most se lesz tökéletes. Ha netalántán mégis, küldi a kövi melót. Bánom is én, csak küldjük már ki ezt a két kib...tt cikket folyóirathoz! :evil:
Visszaolvastam becsülettel, és nem is tudom, hol kezdjem. Majd ahogy eszembe jut...
Regi: szerintem Apa nálatok is főleg bizonytalanságból vonja ki magát a babamelóból. A mi Apánk még szülés előtt nagyban hangoztatta, hogy így meg úgy fogja csinálni, de persze még egyszer sem pelenkázott (mert ugye büdi), és én fürdetek, mert ált. addigra nem ér még haza (bár 7végén is én csinálom :roll: :? ). Viszont olyan már volt, hogy a tápisüveget Ő adta Máténak. A cicit ellenben nem csatolhatom fel rá... Mindegy, azért nagyon nagy haverok... :wink: mármint Máté és Apa.
Emese: boldog szülcsinapcsit a Nagymamának!!! :D A kockákat mi is megrendeltük! Láttad, mit csinál a katicabogár, ha kihúzod a csápját? 8) :lol: Még csomagolásban is nagyon szupi! Ezenkívül a rágókafülű lila egeret és egy rendes rágókát rendeltünk. Ezeket kapja Anyóséktól karira.
Irina: a takonykór eltart egy darabig, de Ádi majd megszokja az orrszívózást. Rájön, hogy jobb Neki utána. Igaz, Máté a végefelé kezdte utálni, de néha sajnos muszáj volt nem finomkodni, mert különben nem jött ki semmi, Ő pedig szenvedett volna tovább. POZITÍVUM: miután nátha alatt nem igazán tudott cumizni, elkezdett leszokni róla! Alig van a szájában!
Persze az öklei annál többször. :shock: Most az a dilije, hogy még a cici vagy cumi mellé is bedug egy-két ujjacskát a szájába :shock: , aztán meg reklamál, hogy nem tud enni. :evil: :lol: Én persze tuszkolom kifelé a kezeit, de akkor meg az a baja.
Nyűgi: aaaaz van! Ráadásul a Drágám rájött, hogy tud sikítani, így most nem sír, hanem sikít ezerrel. :twisted: Én meg megyek a falnak. :? Remélem, hamar megunja.
És észrevette a kezét, meg ülő helyzetben a lábacskáit is!!!! :D És két napja próbál fogni! :D Még kicsit ügyetlenke, de hogy nagyon igyexik! A forgolódást viszont nem nagyon megy, bármennyire is hamar megtörtént az első. :(
Anitja, Motiot, Amona, Emese és Mindenki, akit nem említek név szerint: egyre szebbek ezek a Babákok! :D :D :D
És egyetértek KTimivel és Emesével: annyira jó nosztalgiázni, aztán meg odamenni a kiságyhoz, és összevissza puszilgatni azt a Kisembert, aki nemrég még pocaklakó volt! :D :cry: :D
Vazze, bazi hosszú lettem. :shock: :oops: Eldugulok, aztán ha kipironkodtam magam, még jövök! :lol:
Ja, Granda! Milyen lett a mézeskali? :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina:hogy adagoltad a nurofent,ha jól olvastam 2,5ml kell elosztani 3 felé?

Kis édesem fürcsi-kaja után nem aludt el cicin,mint szokott. :shock:
Bent fekszik az ágyában csöndben , egy hangja sincs az ujcupogtatáson kívül.Enni meg már nem kér.Bántja az a fránya fog. :(

Nagyon édi Szeli,és neki is mennyi haja van..:):)
varga tünde

Sziasztok!

Hú... MA egymás érték a vendégek... De. A barátnők a kislányával (akit elhagyott a férje), du. meg a röpisek. Zsófi baba nem aludt a 4.-5. szopi között, 19h-kor fejeztük be a szopit, de már úgy kellett unszolni, hogy egyen, mert állandóan bealudt. Mozgalmas napja volt. Úgy tettem le, hogy nekem kellett eligazítanom a lábát is, annyira kész volt. :lol:

Irina! Ma nem volt annyira ökölrágós napunk. Valószínűleg úgy működik ez a fog dolog, hogy vannak szünetek a növés közben.
Én egyszer kentem be a Dentinox géllel, holott nem fájt a foga, mert ha rápillantott a tv-re, akkor érdekes módon abbahagyta a sírást... :roll: Jé! :lol:
De előtte még azt hittem, a fájdalom miatt sír. Na mindegy, bekentem, egyelőre arra jó volt, hogy kiderüljön, nem allergiás a lidocainra és a többi összetevőre.

Egyébként végigmasszírozom az ínyét, ami jó, mert serkenti a vérkeringést, és ebből látom, hogy fáj-e neki, vagy sem. Mivel nem sírt a masszírozás alatt, így tudom, nem fáj. Majd ha akkor is sír, akkor fogom bekenni megint.

Motiot! Nagyon kis pasik a fiúk, nagyon helyesek!!!! És az a sapka! :lol:
Teljesen igazad van, nem kell ebből a tápi dologból lekiismereti kérdést csinálni. A babák ezen nem akadnak ki!
Ez ugyan olyan, mint mikor én Zsófit először az ágyába tettem le aludni, nem pedig magam mellé. Csak nekem volt rossz, ő ugyan úgy aludt, mintha egy ágyban lettünk volna.

Regi! De jó, hogy tettél fel járókás képet! Látszik, hogy Szeli tök jól elvan benne! És milyen szép hajasbaba! :D
A fejemelgetéssel pedig nagyon szépen haladtok! Erősödik az a nyakacska! :wink:

Kiskolbi! Őmátésága sikongat? hú.... Nálunk ma volt itt egy 8 hónapos baba. Na ő sikongatott. :shock: Én már frászt kaptam, Zsófi meg csak kamillázott, hogy ez meg mi? Na de ha majd elkezd ő is visongani..... Jesszus! :roll:

Most már nagyon oda kell figyelni, milyen játékok vannak Zsófi körül, mert amit ér, azt megfogja, és gyömöszöli a szájába két kézzel. Olyan édes!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Regi Boldog hófordulót! Gyönyörű Szelike, olyan szép a bőre és tényleg mennyi haja van!

K.Timi Nektek is boldog hófordulót!

Dettyk Szupi az üdvözlőlap, biztos siker lesz! :wink:

Motiot Helyesek a fiúk nagyon!

Anitja Noel tündéri! Kiváncsi vagyok, hogy sikerül a mézeskalid!

Emese Zsófi :lol: Mátét amikor fogom az ölemben, előtte a karom, hát simán rácuppan :shock: :lol: Szupik a játékok, majd kérünk beszámolót, hogy mit szólt hozzájuk Zsófi.

Nurophen: Bencénél bevált a fogfájásra, amikor a Dentinox nem hatott, igaz ő már hat hónapos volt mire kibújt az első fogacskája.

Irina Akkor a náthának most már vége kell, hogy legyen, ha így sűrűsödik az orrváladéka Ádinak.
Amikor Máté kicsit meg volt fázva pár hete nekünk a doki bácsink inkább a Germicidet mondta fájjdalomcsillapítónak, hogy ne terheljük még Nurophennel a kis gyomrát.
Remélem most már túl lesztek ezen a sok mindenen, mert az "Egyszer fenn, egyszer lenn" mondás alapján nektek most már a "fenn"-nek kell következnie!

KiskolbiAz én Mátém is dettó azt csinálja, hogy szopi közben ezerrel tuszkolja az öklét a cici mellé :lol:

A mai napom termése: 8 rúd beigli (4 diós+4 mákos), fél kosár kivasalt ruha.

Szép estét mindenkinek!

KépKépKépKép
meryke

csajok: fele-fele tápszer+tejcsis emma. zöld a kakija és ma sárga vmik voltak benne. mi lehet az????????????????

KépKép
kaqk
Debrecen

emma hangosan kacag! olyan édes!!!!!!!!!!!!!!!
tegnap apával táncoltak, hát meg kellett zabálni és aztánmeg kacagott!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, mi is kipróbáltuk a szopipárnás fejemelést! Szerintetek Levi mit szólt hozzá? :shock:
Kép Mit találtál megint ki, anya?!

KépKép
becka

Sziasztok!

Kaqk: a tápszertől lehet darabos a kaki. Olyan mintha dara lenne benne? Akkor az nem probléma!

Kép
Kép
timi26

Hú! Meryke! Nagyon hatékony voltál tegnap. :D

Ma Anyu átjön egész napra. Igaz még mindig fáj a térde, de mondta, hogy tök mindegy, hogy itt fekszik, vagy otthon. :wink: Így tud Szelivel foglalkozni. Én meg jól kitakarítok! :twisted:

Becka! :lol: Levi tényleg olyan arcot vág. Édes! :D

Kaqk! Szelinek is néha vannak a kakijában apró darabkák. Először én is megijedtem, fel is jött akkor a védőnő, hogy megnézze (ráadásul akkor volt először zöld neki, mert áttértünk a tápszerre). Azt mondta, hogy ez megemésztetlen tápszer, és teljesen normális. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Kellemes Karácsony Nektek és a Családotoknak!!!

Mi már csak utánna leszünk addigis Puszi..:)
varga tünde

Levi, Emmácska! Nagyon édesek vagytok! És külön gratula a kiscsajnak a kacagáshoz!!!!! :D

Tündi! Nektek is boldog ünnepeket! Várunk vissza!

Ma Zsófi baba 04.48 perckor fel akart kelni. :shock: Én meg nem. :oops: Bevetettem a "nem mozdulok meg" taktikámat, és bejött! (Szegénykém már sírókázott is, meg izmozott, de hát felborult volna az egész napunk).
Így fél 8-kor kelt magától! :twisted:

És nagyon rohan az idő! Nézzétke a vonalzómat!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese Gratula Zsófinak a 4. hófordulóhoz!!!!!!!!!!!!!!

KépKépKépKép
meryke

Wow! Zsófi baba 4 hónapos! Gratulálok! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi Igen, jól el is fáradtam tegnap és még az összes kari ajándékot is becsomiztam. Jobbulást anyukádnak és jó takarítást, már ha az lehet jó :oops: :lol:

Tegnap este az utolsó etetésnél Máté már megint sírt, hogy mit képzelek én, hogy ő majd szopizni fog, amikor már így is olyan fáradt, úgyhogy kapott tápit, amit többszöri próbálkozás után ivott meg, mert addigra már úgy felhúzta magát, hogy alig tudtuk megnyugtatni. :( Nekem meg maradt a fejés, de nem baj azt megkapja ma pótlásnak.

És tényleg, hogy megy az idő! Nekem a terhességem utolsó hete hosszabbnak tűnt, mint ez a három hónap. :shock:

Sorozat: Nekem a Szívek szállodája a szívem csücske, azt nézi valaki? Azt bármennyiszer meg tudom nézni, annyira jók a dumák benne, meg a karakterek.

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Emese Gratulálok a négy hónaphoz :lol: :lol: Olyan furcsa, még csak most írtad be, hogy elfojt a magzatvized :lol: :lol: :lol:

Tündi Kellemes Ünnepeket nektek is Kép

Becka Tegnap elfelejtettem írni, hogy Levike nagyon ügyes :lol: :lol:

Annyi mindent írtatok és annyi mindenről :shock: én meg nem jegyzeteltem és mindent elfelejtettem :oops: :roll: De a képek a gyerekekről nagyon jók. Csak ismételni tudom magam gyönyörű minden topikbaba kivétel nélkül. :lol: :lol:

A nők és a baba Voltam a héten boltban cicával, ugye apa állandóan dolgozik így Ő is velem jött. A közeli ABC-ben a pénztárak elég közel vannak egymáshoz, épp hogy elfér a babakocsi. Amikor ki akartam tolni beakadt a kocsi kereke az egyik pénztáros székébe, én szépen megkértem a hölgyet, hogy egy kicsit tolja arrébb a széket, hogy ki tudjunk menni. Erre Ő: "Mi a fenének hozza be ide egyáltalán azt a kölköt, hagyja kint a bolt előtt úgysem lesz baja":shock: :shock: :evil: :evil: Nyeltem egy nagyot és türtőztettem magam, hogy ne szóljak semmit. De megfogadtam, hogy be sem teszem a lábam többé abba a boltba. Szerintem Ő sem hagyta őrizetlenül kint a gyermekét sosem.

Nálunk ez a 3. hónapos változás negatív változás :cry: Kicsikém mostanában minden éjszaka többször felsí mert fáj a pocija. Ő maga nem ébred fel csak álmában hív át sírva. Én megyek simizem és visszaalszik mélyebben. Mindezt 3-4 alkalommal :!: Kezdek zombi lenni. A lakás úszik, semmi karácsonyi hangulatom. Ha Gréti nappal alszik igyekszem kicsit pihenni meg a lakással haladni. Nagytakarításról nem is álmodok pedig ráférne a lakásra :roll: A főzés pedig elérhetetlen luxus. Még jó hogy lehet kaját rendelni mert csak szendvicsen élnék. Ha minden igaz vasárnap már itthon lesz apa és akkor talán tudok kicsit haladni. De hogy a karácsonyi hangulatom mikor jön meg :roll: vagy megjön-e egyáltalán azt nem tudom :(

Felsírt cica, majd még megpróbálok jönni

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

Gratulálok a hónapfordulósoknak :D

No én rendbe jöttem, a lázam lement, és a váltott pózok használtak a cicimnek, Robesz ügyes volt, bár éjszaka is keltünk, de legalább nem fáj.

Mi is karácsonyi készülődésben, az ajik be vannak csomagolva végre, és újabb bejgli is sült (a hétvégi nagy részétmegettük :D )

Ma takarítok ha a Törpi engedi.
Emese, én is tegnap gondoltam a fogára, mert a keze folyton a szájában, és ömlik a nyála, de érdkes módón, ha sétálunk vele, nem sír, így hát gondolom mégsem a foga, de ez az íny "próba" jó ki is próbálom.
Apa azt mondja, mit gyógyszertái cucc, egy kis alkhol, oszt jó lesz.
Hááááát, nem tudom.

Tegnap mi is partyztunk két barátnőmmel és a gyerköcökkel, jó volt nagyon, de le is fáradtunk rendesen.

Ma takarítok, muszáj, és úgy döntöttem DVD-zek, már ha tudok.

Era, nagyon jók amiket küldtél :D és a családi fotó is.Elküldve: 2007 December 20 Csütörtök - 19:55

Regi nagyon édi Szelike, és a hajaaaa

Dettyk jó az üdvözlőlap!

Motiot nagyon jók a képek.

Anitja hogy van a körmöd? Noel édi? Mézes?

Irina na remélem a vége felé haladtok a bajoknak!!!

Kiskolbi, sikerült dolgoznod?

No megyek takarítani.

Ja valaki kérdzete a juhtúrós húsi receptet, háááát, megkeresem, mert elpakoltam valahová, mert a hozzávalók vásásrlásánál elvittem magammal, hogy mindent megvegyek, most meg nem találom. :(

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok Anyukák!
Hát ez kész katasztrófa! :evil: Tegnap hn8-kor (épp fürdetni akartam Mátét) észrevettem, hogy nincs gáz! :shock: Utóbb kiderült, hogy több utcában nincs (kb. 500 lakás), úgyhogy se melegvíz, se fűtés, kint pedig röpködnek a mínuszok. :shock: Azzal a fényképen látott fényes kütyüvel tudjuk Máté szobáját 23°C-on tartani, mindenhol máshol qrva hideg van. Úgyhogy mindhárman bent aludtunk abban a pici szobában, Gergővel mi a földön, matracon 8) . Szegény porontyomon zokin a rugi alatt, plusz kapucnis pulcsi, vastag takaró. De hajnalban így is magam mellé vettem. Szopi közben is takargattam, mert olyan hideg volt a kis keze. Állítólag koradélutánra áll helyre a rend. Alig várom, mert befagy a popónk (persze szerencsére ebből Máté érzékeli a legkevesebbet :wink: ). Szuper ez így ünnepek előtt! :?
Nektarin, köszi a kérdést, tudtam dolgozni, de majd kapok is még tennivalót. Kíváncsi vagyok, hogy ma-e még, vagy csak karácsony után.
Chamomilla: ch9, ha jól emlékszem.
Nagy pusszancs a hófordulósoknak! KépKép
Levi szeme mindent elárul... ejnye, Anya!
:lol:
Megyek, felszedem a parkettát és befűtök! Azt hiszem, ma nem megyünk sétálni, elég lesz ennyi a cidriből. :( KépKép

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi Teljesen átérzem a helyzetet! Küldök egy kis napsütést!

Kép

KépKépKépKép
meryke

Móni! Ez hülye!!! :evil: Hogy hagynád már kint a babát??? Egyrészt simán ellopnak manapság már gyereket is, :shock: másrészt mi van, ha sír… :roll:
Kitartás!!! Inkább pihenj, a takarítást hagyd lógva!!! :wink:

Nektarin! Alkohol??? :shock:

Kiskolbi! Nincs gáz?! :evil:

Szeli reggel fél 8 óta alszik. :shock: Már fél 10-kor ennie kellett volna... De én ugyan fel nem ébresztem. Tegnap olyan rossz napja volt szegénykémnek. Fájt a hasa, alig aludt. A reggeli kaksit délután sikerült kinyomnia, miután masszírozással rásegítettem... :( (Merthogy reggel szokott általában kakilni.)

Kép

Kép
regcsiken14

Jaaaj, Merci! De ari vagy! Máris sokkal jobb!!!! :D :D KépKép

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi: gáz van, metr nincs gáz. :lol:
Alvás, kaksi: ismerős, nálunk is van néha ilyen, hogy sokat kell várni a kakira és toráztatni kell. :( Biztos kinövik egyszer. Egyébként most Máté is durmol, 6-kor evett utoljára (igaz, elég rendesen), hát... majd szól, ha éhes... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Reggel a híradóban is bemondták, hogy nincs gáz Budakeszin. A hibát elhárították, de egyelőre nem lehet visszakapcsolni, mert vannak gázzal teli készülékek a lakásokban, és az robbanásveszélyes. Vagy valami ilyesmi... :roll:

Nektarin! Apa szerintem arra gondolt, hogy alkohollal kend be az ínyét. Én azt mondom: MEG NE PRÓBÁLD!!!!!!! :shock:

LMóni! Szegénykém! Szerintem Grétike hamarosan "rendeződik" és pikk-pakk újból lesz karácsonyi hangulatod!!!!!

A nyanyához meg..... :evil: no comment. Ennek nincs lelke (sem)! :evil:

Én idáig kétszer olvastam vissza.... Minden a 110. oldal tetején kezdődött. :D Annyira jó volt, amikor drukkoltatok!!!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziósztok!
Emese! Gratula Zsófkának, puszi-puszi cupp-cupp!!!

Becka! Levi nagyon édi, és örülök, hogy Nektek is bejött a szopipárna :lol:

VargaTündi! Nagyon boldog karácsonyt Nektek is!!

Regi! Noel már kb.2 hete csak 2-3 naponta kakil, akkor is zöldet és hígat, Kaqk! és vannak benne sárga darabkák, sőt tegnap feketék is (gondolom attól az egy kanál banántól amit tegnapelőtt nyamizott)! Hát erre azt mondta a gyerekorvos, hogy normális :shock: ugyhogy ne aggódjatok!!!

Meryke, Nektarin! Nem lesz mézeskali idén sem :oops: inkább maradok a jól bevált kókusztekercsemnél :wink: majd jövőre sütök :roll: :lol:
Nektarin! Köszi a kérdésed, nincs jobban igazából a körmöm :cry: nagyon fáj ha véletlen nekiütközik valami, tegnap már azon gondolkodtam le kéne vágni az ujjam végét :evil: :lol:
Akkor nem lenne többet körömproblémám :lol: milyen jól néznék ki a jógaórán a lábfejtornánál :lol: :lol: :lol: Szóval a doki azt mondta nem szabad kivágni csak egyenesen, dehát nő oldalra :shock: :shock: ecetes vízbe áztatgatom ha van időm, mert az puhítja a körmöm, de a gézdarabka a köröm alá nem megy, annyira fáj... na jól kipanaszkodtam magam :evil: :evil: :evil:

Most dunsztolom egyébként a hajam hennába, kiváncsi vagyok hogy sikerül, majd teszek képet lángoló fejemről :lol: a kezem mindenesetre már most tiszta narancssárga :shock: (kiszakadt a kesztyű :evil: ) mint amikor sok-sok s.répát pucol vki...
szemléltetem Noel arcához képest:

Kép

puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur és többiek: mindenkinek őszintén köszönöm a drukkot!!!

VargaTündi: szerintem 3 x 2,5 ml-t lehet naponta a Nurofen szirupból adni (8 óránként adtam a fülgyulladásakor Ádinak, szigorúan tartottam az időket). Legalábbis az üvegen ezt látom.

Amúgy szerintem a Nurofen jóval enyhébb, mint a Germicid. A Germicid-C-ben meg nyugtató van, a dokink szerint arra utal a C betű (valami fenobarbiturátféle van benne, a c a latin cum rövidítése).

Kiskolbi: nálunk sajnos a nátha rontott a helyzeten, mivel cumizni nem tudott Ádi, rászokott a mellen elalvásra, aminek az eredménye az, hogy hisztizik, ha nem a cicin alhat el vagy ha hirtelen felébred és nem ott találja magát, plusz teljesen leamortizálódtak a mellbimbóim. Próbáljuk visszaszoktatni a cumira, de még nem jött ki teljesen a náthából...

"Mellesleg": a bal nagylábujjam körme is szerintem kezdi ugyanazt csinálni (benőni), mint a jobb, így megyek egy hét múlva ismét a bőrgyógyászhoz. Karácsony előtt már nem volt lelkierőm egy sebet beszerezni, még takarítanom, vásárolnom kell... Anitja, drukkolok Neked, hogy minden oké legyen a körmöddel. Én már épp azt mondtam az előbb a férjemnek, hogy már nem érdekel, ha ki kell szedni, szedjék ki, haladgyunk a dolgokkal, bajokkal, mert mindig jön újabb.

BCG: várjuk, mivé alakul, ami rossz jel, hogy a bőrrel összekapcsolódott a nyirokcsomó-duzzanat. De a gyerekpulmonológus szerint nem szokott gyorsan fejlődni tovább a dolog, januárban megnézi. Úgy legyen, és lehetőleg fejlődjön vissza, ha már.

Ja: Ádi majdnem átfordult ma a hasára, csak épp a kiságy széle akadályozta meg benne! Nagyon édes volt! ;-)

ÉS A LÉNYEG: A BABÁK VALAMI CSODÁLATOSAK! KARÁCSONYI KÉPEKET MAJD TEGYETEK FEL!!!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: