[url]Fűszeres mézeskalács
[/url]
Hv.:1kg finomliszt,50 dkg méz,30dkg kristálycukor,2 ek sárgabaracklekvár,4tojássárgája,2dkg szalakáli,1kk szódabikarbóna 2ek tejben feloldva,1-1dkg őrölt fahéj,szegfűszeg,ánizs,1citrom reszelt héja,a tepsi kikenéséhez zsír,a tetejére 1 tojás
A hv-kat jól összegyúrjuk,majd egy-két napig a hűtőben hagyjuk pihenni.Majd a tészta felét kivesszük újr átgyúrjuk majd lisztezett deszkán 4-5mmvastagra nyújtjuk.Tetszőleges formákat készítünk majd zsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben közepes lángon barnáspirosra sütjük.Ha megsült kivesszük simára kevert egész tojással megkejük a tetejét és ha kihült lehet díszíteni ill összeragasztani.Minnél tovább áll sütés után annál puhább lesz ezért tanácsos dec.10 környékén megsütni.
Én kipróbáltam nagyon jó lett finom és puhult már de nem biztos h megéri a karácsonyt
























