A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nyuszi Karácsonyra keresztanyjától egy olyan babát kap, amit gondozni kell, mert hol bömböl, hol ez a baja, hol az, és mindig mást kell vele csinálni. valam b. drága Zapf baba. remélem nem lesz béna :)

tegnap Zuzi hozott át mézes sütit kóstolóba, úgyhogy nekem az elég is, mert a család meg nem szereti, így sütnöm ilyet nem kell.
viszont még este sütöttem valami Drezdai Kalácsot, kelt tészta és hasonlít a gyümölcskenyérhez, most fóliában vár a megevésre.
ancsipancsi

Macs,
nővérkének is szépséges neve van!!!!
és igen, ezek a szmájlik pontosan mutatják az érzéseimet...
ilyenkor icipicit örülök a sok fiúnak...bár ők is szeretnék a gagyit...pl az a shrekes baromság...

Ancsi,
képet majd lécci, ha tudsz a kalácsról!!!!!
zsancikant

Macs!

Nem kaptam pü-t :( Pedig nincs betelve a postafiók. Próbáld az e-mailemre.

Játékleírás :lol: :lol:

Gratula az unokatesóhoz. Anyukám már mondta, de a nevét már nem bírta megjegyezni :)

Jézus bácsi tortája :lol:

Zsan! Gyógypuszák B-nek, hogy le ne maradjon a buliról!

Ríd! A te B-dnek is sok-sok gyógypuszit küldünk!

KépKép
KépKép
lindicita

Még valami eszembe jutotott (és nem azért, hogy még ma meglegyen a 2600. hsz-em :mrgreen: )

Indi, Zsána

ha tudnátok, mi a favorit, akkor nem bocsájtanátok meg Fülesnek :mrgreen: az EAV-tól a ding-dong.....
olyannyira, hogy esti altatódalként csak ezt engedi énekelnem..
nagyon plasztikus, amikor egy kétévesnek azt énekelem, hogy:

"Ich sitz mit der Renate in meiner Kemenate
Bei einer Flasche Sekt, weil zu zweit sie besser schmeckt...."

de semmi mást nem enged, én meg remélem, hogy idővel lecseng....

na mostmát tnyleg mentem és el is dugultam..
macskanyu

Macs! Átjött, válaszoltam :)
lindicita

Macs,
nálunk egy időben csak a Buli után most takaritás c. örök klasszikus Szinetár Dóra-Berry dalocskára volt hajlandó fogat mosni...azt hittem sosem fog elmúlni ez az időszak, Levi meg a háttérből röhögött állandóan, ahogy éneklem:
Igy hát, buli után most takaritás.
Nézz szét, bárhova nézek kitör a frász.
Barátom nehogy azt hidd,h viccelek,
mi most vixelni fogunk twist helyett (ez volt a kedvencem!!!!)
mert ha nem lesz rend, itt jön egy vadabb tánc... :lol: :lol: :lol:

boááááááááááááááááááááááááá
zsancikant

MIndenkinek köszi a ránk-gondolást!
Fél éjjel nem aludtunk, de a végén sikerült pát órát, és azóta egész jó a helyzet.

Indi, eddig úgy tűnt, javul a helyzet hosszútávon, de most megint annyira gáz volt, hogy talán mégsem. Elindultam homeós vonalon, de valszeg csak januárban lesz belőle vmi.

Ezek a játékok! Gusztustalan. Láttáok a kszemüveges játékkutyát? Ha nincs rajta szemüge, akkor mindennek nekimegy...
Szép játék... :roll: :evil:

Vki le tudná írni a bábakoktél recipéjét? Nem találom. Barátnőm 12-re volt kiírva, még bent csücsül a baba, és már nagyon szülne, hogy 24-re hazaérjenek. Előre is köszi!
rídonli#

hátha valakit érdekel:
UPC Sajtóközlemény: Magyarország a gyerekek tévés paradicsoma Európában ­-- A UPC 2007-es pán-európai televíziós felmérése

Kedves Kolléga,

Tisztelt Szerkesztőség,

a UPC az idén a gyerekek tévénézési szokásairól, a képernyő előtti gyerek-szülő kapcsolatról készített átfogó, pán-európai felmérést a Research Internationallel közösen. A felmérésből kiderül, hogy a magyar szülők az európai átlagtól lényegesen eltérve a legengedékenyebbnek bizonyulnak, így nálunk a gyerekek a legszabadabban, szinte teljes felügyelet nélkül televíziózhatnak, akár már csecsemőkoruktól és a saját szobájukban. A felmérés részletes eredményeiről tájékoztató közleményt az alábbiakban küldjük.

Részletes adatok, grafikonok letölthetőek a http://www.upc.hu/rolunk/felmeres címről

votiv 8)
votiv

Ezt a videót egy kedves barátom küldte, karácsonyhoz semmi köze, vagyis azért valami csak van, de inkább a lelki ráhangolódáshoz...
Nagyon szép és különleges táncjelenet, figyelmetekbe ajánlom :)
http://uk.youtube.com/watch?v=LnLVRQCjh8c

votiv 8)
votiv

Votiv,
én akartam egy tévét Lencse szobájába, egy kicsit, de férjem kegyetlenül lecseszett.
azt találtam ki ugyanis, hogy míg én nézem este a B. köztöt, addig ő hadd nézzen mesét és akkor neki is megvan a mese adagja, nekem is a barátokközt. (akkor találtam ki ezt, mikor Zuzi írta, hogy nem tudnak tévézni, mert nem akarják, hogy a gyerek azt nézze, amit ők)
még jó, hogy férjem kordában tart ilyen ügyben :D
ancsipancsi

Lindi: igen ez Galilei hőmérő. Mi Muránóban vettünk anno ilyet potom pénzért, csak sajna elfáradt a költözésnél az egyik cseppecske és igy már nem mükszik :( Pedig előtte működött!

Lindi, Ancsi: igen biliznünk kéne már rég. De reggelente egyszerűen képtelen vagyok rá, hogy odaüljek és végigolvassam a fél könyvtárat amig őnagysága trónol. Reggel örülök ha életet verek magamba :roll: Úgy döntöttem majd januártól nekifogunk, igy kapok egy kis haladékot és rákészülhetek az új évre.

Ancsi: súgás: először a sajátodat csináld meg és ha van fölös időd akkor lehet súgni. Ill én szerencsére mindig olyan csapatba tanultam, ahol valóban csapatként vettünk részt ergo mindenki segített mindenkinek és nem szúrtunk ki egymással. A selejtje meg kihullott hamar közülünk ;)

Ríd: JOBBULÁST!!!! Remélem nem a Hban karácsonyoztok!!!++++++

Curse: örülj neki, hogy pasiknak tetszeleg! Ez a normális :lol:

Deni: volt a pisijében valami amorf izé amit megkérdeztem, hogy ez mi? és a doki megkérdezte, hogy mit evett a gyerek előző nap vacsira. Innen tudta a savi ubit és mondta, hogy a sóska, spenót, sali, ubitól lehet ilyen kristály kicsapódás a pisiben. Akkor kell parázni ha nem evett ilyesmiket a gyerek előtte. Kamilla meg kb 4 napja falja az ubit :)

Johi: Kitartást!!! Remélem hamar lekerül a gipsz Fanniról!! De eltegyéták ám emlékbe!!

ZSan: B végülis ment ovikarácsonyra??

Macs: látod, hogy beelőzőtt beszédileg Füles! Mi még csak magyarul nyomjuk, de Füli már perfekt inglis! :lol:

És érdekes mód nálam fordítva mükszik ez a boszitopik dolog :? Ma ugyanis megint lépcsőház móka volt...a végén én az egyik szobába ő a másikba bőgött. :(
Egyszerűen hihetetlen csápjai vannak:
Ha nem érzek semmi feszkót a lépcsőházzal kapcsolatban és tök mindegynek gondolom, hogy mennyi idő alatt érünk fel, akkor vígan feljön, semmi rosszalkodás.
De abban a minutumban, hogy a tudatalattimban megfordul, hogy siessünk fel, mert pisilni kell, meg enni akarok, meg nem akarok a koszos lépcsőházba ácsingózni, ő ezt az adást rögtön veszi és mindent megtesz, hogy a lehető leglassabb avagy soha ne érjünk fel :?
Hihetetlen...

Ma a Ringatón az első dal után elkezdett körbejárni és mondani a Dirmeg dörmög a medvét, igy mindenkinek fel kellett állnia és Dirmeg dörmögni :lol:

Rylie
rylie

Ancsi: előző félévben a Tv és az erőszak címmel kellett kiselőadást csinálnom médiaórára. Elég érdekes dolgokat találtam gyerekvonatkozásban. Ha gondolod átdobom ;) CSak lestem, azóta csak úgy van nálunk TV, hogy együtt nézzük és én kommentálom, ill ha a gyerek akarja akkor ott vagyok mellette és bármikor kérdezhet ill kommentálhatja ő nekem a mesét :)
Ez alól kivétel ha beküldendőm van és ő meg csak akkor marad egy helyben ha megy a mese :oops: de a gép mellől akkor is válaszolok ill "beleszólok" néha.
Azt hiszem ezt legalább jól csinálom... :roll:

A legdurvább: párom egyik barátjánál Pécsett, még nem volt egy éves a kislány már saját tv néző fotelje volt a nappaliba, hogy kényelmesen nézhesse a tv-t, amin nem mese ment, hanem ami anyukát érdekelte pl Született Feleségek ismétlés meg ilyesmi. Ezen én :shock: kissé csodálkoztam.

R
rylie

Help:
Ha valaki tud olyan gesztenyetölteléket beiglibe amitől nem fullad meg az ember, akkor azt ossza meg velem PLÍZ!
R
rylie

Az én gyerekem kizárólag TV-paprikát néz, azt is nyálcsorgatva :lol: :lol: :lol:
Ma végig csápolta a Bojtorján koncertet, az utolsó szám utolsó akkordján meg elaludt 8) 8) 8) Aztán itthon bevágott egy adag műpepmpőgenyót, meg egy fél üveg barack-almát és azóta is pörög :? :? :? :? Illetve vinnyog, meg dörgöli a szemét, de aludni nem akar...

Vot:
Lili hogy van????
Anyuról kiderült, hogy MÁR nincs tüdőgyuszija... Lábon kihordta!

nukada

Nuk, köszi, már sokkal jobban, ebédre már evett egy pár kanál krumpli-cukkini-répa papit :) de még főleg szopizik (tudja, mire van szüksége) és kb földig lóg az orra :lol:
anyukádnak biztos a prána nadi is segített! :D

találtam időjárás házikót+ Galilei hőmérőket még egy kicsit olcsóbban:
Lombik Kft.
www.lombik.hu
VII. ker. Király utca 95.
XI. ker. Borszék köz 7. (ez az Egér út végétől 1 sarok a Kelenföldi pu- felé)
és van internetes shop is postai utánvéttel

Zsanci, remélem már az ovis karácsonyon vagytok Borisszal! :D

Isti gyerekszáj:
Reggel jött a dédi, bement Istókhoz, aki felébredt, adott puszit, mosolygott, aztán közölte: Alszol! Bocsánat! és visszafeküdt :lol:

votiv 8)
votiv

Ríd, mit jelent, hogy elindultál homeós vonalon?
és innen is folyton megy a +++++, hogy szép és nyugodt karácsonyotok legyen OTTHON!!! :D

votiv 8)
votiv

ja, nálunk nincs még tévé előfizu, így csak a rtl jön, de semmi mesét nem néz rajta Lencse, hanem csakis a Mazsolát, Futrinkát, Tesz-vesz várost, Hello Kittyt és a Kisvakondot. még talán ez legutóbbi a legdurvább, még szülés is van benne :D, de minden mesét előbb elmesélek neki, ő kérdezget, hogy ki kicsoda, majd unásig nézi. úgyhogy ilyen gond nincs, hogy olyat nézne, amit nem kéne. a Póterarcot szoktuk együtt nézni, meg néha a Bajátokat, de nem érdekli szerencsére, így játszik mellettem, meg dumál.
ellenőrizetlenül, hogy ne, itt a tévé, sose kapcsolnám be neki, teljesen összezavarja így is, ha néha lát egy-két reklámot.
ancsipancsi

Sziasztok!

Nem olvastam vissza semmit se nem, csak ezt találtam, ezért ide betesz, korai fejlesztésről origos cikk (a végén nincs a listábna még a BMV sem):

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0751/3990 ... odas_1.htm

És egy hír rólunk: pár nappal ezelőtt Emma felállt, kb. 2 nappal az előtt, h betöltötte volna a 8 hónapot. Hívtam is Kornélt rögtön, mert kérte, telózzak, ha megtörténik. Kivallatott, milyen módon teszi Emma: felkapaszkodik valamin (húzza magát a kezével), és peckesen áll, vagy támaszkodik a kezén, és a lábával tolja ki magát. És semmi gond, mert ez utóbbi a helyzet nálunk, pheeeew. És még mielőtt valaki megijed, h az ő dedje másképp csinálta: önmagában valszeg nem gond, nálunk azért lett volna az, mert több figyelmeztető jelünk is volt már Emma születése óta, de ezekről már írtam, nem ragozom. Szóval örülööök, és pakolok ezerrel, mert immár elég gyorsan négykézlábazik Emma, és azonnal felderít minden tiltott vackot, mentesítem a szobát a veszélytől, amennyire tudom.

Megyek, folytatom, szép napot Nektek!
kincsimano

Egyenlőre közvéleményt kutatok :oops: :lol: utána vissza is olvasok

Ha ti ajándékba kapnátok egy naptárt egy gyerkőcről, akkor a színesnek vagy fekete-fehérnek örülnétek jobban?

Kép Kép
curse

fehete-fehérben a művészi ihletésű fotók néznek ki jól
ergo színesnek :)
ancsipancsi

Sziasztok!

Mi is döglődünk, most már nekem is fáj a torkom :( Karácsonyi bölis buliról lemaradtunk :( Remélme, Borisz el tudott menni az ovisra!

Szüléstörténet nagyon megható volt, és milyen szuper, ha valaki már az első szülését így tudja megélni! Gratulálok, és a gyönyörű kisfiúhoz is!

Memme repülős és almaevős képe is csúcs :lol: ÉS Gréti-Bajni páros is csoda édesek, Bajni már nagyon nagy fiú, és állatira hasonlít a nővérére!

Deni!
bölcsis ajándékok: semmi különöset nem vettünk, kicsit felújítottuk a játékokat, a lényeg a mágnestánbla és a műanyagállatok voltak, ezeket imádják a legjobban, de olyan jó volt a Régióban szétnézni!

Ríd!
+++++++++++++++++++++++++++++++++

B-gyerekszáj:
tegnap ebédelünk, esszük a csirkecombot, majd mondja, hogya csontot odaadja a kutyusnak. Erre én, de hát nincs is kutyánk. Erre B: akkor elmegyünk a boltba, veszünk egy kutyát, és odaadjuk neki a csontot :lol: már most a fogyasztói társadalom gyermeke :lol:

tv: én Vekerdy-től olvastam a gyerekek tv-zéséről, és nagyon érdekesen leírta, hogy szerinte miért NE. Nem alapvetően az erőszakos vagy érthetelen dolgok káros hatásáról írt, inkább arról, hogy bizonyos élmények feldolgozásához képeket teremtünk (ez a gyerekeknél fokozottsn van így, és az a rossz, hogy a tv készen adja ezeket képeket, így nem lesznek feldolgozva ezek az élmények. NA, ez jó nagy hülyeség így leírva, ennél sokkal bonyolultabb,l de nagyon érdekes volt.

másra nincs időm reagálni, B-vel piros dodge vipert kell keresnünk a neten :roll: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Curse!
Mi tavaly csináltunk falinaptárt, és színes képekből. nagyon jó lett!
zuzmo1

Johi,
Akkor nagyon drukkolok, h mihamarabb lekerüljön az a fránya gipsz és Fannikád igazán szuper kiscsaj, h ilyen jól viseli :D

Ríd,
Sok +++++++++++ Nektek! És nagyon szorítok, h ne kelljen kórházba menni!!!

Macs,
Hol nem drága a bowling? :lol: én még nem voltam olyan helyen, főleg az értelmes amf pályák :roll:
Játékok nem semmi :shock: de Füles inglisét nagyon csípem :lol:

Zsanci,
Voltatok a kari bulin végül? Szinetár Dóra :lol:

Rylie,
Jaj, már megint a lépcsőházi mizéria :( És én kérném priviben a kiselőadást, kivi vagyok nagyon :wink:

Nuk,
De jó, h bejött Rékádnak a koncert :D

Votiv,
Isit szövege :D

Kátya,
Hatalmas gratula Emmádnak!!! :D

Zuzi,
Bulást Nektek!!! Akkor ezek szerint nem lett jobb :( Bazsó dumája haláli :lol:

Kép Kép
curse

Na akkor én most totál meg vagyok lőve :? Nekem a fekete-fehér képek sokkal jobban bejönnek. Mondjuk portré képeket válogattam le Adélról a naptárba, némelyik már majdnem művészi :?
És papírt milyen használtatok, aki csinált? a 210 gr-os szerintetek vastag? Találtam egy olyan helyet, ahol 200ft/a4-es oldal az ára (copy generalinál 500ft) a fotó minőségű nyomtatásnak, fotó papírra és ott írták a 210 grammos papírt. Bocsi, az offolásért :oops:

Kép Kép
curse

Helló

Holnap megyek vizsgázni, úgyhogy csak beugrottam, és megláttam Curse kérdését. Erre gyorsan írok, aztán futok vissza a könyvemhez...

Szóval a fekete-fehér képek különlegesebbek a színesnél, mert ugye a világ színes, vagyis a fekete-fehér világ csak a képeken létezik az életben nem, ezért különleges...ezért is használják a művészek még most is, attól függetlenül, hogy már fotózhatnának színesben is...és a portrék kifejezetten jól tudnak kinézni fekete-fehérben, és fekete-fehérben könnyebb is fényképezni, mert nem zavarnak be a színek és nagyon érdekesek a fény-árnyék viszonyok, amik a színesen sokszor csak zavaróak, mármint a túl erős fények és árnyékok... szóval Curse sztem az alapján dönts, hogy melyik néz ki jobban..

Betegek gyógyuljanak!!

Lindi

pü-t megkaptad?

puszi

ruz
ruzicsky

beírtuk B-vel a google-ba a képekhez, hogy vw bogár, erre kiadott valami nagyon csúnyát is :shock:

Curse!
jaj, én csak azt írtam, mi milyet csináltunk! Mi egyébként főleg családi képeket montázsoltunk össze :lol: , egyik hónapban B apás képeiből, aztán velem, egyik hónapban mindkét gyerek újszülött fotója, stab, szóval a miénk nem nevezhető nagyon művészinek :lol: Egyébként nagyon szépek a fekete-fehér fotók szerintem!666669

Kép
Kép
zuzmo1

Hazajöttem a kimenőmről és ollllyan jó volt. Persze félidőben megszakítottam, mert hazaugrottam Bajnit megszoptatni, de úgyis jöttem az Ikea-Kika körútról, és mentem az Andor utcába megvenni a Galilei hőmérőt. És olyan mákom volt, mert 19%-kal olcsóbban kaptam meg, ugyanis minden nap annyi kedvezmény van a termékekre, ahanyadika (hú de fura leírni, de nem tudom másképp modnani( van.

Szóval Votív, holnap 20%-kal olcsóbban megkaphatod azt a néni-bácsis időjárásjelzőt.

Végül a Kikában vettem meg a karácsonyfadíszeket, az Ikeás nem jött be.

És olyan klassz dolgot láttam az Ikeában. Saját készítésű asztali naptárat lehet vel csinálni, mert olyan fóliák vannak a lapok helyén, amibe te teheted bele a 10x15 cm-es fényképet, amit akár úgy is elő lehet hívatni, hogy az alján a napok legyenek.

Bajni üvölt, mennem kell ...

KépKép
KépKép
lindicita

Zuzi,
Semmi gond, én tettem fel rosszul a kérdést :oops: :lol: Szóval nagyon belemelegedtem ma a képszerkesztő progiba és olyan tutira lehet megcsinálni a képeket. Pl. hess ráncok, szeplők, fénylő arc és egyebek :lol:

Ruzi,
Neked is köszi :)

Azt hiszem, h akkor még apának adok egy szavazati jogot és utána kiderül milyenek lesznek a képek. Végülis a színt lehúzni a legegyszerűbb ezzel a progival. A többi meló a szöszmötölös. És még mindig időben vagyok, már csak 4 nap :mrgreen:

Kép Kép
curse

Curse,
ha a fotók jók, akkor a fekete-fehérre szavazok! A színek elvon(hat)ják a figyelmet a kép valódi szépségéről.. :)

Lindi,
válasz ment pü-ben

most ennyire futotta...

csók

macs
macskanyu

talán senki nem bántódik meg, de had tegyek fel egy képet Dorkáról :)

Kép
macskanyu

Macs:
Grat az uncsitesóhoz, nagyon szép kislány!!!

Lindi:
Te áruló :wink: :wink: :wink: :wink:

Amúgy elvileg holnaptól le éesznek árazva a maradék Karácsonyi cuccok. DE csak ezért ne menjetek be, mert ezt csak félfüllel hallottam...

Kátya:
Álló Emmának puszi a pocakjára!!!!

Jaj, csajok, még egy kicsit közelebb kerültünk a felnövéshez... Ma volt először, hogy Réka kihagyott egy tápit... Evett tejpépet (blogban bővebben), aztán gyümölcsöt és nem kért utána tápit. Ellenben egy kis teát sikerült innia.

És ehhez kapcsolódik ma esti kérdésünk: :lol: :lol: :lol: :lol:
Melyik étkezést érdemes kihagyni először. Gondolom reggelire/hajnalira és lefekvés előtt még kapjon tápikát, ugye? Én úgy csinálom, hogy eszik és utána megkínálom még táppal. Eddig mindig ivott többet-kevesebbet utána. Viszont napközben már nem kap csak tápot és ennek annyira örülök. És nagy kedvence a borsópüré, majdnem egy egész üveggel megevett belőle és nem is fáj tőle a pocija!
Viszont Zsiga elszemtelenedett: ha látja, hogy etetem Rékát, odaül és kinézi a gyerek szájából a kaját. Tudja, hogy a maradék az övé. Ő meg (hülye kutya :lol: ) minent megeszik, csak a Réka után ehessen... Már evett borsót, céklát, répát, barackot stb stb.

És egy gyászjelentés:
Teknős2 nem bírta a mikroklímát és az örök halászmezőkön kergeti a halakt tovább... :cry: :cry: :cry: :cry: Este megetettem őket, másnap meg szólt a Zoli, hogy nem mozog. Ott szugeráltuk, meg böködtük órákig, hogy most mi van, de sajnos eltávozott. Remélem teknős1 most nem lesz magányos...

nukada

Minden betegeskedőnek BULÁÁÁST!!!!!

Johi :) Gipsz :( kitartááást!! +++

Ríd :) További +++++++++++ok mennek!!!

Macs :) Füli és Jézuska :lol: "játékok" :roll: :roll: Isten hozta Dorka babát! gyönyörűűűű! :D és egy hős vagy

Rylie :) Értem már :) És akkor együtt nyomjátok Kamillával a sav.ubit? :wink: érzékeny radarok :roll: Engem érdekelne a tv-s írásod!! :wink:

Zsan :) Végül volt Borisz buliban?

Nuk :) Réka és a Tv-paprika :lol:

Kátya :) Nagy gratulaaa Emmának a felálláshoz!!! :D :D

Curse :) Mi is színeset csináltattunk tavaly, de sztem úgy csináld, ahogy NEKED jobban tetszik, mert a Te ajándékod lesz!! papírokhoz nem értek, bocsi (de majd jön Ancsi :wink: )

Zuzi :) Bulást Nektek is!! +++ De kár, hogy lemaradtatok a bölis buliról :( Bazsó és a kutyus :lol: :lol: Ma mi is voltunk a Régióban kariajándékot (nyomdakészletet) nézni, azt a tömeget...
denizsa

Nuk :) Teknősötök :( sajnálom :( Kunyeráló Zsiga :lol: Nálunk meg Bálint szokott kunyizni Bencus kajájából 8) Hát tápi-ügyben nem vagyok olyan okos, amikor mi a szopiról szoktunk le, akkor a reggeli és az alvás előtti szopik maradtak meg legtovább.
denizsa

Nuk :) Sapkás Kacsahal 1.(Dominó szerint) elhalálozása elszomoritott, olyan helyesek voltak ők ketten :( hozzájuk nem fűz olyan mély szeretet, mint Ikához? CSak kiváncsiságból kérdem, semmi provokáció, nekem csak 4 lábú emlősállat-kedvenceim voltak, más a viszony a többiekkel vajon?

Tápielhagyásra a napközbenit ajánlom, nálunk az érzelmi szükséglet kielégitésére reggel és este azóta is van tejecske, szerintem még iskolás korában is cumisüvegből nyomja majd a ded :lol:
indianyo

Nuk! Áruló :lol: Azért otthagytam egy kevéske pénzt így is :)
Te melyik részlegen dolgoztál?

Egyébként nagyon kevés karácsonyi cucc volt és nagyon kevés helyen. Bár lehet keverem az Örs vezér téri Ikeával, de ott jó nagy helyen volt egy csomó minden.

Tápival kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szopi leszokás nálunk szép fokozatosan így zajlott:
- első körben éjszakai cicimegvonás - ezt az akadályt már szerencsésen leküzdöttük :lol:
- második körben elmaradtak a kajakóstoltatás utáni szopik, mikor már láttam, hogy kezdett elfogadható mennyiséget enni (1 bébiüveg) - ezen is túlvagyunk már, bár Bajni még nem hajlandó semmilyen folyadékot inni, úgyhogy előbb-utóbb kaja után cicit kap, de már dolgozok az ügyön
- harmadik kör az lesz, hogy a napközbeni lefekvések előtt elhagyjuk a szopit, ez egyelőre még nem megy (csak ha nem vagyok itthon, de ennek 0,1% az előfordulása)

KépKép
KépKép
lindicita

Segítsetek, pl.! AZ unokatesóm tesztelt egyet és kiderült, hogy jön a második baba. Kicsit meglepődött... Na de a lényeg, hogy most a Szent Imre neki a körzetes kórház és itt is szeretne szülni. Viszont anyagilag nem valami jól állnak, mindenképpen olyan nőgyógyász kellene neki, aki sztk-ban rendel. Szeretne olyat, aki azért nem vág, szúr, harap stb., ha nem muszáj. Vagyis azért hagy természetesen szülni, ha lehet. TUdtok ajánlani valakit? (A többi paraméter nagyjából mindegy.)

Kép
Kép
tinu

Életjel ;)
megvagyunk, jóla vagyunk. Orsi túl van egy tüszős-mandulagyulladáson. Kissé megkínozta, de mára már jól van. Én készülök a Karácsonyra, közben varrogatok is...
Röviden ennyi.
Ja, kikűldték az angol nyelvleckét, amit megnyert Orsi és igen érdekes dolog történt. Ugyanis a GLS hozta ki. Pont nem voltam itthol (vásárolni voltunk). És mit csinál a futár??? :shock: Kirakja a csomagot a postaládák tetejére! :shock: Hát hülye ez! Még jó, hogy mi vettük észre és nem pedig valaki más.....- Bárki lenyúlhatta volna :evil: Mind1.

Betegeknek BULÁST!!!

Tinu,
van egy ismerősöm, aki Tasi dokihoz járt sztk-ba és nagyon "isteníti" :) Budafoki sztk-ba van....

Most L. Jó éjszakát mindenkinek.

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ja, Curse!
Mi vettünk fotópapírt Tuskóban. 20 fényes, 10 matt A4-ES fotólap 1800pénz. Magunk nyomtattuk rá és nudafokon bespirálozzák.....
De mivel a spirálozás is 900 pénz, arra gondoltunk, hogy kilukasztjuk és ügyesen szép szalaggal megoldjuk az "összefűzést" úgy, hogy még forgatni is lehessen ;)
Nekünk 4 naptár kell.....
szmagdi

Na, most L.
Jó 8
szmagdi

Indi:
Valamennyire kötődöm a tekikhez is, főleg, hogy szeptemberben volt 10 éve, hogy kaptam őket és akkor mindössze 5-6cm voltak... Kicsit megpityeregtem szegénykét, aztán gyerek mellett nem nagyonlehet egyszerűen csinálni a dolgokat, mert Zoli egyből azzal jött, hogy hogyan vesszük ki, nehogy hullamérgezést kapjunk, meg ilyenek. De megbeszéltük, hogy a hétvégén elássuk a kertbe (csak Ika nehogy kiássa :lol: :lol: genyóNuk-szmájli)

Jó is a cumisüveg, ezt már párszor kifejtettem, én akkor hagytam abba az ujjszopást (a cumisüveget pár évvel korábban), amikor "összejöttem" az első "pasimmal" (12 éves voltam). Nem szégyelem. És meg lehet nézni a fogaimat, nem görbék, nem gyulladt be az ujjam, sem egyéb. Ámde ismerek olyat, akinél ezek megvannak!

Tinu:
Az az uncsi, aki nemrég szült????

nukada

Mása szia :D futárnak ilyet nem szabadna. Vajon alá is írta helyetted az átvételit? :twisted:

ma nekem semmi se jön össze :roll:
Nuk, Mediamarktban hiába kerestem a képeinket, viszont a Tieiteket láttam! :lol: holnap mehetek megint oda, és reménykedhetek, hogy átvehetem, különben nem tudom már a másik dédinek karácsonyra postázni :?
bevertem a sípcsontom, rámspriccolt az olaj, legőzölt a vasaló - a méregdrága vezeték nélküli vasalót Isti leverte és letört belőle egy darab, így használhatatlan, és le is veri a biztosítékot :( a szerviz szerint 8e+munkadíj lesz a talpcsere - de csak januárban...
úgyhogy vettem egy újat, olcsót, ideiglenesnek, ez meg úgy gőzöl, hogy körben a szobában mindenkiről leégeti a bőrt :?
a dédi sütőjével újfent megszívtam (ajándék volta 79. szülinapjára), erre most bekrepált, épp mikor a bejgliket mega zserbókat kéne sütnie, és a legdurvább, hogy nem akarják garanciálisan megjavítani, mert nem az Ő szakszervizülk szerelte be, hanem csak egy szakszerviz (pecséttel mindennel) de váltig állítják, hogy emiatt elvésza garancia, és méghozzá olyan minősíthetetlen stílusban, hogy meg kellett kérdeznem a szerelőt, vajon idiótának tart-e, és nem tudna-e legalább a karácsonyra való tekintettel egy kis udvariasságot magára eröltetni, ha ügyféllel beszél. Mire az olyanokat mondott nekem, hogy mit értetlenkedem, meg nehéz a felfogásom :o
ja és hát folyott a gáz is a dédinél - még szerencse, hogy azt a sütőt bekötő szerelő megjavította ingyen, mert ő szúrta el, dehát a dédi fel is robbanhatott volna :?
a haba tortán hogy a pasim megint kioktatott, hogy nem vagyok jó anya, mert nem tudom 8-ra lefektetnia gyereket - holott az ő nagyobb gyerekei mindig aludtak 8-kor :twisted:
és türelmetlen vagyok Istivel, kiabálok, meg káromkodom előtte (fél 11-kor, miután már 15 órája nyűvi az agysejtjeimet, és még ilyenkor is visítozva rohangál, hozzányúl a vasalóhoz, be akar menni az alvó kishúgához, odahúzza a széket a konyhapulthoz és a főzőlapot nyomkodja :twisted:)), és "egy anya nem viselkedik így" :twisted:
azért is lebaszott, hogy miért "passzolom le" nagyapóhoz holnap délelőttre a gyereket (mert még tök sok intéznivalóm van, pl a képek átvétele, feladása, meg kajavásárlás, legalább 4 helyre kell menjek, és próbálná meg ezeket valakit a 2 gyerekkel, különösen egy Istivel), miért nem adom óvodába, ha a terhemre van :twisted:
na befejezem, mert totál szánalmas ez a panaszkodás

votiv 8)
votiv

Votiv,
hmmm... :roll: mennyivel jobb az ovi, mint a nagyapó?
és a többi sem piskóta...én ennyi hülyeség után már teljesen összeomlok... :wink: Te egész ügyesen birod!!!

Nuk,
na, én pedig a cumit nyomtam sokáig, azt a fajtát, amiből kakaó is jön. De ennyit a piszkos múltamról. Igy is túl sokat tud már az ország rólam... :lol:
Teknőc miatt részvétem... :(

igen, köszönjük az érdeklődést, eljutottunk a Karácsonyra, és nagyon élvezte, és jó volt meg minden, és olyan aranyos volt az egyik óvónéni, h az EGÉSZ ovinak varrt piros, manósapkát, és este MINDEN gyerek abban ment haza. Olyan mókásak voltak ezekben az egyensapkákban. Ja, és mindegyik gyereknek a saját jele volt belehimezve... :lol:

Meme a mai nap sem szokott rá az almára...De ez valszeg pont olyan, mint a cigi...Először kapar, meg csip, meg szúr, aztán egyszercsak azt veszed észre,h KIVÁNOD... :lol:

Igi volt óvonénije azt mondta,h Igi valszeg azért ilyen megzakkant, mert látja rajtunk,h mi is totál szét vagyunk esve, és addig nem is lesz változás, amig mi nem tudunk változni...

ja, és Bnek jövőre iskolába kell mennie, na ez lesz az igazán mélyviz, és el kell menni nevelési tanácsadóba, mert olyan oviba jár, ami "nincs rajta a térképen", plusz kell papir arról, h egy évvel korábban kezdheti az iskolát...
van ötletetek arra, h milyen iskolába vigyem???? mindenképp olyat keresek, ami NEM versenyistálló!!!!! és az sem baj, ha 9-kor kezdődik az első óra. :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Nuk,
teki miatt :(

Zsan,
miért kell előbb vinni Bt suliba, főleg, ha ezértmég külön kört kell futni (mármint a papírért h előbb kezdheti)? ezt nem értem
jó, hogy eljutottatok :D (ez vmi speckó ovi?)
jaj de tudatlan vagyok :oops: - na látod, mégse tud rólad eleget az ország :lol:

Zuz,
ti ne bánkódjatok viszont, hogy nem :D
már jól vagytok? és mi ez az autómánia?

és mivel említetted internetet, hogy együtt kerestek B-vel, meg előjött a tv-téma is - a net ugyanaz csak pepitában (mikortól mit nézhet meg a neten a gyerek, mikortól legyen emilcím ilyenek bár ez még messze van - kivéve biztos azt a kislányt, akinek már egy évesen ott a tv-néző fotel ;) )

Vot,
húha :shock: sok ++++++++++++++++++++++++++++ :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!

Vot, szép kis nap... Jó,h Déditeknek nem lett baja!
Pasid meg :evil: , annyira okosak tudnak lenni...
Homeós vonal: régi haver, aki tüdőgyógyász lett, és tanult némi homeopátiát is.

Zsan, kérdésem uaz lenne, mint Szreké: miért KELL Bt suliba vinni, ha ráadásul még fiatal is? Óvónéni beszólása :shock:
Sapkásmanók édesek lehettek! Jó,h ott lehetett B!

Macs, angolul éneklő füli :lol: Dorkababa pedig ééédes! :)

Zuzi, kutyás duma :lol:

Curse, na, melyik lett színes/feketefehér?

Ruz, drukkok holnapra!

Kátya, álláshz grat! :)

Indi, sapkás kacsahal :mrgreen:

Nuk, én az ebédet (dél körül) helyettesíteném először. Ill. akkor kapták az első falatokat az enyimek. Bori azóta már gyakorlatilag egész nap eszik .
Teki :( Az enyém, a megboldogult Tóbiás nemrég távozott, és nagyon öreg lehetett, mert nagycsoportoskormban kaptam, és már akkor sem a legkisebbek közül való volt. Minima 25 éves volt!

MINDENKINEK nagyon köszi a +okat, boszitopik works! Bori tök jól van! Ahhoz képest,h éjjel 2ig nem aludtunk, és jócskán fulladt, mára tök jól lett. Most P kezdte újra a köhögést...

Na L aludni, mert zombi vagyok. Jószakállt!
rídonli#

Még vmi:
Leni! HOgy van Igi????

Meg még: P holnap angyalka lesz az ovis betlehemesben! :) Tutira bőgni fogok, ez lesz az első ovis szereplése.
rídonli#

Macs,
Nagyon szépséges Dorka baba :D gratulálok unokatesódnak :D

Nuk,
Szegény teknőc :( Nem nevezted el őket?
Mi a cicizésnél először a tízórait, utána az uzsit és végül pedig az ebédet hagytuk el. Ha tápiztunk volna hasonlóképpen csináltam volna.

Deni,
Eddig akárkit megkérdeztem, mindenki azt mondta, h úgy csináljam, ahogy nekem tetszik, de sajnos ismerem a családot :lol:

Indi,
Sapkás kacsahal :lol: :lol:

Mása,
Szegény Orsikád :( de az a lényeg, h most már jól van :D és köszi a nyomtatós tippet :)

Votiv,
+++++++++++++++++++++++!!!

Zsanci,
De jó, h el tudtatok menni a bulira :D Egyen manósapka, ez annyira kedves :D

Ríd,
Szuper, h jobban van a csajod :D
Végülis apa is leszavazott a fekete-fehér naptárral, szóval marad a színes.

És már majdnem kész vagyok vele, csak 3 képpel még mindig nem vagyok megelégedve, újra átnézem az albumokat. Ja és apa még azért adott plusz feladatot is, miért nem teszem keretbe a képeket :twisted:

azt hiszem most már eldőlök, hiába dörzsölöm a szemem, nem látok rendesen...

Kép Kép
curse

Curse, ennek a naptárnak nagyon szép ajándéknak kell lennie! annyi munkád van benne, ha ezt tudnák a megajándékozottak, már ennek is örülnének :D

Ríd, ilyenkor bögni tök legális :wink: és grat az első szerepléshez! majd mesélj, hogy sikerült!

Nuk, teknőc :( nem tudom, a tekik mennyire bírják a magányt, de lehet, hogy örülne karira egy új feleségnek/férjnek :wink: hmm?

Szrek :lol: az én kölykeimnek már rég van emailcíme, de mivel csak én működtetem, így más tészta. viszont rajta vannak az iwiwen :oops:

szép napot minenkinek (nekem meg szebbet mint a tegnapi)
enyém már tökjó, Istók idejött, hogy Mama, szeletelek! kijössz!
szóval mennem kell :D

votiv 8)
votiv

még csak fél órája vagyunk ébren, asszem, de már kész bolondok háza... :shock:

Rek, Rid,
semmi különös, csak testileg szellemileg is a 6 évesek szintjén van, igy könnyen előfordulhat, h unatkozna két év múlva az iskolában, ráadásul már akkora lesz, mint egy ház...
egyébként dilemma, h mi a jobb neki, most menni, és legkisebbnek lenni MEGINT, mint az oviban régen, akkor két éves volt, a többiek mind nagyobbak voltak, de a bölcsis csoportba már nem illett, mert ott unatkozott...
vagy legyen ő a legnagyobb, de ki tudja, két év alatt még mi mindent tanul meg, és jó e neki, ha csak malmozik...
:roll: :roll: :roll: :roll:
meg az is van, h az oviban is tanulnak, és ő már emiatt nem szeret járni, mert megvan az a jó tulajdonsága, h csak azt szereti tanulni, ami érdekli.
Egyébként az oviban mondták tegnap, h koravén... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ríd, te (is) a Postásba jártál zeneiskolába? :D

votiv 8)
votiv

Köszi, MÁsa az ajánlást. Mondjuk nem tudom, jó-e neki a Budafok, mert Gazdagréten laknak. De ezt majd ő tudja.

Nuk: igen, az uncsitesóm kisfia 20 nappal fiatalabb, mint TÜnci. És még fiatalabb lenne, ha időben bújt volna ki és nem majd 6 héttel hamarabb. :shock: Az uncsitesóm majdnem sokkot kapott, mikor meglátta a tesztcsíkokat. :roll:

Votiv: tényleg szebb napot neked mára!!! Én attól akadok ki a legeslegjobban, ha valaki - még ha csak viccből is - azt találja mondani, hogy nem vagyok jó anya. Komolyan, olyankor ütni tudnék, annyira felmegy bennem a pumpa. Biztos bennem van a gikszer, hogy miért ilyen nyomógomb ez nálam, de az tuti, hogy olyankor sistergek. :?

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: