A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ha jól emlékszem valaki kérte a mézeskalács receptjét:
[url]Fűszeres mézeskalács
[/url]
Hv.:1kg finomliszt,50 dkg méz,30dkg kristálycukor,2 ek sárgabaracklekvár,4tojássárgája,2dkg szalakáli,1kk szódabikarbóna 2ek tejben feloldva,1-1dkg őrölt fahéj,szegfűszeg,ánizs,1citrom reszelt héja,a tepsi kikenéséhez zsír,a tetejére 1 tojás
A hv-kat jól összegyúrjuk,majd egy-két napig a hűtőben hagyjuk pihenni.Majd a tészta felét kivesszük újr átgyúrjuk majd lisztezett deszkán 4-5mmvastagra nyújtjuk.Tetszőleges formákat készítünk majd zsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben közepes lángon barnáspirosra sütjük.Ha megsült kivesszük simára kevert egész tojással megkejük a tetejét és ha kihült lehet díszíteni ill összeragasztani.Minnél tovább áll sütés után annál puhább lesz ezért tanácsos dec.10 környékén megsütni.
Én kipróbáltam nagyon jó lett finom és puhult már de nem biztos h megéri a karácsonyt :D
Vendég

Nuska: köszi a megnyugtatást! :)

Mamacka: én ismerem Démétér blogját, 4 üveg karácsonyi mézes pálinkát csináltam - jó az illata. (meg az íze is, de tényleg csak kisujjlenyalás szintig próbáltam ! :( )

Csajok, végre nekiduráltam magam egy kis sütésnek: sütöttem egy nagy adag mézes puszedlit, egy fincsi gyümölcskenyeret és egy kuglófot... aztán most megkívántam a sonkát, úgyhogy mindjárt azt is sütök :lol: Remélem, ma már nem jön rám több sütés :lol:

Cinyke

levelibeka

Gyömbéres mézes
Hv:90 dkg finomliszt,25 dkgkristálycukor,2 dl olvasztott méz,10dkg margarin,3dl tej,1-1 ek őrölt fahéj meg gyömbérpor,1ek szódabikarbóna
A margarint, a mézet,a cukrot,a fűszereket kis lángon kelmelegítjük,jól összekeverjük,a tejet beleöntjük és hülni hagyjuk.A szódabb.-t a lisztbe keverjük majd a tejes masszával tésztát gyúrunk belőle.1 napra hűtőbe tesszül.Lisztes deszkán 4-5mm vastagra nyújtjuk majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük és még melegen megkenjük tojással.
Vendég

Nuska, nekem a szülésznőm konkrétan mondta, hogy menjek be patikába és vegyek 7gr szőlőcukrot... Sőt, ha kell nekem akkor vigyek citromot is hozzá... De azért köszi, hogy szóltál...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

És h jobb legyen :D
Baileys
7,5 dkg cukor,2 kis cs. capuccino,1 cs.van. cukor,2 tojás,2ek mogyorókrém-ezeket jól kikeverjük aztán adunk hozzá 2dl rumot+3dl tejszínt.Pár napig hagyhatjuk állni h összeérjen,jobb mint az eredeti :D
Vendég

Húú Gitka - Köszi a jó kis recepteket!!! :)

Kép
szösszenet

Kép

Gitka: nagyon jók ezek a receptek!
Azt hiszem hamarosan engem is elér a süthetnék :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Tettem fel még pár képet, hogy ne itt foglaljam vele a helyet :D
https://www.babanet.hu/album/index.php?own=1&album=14421

Kép
kis-csillag
Tököl

Levelibéka
Mi együtt készültönk Adriennel az esküvőnkre anno... :)

Látom gyűlnek a mézesek... anyumat hiába noszogatom, hogy találja már meg... :(

Nuska
Te nem vagy tanácsadó a babafalván?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kellene egy receptkönyvet nyitnom... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

[img] sziasztok én még uj vagyok itt
[/img]
baranyianikó

Sziasztok,

Hihetetlenül aktívak voltatok tegnap :) Fél óráig tartott míg visszaolvastam mindent.

A haskeményedésem elmúlt, viszont éjjel nekem is begörcsölt a vádlim. Borzasztó volt. Ilyenkor én gyorsan felállok, atól elmúlik és felhúzott lábbal alszom tovább. Most is érzem, hogy valami nincs rendben, pedig én még mindig naponta szedem a gravidát.... Hétfőn jön látogatóba a védőnőm. Rá fogok kérdezni, hogy mit lehet ellene tenni.

Virág, ha jól emlékszem te írtad, hogy a délpestihez tartoznál. Én az Ambrus dokit nem ismerem. Fekete Tamáshoz járok. Ő egy fiatal nőgyógyász szerintem nincs még 35 éves :) Viszont pont ezért nagyon jó fej. Az egyik kolléganőm nála szűlte a 3. gyermekét...

Nuska,
Hát igen. Ilyen képeket szokott készíteni az egyik barátnőm is... Nagyon profik és szépek a babaszobák, amiket feltettél.

Mamacka, Szőlő
Gratula az UH-hoz :) (Szőlő, remélem megoldódik a lejátszós probléma. Nem is értem. Nekem amikor készen lett a CD, lejátszottak belőle jeleneteket...)

Kép
emi29

Tegnap este a csoportommal karácsonyi vacsin voltam. Borzasztó volt. Szinte Mindenki füstölt... szó szerint vágni lehetett a füstöt :( :( Amikor hazaértem úgy éreztem magam mintha egy doboz cigit elszívtam volna. Elképesztően büdös volt a ruhám is.
Több ilyet a terhességem alatt nem vagyok hajlandó elviselni. Még jó, hogy idén több rendezvényen nem kell megjelennem!!!

Kép
emi29

Mary,

még neked akartam írni, hogy szép nagy a pocid. Ha nem tudnám, hogy egy baba van benne, biztos azt hinném, hogy ikreket vársz :)

Kép
emi29

Emi: akkor Te még szerencsés vagy :wink:
Nekem öklendeznem kell a cigiszagtól :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Mamacka: elnézést hogy beleszólok :wink:
A Te vonalzódon bárnábőrű gyárek szerepel :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Szösszenet, Virág5, Emi29!

Köszönöm a Picurom nevében is a pocakdícséreteket..... :lol:
Igyekszünk szépen növekedni.
Emi!
Mondtam én , hogy akár ikrek is lakhatnának a pocakomban....
És mi lesz még a 9. hónapban.... :roll:
Eddig csak 6 kilót híztam....azt mondják, hogy mind pocakra ment...Jó lenne.... :D

Levelibeka!

A bútor, amiről tettem fel képet, használt. Két éve vettem. akkor kicseréltem az összes bútoromat: ágy (ami egy két személyes kanapé) tv állvány, éjjeli szekrény, és a szekrénysor. 118 ezerből meg is volt. Még teljesen új állapotban vannak a búroraim, de mi magunknak a férjemmel szeretnénk nagyobbat venni, mert már ebbe kettőnk ruhái nem férnek el, így azért döntöttünk amellet, hogy megkapja Picur. A kanapé meg tökéletes lesz a vendégszobába!

Szőlő!

Biztosan szuper élmény volt a 4D!!! Hű de jó lesz nekünk is jan. 9.-én, már nagyon várjuk!
DVD-t sikerült megnézni???

Mamacka!

Nálatok is van még bőven meló a házon!!! Mi ma folytatjuk a nappali járólapozást, aztán tapétázzuk ma, jövő héten már szeretnénk festeni....de jó is lesz már!!! :D
És gratulálok a jó eredményhez!!!

Csíkok:

Nekem már gimis korom óta vannak...sikerült játszanom a kilókkal. Le 10 kiló fel 10 kiló....
Sajna a cicimen , combomon vannak zebrák, de a hasamat elkerülték!!! Remélem, hogy el is fogják!!! bár nővérem jó csíkos lett a pociján....Remélem, hogy nem járok én is úgy....

Júhéjjjjjjjjjj!!!
Megint esik nálunk a hó!!!!!!!!!!
Este is esett!!! Jó csúszósak az utak!!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Nálunk csak a 27. héten van a vércukor terhelés! Jó későn van, mondtam is a védőnőnek. (én is az vagyok) Azért ha tényleg van valakinek terhességi diabétesze, akkor az már jó késő! Na, mindegy. Én nem erőltetem! :D
Egyébként itt is cukros lötty van sajnos. Pedig mennyivel jobb lenne a tej meg zsemle!!

Emi! A kollégáid nem tudták, hogy babát vársz? És mégis rágyújtottak? :shock:

csíkok: még nincs nekem sem. DM-es baby love-ot használok, vagy anyukámtól kaptam Milupásat. Szerintem tök mindegy mivel kenjük, Lényeg, hogy jól bezsírozzuk! Én eddig 0 kg. hízásnál tartok, ugyanis eddig azt híztam vissza amit leadtam Így most 54 kg vagyok.
A karácsonyi zabától én is félek! Főleg sütiktől...! :D

Olvasok egy jó könyvet: Trábert Ivett: Hurrá terhes vagyok...de frászt kapok mindenkitől!
Jópofa! Egy 26 éves Pesti csaj írja le első terhességét. És még nem is elavult, mert asszem 2003. vagy 2004-ben "játszódik"!

Kép
gabo001

Kiscsillag!
Egyszer láttam egy képet egy nagyon kicsi babáról, aki a huszonvalahányadik héten született meg. És az ő kis bőre is tökre barna volt még. Gondolom a mi babáink bőre is ilyen színű most! Még éretlen gondolom.

Kép
gabo001

Hello csajok!

Emi: én se bírom a füstöt, de nekem a kollégáim nagyon rendesek voltak, mindig vigyáztak rám, hogy ne érjen el a cigifüst (általában kinn dohányoztak szabad téren. Vagy az erkélyen. Nagyon hiányoznak :cry:

Ollem, de ügyes vagy, bennem fel se merült, hogy ezek használt bútorok lennének :o

Képzeljétek, ma van a 32. szülinapom, és ma eddig elhalmoz szeretetével minden rokonom, de legfőképp a férjem :oops: annyira imádom, és elvisz ebédelni a kedvenc vendéglőnkbe, ahol halászlevet fogok zabizni, jaaaajdesokat!
Ma tisztára boldog vagyok! :oops: nem is tudom, mikor volt ennyire boldog születésnapom!

Cinyke

levelibeka

Sziasztok jó reggelt!

levelibéka, nagyon boldog születésnapot! :D

Hú csajok, mennyi finom receptet tettetek fel, csorog a nyálam :lol:

kiscsillag, én nem tudom megnézni az albumod :(

ollem, szép nagy már a pocód :)

Csak kukk volt, majd még jövök,
mindenkinek szép napot! :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én is csak bekukkantok :)
Mindenkinek szép napot, jó hétvégét!!
Nálunk családi szülinapozás .. :D Holnap meg páromék Karácsonyi Akusztikus koncertje!!!! :) Jó eseménygazdag hétvége :)

Szőlő - Írok privit, meg elküldöm a számom! Holnap akkor remélem találkozunk! :) ;)

Kép
szösszenet

Levelibeka!

Köszi, igyekszem vigyázni a dolgaimra...és hát ahogy Mamacka és a többi tapasztalt anyuka írta, hogy a fal és a bútorok nem lesznek kímélve a gyerek műalkotásaitól.....eszembe jutott a saját gyerekkorom.....én a tapétát kiszíneztem egy sarokban....tök jól nézett ki.... :lol: Anyukámnak nem tudom, hogy miért nem tetszett....
Szóval teljesen megértem az apróságokat, hogy saját ízlésük szerint alakítják a bútort, falat..... :lol: :wink:
És néha ez nekünk nagyon nem tetszik... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csöppke!

Köszike a pocakbókot! Azért te sem panaszkodhatsz a pocakodra. :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Húúú, a receptek nagyon ott vannak...(a likőrösök is, pedig abszolút nem vagyok oda, de ezek nyálcsorgatóak...) :D

Szülinaposoknak sok boldogságot!

Tegnap Mira sikeresen hasba rúgta az apját, úgy röhögtem, amikor felkiáltott! Mondtam neki, gondoljon bele, hogy én ezt belülről éreztem, és van, amikor mindketten nyomják! :twisted: (Összebújtunk, és pont eltalálta a hasamon keresztül.... :D :lol: Ki volt már akadva teljesen, mert Tomi már régóta érzi, de amikor Ő tette rá a kezét a pocimra, akkor vagy nem mocorogtak, vagy nem érezte...most megkapta, örült neki!) :D

Olyan szépen esett a hó reggel, kár, hogy már nem maradt semmi belőle :(

Kép
babyteve2

babyteve2: Fúú de hát az tök klassz lehet hogy ketten mocorognak odabent,nem? :) Jó tudom,mikor már mindketten erejük teljében vannak akkor biztos durva,de hát legalább egyértelmű jelét adják annak hogy köszönik remekül vannak.

És az olyan édes amikor már az apuci is érzi a rugásokat. :) Tegnap nekünk is volt egy élményünk este. :) Éreztem hogy mocorog a kis édesem,és mivel párom állandóan dolgozik,24órázik,és alig van itthon/tegnap itthon volt :D /,mondtam neki tegye csak oda a tenyerét,élvezze csak ő ki. :) Annyira jó volt őt nézni örömében. :D El volt olvadva. :D Kb.10-15-ször folyamatosan beleboxolt,rugott a tenyerébe. :D Tisztára odaáig meg vissza volt tőle. :)

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

hát mégsem biztos ,hogy akkora öröm ez a hó..................... :shock:

Annyira csúszik minden,nyakunkba vettük a várost a maradék karácsonyi ajándékok miatt,hát nem túlzok amikor azt mondom,hogy halálfélelmem volt a magas sarkú csizmámban :cry:
(Pedig kicsi,és széles sarka van)

Többször is csak a szerencse,na és a férjem mentett meg egy-egy rohadt nagy eséstől! :roll:

Több embet is láttunk elesni,egy nőci akkorát esett,hogy nekem fájt! :cry:

A férjem frászt kapott a gondolattól,hogy terhessen ekkorát eshetek én is,így bementünk az első cipőboltba és vett nekem egy lapos csizmát :lol: :lol: :lol:

Az eladók totál hülyének nézztek,úgyan is mi csak a csizmák talpát nézztük,hogy vajon mennyire csúszossak. :lol: :lol:

Na ezek után már magabiztossan közlekedtem,de ti is nagyon vigyázzatok magatokra! :wink:

Én holnap megyek cukorterhelésre!Nálunk a szőlőcukros lötyi variáció van!Amit szerintem ha egy nappal hamarabb készítetek el ,jó sok citrommal,és lehűtve isztok meg,akkor egyáltalán nem vészes,olyan mint a limonádé!

További esés mentes, szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
nicci

nicci: hú hát ma mi is voltunk bent a városban,és hát nekem is volt néha halálfélelmem,én is nagyon féltem hogy elesek...főleg most terhesen.Amúgy túlélném,de most ha elesnék,hát nem is tudom,inkább szanaszét törném magam,csak a babának ne legyen semmi baja. :roll:
Vasárnap mész cukorterhelésre?Érdekes hogy te még 23hetes vagy csak,és már mész,én csak 26hetesen megyek,két ünnep között...

Kép

Kép
mezsó

Mezsó!

Hülye vagyok,dehogy vasárnap megyek,azt hittem holnap hétfő van :oops: :oops: :oops:

Hiába kezdek leépülni... :lol: :wink:

Nekem szerintem azért van hamarabb,mert a vonalzomhoz képest egy héttel előrébb vagyok, a baba nagyobb,fejletebb ez miatt már a szülés várható időpontját is előre hozzták,és mindent ahozz képest számolnak ki!

KépKép
KépKép
nicci

Leveli Boldog Szülinapot! :D
Itt egy tegnap esti kép Kép
Most vettem észre ahogy kicsinyítettem h én is csíkosodok pedig kenem.Igaz nem minden nap,mert néha elfelejtem. :cry:
Vendég

Gitka!

szép pocakod van!!!

Levelibeka!

Akartam írni már előbb is.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Én új tag vagyok itt!
2008. május 17-én várjuk a kisbabánkat.
Jövőhét szerdán megyünk 4D uh-ra.
Cukorterhelés:
Nálunk úgy működik a dolog, hogy 24. hetesen leveszik a vért éhgyomorra,majd meg kell inni a cukros vizet, nemtudom pontosan hány gramm glükózzal, majd két óra múlva újra vesznek vért.

Kép
blani28

Gitka!
Szép a pocakod. Neked már igen csak látszik. Nem tudom, az enyém nem minden esetben látszik!

Kép
blani28

Szia blani!Te egy kicsit közelebb vagy korban hozzám,én 18-ra vagyok kiírva.
Múlt héten mértek akkor volt 1,5-2kg többlet de azóta biztos híztam.Most próbálom magam visszafogni tegnap is nasi helyett gyümölcsöt ettem.
Képzeljétek ma elmentünk sétálni mert hóban már rég sétáltunk.Hazafelé pedig sikerült letérdelni.Nem akartam de a drága férjem annyira röhögtetett h sikerült.Sokáig nem bírtam felállni annyra nevettem s onnantól kezdve alig haladtunk mert nem bírtam abbahagyni. :D Szegény babó,nem igazán tetszett neki de megbeszéltük h jövőre ha ugyanekkora hó lesz elvisszük szánkózni.
Vendég

Gitka!
Nekem már plusz 4 kg.
Nekem az elején semmi hányás nem volt, csak egy pici émelygés és hányinger. Nem volt vészes

Kép
blani28

Ollem a tied is szép!Neked legalább egyértelmű,engem úgy érzem kinéznek sok helyről mert látják a kiskönyvem de kabátba még nem látszik a pocim.
Bár ez szerencse is mert mindig szerettem a bő ruhákat így még nem kell kabátot vennem. :D
Vendég

Én megszenvedtem az első 3 hónapot vagyis inkább 3 hét volt húzós hányinger miatt aztán a 10-11 héten a lumbágó.Most néha görcsöl a hasam de azt mondta az orvos vszínű érzékenyebben reagál a testem a terhességre meg a babó növekedésére.
Próbálok odafigyelni az evésre is mert a babának mindent de nem hiszem h 20kg többlet az természetes.Meg hajlamos vagyok elengedni magam aztán ráfogom a terhességre :D
Vendég

blani majd tegyél fel légysz képeket.Mi is szerdán megyünk de csak 2D-re nem biztos h lesz nekünk 4D.De így láthatnám kb hol tarthat a miénk. :oops:
Vendég

Szia blani, üdv itt :)

gitka, szép poci :D

Hízás: már én is plussz 3-nál járok...sőt, inkább 4 :? Hát, ezvan :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én a kabáttal vagyok (leszek) gondban...pedig akkora nagy állatok, de már most alig férek bele...és még hol van a tavasz! Viszont óriásbálnára való kabátot meg nem akarok külön venni, mert sosem leszek mégegyszer ekkora...Egy súlyosabb hölgy van a családban, de Ő meg jóval alacsonyabb, mint én, tehát, ez is kilőve. :oops:

Blani, üdv errefelé! :D

Cukorterhelésnél azért érdekes az éhgyomri is, mert ha eleve magasabb, mint kéne lennie, akkor meg sem csinálják a terhelést...(Nálunk is így van, éhgyomri vv, utána 75 gr glükóz, 2 óra nyugalmoban üldögélés, aztán újabb szúrás. Tomival anno még a zsömle-tejes verzió volt, az ugyan sokkal humánusabb-bár utálom a tejet, de a cukros lötyit még jobban-, de nem ad megbízható eredményt. Állítólag :D )

Kép
babyteve2

Itt egy májusi tábla..igen hiányos, egy csomó új tag nincs benne...aki bele szeretne kerülni, dobjon egy privit légyszi :wink:
És akinek bármi módosítás kell, az se kíméljen :D

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én a 16. hét végéig hánytam, volt, hogy napi 11x is....majdnem befektettek, bár ez egy asszisztensnek köszönhető, hogy mégsem...4 kilót fogytam, a víz is kijött belőlem. (A vizeletminta után másnap kellett érdeklődnöm, az abban lévő acetontól függött, hogy igen, vagy nem. A csajszi azt mondta, minden oké...aztán két héttel később megkaptam a leletet, amiből kiderült, hogy 4 nappal később készült el...tehát, amikor én telóztam, még nem.... +++-es volt az acetonom...na mindegy, megúsztam....)

Kép
babyteve2

Gitka! oké majd teszek fel képeket a 4Dről.
Szia csöpke és babyteve!
Babyteve: azért a zsömle-tej dolog mégis csak emberibb, jobb lenne, nemtudom, hogy fogom kibírni éhgyomorral?
Hízás: próbálok odafigyelni a kajára, de azért a reggeli-ebéd-vacsi meg van mindig, közben persze gyümi, és azért a nasit se szoktam mellőzni mindig. Ha úgy érzem éhes vagyok, akkor nem szoktam kínozni magam.

Kép
blani28

Babyteve: úgy látom neked nem volt könnyű.

Kép
blani28

Sziasztok!

Ismét csak bekukk, megosztanám Veletek legújjabb pocakos képemet és egy tippet.
Ma d.u-ig ez a két felső nem igazán tartozott a kedvenceim közzé, de varrtam rá ezeket a pántlikákat és szerintem tök jó lett.
Ezt csak azért osztom meg veletek, hogy ha esetleg másnak is van nemszeretem, nemtetszik,utálom esetleg uncsi felsője, így feldobhatja.

Puszika Mindenkinek

Kép Kép
Vendég

Üdv. az újaknak :D Gyarapodunk ismét, de jó :wink:

Gitka: nagyon szép a poci :D és te is jó vékony vagy :)

Kép
kis-csillag
Tököl

hűű babyteve neked tényleg nem volt egyszerű a terhességed eleje... :roll: hát az ikrek mégiscsak ikrek... :)

blani üdv itt nálunk! :) és grat a babához :)

gitka nem tudom miért nem látják rajtad azt hogy terhes vagy!Igazán szépen néz már ki az a pocaklak! :D

Kép

Kép
mezsó

meli: a te pocid is szép nagy már,és a rucik is tényleg jók lettek! :)

Kép

Kép
mezsó

Szia Mezsó! köszi a grat-ot!
Meli: nekem tetszenek a felsők
Én ma vásárolgattam magamnak 3 felsőt, és most úgy örülök neki.

Kép
blani28

Sziasztok!

Szépek a pocakok :)

Blani,

üdv köztünk :) És gratula!

Meli,

Jó ötlet volt szalagokat varrni a felsőkre.
Ja és hihetetlenül édes a kislányod.

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: